Advertentie

MH17: wel degelijk lucht vol met SU-25 jets..!!


there was another aircraft

x

MH17: Op 17 juli 2014 was de lucht vol met SU-25 jets..!!

2015 WantToKnow.nl/.be

x

In het luchtruim boven oost-Oekraïne vond op de dag dat de MH17-Boeing 777 werd neergehaald én de dag ervoor ook nog nota bene, dus op 16 en 17 juli 2014, een volledige luchtoorlog plaats. Oekraïense gevechtsstraaljagers van het type SU-25 bombardeerden diverse doelen op de grond. Dit melden getuigen, die ook vertellen dat Russische separatisten probeerden deze straalvliegtuigen uit de lucht te halen. Eerst zou dit met van de schouder afgevuurde luchtdoelraketten zijn gebeurd en op 17 juli ook met de BUK-M1 die veel hoger reikt. Waarom ontkent Kiev dat er überhaupt gevechtsstraaljagers in het luchtruim waren, als je niets te verliezen hebt..??

Een en ander blijkt keihard uit een reconstructie van de MH17-ramp, waarbij vorig jaar zoals je weet alle 298 inzittenden (196 Nederlanders) om het leven kwamen. Even ten zuiden van de MH17-rampplek hadden Russische rebellen een dag eerder een aanval geopend op het plaatsje Marynivka, waarbij het doel was om het Oekraïense leger klem te zetten tussen het gebied van de separatisten en de Russische grens. En precies om deze omsingeling te voorkomen, voerde de Oekraïense luchtmacht voortdurend luchtaanvallen uit.

Een van de meest geloofwaardige ooggetuigen, geïnterviewd, vlak ná de ramp, op 18 juli 2014. Zij vertelt met haar vriendin, dat direct nádat de MH17 was geraakt, twee gevechtsvliegtuigen zich uit de voeten maakten..!
Een van de meest geloofwaardige ooggetuigen, geïnterviewd, vlak ná de ramp, op 18 juli 2014. Zij vertelt met haar vriendin, dat direct nádat de MH17 was geraakt, twee gevechtsvliegtuigen zich uit de voeten maakten..! (klik voor lead naar deze BBC-reportage)

Het bewijs is ook geleverd, doordat vlak bij de rampplek separatisten op 16 juli twee Oekraïense SU-25’s neerhaalden, een tot nu toe onvermeld FEIT… De ochtend daarna, meldde de Oekraïense Veiligheidsraad dat gevechtsvliegtuigen 12 missies hadden gevlogen en dat aanvalshelikopters 17 keer in actie waren gekomen. Dus van twee kanten wordt deze toedracht bevestigd.

Indirect bewijs..
In het kader van de volledige ontkenning van Oekraïne/Kiev dat een of meerdere SU-25-jagers in de lucht waren, ten tijde van de aanslag op de MH17, kunnen we nu dus constateren, dat dit een regelrechte leugen was.. Op beide dagen, 16 én 17 juli waren er dus straaljagers in het luchtruim boven oost-Oekraïne. Spreken we over een valse vlag-operatie, waarvan ALTIJD sprake is bij ‘iemand of een heel land de schuld geven’, dan lijkt dit verhaal weer verdacht veel op een dergelijke oefening, waarbij indirect een camouflage wordt gecreëerd voor de betreffende valse-vlag-aanslag..

Kiev meldt vol trots en zwijgt dan in alle talen..!!
Op de ochtend van 17 juli meldt het Oekraïense ministerie van Defensie dat gevechtsvliegtuigen 3 tanks en enkele pantserwagens van de rebellen hebben vernietigd. Iedere missie, zo wordt door het pro-Amerikaanse regering in Kiev benadrukt, vereist ‘grote moed en professionaliteit van de Oekraïense vliegers’.

Let wel, dat is in de ochtend van 17 juli 2014…En als aan het eind van de middag duidelijk wordt dat er een passagiersvliegtuig met 298 inzittenden is neergeschoten, zwijgt Kiev ineens over de inzet van het luchtwapen. Oekraïne wil niet de indruk maken betrokken te zijn bij de ramp. Op het moment van de crash, zo benadrukt de woordvoerder Andrij Lysenko op 18 juli, ‘waren er geen gevechtsvliegtuigen van de Oekraïense strijdkrachten in de lucht’.

Het blijkt een keiharde leugen te zijn.. Zeker als na 3 dagen later het Russische ministerie van Defensie een persconferentie geeft in Moskou. Russische radars hebben wél een Oekraïense SU-25 opgepikt, die in de buurt van MH17 vloog. De Oekraïense luchtmacht kan dus wel degelijk de MH17-Boeing 777 uit de lucht hebben geschoten. Ook al is daarvoor nog een sluitend bewijs, blijkt de bizarre propagandaoorlog van het afgelopen jaar, wel als bliksemafleider gewerkt te hebben, van de extreme omstandigheden in het Oekraïense luchtruim op die 17e juli.

Hoe dan ook, hoe je het ook wendt en keert, de bewijzen die nu tevoorschijn komen, laten simpelweg zien, dat Kiev dus keihard heeft gelogen.. En waren dus WEL DEGELIJK SU-25 jagers in de lucht..! En waarom zouden ze in Kiev daarover liegen, als ze niets te verliezen hebben; waarom zouden ze zich niet mogen verdedigen, of hun manschappen op de grond ondersteunen..?? Vreemd toch? Tot op de dag van vandaag ontwijkt Kiev elke betrokkenheid bij SU-25 jagers in de lucht op die 17e juli, toen de MH17 werd neergehaald. Is dit een vette smoking gun..?? En waar blijven in hemelsnaam die state-of-the-art-satellietopnames van de VS?

BBC-Rusland journaliste Olga Ivshina gedroeg zich volgens haar leidinggevende, precies tijdens de rampreportage rondom de MH17 als een pasbeginnende journaliste...
BBC-Rusland journaliste Olga Ivshina gedroeg zich volgens haar leidinggevende, precies tijdens de rampreportage rondom de MH17 als een pasbeginnende journaliste…

Tja en dan de teruggetrokken BBC-reportage van 1 dag ná de ramp. Die krijgt natuurlijk nu ook ineens een heel andere betekenis, dan de officiële reden van het terugtrekken van de reportage door BBC-oost-Europa: ‘Deze reportage van Olga Ivshina beantwoordt niet aan onze hoge kwaliteitseisen”.. (Maar kijk zelf: er mankeert NIETS aan haar werk; HIER)

De teruggetrokken BBC-reportage..
Het is steeds duidelijker, wáárom de BBC de reportage terugtrok van verslaggeefster Olga Ivshina, die ze DE DAG NÁ DE RAMP maakte.. Het is niet de bedoeling kennelijk dat we gaan twijfelen over de oorzaak van het neerhalen van de MH17; het moet kennelijk simpelweg een BUK-raket worden.. En jagers die in de buurt van de MH17 waren, maken het grote publiek alleen maar aan het twijfelen..

Kijk ook naar een andere getuige uit deze teruggetrokken BBC-reportage, hieronder in 3 screenshots geplaatst.. Een vrouw die duidelijk meldt, dat ná de explosie, twee gevechtsvliegtuigen maakten dat ze wegkwamen.. Tja, wellicht is dat de onderste steen waarnaar Rutte cs. al die tijd op zoek zijn geweest..? Want nu blijken er wel degelijk straalgevechtsvliegtuigen te zijn EN getuigen die ze hebben horen schieten en uit de voeten zien maken..!

x

MH17 ooggetuige BBC report

128 gedachten over “MH17: wel degelijk lucht vol met SU-25 jets..!!

 1. En waar blijven de resultaten van de Black boxen die nog steeds in de UK onderzocht schijnen te worden?
  Op zich is dat ook een vreemd verhaal want op de beelden die gemaakt zijn tijdens de overdracht door de seperatisten kan men toch duidelijk zien dat de boxen in relatief goede staat verkeerden dus waarom komt men dan niet met de resultaten van dat onderzoek op de proppen?

 2. Carlos Buca was luchtverkeersleider in Kiev ten tijde van het neerschieten van MH 17 en heeft toen zijn verhaal getwitterd wat vervolgens door anderen weer is verwijderd.
  Hij heeft getwitterd dat er wel degelijk jagers in de buurt van MH 17 waren en dat vreemde mannen direct na het neerstorten van MH 17 de verkeerstoren hebben betreden en daar dingen hebben veranderd of hebben doen verdwijnen.
  Carlos Buca zelf is ook verdwenen wat zeer vreemd is tenzij men een getuigenis van deze persoon niet kan gebruiken natuurlijk.

  1. Inderdaad. Waar is mijnheer Buca gebleven. Dat vraag ik mij nou ook steeds af. Die man moet toch worden opgespoord.

 3. Mark Rutte en zijn kabinet en vorige kabinetten van na de 2e W.O. zijn/waren knechten van Uncle Sam. Uiteindelijk is hij de baas!

  Ander voorbeeld; A.Merkel is een onderbaas van Uncle Sam. Wij dwz Europa zijn een kolonie van de VS.

 4. Er is geen sprake van een jet die de MH17 zou hebben neergeschoten.
  De stelling van pythagoras bewijst in een cirkel rondom de 2500 M2 waar de zwaartse onderdelen van de MH17 zijn terecht gekomen, de max hoogte van de buk(16 km hoogte), kruissnelheid MH17 (iets boven de 900 km), hoogte MH17 (> 10 km en < 10.6 km), doorvliegsnelheid na treffen en door ondeskundig gebruik BUK installatie meer dan voldoende de verschrikkelijke oorzaak.
  Argumenten voor het neerhalen die zijn er niet behalve een ondeskundige BUK bemanning en wellicht onder invloed van wodka opererend.
  Bedenk wel dat er eerder boven dat gebied reeds enige Oekrainse militaire toestellen uit de lucht waren geschoten dat hoeft uiteraard niet met een BUK raket geweest te zijn (i.v.m hoogte) maar kan gemakkelijk en dat is niet uitgesloten.
  Het zijn de seperatisten al dan niet in samenwerking met de Russen die eerdere bewezen hebben militairen toestellen uit de lucht gesloten te hebben.
  Je moet toch wel heel dom zijn om niet in te zien dat het neerschieten van de MH17 een aktie is geweest door de separatisten c.q Russen.

  1. Nou Ben, inderdaad zo als Einstein al zei, er zijn twee mij bekende objecten
   die onbegrenst zijn de menselijke domheid, en het universum, alhoewel dit laatse nog niet zeker is.
   Pythagoras, is nooit in de Oekraïne geweest, wat moet hij daar, ze hadden hem ogenblikkelijk gekruisigd en in brand gestoken, die mensen moeten niets van intelligentie hebben, en jij blijkbaar ook niet, Pythagaros in de Oekraïne ppff.

  2. Ben.
   Ben je schrijft zelf dat Oekrainse gevechtsvliegtuigen door seperatisten al of niet met behulp van de Russen uit de lucht zijn geschoten.
   Dat houd in dat er dus wel degelijk Oekrainse toestellen in de lucht waren.
   Als de seperatisten oorlog voeren met Oekraine en andersom dan lijkt het mij heel wel mogelijk dat de Oekraine de Russen/seperatisten de schuld in de schoenen willen schuiven voor het neerhalen van MH 17.
   De Oekraine heeft steun van de VS en de navo die beiden baat hebben bij schuld van de Russen.
   Daartegenover staat wat heeft Rusland eraan om Oekraine de schuld te geven en zichzelf verdacht te maken?
   Verder is de opmerking die je maakt dat mensen die jouw opvatting niet delen dom zijn en de waarheid niet willen inzien een verwijzing naar je eigen zelfstandig denk vermogen die je niet blijkt te bezitten waardoor je een ongegronde/niet bewezen conclusie trekt.
   Verder kan ik je alleen maar advies geven de stukken hier op de site over MH 17 eens na te lezen en niet alleen maar het verhaal van de NOS of RTL 7 te geloven en daar blindlings conclusies aan te verbinden maar zelf op onderzoek gaan en alles tegen elkaar afwegen waardoor je misschien gaat inzien dat veel MSM berichten niet kloppen.

