Advertentie

’n Kleine stap naar heling: ‘Het spijt me’, ‘Ik hou van je!’


“Ik vroeg Dr. Len hoe hij die zelf-heling toepaste”.. Het antwoord van Dr. Len: “Ik bleef maar zeggen: ‘I’m sorry’ en ook ‘Ik hou van je’, telkens weer, telkens weer”, legde hij uit. Van jezelf houden blijkt dus de beste manier te zijn om jezelf te verbeteren, en als jij jezelf verbetert, verbeter je de wereld.” Een citaat uit het boek van Joe Vitale.

De titel van het boek van Joe Vitale is: ‘I’m Sorry, I Love You’. Onze collega’s van WantToKnow.info, in de VS, hebben er DIT artikel over geschreven rondom dit boek.

Joe Vitale met de bescheiden Dr. Len

Deze intrigerende boodschap over LIEFDE en VERGEVING hieronder, is reeds veel verspreid via het internet. Velen hebben deze boodschap als ongelooflijk inspirerend ervaren, maar vragen zich af of dit verhaal werkelijk waar is.

De uitermate gerespecteerde Joe Vitale, is een geïnspireerd spreker, bekend auteur, en één van de hoofdpersonen in de populaire film ‘The Secret’. Deze Joe Vitale heeft persoonlijk het onderstaande verhaal geverifieerd bij de nederige dokter Len, omdat hij het in eerste instantie ook te mooi vond om waar te zijn.

Deze Dr. Len bleek zo inspirerend voor Joe Vitale, dat hij met hem is gaan werken en hem zelfs de co-auteur maakte van het genoemde boek.

Onder het artikel kun je via verschillende links verder zoeken en kijken naar deze wijze van genezen. Genaamd ‘Ho’oponopono’. En als je daar iets Hawaiïaans in vermoed, dan klopt dat..  Lees verder.

X

* * * * * * *
x

Simpele stappen om te helen: ‘I’m Sorry’, ‘I Love You’

by Dr. Joe Vitale

© Vertaling:  Wil van Bavel

Twee jaar geleden hoorde ik over een therapeut in Hawaii die een hele afdeling criminele psychiatrische patiënten genas — zonder ze ook maar een keer persoonlijk te hebben ontmoet. De psycholoog hoefde maar het dossier te bestuderen van een patiënt van die afdeling en vervolgens in zichzelf te kijken hoe hij de ziekte van die persoon had gecreëerd. Als hij vooruitgang boekte in zijn eigen genezing, genas de patiënt.

Een van de boeken die Joe Vitale schreef met de Hawaiïaanse Dr. Len

Toen ik voor het eerst dit verhaal hoorde, dacht ik dat het een broodje-aap-verhaal was. Hoe kon iemand een ander genezen door zichzelf te genezen? Hoe zou zelfs de beste grootste meester door zichzelf te ‘verbeteren’, criminele psychiatrische patiënten kunnen genezen? Het voelde niet aan als realistisch. Het was niet logisch, dus schoof ik het hele verhaal terzijde.

Echter hoorde ik een jaar later het verhaal opnieuw. Ik hoorde dat de therapeut een Hawaiiaanse geneeswijze had toegepast genaamd ‘Ho’oponopono’. Ik had daar nooit eerder van gehoord, toch kon ik het niet meer uit mijn hoofd zetten.

Als het verhaal überhaupt op waarheid berustte, moest ik er meer van zien te weten. Ik had ’totale verantwoordelijkheid’ altijd begrepen als verantwoordelijk zijn voor wat ik denk en doe. Verder dan dat kon ik er niets mee. Ik denk dat de meeste mensen op deze manier denken over het begrip ’totale verantwoordelijkheid’. Wij zijn verantwoordelijk voor wat we doen, niet voor wat iemand anders doet, dát is ons idee.. Maar.. dat klopt niet!

De Hawaiiaanse therapeut die deze criminele psychiatrische patiënten genas zou me op de hoogte brengen van een geavanceerde, nieuwe kijk op totale verantwoordelijkheid. Zijn naam is Dr. Ihaleakala Hew Len. Ons eerste telefoongesprek kan best wel eens meer dan een uur geduurd hebben; ik vroeg hem mij het hele verhaal te vertellen van zijn werk als therapeut. Hij vertelde dat hij vier jaar lang voor het Hawaiiaanse Staats Hospitaal had gewerkt. Die afdeling waar zij de criminele psychiatrische patiënten hielden was gevaarlijk.

