Advertentie

Zwitserse deeltjesversneller nog veel langer kapot. So what?


Het duurt langer dan gedacht om de grootste deeltjesversneller ter wereld te repareren, lees ik gisteren op de website van RTLZ. Ik vermoed dat tegenstanders van de ‘Doomsday-machine’ – zoals het 6 miljard euro kostende apparaat ‘liefkozend’ wordt genoemd – een zucht van verlichting slaken. Ik doe(m) met ze mee. Volgens mijn ‘onderbuikgevoel’ is dit een wetenschappelijk experiment dat zijn weerga niet kent. Zoals RTLZ meldt blijft de versneller niet buiten gebruik tot het voorjaar, maar tot eind september. Dat maakte het in Genève gevestigde Europese onderzoeksinstituut CERN maandag bekend. Wat ik denk? Dat dit apparaat NOOIT gaat werken. Waarom niet? Technologisch gezien hebben we vooruitgang geboekt, maar ik vermoed dat het onverantwoord is als wij mensen eigenhandig de oerknal willen gaan nabootsen. Wat denk jij?

Big Bang nabootsen

Een blik in de reusachtige deeltjesversneller; kijk naar de menselijke verhouding..!
Een blik in de reusachtige deeltjesversneller; kijk naar de menselijke verhouding..!

Deze meest krachtige en allergrootste deeltjesversneller ter wereld, ligt in een 27 kilometer lange tunnel onder de Frans-Zwitserse grens bij Genève. Zo’n 10.000 wetenschappers en technici uit meer dan 100 landen hebben jarenlang aan ‘de Large Hadron Collider’ (LHC) gewerkt.

‘In deze tunnel worden elementaire deeltjes op elkaar afgevuurd met duizelingwekkende snelheden, met de bedoeling meer te weten te komen over de kleinste bouwstenen van de materie.’ (Bron: DeMorgen.be)

Door de Big Bang na te bootsen hopen wetenschappers dus meer inzicht te krijgen in hoe het universum is ontstaan. Initiatiefnemers zijn U.S. Department of Energy, Fermilab, The National Science Foundation en CERN (de Europese Raad voor Kernonderzoek).

Deeltjesversneller na 9 dagen kapot

Nostradamus
Nostradamus

‘Slechts negen dagen nadat de deeltjesversneller was aangezet, in september vorig jaar, stopte deze er al mee. Oorzaak was een heliumlek in het koelsysteem. De herstart van het apparaat is herhaaldelijk uitgesteld.’ (Bron: RTLZ) Doemdenkers slaken een zucht van verlichting. Zij zijn namelijk bang dat er ‘zwarte gaten kunnen ontstaan, die gecombineerd de omringende materie zouden kunnen ‘opzuigen’ en mogelijk zelfs de Aarde vernietigen.’ (Bron: Weeswaakzaam).

Er wordt zelfs verwezen naar een oude profetie van de ziener Nostradamus. Hij zou precies hebben voorspeld (zie grote quote rechts) wat er na het opstarten van de LHC in de buurt van Genève zou gebeuren.

‘Iedereen zou Genève moeten verlaten.  Saturnus verandert van goud in ijzer.

De tegengestelde positieve straal (RAYPOZ) zal alles uitroeiien.

Er zullen tekens aan de hemel zijn, voordat dit gebeurt.’  (Nostradamus 9:44)

Buitenaardsen zijn bezorgd

Zelf denk ik niet dat het zo een vaart zal lopen. Vooral omdat zich ‘achter de schermen’ al wat wonderbaarlijke situaties hebben voorgedaan, die je verstand waarschijnlijk te boven gaan. Maar wat bedoelde Nostradamus met:  ‘Er zullen tekens aan de hemel zijn’? UFO’s?!

Zo vertelde WTK-oprichter Fred Burks in dit artikel het volgende: “Toen onze planeet verder evolueerde, en uiteindelijk nucleaire capaciteiten ontwikkelde in de 2e Wereld Oorlog, begonnen veel buitenaardse soorten veel meer aandacht te besteden aan wat er zich afspeelde op Aarde. Dit verklaart de grote toename in UFO-waarnemingen tijdens en na WOII. Enkele geavanceerdere soorten zijn met name bezorgd dat we onze planeet serieuze schade toebrengen. De meest levendige UFO-waarnemingen zijn geconcentreerd rond nucleaire en militaire onderzoeksfaciliteiten. (…)”

Interventie om grote catastrofe te voorkomen

Fred Burks
Fred Burks

Hij vervolgt: “Enkele geavanceerdere soorten sturen duidelijke waarschuwingen naar de machthebbers om niet lichtvaardig met nucleaire wapens om te springen. Drie militaire getuigen beschrijven in het boek Disclosure voorvallen, waarbij kernkoppen onklaar gemaakt of vernietigd werden. In één geval waren zestien kernkoppen totaal onschadelijk gemaakt op één dag, nadat er UFO’s waren gezien boven militaire bases, die dunne rode stralen afvuurden op de kernraketten.

