Advertentie

Europa: niet Duitsland maar… de VS bepaalt alles!


 

 x

xobama-hitler-purple

x

x

Duitsland en Europa moeten de VS-bevelen opvolgen..!

x

2015 © WantToKnow.nl/.be
2015 © vertaling Monika/© Henry Paul

 x

Zo helder is het vanuit de VS nog nooit geworden: maar nu is de kogel door de kerk. Angela  Merkel is niet de bondskanselier van de Duitsers, zij is slechts de vazal van de VS en mag ALLÉÉN het beleid van de VS orkestreren, volgens dictaat van de macht(en) in de VS. Merkel is dus onmachtig; de trekpop of Katrijn uit het Jan Klaassen-poppenspel, afhankelijk hoe je het wilt zien. De burgers in Duitsland hebben wel één zekerheid..! Ze zijn noch soeverein, hoe Merkel het de Duitsers ook altijd voorliegt, noch zijn ze een staat die een eigen beleid mag uitvoeren. Duitsland is een vazallenbedrijf van de VS, een bezettingsconstruct en ZONDER enkele macht..! Lees rustig verder, ook al geloof je er helemaal niets van…

Wat je je ook voorstelt over de machten en krachten van de VS, vergeet NOOIT dat het de machten zijn, achter de corporaties in de VS en Europa die de dienst uitmaken. Lak aan democratie, democratie als een camouflagedeken. (Lees de artikelen eens over de VS-verkiezingsfraude hier op de site; klik voor een van deze artikelen)
Wat je je ook voorstelt over de machten en krachten van de VS, vergeet NOOIT dat het de machten zijn, achter de corporaties in de VS en Europa die de dienst uitmaken. Lak aan democratie, democratie als een camouflagedeken. (Lees de artikelen eens over de VS-verkiezingsfraude hier op de site; klik voor een van deze artikelen)

Duitse burgers zijn de geschorsten, de geïndoctrineerden en de afhankelijken, honderd procent onder het bevel van wereld-hegemoon de Verenigde Staten van Amerika, of beter wellicht: de krachten die dáárachter schuil gaan! Omdat de Grieken vanuit VS-strategische redenen niet uit de Eurozone en niet uit de EU mogen, moet de kanselier zoveel moeite doen als ze kan en nieuwe aria’s van leugens verzinnen, om de Duitse bevolking met wat ook te sussen..

Zo was er het verhaal met ‘de verbrassende Grieken’ en het verhaal met de luie Grieken; toen was er het verhaal over het bijna-gratis reddingspakket. Maar ook haar verhaal over de besmettelijkheid is net zo onjuist als onzinnig. Als er iets besmettelijk was en is, dan is dat de altijd minder functionerende EU en de niet functionerende Eurozone..!

Het is het IWF dat het in Duitsland voor het zeggen heeft. Officieel..
De VS zijn de meester, wij zijn alleen knechten, mestscheppers en vuilnismannen van de VS. Het is de New York Times die nu het boekje open doet; of de bondskanselier doet wat de VS bevelen, of de Grieken moeten met een regime-change leven: net als de Oekraïne..! En Merkel’s rol is dan over; ze mag dan niet meer de kastanjes uit het vuur halen of de onderhandelingen leiden als de baas van het ‘machtigste Europese land’…

NathanRothschildMerkel wordt dan compleet afgekraakt. Want als het de VS niet past wat een bepaald land doet, komt er onherroepelijk een verandering van bestuur, een ‘regime-change’. Dat is natuurlijk volledig democratisch in de zin van de ‘US-One-World-gemeenschap’. En dat is in Europa geen agressie van de VS, nee, het is een ‘vredesmissie’ voor het behoud van de geld-bezorging-machine die ‘EU’ heet en van de Eurozone voor de VS-Amerikaanse financierings-oligarchie.

Regime-changes zijn compleet democratisch gelegitimeerd, wanneer de VS deze uitvoeren. Volkeren die zich afsplitsen en dat tot 89 % zelf bekrachtigen, zijn voor de VS nog steeds ‘ondemocratisch’ en de staat of staten, die dit land erkennen, zijn dan uitgerangeerd bij de VS; zo gaat dat in deze perverse wereld tegenwoordig. Achter de schermen, dat dan weer wel..

Mensen worden jullie eens wakker.
Europa en daar in Duitsland, Frankrijk, Italië, quasi iedere toenmalige nationale staat; ze hebben niets meer te melden. De VS heeft Europa op een volkomen brute, volkomen brutale, volkomen fascistoïde manier overgenomen. Het is hun territorium, dankzij de bevrijding, waarvoor ze -achter de schermen- hun tol hebben geëist… Het is hun invloedsfeer en zij bepalen alles.. Het is als het ware hun bezit en wij burgers worden geacht pro-Amerikaans te denken en te handelen.. Met veel respect voor -zoals je zo vaak hoort- ‘al die honderduizenden Amerikaanse jongens die ons hebben bevrijd’..

Merkel mobielNu is het officieel: de VS is onze regering!
Zeker ná TTIP, zeker ná het doordrukken van de Codex Alimentarius, etc. etc. Onze parlementariërs zijn plaatsvervangende jaknikkers namens de VS, het IWF, het ESM, de EZB, de CFR, Chatham House, en de Atlantische think-tanks. Kornbloem zal het verheugen, kan die nu toch heel officieel als de spreekbuis voor de VS in Duitse tv-docu-soaps verschijnen en zijn beledigingen strooien. Judy Dempsey kan haar domme artikelen verder onder de mensen brengen en Foreign Policy Initiative (FPI) kan nu haar haattriades over het democratische Europa verder herverdelen en het leger voorschrijven.

Merkel kan het in principe worst wezen. Zij heeft noch ontspanning, noch angsten. Ze heeft tot nu toe geluisterd en ze zal verder gehoorzaam luisteren. Ze maakt toch geen ruzie met de VS. Ook al ageert ze dan tegen het afluisteren van haar persoonlijke mobiele telefoon door de NSA..! Het is feitelijk gerommel in de marge..  Merkel geeft geen sikkepit om Duitsland en de Duitse burgers. Tot nu toe voerde ze uitsluitend VS-beleid uit en dat zal ze ook in de toekomst doen.

Topjournalist Udo Ulfkotte: 'Veel van de artikelen die je van me las, zijn door omkoping tot stand gekomen"..!
Topjournalist Udo Ulfkotte: ‘Veel van de artikelen die je van me las, zijn door omkoping tot stand gekomen”..! (klik voor artikel)

Hé jullie media-queens (kranten/uitgeverijen) van de topverdiepingen in Offenburg, Gütersloh, Hamburg, München en waar dan ook. Laten jullie eindelijk jullie gladde kleren afglijden en beken eens, dat jullie alleen de narren van de VS zijn, en sinds jaren dagelijks alles bij elkaar liegen. Dat jullie in het cirkeltje van de feudalisten en superrijken horen, die in samenwerking met de VS tegen de burgers liegen, ze voor de gek houden, misbruiken en in het turbokapitalistische, antidemocratische, totalitaire verderven manoeuvreren. Kijk eens naar het verhaal van Ulfkotte, de ‘klasse-journalist’ van de Frankfurter Algemeine, die uit de school klapte en PRECIES vertelde hoe de VS haar invloedssfeer tot op de redacties van ‘klasse-kranten’ heeft ingewreten..

Het journalistieke credo luidt: ‘De volkeren en mensen zijn er alleen om ons groeiend vermogen te genereren’. Jullie journalisten zijn de bedieners en pleitbezorgers van het totalitarisme en van het moderne feudalisme, waar alleen een kleine bovenlaag (toplaag), de nieuwe financiële adel, samen met de oude adel gezamenlijk zaken doet. Weg met de journalistieke onafhankelijkheid; elke journalist loopt aan de leiband van de ‘Powers that Be’..!

Een 'grote EU-leider' die kennelijk achter de manipulaties aanliep van een 'groot VS-leider'..??!
Een van de ‘grote EU-leiders’ die kennelijk -bij volledig bewustzijn- achter de manipulaties aanliep van een ‘groot VS-leider’..??! De beloning loog er niet om.. Jaap de Hoop Scheffer als voorzitter van de NATO, de Amerikaanse gevechtsmachine van de EU..!

Een ding laat deze openbaring zien..
Iedere burger kan nu duidelijk zien, wat voor een jammerlijke VN-staat de Bondsrepubliek Duitsland eigenlijk is. Hoe burgers decennialang in de maling werden en worden genomen en hoeveel schande alle politici -van toppolitici tot ambtelijke medewerkers, de  een na de andere leugen op hun schouders hebben geladen. Burgers wordt toch eindelijk eens wakker en sta op. Verzet je tegen de manipulerende suggesties van onze politici en boycot deze politieke poppenkast voor altijd. Doe gewoon niet meer mee. Doe je eigen ‘ding’ zonder politiek.

Wat er ook door de partijen wordt ingefluisterd, wat ook de dames en heren ‘overheidsdienaren op machtige posities’ ons willen doen geloven, wat ze ons ook voorliegen, ons voorbidden; het is altijd de taal van het neo-feudalisme: rustig blijven en braaf meedoen, de billen op elkaar en alle commando’s opvolgen, vlijtig werken tot je erbij neervalt zonder echte loon. Wanneer er economisch weer geld verdient wordt, moet dat vanzelfsprekend meteen naar de banken, naar de superrijksten via de afroom-staat, afgeleverd worden..! De Rothschilds lachen in hun vuistje, want zij zijn ook degenen die in de VS, via het (gedeeltelijke) eigendom van de Federal Reserve (FED) aan de financiële/machtstouwtjes trekken.

(klik voor lead)
(klik voor lead)

Wij zijn tot jaknikkers gedegradeerd.
We worden met ellendige consumptieartikelen gebombardeerd; lege beloftes van de vervulling van een zoektocht naar innerlijke vervulling.. We lieten ons vrijwillig in het afstompende kapitalismesysteem integreren.. Want het is zó te gek, met i-pad, i-phone, luxueuze auto en vakantiemogelijkheden quasi bij de toppers te mogen horen. En met ons gáát het toch ook uitstekend..? Wat kan ons nou eigenlijk gebeuren..? Bij ons functioneert alles helemaal te gek; tja, die politici, het zijn wel sukkels allemaal.. Maar we kiezen straks weer nieuwe..

Vergeet het maar – alles is alleen verbeelding en schone schijn, feitelijke klinkklare onzin. De waarheid ziet er volledig anders uit. Wij vegeteren op een voor de ondergang bepaalde continent in vreemde heerschappij . Wij moeten betalen, wat zij, de krachten achter de schermen in de VS hadden bedacht..! En wie dat zijn? Ze laten zich nooit zien, want daarmee is feitelijk hun spel voor 75% gespeeld..! Het begin van de ondergang van hun imperium. Maar klik op de afbeelding hiernaast en kijk naar de video van Texe Marrs.

Wij moeten simpelweg de rekeningen betalen..
In Bulgarije, in Roemenië, in de Oekraïne, binnenkort ook Macedonië, Armenië, Georgië. Het Duitse volk is de voorhoede van Angela Merkel, via de megalomane NAVO (een ‘defensie-alliantie’ officieel!!) en de al decennia aangekondigde ‘One-World-VS’, is het domme, afhankelijke betaalvolk van het desastreuze hegemoniale beleid van de VS.

De Fransen? Maar die zijn toch al lang hun ‘grande-nation’ vergeten. De Britten zijn de apostelen van de financiën-oligarchie en zijn ’trots’ op ‘hun’ Britse pond en ‘hun’ onafhankelijkheid. De Italianen zijn de slimme, eeuwige begunstigde van Europese subsidies, de Spanjaarden en Portugezen, zijn via de grootheidswaanzinnige dictaturen van gisteren, volken die eindelijk ook mogen meespelen in de EU. En wij, de ‘Hollanders’ voelen zich als beledigde oud-koloniaal’heren’ zich er weer bovenop.. De Polen willen aan het westen laten zien, dat zij erbij horen, bij dat ‘rijke Westen’ en de Baltische staten laten zich bespelen als beschimpers van Rusland.

eu nazi fascismeEn ja, dan Duitsland, dat is natuurlijk de eeuwige schuldige, de boeman, de slachters van de Joden, de Zigeuners; een volk dat altijd in ongenade valt. Of als de volger van het stringente VS-beleid, waarvan jij waarschijnlijk nog nooit hebt afgevraagd, ‘waarom eigenlijk’..!  Duitsland als de blijkbaar nog altijd rechts-radicale antisemiet, een succesvol economische vestigingsplaats, als financier van de onterecht in elkaar geknutselde Eurozone of als de executeur van de totalitaire EU-waanzin. Wat zal de ‘Bundeskanzler’ ervan zeggen?

