Advertentie

Als jij ook zo’n ontspoord kind bent, hebt of kent..!!


Als jij ook zo’n ontspoord kind kent..! Dat is de kop boven dit artikel.

Als een cynische reactie van onze kant, op al die uniciteit-onderdrukkende medicijnen, die de ‘medische wetenschap’ onze kinderen voor wil schrijven. Omdat deze kinderen ‘in de pas’ dienen te lopen, omdat ze té druk zijn, omdat ze niet-in-het-plaatje-passen..!

Kinderen horen ‘in het plaatje’ te passen!
x

De vraag is daarbij in welk ‘plaatje’ deze kinderen dan zouden moeten passen.. En ook: Waarom zou mijn kind dan niet in het plaatje passen?

Is dat omdat het kind ‘niet deugt’ of is dat wellicht omdat aan de andere kant het ‘plaatje’ niet deugt..! Kan dat ook nog dan..? Ja dat kan ook nog! Want wees eerlijk, het is een vraag die jij als ouder, broer of zusje van dat kind-wat-niet-deugt ook moet beantwoorden. Is dat kind-dat-niet-in-het-plaatje-past nou zo ‘ontspoort’…? Of nogmaals: ‘Klopt het plaatje niet..?’

x

De vraag is dan natuurlijk:

‘AAN WELK PLAATJE ZOUDEN KINDEREN DAN MOETEN VOLDOEN?’

Naar de mening van onze redactie hier op WantToKnow, zijn er partijen in de wereld, die er absoluut geen baat bij hebben, dat mensen, en dus kinderen van jongsaf, hun UNICITEIT gaan manifesteren. Dat klikt heel duur misschien, maar wat er gewoon staat is: ‘Dat er partijen in de wereld zijn, die er absoluut geen baat bij hebben, dat mensen ZICHZÉLF worden en zijn!!’

En graag willen we jou daarom het onderstaande filmpje onder ogen brengen! (met alle dank aan Désiré Röver!)

Zodat je WEET dat je niet de enige bent die een -mogelijk- soortgelijke ‘afwijking’ heeft. Of dat je een kind, broertje, zusje, neefje, nichtje etc. hebt, dat ‘zo’ is..! Kijk alsjeblieft DOOR DE MASKERS heen en LAAT een kind ZICHZELF ZIJN.

Kan het zijn dat een kind een andere taal spreekt, iets anders te ‘zeggen’ heeft. Kan het zijn dat alles wat wij hen laten leren, eten, en doen, vaak met de beste bedoelingen, niet dátgene is wat ZIJ willen ‘zeggen’ !? Als we kinderen eens zouden laten ‘zeggen’ wat ze te zeggen hebben..

Er zijn dan ook geen medicijnen nodig om deze kinderen te ’temmen’..! Misschien moeten we met z’n allen eens het ‘PLAATJE-WAARAAN-DEZE-KINDEREN-MOETEN-VOLDOEN’ gaan temmen..??!
Maar liefst 20 miljoen kinderen en adolescenten hebben het predikaat ‘mentaal gestoord’ opgespeld gekregen.. Dat kan toch niet ‘waar’ zijn? En deze kwalificatie hebben zij als ‘diagnose’ opgespeld gekregen, omdat er een lijst is, een ‘checklist’ die aangeeft wanneer je ‘mentaal gestoord’ bent..!

Er is ABSOLUUT geen bewijs, wetenschappelijk of wat dies meer zij, te overleggen,
op basis waarvan je de ‘diagnose: Mentaal gestoord’ kunt stellen!

Er zijn geen hersenscans, geen röntgenfoto’s, geen genetische tests noch bloedonderzoeken die kunnen ‘BEWIJZEN” dat deze kinderen en adolescenten ‘mentaal gestoord’ zijn.. Maar ze zijn door dit etiket, wel gestigmatiseerd voor hun verdere leven. Ze hebben een ‘psychiatrische afwijking’, en daarmee zijn ze vogelvrij om medicijnen toe te dienen, medicijnen die ‘HELPEN’….! Jaja..

