Advertentie

Wil je vrede? Reken op oorlog..!


we are change rotterdamwe are change onafhankelijke media

x

x

Wil je oorlogspropaganda; reken op ‘de Correspondent’

2016 © WeAreChangeRotterdam/deze versie WantToKnow.nl/be

x

‘De Correspondent’, gedragen door redelijk tot goed opgeleid progressief Nederland laat dan eindelijk haar true colors zien. Op 8 juli 2016 schreef Bilderberger Marc Chavannes, ‘Nestor’ van de Correspondent de volgende inleiding: “Als je vrede wilt, moet je rekenen op oorlog”. Een vrije vertaling van het Latijnse spreekwoord ‘Si vis pacem, para bellum’ wat betekent: ‘Als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog’. De strekking is natuurlijk hetzelfde: er is geen vrede zonder effectieve afschrikking van eventuele agressors. De wapenwedloop tijdens de Koude Oorlog was gebaseerd op hetzelfde eeuwenoude politieke mantra.

marc chavannesEn deze Marc Chavannes beweegt zich maar al te graag voort op dit achterhaalde karrenspoor. Aangezien de Nederlandse militaire status van ‘kansloos’ beproefd werd in de meidagen van 1940, ging de Nederlandse krijgsmacht welwillend in 1949 op in de NAVO. Vanaf dat moment werden we effectief een doorvoerland voor Amerikaanse troepen voor het geval de Russen zouden komen.

Na de val van de Berlijnse Muur beloofde de NAVO bij monde van de Duitse minister Hans Genscher ‘Geen uitbreiding van NAVO grondgebied naar het oosten’, maar in de jaren daarna gebeurde dit toch. Het is opvallend dat dit stukje geschiedenis compleet door Chavannes wordt genegeerd. Het maakt het uiteraard wel overzichtelijker om de zogenaamde ‘agressie van Putin’ te illustreren. Angst kweken, daar is het de MSM kennelijk om te doen; feiten vermelden is daaraan kennelijk ondergeschikt. Aangezien we de Correspondent al langer onder de MSM scharen bevreemdt het dus niet maar stelt het evengoed wel tot nadenken…!

Hypnose, selectief geheugen of oppoetsen geschiedenis?
Om zijn overtuiging te ondersteunen meent Marc Chavannes ons te moeten entertainen met zijn journalistieke wapenfeiten. Helaas gaat ook hij volledig voorbij aan de ondertussen tot verveling toe bewezen misvatting dat de VS in 2003 Irak aanviel om er ‘democratie’ te vestigen. Marc Chavannes geloofde hardnekkig in het sprookje dat de VS Irak binnenvielen en dictator Saddam verwijderden om aldaar ‘de ene dominosteen na de andere te laten kantelen, aangezien de landen van het Midden-Oosten toe waren aan bestuur van het volk door het volk.

Niets over de ‘weapons of mass destruction‘ bangmakerij die we toen hoorden. Het is alsof we de echo van Jaap de Hoop Scheffer’s bijdrage aan de onlangs in ons land gehouden European Council on Foreign Relations (ECFR) horen. Diezelfde De Hoop Scheffer was ook een graag geziene gast op de Bilderberg conferenties.

De rest van zijn artikel is eigenlijk letterlijk en figuurlijk misplaatst, we zouden het gezien het hoog gehalte defensie-lobbyisme eerder verwachten als keynote tijdens een wapenhandelbeurs. We quoten hier dan ook graag even George Orwell (schrijver van 1984): “Journalism is printing what someone else does not want printed: everything else is public relations.” Want van het laatste is overduidelijk sprake.

Gezien de timing kan dit stuk niet los worden gezien van de beslissing van de leiders van de 28 NAVO-landen die afgelopen vrijdag in Warschau akkoord zijn gegaan met het stationeren van troepen in Polen en de Baltische staten ter ‘afschrikking van Rusland’. Public Relations (oftewel strikt genomen propaganda) voor een nieuwe Koude Oorlog, voor angst en het aloude binden van een verdeelde maatschappij door een gezamenlijk vijandsbeeld.

Past dit wel bij de Correspondent? Een zogenaamd ‘vernieuwend journalistiek medium’ dat zichzelf doopte tot ‘medicijn tegen de waan van de dag’? Enkele achtergronden over de ontstaansgeschiedenis van de Correspondent geven wellicht antwoord op deze vraag.

Correspondent logo

De waarheid achter een journalistiek sprookje
De Correspondent, het geesteskind van Rob Wijnberg werd volgens gelovigen onbevlekt ontvangen na zijn vertrek als hoofdredacteur van NRC.next. Maar aangezien we meer van waarheidsvinding zijn dan van religie, mag worden vermeld dat Rob Wijnberg en Ernst-Jan Pfauth hun ideeën voor een dergelijk platform al in grote lijnen ontwikkelden voor het NRC, al heette het toen nog ‘Project Urk’.