Europa verenigd? Amehoela!
Dit Europa is niet ÉÉN en zal dat nooit worden, maakt niet uit of allen of slechts een deel onder dwang wordt verenigd. Dit Europa is daarmee feitelijk een verloren continent, wat zich uit gemakzucht en volledig anti-politiek in de armen van de redder-uit-de-Tweede-Wereldoorlog heeft begeven, om als verliezer nu de gevolgen van het eigen gedrag zelf moet dragen.. En dat terwijl de VS zich verder als oorlogshitsers, als bedreiger, als usurpator, als militaire macht, als hegemoon, kan uitbreiden. De hele wereld doorziet de schandalige spelletjes die gespeeld worden op het wereldtoneel, inclusief de creatie van IS/ISIS of ISIL, hoe je deze farçe ook noemen wil..

Griekenland is het symptoom geworden van de Europese nihilisme-politiek, het symptoom voor onverschilligheid, het symptoom voor vergetelheid en ignorantie van politieke noodzakelijkheid, het symptoom voor nationale lafheid en staatspolitieke verworpen noodzakelijkheden. De EU heeft Griekenland substantieel slecht ingelijfd, het land als ‘achterlijk’ in de EU meegenomen; een land dat politiek nog in de kinderschoenen stond. Griekenland staat daarmee niet open voor een daadwerkelijk Europese beleid, dat al nauwelijks is waar te nemen. Want alleen al de zg. financiële ‘Troika’ bestaat voor de meerderheid uit internationale ‘bankiers’… Het IMF onder leiding van de bizarre, geen belasting-betalende Christine Legarde en de ECB, de Europese Centrale Bank, die van de Europeanen lijkt, maar feitelijk wordt gerund door ex-Amerikaans-Goldman-Sachs-achtige figuren..

TTIP trojeDe EU lijkt volledig af te gaan zien van hun verantwoordelijkheid als continent, als cultuurregio, als een thuis voor bijna 700 miljoen mensen, met verschillende vorming, culturen en oorsprong, een gemengd volk, dat wel recht op zelfstandigheid heeft, recht op vrijheid en wettelijke soevereiniteitsrechten. En het is precies dát wat ‘onze politici’ de mensen op dit continent weigeren. Deze politici hebben de sleutel voor de toekomst en voor een Europees beleid aan de VS overhandigd, omdat ze zich in de versluierde hoop waanden, dat deze Verenigde Staten het wel voor ONS zullen regelen. En.. Jazeker, ‘we zijn hen ook het e.e.a. verschuldigd, als bevrijders van Europa’…

Nu wordt voor de oplettenden onder ons, het overduidelijk dat de gehele betovering van allianties, het sprookje van vredesveiligheid, de hoge lariekoek over wetmatigheid, democratie, recht en ordening evenals gemeenschappelijkheid alles alleen maar bedrog was. Het zijn de keurige, vervangende begrippen voor de luie, vieze, achterbakse usurpatiepolitiek van de toenmalige wereldmacht USA, die nu in het laatste gevecht om de hegemonie moet vechten en daarmee volstrekt niet vriendelijk omgaat.

Wie zijn die VS eigenlijk..??
In tegendeel: ze wordt rabiaat, slaat om zich heen, wordt hoogcrimineel en heeft haar mantel der rechten der vrijheid en democratie al lang afgelegd, en loopt daarom in oorlogstooi van de financiënoligarchie en NAVO militairen. Ze willen geen rekening meer mee houden, ze kunnen er geen rekening meer mee houden. Ze moéten erop los slaan, eisen stellen met brachiaal geweld en hun politieke doorzetten. Ze dwingen hun helpers met afpersing, bedreiging en persoonlijke pressies, maken van de gehele Europese politieke kaste een stel vazallen en ‘deugnieten’. De één na de andere politcus wordt ingepakt en gemanipuleerd.

De frustratie van de Amerikanen -samengevat in deze cartoonspreuk- geld inmiddels ook voor de Grieken. Goldman Sachs als afvoerputje voor miljarden dollars..
De frustratie van de Amerikanen -samengevat in deze cartoonspreuk- geld inmiddels ook voor de Grieken. Goldman Sachs als afvoerputje voor miljarden dollars..

Het symptoom Griekenland, het bijna volledige op de achtergrond vereende Europa, de onder dwang gerepareerde Euro blijven met druk en afpersing uit de VS bestaan, worden verder gered, nog dieper in de problemen van onoplosbare aard verzeild, omdat de VS haar hegemoniesysteem van het totale Europa tot de Kaukasus, dus van de Atlantische Zee tot de Kaspische Zee niet kunnen opgeven.

Want dat zou dé strategische catastrofe voor de VS betekenen, het totale gezichtsverlies en het economische totaalverlies. En dát weten de Europese politici ook, ze kennen zelfs de strategische knelpunten van de VS en de andere mogelijkheden, die Europa altijd nog zou hebben, wanneer de politici eindelijk bij elkaar zouden komen ZONDER de VS, ZONDER het IWF en ZONDER de adviseurs, lobbyisten en think-tanks.Waarom doet Europa dat niet, waarom pakken we onze eigen soevereiniteit niet op..??!

De opties zijn en blijven er nog steeds…
Er zijn nog enkele mogelijkheden; en al deze kansen zouden kunnen worden gegrepen, ze zouden in scene gezet kunnen worden en de Europese burgers laten zien, dat Europa nog niet helemaal verloren is. Daarbij hoort wel om één doel te formuleren en daarop te focussen, in ieder geval op één Europa vóór de Europeanen, voor de mensen, niet voor de bedrijven en mulit-nationale gewrochten..  Opstaan tégen de VS; laat ze hun eigen boontjes doppen.. Opgedonderd uit Europa. Bedankt voor de bevrijding, we zijn jullie eeuwig dankbaar, maar dat betekent niet dat je het hier voor het zeggen hebt..!!

Pro-Europa worden en onze geografisch-natuurlijke bondgenoten vinden in het verdere Oosten. En nee, dat heeft niets met begrip voor Putin te maken. Dat is het toepassen van verstand en logica. Want datgene wat de VS ons probeert in de strot te duwen, is de strategische afsplitsing van onze enige groeimarkt in het oosten.

De ware reden dat Mohammar Khadaffi het toneel moest ruimen: de Gouden Dinar. Een eigen munt, buiten de Amerikaanse dollar om, als rekenmunt voor de wereldwijde olieproductie. De NAVO werd van defensie-alliantie ineens een aanvalsorganisatie om deze 'dictator' af te slachten..!! (klik voor artikel over de onbekende kant van Khadaffi!)
De ware reden dat Mohammar Khadaffi het toneel moest ruimen: de Gouden Dinar. Een eigen munt, buiten de Amerikaanse dollar om, als rekenmunt voor de wereldwijde olieproductie. De NAVO werd van defensie-alliantie ineens een aanvalsorganisatie om deze ‘dictator’ af te slachten..!! (klik voor artikel over de onbekende kant van Khadaffi!)

Er dient een militaire geweldsspiraal te komen tegen deze natuurlijke bondgenoten, er dient een uitputtend-slopende afhankelijkheid te komen, ten gunste van een gecamoufleerde hegemoon uit het westen van overzee.. Een macht die ons allen wil uitbuiten en kapot maken, waarbij uiteindelijk de hele wereld behalve de ‘VS van de Atlantische tot de Stille oceaan’ vernield zal worden.. Willen wij dat werkelijk? Zijn we blind hiervoor? Willen we daadwerkelijk op een continent leven, die door anderen wordt beheerst?

Willen we inderdaad onder de ‘militair-democratische’ knoet van de VS gaan leven/vegeteren? Willen we inderdaad onze hard bevochten vrijheid, broederlijkheid, rechtsstatelijkheid opgeven voor een domme consumptiedwang van ziekelijke paranoïde lieden? De EU dient dan te worden opgeheven; de Euro te worden afgeschaft. Beide systemen zijn en opereren dysfunctionaal en vernietigend; ze heffen naties op. Ze minachten statelijkheid en ze voorkómen democratie.

Ze bureaucratiseren de mensen naar regels, die illegitiem en illegaal zijn. Kijk naar de laatste TTIP-wetgeving! Zij scheppen totalitaire verhoudingen en eindigen in de Gulag (kampen) van de VS-Amerikaanse concerns, monopoliën met volledige heerschappij. De ‘nieuwe wereldorde’ is totalitair en brengt écht geen vrede, maar het tegenovergesteld: oorlog en volledige onderdrukking, gevangenschap en regeringen die leven via de geheime diensten. De totale overheersing van armen en armlastigen, terwijl een 1% elite in een feudale heerschappij regeert. Met de wetten aan hun zijde..!

Zoals TTP, TTIP, TISA etc als ‘democratisch fundament’.. En ja, alleen al daarom kan een langdurige euro-reddingscrisis, zoals nu in Griekenland, ook een glimp van hoop zijn..! Want deze openbaart aan ons Europeanen, wat er werkelijk aan de hand is en waar we werkelijk staan: aan de afgrond en aan het begin van de, tot nu toe meest dramatische, verandering van de wereld. Als we naar beneden willen donderen, doe dat dan. Als wij ‘WIJ EUROPEANEN’ willen blijven, dan moeten we terug naar het oude Europa met de echte ‘oude waarden’ van onze cultuur: vrijheid, recht en democratie van de Europese burgers binnen zijn eigen grenzen.

 x

* * *

Loesje Nieuwe politiek

 

126 gedachten over “Europa: niet Duitsland maar… de VS bepaalt alles!

  1. Zo is het Madeliefje, wie interesseert het nog dat we straks vanuit het niets zijn verwikkeld in een WO3, de voorbereidingen worden al getroffen, ditmaal kunnen de Russen wel eens de vloer aanvegen met Amerika, eigen schuld dikke bult, maar ook wij zullen er mee te maken krijgen, maar ach….wat maakt dat nu uit, barbequ, tv en vakantie nog kunnen vieren, wat velen dus niet meer kunnen vanwege de armoede die deze naziregering hebben gebracht. Geef het volk nog veel brood en spelen, als het te laat is, jammer dan…..had je je ogen en oren maar open moeten doen en wakker willen worden!

  2. Alleen is het jammer dat het de laatste festivals en vakanties zullen zijn want wat zal het een dreun geven als 25 t/m 27 september 2015 de agenda uitgerold zal gaan worden en de slapenden onder ons die telkens zeggen het zal allemaal wel meevallen in eens wakker geschud zullen gaan worden op een ongekende manier.
   Ineens zullen ze erachter komen dat door hun eigen domheid hun vrijheid afgenomen is/wordt en zij aan de goden overgeleverd zijn.

  3. Nou Arnold, waren het maar Goden, het zijn de Magog’s, wordt lid van een jachtclub, mag je een jachtgeweer hebben, zo’ goei ouwe tweepijper, commes handy !

  4. fc knudde met barbie braaddraadworsten binnen de lijntjes zonder stikkels dan toch zeker, maar zonder dollen, top verNederlandst echt wel Monika, het ging er bijna in 1 teug in, en diepgravend gewichtig kogel door de kerk artikel mag ik wel zeggen, er zijn duidelijk geen doekjes omheen gewonden, recht zo die gaat, die Botschaft, bezet gebied en we gedragen ons veelal als ‘hörige’.

   http://de.wikipedia.org/wiki/H%C3%B6rigkeit_%28Rechtsgeschichte%29

   http://www.delulluh.nl/content/fc-knudde-27-04-2012-2.jpg

   USA: Did Obama just admit to training ISIS!?
   http://www.youtube.com/watch?v=RNha3nabZeI

   Paul Simon — The Boy In The Bubble
   http://www.youtube.com/watch?v=Uy5T6s25XK4

 1. De meesten spreken al Engels. ..nu nog een Amerikaans accent leren…en ons de rest door de strot laten duwen
  Welkom in americeurope.ik ben geboren en getogen Nederlander…en dus een europeaan en wens dat te blijven…mocht ik amerikaan willen worden zou ik wel emigreren…handen af van Europa.

 2. Naomi Wolf schreef in 2007 het boek ” 10 steps to fascism” waarin zij in 10 stappen de duidelijke overeenkomsten liet zien tussen de politiek van de Nazi’s in Duitsland vanaf 1936 en de politiek in Amerika van nu. Sommige van deze stappen worden zelfs onder de zelfde namen benoemd, zoals “der Heimatschutz” de groep van militante burgers onder de Nazi vlag en ” Homeland security” eveneens een militante burgergroep in Amerika die de burgers moeten controleren. Deze 10 stappen tot fascisme worden onder de dwang van de USA ook in Europa stap voor stap uitgevoerd, tot we weer werkkampen hebben voor de ongehoorzame individuen.