Medicijnen die op hun beurt WEL volledig ‘mentaal gestoord’ genoemd zouden kunnen worden! En dat dan WÉL OP BASIS VAN MEDISCHE BEWIJZEN!

Maar dezelfde medicijnen die ook een industrie vertegenwoordigen, een industrie met een grootte van US$ 4,8 miljard per jaar, in de VS alleen al!

Er komt echter steeds meer een schandalig patroon tevoorschijn van kinderverslaving! Verslaving aan chemische drugs, omwille van winst, omwille van macht en uiteindelijk omwille van onderdrukking! Hun (en JOUW!) uniciteit wordt namelijk niet écht op prijs gesteld, wees daarvan overtuigd door grote krachten achter de schermen!

Wil je meehelpen deze situatie te veranderen? Doe dat heel simpel: Waardeer ieders uniciteit en vooral die van jezélf! Laat deze nooit door chemische middelen onderdrukken.

Wil je verder lezen, er is genoeg informatie over dit onderwerp voorhanden. Dit verhaal komt in ieder geval van deze SITE

X

x

HOE GOD ERUIT ZIET!

Het filmpje dat je hieronder kunt zien, sluit perfect aan op ons verhaal hierboven. Het gaat over het optreden van Sir Ken Robinson op de fameuze TED-presentaties. Het filmpje is letterlijk al miljoenen malen bekeken op YouTube en op de TED-website.

Ken Robinson is een fantastische visionair, die de uniciteit van elk mens een heel warm hart toedraagt. Hij is onderwijsdeskundige en heeft juist daarin zijn visie mogen concretiseren naar veel organisaties en onderwijsinstellingen toe.
Hij laat aan de hand van alledaagse voorbeelden horen hoe wij het onderwijs in feite aan het vermoorden zijn. Hoe wij de uniciteit van kinderen niet onderkennen en feitelijk de nek omdraaien.. Ook in het onderwijs gebeurt dus wat in de pharmacy plaatsvindt.. Hoe is het mogelijk!?

De wijze waarop Robinson zijn verhaal brengt is onovertroffen.. Helemaal uit het hoofd, met veel humor en heel veelzeggende voorbeelden. Laten we hier in ieder geval even een humoristisch voorbeeld uit dit filmpje neerzetten..?

“Wat ben je aan het tekenen?”
vraagt de juf aan ’t meisje dat met rode wangetjes driftig tekent en kleurt.

Ik ben een tekening van God aan het maken!”
antwoordt het meisje enthousiast.

“Maar hoe kan dat nou” zegt de juf, “Want niemand weet hoe God eruit ziet?”

“Nou,” zegt het meisje “Als ik klaar ben, zal iedereen dat wél weten..”
X

Kijk en geniet, maar vooral herkén wat je hier ziet. Of niet natuurlijk..? Laat het weten onder het artikel, wat JIJ vindt van dit verhaal!

X

31 gedachten over “Als jij ook zo’n ontspoord kind bent, hebt of kent..!!

 1. Ik/wij werken ook met deze kinderen. Wij onderschrijven het bovenstaande volledig.
  De andere kant van het “label” is dat er PGB-gelden beschikbaar zijn, waardoor wij deze kinderen tijdelijk een veilige haven kunnen bieden, wat ideaal gezien, niet nodig zou moeten zijn.
  Wij genieten ervan als ze weer opbloeien!
  (ps mijn label was in dienst S5 :-))

  1. Helaas zijn de PGB gelden dermate verlaagd dat voor veel gezinnen het inkopen van zorg voor hun kinderen niet meer binnen bereik ligt.

 2. Vind dit erg interessant, ik geloof niet in de meds (ervaring) maar ben er wel van overtuigd dat adhd/add daadwerkelijk bestaan. Maarja is vaak zo dat als iets buiten de norm valt als een aandoening of beperking gezien word. Dat is erg jammer vind ik, meestal temperen die dingen wel als je volwassen word, leert er mee omgaan.

