Advertentie

Duitsland eist pin- en pukcodes burgers op…


euro ziek

x

x

– Duitsland eist pin- en pukcodes burgers op –

Einde aan online anonimiteit!

x

Cyprische bankovervalWordt de verplichte afdracht ‘a-la-Cyprus’  ook in de rest van de eurozone voorbereid? Stapsgewijs worden we een cashloze samenleving ingevoerd waarin de overheid totale controle over ons heeft,zelfs over onze bankrekeningen. De angst dat de crisis in Cyprus zich over heel Europa verspreidt, groeit met de dag.

In Duitsland wil het parlement een eventuele bankrun meteen in de kiem smoren en werd een nieuwe wet aangenomen die telecomproviders verplicht om de pin- en pukcodes van hun klanten ter beschikking te stellen aan de overheid..!

Hiervoor wordt er een speciale elektronische interface opgezet, zodat de autoriteiten direct toegang krijgen tot alle bankrekeningen. Als kernland Duitsland al dermate extreme maatregelen wil nemen, kun je er donder op zeggen dat in andere landen van de eurozone hetzelfde wordt voorbereid. Over de hele wereld spraken talloze analisten hun verbazing en verbijstering uit over de Cypriotische ‘bankroof’ door de EU, de ECB en het IMF. Het toonde eens te meer aan dat de overheden zich in alle stilte toegang hebben verschaft tot vrijwel alle privé gegevens van burgers.

Inzage overheid in bankrekeningen
De Duitse overheid leidt de weg door nog een stap verder te gaan en zichzelf theoretisch de macht te geven op ieder gewenst moment in te grijpen in bankrekeningen. Een paar weken geleden nam de ‘Commissie Binnenland’ van de Bondsdag een wetsvoorstel aan dat telecom-providers verplicht om privé-informatie van hun klanten aan de overheid te geven en dat de bestaande bescherming van deze gegevens afbouwt. Dat betekent concreet dat politie en douane vanaf nu directe inzage krijgen in iedere gewenste bankrekening, ook als hier geen directe aanleiding toe zou bestaan..

puk-code-blockedEinde anonimiteit op het internet?
Bovendien maken de Duitsers de facto een einde aan de anonimiteit op het internet door wetshandhavers toestemming te geven de identiteit van internetgebruikers bij providers op te eisen, zelfs als deze slechts verdacht worden van een gering vergrijp, zoals bijvoorbeeld het illegaal downloaden. De geheime diensten hoeven hiervoor dus niet langer aan te tonen dat er sprake is van een ‘concrete dreiging’, zoals tot nu toe het geval was.

Het is niet te controleren of en wanneer pincodes en wachtwoorden van email accounts door providers aan de overheid worden gegeven. Hier is weliswaar nog de goedkeuring van een rechter voor nodig, maar dat is onder de nieuwe regeling slechts formaliteit. Het echte gevaar is de elektronische interface. Zodra deze is geïnstalleerd is een simpele aanpassing van de wet voldoende om de autoriteiten ongelimiteerde toegang tot de bankrekeningen van burgers te geven.

Bankrekeningen straks geplunderd voor nieuwe ‘reddingen’?
Gezien de snel verergerende eurocrisis is het waarschijnlijk dat vergelijkbare maatregelen in alle eurolanden zullen worden doorgevoerd. Dat betekent dat als er nieuwe ‘reddingen’ van landen en banken nodig zijn, of het permanente ESM noodfonds uitgeput raakt, de politiek meteen een greep kan doen in de bankrekeningen van alle burgers in de eurozone. Met andere woorden: wat politici op dit moment ook beweren, ook in de rest van de eurozone wordt een verplichte afdracht ‘à-la-Cyprus’ voorbereid.

Totale controle door afschaffing cash geld
Om de totale controle over al het geld van de burgers te krijgen wordt cash geld stap voor stap afgeschaft, zodat u straks alleen nog maar elektronisch kunt betalen. In bijvoorbeeld Japan betaalt bijna iedereen inmiddels met zijn mobieltje. Hoe meer mensen elektronisch afrekenen en online bankieren, des te beter is dit voor de autoriteiten, die straks met één druk op de knop burgers totaal kunnen afsluiten van ‘kopen-en-verkopen’ en alle andere betalingen als zij u zelfs maar verdenken van een misstap of ongewenst gedrag.