  1. SW, zie je misschien niet iets over het hoofd?
   …ik dacht dat wo 2 net zo als wo 1, het werk van ´het geld´ was, vanuit Engeland en de VS. Dus we krijgen niet ´zoiets´ als in Duitsland, maar dát, wat er toen niet meteen ´lukte´. Doordat er een volk was dat gestemd had en dan op iets anders dan wat ´het geld´ wilde. En zie in de wereld, wie niet onder de indruk van ´het geld´ is, die wordt wel onder ´de indruk´ gebracht. Totaal anders dan de insteek in D toen. Daar ging het niet om de gehele wereld, maar om het ellende in wat een volk terecht was gekomen, door ´het geld´. De rest is m.i. groter gemaakt dan het was.
   En Heimatschutz betekent …bescherming, protection…dat is een andere vertaling dan Naomi Wolf hanteert 😉

  2. Monika, mijn vader had opude en zeer goede banden, met de al oude Duitse Communisten, ook vanwege zijn vechten tegen Franco in 1936, in het Ernst Tailman bataljon, zijn er niet veel van thuis gekomen, en de rest werd op een schip gezet richting Zweden, en werd midden op zee door de Stuka’s in stukken gebombardeerd, eind top Duitse Socialisten-Comunisten, maar ja is niet belangrijk waren maar enkele Joden bij.
   Een vriend van mijn vader vertelde de Kolen uit het roer gebied op schepen geladen richting USA, 50 mijl uit de kust keerden de boten om, en kwamen de kolen binnen in het Marchal plan, hulp plan, het ging niet alleen met kolen.
   Zo werden de Duitsers toen door hun vrienden genaaid, nou en daar is niets aan veranderd, de Duitsers zijn er om genaaid te worden, net als de Grieken, en er zijn meer van die volkeren, bijvoiorbeeld het Engelse volk, de gewone proletarier, soort goed voor alles, volkomen gebrain fu..ed, groet Jenne

  3. Ja Monika de elite van Amerika en de Zionisten hebben in WO 1 en 2 beide zijden, de Duitsers en de Communisten (Rusland) gefinanciert en tegen elkaar opgezet om hiermee Europa af te zwakken. Een verenigt en sterk Europa is een ernstige concurrent voor het Empire USA. Hetzelfde machtsspel herhaalt zich nu weer nu Europa via de Oekraine, Syrie en ook Griekenland wordt opgehetzt tegen Rusland. Er moet schijnbaar opnieuw een oorlog worden uitgevochten in Europa. Het motief “verdeel en heers” is nu niet anders dan bij WO 1 en 2 en de stappen die hierbij gezet worden worden, vind ik goed beschreven door Naomi Wolf.

  4. Het gaat om overlevering van jarenlang gedachtengoed sinds eeuwen…
   En wij zijn daar allemaal in en mee betrokken.
   Daar moeten we gezamenlijk wat mee, en valt niet eenzijdig af te schuiven.

  5. Anna II, 4.2 en 2.4

   Mooi gezegt ; overlevering van jarenlang gedachten goed sins eeuwen ; maar als soort ( mensheid ) ongelovelijk verwant en verbonden zijn.
   Ja beste Anna de mensheid verdiend beter, misschien vertaald het zich nog eens in iets mooi’s en goed’s, groet Jenne

 3. Zoals in het artikel hierboven geschreven is dat Merkel uitvoert wat de VS wil en Duitsland dus geen leidende rol vervult kan wel kloppen.
  Als ik zie welke rol Nederland speelt begint het er steeds meer op te lijken dat Nederland het voortouw neemt.
  Zoals velen weten is de Bilderberggroep door Wijlen prins Bernhard opgericht samen met anderen.
  Onze voormalige koningin Beatrix was lange tijd voorzitster en velen weten ook dat daar besproken wordt wat regeringen moeten doen.
  In snel tempo wordt/is Nederland ontdaan van inkomsten van bedrijven welke in handen van de staat waren en die nu geprivatiseerd zijn met als gevolg dat alles duurder is geworden omdat de nieuwe eigenaren alleen voor de winst gaan,ABN AMRO zal binnen afzienbare tijd ook uit staatshanden verdwijnen waardoor de staat geen inkomen meer zal hebben behalve door de belastingen voor de burgers op te schroeven de rest gaat naar banken en multinationals via belasting voordeel via brievenbus adressen.
  Nederland is totaal ontkracht en afhankelijk gemaakt en wij zullen nooit op eigen kracht kunnen herstellen.
  Als ik dan daarbij optel hoeveel inspraak Nederland heeft met betrekking op Griekenland en zie dat Dijsselbloem zo,n beetje op eigen houtje iets goed of afkeurt dan kan het haast niet anders dan dat Nederland een hoofdrol vervult in het belang van de VS.
  Wat betreft Griekenland is het heel goed mogelijk dat de EU ECB en het IMF geen oplossing gaan aan dragen omdat dan Griekenland automatisch failliet zal gaan en dit zogenaamd niemand aan gerekend zal kunnen worden maar wat wel betekend dat de Grieken uit de EU zullen treden.
  Mijn opvatting hierover is dat Griekenland dan bewust door de EU ECB en het IMF in de steek gelaten wordt en de Grieken enorm veel leed zal overkomen

  1. Ja Arnold, en weer geregeerd gaan worden door de Colonels, wat ze al eens is overkomen, eerst 350 jaar onder de Moslims moeten leven, hun land gestolen, hun burgers van de oude Griekse kusten, nu Turks verbannen, ze zijn behoorlijk vernederd, deze bakermat van de Westers Culture en fylosofie.
   Grieken moeten de straat op rebeleren, zich bewapenen, zich bevrijden van dat geld juk, dan maar minder, maar baas in eigen huis en land !

 4. Noam Chomsky verklaart hoe de top van de top-elite de regels bepaald in een kapitalistisch systeem. Zoals de elite Britten toendertijd de handelsregels bepaalden in India (waardoor dit land arm bleef), zoals de elite Nederlanders toendertijd de handelsregels bepaalden in Indonesie (zodat dit land niet economisch kon groeien) zo bepaald het empire USA of America de handelsregels in Europa. Hier een lezing van Noam Chomsky : “Why you can not have a capitalist democracy” :
  http://www.youtube.com/watch?v=8mxp_wgFWQo

  1. @Sw anand Coen
   De rijken bepalen het systeem.
   De vraag is hoe we de rijken kunnen ontrijken.

  2. Dus zouden we hier een lijstje kunnen maken?
   – Geen producten meer kopen van de multinationals
   – Niet meer stemmen (danwel stemmen, maar stem ongeldig verklaren)
   – Mensen opzoeken die actief willen nadenken en willen doen om een andere maatschappij te creeeren
   – Juristen zoeken die gratis (…) willen meehelpen het huidige systeem juridisch te kraken
   – Petities ondertekenen (al lijkt het meestal geen zin te hebben, er zijn wel degelijk successen)
   – Elkaar informeren, het erover hebben, links delen op sociale media, hoe dan ook informatie verspreiden (en wel je verdiept hebben want informatie verspreiden moet wel aannemelijk zijn, dus bronnen onderzoeken, weten waar je het over hebt en daarvoor kunnen verwijzen naar welke aannemelijke bronnen dan ook)
   – Elkaar liefhebben in de zin van wetende dat we een losstaand persoon lijken/schijnen te zijn, maar als soort (mensheid) ongelooflijk verwant en verbonden zijn.
   – Enzovoort
   – Gaarne aanvulling 😉

  3. Anna11 Ik vind je lijstje er al heel leuk uitzien. In het artikel staat ook een regel die ik wel indrukwekkend vind en die zeker wel ergens bovenin het lijstje past, namelijk : ” Doe gewoon niet meer mee. Doe je eigen ‘ding’ zonder politiek” . Dat begint met je eigen basisbehoeftes te erkennen en je hiervoor in te zetten. Ik heb deze basisbehoeftes als eens op een rijtje gezet en met een aantal leuke collages op het internet gezet. Deze lezing “Das Dorfprojekt” is weliswaar in het Duits maar is toch makkelijk te volgen voor Nederlanders die een beetje basis Duits hebben. Hier is de link: https://vimeo.com/115386665

  4. Op z’n IJslands dus; bankiers in de bak en de bevolking weer áán de bak..

  5. Anna II,

   hun systeem is niet te verbeteren, het eind resultaat moet gewoon de samenleving zijn, de oud Nederlandse NUT’s bedrijven waren nog niet zo gek,
   en ik ben voorstander om alle éérste levens behoeftes weer op basis van de oude NUT’s bedrijven te laten functioneren.
   Dat wil zeggen energie, drinkwater, de hele Medische wereld, ons oude ziekenfonds sijsteem werkte goed, de Dokters etc. weer op de fiets in plaats van te dure BMW’s, ook oude dags voorzieningen in handen van het volk, geen overdreven stelende directies.
   Kan nog wel even door gaan, belangrijke beslissingen via referenda, wij moeten onze samenleving weer terug nemen, en al die profiterende schobbijakken er uit fli….

  6. Ik ben absoluut voor de IJslandse aanpak zoals Guido stelt, maar hoe moet dat dan gebeuren met een corrupte roverheid?
   Ik hoop van harte dat de bijeenkomsten van De Ommekeer tot oplossingen kunnen bijdragen.
   Maar ook juristen lijken me noodzakelijk om tot echte processen te komen.
   Ook ben ik voor nationalisering van basisvoorzieningen zoals Jenne stelt.
   Privatisering heeft ons alleen maar naar de afgrond geleid.
   Misschien dat onderstaand artikel kapstokken kan bieden om iets te bewerkstelligen.
   http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/Rechtsexpert-Grieken-hoeven-niets-terug-te-betalen-omdat-financiering-staten-in-EU-verdragen-verboden-is

 5. Ja we zijn in de ban van de Elite waar het grootte gedeelte zich in de VS bevind .
  History herhaalt zich en in de 2 e wereld oorlog zijn de meeste geleerde naar de Vs overgebracht oa Einstein en Werner von Braun en vele anderen.

  Leugens en nog eens leugens en we worden constant in de maling genomen en nog steeds door de militaire organisatie Nasa iss = nazi ss of gelooft er iemand dat die wel de waarheid spreken ?!

 6. Volgens, gaat Duitsland misschien uit de Euro, het rammelt in the street of Denmark, Einstein zei het alle er zijn twee oneindige gegevens, de menselijke domheid, en het universum, maar daar ben ik nog niet zo zeker van.
  Er wordt en gevaarlijk spel gespeeld, zonder de USA-CIA op Kreta, hadden de Grieken zich misschien tot Ijsland gewend, er zijn te veel abstracte krachten aanwezig, wel jammer een mooi Europa, op basis van gelijk gerechtigheid, met ieder zijn eigen munt, en één gezamelijke gebruiks munt, et voila luister naar Jenne, dats een goei hè !

 7. Vraag is: hoe wordt die derde wereldoorlog gevoerd? Rusland wordt de boeman. Toch wel raar dat de VS en de Russen samen in de ruimte vertoeven. De hele banken wereld heeft schulden aan elkaar. Dus lijkt me een grote grondoorlog niet logisch. Ik denk dat tegen de tijd dat de spanningen(propaganda) heel hoog oplopen en er een gemeenschappelijke wereld vijand wordt gecreëerd. False flag uit de ruimte. En dat het wereldwijde web een flinke stroom te verwerken krijgt vanuit de ruimte. De wereld staat dan onder elektra.(de rollende draak)Dus ik zou wegblijven bij elektra. De stichtster van de stad troje. De elite is dol op mythe namen en cijfertjes.(Lagarde spreekt vaak 7 uit in een bepaalde speech) EU standbeeld: Zeus(stier sterrenbeeld begint op 21 april) verleidt/verkr*cht Europa. Dat maken we nu mee. ISIS maken we nu mee. NATO(onderdeel VN/lees de landen die hierbij zijn aangesloten) eert Rome op 21 april.(stichting) Rome eert alle goden enz. 21 april is de geboortedag van Queen Elizabeth. Dus mij lijkt het wijzen naar de VS niet helemaal juist. Vind de puzzels en je weet misschien wat komen gaat.
  Onze overheid wil dat we zeker voor drie dagen water, kaarsen, radio enz. in huis hebben.(rampenpakket) In een land zoals de onze(snel inspelen op rampen) vind ik drie dagen spullen best veel. Wat ik verdacht vind? De bijbel spreekt over 3 dagen van donker. Dus neem toch maar wat maatregelingen.

 8. Het is niet meer de Republiek Amerika, maar America Incorporation! Amerika Inc. is het Vaticaan (de Jezuïeten), London City (de Banksters) en Washington DC (Bewapeningsindustrie).

  Oplossing? De herinvoering van de Glass Steagall wet wereldwijd! Zopas ingeleid in de Amerikaanse Senaat. Google it! Laat ons hopen!

