Advertentie

Irak daagt VS en UK voor de rechter inzake DU-munitie.


Gaat er nu eindelijk gerechtigheid komen? Irak daagt de VS en het Verenigd Koninkrijk voor de rechter, voor het gebruik van Depleted (verarmd) Uranium in wapentuig.

De vraag is of nu het hek van de dam is. Of ná deze rechtzaak, de vele duizenden rechtzaken van soldaten en burgers tegen hun regeringen, inclusief die van Nederlandse soldaten, gaan losbarsten…

Teruggekeerd uit Irak, Afghanistan en zelfs het voormalige Bosnië, lopen ook onze jongens rond met radio-actieve stofdeeltjes in hun lijf…?
Kijk eens naar deze 2 artikelen hier op WantToKnow. HIER het artikel met o.a. verhaal van de Nederlandse korporaal Paul van Kester en HIER het uitgebreide artikel van 2 weken geleden.

Het onderstaande bericht klinkt ons als muziek in de oren.. Ook al klinkt dat wellicht wrang in relatie tot de afgrijselijke beelden, zoals je er hieronder één van ziet.
Want hoe is het mogelijk? Dát vragen wij ons al jaren af, hoe is het mogelijk, dat overheden zó ongelooflijk naiëf zijn, om RADIO-ACTIEVE munitie en bommen te gebruiken. Zich dit wapentuig hebben laten aanpraten door de Militaire Industrie, waar ongetwijfeld ook weer uw pensioengeld in is belegd..?

En let wel: DE RADIO-ACTIVITEIT van deze munitie WORDT NIET ONTKEND!!
XX

Het gaat erom, volgens onze en de andere democratische regeringen, die namens hun burgers optreden, dat de mate van radio-activiteit, zódanig meevalt, dat deze geen schade kan..!! ECHT NIET..

Je snapt dan ook ineens niet meer dat uit nucleaire installaties, zoals in Petten, gewoon lichtradio-actief afval, zoals handschoenen en kleding, toch in beton moet worden gegoten en in opslag moet..!!?

Dit kind is geboren met afwijkingen die direct verband houden met de gevolgen van Verarmd Uranium (DU) (Meer zien? Klik direct op de foto voor het Google 'Depleted Uranium' beeldresultaat)

