Advertentie

Kanker, dodelijke erfenis van invasie in Irak en Afghanistan


Hoe is het mogelijk? Dat vraag ik me al bijna 10 jaar af bij het lezen van berichten over verarmd uranium. Want er is niets ‘verarmd’ aan dit uranium; het is gewoon keihard radioactief! En met keihard bedoelen we ook keihard! Dat is dan ook precies de reden dat het gebruikt wordt voor bewapening, munitie en mortieren. Dat het radioactief is, gevaarlijk kan zijn, wordt ontkend door overheden. Maar de bewijzen zijn niet meer te verdonkeremanen.

Zwaar radioactief afval gebruiken voor oorlogen… Hoe is het mogelijk. BOEM! Munitie klapt uit elkaar en wordt stof. En dat radioactieve stof is vervolgens niet meer op te ruimen. Komt overal in terecht; over terrorisme gesproken..! Dit doe je je ergste vijand niet aan!

Wie heeft dit in hemelsnaam bedacht, maar nog krankzinniger: wie heeft dit goedgekeurd. Hobbelen wij als domme ganzen achter de VS aan? Zonder na te denken uitermate schadelijk munitie en mortieren gebruiken die IEDEREEN schaden? ‘Vriend en vijand!’ Mens en medemens!
Wie durft dit nog te ontkennen?! Want de gevolgen blijven dan ook niet uit. Kanker verspreid zich door grote gebieden van Irak en Afghanistan.

Eerder schreven we hier op WantToKnow over deze -wellicht grootste- doofpot van vandaag de dag. Want wat hier gebeurt grenst aan het meest onmenselijke dat wij ons kunnen voorstellen! Hoe is het mogelijk? Steeds weer die vraag door mijn hoofd.

 

Je hoofd de andere kant opdraaien? Is het er dan niet meer? Mijn hemel, wat een dilemma, en ik deel het nu met jou. Wat een afgrijselijke verhaal. Toch maar je hoofd de andere kant opdraaien?

Je hoofd, net als een struisvogel dat doet, in het zand steken? Sorry, het lukt niet. En dan te bedenken dat Nederland aan deze vuile oorlog heeft deelgenomen.. Soldaten die terugkomen met het woestijnstof in hun lijf. Radioactief stof?

Ik raad je aan, wanneer je nog niets van DU weet het eerdere verhaal te lezen HIER op WantToKnow. En dan het artikel hieronder. Eventueel. Ik hoop wel dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor dit verschrikkelijke menselijke debacle, voor de rechter gaan verschijnen. In de eerste plaats niet om ze te straffen, maar om onszelf in hen te spiegelen en onszelf af te vragen, net als na de Nazi-misdaden na de 2e Wereldoorlog: ‘Hoe is het mogelijk!’

XX

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kanker, de dodelijke erfenis van de invasie in Irak en Afghanistan

© By Jalal Ghazi (oorspronkelijk bericht HIER)

Vertaling Guido Jonkers © 2009 / WantToKnow.nl
x

Laat die olie, bezetting, het terrorisme of zelfs Al Qaida maar zitten; het echte gevaar voor de Irakezen vandaag de dag is kanker! Kanker verspreid zich daar als een bosbrand. Er worden duizenden kinderen geboren met afwijkingen en dokters maken melding van hun strijd tegen de opmars van kanker en geboorte-afwijkingen, in het bijzonder in de steden waar zware Amerikaanse en Britse bombardementen hebben plaatsgevonden.

Hier zijn een paar voorbeelden:In Falluja, dat zwaar gebombardeerd is, door de VS in 2004, heeft niet minder dan 25% (!!) van de nieuwgeborenen ernstige afwijkingen, inclusief hersentumoren en neurale afwijkingen aan het ruggenmerg.

Overal ligt radio-actieve rotzooi verspreid, maar vooral het radio-actieve stof is de boosdoener.

In de provincie Babil, ten zuiden van Baghdad, is het aantal gediagnotiseerde kankergevallen gestegen van 500 in 2004 naar 9.082 in 2009, volgens de Engelstalige Al Jazeera. Zie deze YouTube:

En waren er in Basra in 2005 nog 1885 gediagnotiseerde gevallen van kanker, volgens Dr. Jawad al Ali, directeur van het Oncologisch Centrum, is dit aantal gestegen van 2302 in 2006 naar 3071 in 2007. Het vertelde de Engelstalige zender Al Jazeera, dat zich nu elke maand zo’n 1250 tot 1500 mensen melden bij dit Oncologisch Centrum.

Niet iedereen is in staat een direct verband te leggen tussen de bombardementen van de ‘geallieerden’ en de kankergevallen in deze regio’s. Met name het Pentagon is erg sceptisch bij elke poging om deze twee te linken.

Maar zowel Irakese artsen als veel Westerse studenten beweren dat de enorme hoeveelheden verarmd uranium (DU/Depleted Uranium) die gebruikt zijn in de Amerikaanse en Britse bommen en mortieren, niet zonder gevolgen kunnen blijven. Maar het DU is ook gebruikt in ‘gewone’ munitie, bijvoorbeeld in dat van mitrailleurs, waar soldaten mee rondliepen.