 9. It’s -again- the British (Anglo-Dutch) Empire!

  Employing, through Obama (the Queeeeeens Puppet),
  the US Army everywhere to demonise it everywhere!

  Don’t get fooled – again and again!

  Eric – Yankee Doodle Dandy

  1. Ja zeker weten Eric Parein, oud geld, wat vreselijk stinkt, geroofd en gestolen, het gedeelte wat je mag zien staat, hangt, ligt in de musea, de rest blijft verborgen, alleen al wat de Britten in India-Pakistan hebben geroofd, loopt nu in de duizenden milliarden, trein wagons vol houten vaten gevuld met edelstenen, die duizenden jaren vergaard waren door de plaatselijke vorsten, al het goud, wat de Hollanders hebben vergaard is daar bij vergeleken peanuts.

 10. Ik heb al jaren geleden is laten blijken aan mensen om me heen dat ze worden gemanipuleerd. Kreeg gelijk antwoord jij ziet spoken nou de spoken zijn werkelijkheid geworden. Ik doe zo min mogelijk mee met de wedstrijd en leef voor mij zelf zo goed en eerlijk mogelijk dan heb ik nog wat vrijheid voor me zelf en voel me geen slaaf van geld en systeem.

  1. Frans, hou het klein en wees een goed mens in je directe omgeving. een steentje werpen in water geeft ook grote kringen.

  2. Precies steeds meer met minder dat is het devies.Hier gaat veel met gesloten beurs,veel wordt zelf verbouwd en geteeld en geruild met elkaar. Herinner jezelf dat geld slechts “gestolde”energie is net als welke goederen dan ook en dan kan je de afhankelijkheid daarvan op zijn minst verminderen zoniet helemaal loslaten.

  3. Marcel, maar ik verdom het toch ook om me helemaal in de hoek te laten drukken, op een gegeven moment ben je zo schaars met je persoonlijkheid, dat je transparant begint te worden, het is ons leven en onze wereld net zo goed, beetje persoonlijkheid is toch goed, het liefs willen ze alle mensen tot grijze muizen maken, ach wij Nederlanders door onze gestalte en opmaak, langhaar accent bij het spreken, ja we zijn flamboyant te noemen, en moeten wij dit dan verstoppen, van wege wat ?, groet beste Marcel, wij vieren hier het feest van de Republiek, van het volk, met grote millitaire parades, schande !, hier lopen we hand in hand, ook ik als onderdaan van een Duitse overheerser, maar goed ik draag mijn Fries zijn uit, ach le povre people Francais, hoe zijn ze genaaid door hun mede kornuiten !

  4. Beste Marcel, het is toch triest als ik jou zo hoor, gvd man leef, het leven is te kort om niet van fijne en lekkere aanbiedingen te profiteren, er is nog geen oorlog, moeten we nu echt zo diep door het stof voor dat elitaire gajus, mijn bloed borreld en mijn Provo denken komt weer boven, ik heb zin om zo’n beest met een pet op, een timmer op zijn smoel te geven, die zeik lul van een koning met al zijn medailles, kom op wij zijn Nederland niet zij/zei !

 11. Maandagmorgen 13-7-2015 komen de zogenaamde onderhandelaars (na wel 17 uur moeilijke onderhandelingen)van de EC naar buiten met het nieuws dat ze eruit zijn.
  De eisen waar Griekenland kapot door wordt gemaakt zijn:pensioen hervormingen wat inhoud dat de pensioenen lager zullen worden en later in zullen gaan.
  Staatsbedrijven zoals water en stroom voorziening moeten in een fonds komen of geprivatiseerd worden,wat een andere omschrijving is voor het legaal afnemen en in handen geven van de elite van de inkomsten bronnen van de Grieken waardoor Griekenland straks hun staats inkomsten nog verder zullen zien afnemen en gelijktijdig zal de stroom,water en andere dingen steeds duurder worden en onbetaalbaar.
  De vraag die ik me stel is wat heeft privatiseren te maken met een land redden?
  Het is ongekend dat de EC,ECB en het IMF eerst bewust steeds meer geld (nog niet eens aan de Grieks bevolking,maar aan de banken heeft “geleend”)om vervolgens hun bedrijven in beslag te nemen en deze in handen van de elite te geven.
  Niemand in de EC stelt de vraag waar Griekenland zijn financiele verplichtingen straks van gaat bekostigen als alle staatsbedrijven uit handen zijn gegeven en daar dus geen inkomsten meer uit zullen komen om sociale voorzieningen te bekostigen ook zullen de kosten voor de burgers de pan uit rijzen.
  Dit wat nu dreigt te gebeuren is gewoon legaal stelen van een land in nood en heeft niets met hulp te maken maar met het verrijken van de toch al schat rijke elite waardoor de Griekse bevolking zonder enige vorm van humanitaire hulp in de afgrond wordt geholpen.
  Dat zijn onze “leiders met Rutte en Dijsselbloem voorop”want Nederland hebben zij ook al van de staatsbedrijven ontdaan,sociale voorzieningen afgebroken en straks zullen ook wij net als de Grieken ook aan de bedelstaf eindigen.
  Dit is geen leiderschap maar legale diefstal om alle waarde volle dingen naar de elite te brengen.

  1. PS.
   Eerder was het zo dat iemand die stal bestraft werd,nu is het gezegde “steel niet want de overheden dulden geen concurentie”bewaarheid geworden.

  2. Ach beste Arnold, het is allemaal voor zien, zij vervolgen hun programma hoe dan ook, willen wij het volk het anders, BETER VOOR HET VOLK, moeten we/wij de straat op massaal maar mijn beste daar zijn 90% nog niet rijp voor, dus gaat hun spel door, en het onze ook, zo veel mogelijk systeem D vervolgen, geen of weinig belasting betalen, met geld betalen, en elkaar zo veel mogelijk bijstaan, mooi gezegt in de praktijk komt er weinig van terecht, ik word hier behoorlijk droevig van, om te zien dat wij, hij en ieder één met open ogen in hun fuik zwemmen, op naar het einde, groet Jenne

  3. Arnold,
   omdat de staat officieel geen geld meer heeft en net als bij monopolie er winst valt te halen bij voorzieningen die de mens nodig heeft. Zoals water, stroom, vervoer, zorg….dan kan een bedrijf die het overneemt geld verdienen.
   Recent voorbeeld is in NL de zorgkosten…paar jaar geleden geprivatiseerd. De overheid speelt mee, noemt het goedkoper, meer controlemogelijkheid door een bedrijf…maar uiteindelijk hebben ze ons met meer kosten opgeschept, en de mens daardoor in een meer kwetsbare situatie gebracht. (dat zijn hervormingen die NL wel heeft gedaan, ook langer werken, minder uitkeringen…) dat staat Griekenland nu ook allemaal te wachten, om de schulden die ze hebben bij banken, sneller terug te kunnen betalen. Wij zijn makkelijker te controleren. De Grieken hebben net als de Italianen zich nooit iets van wetten aangetrokken. Ik vind het fantastisch dat mensen met 55 kunnen stoppen met werken (een legerpiloot met 40) met behoud van je volledige pensioen, maar dat is natuurlijk tov iemand die tot 67 volledig moet werken een domper. Daarom zou ik zeggen ga met pensioen maar dan met minder. Het gemiddelde pensioen in D ligt bij 930.- euro per maand. Dat is ook geen vet pot, geen huursubsidie, huizen kopen kan pas met spaargeld…de Duitsers werken net als de Nederlanders veel om zich ‘staande’ te houden. En niet dat iedereen graag zo veel wil werken, nee, anders is het niet te betalen.
   Ook het openbaar vervoer is altijd een gewild monopolie koopje.
   In de stad Wenen is het tram-net verkocht aan een Amerikaans bedrijf, paar jaar geleden voor 1 miljard euro, maar dat geld kreeg Wenen niet, dat ligt op een bank in Engeland. Wenen least…

   We hebben met zijn alleen gigantische schulden, alleen al de regio Berlijn heeft meer dan 80 miljard schulden. Hoe het komt? Ws wanbeleid, verkeerde mensen op verkeerde posities…de Deutsche Bank is niet van Duitsland in de zin van de burgers, net zo als de Nederlandsche Bank niet voor Nederlanders is. Het is een bank en die heeft de opdracht geld te verdienen, en niet sociaal te doen. Dat is helaas het construct, verzonnen door de banken elite. Rente, rente, rente dat tikt lekker aan en maakt afhankelijk en voor jaren werkslaven.
   En ja waar veel mensen werken, wordt ook veel geld verdient, alleen komt dat niet daar aan waar het zou moeten.
   Een vriend van mij zei al 30 jaar geleden (hij werkte bij een bank). Hij zei, ik snap niet wat met het geld gebeurd, er wordt zoveel verdient en komt niet bij de mensen terecht…en het lijkt alsof het in andere kanalen verdwijnt…

   Een werkelijk goede docu is ‘Let’s make money’ van Erwin Wagenhöfer, een Oostenrijkse filmmaker.
   http://www.youtube.com/watch?v=NETxzILPokw

  4. monika.
   Met de kennis die ik denk te hebben lijkt het mij niet uitgesloten dat veel geld wat door banken wordt gezien als verdiensten/winst in de zakken van oa Rockefeller,JP Morgan ed verdwijnt omdat zij complete banken in hun bezit hebben of anders een meerderheids belang door aandelen waardoor zij als aandeelhouder meedelen in de winst.

  5. Het geld dat door de Europese landen door bezuinigingen is verkregen is ook naar banken gebracht.
   Zoals bekend zijn de meeste banken bezit van de elite.
   Er wordt nu gezegd dat Griekenland een enorme schuld heeft terwijl de bevolking daar niets van heeft gekregen en het geld alleen maar onderling tussen de banken is gaan rouleren en waarschijnlijk veel geld naar de eigenaren en aandeelhouders is gegaan waar de Griek nu voor mag bloeden.
   Want was het niet zo dat 90% van het geld naar Nederlandse,Duitse en ik meen Franse banken is gegaan?
   De FED,ECB,IMF is 1 grote pot en de waakhonden zoals de DNB zijn niets meer dan hun schoothondjes en hebben totaal niets in de pap te brokkelen.
   Met andere woorden denk ik dat de ECB en de EC en IMF van de Grieken geld eisen terwijl ze dat eigenlijk al in bezit hebben en zelfs nooit aan Griekenland hebben uitgeleend.

  6. Waarschijnlijk hebben Nederlandse Duitse en Franse banken Griekse staatsobligaties gekocht(staats obligaties zijn niets meer dan dat de Griekse staat waarde papieren aan de bank hebben gegeven en daarvoor in ruil geld hebben gekregen).
   De gewone Griekse burger heeft hier niets van gezien omdat dit geld aan de corrupte strijkstok is blijven hangen.
   Toen van de 240 miljard Euro 90% naar de banken is gegaan was dat niets anders dan compensatie voor de waardeloze waarde papieren die de banken hadden opgekocht(dit betekend wel dat het uitgeleende geld terug bij de bank was).
   Daarom denk ik dat de Griek nu geld moet betalen wat allang terug is maar dat de banken ook nog geld voor hun obligaties willen hebben wat allang betaald is door de Europese landen waaronder de Nederlandse belastingbetaler.

  7. Arnold en Monika mooi lijntje veel goede maar wel hele trieste informatie!

  8. Dinsdag in de telegraaf…jaja ik weet het…onderhandelaar zorgt door etentje met een vertegenwoordiger van JP Morgan voor ophef.
   JP Morgan is dus hoogst waarschijnlijk betrokken bij de beursgang van de ABN/AMRO.
   Drie keer raden wie daar het meeste van gaat profiteren.
   Weer een staatsbedrijf in handen van de elite.
   Dag inkomsten voor de Nederlandse staat hallo belasting betaler kunt u ons redden en onze bank behoeden voor omvallen.
   Met dank aan wederom ZALM en ons kabinet.

  9. Nog even over de beursgang van ABN/AMRO.
   Een paar weken terug heeft Gerrit Zalm uit zijn mond laten vallen dat de Nederlandse staat minstens nog 1% aandeel in de ABN/AMRO moet houden,dit is logisch als je bedenkt dat dit nodig is om bij het omvallen van de bank de belastingbetaler weer aan te kunnen spreken en hem/haar weer te laten betalen.
   Om nog meer aan te tonen dat de banken bewust de mensen geld uit hun portemoja halen het volgende.
   Klaas Knot heeft de rente voor het berekenen van het pensioen geld verlaagd waardoor de pensioenen wederom verlaagd zullen worden en de premies voor de werkenden wederom zullen stijgen.
   Opvallend in dit handelen van de DNB is wel dat ten tijde van de crisis met ICELAND SAVE de DNB heeft zitten slapen en de mensen (wat wel hun taak is)toen niet heeft gewaarschuwd nu echter zijn ze als er wat te halen is er als de kippen bij.
   Kortom de conclusie is dat de banken verantwoordelijk zijn voor de crisis in 2008 en telkens zijn het de banken die vervolgens de mensen geld uit hun portemeja blijven halen waardoor herstel onmogelijk gemaakt wordt en de elite telkens ten koste van de burger rijker worden met goedkeuring van onze overheid.
   Eigenlijk zouden we met z,n allen al ons geld van de bank af moeten halen en de banken laten verrekken.
   Op alle mogelijke manieren worden we kaalgeplukt denk daarbij ook maar aan de 6 euro die u voor 30 seconden uitleg bij een medicijn moet neertellen.

