Advertentie

Waarom kanker een diepgaande heling kan zijn..!


We plaatsten op de site al vaker berichten van Andreas Moritz. Het artikel van zijn hand over de galblaas- en leverreiniging (hier) werd door velen gelezen. Ook  plaatsten we artikelen over de vaak verborgen ‘achterkant’ van kanker; het psychosomatische aspect ervan. Kanker lijkt een ‘ziekte’ die tegenwoordig zo heftig om zich heen grijpt, dat het lijkt alsof we in een epidemie zijn belandt. En juist dáárdoor vergeten we het mentale aspect ervan. Wat heeft deze ziekte ons te zeggen? En natuurlijk staat Andreas Moritz niet alleen in dit standpunt.

Christiane Beerlandt, Vlaams auteur van het boek: 'De sleutel tot zelfbevrijding'.

Het is ook de visie van o.a. Dr. Ryke Geerd Hamer, de man die wetenschappelijk bewees, dat niet alleen kanker, maar alle andere ziekten, getriggerd worden door onverwachte shocks en trauma’s, die het lichaam in korte tijd even volledig over toeren doen raken. En al snel werd Hamer benaderd door de ‘krachten-achter-de-schermen’, die hem bedreigden met uiterst onplezierige zaken, wanneer hij zijn ontdekkingen wereldbekendheid zou gaan geven. Wanneer je als kankerpatiënt dus duidelijkheid verwacht uit het reguliere circuit, over de ‘achtergronden’ van de kanker ‘die je getroffen heeft’, reken daar dan niet op.

En ook in het revolutionaire boek van Christiane Beerlandt, ‘De sleutel tot zelfbevrijding’, gaat het over de mentale aspecten van ziektebeelden, waaraan we in dit artikel aandacht besteedden. Zij vertelt over kanker in niet mis-te-verstane woorden, waarvan we hier een deel plaatsen:
“Diepste oorzaak: als een poppetje aan ’n draadje hang jij in het leven. Je plaatst de zon buiten je. Een overgave aan iets dat groter en belangrijker is dan je Zelfbewuste Ik, zo denk jij.. een té weinig, of haast niet aanwezig-zijn in jezelf. Een aanbidding of een ontzag voor ‘Gezag buiten je’. In plaats van het Zonnecentrum, de krachtcentrale in jezélf te plaatsen, leidt dit tot vervreemding van jezelf.
Het gaat hier om miskenning van de eigen zelfbewuste, goddelijke, creatieve vermogens. Je leeft niet écht bewust, je láát je leven, door anderen of door je gevoelens, je functie, of door invloeden van buiten, door een groep, een ideaal ben je buiten jezélf geplaatst, waarin je al je geloof hebt gestopt.. Deze overgave, dit opgaan in het ‘andere’, dit neptuniaanse VERLIES van jezelf, dit kan niet anders dan naar de dood leiden! ….”

En natuurlijk biedt Christiane Beerlandt dan ook een prachtige affirmatie om onze overtuiging in dezen te keren. Ook hier een stukje geciteerd:
‘Laat je niet langer verzwelgen in een moeras van emoties: verwerk ze.. Laat je niet langer verloren gaan in het gezag van de andere, van het ideaal, enz.. Bekijk alles van bovenuit, als een Adelaar en maak je Meester van je leven, van je lichaam. Jouw psyche, jouw gedachten en jouw overtuigingen dirigeren de werking van je lichaam. Ben jij ervan overtuigd dat genezende krachten je kanker zullen vernietigen, want dat jij het recht hebt om in Vreugde, Zelfbewust te Leven, dan zal je lichaam op deze impulsen reageren en je lichaam herstellen zonder pil of kruid.. Andere voorwaarden? Genieten! …’

Graag daarom het artikel in dit kader van Andreas Moritz, ter verdere bevestiging, zo dat nodig mocht zijn, van informatie over de brug tussen mentale- en fysieke processen.

x

* * *

Waarom kanker een diepgaande heling kan zijn
x

2012 © Andreas Moritz
vertaling © Frank Bleeker
x

Andreas Moritz

Alle gebeurtenissen in het leven die negatief lijken, zijn in wezen unieke mogelijkheden om van binnen meer compleet en heel te worden en om betekenisvoller in het leven vooruit te gaan. Wanneer het noodzakelijk is onszelf meer liefde, tijd en waardering te geven en wij maar niet aan deze essentiële behoeften voldoen, zal er iemand of iets ons die richting uit duwen.