Van de 13-koppige equipe die dit initiatief startten waren het 12 witte mannen waarvan de helft studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Haast zonder uitzondering schreven ze voor De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland en/of NRC. We kunnen hier dus rustig spreken van de grachtengordel-elite. Het not-so-old-boys-network was er duidelijk goed in bedreven om hun netwerk te verzilveren, ze werden praktisch gelanceerd door eerder genoemde media en bleken daarnaast uitermate behendig te zijn in het leegtrekken van des Rijk’s subsidiepotten. Jaar na jaar na jaar…

Eerder tweetten we Wijnberg al over de opvallende aftekening in de cijfers; antwoorden werden beloofd maar nooit verstuurd. Alleen al in 2015 ontving de Correspondent € 150.000.- voor berichtgeving over de milieudoelen van de Verenigde Naties (VN). Deze subsidie werd mede gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation en is bedoeld om media te stimuleren ‘op een innovatieve manier verhalen te vertellen over de duurzame ontwikkelingsdoelen tot 2030 die de Verenigde Naties onlangs hebben vastgesteld’. Daarnaast maakte Stichting Democratie en Media € 450.000.- over aan het medium en ontving men € 100.000.- van het Stimuleringsfonds voor Persinnovatie.

Over ‘gekauffte’ journalistiek gesproken!

wandergruppe6-300x200
Chavannes (3de van rechts) tijdens Bilderberg 2011.

Toen in 2015 voldoende goedgelovigen het verdienmodel van de Correspondent ondersteunden werd meteen een nieuwe functie in het leven geroepen, die van ‘Nestor’. Het orakel dat deze rol mocht gaan vervullen was, houdt u vast, Marc Chavannes! Chavannes die 42 jaar bij het NRC doorbracht bezocht in die tijd ook de Bilderberg conferentie (namelijk in 2011) net als zijn NRC baas Ben Knapen (in 1991).

Uiteraard hield Chavannes braaf zijn mond over wat daar werd besproken, want ach, journalistieke integriteit is nu eenmaal onderhavig aan carrièrekansen en invloed, zoals bij Karel van Wolferen. Kijk naar zijn opmerkingen over journalistiek tijdens een interview met ‘We Are Change Rotterdam’ sprak Karel van Wolferen, bekend van het boek ‘The Enigma of Japanese Power’ uit 1989.

In 1990 was hij op de Bilderberg Conferentie in het Harrison Conference Centre in Glen Cove, New York, USA. Op de Bilderberg agenda van dat jaar stond het onderwerp ‘Japan’ op nummer 7. Wat deed van Wolferen daar toen en hoe kijkt hij nu naar de Bilderberg Conferenties? Bij ‘De Onafhankelijke Pers’ in Cafe ‘De Libertijn’, juni 2015, Den Haag. Zie hier:

Dat integriteit niet het paradepaardje was van het NRC bleek ook al uit het feit dat deze krant in 2005 de resultaten van een enquête over de mening van de Nederlanders over de Europese grondwet stevig manipuleerden.

Media wordt al eeuwen door de elite gebruikt als propaganda, zo u wilt communicatiemiddel, ‘tussenstof’ voor de verspreiding van hun denkbeelden. Angst, dat is wat de Correspondent u nu op geheel nieuwe wijze serveert, met verdraaiing en omissie van belangrijke feiten als ‘side dish’. Voor een goed medicijn daartegen verwijzen we u graag door naar werkelijk onafhankelijke journalisten. Lever ook weerstand aan deze ongefundeerde en weerbarstige fear-mongering; deel deze column en ondersteun onafhankelijke journalistiek met een donatie!

we are change rotterdam donatie

 

51 gedachten over “Wil je vrede? Reken op oorlog..!

 1. Het volgende artikel geeft misschien wel een goede uitleg over de NATO en hun volgelingen.
  https://nl.sott.net/article/3306-Oorlogseconomie-na-Nederland-besluit-Belgie-Syrie-te-bombarderen
  Nu het rapport over de inval in Irak is uitgekomen waaruit bleek dat de VS met hun bondgenoten de mogelijkheid hebben laten lopen om de problemen zonder militair machtsvertoon op te lossen lijkt het mij niet overbodig om ook de invallen van bv Lybie,Syrie of Joegoslavie eens nader aan een onderzoek te onderwerpen.
  Was het niet zo dat het Joegoslavie tribunaal niet door de VS werd erkent maar dat ze wel de hoofdaanklaagster leverden namelijk Carla Del Ponte en wie betaalden er eigenlijk mee om het tribunaal mogelijk te maken?
  En hoe zit het met de Baltische staten die voor de val van de Berlijnse muur nog onder Russisch gezag stonden?

  1. Maar natuurlijk, ook de baltische staten behoren tot het “grote Russische rijk”. En vergeet niet Finland bestaat ook niet, is ook een onderdeel vsn Groote Rusland.

   Fijn dat je weer terug bent Arnold, goed voor de kwantiteit van de commentaren.

  2. Er staan 14 atoombommen klaar voor Nederland.
   Die propaganda is enkel voor binnenlands gebruik.
   Onze vijanden zullen geen medelijden met ons hebben.
   Wij gaan allemaal dood. Heel snel. In een paar flitsen als je geluk hebt. Als je pech hebt duurt het een paar weken.