 12. 14 JUILLET, bestorming van de Bastille, de grote opreizing van het Franse vertrapte en uitgeplunderde volk, als zo vaak uiteindelijk werden de verkeerde vermoord, en de handige lakeien gingen er weer met de macht buit van door.
  Maar goed wij de vrije sociaal denkende mensen vieren dit feest van het ontstaan van de Franse Volks Republiek.
  Het is jammer dat ook hier de macht uit handen van het volk is gemanipuleerd door de zionistische volks verraders, via hun school de LENA,
  de school waar de mensen die de grote Franse administratie gaan dienen, of misbruiken, naast elkaar in de banken zitten, en later het politieke spel gaan spelen, onderwijl genietend van wat de RF te bieden heeft.
  Maar de Fransen houden de situatie nauwgezet in de gaten, en opnieuw een opreizing a la 1968 kan zo weer gebeuren, het wordt zo langzaam aan tijd, Mitterand heeft het voorspeld, de Fransen van het land gaan hun land terug nemen, uit handen van de charlatans, en geven het terug aan Pierrot, komt goed Bad Moon is rising !

 13. Mijn idee van dit Europa is , heel simpel, BTW goed stuk hierboven, de totale vernietging van Europa, vergeet niet dat er een hoop “intellect”is in de EU, een van de dingen die de NWO echt niet kan gebruiken , zijn mensen die “nadenken”en dat durven uit te dragen, wat is dan beter om te zorgen dat de landen in de EU tegen elkaar opstaan, door bijvoorbeeld een ongebreidelde stroom van vluchtelingen richting de EU te sturen, mede veroorzaakt door diezelfde EU onder sturing van de USA.

  Er is een Oorlog gaande tegen al het leven en de planeet, en die is al een tijdje bezig.
  de meesten zien het niet, omdat men niet verder ,vaak, dan hun eigen straatje, en zolang daar geen brand is , zie je de brand niet aan de andere kant van je dorp / stad / land/ continent, is teveel en te vaak een ver van mijn bed show, voor de meesten.

  eigenlijk kan je het vergelijken , kort voor de 2de WO, iedereen had zoiets zal wel los lopen en meevallen, dus niet.

  Uberglobelist en Bouwer van de NWO, Kissinger zei:
  Henry Kissinger: “If You Can’t Hear the Drums of War You Must Be Deaf”
  http://www.dailysquib.co.uk/world/3089-henry-kissinger-if-you-cant-hear-the-drums-of-war-you-must-be-deaf.html

  en iedereen op een handvol na, is zo doof als een kwartel, ondertussen als brave lammetjes springend in de wei, O, O, O wat maak deze wereld mij blij, ik ben een schaapje , en leg met liefde en “vrij” mijn hoofdje op hakblokje , en maak mij weer vrij voor de volgende ronde als slaafje o zo vrij.

  Over slechte films gesproken , dit is er een van , alleen wel een van de duurste soort.

  1. Hoi Hot Burmees,

   Kissinger is ook een van de ergste, hoor. Oorspronkelijk Duits…en nu kunnen we hoog of laat springen, maar hij is gevlucht voor Hitler…hahaha. Wie is nou fout?
   (wiki) Helaas ik kan er ook niets anders van maken…alles een pot nat. Maar steeds meer mensen doorzien het spel…

  2. Wat hier plaats vind is heel complex, en absoluut niet transparant, en al lang van te voren bekokstooft, net als de Oekraïne met Nuland, volgende stap volk komt in opstand, leger grijpt in, dag democratisch Griekenland, het is niet transparant maar toch simpel om te door-zien.
   Met Europa gaat in grote lijnen het zelfde gebeuren, enorme grote economische blokken vormen, om Rusland buiten de deur te houden, en ja dan China-INdia, toch echt de meeste inwoners en de grootste economie, daar zijn de USA-CIA-Israel-Mossad toch wel een beetje bang voor, dat economùiszche blok Rusland, China, Zuid Amerika, Africa, dat maakt van de USA een middelmatig land, met heel veel schulden, verhoudings gewijs een belachelijk grote schuld, voor een land wat van de oorlog en spionage leeft!

 14. Politiek leiderschap houd in dat je doet wat het volk wil,daarom zijn er verkiezingen en worden de VOLKVERTEGENWOORDIGERS gekozen.
  Het beleid dat Nederland uitvoert is niets meer of minder dan de wil van de VS(elite)ten koste van alles erdoor drukken onder andere door voornamelijk Rutte die in dit geheel het voor de wagen gespannen paard van de elite is.
  Telkens worden wetten,regelgeving erdoor gedrukt door de steun van kleine partijtjes die hun eigen gewin(wat uit nietszeggende toezeggingen)bestaat waardoor zij het idee hebben iets te hebben binnengehaald boven het landsbelang stellen waardoor zij denken te kunnen blijven zitten.
  Zoals laatst dat Pechtold bij de in (achterkamertjes)besproken belastingherzieningsplannen wegliep en waarvoor nu de 50 plus partij in de plaats komt omdat zij misschien wel iets kunnen binnen halen ten koste van hogere belastingen.
  Hetzelfde dreigt nu ook in Griekenland te gebeuren namelijk begin dit jaar is Serysa als grootste partij uit de bus gekomen doordat de bevolking in meerderheid daarvoor had gestemd.
  Vorige week zondag liet de bevolking blijken niet achter de EC,ECB en IMF plannen te staan.
  Nu moet Tsipras aan zijn regering steun gaan vragen om toch akkoord te gaan terwijl hij weet dat in zijn eigen achterban weinigen ervoor voelen wat mogelijk kan inhouden dat Tsipras de tegenstemmers weg gaat sturen en steun bij anderen zal gaan zoeken om toch een akkoord te kunnen bereiken wat dan wel betekend dat niet de bevolking vertegenwoordigd gaat worden(want die hebben NEE gezegd)maar dat net als bij ons een samenraapsel de dienst zal gaan uitmaken wat gewoon landverraad is.

  1. En had dat erg geweest? en zo ja voor wie dan? of bedoel je dat je deze incarnatie was misgelopen? Of had je bewustzijn een ander voertuig gekozen? Allemaal vragen …….

  2. nee ik had het niet erg gevonden eigenlijk.. maar een beetje lof voor de andere kant vind ik op zijn plaats.

 15. space scientific politics and monetary systems
  Exopolitics.org

  Voor het ogenblik zijn bizarre ufo’s in het Aardse luchtruimen de Aardse kernbewapening slecht gezind tegenover staande miljarden burgers hebben niets in de politieke pap te roeren, persona non grata. Zijn ze hier met de keuze de gepaste deadline?

 16. Eigenlijk is het te gek voor woorden maar ik kan er niets anders van maken.
  De VS werden in de tweede wereld oorlog als onze bevrijders gezien.
  Nu meer dan 70 jaar later blijken zij onze grootste vijand te worden omdat zij wereld heerschappij nastreven.
  Was dat nu juist niet waar zij een stokje voor hebben gestoken omdat een man met een snor hetzelfde wilde?
  Is dat dan ook niet de bevestiging dat zij ons niet bevrijd hebben om ons onze vrijheid terug te geven maar om hun bedrijven(investeringen)veilig te stellen welke door de Russen dreigden te worden overgenomen?
  Hoe ironisch is het dan dat onze toenmalige bevrijders nu onze ondergang kan worden?

  1. Beste Arnold, jij spreekt van hoe ironisch, het was en is zo anders als dat ons wordt voorgeschoteld, en dit gaat maar door !!!
   Je denkt iets te weten, wat blijkt het is precies anders om, of visa versa, maar ik denk dat dit inherent aan het mens zijn is !
   Ben oud, en elke dag voel ik me ouder, ook door wat er zich afspeeld in onze leefwereld, je wordt bedolven met feiten die je wereld op zijn kop zetten, en je doen twijfelen aan je zijn, misschien is het wel zo simpel als een filosoof heeft gezegt, ik denk dus ik ben, nou ja fijn hoor ik ben, is dat het nou, vroeger eten/drinken, werken, slapen, neuken, het laatste valt af op hogere leeftijd, maar doet niets af aan, dat het toch hoofdzakelijk vegatatief is, als een plantje in een pot, ik denk dat wij ons doel als mens volkomen voorbij zijn geschoten, van hoeder en het liefhebben van deze planeet met al zijn pracht, zijn verworden tot satanische manipulerende Bonobono’s, die niet eens hun eigen bestaan en aanwezigheid op deze planeet begrijpen.
   Groet Jenne

  2. Arnold, met de moord op Kennedy is de staatsgreep achter de VS een feit geworden. Daar zit het scharnier van krachten-achter-de-schermen, die zich op het toneel wagen; natuurlijk volledig gecamoufleerd. En datgene waar Kennedy’s voorganger, Dwight Eisenhower voor had gewaarschuwd, gebeurde. Het militaire-industriële complex nam de macht over.. In de vorm (under cover of) het democratische proces. Lindon Johnson werd president van het schorrie-morrie in de vorm van bankiers, industriëlen, maffia en corrupte overheidsknuppels. En dacht je dat die OOIT de VS weer uit handen hebben gegeven.

   Kijk hier op de site eens naar de artikelen over VERKIEZINGSFRAUDE in de VS.. Mensen stemmen per stemcomputer en worden stemvee. Kuddegedrag en drukken op een knopje van een machine die van afstand kan worden uitgelezen en WORDEN GEMANIPULEERD.. (Hier o.a. http://www.wanttoknow.nl/politiek/verkiezingen/en-de-stembusfraude-gaat-door/)
   En zo kom je aan de president die jij wilt. Het wil bij de meesten niet doordringen, omdat de samenzwering ZO GROOT is, dat velen het niet kúnnen geloven..!!

   En toch, tóch gaat het ‘wakker worden’ met persoon voor persoon. Deze site is 7 jaar in de lucht en ik kan het écht weten..!! Wanhoop niet, maar doe waarvoor je bent gekomen. Trek je mond open met respect voor de ander die nog niet wakker is.
   HET TEKEN van de manipulaties is ALTIJD de VALSE VLAG OPERATIE.. Dwz dat je een groep de schuld kunt geven van moord, manipulatie, overheersing, onderdrukking, aanslagen en daarmee gerechtigd bent om in te grijpen. Zie de aanslagen van 911 als perféct voorbeeld.

  3. Beste Guido,J.

   Dwight Eisenhouwer was een Crypto Jood, van Zweeds Joodse afkomst, die veel heel veel Duitse Krijgs gevangenen, dus verslagen soldaten, in openlucht concentratie kampen heeft laten verhongeren en verdorsten, allemachtig als de Russen dat hadden gedaan, maar ja die zijn een stuk menselijker, zo van soldaten onder mekaar.
   Kennedy, ja die had plannen, en mensen met plannen of voornemens, tja die worden opgeruimd, moord, zelfmoord, ongeluk of gewoon compleet verdwijnen.
   Amerika is het bastion van het kwaad geworden, langzaam maar zeker, de Amerikanen hebben het laten gebeuren, in roman styl terug te vinden bij o.a. Saul Bellow, Kurt Vonnekut, en vele anderen, alles is stevig verankerd in de Zionistische handen, en ahum toevallig ondersteund door de Joodse Amerikanen, velen met ISraelisch en USA paspoort, het onderscheid tussen deze twee naties is nihiel te noemen.
   En het is waar WTK, is een mooie en goede site, met veel duidelijke en goed commentaar, groeten Jenne, beste Guido nog een fijne Zondag middag !

  4. Jenne.
   Het ziet er allemaal niet erg rooskleurig uit maar als ik zie dat mensen de strijd hebben aangebonden met het kwaad en dat steeds meer mensen inzien wat er echt gebeurd geeft dat toch ook wel weer een beetje hoop.
   Je schrijft wel eens dat je er zo moe en droevig van wordt wat goed te begrijpen is maar gelijktijdig lees ik ook reacties van je waar je de mooie dingen van het leven in beschrijft en toch ook nog wel kunt genieten van de alledaagse kleine dingen zoals een terrasje pakken en een lekker glaasje wijn drinken op zijn tijd of zoals laatst dat je samen met je vrouw groente en/of fruit aan het inmaken bent dat zijn positieve dingen waar je vrolijk van wordt.
   Ondanks dat wij wel eens een misverstand hebben gehad stel ik toch je reacties zeer op prijs en leer ik daar veel van.
   Zoals ik het zie heb je over veel dingen kennis in huis en ervaring waarvan ik vind dat de generaties na jou zouden moeten leren wat helaas te weinig gebeurd in mijn ogen.