Depleted Uranium, wat wij kennen als verarmd Uranium, gaat het grootste schandaal worden in de menselijke geschiedenis. Ondanks ontkenningen van producenten en legerleiding, ondanks de sussende woorden van overheden. Dit artikel komt van de website PressTVIrak en wij plaatsen het vertaald. HIER het originele artikel. Mainstream media doe in hemelsnaam je werk!!

~~~~~~~~~~

Iraq to sue US, Britain over depleted uranium bombs

MGH/JG/DT 01 Feb 2010

Het Irakese ministerie voor Mensenrechten zal een rechtszaak aanspannen tegen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk voor het gebruik door deze landen van bommen die voorzien zijn van verarmd Uranium (DU), aldus de Irakes minister.

Deze minister, Wijdan Mikhail Salim, vertelde de krant ‘Assabah’, dat deze rechtszaak gebaseerd is op de rapporten van de Irakese ministeries van Wetenschappen en Milieu.

Volgens deze rapporten, hebben beide landen (de VS en het UK), tijdens de eerste jaren van de invasie in Irak, herhaaldelijk bommen gebruikt die DU bevatten.

Volgens Irakese wapenexperts, het beide landen Irak gebombardeerd met maar liefst 2000 ton (2.000.000 kilo!) verarmd Uranium..!

De radioactieve straling van het stof van deze bommen, hebben het aantal misvormd geboren baby’s in de Zuidelijke provincies van Irak aanzienlijk doen stijgen.  (in sommige gevallen zelfs met meer dan 25%! GJ)

Irakese doktoren vertellen dat zij ook worstelen met deze ernstige stijging van kankergevallen, speciaal in de steden die het doelwit waren van heftige Amerikaanse en Britse bombardementen.

Het hoge aantal geboorteafwijkingen en gevallen van kanker, zal de komende jaren ook gaan opschuiven naar het Centrale deel van Irak, én de Noordelijke provincies, doordat de radio-actieve straling zal doordringen in de bodem en het drinkwater via het stof door de lucht.

Het ministerie zoekt naar een vorm van compensatie voor de slachtoffers van deze Uranium-bommen.

Advertentie

259 gedachten over “Irak daagt VS en UK voor de rechter inzake DU-munitie.

 1. @Marcel, en dus hadden wij dat leger eigenlijk nodig. Mensen die werkzaam zijn in het leger helpen ook wereldwijd mensen in nood, laten we dat ook niet vergeten. Ik ben ook tegen oorlog maar sommige dingen hebben wij nu eenmaal niet in de hand.

 2. @Gait

  Als je een Maybach wilt, hoef je je alleen maar bij the Scientologie kerk aan te sluiten. Verkoop je wel je ziel aan Lucifer, maar dan ga je hem echt krijgen.

  Zie the arrivals op youtube

 3. @gait ik zie de angst in je woordkeus en je argumentatie .Je durft niet als eerste een stap te zetten in de goede richting das jammer en gebaseerd op angst .Of zelfkennis als iemand zijn defentie opruimt pakken we hem.Zeg het maar welke is het

 4. @Gait

  Verstandig besluit. Blijf maar bij die ene God, liefst zie ik dat je begrijpt dat jezelf die God bent, de liefde.
  Het zit in ons allen, ook in jou.

  Wanneer we allemaal trouw aan onszelf zouden zijn, dan zou er geen leger meer zijn. Maar inderdaad, zolang de rest van de wereld ook verdeeldheid kent, en legers, zullen wij genoodzaakt zijn om ook zo’n afweermechanisme te hebben.

  Laten we weer één familie worden, over de hele wereld. Zonder mensen die boven ons staan en ons regeren.
  Werkelijke democratie is ver te zoeken.

 5. @gait en nog steeds geen antwoorden op mijn vragen wonderlijk komen ze te dicht bij je? moet je dan met de billen bloot?Of ben je bang je kwetbaar op te stellen ?

 6. @marcel, in Haiti was het leger nodig omdat de mensen bereid waren te moorden voor een beetje eten en drinken. Dat redt het rode kruis dan ook niet. Logisch overigens, ik zou ook vechten als een leeuw voor mijn zoon. Alleen overlevingsdrang geldt dan nog en dan doen mensen rare dingen…..dan gaat het om het recht van de sterkste en om de minder sterke mensen bij te staan heb je dan meer nodig dan medewerkers van het rode kruis of een andere hulpverleningsorganisatie. Even met 2 benen terug op aarde:-)

 7. @kritisch ik ben het daar niet mee eens er moet een mentaliteits verandering komen onder alle mensen en dat redden we niet door te wachten tot de ander daartoe bereid is .Dat lukt alleen door het voorbeeld te geven

 8. @marcel w

  Ik denk dat we maar een commune beginnen moeten dan.
  Samen in vrede leven en elkaar respecteren. En het dan zo mooi maken, zo gezellig, dat iedereen bij ons wil komen wonen. Moeten we wel 6 miljard mensen zien mee te krijgen.

  Iedereen die dit geprobeerd heeft is gesloopt door het systeem en je moet je aan hun wetten blijven houden, dat is wel weer jammer. Maar we zullen doorgaan…