  3. Ik ben ook heel erg dom Gaaaap! Gelukkig zijn er steeds meer domme mensen Na de Bread hand out van Victoria op Maidan I am American and we support you terwijl de president nog in office was Daarna de Coup op Maidan met de Snipers Het nieuwe regime weigert daar onderzoek naar te doen dan de moorden in Odessa Igor Kolomoisky de organisator van het anti-Semitische regiment Dnepr geleid door de facist Jarosch Heeft in Dnjepropetrovsk een enorme Synagoge , annex business centrum, hotel gebouwd Snapt u het nog? In Amsterdam De balie was pas een Oekraïne debat olv Joost Niemoller de schrijver van het Boek MH-17 volg de clip joostniemoller.nl

  4. Hugoden, elke Synagoge heeft ook de functie van kamer van koophandel, dat is van oudsher!
   Het idée is en was om in de Oekraïne, waarvan oudsher in een gedeelte de Khazaren vertoefden, een nieuw Israel te stichten, om in geval van iets te hebben om op terug te vallen.

  1. of moet je wel heel grote oogkleppen en een enorm bord voor je kop hebben ,om de officiele versie voor zoete koek te slikken?

  1. Alleen dat gegeven al zou je aan het denken moeten zetten!

 5. Jenne, Ik begrijp dat de materie te lastig voor je is en neem jou dat niet eens kwalijk. Verbaast mij of toch niet een site volledig anti-Amerikaans en kritiekloos ten opzichte van de federale staat Rusland, China en Noord-Korea. Het omgekeerde schrijven in deze landen zou u daar slecht bekomen zelfs geen letter kritiek wordt toegestaan.

  1. Nou Ben met jouw denk vermogen lijkt het mij uitgesloten dat je iets begrijpt.

  2. Ben, ik schrijf geen cyrilic, en dan het omgekeerd schrijven in die landen, dat wist ik niet moeilijk leesbaar lijkt mij, ja en dan onze vrinden USA-CIA,
   die alleen maar het beste voor hebben met Europa, binnenkort hun hormonen vlees, en chloor kip op ons bord, nou eet smakelijk ben, ja zo als Arnold zegt, de echte ouwe dijen kletsers van de NOS en VK, als je die leest dan weet je wat, “”WAT””!

 6. Arnold, Ik heb technische argumenten genoemd en opereer geheel zelfstandig in mijn denken over de oorzaak. Dat deze anti-Amerikaanse site het daar niet mee eens is verbaast mij niets. Het niet pareren van eerdere “persoonlijke” aanvallen op mij door anderen geeft jouw houding aan en is eenzijdig gericht, ik neem je dus niet serieus.

  1. Alleen al het feit dat je schrijft “dat deze anti Amerikaanse site het daar niet mee eens is” bewijst eens temeer dat je dingen niet juist beoordeelt.
   Het commentaar dat je van mij kreeg heeft niets met deze site te maken en is een persoonlijk schrijven van mij aan jou gericht.
   Er is tot op heden nog niemand geweest die iets met de site te maken heeft die jou commentaar heeft gegeven.
   Dat je mij niet serieus neemt daar ben ik wel blij mee alleen is het een gemiste kans dat je ook andere dingen/argumenten niet serieus neemt.

  2. Zo opereer jij geheel zelfstandig, nou zeg wat een geluk voor die anderen, en pythagores dan, is dat een gevluchte Griek, kom op zeg beetje duidelijker, klare taal en niet achterste voren of onderste boven, en het is niet persoonlijk bedoeld beste Ben, prettige Zondag verder !

  3. Beste Ben,

   Er zijn te veel leugens dus er worden zaken achter gehouden dit kan je niet ontkennen. Heel veel mensen in Nederland zijn van huis en tv uit gewend dat Amerika onze grote vriend is. Ze hebben tenslotte ons bevrijd in WW2, ze zijn zo leuk en aardig op tv, we gebruiken hun techniek, we kunnen ze verstaan enz. Dit stramien is erin geslagen. Via de media via school via alles. Wat even vergeten wordt is dat Prescot Bush een grote steuner was van de NSDAP en de Duitse oorlogsmachine. De Duitse oorlogsmachines draaide op olie van Standard Oil van dezelfde Prescot Bush zie voor achterfrond: http://www.theguardian.com/world/2004/sep/25/usa.secondworldwar. Zo zijn er nog veel meer connecties tussen Amerika en Duitsland ook vanuit het bankwezen. Dit gehele spel van het creëren en sturen van conflicten is zo oud als de weg naar Rome(http://www.wanttoknow.nl/geschiedenis/geheime-genootschappen/waterloo-over-oorlog-en-geld/).

   Pak nu de uitgewerkte en verbeterde propaganda van vriend Goebbels en tada je hebt de media en het nieuws van vandaag de dag(lees 1984 maar eens). Dezelfde machtige belanghebbende partijen strijden om jouw mening om publiek debat te sturen en de gewenste maatregelen en acties te kunnen invoeren.

   Gezien de patronen van inslagen op het wrak, de getuigen verklaringen en de propaganda 1 dag na de gebeurtenis(we zijn nu nogsteeds aan het onderzoeken dus waarom was er al een media conclusie)

   1. Zelf mensen uit het Duitse leger geven toe dat jouw versie niet klopt. http://www.wanttoknow.nl/politiek/oorlog/mh17-duitse-experts-wijzen-naar-ukraiense-gevechtsvliegtuigen/

   2. Wie heeft er het meeste belang gehad bij de crash van MH-17? Wie wint er op het publieke toneel? Follow the money, follow the politics. Ik kan je vertellen Rusland heeft hier niet bij gebaat. Ook de sepetaristen niet. Wie wel, Europa en Amerika voornamelijk deze laatste.

   http://www.veteranstoday.com/2015/06/03/vt-was-right-again-mh17-and-the-undying-buk-scam/

   http://www.veteranstoday.com/2014/12/23/ukraine-pilot-reveals-kiev-plane-shot-down-mh-17-full-transcript/

   http://www.globalresearch.ca/spanish-air-controller-kiev-borispol-airport-ukraine-military-shot-down-boeing-mh17/5391888

   https://www.facebook.com/notes/mykolas-alutis/the-strange-case-of-carlos-the-spanish-air-controller-please-share/10152592548993659

   Je zal het er wel niet mee eens zijn neemt niet weg dat het niet zo kan zijn. Jij hebt zeker geen patent op de waarheid ook wij niet. Step out of the box and take a serious look around before you choose your truth.

 7. Marcel, Nee dat de officiele versie er nog niet is heb ik veel begrip voor. Om een heel gedegen onderzoek te doen is veel tijd benodigd, ook de richting van de daders voorzover al in het komende rapport benoemd is een lastige materie. Oh ja en heb je het niet begrepen de FSB c.q de politieke Russen hebben al hun best gedaan om het Russische volk te indoctrineren dat zij noch de separatisten de MH17 hebben neergehaald. Ik heb nog geen reaktie gezien van je om dat hier met jouw kritiek over de Russische indoctrine te beschrijven.

  1. Ik heb daar ook geen enkele behoefte toe.Ik vind wel dat als je alleen met een wiskunde sommetje aan wilt tonen dat er dronken operateurs met een buk raket en een pro russische wereld beschouwing een maleisisch vliegtuig hebben neergeschoten, je een beetje te veel vertrouwen schenkt in de mogelijkheden die de moderne wiskunde ons bied.Verder zie ik wel russisch bewijs maar geen enkel bewijsvoering van de grote beschuldiger de usa. Ik hoor helemaal niets van wat er uit de zwarte dozen is gebleken , dat hoeft geen jaar te duren immers , en zie een zeer eenzijdige ( lees rusland beschuldigende) propagandaoffensief.

 8. Allen, We zullen zien wie gelijk krijgt, het wachten is slechts op het officiele rapport. Uiteraard kan ik op voorhand zeggen dat de uitkomst daarvan op deze site geheel tegengesproken gaat worden.

  1. Sterker nog er zijn twee mogelijkheden namelijk : de seperatisten al of niet geholpen door de Russen hebben het gedaan of het is niet meer te achterhalen.
   Hoe dan ook de Oekraine zal nooit als dader in beeld gebracht worden omdat dan de steun aan hen door de VS en bondgenoten niet meer te verantwoorden is net als de sancties die genomen zijn tegen Rusland zonder dat er ook maar enig bewijs is wie de dader is.
   Dan kan je zeggen dat ze dit doen omdat Rusland de Krim heeft geannexeerd.
   Daarop stel ik dan de vraag wat jezelf gedaan zou hebben als je zou zien dat je oorlogsvloot in handen van de vijand terecht zou kunnen komen?En vergeet ook niet dat het over grote deel van de bevolking van de Krim pro Russisch is.

 9. De eerder neergeschoten Oekrainse jets door de separatisten/Russen waren niet van het type Su-25KM Scorpion met een hoogte bereik van 10 km. Oh ja de laatste natuurlijk geleend van Georgie hahaha wat een ..!!

  Marcel, Ik betwijfel of je het rapport eerste bevindingen c.q daaropvolgend erratum van de Onderzoeksraad voor veiligheid hebt gelezen.

  1. Je betwijfeld maar een eind weg beste ben , deze hele zaak is voor mij niet meer dan een slecht toneelstuk. Zeker niet van wezenlijk belang voor het doel dat ik in deze incarnatie nastreef.

 10. Arnold, Los van de schenking van de Krim is in het verdrag van Boedapest bepaald dat de grenzen van Oekraine gewaarborgd zouden worden en jajaja ondertekend door Rusland. Natuurlijk niet voor niets al het atoommateriaal uit Oekraine en naar de federale staat Rusland, dat was de prijs.

  1. De grenzen van Oekraine zijn ook gewaarborgd geweest totdat de VS op het punt stond de Russchische vloot in gevaar te brengen wat Putin daardoor geen ander keuze liet dan zijn vloot veilig te stellen door de anneatie van de Krim (wat vroeger net als Oekraine altijd bij Rusland heeft behoort).

 11. Su-25 inzet(geen scorpion aangepaste versie) is een tactische jet voor aanval van gronddoelen in beperkte ruimte en ongeschikt voor 10 km hoogte. De neergeschoten Oekrainse jets waren allen van het type met een beperkt hoogtebereik. Maar ja met lezers en schrijvers zonder technische militaire kennis wordt het allemaal wel heel ingewikkeld.

  1. Ben voordat je mensen gaat betichten van ondeskundigheid of gebrek aan kennis zou ik maar eerst eens zelf zorgen dat je de feiten kent.
   Zelfs op de MSM,NOS,RTL 7 is naar voren gebracht dat het toestel verzocht was lager te gaan vliegen wat ze ook gedaan hebben en met een aangepaste versie van de SU 25 was het wel mogelijk om het toestel neer te halen zie hiervoor de stukken eerder op WTK geplaatst waarin deskundigen en zelfs piloten dit bevestigd hebben en het belangrijkste ook met bewijs hiervan op de proppen komen.
   En als dit niet afdoende is volg dan de verwijzingen op die gegeven zijn naar andere niet WTK sites waarin oa duitse experts tekst en uitleg geven net als andere specialisten dit ook hebben gedaan tenzij je met al je vooringenomenheid alleen maar de MSM berichten geloofd.

 12. Hoe kunt je zo onnozel zijn niet te begrijpen: Waarom de schutter (vertaling Strelkov) teruggehaald is door “Grad Moscov” ?

  Kik het zoeken naar argumenten welke partij de MH17 doelbewust heeft neergeschoten is een doodlopende weg. Waarom steeds de vraag: wat is het belang van Rusland, Oekraine, separatisten ? Gebruik je hersens ! Geen van de partijen heeft een berlang om zulks te doen. Het is een enorme blunder van de BUK bemanning (FLAK was grapje) niet meer en minder.

  Arnold, Ik beticht je van verspreiden van leugens. Blad 21 van de onderzoeksraad: De MH17 flight data recorder gaf aan hoogte FL330. Dat is 10 km. Man je kunt beter niets schrijven want je kent de feiten niet.

  Arnold, Je hebt geen enkel bewijs dat de VS op het punt stond de Russische vloot in gevaar te brengen. Allemaal kletskoek. Je begrijpt niet eens waarom Oost-Oekraine in vlam staat en door toedoen van Rusland. Ooit gehoord dat het vrijwel onmogelijk wordt voor een land om tot de NATO toe te treden en andere faciliteiten als een deel van het land in conflict is ? Je begrijpt niet eens dat alle voormalige landen bezet door Rusland deze eerdere overheersing nog steeds uitspugen en al deeze landen hebben zelf om toetreding van de NATO gevraagd. Ooit afgevraagd waarom de federale staat van Rusland zo groot is ?
  Ooit bestudeerd hoeveel onterechte oorloginspanning en mensenlevens dat gekost heeft. Ooit gelezen het verraad van Rusland naar Polen toe ?

 13. @Guido J.

