Advertentie

Waren de ‘Oudsten van ónze Tijd’ bijeen..?


Wanneer je hier op WantToKnow de artikelenreeks volgt van het essay van Susan Joy Rennison, zul je ongetwijfeld op de hoogte zijn van de enorme hyperactiviteiten die in onze kosmos waar te nemen zijn, rond dit ’tijdsgewricht’.
Uit andere tijden komen berichten van bijvoorbeeld Maya-oudsten en uit Egyptische-wijsheden, dat juist in deze tijd de ‘Grote Veranderingen’ zullen plaatsvinden. Het werd dus tijd voor een eigentijdse bijeenkomst van de ‘oudsten van onze tijd’… Hier het hele artikel:

* * *
x

De ‘Oudsten van onze tijd’ zijn bijeen

NASA Science News / november 2010

Jan Smith, november 2010

x

Ingegeven door een recente toename van de zonneactiviteit, zijn meer dan honderd regeringsfunctionarissen en onderzoekers bijeen in de Egyptische plaats Helwan aan de Nijl, om onder de Egyptische zon te praten over een wereldomvattend belangrijk onderwerp: ‘Stormen vanaf de Zon‘.

In de aankondiging van deze meeting staat onder meer het volgende:

‘Het doel van deze workshop is het bevorderen van het onderzoek naar universele processen die van invloed zijn op het Zonnestelsel en het milieu op Aarde en het uitwisselen van kennis en ervaring op het gebied nieuw en bestaand instrumentarium dat moet bijdragen aan het verbreden van de kennis over de invloed van het Space Weather op de Aarde en de haar omringende ruimte.’

Deze eerste ‘workshop’ van het ‘Internationaal Space Weather Initiatief’ (ISWI) vond plaats op 6 november jl. en werd bijgewoond door vertegenwoordigers van:

  • de Verenigde Naties, NASA,
  • JAXA (de Japanse tegenhanger van NASA),
  • The  International Astronomical Union (IAU),
  • The Int. Committee on Global Navigation Satellite Systems (ICG),
  • Franch Egyptian Year o f  Science (FEST),
  • Egyptian Academy of Science (ASRT),
  • Space Weather Monitoring Center,
  • Helwan University (SWMC) en de
  • Kyushu University

“Sterke zonnewinden kunnen elektriciteitsnetwerken uitschakelen, satellieten onklaar maken en het GPS verstoren,” aldus organisator van de bijeenkomst en ISWI directeur Joe Davila van NASA’s Goddard Space Flight Center.

Davila gaat verder: “Deze ontmoeting zal ons helpen bij het treffen van voorbereidingen voor de eerstvolgende grote gebeurtenis. […] Hoewel het “Space Weather” normaal gesproken wordt geassocieerd met de poolgebieden van de Aarde – denk aan het Noorderlicht en Zuiderlicht – is de evenaar niet minder belangrijk.

Er is bijvoorbeeld sprake van een fenomeen in de bovenste atmosfeer van de Aarde, genaamd “de equatoriale anomalie”. Het is in feite een fontein van ionisatie die rond de planeet cirkelt en zijn straal altijd op de Zon gericht houdt. Tijdens zonnewinden, kan de equatoriale anomalie toenemen en van vorm veranderen, waardoor GPS-signalen in onverwachte richting worden afgebogen en normale radiocommunicatie onmogelijk wordt.
Internationale samenwerking is van uiterst groot belang om de equatoriale anomalie te kunnen blijven volgen,” zo voegt Davila eraan toe. “Dit kan niet door een enkel land worden gedaan.”


De algemeen gebruikelijke naam voor de equatoriale anomalie is ‘Equatoriale Elektrojet’ (EEJ) en Susan Joy Renisson noemde dat verschijnsel al in haar boek, het door de Maya voorspelde ‘Slangenkoord’.

Susan Joy’s redenatie was dat de Maya-oudsten erop wezen dat er nu een grotere behoefte aan balans was en zij legt de wetenschap uit waaruit blijkt dat mensen direct werden beïnvloed door de EEJ.

x

Vanwege gebeurtenissen die nog nooit eerder op deze planeet zijn voorgevallen en die, naar het zich laat aanzien, nauwelijks worden begrepen en zich daardoor meestentijds volkomen onverwacht aandienen, is het allereerst noodzakelijk een degelijke onderbouwing te geven voor het feit dat er een evolutionaire verandering wordt voorspeld door mensen die vakkundig genoeg zijn de kosmische cycli te doorgronden en hun kennis daaromtrent hebben vastgelegd in wereldlijke, kosmische en galactische tijdrekeningen.

Op welke wijze zich dit echter in onze werkelijkheid zal manifesteren wordt nog minder begrepen en om die reden alleen al zou dit een belangrijk onderwerp moeten zijn dat de mensheid onder ogen moet zien.

NASA (dat hier al een aantal jaren mee bezig is), worstelt met de idee hoe de gevolgen van het nieuwe ‘Space Weather’ op deze planeet wat kunnen worden verzacht. Ondertussen beseft een overgrote meerderheid van de bevolking op Aarde nog steeds niet dat er sprake is van zeer nabije evolutionaire veranderingen.

De Maya Oudsten waarschuwden ons al over de komst van de ether, en ook de Oude Egyptenaren voorspelden al evolutionaire veranderingen in onze tijd, maar het lijkt erop dat dit over het hoofd gezien wordt door al die mensen die zich focussen op 2012, ondanks het feit dat het ‘Space Weather’ in de laatste 20 jaar in alle hevigheid toeneemt en de implicaties voor de moderne technologische samenleving erg serieus genomen moeten worden.

En dat er in feite bijna letterlijk niets nieuws onder de Zon is, moge blijken uit het omvangrijke werk van Susan Joy Renisson, dat je  hier uitgebreid op WantToKnow kunt volgen. In ‘Afstemmen op de Kosmos’ en haar essay ‘De Belangrijkste Overgang’ neemt ons mee op een ontdekkingsreis langs de vele voorvaderen die zich in het verleden hebben doen gelden als belangrijke boodschappers van aanstaande evolutionaire overgangen.

Zouden de bijeenkomsten die de voorvaderen vroeger hielden, tegenwoordig worden aangeduid met ‘workshops’..?  Des te meer zal het ons benieuwen wat deze internationale workshop van de  ‘Oudsten van onze Tijd’ in Egypte ons zal brengen. Spannend!

6 gedachten over “Waren de ‘Oudsten van ónze Tijd’ bijeen..?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.