Enkele geavanceerdere soorten zijn met name bezorgd dat we onze planeet serieuze schade toebrengen. De meest levendige UFO-waarnemingen zijn geconcentreerd rond nucleaire en militaire onderzoeksfaciliteiten. (…)

Eén van de redenen dat ik zo optimistisch ben over dit alles is, ondanks dat enkele minder geavanceerde soorten wellicht voor problemen zorgen hier, dat andere verder ontwikkelde soorten niet zullen toestaan dat wij of enig buitenaards ras de planeet of de mensheid schade toebrengen.”

Nu vraag ik (Tessa) mijzelf af: Is dit soms ook gaande met die deeltjesversneller? WANT, zegt Fred: “In overeenstemming met het leidende principe (het natuurlijke evolutionaire proces van minder ontwikkelde planeten niet verstoren tenzij er specifiek om hulp gevraagd wordt, of tenzij het nodig is om een grote catastrofe te voorkomen – red.) zullen ze de minimaal noodzakelijke interventie ondernemen om de zaken in balans te houden.

Drie militaire getuigen beschrijven dat kernkoppen onklaar gemaakt of vernietigd werden. Zelfs het totaal onklaar maken van zestien kernkoppen op één dag, juist nádat er UFO’s waren gezien boven militaire bases, waaruit dunne rode stralen op de kernraketsilo’s werden gericht. Zal de mensheid ooit weten dát er interventie was..?

De overgrote meerderheid van de mensheid op Aarde zal misschien niet eens weten dat er een interventie was. Ik herhaal nog even het fragment van RTLZ: ‘De herstart van het apparaat is herhaaldelijk uitgesteld’. Maar ik lees verder niet WAAROM dat herhaaldelijk is uitgesteld.

The Holographic Universe

universum-gesloten
Is het eigenlijk niet héél simpel..?

Je hoeft maar naar de wereld om je heen te kijken om tot de conclusie te komen dat wij nog helemaal niet zo’n grote verantwoordelijkheid kunnen dragen om een dergelijke machine te hanteren. Bovendien: zijn we niet op andere manieren in staat om meer over het universum te weten te komen? Fred Burks: The Holographic Universe van Michael Talbot is één van de meest bijzondere, inspirerendste boeken die ik ooit gelezen heb. Hoofdstuk vier verschaft zelfs een wetenschappelijke basis voor wonderen, met ongelooflijke, gedocumenteerde voorbeelden. Het einde van de dualiteit tussen wetenschap en spiritualiteit?”

Lees hier dit fascinerende, geestverruimende artikel, dat ons misschien meer biedt dan de allergrootste deeltjesversneller ter wereld. Hieronder een fragment.

Zo suggereert Alain Aspect in dit boek dat er misschien geen objectieve realiteit bestaat: ‘(…) dat ondanks haar schijnbare soliditeit het universum in wezen een fantasie is, een gigantisch en fantastisch gedetailleerd hologram. (…) In tegenstelling tot normale fotografische afbeeldingen, bevat ieder deel van een hologram alle informatie die eigenschap is van het geheel. De “geheel- in- ieder- deel”- eigenschap van het hologram biedt ons een totaal nieuwe manier om organisatie en orde te begrijpen.

De ‘geheel-in ieder-deel’- eigenschap van het hologram biedt een totaal nieuwe manier om organisatie en orde te begrijpen.

De westerse wetenschap heeft bijna altijd gewerkt onder invloed van de valse veronderstelling dat de beste manier om een fysiek fenomeen te begrijpen, is door het uit elkaar te halen..

Gedurende het grootste deel van haar geschiedenis heeft de westerse wetenschap gewerkt onder invloed van de valse veronderstelling dat de beste manier om een fysiek fenomeen te begrijpen, is door het uit elkaar te halen en zijn respectieve delen te onderzoeken.Een hologram leert ons dat sommige dingen in het universum zich niet lenen voor een dergelijke benadering. Als de schijnbare afgescheidenheid van subatomaire deeltjes een illusie is, betekent dit dat op een dieper niveau van de werkelijkheid alle dingen in het universum wellicht oneindig onderling verbonden zijn.’