  Even voor de goede orde, over het neerhalen van twee SU-25’s op 16 juli 2014 zijn mediaberichten van. Er werd overigens geclaimd dat deze SU-25’s waren neergehaald door raketten afkomstig van Russisch grondgebied. Vreemd is wel dat er pas op 23 juli 2014 bericht van werd gedaan. Maar als wij het artikel van Max van der Werff lezen, dan wordt de datum 23 juli 2014 een stuk duidelijker.

  http://www.kyivpost.com/content/ukraine/two-ukrainian-su-25-shot-down-by-missiles-launched-from-russia-357590.html

  Maar er is wel iets vreemds aan de hand. Ooggetuige, Lev Aleksandrovich Bulatov, door Max van der Werff geïnterviewd op zijn onderzoeksreis in Oekraïne, verklaart dat op 17 juli 2014 twee SU-25M1’s zijn neergeschoten maar waar geen enkel bericht over te lezen valt. Is het speculeren dat de SU-25M1’s niet op de 16e maar op de 17e zijn neergeschoten, dat daarom de berichtgeving daarover een week later kwam en dat Kapitein Vladislav Voloshin zijn verhaaltje voor de ARD kon afstemmen op de 23e? Want dat is ook weer vreemd, er zijn geen media berichten van dat er op 23 juli 2014 twee SU-25’s uit de lucht zijn geschoten, alleen op Wikipedia. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ukrainian_aircraft_losses_during_the_Ukrainian_crisis

  Wikipedia is trouwens een verhaal apart, daar zag ik voor mijn ogen de technische specificaties van de SU-25 verdwijnen. Hierbij kun je je wederom de vraag stellen, “Waarom?”

  http://7mei.nl/2015/05/30/lev/

  In onderstaande link is te zien hoe de gemoderniseerde SU-25M1’s van de 299 вrigade eruitzien, de technische specificaties en zelfs wie de piloten zijn van deze toestellen.

  06] Kapitein Vladislav Voloshin
  07] Lt.Col. Vadim Dzyubenko
  08] Colonel Sergey Samoilov

  Alle drie piloten zijn op 19 juli 2014 onderscheiden met de “Order of the courage Third Degree”. Dit was uitgebreid op de website van Poroshenko te bewonderen maar de website is verwijderd, er bestaat nog wel een screenshot die in het onderstaande artikel is terug te vinden. Ik vraag mij af waarom?

  http://7mei.nl/2015/06/12/mh17-buk-air-to-air-missiles-r-60/

 14. De MH17 vloog met een kruissnelheid iets boven de 900 km. Een SU-25 vliegt max 950 km op iets boven zeeniveau en op flink grotere hoogte lukt dat niet (ik ga dat aerodynamisch niet uitleggen) los van het feit dat alleen geupdate SU-25’s gelijk de scorpion wel die hoogte kan bereiken maar dan nog is het motorvermogen een probleem. Niet handig om daarmee een passagiersvliegtuig aan te vallen.

 15. Waar hier tot op heden aan voorbij wordt gegaan is het feit dat Oekraïne zowieso schuldig is aan de ramp. Zij hadden vliegtuigen in de lucht en voerden een luchtoorlog. Dan is het niet meer dan normaal dat je geen passagiersvluchten daaroverheen laat vliegen. Willens en wetens dat wel toelaten, dan ben je hoe dan ook schuldig en niet te zuinig ook. Dat valt niemand anders te verwijten dan alleen Oekraïne en mensen die op de hoogte moeten of toch zouden moeten zijn, bepaalde mensen in de luchtvaart dus en sommige politici.
  De vraag wie nu het vliegtuig daadwerkelijk neergehaald heeft is zeker een interessante en kan nog wel eens voor verrassende uitkomsten zorgen, maar eigenlijk is die vraag van ondergeschikt belang. Boven oorlogsgebied kan je de mensen die strijden en per ongeluk een fout maken weinig verwijten. Dat ligt natuurlijk anders als het niet per ongeluk gebeurd zou zijn en ook dat behoort tot de mogelijkheden. Maar zoals gezegd: Oekraïne is dé grote schuldige aan deze ramp, aangevuld door zware nalatigheid bij onze politici en mensen in de luchtvaart.

  1. Je hebt gelijk Of het door een Oekraïense militair of door een Oekraïense separatist is neergehaald Het is neergehaald in een veilig verklaard luchtruim. Waar de dag ervoor nog enkele vliegtuigen werden neergehaald door de separatisten. Het was daar oorlog De eerste misleidingen zijn de benamingen De Russische dan versus de Amerikaanse rebellen? of Putin steunt de rebellen ok steunt Obama dan Kiev? Het zijn Oekraïense separatisten die zowel Russisch als Oekraïens spreken Heel de zwarte zeekust spreekt alleen Russisch

 16. Ger,

  Ik ben het eens met je dat het luchtruim gesloten had moeten worden.
  Oekraine heeft weleenswaar nadat een militair transportvliegtuig op 8 km hoogte was neergeschoten het luchtruim gesloten voor vliegverkeer onder 9.7 km maar wel daar boven toegestaan en acheraf na blijkt een onjuiste beslissing genomen.

  1. Ben, met blijkbaar al jouw intelligentie (over wijsheid beschik je duidelijk niet) komt het niet in je op om gewoon ONDER de commentaren van anderen waarop je denkt te moeten reageren te reageren. Het wordt een nogal verwarrende discussie zo, of is het je bedoeling om overal goed op te vallen met je mening?

   Ben jij een Internet trol die samen met Rutte die ‘onderste steen’ werkelijk de onderste steen wilt laten, een corrupte, schandalige en emotionele steen die nooit en te nimmer het daglicht mag zien om maar de daden en agenda van de elite te verbergen?

  2. @Paul,

   Wat een omzin schrijf je !
   M.Rutte wacht het rapport van de Onderzoeksraad etc. af en wil de waarheid niet ontlopen.

  3. Word een beetje simpel van Ben… Word ook een beetje opstandig van Ben, ipv onder de reacties te reageren, moet hij met elke posting weer in de spotlights staan.
   Typisch trolgedrag, of weet-niet-kunde? Hoe dan ook Ben, je loopt een beetje achter hier met al je postings.
   Alles is hier uitgebreid aan de orde geweest het afgelopen jaar. Lees eerst al deze artikelen (62) maar, inclusief de eronder geplaatste reacties. http://www.wanttoknow.nl/?s=mh17 En dan hoor ik graag weer 😉

  4. Heb de reakties hier gelezen.
   Velen niet eens het rapport van de eerste bevindingen van de Onderzoeksraad gelezen en los van het feit dat men weinig technische kennis heeft.
   En…………dat geeft nou juist de simpelheid van de meeste schrijvers hier aan.
   Anti-Amerikaans op voorhand en gefrustreed op veel gebied.
   Conspiracy theory dominant aanwezig bijna ziekelijk.

  5. Ben, de anti conspiracy’s zijn wat mij betreft meer ziekelijk. Maar het is ze vergeven, want ja, je wereldbeeld gaat instorten als je de echte waarheid onder ogen moet/durft te zien… Succes met je geloof in de leugenaarbestuurders van dit land. Rutte is een enorme Pinokkio, maar hij is niet de enige.

  6. @Anna11, Ik zou zeggen neem het stuur over of geldt voor jou niet….. de beste stuurlui staan aan de wal ? Oh ja even iets tussendoor:
   Mr Lavrov geen ….. op de Krim, enige tijd na zijn leugens komt Mr.Poetin in zijn speech met het tegenovergestelde, tja het kwam op dat moment uit om bij het volk opnieuw haar nationalistische gevoelens op te rakelen. Jij mag de …. invullen of breek jij je de nek daarover ?

  7. Ben, ik breek nergens mijn nek meer over, want dat heb ik al gedaan 😉
   Maar lees jij nu eerst maar alle artikelen hier conform mijn link, want daarin komt alles aan bod.
   Het lijkt alsof je nieuwe zaken aankaart maar dat is helaas niet zo.
   Lees de artikelen, want daar ga jij misschien antwoorden krijgen…
   We zijn bijna een jaar verder, de onderste steen van Rutte moet nog steeds naar boven komen.
   Alle goeds in jouw zoektocht Ben, maar ga geen zaken meer hier aankaarten die al uitgebreid beantwoord zijn.
   Doe eerst jouw onderzoek.

  8. @Anna11,

   We zijn bijna een jaar verder de onderste steen zal boven komen etc.
   Jij kunt dat schrijven zolang de Onderzoeksraad nog niet klaar is daarna sta jij zowel als velen hier voor l*l.
   Stuk ongeduld zou ik zeggen 🙂

  9. Ben, ik ben een stuk ongeduld, goed gezien;) Maar gelukkig ben ik niet de enige. De-zwarte-dozen inhoud is nog steeds niet bekend bijvoorbeeld. Hoeveel ongeduld mag je van mij of van een ander waarheidswillend mens verwachten?

  10. En Ben, de onderzoeksraad is een feitelijk onder curatele gestelde organisatie die alleen maar die antwoorden gaat produceren die gewenst zijn om de echte waarheid om zeep te helpen…

  11. @Anna11, Voor het einde van het jaar publiceert de Onderzoeksraad het MH17 rapport. Kun je dat geduld niet eens opbrengen ?

   @Anna11, Nee je hebt het bij het verkeerde eind, de onderzoeksraad is onafhankelijk in deze. Overigens ik verwacht nog veel ellende tussen Madurodam en de bruine beer.

  12. Great Ben, fantastisch dat jij het vertrouwen in onze overheid behouden hebt. Ik ben dat station al lang gepasseerd helaas. Moeten we wachten op dát rapport?
   Dat rapport had als er voldoende bewijzen waren, er al lang en breed kunnen liggen. Maar die bewijzen zijn er niet helaas, dát is de reden waarom het zolang duurt…. Zo gaat dat in doofpotlanden waarin Nederland zeker in de toptien staat. Ik heb je wat hints gegeven…
   Dus nogmaals, want word ondertussen ook ongeduldig om je onwil, léés eerst deze artikelen, en al je antwoorden worden dán min of meer beantwoord.

  13. Anna 11.
   Goede avond anna,Ben is erg slim en heeft de wijsheid in pacht zo lijkt het haha.
   Hij vertrouwd nog steeds op de MSM en onze betrouwbare overheid en onderzoeksraad wat op zich genoeg zegt over Ben.
   Helaas zelfs de MSM kan hij niet eens goed volgen want op de vraag van Paul Harmans 28.1 of bij Ben bekend is dat Nederland ook op de hoogte van het onveilige luchtruim boven Oekraine was doet hij net of hij het niet begrijpt 28.2.
   Op politiek 24 (gewoon MSM kanaal dus)is een uitzending geweest waar de kamer zelfs vragen hierover heeft gesteld dat had hij dus moeten weten als MSM volger.
   Verder is hij een grote schoft door iedereen voor het een of ander uit te maken en te schofferen.
   Dat hij met al zijn reacties heeft laten zien hoe achterlijk hij eigenlijk wel is behoeft geen verdere uitleg daarom Anna laat hem lekker in zijn waan zou ik zeggen.

  14. Arnold, wat ik belangrijk vind is ons wederzijds informeren.
   Als er sprake is van trollen, daar denk ik het volgende over.
   Een trol is iemand die betaald disinformatie verspreid.
   In geval van niet betaling gaat het om mensen die ook oprecht naar waarheid zoeken, maar het voorlopig niet vinden, omdat de waarheid eigenlijk te afschuwelijk is voor woorden.
   Ik geloof dus ook niet dat Ben een trol is, ik geloof dat Ben ook een waarheidszoekende is, alleen hij heeft nog teveel geloof in onze liegende overheid….
   Als Ben een trol is, dan blijft hij doorgaan met de boel hier te bestoken.
   Totdat, of opdat de trol door alle reacties van mensen hier, het maar voor gezien laat, omdat de trol het hier iig nooit wint…
   Ik geloof iig dat Ben wat bij kan leren met onze reacties.
   Dus, afwachten maar Arnold 😉

 17. De BUK raket 20 X meer “burstlading” in de kop dan enig raket van de SU-25 van welke type dan ook. De eerste zoekt de kop(voorkant-cockpit) van het vliegtuig helaas verdomd efficient. Geen twijfel mogelijk afgevuurd vanuit een BUK installatie wellicht met uitgeschakelde responder_herkenning.