Het gevoel afgewezen te zijn door iemand, of teleurgesteld in, of boos op iemand, benadrukt een ontbreken van het nemen van verantwoordelijkheid voor de negatieve dingen die ons overkomen. Een ander of jezelf de schuld geven voor een ongelukkige situatie leidt tot het gevoel op een of andere manier slachtoffer te zijn, wat zich waarschijnlijk gaat manifesteren als een schijnbaar fysieke belemmering, zoals kanker.

Als we bovendien de begeleidende boodschap niet kunnen begrijpen, zouden we zelfs oog in oog met de dood kunnen komen te staan om ‘leven’ te waarderen. Kanker kan dan, op een onconventionele manier, een manier worden om uit een patstelling te komen die veroorzaakt wordt door gekwetst zijn en de pijn van het afsluiten van je hart. Kanker kan helpen bij het afbreken van oude, starre patronen van schuld en schaamte die het opgesloten houden door niet liefdevol met jezelf om te gaan. De huidige medische benadering gaat niet in op deze belangrijke kwestie achter kanker op volwassen leeftijd, maar het ‘ziekteproces’ doet dit wel, op voorwaarde dat het wordt toegestaan zijn pad te gaan.

Conventionele behandelingsmethoden van kanker leiden bij de patiënt vaak tot een toename van de slachtoffermentaliteit en het is onwaarschijnlijk dat zij de bron van het proces kunnen helen. Wonderbaarlijke genezingen gebeuren meestal wanneer een patiënt stopt met gevoelens van hulpeloosheid en onwaardigheid en wanneer problemen van buitenaf geen impact meer hebben op zijn innerlijk welzijn en zelfacceptatie. Alleen de externe problemen in het leven verwijderen zal niet voldoende zijn om heling in gang te zetten.

De focus op de kanker en hoe daar weer vanaf te komen, veroorzaakt vaak doodsangst bij de patiënt. Dit, op zijn beurt, veroorzaakt een voortdurende, krachtige stressreactie die vitale functies onderdrukt, inclusief belangrijke immuun activiteiten, de vertering van voedsel, goede slaap en de verwijdering van afval. Als die doodsangst niet afneemt, kan de patiënt wegkwijnen en overlijden aan uitputting en niet aan kanker.

Net als wij ons geliefd willen weten, moeten kankercellen weten dat zij geliefd zijn. Boos op hen zijn of hen willen vernietigen met agressieve behandelingen voegt juist nog meer geweld toe aan het lichaam dan waar het normaal gesproken al mee te maken heeft. Het gezegde ‘Heb je vijand lief’ gaat net zo op voor kankercellen, als dat het opgaat voor mensen…!

Heel vaak is de oorzaak van kanker een gebrek aan zelfwaardering, een gevoel van niet geliefd zijn en gewenst en niet waardevol, of goed genoeg. Als we slechts konden inzien dat wat wij ziekte noemen een perfecte weergave is van onze innerlijke wereld, dan zouden wij meer aandacht besteden aan wat er binnenin ons gaande is, dan te proberen iets in onze uiterlijke wereld te herstellen dat eigenlijk de moeite van het repareren niet waard is.

Kanker heeft, hoe moeilijk dit misschien ook te begrijpen is, een diepere betekenis. Zijn doel is om niet te vernietigen, maar om te helen wat niet meer heel is..

24 gedachten over “Waarom kanker een diepgaande heling kan zijn..!