  5. Guidoj.
   Kennedy was een bedreiging voor de niet gedekte dollar en moest daarom om gelegd worden wat ze helaas ook is gelukt.
   Vele malen lees en hoor ik dat mensen die niet in de pas lopen en hun plannen in de weg staan het met de dood moeten bekopen.
   Alleen nu steeds meer mensen de waarheid aan het licht brengen en steeds meer mensen hun plannen ontrafelen en door hebben geeft dat toch hoop want ze kunnen nu eenmaal niet iedereen omleggen.
   Wat betreft de verkiezingen,alleen al het feit dat we in Amerika meerdere malen een president hebben gehad uit eenzelfde familie zou toch de ogen moeten openen lijkt mij.
   Zo hebben we twee keer Bush gehad en een derde staat nu weer op de lijst,Clinton hebben we ook gehad en staat nu wederom op de lijst en ga zo maar door en als het uitgezocht wordt ziet men dat al de 34of 35 laatste presidenten van Amerika bloedverwanten van elkaar zijn op 1 president na.
   Dit zou de Amerikaan toch wakker moeten schudden want dit kan nooit toeval zijn maar gewoon bedrog.

  6. Amerikaanse banken hebben de oorlog gefinancieerd. Al in 1828 zei een Duitse adelige: Zonder de Rothschild bank is er geen enkele macht in Europa die een oorlog beginnen kan. Dus reken maar na… Eerst financieer je beide kanten om daarna weer leningen te geven om de boel weer op te bouwen. Makkelijker kan je toch geen geld verdienen?

 17. “Crime Of The Century”

  Now they’re planning the crime of the century
  Well what will it be?
  Read all about their schemes and adventuring
  It’s well worth a fee
  So roll up and see
  And they rape the universe
  How they’ve gone from bad to worse
  Who are these men of lust, greed, and glory?
  Rip off the masks and let’s see.
  But that’s no right – oh no, what’s the story?
  There’s you and there’s me
  That can’t be right.

  Supertramp 1974…

  1. o Yé Monika, het is ouder als de dag van gisteren, luister maar naar Peete Seegers met protest songs, of johny Cash, en vele anderen, het protest is er altijd geweest, ook in het dagelijkse leven !

  2. Het is een wereld nummer…en een wereld plaat, vind ik…groetjes <3

  1. “Hitler will have no war (does not want war), but we will force it on him, not this year, but soon.” – Emil Ludwig Cohn in Les Annales, June, 1934 (also quoted in his book “The New Holy Alliance”).

  2. “We want to bring about a deep hatred for the Germans, for German soldiers, sailors, and airmen. We must hate until we win.” – Lord Beaverbrook, quoted in Niemals! by Heinrich Goitsch.

   “Before the end of the year, an economic bloc of England, Russia, France and the U.S.A will be formed to bring the German and Italian economic systems to their knees.” – Paul Dreyfus, “La Vie de Tanger” May 15, 1938.

   “Each of you, Jew and Gentile alike, who has not already enlisted in this sacred war should do so now and here. It is not sufficient that you should buy no goods made in Germany. You must refuse to deal with any merchant or shopkeeper who sells any German-made goods or who patronises German ships or shipping…. we will undermine the Hitler regime and bring the German people to their senses by destroying their export trade on which their very existence depends.” – Samuel Undermeyer, in a Radio Broadcast on WABC, New York, August 6, 1933. Reported in the New York Times, August 7, 1933.

  3. monika.
   Als mensen de tekst van het artikel hierboven goed tot zich zouden laten doordringen zouden ze kunnen begrijpen dat Merkel (Duitsland) geen keuze heeft maar dat zij ook maar moet doen wat haar door de VS voorgeschreven wordt via de EC,ECB en het IMF.
   Het is niet Duitsland maar de ECB die de boel besodemieterd heeft door constant de schuld door leningen op te laten lopen zoals ze ook bij andere landen hebben gedaan om daarna onmogelijke eisen te stellen aan een land waarvan ze weten dat het betreffende land deze eisen nooit na zullen kunnen komen om vervolgens zo,n land van al zijn rijkdommen en waardigheid te ontdoen.
   Kijk maar naar het eisen pakket daarin staat gewoon dat de Grieken hun vliegvelden,havens en andere bedrijven in een fonds moeten afstaan wat dan door de EC beheerd zal gaan worden of verkocht wat gelijk staat aan inleveren aan de VS.
   Dit is gewoon een Coupe waardoor de Grieken van hun zelfstandigheid beroofd worden en de Griekse staat alles waaruit zij in de toekomst nog eventueel inkomsten konden genereren wordt afgenomen.
   De Grieken zullen dan afhankelijk zijn voor hun stroom,water enz enz van prive bedrijven die voor de winst gaan waardoor het allemaal onbetaalbaar zal worden en Griekenland een land is geworden van slaven.
   Alle Europese ministers zouden eensgezind de Amerikanen de toegang tot Europa moeten blokkeren dat is de enige oplossing maar daar zijn ze te laf voor vermoed ik.
   Duitsland boycotten is meehelpen aan het uitleveren van een Europees land aan de VS.

  4. PS
   Koop juist nu Duitse producten zodat Duitsland de middelen en financien blijft houden om weerstand te bieden aan de overname strijd tegen de VS en consoorten want Duitsland is zowat het enige land dat nog weerstand probeert te bieden breek dat dus niet af.

  5. Bedenk ook dat telkens gezegd wordt dat de Europese economie aan het aantrekken is en er weer hoop aan de horizon is.
   Wat dan wel erg vreemd is is dat de ECB elke maand voor 60 miljard euro Obligaties opkoopt(is leningen verstrekken aan hen die de obligaties aan de ECB geven)wat ook ooit terugbetaald zal moeten worden door die landen die hier aan meedoen.
   Is het niet raar dat terwijl de economie groeit de ECB leningen verstrekt tot voorlopig in totaal 1140 miljard Euro.
   Nederland leent ook geld omdat de rente bijna nihil is en zij net doen of het geld bijna gratis is,maar Nederland heeft al zijn staatsbedrijven en andere grote bedrijven al van de hand gedaan dus hoe moeten wij straks dan de schuld die nu door Rutte en consoorten gemaakt worden dan ooit terug betalen?
   Nu geld van de ECB aannemen in ruil voor obligaties is je land net als Griekenland via de EC,ECB en IMF in handen van de VS geven.

  6. De geschiedenis zal zich herhalen, maar met enig subtiele verschillen, met het eventuele boycotten van Duitsland, is de EU en de Euro over, zal Duitsland en andere landen zich aansluiten, economisch-financieel bij de Brick landen, Rusland, China en anderen.
   De USA bestaat al lang niet meer, hoe het zo ver heeft kunnen komen, maar goed we kunnen beter spreken van Londen-Wasighton-Telaviv, want daar hebben we mee te maken, het wereld Zionisme, +/- gesteund door een groot deel van het Joden dom, uit noodzaak, same bussiness, slave trade, banks money loundering, financial chantage, stealing other peoples land and belongings.
   Hun MEDIA +/- 95% van de wereld MEDIA, draagd dit kwade denken dagelijks uit, vraag me al lang af waarom, kan het niet begrijpen, zie het voor mijn ogen gebeuren, het steeds afstanderlijk zich opstellen, van de Joden waar ik al heel lang contact mee heb, een verkilling, onbegrijpelijk en duidelijk opgelegd.

  7. De grap van dit alles is dat jullie allemaal kijken naar de uitvoerende macht . Niet de macht die het werkelijk allemaal ensceneerd, en nee ik heb het niet over de anunaki of de nephilim of de illuminatie of welke andere geheime groepering dan ook . Ze zijn allemaal geinfecteert door …. En dan ga je de wereld heel anders bekijken
   http://www.wanttoknow.nl/overige/archonten-aangenaam-bizar-fenomeen/

  8. Jenne.
   Als er een boycot gaat plaats vinden op Duitse producten dan zal de EU en de Euro ineenstorten en zal Duitsland zich bij de Brickslanden aansluiten net als andere landen.
   Wat zal dat dan betekenen? Oorlog omdat de VS,Londen en Tel aviv dat niet zo geplant hadden?
   En wat als er geen boycot volgt hebben wij dan nog hoop op een vrij Europa of wat denk je dat er dan gaat/kan gebeuren
   Merkel zit volgens mij tussen twee vuren namelijk zij mag de Duitse bevolking uitleggen dat er misschien nog meer geld naar Griekenland moet waar zij niet op zitten te wachten en aan de andere kant wordt zij door de EU,ECB en het IMF gedwongen hun spelletje mee te spelen.
   Wat lijkt jou nu het beste?

  9. Marcel/Guidoj.
   Misschien hebben jullie gelijk en zijn wij geinfecteert met archonten of in ieder geval hun invloed.
   Maar de realiteit is wel dat wanneer er bv iemand met een geweer voor mij staat ik daar mee te dealen heb en dan denk ik niet dat wanneer ik positief naar hem/haar overkom hij/zij van gedachten veranderd omdat deze persoon een opdracht heeft en mogelijk zelfs gemindfuckt is waardoor die persoon toch zal doen wat hem opgedragen is ook omdat hij anders zelf bestraft zal kunnen worden.

  10. Ja Arnold, dat is het dilemma in het leven…zo boven (buiten), zo beneden (binnen). Ik denk als we het weten om de archonten toepassen, wat blijft dan nog te doen? Toekijken? of tenminste proberen met de bewustwording van het kwade in de vorm van energieën en uiteindelijk hun daden, tegengas te bieden om door de bewustwording uiteindelijk invloed op het buiten/boven te kunnen uitoefenen. Voor degene die het zien/zagen aankomen/gebeuren, kan het erover schrijven/praten een positieve bijdrage leveren bij het kunnen verwerken van al die ‘indrukken’, lijkt mij 🙂

  11. monika.
   Over iets praten /schrijven kan nooit kwaad volgens mij en mogelijk kan men er lessen uit trekken/iets van leren.
   Waar ik nu wel voor open sta en nog niet zo lang geleden mij voor afsloot is bv spirituele dingen.
   Op aanraden van Imke heb ik laatst een boek gelezen en daardoor heb ik ingezien dat alles met elkaar verbonden is.
   Alleen verhalen zoals marcel en Guidoj aanreiken over bv archonten is voor mij nog erg moeilijk te bevatten.
   Daarmee zeg ik niet dat het onzin is maar het komt bij mij in eerste instantie wel over als iets…ja hoe moet ik het verwoorden onrealistisch misschien?
   Ik weet bv ook wel dat wanneer iemand lacht dit aanstekelijk kan werken waardoor ook anderen gaan lachen wat inhoud dat je dus anderen kunt beinvloeden in positieve zin alleen denk ik dat dit niet altijd het geval zal zijn zie voorbeeld in 20.11.

  12. Denk wel dat Archonten hier mee te maken hebben, deze menselijke energie vreters, kunnen direct en indirect veel kwaad doen, maar deze monster achtige wezentjes kunnen niet in de schaduw staan van een intellectuele monsterlijk menselijk brein, wat in wezen groter kan zijn en exspanderen tergrote van het universum.

  13. Marcel,

   reagerend op je topic 20.8

   of het nu de archons dan wel de mensen zijn die ons dit aandoen! Het is onze verantwoordelijkheid om er niet aan mee te doen en het een halt toe te roepen!

   uiteraard is een goede duiding van de problematiek hier wel op zijn plaats!

   Hoe we het probleem zullen oplossen is nog maar de vraag maar volgens mezelf is uit het systeem stappen de enige en juiste oplossing! Wat echt belangrijk is in het leven krijgen we gratis van de natuur! Alle andere dingen zijn artificieel en worden ons als noodzakelijk opgedrongen!

  14. Monika, TOP! Als je alles tot je neemt, blijft het beste verhaal over, aangevuld met eigen conclusies, dan weet je wie de echte’oorlogs-criminelen’ zijn. Bedenk daarbij, dat wij het meeste met Engeland in de clinch hebben gelegen, dan is het hele verhaaltje duidelijk. Heb trouwens veel diplomatiek verkeer, van nog tijdens de oorlog, dus illegale regering overzees gelezen, en daarin valt op, dat alles vanuit de VS, steevast werd beantwoord met’ komt goed en maak je niet druk’. Duitsland en Nederland, zijn de enige nog bezette landen in Europa, en dat zal niet voor niks zijn. Als wij niet bezet zijn, zijn wij de baas, voor mij is er geen andere weg.