  Maar ook Rusland heeft geweten van de onveiligheid in het luchtruim boven 9,7 km boven Oost-Oekraine. Niet alle vliegmaatschappijen kwamen uit landen die een Russische boycot uitvoerden, bijvoorbeeld de MH17. Geen eerdere waarschuwingen gelezen in Russische kranten of vliegmaatschappijen door Rusland gewaarschuwd. Op zijn minst niet geweldig.

  1. Ja, ja Ben, reageer maar met drie vraagtekens, geeft voor mij aan uit welke hoek jij komt!

   LEES:

   ‘De ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken zijn drie dagen voor de ramp met MH17 op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van Russische luchtdoelraketten in het oosten van Oekraïne. Dat blijkt uit een verslag van een diplomatieke briefing in Kiev op 14 juli, dat in handen is van het onderzoeksprogramma Argos.’

   http://www.ad.nl/ad/nl/31544/Rampvlucht-MH17/article/detail/3944816/2015/04/04/Nederland-kende-aanwezigheid-raketten-voor-vlucht-MH17.dhtml

  2. De Nederlandse overheid was op de hoogte van de gevaren in het luchtruim evenals andere bevriende landen en dat naar aanleiding van waarschuwingen van Oekraine zelf.
   Echter Oekraine heeft na de uitschakeling van een militair transportvliegtuig (8 km hoogte) en een jet op behoorlijke hoogte besloten het luchtruim te sluiten onder de 9,7 km zoals ik eerder heb geschreven.
   Ook aangegeven dat dit een onjuiste beslissing is geweest van de verantwoordelijken binnen Oekraine.
   De onderschatting van de gevaren door de diverse overheden in de bevriende landen daarna is puur onkunde met een slechte communicatie daarbinnen.

   Echter met name Rusland was/is op de hoogte van de plaatsing van de BUK installatie(s) op het grondgebied van Oost-Oekraine en had alle vliegmaatschappijen moeten waarschuwen voor de gevaren zelfs boven de 9,7 km simpel omdat een BUK raket die afstand kan overbruggen bij verkeerd gebruik.
   Maar ja hoe kan je nou de wereld waarschuwen voor zulks gevaar als je de betrokkenheid daar steeds ontkent ?
   Gebruik je verstand hier voor zover aanwezig !!!
   Dus beantwoord ik met ???

  3. Voor de velen slechte lezers onder u en met bevooroordeling in de geest het volgende:
   Mijn beoordeling over het neerschieten van de MH17 is van technische aard zowel in mathematische zin vanuit het separatistengebied als de mogelijkheden van de BUK raket en haar installatie en de onmogelijkheden van de SU-25 op de hoogte van 10 km en rekeninghoudend met de kruissnelheid van de MH17.
   Ook de verwachting dat de BUK installatie bemand is geweest door eerder opgeleide separatisten (nog voor de inval) in Rusland of pure Russische bemanning (of combinatie) is gebaseerd op mijn mathematische conclusie etc.

   Nadat Ger een terechte opmerking(schrijven) heeft gedaan heb ik ook aangegeven dat de verantwoordelijken binnen Oekraine verkeerde beslissingen hebben genomen.

   De schuldvraag van het geheel is van een andere orde en kan niet eenvoudig naar een land worden verwezen.
   Een poging van mijn kant wijst voor wat betreft het luchtruim bij de schuldvraag direkt naar Oekraine en Rusland en daarna pas naar Nederland en anderen.
   En ja bedenk wel dat Rusland wist dat er vliegtuigen overvlogen en Buk instalaties “tijdelijk” werden geinstalleerd.

  4. Ben.
   Eerst schreef je dat een SU 25 onmogelijk op de hoogte welke MH 17 toen vloog iets kon uitrichten.
   Vervolgens na veel discussie schrijf je in 19 los van het FEIT dat alleen geupdate SU 25 gelijk de scorpion wel die hoogte kan bereiken.
   FEIT volgens jou zelf is dat een geupdate SU 25 dus betrokken geweest kan zijn bij het neerhalen van MH 17.(alleen zoals jij het ziet niet handig ivm het motorvermogen).
   Vervolgens moet je toe geven dat Nederland wel degelijk op de hoogte was van de gevaren in het luchtruim boven de Oekraine punt 22.4 en dat zij gewaarschuwd waren door Oekraine.
   Had de Oekraine dan het luchtruim boven het oorlogsgebied niet moeten sluiten voor de burger luchtvaart?
   Als zij dat namelijk wel hadden gedaan was de MH 17 namelijk nooit neer gehaald.
   Nederland had ook moeten waarschuwen wat zij nagelaten hebben.
   Dat zijn al twee dingen waarmee deze ramp voorkomen had kunnen worden.
   Wat betreft de geupdate SU 25 waarom zouden ze die updaten als ze er geen bedoeling(doel)voor hebben?
   Dus Ben zoals je ziet is niet de RUS/SEPERATISTEN verantwoordelijk voor het neerhalen van MH 17 maar zeker Oekraine en Nederland zelf.
   Dan rest alleen de vraag nog was dit opzet of niet .

  5. De SU-25KM etc. nickname de scorpion kan wel die hoogte halen maar 950 km is max iets boven sealevel bij hoogte 10 km is de yet trager dat heeft te maken met de wet van Bernoulli en de “dunnere” lucht.
   Hoogst onwaarschijnlijk dat die jet met gelijke snelheid een passagiersvliegtuig uit de lucht schiet, bovendien zou dat opzettelijk zijn waar ik totaal niet in geloof.

   Ik ben het oneens bij een stelling dat bij het afvuren van een BUK raket door de separatisten in combinatie met Russische BUK bemanning de schuld bij Oekraine of Nederland gezocht moet worden.
   Hoogstens een gedeelde schuld voor wat betreft het luchtruim.
   Overigens de MH17 valt onder verantwoordelijkheid van Maleisie en niet onder die van Nederland.
   Het inzetten van een BUK installatie en wetende dat er burgervliegtuigen boven 9,7 km vliegen en 100% wetende door Rusland en de separatisten.
   Zij hebben er niets aangedaan om zulks bij een blunder te voorkomen.
   Ik heb al uitgelegd waarom !

  6. Ik heb mijn zegje(lees schrijven) gedaan.
   Ik wacht in vol vertrouwen het rapport van de Onderzoeksraad af.
   Ook mijn beoordeling over de oorzaak van het uit elkaar “spatten” van de MH17 door een BUK raket sta ik nog steeds 100% achter.
   De tijd zal uitwijzen of mijn bevinding(en) juist waren/zijn.

   Ik ga nu weer iets belangrijkers doen.

  7. Ben.
   Ben misschien heb je gelijk als je schrijft dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat een vliegtuig met een snelheid die gelijk is aan die van een passagierstoestel zo een toestel neerschiet.
   Zelfs al klopt dat dan moet ik je er toch op wijzen dat de SU 25 waarschijnlijk uit tegenovergestelde richting kwam en het passagierstoestel schuin van voren is benaderd en toen op het toestel heeft geschoten.
   In stukken die hier op de site al eerder zijn geplaatst wordt deze aanname bevestigd zelfs met beelden.
   Ook de kogelgaten in de stoelen van de piloten bevestigen dat zie foto,s.
   Wat betreft de rest Als Nederland de piloten had verwittigd hadden die de keus gehad om een andere route te vliegen die wel veilig was en hadden de seperatistenen/of Russen Buk raketten kunnen afschieten zoveel als zij wilden zonder dat zij MH 17 konden neerhalen dus of het nu seperatisten of Russen waren doet niet ter zake wat wel terzake doende is is de Oekrainse SU 25 wat had die daar te zoeken en in opdracht van wie?

  8. Hoe is het toch mogelijk – NOS, Volkskrant etc. etc.

   Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) hebben de pro-Russische rebellen in Oost-Oekraïne vlucht MH17 met een raket uit de lucht geschoten, meldt CNN. De zender heeft de informatie van een anonieme bron die een conceptrapport heeft gelezen van de raad.

   De Onderzoeksraad voor Veiligheid, die de ramp met het toestel van Malaysia Airlines onderzoekt, geeft geen commentaar op het nieuws van CNN. Het conceptrapport is vertrouwelijk, meldt de OVV. De onderzoeksraad verwacht het eindrapport in de eerste helft van oktober te publiceren.

   De onderzoeksraad heeft zijn vertrouwelijke conceptrapport onlangs naar de luchtvaartautoriteiten van een aantal betrokken landen gestuurd. Het is voor het eerst dat er iets over de bevindingen van de OVV naar buiten komt.

   Gedetailleerd

   Volgens de bron van CNN bevat het rapport een gedetailleerd verslag van de gebeurtenissen op 17 juli van vorig jaar. Ook wordt het type raket beschreven waarmee het toestel is neergehaald en de baan die het projectiel volgde.

   In het rapport staat volgens CNN precies op welke plek de raket is afgevuurd. Dat gebied was destijds in handen van de separatisten.

   De onderzoeksraad spreekt zich volgens CNN ook kritisch uit over Malaysia Airlines dat gewoon vluchten bleef uitvoeren boven het oosten van Oekraïne. De luchtvaartmaatschappij zou zich niet hebben gehouden aan de veiligheidsinstructies die andere landen aan hun piloten hadden gegeven, waarin vliegen boven het oorlogsgebied werd ontraden.

   Ramp

   Bij de ramp met MH17 boven het oosten van Oekraïne kwamen 298 mensen om het leven, de meesten waren Nederlanders. Twee slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd.

   In het eerste voorlopige rapport in september vorig jaar concludeerde de onderzoeksraad dat vlucht MH17 tijdens de vlucht in stukken is gebroken. Dat was vermoedelijk – zoals het officieel werd omschreven – het gevolg van structurele schade veroorzaakt door een groot aantal objecten die met hoge snelheid het toestel hebben doorboord.

   Dat komt overeen met het belangrijkste scenario dat het team onder leiding van hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke nagaat in het strafrechtelijk onderzoek. Die onderzoekers willen achterhalen wie verantwoordelijk is voor de crash en vermoeden dat het toestel is neergehaald door een Buk-raket.

   Rusland voelt niets voor de oprichting van een VN-tribunaal dat de daders van de ramp vervolgt.

  9. En vandaag het ene na het andere radio/tv station c.q krant meldt het uitgelekte rapport van de Onderzoeksraad.
   Tja mijn technische kijk is niet zomaar flauwekul.
   In oktober weten we het zeker 🙂 🙂 🙂
   Logisch denken is nog steeds veel waard in plaats van vooringenomen standpunten 🙂

  10. Kijk Malaysia Airlines krijgt op haar donder want zij zijn verantwoordelijk voor de vlucht van MH17 en niet Nederland (en heb vandaag nog Maleisie genoemd als de verantwoordelijke.)

  11. Daar gaat ben ( terwijl ie zich dus met belangrijkere zaken ging bezighouden) met een smile van oor tot oor met boter en suiker voor de bijl door een ANONIEME BRON. Triest temeer daar die bron als bron wordt genoemd door propaganda zender nr 1 cnn. Ach het zal ook aan mijn reet roesten, geloof ( want meer dan dat is ’t niet ) wat je wilt beste ben , en laat de overtuigingen van anderen hier in hun waarde!

  12. Details uitgelekt over concept-rapport MH17

   Pro-Russische rebellen zijn verantwoordelijk voor het neerhalen van vlucht MH17 vorig jaar. Bewijs wijst in die richting. Dit blijkt volgens CNN uit het concept van het rapport van de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) naar de MH17-ramp. CNN baseert zich op een bron die het rapport heeft ingezien. De onderzoeksraad wil niet ingaan op berichtgeving van CNN.
   Door: redactie 15 juli 2015, 15:28

   Lees ook

   Huib Gorter zat op zijn vrije middag in de tuin toen hij bericht kreeg: ‘MH17 lost radar contact.’ Lees het interview met de directeur van Malaysia Airlines Europa. (+)
   Alom bewondering oogstte de repatriëring van de slachtoffers van de ramp met de MH17 in Oekraïne. Wie waren de verantwoordelijken en hoe gingen ze te werk? Reconstructie van bijna een jaar risicovol, secuur en empathisch mensenwerk. (+)

   Het is voor het eerst dat het concept-rapport uitlekt. Volgens een van de bronnen staat in het rapport welke type luchtdoelraket is afgevuurd, vanuit welke gebied dit is gebeurd en wie toen dit gebied onder controle had. Het rapport concludeert dat pro-Russische rebellen schuldig waren aan het neerhalen van het toestel van Malaysia Airlines.