   Wij hebben 70 jaar lang voor de dood gekozen.
   Wij waren enkel geinteresseerd in onze eigen behoeften en stemden niet volgens principes. Ging om geld.

   http://dai.ly/x10bs21

   (Carl Sagan heeft deze aflevering niet voor niks nummer 13 gegeven)

   We chose DEATH!!!!

  3. “Even the smallest person can change the course of the future.”

   – J.R.R. Tolkien

  4. Bjorn.
   Welke dreiging heeft Putin naar het westen geuit?
   Afgelopen week was zelfs bij het NOS journaal te zien dat steeds meer gebied wat voor de val van de muur onder Russisch gezag en controle stond nu door het Westen wordt/is ingepalmd en daarom heeft Putin gezegd dat het Westen met vuur speelt.
   Nu kan je telkens wel hatelijke opmerkingen geven zodat je niet op de onderwerpen hoeft in te gaan maar dat zegt meer over jou dan over mij.
   Na de tweede wereldoorlog is Europa opgedeeld zo had je Oost en West Berlijn en dat was ook de grens tussen het vrijewesten en het Oostblok en kijk nu eens wat tegen de afspraken in onder controle van het westen is gekomen is dat geen land stelen waar dan ook nog militair machtsvertoon aan de Russische grens plaats vind door het westen?(Ik noem dat provocatie).
   Oekraine idem nu weet ik wel dat Oekraine min of meer een cadeau was maar daar gaat nu ook dreiging vanuit richting de Russen of niet?
   Kom zelf eens met argumenten in plaats van te proberen mensen af te zeiken want dat is kennelijk je enigste sterke eigenschap.
   Geef ook eens antwoord op de volgende vragen.
   Doet de EU/NATO alles goed volgens jou of doen zij ook dingen fout? Als zij ook dingen fout doen wat dan en waarom vind je dat?
   En hoe vind je dat onze eigen regering het doet?Doen zij ook dingen niet goed en zo ja wat dan?

  5. @bjorn
   Tja voor kwaliteit van de commentaren hoeven we ook niet bij jou te wezen. Wanneer kom je nou eens met een inhoudelijk comment of met iets dat jij persoonlijk vind en waarom dan?

  6. Quote: “In het Molotov-Ribbentroppact van 1939 kwamen nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie overeen dat de Baltische staten opnieuw in de invloedssfeer van de Sovjet-Unie kwamen. In juni 1940 werden ze door de Sovjets bezet, maar in 1991 opnieuw onafhankelijk. De drie staten zijn parlementaire republieken en in 2004 traden ze toe tot de Europese Unie en de NAVO.” https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Baltische_staten

  7. Dank voor de verwijzing Hyper Alert.
   Zoals gewoonlijk blijkt ook hier de kennis van Bjorn weer ernstig tekort te schieten terwijl hij wel telkens verwijten naar anderen maakt en deze site probeert af te schilderen als een site dat onzin zou verkondigen.
   Bjorn,Argonaut en Jim zouden beter eens naar hun eigen tekortkomingen kijken eer ze anderen die wel over meer kennis blijken te beschikken gaan lopen schofferen.
   Het Ribbentrop pact bevatte ook afspraken over Polen tussen Duitsland en Rusland.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Molotov-Ribbentroppact.
   1 september 1939 viel Duitsland Polen binnen en de Russen deden hetzelfde in het Oosten van Polen wat gunstig was voor Duitsland omdat dan de Polen niet meer als barriere in de weg stonden wanneer de invasie op 22 juni 1941 begon van Duitsland in de Sovjet Unie.
   Ook waren de Duitsers die in het Noorden van Polen afgesloten waren van Duitsland weer bereikbaar waar ook weinig of nooit over gesproken wordt net zoals meestal alleen de inval van Polen aan de Duitsers wordt toegedicht terwijl de Russen ook mee deden.

  8. @Arnold, 1.8

   …wat gunstig was voor Duitsland omdat dan de Polen niet meer als barriere in de weg stonden wanneer de invasie op 22 juni 1941 begon van Duitsland in de Sovjet Unie.

   Operatie Barbarossa was geen invasie maar een preventieve aanval. Indien men 3 weken had gewacht was héél Europa onder Stalin gevallen – Operatie Groza (precies zoals de Zionistische bankiers het hadden bedoeld.)

   Om Duitsland te isoleren moesten 4 fronten worden gevormd:

   Westen: Frankrijk, België en Nederland: Vóór juni 1940 moest dit gereed zijn, mét of zónder goedkeuring van de desbetreffende landen.