Maandelijks vertrokken er psychologen. De staf had een groot ziekteverzuim, of bleef eenvoudig weg. Uit vrees om aangevallen te worden door patiënten liepen de mensen met hun rug naar de muur door die afdeling heen. Het was geen prettige plaats om te leven, te werken of te bezoeken. Dr. Len vertelde mij dat hij nooit patiënten persoonlijk ontmoette. Hij kwam overeen dat hij een kantoor zou hebben en dat hij hun dossiers zou doornemen. Terwijl hij die dossiers bekeek, werkte hij aan zichzelf.

Ho'oponopono, jezelf als centrum van de wereld. Jezelf als centrum van 'heling van de wereld'..!

En terwijl hij werkte aan zichzelf, begonnen de patiënten te genezen. Hij vertelde verder dat, ‘na enkele maanden patiënten die geboeid dienden te worden werden toegestaan om vrij rond te lopen. Andere die zware medicijnen moesten gebruiken kwamen van hun medicijnen af. En degenen die geen kans hadden om ooit nog ontslagen te worden werden vrijgelaten’. Ik was vol ontzag. “En dat niet alleen”, ging hij verder, “‘maar de staf begon er plezier in te hebben naar het werk te komen. Absenteïsme en banenverloop verdwenen. Uiteindelijk hadden we meer staf dan we nodig hadden doordat patiënten ontslagen werden en de volledige staf verscheen op het werk. Vandaag de dag is deze afdeling gesloten”.

Op dit punt aangekomen moest ik wel de een-miljoen-dollar-vraag stellen: “Wat deed u in uzelf dat die mensen deed veranderen?” Zijn antwoord: ‘Ik heelde eenvoudigweg het gedeelte van mij dat ze gecreëerd had,’ zei hij. Ik begreep het niet.

Dr. Len legde uit dat volledige verantwoordelijkheid voor je leven betekent dat alles in je leven — eenvoudig omdat het in jouw leven is — jouw verantwoordelijkheid is. In een letterlijke betekenis is de hele wereld jouw creatie. Oef! Dit is moeilijk te slikken.

Verantwoordelijk zijn voor wat je zegt of doet is een ding, maar verantwoordelijk zijn voor wat iedereen in mijn leven zegt of doet is toch wel wat anders. Toch is dit de waarheid: als je volledige verantwoordelijkheid neemt voor je leven, dan is alles wat je ziet, hoort, proeft, aanraakt of hoe dan ook ervaart jouw verantwoordelijkheid omdat het in jouw leven is. Dit betekent dat terroristische activiteit, de president, de economie — of wat dan ook dat je ervaart en niet leuk vindt — aan jou is om te helen.

Deze dingen bestaan niet, om het zo maar eens te zeggen, dan alleen als projecties van jou, van binnenuit. Het probleem zit niet in die dingen, het zit in jou, en om ze te veranderen moet je jezelf veranderen. Ik weet, dit is moeilijk te vatten, laat staan te accepteren of het in werkelijkheid te leven. Verwijt is veel makkelijker dan totale verantwoordelijkheid, maar al sprekende met Dr. Len, begon ik me te realiseren dat healing voor hem en in Ho’oponopono betekent houden van jezelf. ’En als je je leven dus wilt verbeteren, moet je je leven helen. Als je iemand wilt genezen, zelfs een krankzinnige crimineel, doe je dat door jezelf te helen’.

Ik vroeg Dr. Len hoe dat ging, dat helen van zichzelf. Wat deed hij dan precies, als hij in de dossiers van die patiënten keek? “Ik bleef alleen maar zeggen ‘I’m sorry’ en ‘I love you’ steeds maar weer opnieuw,” legde hij uit. “Dat is ‘t?”… “Dat is ‘t.”… Komt erop neer dat van jezelf houden de belangrijkste manier is om jezelf te verbeteren, en terwijl je jezelf verbetert, verbeter je jouw wereld.

Laat me je een eenvoudig voorbeeld geven van hoe zoiets werkt: op een dag stuurde me iemand een email dat me erg verstoorde. In het verleden zou ik dat afgehandeld hebben via de emotioneel gevoelige plekken of door een poging om tot redeneren te komen met de persoon die het smerige bericht had gestuurd. Maar deze keer besloot ik om Dr. Len’s methode toe te passen en te zien of het werkte. Ik bleef in stilte zeggen, ‘het spijt me’ en ‘ik hou van jou,’ Ik zei het tegen niemand in het bijzonder.

Ik riep eenvoudigweg de geest van liefde aan om binnen in mij te helen datgene wat de uiterlijke omstandigheid creëerde. Binnen een uur ontving ik van dezelfde persoon een email.
Hij verontschuldigde zich voor zijn vorige bericht. Houd in gedachte dat ik geen enkele uiterlijke actie had ondernomen om deze verontschuldiging te bekomen.