   De bronnen zeggen dat het honderden pagina’s dikke rapport een minuut voor minuut verslag bevat van de MH17-vlucht. Een woordvoerder van de OVV zegt dat niet kan worden gereageerd omdat het gaat om een vertrouwelijk concept-rapport. Het is de verwachting dat het eindrapport in de eerste helft van oktober wordt gepubliceerd.

   Twee bronnen met kennis over het onderzoek stellen dat het concept-rapport voor commentaar naar verschillende agentschappen over de hele wereld is gestuurd. In de VS beschikken onder andere de luchtvaartdienst FAA en vliegtuigbouwer Boeing over het concept van het rapport van de onderzoeksraad. Deze zijn door de OVV het afgelopen jaar ingeschakeld bij het grootschalige onderzoek.

   Werkwijze

   De rampplek in Oost-Oekraïne waar wrakstukken van MH17 terecht zijn gekomen.© AP

   In het Nederlandse rapport wordt volgens de bronnen ook de werkwijze van Malaysia Airlines bekritiseerd. Terwijl andere luchtvaartmaatschappijen het gebied meden, besloot Malaysia Airlines ondanks de oorlog gewoon boven Oost-Oekraïne te vliegen. In het rapport van de OVV zou staan dat de maatschappij meldingen van andere landen niet las waarin hun piloten werden gewaarschuwd voor hoe gevaarlijk het oorlogsgebied in het oosten van Oekraïne was.

   Omdat Malaysia Airlines deze zogenaamde Notam’s niet las, aldus de onderzoekers, was het ook niet op de hoogte van de grote gevaren waaraan vlucht MH17 bloot stond. De OVV zou volgens de bronnen concluderen dat Malaysia Airlines geen goed systeem had, zoals andere vliegmaatschappijen, om tijdig op de hoogte te zijn van deze Notam’s en andere internationale waarschuwingen.

   Luchtvaartdiensten die betrokken zijn geweest bij het Nederlandse onderzoek, kunnen de komende weken reageren op het concept. Volgens CNN legt het Amerikaanse NTSB nu de laatste hand aan het commentaar op het rapport.

  13. Ben.
   Telkens maak je verwijten dat wij als reageerders vooringenomen zijn en niet logisch zouden nadenken.
   Daarmee zeg je nu ook zelf weer dat wij wel nadenken alleen volgens jou niet logisch(hierbij vraag ik me wel af wat volgens jou logisch is).
   In ieder geval denken wij dus wel na en geloven niet net zo als jij dat wel doet alleen maar de MSM en de berichten van instanties die er baat bij hebben om de Russen/seperatisten de schuld in de schoenen te schuiven.
   Vervolgens wil ik je beleefd vragen om een serieuze reactie op mijn stukken staande bij punt 22.6 en 22.9 te geven of doe je dat af als leugens omdat het te moeilijk is voor je?

  14. Ben als je al reageer geef dan ook gelijk even je mening over de twee reportages door de BBC afgenomen die in het artikel hierboven staan.
   Daarin vertellen bewoners/getuigen uit het gebied van de ramp wat zij gezien en gehoord hebben niet lang na de ramp opgenomen.
   Of liegen deze mensen ook en zo ja waarom zouden zij dat doen?

 18. Oh ja wat CNN schrijft zal 100% in het conceptrapport van de Onderzoeksraad zijn opgenomen.
  Het is het bekende biotex principe oftewel door de voorwas halen.

 19. Ik verlaat dit forum en keer niet meer terug. Het forum wordt gedomineerd door gefrustreerde lieden, anti-Amerikaans en schoppend tegen de gevestigde orde. De moderator haalt deels mijn berichten weg en laat de persoonlijke aanval met het woord schoft door Arnold geuit staan. Deze moderator is partijdig en zou dat nooit mogen zijn, is hij toevallig GuidoJ ? Mijn missie is geslaagd 🙂 Ahju.

  1. Niet doen Ben, je kunt veel leren op deze open en objectieve site, veronderstel dat je je vergist, een mens leerd van zijn fouten, en voor mij persoonlijk ben je behoorlijk gebrain washed, en daar na een diepe brain fuck, ja dat verklaard je halstarrigheid in je denken, robotique heet dat, vriendelijke groet van iemand die het goed met je voor heeft, Jenne

  2. Vreemd Ben heeft mij beschuldigd van het verspreiden van leugens,meerdere mensen hier konden niet nadenken,de site was Anti Amerikaans en voor de federale Russische staat, we waren vooringenomen,gefrustreerde lieden en de moderator is partijdig en dan zou hij de site verlaten om 1 woord van mij?
   Ik denk dat het gewoon te moeilijk voor hem werd(zeg maar te heet onder de voeten).

  3. Cozmic/Jenne.
   Schoft daaruit voortkomend is schofthoogte wat gemeten kan worden ter hoogte van de voorbenen van een paard.
   Omdat een paard als edel dier wordt gezien spreekt men van benen en niet poten maar nu ik poten schreef moet ik ineens weer aan Pim Fortuin denken en daardoor omdat ik het had over een paard(dier) weer aan de hondjes van Pim Fortuin waar ik medelijden mee heb omdat zij nu wel een poot missen

  4. Leuk gevonden over Pim Fortuyn, in Engeland het, of één van paarde landen,
   spreekt men van hands, een gemiddeld rijpaard is 14 hands, een mannen hand met gestrekte fingers is ongeveer 10 centimer breed of 4 inch, een duim is groter en een Amsterdamse duim is dan weer korter, was wel verwarrend al die oude maten, die Napoleon heeft ons toch ook goede dingen na gelaten, de meter etc, op zee bleef en blijft veel bij het oude, de vadum voor diepgang, de zeemijl voor afstand, 1,8 KM, in scheeps snelheid verplaatsing 1 knoop de land mijl is 1,6 KM, etc.

 20. @Ben,

  Laatste AD nieuws al gelezen? In het conceptrapport van de OVV worden geen daders genoemd. Dat kan ook niet anders want het conceptrapport is een vooronderzoek voor het zo begeerde VN “Lockerbie 2.0” tribunaal. Er komt geen eindrapport, de daders mag het VN tribunaal aanwijzen.

  1. Misschien nog een aanvulling 😉
   Citaat artikel Joost Niemoller dd 15 juli:
   “Overigens werd vandaag ook nog eens extra duidelijk dat het onderzoek van de Nederlandse Onderzoeksraad voor de Veiligheid, dat in de media steevast wordt omschreven als een onderzoek dat geleid wordt door Nederland, in werkelijkheid geleid wordt door Kiev. Dat is al in de bijgeleverde documenten terug te vinden, maar wordt steevast door de Nederlandse media en de Nederlandse politiek genegeerd. Dit onderzoek werd namelijk door Oekraine tijdelijk gedelegeerd. Aan Nederland. Allemaal heel snel geregeld door Timmermans in de eerste dagen na de aanslag. Vandaag liet Kiev weten zeer tevreden te zijn met het werk door de slaafse Nederlandse onderzoekers, vandaar dat ze toestemming hebben verleend om het onderzoek nog even te verlengen.”
   http://joostniemoller.nl/2015/07/foei-rusland-onderwerpt-zich-niet-aan-schijnproces-mh17/#more-5649

  2. En uit hetzelfde artikel:
   “Vorig jaar stelde de Russische overheid een wat eerlijkere rechtsgang voor, namelijk een door de VN geleid onderzoek. Dit voorstel werd niet aangenomen, en, volgens een antwoord in de Tweede Kamer, ook niet door de Nederlandse regering voorgesteld, omdat men, zoals het kabinet zei, vreesde dat dit door een veto zou worden geblokkeerd. Een veto door wie? Dat werd er niet bijgezegd, en daarover werd ook niet doorgevraagd. Niet van de Russen dus. Blijft over de VS. Nederland wilde haar machtige vriend niet in verlegenheid brengen. Of liever gezegd: Durfde dat niet.”

 21. Een van de meest plausible verklaringen, heel in het begin, dat Putin op terug reis door deze corridor was gevlogen, niet zo heel lang voor het neergeschoten toestel er zou passeren, en bijna de zelfde kleuren en vormen op zijn staart en romp voerde.
  En dan die fijngemalen poppenstrond minister Timmermans, is even lekker de mensen op de grond voor lijken schenners uit ging maken, dat vind ik persoonlijk nog het ergste, wat zou ik graag die Timmermans op het Judo tapijt tegen over Putin zien staan, wel een dubbele luier om zijn angst in op te vangen, leuk cadeautje voor Rutti !

  1. Jenne.
   Zelfs dat cadeautje is te veel eer voor Rutti.
   Daarbij komt ook nog het probleem dat een luier dat nooit kan vasthouden omdat het zo dun zou zijn dat het gewoon langs Timmermans zijn benen naar beneden zou lopen.

 22. Hoe is het mogelijk dat 2 dagen voor de herdenking van de ramp de schuldige naar buiten wordt gelekt.. Zo verpak en ‘weef’ je emoties door elkaar.. Maar allemaal per ongeluk uitgelekt..

  1. Guidj.
   Zelfs op de dag van de herdenking kan de NOS en andere MSM het respect niet opbrengen om eens een dag geen leugens te verspreiden.
   Deze dag zouden de gedachten moeten uitgaan naar de slachtoffers en nabestaanden en niets anders.
   Natuurlijk weten zij dat de ramp met MH 17 nog enorm leeft bij de bevolking wat inhoud dat velen de beelden en vooral geluid zullen zien en horen,maar om dan op deze dag leugens te verspreiden omdat ze weten dat een groot publiek bereikt wordt(is gemanipuleerd)is ronduit respectloos en schofterig maar geeft wel aan hoe zij zijn.

 23. Tja.. woe. 15 juli 2015, NOS journaal gekeken en er wordt nu “duidelijk(er) de vinger gewezen naar ‘de separisten'”, de MH-17 heeft neergehaald!
  Wat ik zelf, enorm betwijfeld. Want de NOS is beslist niet objectief in haar berichtgevingen, zoals men weet, is gefinancieerd door de overheid.

  En de NLdse overheid staat in dienst van Uncle Sam. Haar wil is wet! Geldt idem voor de overige Europese landen van Oost naar West! Zoals men weet op de alternatieve (lees: onafhankelijk) forum news!

  1. Bob.
   Klopt wat je schrijft want als voorbeeld draag ik aan dat nu telkens door de NOS,RTL en andere MSM nieuwsbronnen de nadruk er op gelegd wordt dat de Russen een VN tribunaal zouden tegen houden wat logisch is omdat de meest voor de hand liggende dader welke door Rutte een veto recht is toegekend daar deel van uitmaakt wat het logisch maakt dat de Russen als schuldige aan gewezen zullen worden om zo hun eigen straatje schoon te vegen.
   Wat echter niet vermeld wordt is dat Rusland kort na de ramp al gevraagd heeft of de VN het onderzoek kon uitvoeren wat geweigerd werd.