   Zuiden: Joegoslavië en Griekenland, gesteund door de Britten vanuit Gibraltar en Malta

   Oosten: Rusland; gereed juli 1941 – hoofdmacht

   Noorden: Scandinavische landen. Dit is de reden waarom de U.S.S.R Finland aanviel. Om de Britten een excuus te geven om Noorwegen en Zweden te bezetten. Toen de Duitsers in april 1940 Noorwegen aanvielen was dit proces al gaande. (Plan R 4)

   http://frissekijk.info/polen-begon-de-oorlog-engeland-de-wereldoorlog-deel-1-2/

   http://frissekijk.info/polen-begon-de-oorlog-engeland-de-wereldoorlog-2/

   http://www.tomatobubble.com/id605.html

   Dat de Zionistische bankiers alleen oorlog met Duitsland wilden, valt op te maken uit het feit dat toen de Duitsers op 1 september binnenvielen NA EEN OORLOGSVERKLARING VAN POLEN OP 31-08-1939 om de etnische Duitsers te ontzetten en te beschermen, verklaarden de Britten en de Fransen op 3 september de oorlog aan Duitsland.

   Toen de U.S.S.R echter op 17 september 1939 POLEN ZONDER OORLOGSVERKLARING eveneens binnenviel, hielden de Britten en de Fransen hun mond, ondanks het verdrag met Polen!

   It is clear today that the war England began against Germany in September was a continuation of the war that ended in 1918. England wants to destroy Germany now as it did then — and this time for good. This goal is stated daily in the British press with brutal openness.

   The English newspaper News Chronicle made the following demands in a lead article at the beginning of September 1939:
   1. The final destruction of the Nazi regime.
   2. The establishment of a decent German government.
   3. The end of any German military activity.
   4. The total disarmament of Germany.

   En kijk hier maar eens naar de banden van de “News Chronicle” – http://www.jrbooksonline.com/HTML-docs/jewish_press-control.htm

   Het feit wil dat Hitler in 1933 hetzelfde hetzelfde voorgesteld. Maar dan wél tweezijdig en niet éénzijdig. Dit werd niet gehonoreerd.

   …”Deutschland wäre auch ohne weiteres bereit, seine gesamte militärische Einrichtung überhaupt aufzulösen und den kleinen Rest der ihm verbliebenen Waffen zu zerstören, wenn die anliegenden Nationen ebenso restlos das gleiche tun.
   … Deutschland ist ferner ohne weiteres bereit, auf die Zuteilung von Angriffswaffen dann überhaupt Verzicht zu leisten, wenn innerhalb eines bestimmten Zeitraumes die Rüstungsnationen ihrerseits diese Angriffswaffen ebenfalls vernichten und durch eine internationale Konvention die weitere Anwendung verboten wird.

   … Deutschland ist nun jederzeit bereit, auf Angriffswaffen zu verzichten, wenn auch die übrige Welt ihrer entsagt. Deutschland ist bereit, jedem feierlichen Nichtangriffspakt beizutreten; denn Deutschland denkt nicht an einen Angriff, sondern an seine Sicherheit!”
   Die Antwort blieb aus.

   Het frappante is dat ALLES wat de Duitsers schreven wordt afgedaan als propaganda.. terwijl ALLES wat de (joods)westerse kranten schrijven wordt gezien als “waarheid”.

   De alternatieve media is zo ongeveer de enige plek waar nog kan worden gedebatteerd (trollen neem ik dan maar op de koop toe) en waar meningen nog in relatieve veiligheid kunnen worden geventileerd.

   Waar men tot andere inzichten kan komen die dichter bij de waarheid liggen dan alles wat ons door het educatieve systeem en de media wordt voorgeschoteld en geïndoctrineerd.

  9. an argie.
   1.10.
   Dank je voor deze uitleg waar ik voor open sta en ook echt iets van kan leren.
   Die trollen och laten we zeggen dat die zelf het vermogen niet bezitten om zelfstandig na te denken het nalaten zich te informeren en alleen maar als een blind paard achter propaganda aanlopen gecontroleerd door hen die van veel ellende de oorzaak zijn.
   Ik heb waardering voor jouw goed onderbouwde reacties en stukje bij beetje leer ik steeds weer bij waarvoor dank.

 2. De Russen zijn helemaal niet onder de indruk van ons.
  Ze hebben zich al 60 jaar voorbereid op een thermonucleaire oorlog.
  Ze zijn er klaar voor.
  Jullie ook?
  Ik kijk er naar uit.

  1. Chavannes = heel gewiekst en welbespraakt mannetje. Zat ook heel vaak bij Theordor Holman bij Oba Live. Nederland is onbelangrijk. Dit land heeft geen dappere mensen (behalve ik). Ik heb het zelfde astrologische teken als Roza Shanina (rat en ram, je weet wel de god van de oorlog). Hoernalisten. Goed artikel! Was prettig om te lezen.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Roza_Shanina

  2. Nederland onbelangrijk of veilig? Vandaar dat Poetin’s dochter hier woont… Je speelt je eigen psyops hier op het WTK, heel dapper hoor, of zo eenzaam en verdrietig dat anderen jouw pijn en angst maar in het kwadraat moeten voelen?
   Een aai over je bol van deze Rat/Boogschutter/Ophiuchus

  3. Waarom zou ik hier aan propaganda doen?
   Niemand is belangrijk in dit land.
   Totaal niemand.

  4. Ik angst en pijn.
   De logica van een mossel.
   Ga eens Sun Tzu lezen.
   Dan begrijp je oorlog een stuk beter.
   Als er oorlog is dan kan je je niet druk maken om 1 of 2 miljoen meer doden.
   Zo is het nu eenmaal.
   De bankiers hebben de mensheid nu al 200 jaar de oorlog verklaard.
   Daar moeten wij iets aan doen.