Ik heb hem zelfs niet teruggeschreven. En toch, door te zeggen ‘het spijt me,’ moet ik op de een of andere manier in mezelf geheeld hebben datgene wat hem had gecreëerd.

Later in het jaar woonde ik een ho’oponopono workshop bij die door Dr. Len werd geleid. Hij is nu 70 jaar, wordt gezien als een grootvaderlijke sjamaan, en leidt een wat teruggetrokken bestaan. Hij prees mijn boek, ‘The Attractor Factor‘. Hij vertelde me dat door mijzelf te verbeteren, dat dit ook de vibratie van mijn boek zou verhogen, en iedereen zou dat al lezende voelen.

Kort gezegd, terwijl ik verbeter zullen mijn lezers verbeteren. ‘En hoe zal het zijn met de boeken die al verkocht zijn in de buitenwereld?’, vroeg ik. ‘Die zijn niet in de buitenwereld,’ legde hij uit, weer een keer mijn verstand te boven gaand met zijn mystieke wijsheid. ‘Die zijn nog steeds in jou.’

Kort gezegd, er is geen buitenwereld. Er zou een heel boek voor nodig zijn om deze geavanceerde techniek uit te leggen met de diepgang die het verdient. Laat het voldoende zijn om te zeggen dat wanneer je iets wilt verbeteren in je leven, er maar één plaats is waar je moet kijken: in jezelf.

Als je kijkt, doe het met liefde.

Joe Vitale

* * * * * * *

Dr. Len’s boodschap mag dan moelijk te geloven zijn, maar hij is gewoon uitermate simpel. Hij verklaart dat we dus allemaal verantwoordelijk zijn voor alles dat we ZIEN in de wereld. Door dáár verantwoordelijkheid voor te nemen, en vervolgens de wonden te helen IN ONSZELF op dat gebied, zijn we in staat om onszelf dus te helen, EN DE WERELD.

Wil je Joe Vitale horen over deze geneeswijze, klik dan HIER voor een radio-interview met hem, waar hij na ongeveer 15 minuten spreekt over Dr. Len en de methode, waarover je hierboven hebt kunnen lezen.

Dr. Len stelt voor om de methode in een 4-fase-aanpak toe te passen.

1. Als zich een plaats voor heling binnen jezelf aanbiedt,

2. Open dan deze ‘plek’, binnen JEZELF, waar deze pijn schuilgaat.

3. Nadat je deze plaats hebt geduid, met zoveel mogelijk gevoel als je kunt opbrengen,

4. Laat dan de volgende 4 uitspraken horen:

* Ik hou van je.

* Het spijt me.

* Vergeef me alsjeblieft.

* Dankjewel.

Vanzelfsprekend heeft Dr. Len ook een website: HIER. Klik op ‘Articles’ om meer voorbeelden te vinden van deze unieke geneeswijze voor jezelf én de wereld. Velen hebben het als ongelooflijk fundamenteel ervaren in hun leven.

HIER kun je een .pdf downloaden, die door Dr. Len is gemaakt, en die een diepere uitleg geeft over ‘Wie- het-nu-eigenlijk-voor-het-zeggen-heeft..!!

12 gedachten over “’n Kleine stap naar heling: ‘Het spijt me’, ‘Ik hou van je!’

  1. Inderdaad geven mensen aan elkaar de hele dag (bewust als onbewust) positieve maar ook negatieve signalen af. Soms kan zo’n negatief signaal ‘een gat slaan’ in het denken en het een tijdje beheersen. Meestal ervaren we dit als hierover piekeren met een naar onderbuikgevoel. Maar uiteindelijk creeëren we zelf deze gemoedstoestand waarover we ons meestal ook nog schuldig voelen.

    Zo’n zelfheling van zo’n moment verandert inderdaad de frequentie naar iets positiefs. Tevens is het interessant te noemen dat het tegelijkertijd invloed uitoefent op die ander waardoor je voorheen zo rot voelde. Hier komen de wetten van de kwantumfysica weer bovendrijven.

  2. In mijn visie gaat het inderdaad om ‘helen’ en een’helingsproces’,dat zich kan uitbreiden naar anderen toe…wat helemaal vanzelf verloopt als het licht is aangestoken.
    Het heeft m.i ook te maken met de woorden van Jezus Christus : “Waar twee of drie in Mijn naam bijeen zijn,daar ben Ik in hun midden”
    En het heeft ook te maken met : als twee mensen mediteren en even ‘landen’ in ’transcendent bewustzijn’,dan wordt de ‘zegen’,de ‘straling’daarvan enorm versterkt

    piet stuitje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.