 1. Hoewel ik op dit moment wat moeite heb om op dit artikel te reageren doe ik het wel . Ten eerste ; we hebbeb allemaal kanker vanaf het moment van conceptie , een totaal natuurlijk fenomeen . Gammastralen schieten iedere seconde door ons lijf en beschadigen cellen waardoor ze zich als kankercellen gaan gedragen . Het immuunsysteem is daar al vanaf de eerste dag op voorbereid . Wanneer gaat het fout ? Zodra het immuunsusteem minder parate soldaatjes heeft dan er aangetaste cellen zijn . Daardoor kunnen de beschadigde cellen gaan woekeren , delen zonder zelf af te sterven . Ook een lokaal toxische omgeving door accumilatie van afvalstoffen kan veroorzaken dat het immuunsysteem de desbetreffende plekken in het lichaam moeilijk kan opschonen . Vetweefsel en organen kunnen daar ten prooi aan vallen . Je hoort zelden iemand over hartkanker . Het toxische mileu waar we in leven en het verzwakte voedsel geef ik zelf schuld aan de disbalans .
  Zoals met alles spelen psychisch emotionele factoren een grote rol , om daar echter alles op af te wentelen zie ik als een eenzijdige belichting . De kinderen in Tsjernoble zouden dus emo problemen hebben die ze niet hebben uitgesproken ?
  Ik ga even een Guido uitspraak gebruiken ; denk ajb en/en . Wees iets completer in het aandragen van oorzaken en oplossingen , de antikwak zouden terecht smullen van zo’n artikel .

  1. Dank voor je reactie; kan me helemaal vinden in je woorden Coz.
   Het gaat niet alléén om of-dit/of-dat. Weet ook niet of die Tsjernobyl een goed vb is, maar ik snap wat je bedoelt; dat is veel belangrijker.
   Want de grotere verbanden, zoals dit Tsjernobyl-verhaal, zou in een soort karma, maar dan geo-karma te plaatsen zijn. Voor mij is het simpel: alles hangt met elkaar sámen, of dat doet het niet; een tussenweg lijkt me daarmee, kosmisch gezien, onmogelijk. Of spreken we over de vrije-wils-matrix, de grote illusionaire Aarde-speeltuin..? Whatever: let it be!

  2. Wat je zei , I will let it be , ik vond het echter naast dit goede verhaal wel nodig een kanttekening te plaatsen . Het kan voor kankerpatienten of hun naasten misschien moeilijk te plaatsen zijn , puur omdat ze met heftige gifstoffen in aanraking gekomen zijn , bewust of onbewust . Zij kunnen zich in dit plaatje absoluut niet passen .
   Wat op zielsnivo rechtvaardig en onrechtvaardig is , daar laat ik me absoluut niet over uit .
   Row row row your boat , gently down the stream …..

  3. Helemaal met je eens cozmic. Over hartkanker: het komt wel voor, maar heel zelden!

 2. Wat een nonartikel. Vooral de laatste zin. Kanker heelt namelijk helemaal niets. Het is een uit de hand gelopen celdeling die door het lichaam niet meer onder controle is. Dit soort morosofische artikelen zijn een klap in het gezicht van nabestaanden die dierbaren aan kanker hebben zien overlijden.

  Pseudowetenschap all around.

  1. En wat is vlgs jou dan de oorzaak dokter Henk? Ergens begrijp ik je rectie maar ergens denk ik ook dat het zo klaar is als een klontje; psyche werkt samen mer je lichaam…..

 3. Ik heb het boek gelezen en in het boek wordt er ook dieper ingegaan op de stoffen in het lichaam. Kanker heeft niet alleen een psychische oorzaak. Er is een samenhang met giftige stoffen die zich opstapelen in het lichaam. Kanker ontstaat dan als laatste redmiddel, zodat de giftige stoffen zich niet via het bloed verspreiden naar het hart en de hersens. (Even heel beknopt gezegd dan).

  En in die zin kun je je focus verschuiven van “kanker is de vijand” naar “kanker helpt mijn lijf om het nog wat langer vol te houden in deze giftige omgeving”. De gedachte dat elk lichaam zijn uiterste best doet om te blijven leven vindt ik een mooie gedachte.

