Advertentie

Wat is dit op Antarctica..?


Een screenshot vanaf Google Earth. Wat is dit..?

x

Wat is dit op Antarctica..?

2012 WantToKnow.nl/.be

x

Op Facebook is een hele discussie aan de gang over het merkwaardige voorwerp dat ene Mark Spevakow heeft gespot op Google-maps en Google-Earth. Je ziet er hier screenshots van en Mark vraagt jouw mening over wat het voorwerp kan zijn..! Mark’s verhaal: ‘Hallo. Terwijl ik op Google-Earth zat te surfen, kwam ik dit voorwerp tegen op een ijsvlakte op het Noordelijke deel van Antarctica. Het lijkt op een of ander schip dat geparkeerd staat langs de hoge ronde mega-ijsschots op Antarctica. Wat denk jij dat het is..?”

Zelf kijken..? Dit zijn de coördinaten die je bij Google Earth in het zoekvakje inkopieerd en daarna zelf kunt kijken. Dit zijn ze 68°47’26.37″ S 70°41’55.50″ W  .” Het is in ieder geval -zoals één van de mensen die reageren op deze foto het noemt-,  een SUO, een ‘Stationary Unidentified Object’..

Wellicht kijken we naar de kiel van een boot, een gekapseisde boot dus. Maar dat is wel vreemd, want wat doet een dergelijke boot op die plaats.. Wellicht met de stroom meegedreven..? Zou kunnen. Het object heeft de volgende afmetingen: het is ca. 30 meter lang en 12 meter breed, wat heel goed de afmetingen van een vissersboot (bijv. een trawler) zouden kunnen zijn. Alleen zouden -in het geval van een scheepswrak- dan natuurlijk de schroef en het roer duidelijk zichtbaar moeten zijn, bij dit felle zonlicht.

 

Onderaan het gebied van Antarctica waar we over spreken. Patagonië, het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika is bovenin zichtbaar.
Het Noordelijke deel van het gebied op Antarctica waar het ongeïdentificeerde object zich bevind.

 

De ijsplaat die -in het rode cirkeltje- het vreemde voorwerp laat zien.
Het ongeïdentificeerde voorwerp wordt zichtbaar tegen de enorme uitsschots waar het langs ‘geparkeerd’ lijkt.
Tenslotte: het voorwerp is duidelijk zichtbaar. Geen natuurlijk voorwerp. Wat is het wel..? Zie ook de oneven uitsteeksels aan het linkeruiteinde. Een teken dat het object een wrakstuk is..?

 

20 gedachten over “Wat is dit op Antarctica..?

 1. Omdat de polen van deze wereld niet altijd bevroren waren heel lang geleden. 🙂
  Kan het natuurlijk ook iets zijn als de resten van een tempel of een buitenaards of binnenaards luchtschip. Of zelfs een gebouw volgens een architectuur die ons niets zegt. Waarom zijn jullie zo vlug tevreden? Verzinnen is toch veel leuker? De spellingcontrole vindt mijn woord “binnenaards” vreemd. Hi, hi. En buitenaards heel gewoon. ???? Ach natuurlijk, we zijn zelf ook helemaal niet van deze wereld.

  1. dat is nog niet eens zo gek gedacht. De SR71 is volgens wiki 32 meter lang.
   Dit ding is ca. 30 meter lang als je met de liniaal van google earth meet.
   Heeft er wel iets van weg.

   Aan de andere kant ALS dit de blackbird was dan was die al lang en breed geborgen geweest. De amerikanen zien veel meer met hun satellieten dan wij met die gereduceerde resolutie.

   Andere optie is een schip inderdaad op zijn kop.

 2. Maar goed dat alles op deze site goed onderbouwt is en dat de foto’s voor zich spreken… dan hoeven we tenminste nergens aan te twijfelen… het lijkt spiripedia wel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.