   Ze hebben 200 jaar de tijd gehad om voor vrede te kiezen. Wilden ze niet. Dus dat is geen optie.

  5. Je bent een boogschutter.
   Goed teken voor een vrouw.
   Een boogschutter is bezig met verlichting (persoonlijk).
   Zoals Jesus Christus en Osho (de Bagwan).
   Ik ben een ram, Mars, God van de oorlog.

   https://youtu.be/zowVdUR9ijk

   Avatar, tekenfilm, kan het je beter verklaren. Je kan niet altijd voor verlichting gaan. Soms moet je ook de vuur heer verslaan. Verlichting is voor een van jouw reincarnaties! (lacht)

   Ga eens de hele serie Avatar bekijken. Verlichting is een luxe die ik mij niet kan veroorloven in een wereld waar kleine kinderen vermoord worden door bankiers.

  6. Psyops propaganda? Psychologische oorlogsvoering (tegen het leespubliek)!

 3. Wil je vrede? Reken op oorlog..!
  De vraag die ik daar aan zou willen koppelen is wie dat dan veroorzaken en wat zij er beter van worden.
  https://sites.google.com/site/alarmuwordtvergiftigduf/wereldwijde-vergiftiging-begonnen-op-21-april-1962-vanuit-bilderberg-nederland
  Toen ik in deze verwijzing de naam Fritz Thyssen las moest ik gelijk denken aan wat er vandaag op NOS teletekst te lezen stond.
  Tata Steel wil de voormalige hoogovens te IJmuiden verkopen aan ThyssenKrupp en 4000 mensen (voornamelijk kantoor personeel) kunnen hierdoor mogelijk hun baan verliezen omdat hun werk in Duitsland samen gevoegd zal worden.
  Wat hebben wij hier in Nederland toch een goed kabinet die echt iets tegen de werkeloosheid doet.
  Zoals al vele grote voormalige staatsbedrijven verkocht zijn aan de grote jongens zal ook dit bedrijf naar hen gaan en Nederland heeft straks wel schulden maar geen inkomsten meer waardoor wij allen aan de bedelstaf zullen terecht komen en zullen moeten doen al dan niet onder dwang wat die grote jongens van ons verlangen.
  De geschiedenis gaat zich herhalen tijdens de tweede wereldoorlog zijn er 60 miljoen doden gevallen de vraag is hoeveel het er straks zullen zijn.

  1. Nederland is een provincie van Duitsland.
   Gewoon accepteren.
   De media heeft je je hele leven lang een vals idee gegeven.

 4. Van Daag le 14/quatorze Juillet, de bestorming van de Bastille, door deze volks opstand, wel of niet gemannipuleerd, doet er niet toe, ze waren het zat de “sans culotte”, de dag dat Frankrijk zijn geschiedenis opnieuw begon, na een lange struggel, van krachten goed en kwaad, onstond de Volks Republique La France, en dat is waar ik nu in verblijf, maar door het mannipuleren de mens eigen, zijn het toch weer de bovendrijfende krachten die de boel ringeloren, van daar de niet afhoudende protest acties, ze hebben nu wel culottes, maar willen de macht terug aan Frankrijk en zijn Volk, ga geen groepen noemen, maar er is een nieuwe éénheid nodig, van de goedwillende, ongeacht ?!
  In de mensen een welbehagen, broeders en zusters, fijne dag toegewenst, Jenne

  1. Het zou goed zijn als an argie dit alles even kan duiden. Waar is ie als je ‘m nodig hebt?

  2. Je kan de commentaren op deze site lezen.
   Dan zit je het dichts bij het vuur.

   http://syrianperspective.com/

   Syrische geheime dienst, regering, leger, psyops posten daarop. Mijn naam is daar Thucydides. Ik schrijf bijna niks meer.

  3. Ok een eerste indruk op basis van de mogelijkheden in het midden-oosten.

   Erdogan is een cryptojood die de belangen van de Rothschilds diende en totaal geen kritiek duldde.

   http://new.euro-med.dk/20151207-crypto-jew-recep-erdogan-restoration-of-the-osman-empire-with-western-technology.php

   Er zijn een aantal mogelijke scenario’s op basis van de feiten.

   1: De militairen waren het beu om te luisteren naar de onzin die Erdogan uitkraamde en men probeert W.O.III te voorkomen. Erdogan heeft vluchtelingen gebombardeerd, Russische gevechtsvliegtuigen neergehaald DIE BOVEN SYRISCH GRONDGEBIED VLOGEN, een pijplijn van Jemen naar Europa getekend (door Syrisch grondgebied) en de Koerdische opstandelingen (lees vrijheidsstrijders) keihard neergesabeld.