  Een lichaam valt zichzelf niet zomaar voor de gein aan in de vorm van kanker of een auto-immuun reactie. Er is altijd een onderliggende oorzaak. Vaak fysiologisch en ja, omdat geest en lichaam een samenhang hebben, ook psychisch. Ik denk dat we moeten stoppen ons lichaam te vergiftigen. En als je dan in Tjernobyl woont, dan is dat erg lastig, je ontkomt er helaas niet aan. Maar hier is hier ook lastig met al die uitlaatgassen en pesticiden overal……

  1. Even resumeren…

   Feitelijk komt het er dus op neer om het lichaam te zuiveren van de verontreinigingen? De medische wetenschap bestrijdt (!) kanker met nog meer gifstoffen welke mensen zelfs nog zieker maken dan dat ze al waren. Zelfs schadelijke straling wordt toegepast. Dat is dus een mooie contradictie!
   Wanneer ik afga op de artikelen op deze website dan is het ontgiften van het lichaam het medicijn om van kanker en andere kwalen te genezen. Echter, de gevestigde medische orde wil daar absoluut niet aan toegeven. Zij zijn afhankelijk van Big Pharma en zien dan hun inkomsten slinken. Het is daarom belangrijk om goed te lobbyen bij patiëntenorganisaties, medici en andere professionals om hen zo te overtuigen van de nieuwe inzichten.
   Misschien zijn de gevestigde medici zo sterk geïndoctrineerd dat ze angst hebben om nieuwe paden in te slaan; paden welke misschien op medisch gebied wel eens een fantastische doorbraak zouden kunnen betekenen. Helaas is de wetgeving zeer rigide en staat deze experimenteren met (veilige!) medicatie niet toe. Puur en alleen om de commerciële belangen van Big Pharma te beschermen (welke wel zeer giftige medicijnen maakt, waar zelfs mensen van dood gaan!)

  2. Welke rol speelt het KWF eigenlijk?
   Is dat lobbyen ook niet een taak van het KWF? Of in ieder geval ook onafhankelijke voorlichting geven?
   Ze pretenderen zelf kanker te willen bestrijden dus zou het elke manier moeten ondersteunen.
   Ik heb nog even de site bekeken maar er staat dat er geld gaat naar zo´n 300 onderzoeken per jaar. Vallen mensen als Moritz en Beerlandt ook onder dit soort potjes?
   Of gaat het geld, dat wordt binnengehaald door 6 x de Alpe op te ploeteren, naar de grote farmaceuten om onderzoek te financieren?
   En daarna doodzieke mensen peperdure medicijnen voor laten schrijven……sommige worden niet eens vergoed of in het pakket opgenomen want te duur.
   Waarom zijn ze zo duur? Een beetje poeder.. Tsja dat komt door de onderzoekskosten…

 4. Ik heb net bij jullie collega’s van Zaplog.nl de ‘presentaties’ gezien van Robert Morse en die heeft wel even wat meer concretere aanpak dan al het phylosofische alleen.
  (idd een en/en denken!)
  http://www.youtube.com/watch?v=u1sIC9ZqR-8&feature=player_embedded
  het heet “cancer the raw truth” en zou eigenlijk snel in alle talen beschikbaar moeten komen. Zo blij dat m’n besluit vegetarisch te gaan eten tientallen jaren geleden uit pure dierenliefde, nu nog meer vruchten afwerpt want ik stap nu over op ‘veganist’ en zal dus ook geen melkproducten meer gebruiken maar nu ook gemotiveerd met de kennis dat dat de kans op kanker nog verder minimaliseerd.
  Zou dan ook IEDEREEN willen aanraden bovenstaande link te volgen en eens goed bij je zelf na te gaan hoe je je leven simpeler en gezonder kunt maken door dingen te laten ipv te gaan doen! Met het niet consumeren van dierlijke producten worden niet alleen de dieren blij maar je eigen lijf ook. Wat wil je nou?

