Advertentie

Nieuwe gebouwen op Marsoppervlak..?!


x

Ontdekking van nieuwe en mysterieuze structuren op het Marsoppervlak.

Guido Jonkers © juni 2011
X

Na de bekendmaking van een bijzondere structuur op het Marsoppervlak, afgelopen week (zie HIER ons artikel), schijnen velen zich gestort te hebben om Google-Earth met de uitbreiding om het Marsoppervlak af te kunnen zoeken. En jawel, er zijn nog veel meer bizarre objecten of voorzichtig omschreven ‘structuren’ te bewonderen op het oppervlak.

Wil je het zelf zien, kopieer dan deze coördinaten en plak ze in de Google Earth, waarbij je moet kiezen voor het icoontje van het saturnus-planeetje in de bovenbalk. Daar kun je ook de ‘Hemel’ afspeuren en de Maan bezoeken.. Nu even terug naar Mars dus en de waargenomen ‘structuren’. Het meest bizarre vinden wij, dat ze allemaal op één lengtegraad te vinden zijn.. Het verhaal van ’toevallige’ structuren, of ‘pixelfoutje’ is hier dus niet van kracht.

40° 6’28.53″N 100°35’7.47″E

De symmetrische structuren meten vaak meer dan 100 meter lang en geven allemaal, vanuit hun rechthoekige structuren, een slagschaduw op het Mars-oppervlak!

Kijk zelf en laat van je horen in de reacties..!

De volgende analyse van een krater op Mars is ook uiterst interessant. Het blijkt een foto te zijn, die vrijgegeven is door de Europese Ruimtevaart Organisatie ESA. Kijk en luister en verbaas je vooral:

21 gedachten over “Nieuwe gebouwen op Marsoppervlak..?!

  1. Draai het om.. Simpeler..!! Als het gewoon ‘Marsoppervlak’ is, dan zie je dit soort dingen niet..! Hoort het oppervlak helemaal glad te zijn, en geen ‘rechthoekige’ figuren te laten zien. Zéker niet allemaal op één lengtegraad van de planeet..!!

   Jij wilt kennelijk graag de geraniums achter de ramen zien staan..? Of een huisnummer..? 🙄

 1. Waarom is dit plaatje zo vreselijk scherp en lijkt het alsof ik water zie? ( 5°55’42.38″ Z 73°53’13.31″ W )

  En waarom lijkt het alsof hier een afbeelding is op iets van iets of iemand die zwaait? ( 27°30’38.11″ N 143°12’12.08″ O )

  Als deze afbeeldingen zo scherp kunnen zijn (hubble?) waarom dan ook niet de rest van de planeet?

  1. Huh, das vaag. Ik kopieer en plak de coördinaties van me kladblok in google, en “Your search returned no results” verschijnt! Ook met de gegevens van bovenstaande filmje, wat gisteren prima werkte…

  2. Ik snap er ook niets van; een kleine typefout wellicht, of een coördinaat-foutje..?
   Is er een YouTube van, of heb je er (ergens) plaatjes van (gezien)..? We zijn er erg in geïnteresseerd.

  3. @Guido,

   Nee helaas, geen Youtube, ziet hier de hele avond met dochter lief achter 2 pc’s te zoeken en snuffelen. We kijken en zoeken naar hele kleine z/w afbeeldingen, deze zijn werkelijk haar en haarscherp. We hebben de gevonden coördinatoren meteen -zowel copy/paste als met de hand- in de andere pc geknald, maar geen resultaat. Zal morgen wat screenshots maken als ik het weer vind. Zo willen vragen aan andere lezers om dit ook eens te proberen a.u.b. Dus zoeken naar z/w plaatjes, zijn echt klein, maximaal inzoomen opdat je het hele plaatje in je scherm ziet. Dan de coördinatoren copy/pasten- en vervolgens invoeren…

 2. Dank je wel Guido, interessant filmpje! Ben nog steeds bezig om coördinaties in te voeren en locaties terug te vinden. Blijft er erg vreemd vinden dat dat niet (meer) lukt. Hoop dat dat aan mij ligt en andere mensen wellicht een oplossing hebben….Wie o wie?