   2: Door de Brexit ruiken de Turken onraad en wil men weg van de EU. Aangezien Erdogan pro Europa is, hebben nationalistische hooggeplaatste militairen de Turkse premier afgezet om te voorkomen dat Turkije zometeen mee wordt gezogen in de Europese monetaire crisis die op handen lijkt te zijn, gezien de BILJOENEN schulden van de Europese Unie. Er zijn zeer veel landen die een schuld hebben BOVEN HET BNP, waaronder landen die de voortrekkersrol vervullen zoals Duitsland en Frankrijk.

   3: De Zionistische bankiers zijn Erdogan zat, omdat deze zich niet aan (voor mij onbekende) afspraken heeft gehouden in de affaire met Syrië en Rusland. Hij moet, net als in de Oekraïne, worden vervangen door een Zionistische marionet.

   4: De welbekende lont in het kruitvat. Dit gaat in de komende dagen/ weken duidelijk worden.

   Nogmaals dit is een eerste stand van zake, waar meer onderzoek voor nodig is, gebaseerd op de huidige Europese situatie, de positie van Turkije ten opzichte van Syrië en Rusland, de Brexit die moet voorkomen dat the city of London wordt meegezogen in de komende monetaire crisis en het feit dat op dit moment niet kan worden overzien met welke bedoeling deze coupe wordt gepleegd.

   De tijd zal het leren….

  4. Niets van dat alles… Terug naar de dictatuur met een narcist aan de leiding.

  5. Als je een paar dingen op een rijtje zet zijn zoals an argie schrijft meerdere mogelijkheden mogelijk.
   een paar voorbeelden zijn:
   Vrije meningsuiting lijkt verboden te zijn in dat land gezien de gevangenneming van vele journalisten die nieuws brengen wat niet in het straatje van Erdogan past.
   Dat het gewoon een dictator is mag wel duidelijk zijn gezien zijn optreden tegen de Duitse komiek die hem belachelijk heeft gemaakt maar dat gaf wel aan dat hij geen kritiek duldt en zelfs in het buitenland zijn wil tot wet probeert te maken.
   Opvallend vind ik ook dat op het moment van de “coup” Erdogan zelf niet in z,n land was.
   opvallend gisteravond was ook dat hij zonder onderzoek of enig bewijs de schuld bij Gulen legde en ondanks dat het er erg sterk op leek dat het ging lukken kon hij al vertellen dat het om een kleine groep ging.
   Verder vind ik het onwaarschijnlijk dat militairen die kunnen beschikken over tanks,vliegtuigen,helicopters,en naar verluidt is er zelfs vanaf schepen gevuurd dat die door de politie verslagen kunnen worden omdat die niet over al dat materiaal beschikken.
   Wat wel mogelijk is is dat de militairen niet op grote schaal op burgers wilden gaan schieten waardoor er een slachtpartij zou volgen.
   Stel nu dat hij dit zelf in elkaar heeft gezet welk beeld krijg je dan?
   Hijzelf was er niet dus hem kon niets gebeuren.
   Journalisten en iedereen die niet in zijn straatje passen worden opgepakt of erger.
   Nu de “coup” mislukt lijkt te zijn heeft hij een goede smoes om orde op zaken te stellen binnen de krijgsmacht en verdachte mensen kan hij nu uitschakelen.
   resultaat:
   Leger is /wordt gezuiverd van hen die het niet met Erdogan eens zijn waardoor je de rest indien nodig ook tegen de eigen bevolking kan inzetten omdat hij dan niets vandaar hoeft te vrezen en de Turken zo onder controle kan houden.(onderdrukking).
   Vrije meningsuiting en vrije journalistiek is verleden tijd.
   Wat schandalig was van oa de NOS was dat ze steeds beleven herhalen dat Erdogan democratisch was verkozen wat ze nooit hebben gedaan toen hetzelfde in andere landen gebeurde zoals in Oekraine.
   Dit zijn zomaar gedachten waarmee ik duidelijk wil maken dat zijn macht over de Turken zal toenemen en vijanden worden uitgeschakeld wat betekend dat zijn macht in Turkye alleen maar is toegenomen.
   Wat ik ook schandalig vind is dat hij burgers opriep om het tegen het leger op te nemen omdat het een grote slachtpartij had kunnen worden tussen voor en tegenstanders van erdogan en het leger en politie maar het geeft wel aan wie hij is.