Dr. Ahmad Hardan, die dienst doet als bijzonder wetenschappelijk adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Verenigde Naties en het Irakese Ministerie van Gezondheid, zegt dat er wel degelijk een wetenschappelijke link is tusssen het DU en de kankergevallen en geboorteafwijkingen. In een interview vertelt hij:

“De genetische afwijkingen zijn onderzocht via gedegen chromosoom- en celdelingsstudies, waarbij complete genetische afstamming zijn doorzocht. Ook klinische procedures zijn van begin tot eind gedegen doorlopen. Zelfs hele familiegeschiedenissen werden in het onderzoek meegenomen, en zwangerschappen zijn gevolgd van begin tot het einde ervan.
Deze internationale studies hebben het duidelijke bewijs geleverd dat aantoont dat het gebruik van DU desastreuze consequenties heeft.”

Irakese artsen melden een overduidelijke stijging in kankergevallen direct ná de 1991-oorlog en de invasie in 2003.

Abdulhaq Al-Ani, author of “Uranium in Iraq” told Al Jazeera English that the incubation period for depleted uranium is five to six years, which is consistent with the spike in cancer rates in 1996-1997 and 2008-2009.

Abdulhaq Al-Ani, de schrijver van het boek ‘Uranium in Iraq’, vertelde aan hetzelfde Al Jazeera, dat de incubatieperiode voor DU tussen 5 en 6 jaar ligt, wat consistent is met de cijfers van de kankergevallen zoals deze zich nu tonen. Bovendien zijn er gelijke patronen waar te nemen in geboorteafwijkingen tussen Irakes en Afghaanse babies, die geboren zijn in gebieden, waar bombardementen met verarmd uranium (DU) plaatsvonden.

Dr. Daud Miraki, de directeur van het Afghaans Fonds voor het bergen van Verarmd Uranium, vertelde Al Jazeera, dat hij bewijs gevonden heeft van de effecten van DU op kinderen in het Oosten en Zuid-Oosten van Afghanistan. “Veel kinderen worden geboren zonder ogen of benen, of met tumoren die door hun mond of oogkassen naar buiten puilen.” Aldus Dr. Miraki.

Maar we praten natuurlijk niet alleen over mensen uit Irak of Afghanistan. Babies die in bijv. de VS geboren werden, van militairen die in de Irak-oorlog van 1991 dienden, toonden ook deze, vergelijkbare afwijkingen! In 2000, wees de bioloog Huda Saleh Mahadi erop, dat de afwijking, waarbij de handen van misvormde Amerikaanse peuters en kleuters, direct aan hun schouders groeiden, veelvuldig voorkomt bij Irakese baby’s.

Veel Amerikaanse soldaten verwijzen naar het Golfoorlogsyndroom #2 en beweren dat zij kanker hebben gekregen door de blootstelling aan DU in Irak. Maar hoe wreed het ook klinkt, Amerikaanse soldaten zijn nog in staat om zich te onttrekken aan de zwaar radioactieve omgeving waarin zij militaire dienst hebben gedaan in Irak en Afghanistan. De burgers van deze landen hebben gewoon geen enkele uitweg!

Het water, de bodem en de lucht in grote delen van Iraq, inclusief Bagdad, zijn zwaar vervuild met DU, dat een halfwaardetijd heeft van maar liefst 4,5 miljard jaar…!

 

Dr. Doug Rokke, de voormalige directeur van het Amerikaanse DU Project van het Amerikaanse leger tijdens de eerste Golfoorlog, had de leiding over een project, waarbij men probeerde Amerikaanse tanks van radio-actieve straling te ontdoen.

Hij vertelde in het interview met Al Jazeera, dat het Amerikaanse Ministerie van Defensie een multi-miljoen dollar faciliteit had opgezet, waarbij goedgetrainde fysici en ingenieurs ruim 3 (!) jaar bezig waren om de 24 (!) tanks te ontsmetten die hij had teruggestuurd vanuit Irak naar de VS..

“Wat kan de gemiddelde Irakees doen met de duizenden tonnen oorlogsrotzooi die verspreid door de woestijn en elders liggen, inclusief de vele tienduizenden voertuigen die zijn achtergelaten?”

Het Pentagon gebruikte in de oorlog van 1991 meer dan 300 ton DU in bewapening, munitie en raketten, terwijl in de oorlog van 2003 er meer dan 1000 ton werd gebruikt, aldus het artikel van het Engelstalige Al Jazeera.