 24. Russisch onderzoeksrapport MH-17, waarin wordt gesproken over een Python Air to Air missile van Israëlische makelij. Georgische SU-25’s zijn hiermee uitgerust.

  https://translate.google.de/translate?hl=de&sl=ru&tl=en&u=http%3A%2F%2Falbert-lex.livejournal.com%2F68374.html

  Reactie van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken op het instellen van een VN tribunaal. Resolutie 2166 door het westen met voeten getreden. Russen zijn buiten het onderzoek gehouden.

  http://en.mid.ru/en/web/guest/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/1571119

 25. EEN SCHANDE is het de NEDERLANDSE ONWAARHEDEN STICHTING(ook wel NOS genaamd)bracht het volgende nieuws:Er zijn nieuwe beelden opgedoken die de seperatisten kort na de ramp hebben gemaakt.
  DAVID JAN GODFROID uitte zijn bedenkingen al namelijk:
  Op de beelden zeggen de seperatisten dat de OEKRAINERS HET TOESTEL HEBBEN NEERGESCHOTEN OM DE SCHULD BIJ ONS (seperatisten)TE LEGGEN.
  Volgens GODFROID zou deze conclusie zo kort na de ramp voorbarig en ongegrond zijn.
  Ook zegt hij dat de seperatisten op zoek zijn naar een neergeschoten jachtvliegtuig en vervolgens dat ze daar nooit iets van hebben gevonden(Dit is grote onzin omdat al toegegeven is dat in de dagen voor de ramp ook al jagers zijn neergehaald)dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat ze zo,n jachttoestel op de rampplek zelf kunnen vinden want getuigen hebben eerder al gezegd dat nadat zij schoten hadden gehoord ze minimaal een jager van MH 17 hebben zien wegvliegen als het dan neergehaald wordt spreekt het voor zich dat de jager ergens anders neerkomt.
  MAAR DE ERGSTE EN GROOTSTE LEUGEN DIE DAVID JAN GODFROID IN HET NIEUWS BRENGT IS:In het NOS nieuwsbulletin van 10.00 uur zegt hij(en ik heb goed opgelet)dat zo,n jager onmogelijk het toestel dat op LET OP 11.000 meter hoogte (11km)nooit door een jager neergehaald kan zijn omdat dit simpel weg te hoog is voor de jager.
  Inderdaad simpel is DAVID JAN GODFROID inderdaad want eerst is gevraagd aan de piloten van MH 17 of zij lager wilden gaan vliegen wat zij ook hebben gedaan ook is door experts gezegd dat een aangepaste SU 25 het toestel op de hoogte dat het toen vloog wel neergehaald kan hebben zelfs piloten hebben dat bevestigd en er zijn zelfs getuigenissen dat mensen op een luchtmachtbasis jagers hebben zien vertrekken met raketten aan boord die naderhand zonder raketten terug kwamen.
  Dan hebben we nog RTL(RARE TAAL en LEUGENS)daar stond om 10.00 uur al in teletekst dat in Oekraine een herdenking WAS GEWEEST waar honderden mensen bij aanwezig waren terwijl David Jan Godfroid in het NOS nieuws van 10.00 uur zegt dat alleen de kerkdienst al is geweest en dat de herdenking nog moet beginnen.
  En een Australische politicus zou gezegd hebben dat de beelden ZIEKMAKEND zouden zijn. EN de grootste schande die RTL aangerekend mag worden is dat RTL NIEUWS zelfs beelden van TIMMERMANS in het Europees parlement liet zien van zijn toenmalige speech(u weet wel waar hij toen over de seperatisten sprak die een trouwring van iemand zijn/haar hand afhaalden)om die vervolgens netjes in een doosje te doen zodat de persoonlijke spulletjes terug aan de nabestaanden konden worden gegeven.
  Timmermans had toen een grote beledigende mond maar heeft nooit de moed gehad om zijn excuses aan te bieden.
  Ook om nogmaals aan te tonen dat de seperatisten constant de kwade pier toegespeeld krijgen wil ik u in herinnering brengen de beelden van een seperstist die een poppetje in zijn hand hield en waar iedereen schande van sprak dit bleek naderhand boze opzet te zijn omdat wanneer de beelden verder gingen deze seperatist dit poppetje omhoog hield omdat hij daarmee aan wilde tonen dat zelfs kinderen slachtoffer waren en vervolgens nam deze seperatist zijn pet af en maakte een kruisje en waren de seperatisten het niet die de meeste slachtoffers geborgen en netjes afgeleverd hebben?
  En waren het niet dezelfde seperatisten die de zwarte dozen netjes hebben afgegeven (waar nog steeds niets uit gekomen is?).
  DE NOS EN RTL ZOUDEN ZICH KAPOT MOETEN SCHAMEN OM OVER DE RUG VAN AL DE SLACHTOFFERS TELKENS OPNIEUW LEUGENS TE BLIJVEN VERSPREIDEN OMDAT DE SEPERATISTEN?RUSSEN ZONODIG DE SCHULD MOETEN KRIJGEN.

  1. Wat ook zeer vreemd is waarom is er niemand van onze regeringsleiders aanwezig bij de herdenking in Oekraine ze zijn toch zo begaan met heel de ramp (denk hierbij aan alle aandacht besteed aan de rouwstoet en de repatriëring van de slachtoffers)of was dat alleen maar om de publieke opinie te beinvloeden?

  2. Eigenlijk is het wel zeer logisch dat er geen regeringsfunctionaris bij de herdenking aanwezig is omdat daar de nabestaanden in contact kunnen komen met getuigen ter plaatse die destijds de ramp hebben zien gebeuren wat een regeringsfunctionaris wel eens in een moeilijk pakket zou kunnen brengen omdat alles van leugens aan elkaar hangt.

 26. Ze kunnen het niet nalaten, insinueren en manipuleren van de gedachten van de gene die menen iets te zien, het is zo vreselijk gemeen, om anderen te beschuldigen, zonder dat zij zich kunnen verweren, en er zijn natuurlijk altijd mensen, de zwarte schapen, die zich misschien iets toe-eigenen, maar het overgrote deel is respectvol, zeker weten !

  1. Jenne.
   Daarbij komt dan ook nog dat de helden van de Nederlandse Onwaarheden Stichting (NOS) en Rare Taal en Leugens(RTL)zoals DAVID TAN GODFROID EN JEROEN AKKERMANS nooit een discussie met mensen durven aan te gaan die bewijs aan kunnen dragen dat hun verhaal niet klopt of zelfs het tegenover gestelde kunnen bewijzen.
   Meermaals is dat geprobeerd maar telkens lopen deze helden dan weg.
   Waarom eigenlijk als je niets te verbergen hebt?

  2. Hoe gemeen en manipulerend kan de MSM te werk gaan?
   Zojuist lees ik op teletekst van de NOS dat de beelden die gisteren als nieuw werden gepresenteerd al DEELS drie dagen na de ramp met MH 17 door de BBC waren uitgezonden.
   De beelden zijn verspreidt door News Corps Australia wat deel uitmaakt van het media concern van media magnaat RUPERT MURDOCK
   (Dit is de persoon die samen met zijn maatjes bepaald wat u te zien krijgt).
   Minister Bishop van Ausralie heeft geuit dat hij het verdacht vond dat deze beelden een dag voor de herdenking uitgebracht zijn.
   Ook werd DAVID JAN GODFROID geroemd omdat hij al kanttekeningen had gezet/geplaatst bij de beelden.
   Waarom DAVID JAN GODFROID geroemd wordt om zijn kanttekeningen is mij geheel onduidelijk omdat de beelden echt zijn en wat de seperatisten zeggen zou de waarheid wel eens kunnen zijn.
   Maar goed Rupert Murdock bepaald wat uitgezonden wordt en ook de latere commentaren wat neerkomt op geplande manipulatie.

 27. Respect en nog eens respect
  Vanmiddag heb ik de beelden gezien van de herdenking van de slachtoffers van MH 17 wat zeer indrukwekkend was vooral omdat nabestaanden liederen/gedichten ten gehore brachten en vooral toen de foto,s vertoond werden was dat voor mij al zeer emotioneel laat staan hoe dat bij de nabestaanden over gekomen moet zijn.
  Maar waar ik nog meer respect voor had en wat ik ongelofelijk moedig vond was de speech van de weduwe van de co piloot die bij de ramp omgekomen is.
  Deze mevrouw had de moed en kracht om woorden uit te spreken die normaal na de vlucht door haar echtgenoot zouden zijn uitgesproken als vlucht MH 17 normaal geland zou zijn om de passagiers voor hun vertrouwen te bedanken.(Hoe sterk en moedig moet iemand dan zijn?)
  Daarbij komt ook nog dat deze mevrouw aan haar man had gevraagd om met vliegen te stoppen nadat MH 370 verdwenen was.
  Helaas was vliegen zijn lust en zijn leven wat hem helaas noodlottig is geworden net als alle andere mensen aan boord.
  Ook in Oekraine zelf werd op de rampplek herdacht door plaatselijke bewoners en iemand van de seperatisten heeft gesproken en de Oekrainers als schuldigen aangewezen als daders van deze aanslag op onschuldige burgers tevens werd doormiddel van spandoeken de aandacht gevestigd op de moordpartijen die nu door dezelfde Oekraïners gepleegd worden helaas werd hier weinig aandacht aan besteed waarschijnlijk omdat dit niet in het straatje past.
  Wij mogen niet vergeten dat deze mensen het ook zwaar te verduren hebben gehad en velen van hen hebben geholpen bij het bergen van de lichamen en wrakstukken waarvoor ze door onze regering waarschijnlijk nooit een bedankje zullen ontvangen eerder het tegendeel.

 28. WAAR ZIJN IN GODSNAAM DE ZWARTE DOZEN VAN DE MH 17 GEBLEVEN EN WAAROM HEEFT NIEMAND HIER OOIT MEER IETS VAN VERNOMEN ???

  HIER STAAT TOCH OP WAT ER IN DE COCKPIT EN ROND DE MH 17 GEBEURDE !!!!!!

  1. Marc.
   De zwarte dozen zijn voor onderzoek naar Londen gebracht.
   Hoogst waarschijnlijk is wat daar op staat juist het probleem omdat dit waarschijnlijk niet overeen komt met wat ons wijsgemaakt wordt.

  2. Daar staan piloten op die in grote consternatie verkeren, om wat te doen, maar als sitting ducks heb je niet veel kans, als je door een jachtvliegtuig onder vuur wordt genomen.

  3. @ Erwin Zwart, hoe wil je het rapport geschreven hebben, wat voor conclusies wil je er in hebben, we kunnen alle kanten op, goh dat je dat niet door hebt
   beste jongen hoe we constant genaaid worden door die gene, die ons eigenlijk en onze samenleving behoren te beschermen, en zeker niet te beliegen en bedriegen.
   Ze wekken je woede op, met verkeerde voorstellingen van zaken, kijk hoe die zaki van een Timmerman, die mensen heeft neergezet, er komt natuurlijk een dag dat hij hier voor ter verantwoording zal worden geroepen.
   Blijf bij ons op WTK, en je zal veel leren, vooral de waarheid, groet !

  4. Erwin.
   De recorder waar jij naar verwijst is de cockpit voice recorder(blz 19).
   Als dat de orginele is vind ik het wel heel toevallig dat het serienummer en model nummer onleesbaar zijn vooral als je ziet dat de recorder bijna onbeschadigd is.
   Op blz 20 van het rapport staat de flightdatarecorder,ook hier ga ik ervan uit dat dit de orginele is.
   Als ik dan zo vrij mag zijn je naar het artikel welke op 10 augustus 2014 op WTK is geplaatst MH 17: eerst aangeschoten voor ontploffing…..?? dan zie je daar een foto waar de flightdatarecorder overhandigd wordt aan onderzoekers.
   Wat mij gelijk opvalt is dat op die foto een stangetje tussen de handvaten zit en op de foto uit het rapport niet en misschien zijn er nog wel meer verschillen.
   Ook is het vreemd dat op de opnamen niets te horen is want als je alle inslagen op verschillende foto,s bekijkt moeten deze opgenomen zijn en hoorbaar zijn.
   Verder als het klopt wat in het rapport staat waarom laten ze dat dan niet gewoon horen/zien om aan te tonen wat er is gebeurd want ze hebben toch niets te vrezen zoals noodkreten/paniek van de piloten of inslagen van projectielen?

  5. PS.
   Wat ook vreemd overkomt is de sticker op het apparaat met de franse tekst erop.
   Bij de meeste vliegrampen gaan de zwarte dozen voor onderzoek ik meen naar Parijs omdat ze daar de nodige middelen en kennis hebben.
   Hier is voor zover mij bekend geen fransman aan te pas gekomen.
   Op zich is het dan ook al vreemd dat deze apparaten naar de UK zijn gebracht en niet naar Frankrijk waar ze ervaring met dit soort onderzoek hebben.

  6. Arnold, je blackbox antwoord geeft mij niet veel vertrouwen hier veel deskundigheid te vinden. En mensen die bij voorbaat zo’n officieel rapport wantrouwen kan ik ook niet helpen.
   Ja er zit een Franse sticker op, aan de andere kant zit een sticker met dezelfde tekst in het Engels, door de fabrikant dus.
   Er zijn 2 data recorders, de ene (cockpit voice recorder) heeft nog wel een stang, de andere (flight data recorder) is die kwijtgeraakt na een val van 10000 (!) meter. Ook op de foto bij de overdracht is die weg, kijk maar goed. Man met overhemd erachter heeft een borstzak-lijn.
   Beide recorders waren aantoonbaar (digitaal) niet gemanipuleerd en toonden dezelfde radio berichten als bij vluchtleiders. En beide datastreams stopten op moment van raket/missile/whatever. Dat plaatje was beschadigd, ja, maar in de versleutelde data zit ook dat serienummer zoals ook vermeld in het rapport. Dat is ook zo ontworpen dat je niet zomaar even wat data van een andere recorder erin kunt stoppen.
   Nogmaals, lees het goed, dit soort rapporten kun je niet zomaar even faken. Teveel mensen en partijen betrokken.
   Als je dat niet geloofd, tja.