 18. EINDELIJK iemand die weet hoe de vork in de steel zit! Er loopt ontzettend veel propaganda tegen Duitsland op het ogenblik, allemaal herkenbaar….

  Misschien nog even goed om te weten dat Duitsland tot 2099 geen vrijheid van pers heeft, alles wordt gecontrolleerd door de Amerikanen, ook de schoolboeken.

  Ik ben bij de Deutsche Pressestelle für Völker- und Menschenrechte, dus mocht je informatie nodig zijn….

  1. jeetje wat triest en dan te bedenken dat alle grote denkers te beginnen met goethe lessing schiller kant nietzche en rudolf steiner duits zijn…….moge hun gedachten goed levend blijven en duitsland blijven inspireren tot zelf nadenken….

 19. Wat een slap gelul hier weer allemaal. Ik kan natuurlijk niet overal op ingaan maar de hele discussie en het artikel is een product van slecht historisch besef, neo socialistische bullshit en afgunst. Ben gewoon blij met je uitkering of je lage loontje en accepteer dat er mensen zijn die om welke reden dan ook grote rijkdommen vergaren. Meestal zijn het mensen die om zes uur opstaan terwijl julie de laatste slok uit het glas nemen.. Ik wil niet generaliseren en weet dat er ook goede hardwerkende mensen op dit forum zijn. Bedenk dat de beste dingen in het leven gratis zin en denk na!

  1. Ribaap, je reactie laat zien hoe geërgerd je bent. Geen enkel argument. Alleen ongegronde beschuldigingen. Het ‘wat je zegt, ben je zelf’, lijkt me hier van toepassing. Wat scheelt er aan?

  2. Ribaap, mooie frisse wind, met ook hier veel slap gelul door U te berde gebracht.
   Mijn Grootvader Zaliger, was een hele vroege opstaander doorgaans Zomers 5 uur, ’s winters 6 uur, zijn hele leven arm als een kerk rat, om dat hij niets om geld gaf, en zijn vrouw over een enorm groot eigen vermogen beschikte.
   We zijn een mixed bunch hier op WTK, en ieder één heeft zijn eigen persoonlijke kijk op de wereld, mooi toch !
   En ’t is waar de meeste mooiste belevenissen in het menselijke leven lijken gratis, maar nee hoor, voor alles betalen we een prijs, soms zonder het te weten, en soms is die prijs zo hoog, dat je het met leven moet bekopen.
   Groet mijn beste man, Jenne

 20. wordt het niet eens tijd dat wij het volk een regering opzetten en die heren en dames politici naar huis sturen?
  zeg maar waar en wanneer.
  volgens mij is dit de ultieme oplossing van alle nederlandse problemen net als in IJsland!

  1. robv.
   Misschien is het nog verstandiger alle EU leiders te vervangen door eerlijke oprechte leiders die het wel goed voor hebben met de bevolking van heel de EU?

 21. @Marcel Wiersum reactie op 20.8
  De mentale werking van de Archonten op mensen in strategische posities (leiders, autoriteiten)en bestuurlijke zaken, die het leven van alle burgers betreffen krijgt ook langzaam in de wetenschappelijke kringen steeds meer andacht. Zo heb ik net een boek doorgelezen van Dr Dieter Broers met de titel ” Der verratene Himmel” (eind 2014)dat zich specifiek met deze Archonwezens bezighoudt en zich in hun negatieve invloedenstrategien verdiept.

  Dit boek sloot nauwkeurig aan bij mijn eigen videoproject van afgelopen winter, waarin ik met beelden (collages) en gesproken tekst de werking van het “Reptiliengehirn” stap voor stap verklaar. Zodra dit project af is ga ik het ook Guido aanbieden voor WTN.

  De invloed van de Archons zijn het sterkst via onze hersenstam, omdat hier onze autonome overlevingsstrategien heersen. Onze hersenstam is het sterkst actief bij heftige emoties, omdat we dan de indruk hebben dat ons leven in gevaar is. Berichten van de Mainstream Media, maar ook de hele holywood industrie houden ons voortdurend onder de invloed van deze onbewuste overlevingsangsten en dus de negatieve invloeden van de Archon.

  1. De dood is niets anders dan een andere trillingsfrequentie tov het leven…het gebeurt dus niet allemaal…’daar boven’ of ‘ver weg’…achter te sterren…het is allemaal dezelfde ruimte…alle tijden, alle gedachtes, alle levens, alle vormen..alleen andere trilling. Dat vind ik helemaal te gek en bijzonder.
   In feite betekent ‘zijn’, waargenomen zijn…wordt je niet waargenomen, besta je niet.

 22. Tot mijn grote spijt moet ik vaststellen dat andermaal de EU een nieuwe lening zal toestaan voor een land die toch al virtueel failliet is! Eigenlijk zoals alle EU landen bijna!

  Ze rechtvaardigen deze lening als gevolg van de bankrun welke heeft plaatsgevonden voor de overéénkomst!

  Maar wat doen de banken dan met ons geld dat ze het NIET terug kunnen geven als wij erom vragen en waarom moet een organisatie welke zelf geen geld heeft garant staan voor deze lening met overheidsgaranties en moeten wij belastingbetalers uiteindelijk deze organisatie het geld geven dat ze zelf nooit had en nog met rente overigens!

  waarom lenen de bankiers geen geld bij het IMF zodat ze het geld welke hen was toevertrouwd zelf kunnen teruggeven aan hun klanten! De banken zijn toch gered volgens onze politici!

  Oplossing van de EU!

  De belastingbetaler moet dus geld, belastingen ophoesten voor het spaargeld dat ze zelf hebben geplaatst op hun spaarboek! Hoe gek moet het nog worden politici?

  voor mij is het al lang duidelijk! Ik beperk mijn zaken met de banken ook tot een strikt minimum! Trouwens dingen die we verplicht worden te doen van diezelfde overheden!

  1. Peter.
   Eerder heb ik ook al eens geschreven dat de oprichting van de EU niets anders is dan vanuit een centraal punt(in dit geval Brussel)de ministers van alle landen aan te sturen(opdrachten te geven) met de bedoeling om al het geld via de banken naar de opdrachtgevers van Brussel te sluizen (dat zijn de Rockefellers,Rothchilds en meer van dat soort figuren).
   Het is bewust de bedoeling om Europa van al zijn middelen te ontdoen waarmee we nog enige weerstand zouden kunnen bieden aan de aanstaande slavernij,ze zijn bezig om van ons makke schapen te maken die straks verplicht zullen moeten uitvoeren wat zij ons opdragen anders hebben we straks geen eten meer.
   De volgende stap zal de chip onder de huid zijn zodat ze ons 24 uur per dag kunnen volgen en willen we dat niet dan hebben we ook tot bepaalde dingen/instanties geen toegang meer zo simpel is het.

  2. Even een paar dingen op rij om het duidelijk te maken.Wat bezitten de elite(waar verdienen zij aan?).
   Farmaceutische industrie-onbetaalbare medicijnen is meer winst voor de elite(goedkoop produceren en duur verkopen).
   Banken-geen rente op spaar tegoeden of zelfs betalen om het te mogen stallen,veel rente op leningen,betalen voor transacties enz enz is winst voor dezelfde elite.
   Industrie-belasting voordeel via Nederlandse brievenbus adressen twv miljoenen zoniet miljarden hierdoor lagere loonkosten is wederom winst voor de elite.(hierbij komt ook weer goedkoop produceren en duur verkopen).
   Corrupte overheden hoge BTW, alles meer belasten vervolgens via naheffing gaat ook dit weer via Brussel naar de elite.
   En ga zo nog maar even door.

  3. PS.
   Alle grote bedrijven zijn al geprivatiseerd ook overheids bedrijven zoals NS,KLM enz de volgende is ABN/AMRO die op de nominatie staat en wij blijven straks met lege handen en schuld achter.

 23. “Declassified American government documents show that the US intelligence community ran a campaign in the Fifties and Sixties to build momentum for a united Europe. It funded and directed the European federalist movement.

  The documents confirm suspicions voiced at the time that America was working aggressively behind the scenes to push Britain into a European state. One memorandum, dated July 26, 1950, gives instructions for a campaign to promote a fully fledged European parliament. It is signed by Gen William J Donovan, head of the American wartime Office of Strategic Services, precursor of the CIA….” http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/1356047/Euro-federalists-financed-by-US-spy-chiefs.html

  http://en.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Retinger
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Robert_Schuman
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Paul-Henri_Spaak

  http://en.wikipedia.org/wiki/American_Committee_on_United_Europe

 24. Woensdag 15-7-2015 is in Texas en acht andere staten de militaire oefening Jade Helm begonnen waar 1200 elite soldaten aan zouden deelnemen.
  De pers is niet welkom en bezorgede burgers houden zo goed als mogelijk de boel in de gaten.
  Volgens meerdere mensen zou dit een coupe kunnen zijn van Obama en daarbij zou hij de wapens van burgers willen afnemen.
  Tevens in deze zes weken durende periode gaan ook een aantal Wall markt winkels dicht onder het mom van verbouwen.(de oefening zou zes weken duren).
  Er gaan geruchten dat bij deze winkelketen gangenstelsels aanwezig zijn die de soldaten mogelijk gaan gebruiken.

 25. Eindelijk eens iemand die de waarheid schrijft, precies zo als het is!

  Dit zou Ad Broere moeten lezen die op 13 juli een artikel schreef: “Duitsland heeft het voor het zeggen” wat ik uiterst gevaarlijke propaganda vind.

  Hartelijk dank!

  1. Catharina, je hebt de wijsheid niet in pacht, sorry.. Ad Broere’s verhaal heb ik gelezen en het is compleet zoals het is naar mijn mening.
   Onder elke boom zitten ook wortels die je niet ziet, of waar je niet over spreekt. Dat wil niet zeggen dat degene die deze wortels niet benoemd, noch erover spreekt, een fout maakt, of verkeerd bezig is.
   Zelfs kun je er niet over spreken dat ie ‘onvolledig’ is. Het is ook aan jou om dieper te graven, om in de wortel-vergelijking te blijven.
   Was getekend: Willie Wortel

 26. Net gelezen hoe de USA-CIA alliens, hunderden proeven op hun eigen burgers, ahum Amerikaanse burgers met biologische besmettingen hebben uitgevoerd, op de white trash special San Francisco, om dat daar altijd zo lekker mist hangt, even verder denken waar zijn deze lieden toe in staat, ik word hier echt bang van, al die psychopatisch dokter Mabuse, met hun Mengele mind, die ze hebben overgebracht naar de States, ja zeg, ik denk dat er in de Chem trails iets heel anders zit, een mind omvormer, l’etarchie veroorzakende stoffen, who knows, we wanttoknow Guido !!!

  1. Jenne.
   Wat ik me telkens blijf afvragen is waarom bv Rutte,Dijsselbloem en alle andere mensen die voor de Mossad,CIA en dergelijke hun hand en span diensten verlenen denken dat zij straks bij een totale wereldheerschappij door de elite die voornamelijk uit dertien of veertien bloedgerelateerde families bestaat denken te kunnen blijven zitten of zou het zo kunnen zijn dat zij nu de hete kastanjes uit het vuur mogen halen en straks als bedankje aan de kant gezet worden omdat deze families het dan wel alleen af kunnen.
   Als we naar de geschiedenis kijken maakt het hen niet uit waar ze hun macht vandaan halen of hoe zolang ze het maar krijgen.
   Er zijn namelijk al eerder mensen afgedankt die ook diensten voor hun hadden bewezen.

  2. Sommigen zeggen zelfs dat Willem Alexander met Maxima gehuwd is om zo nog bij de club te kunnen blijven.
   Het schijnt namelijk dat de moeder van Maxima nog uit 1 van deze bloedlijnen DNA heeft en dit door heeft gegeven aan Maxima.
   Onze koning had daar niets van en was eigenlijk daardoor een buitenstaander wat door met Maxima te huwen nu dus opgelost is en doorgegeven aan hun kinderen.
   Als dit inderdaad zo is dan mogen zij die niet tot 1 van deze bloedlijnen behoren zich wel achter de oren krabben lijkt mij.
   Ik weet dus niet of dit klopt maar ik heb het wel ergens gelezen.

  3. Je moet het niet teveel willen ontleden en simplificeren, het zijn geweldige machtsblokken die de lakens uit delen, die bloedlijnen zit een beetje in de oude Joods Europese adel, maar die zijn binnen kort uitgespeeld, door de Bricks landen worden ze ontdaan van hun $ en macht.
   De gemiddelde politieker in Europa zijn beroeps opportunisten, liegen en bedriegen is hun spel, kijk Arnold ook zij weten, dat het beter is als de mensen zeggen daar staat hij, of als daar ligt hij, ze zijn zeer goed ingelicht, en hebben de media aan hun zijde, de dag dat dit veranderd, gaan ook zij eieren voor hun geld kiezen, de CIA-USA hebben veel geld tot hun beschikking, en zij hebben alles al heel lang geleden bepaald, maar hun tegenstanders zijn geen domme jongens, ze gaan waarschijnlijk onderling wel de pot verdelen, en Europa heeft daar helaas niets bij in te brengen.