 3. De massale verscholen verschoolde geschoolde schooiende schofterige domheid die nodig was om onze industrie te bedienen moest eerst gecreëerd worden ;

  Quote:

  ” Prologue

  The shocking possibility that dumb people don’t exist in sufficient numbers to warrant the millions of careers devoted to tending them will seem incredible to you. Yet that is my central proposition: the mass dumbness which justifies official schooling first had to be dreamed of; it isn’t real. ”

  The Underground History of Americain Education
  http://www.johntaylorgatto.com/underground/toc1.htm

  1. @Paul,

   Ik denk dat deze foto meer dan 26.000 jaar oud is, dat verklaart deze illusie schat ik zo in.

  2. @Marcel,

   Ik nodig je graag een keer uit op een trip met mijn tijdmachine. Anytime.

  3. ZAg ik Charlie Chaplin daar potJandozie niet met een mobieltje in zijn hand op de achtergrond al-tijd-reizend voorbij hobbelen op een genetisch gemodificeerde filter-kameel terwijl die het Pyramide-spel aan het opzetten was om zich in een ver verleden al met de rijken-der-aarde te kunnen meten in een niet te filmen tijdloos scenario waar menig documentairemaker zich nu nog zijn beeldsprakelijke nek over breekt ?

  4. Lees eens het Messias Mysterie van Andreas Eschbach. Welliswaar fantasie, maar wel geheel aansluitend op de discussie die hier is ontstaan:
   ISBN 90 6112 043 8
   Fantasie, ja dat wel. Maar ik heb van het boek genoten, even niet leven vanuit de kritische geest, gewoon even mee gaan in de fantasie.

  5. Mensen toch, jullie maken er weer een mistig zooitje van, zelfs Copperfield laat weten dat ze er nog staan pal onder jullie neus…

 4. ik geloof er geen zak van dat adhd bestaat ik was ook een druk kind ben op de basisschool blijven zitten het interesseerde allemaal gewoon geen ene moer ook op de vbo deed ik het erg slecht
  ik kreeg vakken op a niveau en moest elke week 2 uur standaard nakomen bij de klassenleraar 2 jaar lang waarom? omdat ik lol trapte, in de pauze`s ging ik naar de stad in de les ging ik tekenen of ouwehoeren het intereseerde me allemaal helemaal geen ene klap en nog steeds interseerd me het niks!! pas na gebruik van wiet en paddo`s (ja hoe raar het ook klinkt) kwam ik er achter dat ik een rechterhersenhelft denker ben en niet links waar de hele maatschappij op is gericht denk aan het stimuleren van de economie vergaren van rijkdom de rationele kant zeg maar, de gevoelloze kant de rechterkant daarintegen is de kant waarmee je fantaseerd,saamhorigheid (liefhebben) en af gaan op je gevoel maar dit word amper gestimuleerd
  ik zie nog steeds landen met grenzen (afstand van elkaar nemen) ik zie mensen bellen via een telefoon (afstand van elkaar nemen) spreek elkaar wanneer je elkaar in de ogen kijkt…plus bijna niemand gaat af op zijn gevoel sterker nog dat word je afgeleerd je moet luisteren naar je baas naar regels enz… en fantaseren…………pardon! dat mag helemaal niet stel je voor dat ffe niet op let in de les of even naar boven kijkt onder het werken je moet door leren en door werken tijd is geld………….damn them all zo worden we allemaal alleen maar linkerhersenhelft denkers
  de kunst is om links en rechts in balans te houden maar niet alleen maar links geen wonder dat er dan mensen depressief worden die hebben volgens mij nog maar amper de rechterkant gebruikt ga tekenen ofzo of loop buiten in een bos ga kaarten maar ga aub niet denken dat je hier op aarde bent gekomen omdat albert hein je nodig heeft.
  nog raarder vind ik het dat veel mensen een adhd-label krijgen opgedrukt (iets wat ik zou krijgen als ik nu zo jong was)

  ik bedoel het kan toch niet zo zijn dat de evolutie nu een fout maakt en dat er alleen maar zieke mensen worden geboren er zou juist nou verbertering moeten optreden dit zijn volgens mij de mensen die juist niet ziek zijn maar dat zijn wij, wij zijn in deze maatschappij opgegroeid zij worden er in een keer in geknikkerd terwijl het voor ons al soms zo snel gaat we moeten stoppen met stressen en denken aan het leven zelf en niet aan de economie……….leven is leven en economie is economie