Tijd voor nieuwe opvattingen over de werkelijkheid

Een magisch inzicht, toch? ‘En zelfs als duidelijk zou worden dat het holografische model niet de beste uitleg zou bieden voor de ogenblikkelijke communicatie die voortdurend plaats lijkt te vinden tussen subatomaire deeltjes, dan zouden Aspect’s bevindingen op zijn minst, zoals opgemerkt door Basil Hiley, fysicus aan het Birbeck College in Londen “een indicatie zijn dat we erop voorbereid moeten zijn om radicaal nieuwe opvattingen over de werkelijkheid in overweging te nemen”.

En ik weet wel dat die super-deeltjesversneller in Zwitserland tot baanbrekende inzichten zou kunnen leiden. Ik weet ook dat iedere beschaving is geneigd zichzelf als het ‘hoogst haalbare’ te beschouwen, maar zolang de heersende wetenschap nog het paradigma hanteert dat alles bestaat uit gescheiden deeltjes materie, met hooguit een mechanistische verbintenis, heb ik er weinig vertrouwen in.

Een lekker idee dus dat die ’tijdmachine’ (?!) het niet/nooit (?) doet!?

11 gedachten over “Zwitserse deeltjesversneller nog veel langer kapot. So what?

 1. Ik zat met precis dezelfde gedachte toen ik weer hoorde dat de LHC de komende maanden niet werkte!

  Al moet ik zeggen dat ik WEL vetrouwen heb dat de LHC ons nieuwe inzichten brengt zonder onze aarde in een zwart gat te laten verdwijnen! (Dat zou ook een groots inzicht zijn!)

 2. Ook ik vond de berichtgeving erg opmerkelijk en legde direct een link tussen de interventie in ons kernwapen arsenaal. Wat mij betreft blijft de deeltjesversneller ook permanent buiten werking want spelen met de natuur op deze schaal is vragen om problemen. Ik ben inmiddels ook van mening dat onze wetenschap nog maar in de kinderschoenen staat. Als je goed beschouwd je eigen school opleiding onder de loep neemt, en alles wat men ons toen en nu probeert te leren nog eens kritisch evalueert dan zul de conclusie trekken dat vele onderwerpen inmiddels sterk zijn achterhaalt op zowel wetenschappelijk als histories vlak. Toch kiest men ervoor om onze kinderen oude theorieën te blijven leren zoals wij die geleerd hebben. In de boeken zal onze geschiedenis niet veranderen terwijl we onomstotelijk hebben weten aan te tonen dat onze wereld geschiedenis totaal anders gelopen is dan men de burgers wil doen laten geloven. Ook de wetenschap zit in hetzelfde schuitje. Niets is zeker en niets in aannemelijk te onderbouwen met onze huidige kennis. Het wordt tijd dat we buiten de box durven denken en handelen en daarbij leren luisteren naar anderen en niet alles klakkeloos aannemen omdat iemand met een doctoraal zegt dat het zo is. Blijf vragen stellen, blijf kritisch, neem niet alles wat je hoort en ziet zomaar voor waar aan, maar durf je eigen mening en inzicht te laten spreken. Het volk wordt “dom”gehouden, en dat is niet zonder reden. Dit gebeurd overigens al duizenden jaren, dus is niet alleen van deze tijd. Deze tijd bied ons nu alleen de mogelijkheid de situatie te doorbreken en de oogkleppen af te doen. De wereld te gaan zien zoals hij werkelijk is. Zoek, lees, oordeel, verzamel de stukjes en maak de puzzel af, zo moeilijk is die niet om te begrijpen.

 3. @moderator

  Daarmee doel ik niet automatisch op het werken correct werken van LHC… Wellicht er een een grote interventie nodig om hem juist uiteindelijk pernament offline te halen…!

  We shall see!