In principe zullen burgers pas achteraf door de autoriteiten op de hoogte worden gesteld als hun gegevens door de autoriteiten zijn opgevraagd. Dit geldt ook voor personen die achter dynamische IP adressen werken. Door de nieuwe wet wordt het ministerie van Justitie in Duitsland omgevormd tot een soort FBI, die in de VS al langer onbeperkte toegang heeft tot alle online op te vragen privé gegevens van de Amerikaanse burgers.

x

* * *

 x

Voor degenen die niet snappen wat zich afspeelt achter de schermen, bekijk de documentaire ‘Thrive’ eens. NU met Nederlandse ondertiteling!

In de eerste plaats staat ‘Thrive’ voor ‘gedijen’, maar er zit ook een betekenis in van ‘streven naar’.. Beide betekenissen komen in deze film krachtig naar voren. THRIVE is een documentaire die de sluier oplicht van wat zich werkelijk afspeelt in onze wereld.

Door het geldsysteem naar boven te volgen, toont de documentaire aan, dat er een consolidatie van macht achter bijna ELK aspect van onze levens verborgen zit. De film toont oplossingen, bekrachtigt de kijker op ongeëvenaarde wijze en reikt moedige strategieën aan, die ons instrumenten in handen geven om onze levens én onze toekomst weer op te eisen..!

 

23 gedachten over “Duitsland eist pin- en pukcodes burgers op…

  1. Betwijfel het ook. M.i. is het in elkaar geflanst in een grote denktank!

 1. De mythe van het rijke Duistland is doorprikt.
  Ook op sociaal vlak dendert de modale Duitser naar omlaag, met veel werkloosheid, tenzij je tot een rotbaantje voor 6 euro/uur bereid bent, en daklozen. Het schrijnende is dat het meestal om jonge mensen gaat. En het gaat niet alleen over de vroegere DDR die de statistieken negatief beïnvloedt, ook in de bekende industriegebieden vallen de tekenen van ferme achteruitgang op.

  http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130410_00536376

 2. Thrive nu met nederlandse ondertitels???You could have fooled me! of ik doe iets verkeerd maar het linkje geeft geen enkele ondertitel whatsoever.

  1. Yip helemaal gelijk Marcel. Moeten even een NL-subtitle versie zoeken.

  2. @ Marcel

   Het is niet met Nederlandse ondertitels maar in het Nederlands Dubbed. Niet iedereen is namelijk Academisch onderlegd in vertaling, laat staan het verschil op te merken. Slordigheid zullen we maar inplenteren als het hoogste woord. Buiten Mutsen en basselen om heb je toch vaak wat meer als er gewoon in het RNF Nederlands je toe gesproken wordt, scheelt weer een boel lezen.

   Thrive Nederlands Subbed. (ingesproken)
   http://www.youtube.com/watch?v=U25AtWcERko&list=PLED97AFA83A4B77B8

  3. De huidige link (of is ie soms aangepast na de reacties?) is wel degelijk de NL ondertitelde versie, maar om de ondertiteling in beeld te krijgen moet je de link volgen naar youtube en vervolgens in de balk onder het filmpje op de ondertitel-knop klikken.

   Nadat ik Thrive gezien had en het belang ervan tot me door drong, besloot ik hem te ondertitelen. Dit, omdat veel Nederlanders in mijn omgeving er niet van houden om naar nagesynchroniseerd materiaal te luisteren. Ik vind daar zelf vaak van dat het afbreuk doet aan de authenticiteit van het materiaal; vandaar de ondertitelde versie naast de NL ingesproken variant die al bestond.