  1. Voor de mensen die willen mee helpen mars te “ontdekken”. Hier een site met hulp programma’s. Heb er zelf nog niet mee geëxperimenteerd. Ga ik later vandaag even mee aan de slag.
   Link; http://themis.asu.edu/software

 3. Ik vind het een intrigerend filmpje, maar moet eerlijk zeggen dat ik het vermoeden heb dat een hoop van die zgn. structuren ontstaan doordat de foto erg opgeblazen wordt. Oftewel JPEG issue.
  Aan de andere kant vind ik die cirkel met dat kruis er doorheen wel bijzonder vreemd…:-)

  Wel grappig om te zien dat door de ontdekking van “Alpha Station One” op Google Mars nu een hoop mensen al die NASA en ESA foto’s gaan doorspitten…..ongeacht wat er ondekt wordt…het blijft vreemd dat sommige delen van de foto’s van een veel slechtere resolutie zijn dan andere gedeeltes….dat alleen al roept bij mij zeker vragen op. Temeer als er aan die randen van de lagere resolutie toch nog anomalies worden gevonden, die blijkbaar niet goed uitgewist zijn……ik denk als mensen zich op die plekken (van vaag naar scherp) gaan focussen er nog veel meer ondekt gaat worden…:-)

 4. De besproken en getoonde foto op de ESA website in het filmpje: “Crater Hale in perspective, looking west”
  staat nu op pagina 41 en niet op 21 zoals in het filmpje wordt vermeld.

  1. Ja, ik heb ook gezocht en nu op page 41 dit plaatje gevonden….wat opvalt is dat de grootte nu 1,1 MB is ipv de 1.8 MB volgens de introductievideo!! En daarom slechter leesbaar! Bewust gedaan????? Wil graag de originele foto van 1.8 MB hebben!

 5. Beste wanttoknow redaktie,

  Wat is er met mijn reaktie van eerder vandaag gebeurd????
  Ga je dit echt menen?
  Censuur toepassen zonder de moeite te nemen me in te lichten WAAROM mijn reaktie verwijderd is?
  Beviel mijn mening niet? Strookt het niet met het gedachtegoed van deze site?

  Ik ga het toch niet hopen he….ik hoor graag wat terug!

  groetjes, Paul

  1. @mezelf

   Of ik kan natuurlijk ook gewoon even wat geduld betrachten en niet gelijk zo adhoc reageren hahahahahahaha!
   excuus!

   groeten, Paul

 6. Het is allemaal afleiding. Afleiding van wie je bent, het is geleiding naar angst, naar onmacht.

  Wat zou er in je persoonlijke leven veranderen als uit HD foto’s zou blijken dat er mensen en steden op Mars zijn ? Zou je meer in je eigen kracht zijn gekomen, zou je gelukkiger zijn geworden ? Zou je meer van je vrienden zijn gaan houden en je vrienden meer van jou ?

  Het is allemaal afleiding, om je af te leiden van wie je bent, om op je eigen kracht te vertrouwen en te leven in liefde in licht.

 7. Hoe ik ook mijn best doe op Google Earth, ik zie er geen ‘alien created structures’ op hoor. De vierkanten die te zien zijn komen óf voort uit compressie problemen of zijn het gevolg van het aan elkaar plakken van de verschillende beelden.

  Denk nu eens andersom: waarom zou NASA achterhouden dat er leven op Mars gevonden is? Ik kan geen reden verzinnen. En NASA is er erg bij gebaat om leven te vinden op Mars, want dat zou een reden zijn voor een nieuwe lading dollars vanuit Washington…

  Al dat complot theorie gebeuren, ik geloof er allemaal niet zo in. Denk wel dat complotten in 99% van de gevallen gebaseerd zijn op aannames en niet op feiten!

  1. Al heel lang zeiden de wijzen alles is illusie maya, ook dit dus.
   Zelfs wat tastbaar is en bewezen is illusie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.