  1. Eyes to see, yet staring in the wrong direction. Mistaking a reflection for that what matters. Using the rearviewmirror from the backseat of reality, poor sods we are, caught in our own deception.

  2. Als normaal mens kun je hier eigenlijk niet mee leven, alles te weten maakt niet gelukkig, en als dit een alleen staande gebeurtenis zou zijn geweest ?!, maar nee, het is nooit gestopt, en het speeld nog elke dag, hoe dit te veranderen, Gods onmogelijk !

  3. Cozmic, ik begrijp je reactie niet goed, kun je hem duidelijker maken, ben benieuwd wat je bedoeld, moet zeggen ben er klaar mee, met deze wereld, is er een andere wereld, is het anders na de dood, vraag me dat vaak af.
   Groet Jenne

  4. Cozmic zie 31 ( heb te lang niet meer gereageerd ,snap er niks meer van)

  5. Lezer, wordt dit Bredero nog steeds opgevoerd bij de opening van het Theater jaar, de dolle Vaandrig, het kan verkeren, als jongen werd ik er altijd heen gesleept door mijn moedertje, haar harts vriendin Marietje Hamel, goede toneelspeelster van de familie Hamel, zorgde voor de éntré kaartjes, heb ze alle maal gezien ach hun namen,
   Ko van Dijk, Guus Hermus, nou ja de hele Nederlandse theater wereld kwam aan bod, mooie tijd je jeugd, zo onder de vleugel van je moedertje, groet Jenne

  1. Jenne.
   Aansluitend op de verwijzing van jou het volgende.
   Het privatiseren van bv het vliegveld van Athene en jachthavens was een idee van Rutte.(privatiseren is verkopen aan de Elite)
   Dit heeft de voorzitter van de Europese raad Donald Tusk tegen de Portugese krant JORNAL DE NOTICIAS gezegd.
   Hoe duidelijk wil men het op een bordje gepresenteerd krijgen dat Mark Rutte onderdeel van de Elite is en hen helpt bij het afbreken en ontdoen van bedrijven in Europese landen zoals ik al eerder schreef is dat ook al in Nederland onder zijn leiding gebeurd en ook andere ministers waren hierbij betrokken zoals Balkenende.
   Mark Rutte is leidend in de afbraak van Europa ten voordele van de bankiers (is elite).
   Snapt Mark Rutte dan niet dat een land van zijn staatsinkomsten ontdoen doormiddel van die bedrijven/voorzieningen af te pakken waar zij nog geld van in het laatje kregen regelrecht aansturen op faillissement is?
   Natuurlijk weet hij dat want als Griekenland failliet gaat kunnen ze ter compensatie nog meer zichzelf toe eigenen.

  2. Het is de al oude strijd van de bezitters, en de niets bezittenden, of het zich onderwerpen aan de ruitervolkeren/de Elite, zo is het begonnen in de oudheid.
   Rutte denkt dat hij liberale denkwijzes aanhangt, niets is minder waar, hij is een doodgewone handlanger van het kapitaal.
   Een echte Liberaal laat aan één ieder de keus, maar dat doen zij zeker niet.
   Voor hun is het Gods onmogelijk te begrijpen dat het volk/massa ook iets in te brengen heeft, of over bezittingen kan beschikken, dat knaagt aan hun overheersers macht.
   Onze samenleving systemen zijn verouderd en behoeven aanpassing aan deze tijd, het millieu van onze leefomgeving wordt vervuild en misbruikt.
   Alle eerste levensbehoeften, energie, gezondheids zorg, oudedags voorzieningen, en onderwijs behoren prioriteiten te zijn, en gebasserd op het al oude Nuts systeem, geen winst bejag !
   Wij de massa het volk, moeten het heft in handen nemen, het liefst goedschikts, indien nodig dan maar kwaadschikts, door binnen de grondwet gegeven mogelijkheden, massale burgelijke ongehoorzaamheid, niet stemmen.
   Alle belangrijke beslissingen via het referendum systeem dat voorkomt gekonkel en corruptie.
   Alle ministeries laten leiden door vakbekwame mensen, politiek heeft hier niets mee uitstaande, het goed funtioneren van het land gaat voor alles.
   Zie hier mijn visie, beste Arnold, hij stamd nog uit de Provotijd !

 27. Hier is al meerdere malen beschreven over hoe de Nederlandse media ons voorliegen en bedriegen, en aan de leiband van de Amerikanen lopen.
  Ik lees graag RT.com evenals bbc.com, want daar krijg je toch wel ander nieuws voorgeschoteld. Andere feiten en andere meningen, die je hier in de MSM niet tegenkomt.
  Als nieuwste gotspe gaat Nederland met Polen een nieuwszender opzetten, in de Russische taal, die ons *objectieve* nieuws als tegenhanger van RT.com over Rusland gaat uitstrooien.
  Bertje Koenders is een fel voorstander.
  http://www.rt.com/news/310416-content-factory-propaganda-russia/
  En dan fronst men de wenkbrauwen, als Rusland overweegt de Hollandse bloemen te boycotten.

  1. @ Charles, ooit gehoord van de Gladio programma’s of radio vrij Europa,
   ze zijn zo volkomen ziek de meeste journalisten en politiekers dat ze hun eigen leugens geloven.

 28. Dat Griekenland failliet gaat dat staat voor mij als een paal boven water.
  Nu doen de zogenaamde redders(die tevens azen op alles wat de Grieken bezitten en alles doen om dat in hun bezit te krijgen)net of de Grieken op de goede weg zijn,maar als een land twee maal zijn jaar inkomen in het rood staat dan kunnen zij dat nooit ook niet door bezuinigingen aflossen wat inhoud dat ze ondanks alles steeds verder afglijden en als de tijd rijp is zullen de redders hun slag slaan en is Griekenland verloren.
  Hetzelfde is gaande voor de rest van Europa want ik las op RTL 7 dat de Europese schuld met 250 miljard toeneemt.
  Daarom nogmaals de EC ECB en het IMF passen deze tactiek telkens bewust opnieuw toe om landen en straks heel west Europa in hun macht(bezit) te krijgen.
  Wij worden bewust door de EU leiders aan de banken/elite uitgeleverd.
  Dit houd tevens in dat TTIP niet meer nodig zal zijn omdat zij dan toch de lakens hier gaan uitdelen en wij alles maar moeten accepteren.

 29. Telkens proberen o.a het centraal bureau der statistieken de Nederlanders tot kopen aan te zetten door te roepen dat de economie weer aantrekt.
  Mensen worden in grote getale ontslagen alles wordt duurder en dan zeggen zij dat de economie aantrekt?
  De meeste mensen krijgen rond deze tijd hun vakantie geld wat inhoud dat velen dit geld voor schuldenverlichting gebruiken of nu bv een nieuwe koelkast kunnen kopen omdat de oude versleten is ook zou de werkeloosheid dalen wat logisch is omdat in de zomermaanden veel vraag is naar seizoen arbeiders (denk hierbij aan bv de horeca)maar als het seizoen straks weer voorbij is heb je deze arbeiders weer terug en zal de werkeloosheid weer stijgen.
  De enigen voor wie de economie groeit zijn de grote bedrijven die meer winst behalen dan ooit te voren door dure krachten te ontslaan en deze door automatiseren en robots te plaatsen vervangen met als resultaat 24 uur productie tegen minder arbeidskosten en minder ziekteverzuim.
  En dan nog even over Griekenland hun uitgaven bedragen nu 169% van het bruto binnenlands product terwijl in Europees verband is afgesproken dat dit voor geen land meer dan 60% mag zijn waar geen land op dit moment aan voldoet.(en waar niet over gesproken wordt).
  Ook Nederland wil nu weer gaan lenen omdat de rente nu 0,25% zou bedragen(kennelijk gaat voor de Nederlandse staat LET OP LENEN KOST GELD)wat zij zelf via spotjes aan het publiek tonen voor henzelf niet op.
  Bezuinigen kun je alleen door in je uitgaven te snijden/schrappen.
  Wat nu gebeurt is dat de bevolking mag betalen/inleveren terwijl de uitgaven vanuit Den Haag niet dalen maar eerder stijgen wat gelijk staat aan afhankelijk maken van ECB en IMF en laat dat nu juist nodig zijn om een land in hun bezit te doen geraken waardoor Nederland uitgeleverd wordt aan de banken is elite.

  1. Je kunt ook andere wegen bewandelen, koelkast kan worden schoongemaakt systeem opnieuw vullen, compressor pompje vernieuwen, en zo is het met alles,
   mensen zijn koop ziek, auto reparaties doen ze hier in autoclubs, waar monteur aanwezig die aanwijzingen geeft, kleine maandelijkse bijdrage voor huur ruimte, we moeten anders gaan denken, maar de meeste klagen, en gaan 3X per jaar op vacantie, zijn slaven van het systeem.
   Griekenland, zoekt het maar uit, wij weten toch het ware niet, dus zijn de conclusies waardeloos.
   Mijn grootste probleem zijn de rupsen op de Buxus en de kool, zal toch moeten gaan spuiten, wel is waar biologisch, maar ja kijk Arnold dat is mijn réaliteit.
   Mijn vrouw komt vanmiddag terug uit Parijs waar ze haar kleindochter heeft bezocht, moet het huis aan kant hebben, en iets lekkers te eten !
   groet Jenne

  2. Jenne.
   Jenne aan de ene kant heb je gelijk want ik zie ook dat mensen veel spullen weggooien die eigenlijk nog goed bruikbaar zijn maar alleen gedateerd zijn en dus vervangen moeten worden met die mensen heb ik geen medeleven als het dan fout gaat.
   Aan de andere kant heb je het over auto,s vroeger was een auto uitgerust met contactpuntjes voor de ontsteking en als er dan een storing aan de ontsteking was kon men dat relatief makkelijk en goedkoop oplossen wat veel gedaan werd door de mensen zelf die een beetje verstand van auto,s hadden.
   Tegenwoordig is dat systeem vervangen door elektronische ontsteking waar de burger zonder duur gereedschap eigenlijk niets meer aan kan doen en als er dan een storing aan is dan is men min of meer verplicht om naar een dure garage te gaan en daar wordt dan een computer ingeplugd die aangeeft wat er mis is en veelal moet dan een dure printplaat vervangen worden omdat ze tegenwoordig niets meer repareren maar gelijk vervangen.
   Vooral op het gebied van elektronica kan men nog weinig repareren omdat de fabrikant vaak alles in een soort kunststof giet zodat repareren onmogelijk of moeilijker wordt.
   Dit doen ze volgens mij bewust om de garage klanten te bezorgen want als iedereen zelf repareert hebben zij geen werk meer behalve de verkoop maar is de burger wel duurder uit.
   Hetzelfde geldt voor een gewoon kapot lampje wat je vroeger binnen vijf minuten kon vervangen tegenwoordig moet de halve auto gesloopt worden en moet je wel haast ingenieur zijn voor een simpel lampje te verwisselen.

  3. Zo’n auto moet je dus niet aanschaffen, wij rijden een saab 9000 CSE van 20 ig jaar oud, loopt duur, 10 liter per 100 km, maar het is één van de veiligste auto’s, soeft over de weg open dak, dat is onze voorrij auto !
   De ander is een Audi A2, zuinig leuk en mooi, alluminium carroserie, 3 cylinder diesel, 200 duizend gelopen, even afkloppen nog nooit iets buiten onderhoud aan hoeven repareren.
   Saab’s gaan mee dik over de 500 duizend KM, zijn er nog te koop niet veel, of een Volvo 240 ook niet te verslijten.
   Ach in mijn jeugd heerlijk dat leven in Amsterdam van Ramses Shaffy, ach auto’s geen idee eigenlijk, je leefde maar een eind heen, zorgen bestonden niet, het was van op een mooie pinksterdag met je dochtertje in de zon, of t’is stil in Amsterdam, zo s’nachts langs de grachten, mooie schoenen voor je vrouw van Jan Jansen, nou als we bij elkaar zitten, zo van die ouwe Hollanders, dan zijn de mooie liedjes niet van de lucht, voor de Hagenaars Conny Stuart, hoe zou het weer zijn in den Haag, wat een fijn landje was het wat we verlaten hebben, en hoe zal het aflopen, met al die mensen die geeb liefde of genegeheid voelen voor wat Nederland is, ja misschien hadden we moeten blijven, maar de Lezer zij het ook, van Bredero het kan verkeren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.