   Prefereer je net als ik ondertiteling boven nasynchronisatie… http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B4TzPtQUMbs

 3. @Marinus,
  Het is maar hoe je het bekijkt, de buitenkant laat ons in een crisis geloven, maar koppel je het terug naar innerlijk bewustzijn dan zie je
  dat we als mensen allemaal crisis hebben op allerlei vlakken!
  De crisis laat ons zien dat we weer moeten gaan communiceren en gaan samenwerken en zo transparant mogelijk vanuit het hart dienen te gaan leven.
  Het systeem zoals wij dat zelf hebben gecreëerd dat gaat dan verdwijnen
  omdat het vanuit macht en slavernij word bedreven.
  Ik zie de crisis als een positieve ontwikkeling en natuurlijk raken mensen een beetje in angst , omdat geld als machtsmiddel word gebruikt.
  Het is goed als het geld verdwijnt en alles instort, en dan krijg je gelijk oud en nieuw want dat is een logisch gevolg, als de nood het hoogst is is de redding nabij!

  1. tuurlijk rééééééé, slaap lekker verder, ook dat is misdaad, het is geen genocide, het is maar een droom, voor ons eigenste best wil, eigenlijk gaat het prima, hèh rééééééé

  2. @HyperAlert,

   Ik weet niet waar je heen wilt! maar ik heb het gevoel dat je op een andere golflengte zit dan ik, maar ook dat is niet erg we hebben allebei onze waarheid en die mag er toch ook zijn.(:-

  3. Nou het spel wordt nog veel dieper gespeeld dan een oppervlakkig stukje toneel. Cyber attack op de Nederlandse Banken met DDos via vesrsleutelde PROXY Servers, een nieuw stukje WTC 9/11 Conspiracy of een wel gemeend stukje Puik werk van niemand minder dan de groep: ANONYMOUS… ?! (http://nl.wikipedia.org/wiki/Anonymous_%28groep%29)

   Sommige feiten liggen zo voor de hand dat sommige zoals Hyper het al aan geeft nog lekker door aan het slapen zijn. (NL-MEDIA oa en het Ornaje-Kudde volk)
   Raymond, voor mij is het gewoon zo: instorten met die hele handel en dat iedereen zich maar eens één mag voelen met de rest van de wereld bevolking die al decennia in grote armoede leven. We zijn toch allen één ?! Ik wel heb zelf al 2 armen 😉

  4. Paul, ergens anders werd geopperd dat ING zijn eigen straatje( computers) aan het schoonvegen is ivm het aanstaande onderzoek naar de offshore leaks.
   Klonk mij niet zo vreemd in de oren, een cyberhack wel.

  5. Ray ik bedoel dat ik er bang voor ben, daar heb je het woordje angst al, dat ik er bang voor ben dat ‘ze’ de oplossing al klaar hebben staan voor ons, op het aanstaande dieptepunt van verwarring verarming en andere ellende, nog voordat ‘wij’ met goede intenties en zo een nieuwe invulling kunnen geven aan het leven met waardeloos ingestort papier geld. Paul er zal best een positieve kant aan Crisis plakken, inderdaad voor diegenen die met minder juist meer kunnen doen, ga ik vanaf nu doen Paul, met minder meer doen, goed idee!! Goed dat je weer recent weer als Paul versie 4.0 bent opgestaan! Anna heeft een nieuwe goede computer nodig Paul, kan jij haar niet een goed advies geven? Dat we kunnen Skypen Quadrafonisch met 4 tegelijk en zo, gaat prima op mijn 250 euro netboekje met ingebouwde camera en ingebouwde microfoon ben ik sinds gisteren achter! Maar goed Ray het collectieve gruwel systeem dat op ons staat te wachten als ‘redding’, dat bedoelde ik eigenlijk, nou jah laat je niet weerhouden Ray, van verder brainstormen, met minder meer doen daar zie ik wel wat in voor de komende tijden. Anna is een spraakwaterval net als ik, Skypen Anna, met de koptelefoon op en zonder die zendstraling van dure mobiel in mijn arme oor, ik voel die straling echt op mijn oor, is geen inbeelding, magnetron aan mijn oor, en Skype is gratis Anna!!!!!!! met minder meer doen, en je kan net zo goed chatten met Skype en met Vier tegelijk ook leuk. En zo de Wtk chat parallel tot nieuw hoogstaanderleven brengen, wisselwerking.