 9. In haiti werden hulpgoederen geweigerd door de vs ten voordele van landingen van troepen van de vs .3 vliegtuigen van artsen zonder grenzen werden terug gestuurd en vliegtuigen met troepen mochten met voorrang landen .Gek he als je de hulpgoederen niet brengt en wel militairen ,daar komt altijd rotzooi van ( die volgens hulporganisaties trouwens zwaar overdreven werden ).

 10. #

  Gait dat heeft er verder niets mee te maken .denk jij dat de oorlog gevoerd werdt tegen hitler?dat de oorlog ging tegen saddam hoessein ?Wat naïef Saddam is in het zadel geholpen door de zelfde macht die hem erweer uit heeft gegooid( toen hij niet meer naar hun bevelen wilde luisteren) Waar denk jij dat Hitler het geld vandaan had zo net na de weimarrepubliek ,Om een zogrote oorlogs machine te verwerven?Waarom bestond project paperclip (nazies die werden genationaliseerd als vs burgers?).En is onze economie nu niet voor een groot deel afhankelijk van onze oosterburen?Europa een ……wie had dat idee ook alweer eerder …..hmmm even denken .Hebben wij daar in kunnen kiezen? dacht het even niet.Wat is het verschil?

  Posted by marcel w | februari 2, 2010, 20:16

 11. @Marcel, je hoeft het niet met mij eens te zijn hoor, je hebt recht op je eigen mening en gedachten daarover. Ik geloof in een veranderlijke wereld maar niet in een mentaliteitsverandering van alle mensen. Ik ben toch ook nog wel erg aards en baseer daardoor mijn mening mogelijk vanuit een andere grondhouding dan jij. Natuurlijk is het goed het voorbeeld te geven maar ik ben ervoor de voors- en tegens daarin af te wegen en te kiezen voor de meest veilige manier in dit geval, dus een leger ter verdediging en voor hulpverlening. Ik ben het niet eens dat Nederland mee doet aan oorlogen zoals nu het geval is.

 12. @ martijn

  veel van dat soort communes eindigen in onderdrukking door de leiders ven de communes misbruik van vrouwen en kinderen komen ook vaak voor bij dat soort clubs , net zoals families van leden geweigerd worden en contacten met hun ontmoedigt.
  en dan heb ik het nog niet gehad over collectieve zelfmoorden enz.

 13. @kritisch daar pak je een goed punt als defentie werkelijk defentie was en geen offensieve taken uitvoerde was het misschien anders geweest.Maar we trekken ten strijde en niet om ons grondgebied te verdedigen (defentie) maar om andere landen “veilig “te maken (offentie).We ondersteunen nu een terroristische staat(vs)met haar gebiedsuitbreiding en terrorristische daden .We laten de vs en uk rustig alle internationale wetgeving met voeten treden en doen vrolijk mee .Daar houd het voor mij op.

 14. @Marcel, ik weet ook niet of de Amerikanen nu wel zo zuiver vanuit hulpverlening naar Haiti zijn gegaan. Dat leger heeft echter toch ook vooral oorlog voeren als doel laten zien in de 20e en 21e eeuw. Ik heb het over een vredesleger, dus die vergelijking gaat niet op. Ik heb het nieuws daarover ook gevolgd, net als het machtsvertoon van de Amerikanen op het vliegveld van Haiti.

 15. @ marcel

  In de jaren ’60 en ’70 werden er vele communes gesticht door bevlogen jongeren, die de ‘burgerlijke en kapitalistische maatschappij’ van hun ouders de rug toekeerden en de idealen van de hippies en flower-powerbeweging in praktijk probeerden te brengen.
  In de praktijk gingen deze communes meestal al snel ten gronde door onderlinge ruzies over de te volgen koers, interne gezagsverhoudingen en slechte voorbereiding. Vaak probeerde een kleine groep of enkeling alle macht naar zich toe te trekken en soms groeide de oorspronkelijke commune zo uit tot een dictatoriaal geregeerde sekte. Van de oorspronkelijke communes waren er maar enkele die levensvatbaar bleken. Om echt te kunnen gedijen hebben deze ‘overlevers’ meestal toch enkele principes van de ‘burgermaatschappij’, zoals privébezit, weer overgenomen.

 16. gait vertel eens hoe kom jij zo verknipt .wat is er jou aangedaan dat je zo agressief leven wil.Waarom verafschuw je oorlog niet als je al zo veel gezien hebt als je beweerd?hoe kan jij het verkopen dat hele generaties naar de gallemiezen gaan door giftige munitie?Als je vader bent kan je niet voor oorlog wezen dan wens je vrede voor je kids .En neem je geen genoegen met “er is niets aan te doen
  waarom heb je zoveel angst?

  Posted by marcel w | februari 2, 2010, 19:53

 17. Het zal ook zeker niet meevallen, hiermee wou ik al aangeven hoe moeilijk het is om dan ook nog iedereen zover te krijgen dat ze elkaar in hun waarde laten, zonder allerlei intenties. De enige intentie mag verbroedering zijn, iedereen vrij in zijn bezit. Alleen voedsel zal samen verbouwd en gegeten worden.

