Advertentie

Vrijheidsparade: 26 september in Den Haag


vp_banner_125x125Bent u het ook helemaal zat dat onze overheid op de een of andere manier totaal niet schijnt te luisteren naar wat de bewoners van Nederland te zeggen hebben? Of heeft u er bijvoorbeeld problemen mee dat de Nederlandse overheid als enige in Europa uw vingerafdruk wenst te gebruiken als mogelijk opsporingsmiddel? Wordt u er doodmoe van dat u telkens als terrorist getypeerd wordt, terwijl u niets meer dan een brave burger probeert te zijn? Of zijn er andere zaken omtrent uw vrijheid waar u zich druk over maakt?

Dan is de Vrijheidsparade iets voor u!

Op 26 september 2009 zal deze parade plaatsvinden in Den Haag. De bedoeling is dat mensen die er iets voor voelen om te participeren aan de Vrijheidsparade op deze dag om een nader bekend te maken tijdstip verzamelen op een – eveneens later bekend te maken – lokatie in Den Haag. Zoals het er nu uitziet zal de Vrijheidsparade vanaf het Malieveld beginnen en zich dan richting het strand van Scheveningen begeven. Dit staat nog niet vast. De precieze uitwerking hiervan zal op de site nog ruim besproken gaan worden.

Ludieke manifestatie: plaats video-oproep!!

Echter, het is eigenlijk niet de bedoeling dat u zomaar wat mee komt lopen (al is dat natuurlijk ook toegestaan): het idee is om er een grote ludieke manifestatie van te maken. Zo proberen we momenteel zoveel mogelijk videoboodschappen te verspreiden van mensen die de vrijheidsparade ondersteunen en andere mensen oproepen hetzelfde te doen. Doe jij ook mee? Kijk HIER naar de tweede videoboodschap. De Vrijheidsparade is geen negatief bedoeld protest, de parade is een positieve manier om onze vrijheid te vieren maar daarbij wel te benadrukken dat die vrijheid helaas steeds en steeds meer in gevaar komt.

De Vrijheidsparade is geen negatief bedoeld protest, de parade is een positieve manier om onze vrijheid te vieren maar daarbij wel te benadrukken dat die vrijheid helaas steeds en steeds meer in gevaar komt.

Bewustwording verwezenlijken

Het idee in het kort: kies een onderwerp waar u zich druk over maakt. Dat kan dus van alles en nog wat zijn: de vingerafdrukkenproblematiek, het einde van het cannabis-gedoogbeleid, het rookverbod, de griepgekte, religieuze politieke inmening, de dominante invloed van de EU en ga zo maar door. Verzin een ludieke manier om uw ongenoegen kenbaar te maken en kom naar de Vrijheidsparade. En beleef daar in ieder geval een heel gezellige dag met gelijkgestemden. Met misschien zelfs de mogelijkheid om enige bewustwording bij toeschouwers te verwezenlijken.

Een liefdevol signaal

Het voornaamste doel van de Vrijheidsparade is het mensen bewust te maken van de maatschappij waarin zij leven en de richting die deze maatschappij op lijkt te gaan. De initiatiefnemers van de Vrijheidsparade zijn ervan overtuigd dat onze burgervrijheden zeer sterk onder druk staan en dat het daarom tijd is om gezamenlijk een duidelijk signaal van ongenoegen af te geven. Een geweldloos, positief, respect- en liefdevol signaal.

Het voornaamste doel van de Vrijheidsparade is het mensen bewust te maken van de maatschappij waarin zij leven en de richting die deze maatschappij op lijkt te gaan.

Aandacht van de massamedia

Wij hopen uiteraard op een grote opkomst, zodat de parade ook daadwerkelijk impact zal hebben. Zoals hiervoor al aangegeven werd, is bewustwording het enige echte doel van de Vrijheidsparade en daarom zou het heel aangenaam zijn als de massamedia ook aandacht aan de parade gaan besteden. En daarbij geldt natuurlijk: hoe groter de opkomst en hoe ludieker de acties, hoe groter de kans dat deze media erop duiken. En mocht u op de een of andere manier de Vrijheidsparade kunnen promoten, schroom dan alstublieft niet dat te doen. Zonder uw hulp zijn we helemaal nergens.