  Ernie

 5. Hai,

  heb zelf een paar keer de leverkuur gedaan, nog niet helemaal afgemaakt ivm planningsproblemen. Was wel een hele lading stenen kwijt, wist niet eens dat ik ze had. Verder sluit het verhaal van Anita Moorjani goed aan. Heb haar een tijdje gevolgd en haar boek gelezen, komt nog in het NL uit en echt een aanrader.
  Hier een paar introductiefilmpjes. Haar verhaal is gebaseerd op het gegeven, dat haar kanker door angst is veroorzaakt en dat dit haar belemmerde om zichzelf te zijn.
  Verder ben ik helemaal into de non-dualiteit, wat in wezen ook weer volledig aansluit. Hele toer om zonder angst te leven (oftewel niet andermans leven te leiden cq lijden, maar als je je realiseert wie je werkelijk bent, dan komt er wel een flow op gang en kom je ook sneller uit de aardse tegenslagen zeg maar. Trouwens angst voor kanker is ook niet goed. Als je op soms leest wat allemaal kanker kan veroorzaken zou je het van schrik al haast krijgen (=ook weer angst. Dus: er is geen angst alleen liefde.

  http://youtu.be/aH2o1FC4Lwk
  http://youtu.be/W8fAXSGwJhE

 6. Soms kunnen bepaalde zaken voortreffelijk zijn als we opzoek naar dingen kunnen gaan, dit keer doet Greg Braden ons verstellen van een genezingsproces in 3 minuten van iemand die kan genezen in korte tijd door een andere manier van behandelen.
  Magnificient las je het mij beoogt wat ik ooit eerder met Marcel W in het er al zijn van BV 5D, denken en voelen dat je er al bent is een fase dat je iets kunt versbellen naar het eindpunt toe, niet denken aan de weg die je dan nog moet afleggen want dan bereik je nooit dat eind doel. Het gewoon er al zijn is ‘The Secret!’

  Geniet bij deze ook eens van dit prachtige filmpje:

  Cure all Illnesses in 3 minutes!!! with Greg Braden:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ufVjdvRw4LM#!

 7. Hoe kan iemand zeggen dat kanker iets goeds is??
  Er is 3maanden geleden 3tumoren in haar hoofd gevonden. Nadat ze een keer uitval heeft gehad.. (dus nog voor ze aan enige behandeling was begonnen!1 hebben ze weg kunnen halen de andere 2 zitten te diep.. Chemo en bestraling hebben niet de gewenste resultaat gehad.. Het is gegroeid. En nu.. Nu kunnen ze niks meer en en is het wachten op die dag dat ze er niet meer is…

 8. Ben er van onder de indruk van al de verhalen die ik hier zo lees. De meningen zullen daar altijd over verdeeld blijven. Van zij of hij heeft nooit gerookt, en altijd gezonde voeding tot zich genomen. En dan toch te horen krijgen dat je kanker in je lichaam hebt. Je moet denk ik ook een beetje geluk hebben in je leven. Daarom wil ik dit jaar voor de K.W.F omdat ik het geluk heb gezond te zijn. De berg de Mont Ventoux gaan beklimmen. En hoop ik dat er steeds meer, overleving kansen voor de mensen mogen komen.

 9. Wij begrijpen uw goede bedoelingen, maar Christiane Beerlandt gaat totaal niet akkoord met het gevecht dat Geerd Hamer tegen de reguliere geneeskunde voert. Ook stemt haar visie op de psychosomatiek en de oorzaken van kanker NIET overeen met deze van Hamer en Moritz. Christiane Beerlandt distantieert zich volledig van de wijze waarop Geerd Hamer en wijlen Andreas Moritz de zieke mensen benader(d)en. Zij meent dat er bij beide heren sprake is van een ernstig tekort aan inzicht.