  6. Erdogan verdenkt Gülen ervan zijn invloed aan te wenden om een staatsgreep te plegen. Volgens de president infiltreren duizenden aanhangers in het rechtssysteem, binnen de politie en dus in diverse media. Gülen wordt er tevens van verdacht terroristische activiteiten te ontplooien, en is daarvoor aangeklaagd. Critici zien Gülen en zijn aanhangers als een sekte.
   http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/07/erdogan-geeft-rivaal-gulen-weer-de-volle-laag-295856/

  7. En dat begint er steeds meer op te lijken…

   The power of love, Frankie goes to Hollywood

   I’ll protect you from the hooded claw
   Keep the vampires from your door
   I, feels like fire
   I’m so in love with you
   Dreams are like angels
   They keep bad at bay, bad at bay
   Love is the light
   Scaring darkness away, yeah
   I’m so in love with you
   Purge the soul
   Make love your goal
   The power of love
   A force from above
   Cleaning my soul
   Flame on burn desire
   Love with tongues of fire
   Purge the soul
   Make love your goal
   I’ll protect you from the hooded claw
   Keep the vampires from your door
   When the chips are down
   I’ll be around
   With my undying, death defying
   Love for you
   Envy will hurt itself
   Let yourself be beautiful
   Sparkling love, flowers
   And pearls and pretty girls
   Love is like an energy
   Rushin’ in, rushin’ inside of me
   The power of love
   A force from above
   Cleaning my soul
   Flame on…
   https://youtu.be/LgvBTBcM560

 5. Er bestaat ook nog zo iets als een volksaard, ben precies 4X in Turkije geweest, voor ons Nederlanders dacht ik onleefbaar, ik wil hier verder niet op in gaan, maar veel Turken zijn geen haar beter als hun President !

  Bij te veel en heftige kritiek bestaat er gevaar, dus maar beter niet doen, we zien het wel.

  Vriendelijke groet Jenne

  1. Zouden dat de Turkse mensen in Turkije ook over Nederlanders denken?
   Ik ken alleen aardige Turken en Turkije is een wondermooi land.
   Geen bestuurder op deze planeet is niet geïnstalleerd door de boeven club, geen enkel. Dus ook niet in de VS, Frankrijk, Nederland, Duitsland…het maakt niet uit.
   Dus als Erdogan een dictator zou zijn, dan is dat ook Netanjahu, Holland, Rutte, Merkel, Obama en natuurlijk toen ene Blair, die maar even 500.000 mensen heeft laten vermoorden in Irak. Schande. Zie je het voor je, 500.000 dode Engelsen in hun eigen land door een buitenlandse knokploeg afgemaakt?
   Blair zou hiervoor gestraft moeten worden…maar iedereen windt zich op over Erdogan, maar over een straf voor Blair hoor je in NL niemand… Schande. Net zo de Franzen in Libië.
   Met welk recht denkt het westen altijd gelijk te hebben..?

  2. Ik spreek hier voor mij zelf, uit mijn ervaring, de één vind de Turken aardig, ik dus niet, het is één groep, van de slechts integrerende nieuwkomers.
   Wat de Turken over de Nederlanders denken, is als volgt, naïve domkoppen, die door hun voorouders verworven rijkdom, uit hun handen laten slaan, hun sociale verworvenheden, waar lang voor gewerkt en gevochten is uitkleden door mensen die hier voor geen enkel respect hebben, zo ongeveer, bouw is een Protestant kerkje in Turkije, ga je zien hoe aardig hun volksaard is, denk aan de rijen gekruisigde verkrachte Iraanse vrouwen etc etc.

   Deze discussie hebben we al eerder gehad, je kunt de kwade daden niet vergoeilijken met dit soort daden door andere volkeren begaan.
   Ik ben heus wel op de hoogte van het kwaad mensen aan gedaan door de Westerse Europese landen.

  3. Ik had ooit een Creoolse vriend 10 jaar lang. Die was ZOOOOO lelijk dat de hoeren hem weigerden. Hij mocht wel met mijn zus naar bed.

   Gewoon aan een Marokaan of Turk vragen of de lelijkste Creool met hun zus kinderen mag maken en goede sex hebben. Wel klaar staan om te rennen voor je leven!!!

  4. Ter verduidelijking:

   Pas als je aan iemand vraagt of zijn zus of dochter met iemand van een andere etniciteit of kleur kinderen mag maken en sex hebben kom je erachter of hij een “racist” (xeonofoob) is. Minder tolerant is.

   Als je intollerante mensen naar Nederland toe haalt dan wordt dit land intolleranter met de tijd.

  5. Genies, of dat die achter komt, dat iemand die zulke dommige vragen stelt, gewoon een respectloze idioot is.
   Verder wie is nou xenofoob en een racist?

  6. Genies Of Death is veruit de beste poster op dit forum.
   Hij heeft het helemaal door. De parodie op de parodie. Bravo!

  7. Ik ga in Noorwegen op een berg wonen en dan neem ik 10 dochters.
   Wat er met Nederland gebeurd. Ik zal er geen last van hebben.
   Meer Islam, meer Moslims, meer Koran!
   Ik heb 20 jaar geleden 1-2 op forums gewaarschuwd voor “idioten” met gewelddadige sprookjes. Men wil niet luisteren, dan maar voelen!

   “De kruik gaat net zolang ter water tot hij barts.”

   “De wal keert het schip.”

 6. Het zou mij niets verwonderen als dit een opgezet spelletje is, om zijn greep te verstevigen, en tegestanders op te ruimen, maar het zal hem niet baten, zijn dagen zijn geteld !