  1. @ jeroen

   Wanneer je anders bent dan verwacht, gewenst, vereist, niet in de maat meeloopt, dan wordt je bestempeld als ‘afwijkend’. Het waren en zijn juist de zogenaamd ‘afwijkende mensen’ die de grootste veranderingen hebben teweeggebracht en zullen gaan teweegbrengen. Veranderingen kwamen niet en zullen niet voortkomen vanuit de goegemeente. Vaak wordt een andere kijk als bedreigend ervaren. Doet me denken aan ‘Ooit een normaal mens ontmoet?…en beviel ’t (maar dan anders geïnterpreteerd) Waarschijnlijk bevalt het degenen die niet voorbij hun eigen horizon durven, willen of kunnen kijken. Die liever de visie van een platte aarde willen vasthouden.

  2. Het is het protest van ‘hetkindwatnietdeugd’ tegen deze idiote wereld die al decennia (eeuwen?) met ‘kunst en vliegwerk'(en keer op keer met nieuwe dimensies ‘kunst en vliegwerk’) in stand gehouden wordt. Deze prachtige ‘andere sporen’ eisende kinderen zijn een grote bedreiging voor ‘The Powers That Were’, en moeten massaal de kop ingedrukt worden.
   Men is bang voor deze kinderen.

   Heel lang LEVE deze kinderen….!!

  3. Kan je geloven dat het niet bestaat…. er zijn mensen die duidelijk anders zijn in dat opzicht, er zijn wel degelijk indicaties dat het bestaat.

   Ook de alternatieve sector doet aan cherry picking… kan je verzekeren dat er wel degelijk mensen zijn die er zelf hinder van ondervinden en baat kunnen hebben bij bepaalde voeding, en in uitzonderlijke gevallen medicijnen. Het word nu te makkelijk voorgeschreven.

   Ben bekent met ritalin en dippiperon, het kan wel degelijk helpen…. werkte alleen niet voor mij.. Heb wel vrienden die op die manier weer grip op hun leven gekregen hebben.

   Maarja meestal koos ik voor een uurtje voetbal, er werkt niks beter dan flink bewegen 🙂

  4. Jeroen, respect. Je hebt het helemaal verwoord zoals ik het ook voel.
   Een geweldig gevoel om je verhaal te lezen.

 5. Ik probeer mijn kinderen elke dag weer in het plaatje te laten passen. Het is soms wat knippen en plakken, maar t lukt elke dag weer.

  Heb elke dag weer de keuze uit een nieuw plaatje uit het grote plaatjesboek, dat maakt het soms makkelijker, soms moeilijker. Mijn plaatjesboek loopt af zo rond einde 2012.
  Iemand nog een idee waar ik een leuk plaatjesboek voor daarna kan krijgen?

 6. Ik was vroeger ook een moeilijk kind, paste in geen enkel plaatje hoe hard er ook werd geknipt, geplakt en gekneed. Ik bleef wie ik was, een kind van het licht.
  Doordat ik vroeger zo was heb ik wel heel veel ervaring kunnen opdoen en die pas ik nu toe bij mijn eigen kinderen.
  Nee ik knip, plak en kneed niet, ik laat mijn kinderen zijn wie ze werkelijk zijn en heb schijt aan wat de maatschappij mij voor schrijft. Het gaat om mijn kinderen en dat is miljoenen keren belangrijker dan die verwrongen maatschappelijke plaatjes waar de meeste uiteindelijke ongelukkig zijn en slaaf van het kapitalistische systeem.
  Daar voor heb ik geen kinderen op deze wereld gezet en daarom hebben ze ook niet voor mij gekozen. Mijn kinderen zijn hier met een bijzondere taak, om een verschil te maken in de toekomst die ons allemaal aangaat.