  Christiane Beerlandt ervaart het als zeer onaangenaam om haar naam en werk in één adem met deze twee heren geciteerd te zien. Bovendien kan het citaat uit haar boek door de lezers van deze website verkeerd begrepen worden omdat het uit de context van het gehele boek gehaald is. Het inleidende Deel I van haar boek “De Sleutel tot Zelf-Bevrijding” geeft een veel genuanceerder beeld over hoe Christiane Beerlandt tegen ziekte en genezing aankijkt. Iedere lezer zou dit inleidende deel best éérst gelezen hebben voorafgaand aan het lezen van de teksten over een bepaalde ziekte, in dit geval kanker. Bovendien is het citaat op deze website onvolledig en dus misleidend.

  Elke mens is vrij zijn mening te hebben, maar Christiane Beerlandt en ikzelf verzoeken u de zuiverheidsinformatie van het boek “De Sleutel tot Zelf-Bevrijding” NIET IN EEN ADEM met de heren Hamer en Moritz te vernoemen. Christiane Beerlandt werkt juist SAMEN zowel met reguliere artsen, waarvan er velen haar werk gebruiken, als met natuurartsen die zowel de reguliere geneeskunde als de psychosomatiek niet negeren. Psychosomatiek en reguliere geneeskunde vullen elkaar perfect aan. Christiane Beerlandt kant zich NIET tegen reguliere behandelingsmethoden van kanker (chirurgie, chemotherapie, radiotherapie, enz.). Elke individuele patiënt dient hierin zijn of haar eigen vrije keuze te maken.

  Christiane Beerlandt wijst wél op het belang om TEGELIJKERTIJD met de reguliere behandeling grondig in zichzelf te kijken naar de onderliggende psycho-emotionele voedingsbodem van kanker, hierover tot inzicht en bewustwording te komen en hieraan een oplossing te geven (zij schrijft haar boeken om de patiënten hierbij te helpen), teneinde een FUNDAMENTELE genezing mogelijk te maken, zodat geen herval of uitzaaiing zich ooit hoeft voor te doen en mensen tientallen jaren na de overwonnen kanker nog steeds gezond en wel levend zijn.

  Dit laatste hebben zowel ikzelf (als reguliere arts) als Christiane Beerlandt tot onze grote vreugde vele malen in de praktijk mogen meemaken. Wij raden de patiënt aan wél gebruik te maken van de reguliere behandelingsmethoden als dit voor hem/haar zo voelt, maar tegelijkertijd te kijken wat er ONDER de kanker ligt en hieraan een oplossing te geven. Daarom wenst Christiane Beerlandt op GEEN ENKELE manier verbonden te worden aan de theoriën en de werkwijzen van beide heren, Andreas Moritz en Geerd Hamer. De psychosomatische ondergrond én de reguliere geneeskunde én de eerlijke natuurgeneeskunde hand in hand, in vrede samenwerkend!
  Dirk Lippens, arts
  Christiane Beerlandt

  1. Dirk Lippens,
   Een gloedvol betoog waar ik wel wat meer over wil weten. Even het volgende:
   Het artikel dateert van twee jaar terug, waarom nu pas een reactie? Mijns inziens gaat het artikel er niet om de genoemde personen op één lijn te zetten, maar wel om mensen die kanker hebben een gelegenheid te geven kennis te laten nemen van visies op hoe er anders mee om te gaan.
   Dat u en Christiane een andere visie hebben dan de Hamer en Moritz is volgens mij iets wat in het kader van uw verhaal nadere toelichting verdiend.
   Mensen met kanker zijn niet gebaat met berichtgeving waarin de verschillende partijen misschien lijnrecht tegenover elkaar staan. Misschien wilt u over het waarom van deze verschillen in uitgangspunten iets nader toelichten.

  2. Daar ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar..!
   Enne Anna, iemand kán natuurlijk gewoon een paar jaar later gewoon nog reageren op een artikel, als hij/zij het dan pas ontwaard..!

  3. ik vind dat Christiane meer spiritueel is . niet alleen naar de psyche van het individu maar meer alomvattend. en vanuit die heelheid kan er geen gebrokenheid ontstaan.van nature vraagt de gebrokenheid om herstel om heel te worden met het grote Zelf, als geestelijk bewustzijn.mens op aarde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.