 7. Turkije heeft hetzelfde pech als de rest van de landen waar de CIA, VS, Mossad zich mee bemoeit.
  Als je dieper induikt zie je dat Erdogan veel meer democraat is dan de mensen die voor ‘meer rechten’ vechten.
  Het is net als in Duitsland met de Anti-Fa, marxistisch-leninistische verbonden etc….dat zijn geen lieve vreedzame mensen maar zijn er alleen om geweld te plegen…zoals in Berlijn b.v. met ‘Heel Berlijn haat de Politie’ uitspraken en dan alles vernielen wat in hun buurt komt, huizen, winkels, auto’s, mensen…etc. en dat in steden. Het zijn valse communistische organisaties. En die werden gefinancierd door degenen die belangen hebben bij onrust.
  Het is compleet belachelijk dat men dus Erdogan verondersteld de mensenrechten aan zijn laars te lappen, omdat de politie moet optreden.
  En in b.v. Frankrijk, Duitsland, Nederland of de VS daar zijn dan deze ‘vreedzame demonstranten’ nl wel ‘links-extremisten’, en moeten aangepakt worden ook met traangas en geweld.
  Ngo’s en al dat ellende, dat zijn de ware infiltranten wat onze maatschappijen aangaat. Dit noem je social engineering, alles geplant, deze onrust zal nu in geheel Europa zijn kop opsteken. Europa moet falen, dat is wat men wil.
  Kom op, wees niet blind.

  Verdiep je in, Kemalisten (volgers van Attatürk) en in de Gülen beweging (van Fethullah Gülen die al jaren in de VS leeft) waarvan wordt aangenomen dat deze organisatie voor de cia werken en overal net als de scientology, op verschillende posities infiltreren.

  De Kemalisten zijn de ware fascisten (denk aan de bolsjewieken, zelfde karakter), en worden door bijna alle turken afgewezen, omdat ze te extreem zijn.
  Wat hier in Europa wel mag, nl een hoofddoek dragen in openbare ruimtes, is in Turkije verboden. De gelovige meiden gaan met pruiken naar de universiteit toe. En als Erdogan dat zou willen veranderen en dan is die een extreme moslim?
  Turkije is nooit democratischer geweest dan onder Erdogan, althans dat zijn de feiten. De Kemalisten onder de artsen gedroegen zich als elite. Ze hebben de arme turken in ziekenhuizen niet behandeld, wilden dat niet, allen wie geld had. En Erdogan heeft dat verboden. Iedereen wordt nu in Turkije behandeld en gratis!
  De kemalisten houden alle hogere posities en daar mochten geen andere turken komen. Typisch communistische insteek, de ‘datsja houders’ mogen alles, en het arme volk moet alles slikken.
  Kemalisten zijn ook voorstanders dat je de politie, justitie en de soldaten moet eren. Als zij iets zeggen mag je geen weerwoord geven.
  Ook de rechters zijn heilig en dat is ook wat Erdogan heeft veranderd, doordat die corrupte rechters heeft afgezet, en ook bepaalde journalisten die hier in het westen zielig zijn.

  Verdiep je en je zult begrijpen.

  Erbij komt dat Erdogan meer lef heeft dan menig politicus uit het westen. Hij had al in 2009 heftigste kritiek op Israël…

  https://www.youtube.com/watch?v=OrbQsHkVQ_4

 8. Theresa May zegt dat de laatste 2 jaar er veel rehtoriek is over thermonucleaire oorlog.
  https://youtu.be/KTGpDl8jqIc
  Zo grappig. Ik heb er 2 jaar propaganda voor gedaan.
  Precies die 2 jaar!
  Ik heb zoveel lol de laatste tijd.
  52 propaganda doelen/strategien heb ik gedaan. Alles is uitgekomen behalve de thermonucleaire oorlog. Nog niet.

  1. Weer een propaganda strategie die is uitgekomen!
   Ik lach mij suf! Ik hoop wel dat die thermonucleaire oorlog pas uitkomt als ikzelf lekker veilig in Noorwegen Oppland zit.

   http://www.liveleak.com/view?i=c96_1469470743
   Ik heb 6 maanden terug 1-2 weken propaganda gedaan om de “BERNIE STING” te voorspellen.
   http://www.liveleak.com/c/Andrew_Parker_Mi5
   (even naar onderen scrollen het is mijn laatste artikel geweest dat ik zo’n 1000 keer gepost heb op LiveLeak)

  2. De dagelijkse oorlogsmantra/mindsetting/webbrainwash is er ook weer…

  3. Het is maar te hopen voor je Goebbels incognito, dat je uiterlijk net zo is als je uitspraken want…
   ‘De anti-Europa partijen in Noorwegen vertelden de bevolking: We zijn de beste en we hebben niemand anders nodig’, zegt een politieke waarnemer. ‘De boodschap die nu doorklinkt gaat nog veel verder. Die zegt: Als je niet een lange, blonde, blauwogige Noor bent moeten we je hier niet.’

  4. Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable.” – John F. Kennedy
   Te veel zijn er corrupt. Ook in Nederland. Weldra zullen zij allen sterven. De meesten op dezelfde dag, het zelfde uur, de zelfde mili seconden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.