 4. Het valt natuurlijk te begrijpen dat wetenschappers willen onderzoeken waaraan elementaire deeltjes eigenlijk hun massa aan ontlenen. Dat ze dus op zoek zijn naar het zogenaamde higgs-boson, die dus d.m.v de Large Hadron Collider(LHC) mogelijk zouden kunnen worden aangetoond.
  Dat door de botsingen op zéér hoge snelheid een klein kortdurend zwart gat (minder dan 1 seconde) ontstaat, staat vast. Is eigenlijk zelfs de bedoeling. Al duurt het misschien wel een jaar tot die snelheid bereikt wordt, nadat de LHC weer wordt aangezet.
  De wetenschappers die betrokken zijn bij dit CERN-project menen evenwel dat dit zwart gaatje snel instabiel wordt, geen kans krijgt te ‘groeien’ en zodoende geen enkel gevaar kan opleveren. Denken ze.
  Maar wat weet de (moderne) wetenschap m.b.t. zwarte gaten? Dat ze er zijn, dat ze dus bestaan. Dat ze materie opslokken. Dat er door pulserende beweging rondom de randen van een zwart gat ook weer nieuwe materie ontstaat. Dat er vorig jaar een ‘black hole’ werd gespot in ons melkwegstelsel.
  Maar is er ooit aangetoond of zwarte gaten wel of niet met elkaar in ‘verbinding’ staan? Is het überhaupt mogelijk om zoiets dergelijks te kunnen onderzoeken?
  Ik ben van mening dat een nieuw zwart gat, zowel gecreeërd door de natuur of kosmologische krachten alswel door andere ‘elementen'(in dit geval dus de mens) in directe (energie)verbinding staat met andere zwarte gaten in de nabije aanwezigheid. Misschien wel met alle zwarte gaten van het universum.
  Er bestaat geen enkel wetenschappelijk bewijs waar zo’n nieuw gecreeërd zwart gaatje zijn energie vandaan haalt. En dus bestaat de kans dat zo’n kleine, door toedoen van mensen gemaakte big bang, langer dan een seconde kan duren. Dat het langer stabiel blijft, zelfs langzaam groeit. Weliswaar kilometers onder de grond, maar wat als het daar wel de kans krijgt materie op te nemen. Lijkt me voor de aarde vrij rampzalig.
  En dat zo’n effect van invloed kan zijn op de rest van het universum is dan ook niet ondenkbaar. Wellicht dat we inderdaad daarbij ‘geholpen’ worden daar buitenaards leven, omdat hun bestaan door zo’n dergelijk voorval in gevaar loopt. Net zoals dat voor grootschalige kernfusies en/of -ontploffingen het geval kan zijn.
  Dat weten we pas wanneer deze ufo’s met passend bewijsmateriaal aankomen.

 5. Ik denk aan de toren van Babel… Tja, dit flitste meteen door mij heen, toen ik het bericht las. Het is de aard van de mens om te onderzoeken, dat begint al in de vroegste kinderjaren. Het helpt hem te ontwikkelen. Maar er zijn grenzen, en die is volgens mij nu bereikt. Net zoals een ouder zijn kind tegenhoudt bij dingen waar het nog niet aan toe is…

 6. wat velen niet weten – of wat velen diep down weten …

  is dat er al zeker zo’n 30 jaar op bestemde plekken in de aarde kristallen worden geplaatst en zodoende is er enkele tijd terug een veld opgebouwd dat de aarde weer als wezen uit een coma heeft gehaald …

  de aarde als levend wezen heeft zo haar mogelijkheden om de CERN en al haar hypotheekverstrekkers incl. toe(in/uit)zichthouders van een ant(i)woord te voorzien.

  Tekenen hebben mij bereikt dat dit synchroon is aan de catastrophes die zich in A’dam voordoen met iets van de NZ-lijn …

  De NZ-lijn is in werken(lijk)heid de re-adressering van onze taal aan de wereld … . Ik stel hier dat het vormgevende aspect weer terug is in handen van de mens.

  dit be(z)werende , groet ik u ~ lezer in enige staat van wezennis 😉 S’ace

  NZ = MA – 131

 7. Ontwikkelingen..oke!

  Maar er zijn inmiddels dingen gaande waarvan de mens denkt het te kunnen overzien.
  Ook ik heb telkens het gevoel bij het lezen van ‘weer stopgezet’, dat het niet zomaar is..zou me ook in de verste ook niet verbazen dat onze ‘buiten-aardse’vrienden een vinger in de pap hebben,ja toch?
  De bom op Hyroshima heeft op aarde,zowel in de kosmos heel wat teweeg gebracht..vandaar hun allertheid op hetgeen wij hier uitvoeren..wij zijn in feite voor hun soms net onwetende ,misschien wat ‘arrogante’ kleuters.
  Ik vertrouw erop,dat onze ‘Liefdevolle helpers’ het nooit zullen toestaan dat er schade wordt toegebracht,die de Aarde ..en daardoor ook het Universum, in gevaar brengt.

  In Lak’ech

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.