  1. Ik weet niet hoe oud dat verhaaltje is van Ken Robinson over dat kindje dat God ging tekenen.. Misschien was jij het wel..! Dank Peter voor je reactie!

   Ken je Akiane, over ‘god-tekenen’ gesproken..? Kijk maar eens in haar ogen! Wauw! http://www.artakiane.com/home

  2. ♥ Guido, ik heb als kind heel veel getekend “is helaas niets van bewaard gebleven door mijn nogal roerige leventje” maar God zat daar niet bij. Wel Jezus, Pyramides, Maya Tempels en sterren stelsels. Een van die sterren stelsels hete Ahmarisch kan ik me nog herinneren.
   Mijn leraren stonden in ieder geval redelijk vaak verwonderd te kijken. Ik was ook niet populair op school, men vond mij vreemd vooral ook omdat ik twee verschillende kleuren ogen heb. Ben dus ook vaak gepest tot ik er achter kwam dat David Bowie ook twee verschillende kleuren ogen heeft. ;-)) Toen was het pesten ook afgelopen.
   Anyway, mijn jeugd heeft me veel kennis gegeven die me nu goed van pas komt bij mezelf en mijn eigen kinderen. ♥

 7. GEEF ELKE S 5 EEN WAPEN ? en laat deze af vuren op alle s 3/2/1,en nullen als ze dat gedaan hebben brengen we alle wapen gedemonteerd naar de hoogovens en laten ze omsmelten voor de bruggen bouw of scheepsbouw dan kunnen wij al die ssss en rustig met elkander leven zonder gemor dat lijkt mij veel beter. en laat daarom een kind kind zijn zij moeten/mogen genieten van hun jeugdigheid totdat ze de volwassen leeftijd bereikt hebben . en dan zelf voor nakomelingen gaan zorgen .

 8. Heb dit filmpje van Robinson al eerder gezien (het bestaat ook Nederlands ondertiteld) en het inmiddels aan een aantal leerkrachten en zorgcoördinatoren van school toegestuurd.
  Maar het kwartje valt nog steeds niet helaas.
  Hier nog een leuk en onderhoudend filmpje over zijn visie.

  http://www.ted.com/talks/ken_robinson_changing_education_paradigms.html

  Mijn kind heb ik inmiddels aangemeld op een Democratische school (als je googled vind je genoeg informatie). Dit lijkt mij een van de mogelijke oplossingen voor dit type kinderen (maar eigenlijk voor alle kinderen). Ik denk dat je beter oplossingsgericht kunt denken dan je energie te laten weglopen met kritiek op het systeem dat stervende is.
  “Waar je aandacht aan geeft trek je aan”.
  Ik heb er alle vertrouwen in dat in de nabije toekomst de scholen zullen gaan (moeten) veranderen.
  Wat de ADHD medicijnen betreft: er is nu al een aantal kinderen dat na een behandeling met Neurofeedback van de medicijnen afkomt. Ik heb met mijn zoon zelf ervaren dat het een hele positieve uitwerking heeft.
  Succes allemaal!

  1. Misschien dat meisje met die kleurplaat van God, het verhaal laten doen..? Ik denk dat er dan wél een Euro zal vallen.. 🙄

 9. Hemel, ik ben zo’n kind geweest…inmiddels bijna 43 en binnenkort opgenomen voor alle medicatie waar ik mee volgestopt ben en me heb laten volstoppen omwille van de inmiddels 4 etiketten die ik opgeplakt heb gekregen!Mijn pillen verslaving is niet gering en ik ben een paar weken geleden, nadat me weer eens iets werd voorgeschreven (dexamfetamine dit keer) radicaal misselijk geworden van deze medicatie zwendel..en nu over drie weken ben ik een paar maanden van de maatschappij verdwenen (alsof ik dat niet al mijn hele leven ben geweest in zekere zin) om af te kicken , gewoon omdat ik er tabak van heb. Nooit kind geweest maar een proefkonijn en zakkenvuller voor de farmaceutica. net een jaar geleden zelf ondekt dat ik briljant schijn te kunnen schilderen..Dus ja dit is een openbaring en ik promoot het met volle overgave deze visie!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.