De Vrijheidsparade heeft een website die te vinden is op www.vrijheidsparade.nl

14 gedachten over “Vrijheidsparade: 26 september in Den Haag

 1. ach als je niks te verbergen hebt mogen ze toch alles van je weten ?
  mijn vinger afdrukken mag men hebben mijn medische gegevens mag men hebben. men mag andere biometrische gegevens hebben, enz

  als ze het niet aan de hele wereld verkopen zal het mijn een zorg zijn.

  ware vrijheid zit in je zelf

 2. Gait, gemakkelijke gedachte… Wellicht dat u van gedachten verandert wanneer het u wordt aangerekend ‘nieuwe media’ via internet te bezoeken.

  Misschien is het u ontgaan maar de vrijheid van meningsuiting is wereldwijd in het gedrang. Wanneer u uw mening niet meer kunt verkondigen via een medium als bv Wanttoknow, is het misschien ook wel op u van toepassing..?

 3. Vrijheid / Eerlijkeid / Openheid

  vs.

  Oorlog / Rente / Ziektes / Angst

  @gait soms denkt u dat u vrij bent, het web rond u is dusdanig subtiel geplaatst dat u hem niet ziet… Dit zal binnenkort veranderen!

 4. @Galt
  Jij hebt niks te verbergen? Ook niet voor je verzekeringsmaatschappij? Of voor de persoon waarmee je concurreert voor een baan? Of voor een kleine groep mensen die elke seconde van de dag weet wat jij uitspookt en waar je dat doet?

  Ik bewonder je luchtige benadering. Die ben ik een beetje verloren toen ik mezelf vragen ging stellen en daadwerkelijk antwoorden vond.

 5. Hoezo? Alleen Nederland zal met biometrie werken in de EU. Verkeerd geïnformeerd hoor, ook in Belgie worden de nieuwe identiteitskaarten vanaf 2010 met biometrische gegevens op de markt gebracht.

 6. ze mogen veel van me weten, maar zeker niet alles! Het is niet op die manier dat ik wat te verbergen heb, maar het gaat mij tever, het schaadt onze VRIJHEID en hebben niets meer te zeggen!! Mensen kom op voor jezelf voordat ’t te laat is

 7. @Gait, daarom daarom ben jij zo verdacht als nieuwe aankomende crimineel, je hebt niks te verbergen, je bent schoon, je hebt niks en je geeft zo alles maar braaf en direct af zonder je er over te bekommeren.
  Je bent nu al een verdacht figuur omdat je de vrije normen overstijgt die aanvankelijk niets doen van je onschuld te bewijzen, door al je gegevens maar per direct te verstrekken, de innerlijke waarheid is je verdachtzaamheid waar men nu juist op uit is en waar men straks na een gezonde hack voordelig van geprofiteerd kan worden.
  Mensen die wel nog iets op hun kerfstok hebben en alom weigeren zijn tevens gelijk ook maar verdacht en tja waarom dan gelijk maar niet iedereen, alle 16.5 miljoen Nederlanders zijn nu al verdacht, nu de rest nog.

 8. Ik hoor vaak het argument “ach ik heb niks te verbergen, van mij mag je alles weten” Maar als ik dan wil weten hoe vaak masturbeer jij eigenlijk en waar denk je dan aan, of vertel me je pincode. Gek genoeg krijg ik dan zelden antwoord.

 9. Tessa, meid het ga je goed !
  Uiteraard hopen we nog van je te horen maar zo te voelen is het je allemaal teveel geworden.
  Neem even rust en ga dan gewoon verder met wat je wilt.
  Ik heb genoten van je berichten en blijf wanttoknow bekijken want zowel jij als Guido doen het vreselijk goed.

  Dag meissie
  Pietje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.