Advertentie

GASLAND: verwoestende resultaten bij ‘boren naar aardgas’..


Wij kennen de aardgasbel van Slochteren, een gasbel die ons land de bijnaam heeft gegeven van de ‘Oliesheik van Europa’. Maar natuurlijk gas komt overal in de wereld voor en ook dáár wordt als vanzelfsprekend geboord naar dit kostbare goedje. Zo ook in de VS, waar het ‘democratische proces’ kennelijk zodanig werkt, dat gekozen regeringen, na hun verkiezing, hun ‘vriendjes’ in de petroleum-industrie het hand boven het hoofd houden, waar het winnen van olie en gas in conflict is, of dreigt te raken met andere ‘belangen’, zoals publieke belangen.

Publieke belangen zijn dan de simpele rechten van burgers, die nota  bene vaak de zittende regering hebben gekozen. Zoals het recht op schoon drinkwater, het recht op schone lucht. Enz. Simpele rechten, die echter door sluwe wetgeving en vergunningen-met-speciale-werking, met voeten worden getreden. Door diezelfde olie- en gasindustrie.

Het verhaal is een simpel verhaal.
Want het gaat over de overname van het Witte Huis door criminelen in 2000. Criminelen die vervolgens alles wat los en vast zat overhandigden aan hun vriendjes in de energie-sector. Eén van die zaken wat het volledig immuniseren van een aantal bedrijven in 2005 voor de mogelijke schadelijke gevolgen van het boren naar gas en het daarbij ‘beschadigen’ van waterbronnen en grondwater.

En wat is het resultaat van deze immuniteit..?

Gas uit de kraan.. Het resultaat van het ongebreidelde kapitalistische systeem?

Het permanent vernietigen van zoetwaterbronnen in duizenden Noord-Amerikaanse gemeenschappen. Bush & Co. stonden juichend aan de lijn, en het lijkt er uiterst sterk op dat ook Obama & Co het allemaal prima vinden.. De catastrofe in de Golf van Mexico is slechts één van de zichtbare, meest aansprekende problemen. Josh Fox is de man, die met een nieuwe, opzienbarende film, een boekje opendoet over de bizarre relatie tussen de olie-industrie en de machthebbers in de VS.

Over de film ‘GASLAND’
Josh Fox is een filmmaker, die een brief krijgt van een oliemaatschappij, waarin hem een bedrag van US$ 100.000 wordt aangeboden, wanneer men op zijn land mag gaan boren naar aardgas. Na enig speurwerk komt hij tot een huiveringwekkende ontdekking. De grootste binnenlandse speurtocht naar aardgasbronnen golft door de VS.  Hij gaat verder met zijn speurtocht en ontdekt een landelijk spoor van leugens, geheimen en besmetting..

Wat is het geval?

Een nieuwe manier van boren, inmiddels ‘Fracking’ genoemd, heeft inmiddels plaatsgevonden op zo’n 450.000 plaatsen, in de VS… Elke bron die wordt geboord, wordt geïnjecteerd met een hoge druk mengsel van zo’n 600 (!!) chemicaliën, waaronder bekende kankerverwekkende stoffen en zenuwgiften, opgelost in zo’n 4 tot 28 miljoen liter water, afhankelijk van de grootte van de boring.

De film toont haarfijn aan, dat voormalig vice-president Dick Cheney, sámen met de energie-industrie en boorbedrijven, zoals zijn voormalig werkgever Halliburton, in 2005 het Amerikaanse Congres onder druk heeft gezet, om deze boormethode ‘Fracking’ uit te sluiten, bij een paar nieuwe milieuwetten die destijds aangenomen werden, o.a. de ‘Safe Drinking Water Act’ en de ‘Clean Air Act’

In het kort gezegd komt het erop neer, dat er een diep gat wordt geboord, waarna in dat diepe gat, dus diep in de aarde, een uiterst krachtige explosie tot uitvoering wordt gebracht en de chemicaliën worden vervolgens geinjecteerd.. Deze explosie heeft rotsformaties dusdanig beschadigd, dat het natuurlijke gas met het watermengsel, als vanzelf naar de pijp toestroomt, van heinde en verre, omdat dáár de minste weerstand is…

Maar wat deze techniek natuurlijk EN VOORAL ook doet, is het beschadigen van rotsformaties en andere ondergrondse geologische lagen, waar natuurlijk gas én methaan bijvoorbeeld OOK naar toe doorsijpelen..! En dus ook naar natuurlijke waterbronnen.

In de film is het huiveringwekkende fragment te zien, van Dimock, een klein stadje in Pennsylvania, waar de inwoners in staat zijn hun drinkwater aan te steken met een vlammetje… Kijk naar deze trailer. Het is slechts één van de vele, vele voorbeeld, van hoe in de VS een land wordt leeggeroofd, door misdadigers, die zonder enige gewetenswroeging hun slag slaan. De term witte-boordencriminelen is voor hen nog een uiterst milde kwalificatie…! Kijk naar de trailer van ‘GASLAND’
X

X

Hieronder zie je een nieuwsitem van de Amerikaanse zender ABC over deze krankzinnige ontwikkeling, waarbij het uiteindelijk noodzakelijk lijkt dat burgers zich tegen hun eigen regering in bescherming gaan nemen.. Een regering die -zoals gezegd- zij zélf gekozen hebben..

11 gedachten over “GASLAND: verwoestende resultaten bij ‘boren naar aardgas’..

 1. Ik ben hier sinds korte tijd van op de hoogte.
  Het schokte mij zeer, het gebeurd mondiaal en is milieuvernietegend.
  Het kan eigenlijk niet erg genoeg zijn voor mensen echt wakker worden.
  Dit zal zeker een heel belangrijke bijdrage leveren.
  Dank voor dit artikel!

 2. Da KRACHT van LIEFDE kan alles helen als we ons daadwerkelijk willen inzetten om deze verwoesting door middel van onze intentie te stoppen.
  We zijn hier als collectief mensdom toe in staat.
  Dat is onze kracht om veranderingen te weeg te brengen.

  1. @Martijn,

   Bij een kruising van de weg kan het drie kanten op gaan…

   1. Richting: ‘Gewoon rechtdoor blijven gaan, dus TV aan, wk kijken, biertje drinken, journaal volgen met aangereikte gegevens door ANP die altijd de waarheid spreekt, lekker slapen en gezond weer op.’

   2. Richting: Plan maken want doomsday is comming…hier al vast wat aanreikingen voor als je bij de afslag bent. Zeker weten niet lekker slapen en op termijn wellicht niet gezond meer op.

   http://72hours.org/make_plan.html

   3. De afslag zonder richting: Er staat wel een bordje met een tekst van Seneca: ‘Laten we iets zoeken dat niet louter naar de uiterlijke schijn goed is’

   Wat zullen we doen?

  1. @Abranna

   Wat heeft jou reactie met dit artikel te maken, het gaat in dit geval toch duidelijk om gasboringen?
   Het heeft natuurlijk wel raakvlakken met elkaar, ¨ olie en gas ¨
   Het gaat hier om explosies op een bepaalde diepte, die een desastreuse
   kettingreaktie te weeg brengt.
   En jij reageert op de olieramp die BP heeft veroorzaakt. ????????

 3. Uit een rapport van oktober 2009 van het TNO blijkt dat Nederland tussen de 48,000 and 230,000 bcm (miljard kubieke meter) in shale gas in de grond heeft zitten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.