   Ik zie dezelfde teneur in andere artikelen hier. Er zijn vele tegenstrijdige ooggetuige verklaringen afgegeven. En logisch ook, want het valt niet mee voor leken. Bv. probeer jij maar eens een B777 op 10km te zien vanonder een wolkendek en dan ook nog een SU25 die vlak eronder/erbij vliegt. En verder zie ik geen enkel duidelijk antwoord of bewijs. Vooral onduidelijkheden die worden opgeblazen en geduid met speculaties. Ja, ook ik doe dat op basis van de summiere informatie die er uberhaupt is, maar ik pretendeer niet de waarheid in pacht te hebben. In een oorlog zijn er slechts verliezers, dat moge duidelijk zijn. En vele waarheden die naast elkaar kunnen bestaan.
   Misschien komt dat bewijs er ook wel nooit… Ik vernam in de media dat de onderzoekers wel inmiddels die sateliet beelden hebben gekregen. We gaan dat zien in oktober (of niet dus..) Het is niet ongebruikelijk dat onderzoeken zo lang duren, kijk maar naar eerdere rapporten van alle ‘normale’ crashes.
   In dit geval zeer frustrerend voor nabestaanden als ik ja…

   Ik zie hier vooral alle mogelijke (soms pure Russische propaganda) opties anders dan die waar ik het voorlopig bij hou: een afschuwelijke catastrofale vergissing van een Russische BUK ploeg. Vaak is de meest voor de hand liggende simpele verklaring het dichtst bij de waarheid. Jammer voor complotdenkers. En voordat je me daarmee bij ‘het andere kamp’ indeelt, jammer dan. Oekraine is schuldig door het niet sluiten van hun luchtruim, ikzelf vloog eroverheen een week ervoor op 8 juli terug uit Azië en was kwaad en bezorgd daarover. Maar helaas door alle dagelijkse beslommeringen vergat ik dat weer tot ik het slechtste nieuws van mijn leven op 17 juli hoorde.

  7. Erwin Zwart, je blijft je NOS onzin maar verkopen, het ééne kan niet en het andere kan ook niet, je buk gezwam is al heel lang achter haald, voor wie praat jij eigenlijk, voor je eigen grote onwetendheid, of de voor gekauwde leugens.
   Waar zijn de black boxes, never seen again, spaanse luchtverkeers vliegleider, never seen again, ga zo maar door, heb het je al aan geraden, lees en onderzoek, op de objectieve sites.

  8. Erwin.
   Het stangetje op de foto is wel degelijk een stangetje want het loopt zelfs door tot voor de rechter arm van man in legeruniform.
   Verder wat betreft de getuigen die o.a kort na de ramp zijn ondervraagt wat/waarom zouden zij liegen?
   Waarom wordt een journaliste van de BBC (OLGA IVSHINA)door haar werkgever betiteld als pas beginnende onervaren journalist en wordt haar interview verwijderd van internet?
   Ik vraag me af of je wel alle eerder geplaatste stukken die hier op WTK zijn geplaatst hebt gelezen zoniet dan wil ik je vriendelijk verzoeken om dat toch onbevooroordeeld te doen en daarna pas een mening/oordeel te geven.
   Er zijn nog vragen en onduidelijkheden genoeg zoals:
   Waar blijven de bewijzen die de Amerikanen zeggen te hebben ( en dan heb ik het niet over de oude foto waar een lijntje op getekend is).
   Carlos Buka (luchtverkeersleider heeft getwitterd dat binnen 7 minuten na de ramp)mensen de toren binnen kwamen en alle gesprekken en opnamen hebben meegenomen of verwisseld en Carlos zelf is tot op heden spoorloos wat is er met hem en mogelijk anderen gebeurd?
   Je schrijft zelf dat je boos was toen je enkele dagen voor de ramp ook over dat deel gevlogen hebt waarvan jezelf vind dat Oekraine dat had moeten sluiten voor de burgerluchtvaart.
   Hiermee geef je zelf aan dat Oekraine schuld heeft wat het des te meer onbegrijpelijk maakt dat zij in het onderzoeksteam zitten (of ben ik gek?).
   Vervolgens heeft Mark Rutte ze dan ook nog veto recht gegeven zodat ze nadelige uitslagen kunnen blokkeren(waarom als ze dat niet nodig hebben omdat ze niet schuldig zijn?)
   Zelfs in de tweede kamer zijn er vragen gesteld of ook Nederland van het gevaar op de hoogte was en dat bleek het geval maar er is nooit actie ondernomen dus met andere woorden als Nederland en Oekraine het luchtruim hadden gesloten was het ongeluk nooit gebeurd en was de vraag wie of wat helemaal niet van belang.
   Of is dit complot denken volgens jou?

  9. Als je daar ingezoomd een stangetje ziet, kan ik daar verder niks aan doen. Het is er niet. Je ziet een zwarte bies van een overhemd en een lichte plooi van een uniform die in elkaars verlengde liggen. En al ZOU daar een ijzerdraadje zitten?! Dat betekent dat de Onderzoeksraad bewust een andere recorder heeft gepakt en alles voorliegt in samenwerking met diverse internationale instellingen? Ja, volgens de meeste artikelen hier wel.
   Kenmerkend wel, in die artikelen gaat het over ’toevallig of toch niet?’ details en dingen die er niet zijn en negeren de weinige feiten die er wel zijn.
   Er zijn bij die aangehaalde RT docu ooggetuigen die een SU25 op 50 meter hoogte zagen schieten op een B777 op 100 meter hoogte. Andere mensen denken dat het MH370 was met daarin 4 maanden dode Aziaten. (teveel Sherlock gekeken) Die bewuste ‘gecensureerde’ vrouwen zagen door het wolkendek heen op 10000 meter de B777 vliegen en een SU25 daarvlakbij en onder enz enz. Dat noem ik niet geloofwaardig. En dat maakt mij een NOS aanhanger en CIA spion or whatever hier. Het zij zo. Overigens was ik heel kwaad over de “MOORDENAARS” ophitsing van de Telegraaf. Maar die krant doet dat vaak zonder enig bewijs en kennis van zaken, dus geen verrassing bij zoiets als dit.

   Verder, dacht jij dat ik niet had gewild dat het luchtruim gesloten was door Oekraine? “Nederland” (whatever dat is) kan dat in ieder geval niet en Malaysia Airlines en anderen zoals KLM etc. die daar vlogen zijn naar mijn mening ook nalatig. Er is gebleken dat voor dit geval geen goede procedure is. Op 14 juli na het neerhalen door ‘rebellen’ (mensen die vechten tegen de ‘regering’) van een Antonov door een BUK raket (ja een BUK, ze hadden naar eigen zeggen beschikking over Russische BUK raketten met bemanning, die toevallig geen Russen waren).
   Of wacht, dat moeten de Oekrainers zelf met een SU25 boordkanon gedaan hebben zoals bij MH17. Want de rebellen/separatisten/whatever (laat ik het Tuig B noemen en Oekrainse leger Tuig A) hadden geen BUK’s en al helemaal geen vliegtuigen met Air2Air. Toch? Zoals je ziet accepteer ik jullie waarheid. De oh zo belangrijke Nederlandse karakter eigenschap, nooit liegen altijd de waarheid vertellen. (eeuwen van dominee’s en pastoors)
   En als je de waarheid niet kunt achterhalen, dan fabriceer je er gewoon 1, zolang je die maar gelooft, dan kun je immers niet liegen.

   Ik wacht voorlopig gewoon af en ga daarna los met wat er uit de procedure rolt, meer kan een mens niet doen. Ik krijg er mijn beste vrienden en hun superzonen hoe dan ook niet mee terug.
   Tabee!

  10. Erwin.
   Je schrijft dat er veel gespeculeerd wordt en dat klopt ook wel omdat de meesten op zoek zijn naar de waarheid en dan is het toch logisch dat alle mogelijkheden onder de loep genomen worden?
   Dat wil niet zeggen dat elke mening/reactie als waarheid gezien moet worden maar als mogelijkheid van hoe het gebeurd kan zijn en het mooie hiervan is dat iedereen zijn kijk op iets kan uiten zoals wij dat ook doen.
   Waar ikzelf de meeste waarde aan hecht zijn de onderbouwde stukken die op deze site (en ook andere sites)geplaatst worden door de redactie.
   Dat is ook de reden waarom ik al een paar keer aan je heb gevraagd om deze stukken te lezen en dan pas te reageren.
   Ook ben ik het met je eens dat het moeilijk is om te bepalen wie de waarheid spreekt (kranten,journaals ed).
   Wat vaak gebeurd is dat sommigen deze en andere sites een titel geven van complottheorie maar is het niet eerlijker door inplaats van iets te betitelen de discussie aan te gaan?
   Je hoeft het niet met alles en iedereen eens te zijn maar draag goede argumenten aan en loop niet weg als iemand anders er een andere kijk op na houd.
   Er zijn ook reacties die goed onderbouwd zijn en daar ook redenen/bewijs voor aan voeren wat niet altijd overeenkomt met wat door de MSM gewone media wordt verteld die zoals ik het zie eenzijdig alle schuld bij de seperatisten met steun van Putin willen leggen.

  11. Nog even over wel of geen stangetje zelfs dat maakt niets uit waar het wel om gaat is waarom het zolang duurt voor er nieuws uit die boxen komt?
   Je hebt geschreven dat dit normaal zou zijn in vergelijking met andere onderzoeken,maar helaas volgens mij klopt ook dat niet want neem maar simpelweg het voorbeeld van German Wings in Frankrijk daar is alles al zo,n beetje bekend.
   Verder wil ik je graag attenderen op de mogelijkheid om na te gaan wie er profijt zouden kunnen hebben als Putin als schuldige aangewezen wordt.
   Is bij jou bekend dat in Oekraine een pro Amerikaanse machtswisseling heeft plaats gevonden?
   Is jou bekend dat Shell onder het toeziend oog van Mark Rutte een contract heeft getekend om in Oost Oekraine schaliegas te gaan winnen?
   Is jou ook bekend welke rol Monsanto in Oekraine speelt?
   Valt jou ook op dat de NOS en andere MSM steeds blijven hameren dat Rusland een VN tribunaal blokkeert en maar heel kortstondig in (bij RTL 7) het balkje onderin beeld liet zien dat Rusland zelf een resolutie heeft ingediend bij de VN met voorstellen van hun kant waar niet over gesproken wordt en snel weer uit beeld is gehaald?

 29. Het een sluit het ander niet uit, Ukrain EN Russia treft blaam. Ik ga er voorlopig vanuit de een halfdronken incompetente Russische BUK crew op ‘vakantie’ in de Donbas de MH17 heeft neergeschoten. Er zullen ook best SU25’s hebben rondgevlogen die dag. Feit blijft dat Putin zijn steun in mannen en materiaal in een ander land heeft ingezet en daarvoor op dezelfde manier in de Krim en daarover als de KGB’er die hij is blijft liegen tot zijn hopelijk spoedige dood. btw ik kwam hier door de ongelofelijk ongeloofwaardige Russia Today documentaire met ene Max van der Werff. Deze website loopt over van dat soort figuren blijkbaar…
  Ik was vorige week in Nieuwegein en inderdaad de speech van de weduwe van de co-pilot was ongelofelijk knap en indringend. Mijn beste vrienden waren op weg naar Borneo en hebben de woorden van haar man helaas nooit kunnen horen… Wat ik zou willen dat iedereen voorlopig gewoon doorgaat met zijn leven en dit soort speculaties gewoon op een verjaardag spuit.

  1. Erwin Zwart.
   Allereerst leef ik met je mee wat betreft het verlies van je vrienden net zoals ik dat ook doe met alle andere slachtoffers.
   Je schrijft dat je het liefst hebt dat iedereen doorgaat met zijn/haar leven en dit soort SPECULTIES op een verjaardag uit.
   Terwijl ik dit intoets besef ik dat ik met iemand schrijf die erg dicht betrokken is bij de ramp en vrienden heeft verloren.
   Tijdens de beelden die de NOS uitzond van de herdenking was er ook iemand die sprak van moord en niet van een ramp.
   Ik ben wel van mening dat jezelf hetzelfde doet door Putin als schuldige aan te wijzen (wat ik als speculeren zie/beschouw).
   Dat speculeren moet ik helaas ook ontkrachten omdat alle stukken die hier op deze site zijn geplaatst door de redactie berusten op feiten en getuigenissen die door mensen gegeven zijn/worden die het hebben zien gebeuren ook geven deskundigen hun verhaal.
   Dat je ervan uit gaat dat Putin de dader is vind ik voorbarig omdat er nog niets bewezen is en dingen elkaar tegen spreken.
   Nogmaals ik begrijp je verzoek maar denk dat er ook nabestaanden zijn die ook op zoek zijn naar de waarheid en misschien op een site als WTK nuttige informatie kunnen vinden.
   Ikzelf blijf me maar afvragen waarom het zolang duurt voor er iets uit de zwarte dozen naar voren komt en ik mag denk ik aannemen dat jij dat toch ook wel wil weten.
   Ik hoop dat ik je niet beledigd heb maar vraag wel begrip waarom het gaat zoals het gaat.