  6. @ Hyper

   Voor slimme Ajax sjet builders is er zelfs een webcam ondersteuning mogelijk met een real ‘Insert Coin’ optie waar men net als in Skype elkaar kunnen overschreeuwen met knotsgekke geanimeerde voor en achtergrond beelden om toch nog iets van je zelf weg te maskeren.
   Maar het is wel een heel erg leuk idee van je, om eens wat mobieler in de digitale picture mee te doen met elkaar, naast tekst mag best het scherm ook gevuld worden met de ironie van een goddelijk stem als die van Marcel W en Who’s else?! Me naaah your kidding… LMAO 😉 (nee serieus ik skype wel in WTK kwartet mee) Anna kunnen we altijd wel een adviesje toe spelen om gezellig mee te doen met volle teugen.

   @ Imke

   Ik zit ook op heel veel fora wat vonkendozen kunde heet en lees en ontdek vaak hoe op technisch gebied de vork in de steel zit zeker wanneer je bepaalde perikels van Bank Truuks door leest. Elke bank heeft een beetje aandacht nodig en ook een beetje afleiding als het straks weer een jochie van 15 jaar blijkt te zijn die op de laptop van zijn Vader 3x per week een 3D Shooter speelt. Heel veel onzin wordt verzonnen waar dan ook heel veel mensen gewoon in stinken. Het is net een kaas Soufflé die op springen staat.

  1. ABN Amro Halts Physical Gold Delivery 4/2/13 10:12 AM
   From April Dutch ABN Amro is changing its precious metals custodian rules and “will no longer allow physical delivery.” New rule is effective on 1st April 2013. ABN: your account will be settled at the bid or offer price in the ‘market’ and “you need to do nothing” as “we have your investments in precious metals.”

   Er is een brief gestuurd door de ABN/Amro dat men geen goud of edel metalen meer uitlevert

   Uit de brief:

   Veranderingen in de afhandeling van orders in edelmetaal

   Op 1 april 2013. ABN AMRO een andere bewaarder voor de edele metalen goud, zilver, platina en palladium .Hierdoor gaan we uw beleggingen in edelmetaal op andere wijze behandelen en beheren. In deze brief leest u er meer over. (zie de link)

   Wat verandert er?

   Met de overgang naar de nieuwe bewaarder gaat het volgende voor u veranderen vanaf 1 april 2013 .
   U kunt uw edelemetalen metalen op uw beleggingsrekening niet langer door ons fysiek laat ons uitleveren

   En eindigd met de zin;

   Moet ik iets doen?

   U hoeft niets te doen. Wij zorgen ervoor dat wij uw investeringen in edel metalen op de nieuwe manier afhandelen en beheren.

  2. Het goud is dus ook virtueel geworden.. Het enige wat daarbij van belang is voor de klanten van ABN, is de prijs van goud op de goudrekeningen. Het gaat niet meer om écht goud..
   De grote vraag is natuurlijk of de ABN*AMRO daadwerkelijk dit goud gaat aankopen, wat ze je doorbelasten, of gewoon heel veel winst maakt, door dit niet te doen en gewoon een virtuele goudshow te doen.. Want je kunt het goud tóch niet opvragen, de bank heeft het risico niet, dat ligt bij de eigenaar van de goudrekening.. Dus waarom zouden ze dan überhaupt het goud aankopen, als ze toch nooit hoeven uitleveren..!?

 4. en ?? wat gaan wij er met zn allen eens wat mee en tegen doen!! dan alleen maar schrijven en zeiken ! lees maar eens rond 6 man aangehouden met 3,8 miljoen euro .waar komt het vandaan en waar moest het heen .?? de verzekeringsbanken hoeven het te veel gehaalde geld niet terug te geven en hoeven daaromtrend ook geen belasting over te betalen vind minister schippers !wij worden steeds meer tegen de haren ingestreken .en doen er niets mee .ik zeg alleen maar zorg voor de rest van nederland onze REGERING breekt uw landje wel af met ons hoge belastingen te geven en onze zuur verdiende centen weg te geven aan een land waar het stikt van het geld .omdat deze mensen zgn geen eten kunnen kopen!dr worden miljoennen weg gesluist naar andere landen maar hun bevolking helpen met eten of dergelijke is er niet bij ,

 5. kan de bron van dit bericht vermeld worden ? Hoe betrouwbaar is deze informatie ?