 18. @ marcel

  1 ik heb geen angst vul dat dus niet voor mij in.
  2 ik ben tegen oorlog.
  3 ik ben tegen wapens , wat niet wil zeggen dat ik helaas het “talent” heb om er mee om te gaan of dat nu om een boog of om een vuurwapen gaat dat maakt niet zo veel uit
  4 ik moest nog het leger in
  5 jij ook of was het s5 voor jou ?

  de wereld leger vrij maken vergt nu eenmaal een hele boel bewust worden van het hier en nu.

  en zo lang er nog staten zijn die de honden in het westen willen uitroeien heb je helaas een leger nodig, terug gooien met tomaten heeft nu eenmaal niet zoveel impact.

 19. @Martijn, ik vond hem ook erg goed:-) Het leek mij ook wel even een goede afwisseling al heeft het natuurlijk niets te maken met het artikel, alhoewel………… misschien is dit het wapen van Jan Smit haha

 20. @Gait

  http://www.youtube.com/watch?v=raI25N-OoMQ

  Oh my name it is nothin’
  My age it means less
  The country I come from
  Is called the Midwest
  I’s taught and brought up there
  The laws to abide
  And that land that I live in
  Has God on its side.

  Oh the history books tell it
  They tell it so well
  The cavalries charged
  The Indians fell
  The cavalries charged
  The Indians died
  Oh the country was young
  With God on its side.

  Oh the Spanish-American
  War had its day
  And the Civil War too
  Was soon laid away
  And the names of the heroes
  I’s made to memorize
  With guns in their hands
  And God on their side.

  Oh the First World War, boys
  It closed out its fate
  The reason for fighting
  I never got straight
  But I learned to accept it
  Accept it with pride
  For you don’t count the dead
  When God’s on your side.

  When the Second World War
  Came to an end
  We forgave the Germans
  And we were friends
  Though they murdered six million
  In the ovens they fried
  The Germans now too
  Have God on their side.

  I’ve learned to hate Russians
  All through my whole life
  If another war starts
  It’s them we must fight
  To hate them and fear them
  To run and to hide
  And accept it all bravely
  With God on my side.

  But now we got weapons
  Of the chemical dust
  If fire them we’re forced to
  Then fire them we must
  One push of the button
  And a shot the world wide
  And you never ask questions
  When God’s on your side.

  In a many dark hour
  I’ve been thinkin’ about this
  That Jesus Christ
  Was betrayed by a kiss
  But I can’t think for you
  You’ll have to decide
  Whether Judas Iscariot
  Had God on his side.

  So now as I’m leavin’
  I’m weary as Hell
  The confusion I’m feelin’
  Ain’t no tongue can tell
  The words fill my head
  And fall to the floor
  If God’s on our side
  He’ll stop the next war.

 21. Jesus voerde geen oorlog. Hij keerde de andere wang toe. Liet zich zelfs aan het kruis nagelen. Maar hij vond oorlog niet nodig blijkbaar. Oorlog is maar voor een ding nodig, winst.

 22. @gait ben dienstweigeraar geestelijk verzet tegen de krijgsmacht.Twee en een half uur onder krijgstucht gestaan.En toen waren ze blij dat ik weer naar huis ging ,ik was niet stimulerend voor de rest van de groep.hahaha.Moest me nog wel even melden bij een meneeer van de m.i.d maar ook deze had het snel gezien ( hij wist wel erg veel van mijn prive situatie).Maar kon ook met alle pressie die hij op mij legde niet veel anders dan mij laten gaan .terecht maak het leger leger.Ik moest eigenlijk ook het leger in maar kon mijn princiepes niet loslaten voor die club,dus heb ze gezegd me dan maar 14 maanden in nieuwe sluis te zetten vind ik goed hoor .Maar dat hoefde gelukkig ook weer niet.Ik ben vrijgesteld van dienstplicht ook ten tijde van oorlog wegens geestelijk verzet tegen de krijgsmacht.Mijn vader verachte mij om dit feit en ik ben er wel gelukkig mee .Het zou een man van me hebben gemaakt pfoeh ,ja maar dan wel op de manier waarop meiden in een bordeel tot vrouw worden gemaakt . En daar had ik geen behoefte aan .Door mijn passifistische levenshouding ben ik een paar maal flink in elkaar geslagen.Toch ben ik daar nog steeds niet van genezen ( van het passifistisch gedachten goed).En ja ook ik heb met verschillende wapens geschoten en bommen leren maken maar dat was al voor die tijd.Nu is mijn grootste wapen liefde en argumenteren .Ik denk dat we gewoon moeten stoppen met een leger hebben .We kunnen wel een responsmacht maken voor rampenbestreiding daar zou ik gelijk in willen .Stop daar net zo veel geld in als in defentie en moet je dan eens kijken wat je kan doen .

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.