  2. Erwin Zwart, wat een ongelovelijke onnauwkeurige reactie, beetje erg geindoctrineerd door de NOS-USA-CIA.
   God man lees het voorspel, stel je op de hoogte, en doe er anders het zwijgen toe.

  3. Misschien zou het beter zijn als Erwin met vragen zit dat hij die openbaart zodat indien mogelijk daar antwoord op gegeven kan worden die door feiten onderbouwt zijn/worden.
   De insinuatie dat deze site door “zulk soort figuren wordt overspoeld” vat ik maar op als dat deze site overspoeld wordt door mensen die net als Max van der Werff op zoek zijn naar de waarheid en niet zoals b.v Jeroen Akkermans de mensen wil doen geloven dat doormiddel van een stukje oud ijzer in beeld te laten zien zonder onderzoek zegt dat dit van een BUK raket zou zijn.

  4. Hoe dan ook Er is iets gebeurd en heel Nederland onder aanvoering van Amerika heeft al een schuldige aangewezen. Hou daar toch eens mee op! Heel veel getuigen zijn niet eens gehoord Feiten worden niet gegeven ook niet in het Inceptierapport Het rapport is samengesteld door het JIT team ergo er staan alleen zaken in die door de partijdige partijen goedgekeurd zijn voor opname in het dossier. Het zegt mij niets. Veel beter had geweest om een onafhankelijk VN onderzoek te starten Dit is ook voorgesteld door ja sorry Rusland maar werd niet ontvankelijk verklaard omdat het ge Veto’t zou worden door wie? Rusland? Door uw (emotionele)AD-HOC beschuldigingen doet u onnodig veel mensen pijn en vooral uzelf Dring aan op feiten en negeer geen feiten omdat u al de schuldige heeft aangewezen

 30. Ik denk dat men ons heeft waar ze ons hebben willen; chaos, ruzieen over wie wat gedaan of gezegd heeft. In de tussentijd gebeurt er van alles, maar de aandacht is zo ver weg, men is aan het kissebissen en ziet niet wat er echt aan de hand is. We worden bedonderd, dat is duidelijk, helaas. De oplossing heb ik jammer genoeg ook niet, maar schei uit met elkaar te kleineren, niemand van ons weet de waarheid, nog niet! Tot dan, ogen en oren open houden en niet gelijk oordelen!

 31. Arnold, jij begint over een stangetje op een foto, niet ik.
  In het rapport van vorig jaar oktober staat precies wat er op beide flight recorders stond, dus het is me een raadsel waarom IEDEREEN hier doet alsof dat wordt achtergehouden. Zie de grafieken van de data en de exacte beschrijving van de teksten die zijn aangetroffen op de voice recorder.

  Dit zijn de enige vaststaande feiten die er bestaan over de vlucht. Helaas.

  Jenne negeert deze voor het gemak even, want er staan geen inslaande kogels van een SU-25 en gegil van piloten en passagiers op…
  Ik vraag me ook af of iemand hier wel gelooft dat de NASA mensen op de maan heeft gekregen (en terug)…

  Spaanse luchtverkeersleider (!), Franse sticker (!), Shell (?!) Monsanto (?!) en weet ik veel wat allemaal worden erbij gehaald om weet ik wat voor theorieën te ondersteunen… En die ga ik hier niet allemaal weerleggen, behalve dan de Franse sticker, waar je verder ook niks meer over zegt na de eerdere insinuatie daarover (jawel).

  Nogmaals: de regering in Oekraine interesseert me geen reet. Ik ga hen dan ook niet verdedigen ofzo.

  Ik heb al die artikelen al een week geleden doorgenomen trouwens.
  Ik zie in geen van die zgn. onderbouwde artikelen hier objectiviteit, het is een herkauwen van R#$S#& Today en allerlei ‘getuigen’. En nog meer verdachtmakingen. Malaysia is trouwens een behoorlijk corrupt land, grappig dat die steeds als onafhankelijk worden afgeschilderd.

  Het lijkt wel of de optie van separatisten die van Putin een BUK hebben ‘geleend’ gewoon ten alle tijden bestreden moet worden. Als ze daarmee een militair toestel hadden neergehaald, shit happens in a war. Dat is duidelijk nu.

  Waar zijn opeens al die Russen als Strelkov en die andere leider die kort na 17 juli opeens aftraden en maakten dat ze wegkwamen daar? Niks over gelezen nergens.
  Rusland’s veto is ook een teken aan de wand, waarom zouden ze niet mee willen werken aan een veroordeling van de fascisten in Kiev?
  Daar zullen ook wel allerlei speculaties over te verzinnen zijn, vrees ik.
  En ja, de US vertrouw ik ook niet in deze zaken, die gaan echt niet op de bres voor NL’se collateral damage.

  Ik denk dat het sowieso erg moeilijk is om de definitieve waarheid ooit te vernemen, laat staan een berechting van de verantwoordelijken, wie dat ook zijn.

  1. Erwin.
   Het klopt inderdaad dat ik over dat stangetje begon omdat me dat opviel meer niet en verder maakt het ook niet veel uit.
   Wat betreft het rapport ikzelf heb tot op heden via NOS journaal maar 1 keer een soort tussenrapportage gezien en verder niets want waarschijnlijk zou het officiele rapport pas later dit jaar uitkomen.
   Vandaar dat ik ook niet wist wat daar instaat.
   Verder blijft altijd de mogelijkheid bestaan dat zij daar in kunnen zetten wat zij willen net zoals dat ook voor anders denkenden geldt.
   Wat betreft de Franse sticker alleen die zie ik op het beeld,dus wat jij zegt dat er ook nog een Engelstalige sticker op zit dat zou makkelijk kunnen maar dat neemt niet weg dat normaal de zwarte dozen voor het overgrote deel naar Frankrijk voor analyse gestuurd worden en nu ineens naar Engeland wat bij mij toch vragen oproept.
   En wat betreft Putin en de blokkade van een VN tribinaal daar heb ik al eerder over geschreven dat een mogelijke dader(Oekraine)daar deel van uitmaakt wat het zoals ik het zie logisch maakt dat Rusland als schuldige aangewezen zal worden omdat ze nooit zichzelf zullen beschuldigen.
   Waar ook weinig tot niets over verteld is/wordt is dat Rusland zelf ook een resolutie met voorstellen van hun zijde bij de VN hebben ingediend wat gewoon door de media wordt genegeerd op een kort berichtje op RTL 7 na waar het hooguit een dag te zien is geweest de NOS heeft hier helemaal (bij mijn weten)niets over gezegd of geschreven.
   Ook blijft het feit dat Nederland ondanks dat ze gewaarschuwd waren dat het luchtruim daar onveilig was niets heeft ondernomen,hadden ze dat wel gedaan dan hadden de piloten kunnen kiezen een andere route te vliegen en ook Oekraine zelf wist van het gevaar en hebben zelfs toe gegeven dat in de dagen voor de ramp met MH 17 ook al toestellen uit de lucht geschoten waren dus ook zij zijn in gebreke omdat zij zeker het luchtruim hadden moeten sluiten en zeker niet hadden mogen vragen om ook nog lager te gaan vliegen wat wel gebeurd is.
   Daarom vind ik dat de schuldigen allang bekend zijn en wat het voor mij onbegrijpelijk maakt is dat ze zo de nadruk en druk op de Russen leggen want als de twee eerder genoemde hun plicht hadden gedaan dan hadden de seperatisten met of zonder hulp van Rusland BUK raketten kunnen afschieten zoveel als zij wilden zonder gevolgen voor MH 17.

  2. Stond gewoon in de krant hoor:
   http://www.volkskrant.nl/binnenland/rusland-dient-eigen-resolutie-mh17-in-bij-vn~a4104663/

   Jij vindt opeens dat de schuldigen allang bekend zijn, vreemd hoor na al je eerdere “vraag maar hier, wij hebben de antwoorden wel”. Speculatie na verdachtmaking verder.
   Nederland gaat niet over het luchtruim buiten NL. Onzin op onzin. Er viel jou op dat er een stangetje zit dus is die flight data verdacht en als ik daar wat over zeg, is het opeens niet meer belangrijk. Of twee stickers in 2 talen die op elke blackbox zit.. Google eens wat foto’s van die dingen.
   Lees nou maar eerst eens dat tussenrapport en de feiten over de flight recorders…
   Ben jij niet gewoon een Putinland bewoner die op NL’se websites de Russische onzin spuit? Kijk, ik kan ook zo beginnen hoor.

   Als de MH17 daar niet gevlogen had, was ie niet neergehaald ja. Daarmee is het feit aangetoond dat het luchtruim ook boven de 10 km niet veilig was.

   Overigens vind ik los van MH17 Putin een leugenaar en een gevaar voor de wereld, de sancties tegen zijn land zijn op basis van zijn leugens over de infiltratie en vijandige overname van de Krim. Bij Oekraine zijn we nog niet zover dat hij dat toegeeft, maar als Rus die het weet mag je dat niet zeggen, want dan wordt je aangepakt zoals hij zijn tegenstanders aanpakt.

  3. quote: “Verder blijft altijd de mogelijkheid bestaan dat zij daar in kunnen zetten wat zij willen net zoals dat ook voor anders denkenden geldt”

   en daarmee houdt elke discussie hierover op, want als je de data van een data recorder al niet vertrouwt die door officiele verschillende internationale instanties die failsafe opereren en dat je dan denkt dat dan niemand daarbij daarover anononiem uit de school klapt als ermee gesjoemelt wordt, dan rest mij verder niets. En dan ga jij ook niets geloven van het definitieve rapport over MH17, dus bespaar me de komende artikelen daarover en reacties daarop. Zeg verder niets, want ik weet nu al wat je vindt.

  4. Daar gaat het helemaal niet om. Jullie worden op een domme manier op een verkeerd spoor gezet.
   Het gaat om het volgende; Die dag vlogen er veel vliegtuigen over Oekraïne Via Eurocontrol,vervolgens via Vluchtleiding Kiev en visa versa Niets aan de hand. Waarom kreeg MH-17 van de vluchtleiding Kiev opdracht om een andere koers en lager te vliegen?, dit zonder medeweten van Eurocontrol Daar gaat het om Een Duitse rechter en een Finse rechter gespecialiseerd Internationaal lucht- en ruimterecht die nota bene de zaak tegen Amerika deed inzake het neerhalen van een Iraans passagiers toestel Zij noemen het hele onderzoek een farce. Maar wel mooi meegenomen om niet de Russen maar Poetin even flink zwart te maken Dombo’s Ondertussen gaat de grote roof in Oekraïne nog even door copy-paste Rusland 1917 en 1990

 32. http://www.veteranstoday.com/2015/07/17/was-there-an-2nd-israeli-plane-new-footage-shows-mh17-crash-site-minutes-after-boeing-downing/

  Halo,halo Ik zal ook eens wat schrijven. De valse vlag is mislukt! Murdoch zal wel onder druk gezet zijn(skeletons in his closet).Op de MH17 is geschoten door een Israëlisch vliegtuig (ze wouden de aandacht afhouden van hun Palestijns bloedbad)en die is weer door de Russen neergehaald. m.a.w de daders zijn dood.Wat te doen met de leugenaars? Eerlijkheid duurt het langst. Akoeta

 33. rectificatie: er waren parachutisten(militairen) gezien die uit het militaire vliegtuig naar beneden kwamen, de echte daders zijn de opdrachtgevers. Twee neergestorte vliegtuigen daarom zag men witte en zwarte rook. Good old Gordon Duff, well done mate! Veel sterkte en licht aan de slachtoffers en nabestaanden .The truth will set you free. Akoeta

 34. De onderste steen boven.
  Het wordt tijd voor een parlementair onderzoek, zodat duidelijk wordt, wie wie belazert.
  Als Rutten niet in staat is na twee jaar nog geen eens een schuldige aan kan wijzen, dan klopt er iets niet. Het is een klap in het gezicht voor de familie van 196 slachtoffers. Jullie moesten je schamen, met je geklets dat jullie er alles aan doen. Es ist zum kotsen!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.