  Want dit bericht bevestigd gewoon dat je best kan maken dat al je geld bij jezelf ligt.

 6. ik woon in duitsland en had er nog niet van gehoord. Even gezocht op Google en daar kwam de nieuwsbron. Deutsche Wirtschafs Nachrichten van 21-3-2013. Als ik de verwijwingen in dat artikel goed gelezen heb ziet het er voor alle inwoners van europa er op dat gebied slecht uit. Ik kreeg het benauwd van deze truk om ons tot “slaven” te maken. Ik vind thrive e.d. andere info zeer goed. Vroeger vond ik de toespraken van David Icke overdreven, maar als ik dit lees heeft hij gelijk.

 7. Enerzijds de tot deze crisis leidende smerige derivatenhandel, opgezet door o.a. Morgan Stanley….de op niets berustende oorlog in Irak om het Middenoosten tot onveilig gebied verklaard te krijgen (hier gaan Halliburton met zijn oorlogsmachine en Morgan Stanley hand in hand)…..de aanschaf van een enorme hoeveelheid munitie door de Amerikaanse veiligheidsdiensten….die de schietpartijen op Amerikaanse scholen hebben opgezet om het wapenbezit aan banden te krijgen….de zwaar gestegen olieprijzen die (zwaar vervuilende) exploitatie van schalie-olie rendabel maken……Hoera Amerika onafhankelijk. Lange termijn planning van een zootje schoftentuig wat zijn weerga niet kent qua onmenselijkheid. De beerput van de Codex Alimentarius….de volle graanschepen die op zee worden vastgehouden om de prijzen op te jagen op de beurzen (weer Morgan Stanley) terwijl Soedan Godverdomme verhongert…

  En anderzijds Ecodorp Brabant, waar de sociocratie als samenlevingsmodel centraal stond en er binnen no-time een situatie van manipulatie en machtspelletjes leidde tot een nieuwe burgemeester en wethoudertjes. Veel idealen en therapeutjes. Alles zelf bouwen in de context van het nieuwe ecologische gedachtengoed, met het resultaat dat de bouw van een simpel hok (wat ik in mijn eentje in zes weken had neergezet) met een groep van gemiddeld tachtig man in de weekenden en vakanties anderhalf jaar moest duren. Waar kritiek op een dergelijk gepruts als verwerpelijk werd beschouwd omdat spelen met de materie belangrijker was dan de confrontatie met de realiteit van de dag. Dansen om het kampvuur en het eten komt vanzelf als je maar spiritueel genoeg bent.

  Mensen kunnen het gewoon niet. Bwerkh!

 8. Onlangs had ik een gesprekje met mijn bankier over het beetje geld dat ik had belegd ooit. Het dient om mijn snel aankomende pensioen aan te vullen en gezien ik veelal als erg kleine zelfstandige werkte dat zal niet erg super zijn.(zo’n goeie 1000€ per maand ongeveer allicht)Ik zou dan ongeveer 100€ per maand meer hebben gedurende een geruime tijd. Mij werd verteld dat eerstkomende juli een “Europese wetgeving van kracht zal worden waardoor één derde (1/3!)van mijn geld ‘solvabel’ moet blijven voor de staat…” Om een lang verhaal kort te maken houdt het in dat ik op dit geld geen interesten meer zal hebben en het ook niet zomaar zal kunnen afhalen.(de andere twee derden wel dus). Ik schrok me een hoedje en zal de zaak es effe bekijken… daar gaat mijn pensioentje. En ik heb voor dat beetje geld verdomd hard gewerkt.
  Groetjes, en het allerbeste gewenst an iedereen die dit leest.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.