(Hier een artikel over DU op de website van Al Jazeera-engelstalig)

~~~~~~~~~~~~~~

De DU-zaak in de doofpot?

Veel Amerikaanse en Britse soldaten die terugkeerden vanuit Irak en Afghanistan klagen over ziekten die gerelateerd worden aan DU, Depleted Uranium, verarmd uranium. Zij beschuldigen zowel het Pentagon als het Ministerie van Defensie van het Verenigd Koninkrijk van het in de doofpot stoppen van de problemen.
De documentaire ‘Poison Bullets‘ volgt doktoren en experts als zij hun stem verheffen tegen het gebruik van DU en er komen interviews met experts en burgers in de VS, UK, Jordanië, Irak en Spanje. Veel slachtoffers van het gebruik van DU in wapenarij komen aan het woord, maar vooral de onverschilligheid van overheidsfunctionarissen komt keihard aan het licht. Hier het eerste deel.

85 gedachten over “Kanker, dodelijke erfenis van invasie in Irak en Afghanistan

 1. om razend van te worden, het moet uit mijzelf komen om een
  andere wereld te scheppen en dat is de enige weg.
  die andere wereld van overvloed en harmonie gaat er komen.
  en wij gaan het doen!!!

 2. De Duitse filosoof Georg Hegel heeft aangegeven ‘Als een slaaf sterft, verdwijnt de meester.’ Met andere woorden: de ‘Meesters van deze Wereld’ kunnen dit alleen blijven volhouden als wij hen de macht geven om over ons te blijven heersen en dit soort krankzinnige zaken uit te laten voeren met onze medemens en dus met zich ZELF en ons ZELF. In dit opzicht kunnen we maar 1 ding doen en dat is de buitengewone kracht van een simpele weigering, een simpel ‘NEE’ toepassen.

  Komt allen uit de comfortzone en zoek uit hoever de zombie in je ZELF al heeft toegeslagen en zeg NEE tegen dit soort praktijken. Nee, Nee en nog eens Nee en dan hondermiljoen in het kwadraat.

 3. @Lianne

  In de tijd van Hitler, juichde mensen hem toe in een vol stadium, Heil Hitler!

  Als ik dit zie hoe de mensen USA! roepen terwijl ze juist het tegenovergestelde verteld wordt, dan is dat toch nóg veel enger!

  Massapsychologie is zo ongelofelijk sterk!

 4. Je kunt het de mens ook niet kwalijk nemen. Wij zijn kuddevolk. Buiten dat dit in onze genen zit, wordt ons van kleins af aan geleerd te doen wat de ander doet.
  Klassikaal onderwijs zorgt ervoor dat iedereen hetzelfde gaat denken.

  Eerst moet iedereen doen wat meester of juf je verteld. Vervolgens gaan die kinderen er mee door. Ik zie het bij mijn eigen dochter. Er is haast geen vat op te krijgen. Iedereen doet het? dan doet zij het ook.

 5. Ha die Paul,

  Nog even terug te komen op wat ik gisteren zei. Ik stelde me op jou in en zag een man met kaal hoofd en bril.
  Zit je dan ook achter een oud eiken bureau of heb ik het dan helemaal mis.

 6. Nee, serieus.

  Ik zag een soortgelijke man van de foto achter een eiken bureau met trekladen en groen leer of vilt in het blad.

  Ik zit natuurlijk in die handel dus het kan hier ook van komen.

  Dit is trouwens wel de reden dat ik dit soort dingen normaal niet zeg. Soms klopt het maar vaak ook niet.

 7. Wel een goede ’try out’ van je, ben geen advocaat in constructie, heb eerder de ‘outlook’ van een verdwaalde die-hard gamer die gevangen zit tussen retro computers en heel veel software en veel WTK artkelen.

 8. Ja, even een try out.

  Misschien dat je in de toekomst nog eens zo’n bureau aanschaft. Dan weten we alleen nooit of dit goed was ingezien of dat het een gevolg is van de oorzaak 😀

 9. @ Martijn

  Laat me raden je wilt van dat onding af…

  Heb zelf in de garage nog directie 2 buro’s staan, 1 van hout en 1 van metaal, moet ze ook nog eens weg doen, ze zijn veels te groot voor hier in huis.

 10. @ Martijn

  Misschien wel een ark van bouwen voor de aankomende zonsvloed, hoop dan dat we aanspoelen op Schiermonnikoog.

  Een kapitein hebben we al, dat is Guido, nu alleen nog wat levens peddelaars.

 11. @Paul

  In tegenstelling met de rest van Nederland komt er op Schiermonnikoog alleen maar zand bij.

  Het zand van Scheveningen en Zandvoort o.a. komt door de stroming aan de oostkant van Schier terecht.

  Nog niet zo’n gek idee misschien.

 12. Vanavond nog gekeken naar de soap Bernhard, schavuit van Oranje. Wel leuk. Niet de waarheid, die zal nog wel wat erger zijn naar de verhalen die ik om mij heen gehoord heb.

 13. Ik vond het hier van het weekend trouwens héél gezellig. Merkte ook vandaag, terwijl dingen écht heel erg tegenzaten, toch dat ik er positiever mee omga. Wist wel dat ik het zo moest doen maar deed het nog niet altijd.

  Ik hoop deze spirit vast te houden.

 14. Ja, mijn hobby was bv. voetballen. Nu is mijn hobby om te zien wat de mens gemaakt heeft, hoe die er mee leeft, hoe mensen zowiezo leven. Vindt vaak interessante dingen maar ook verhalen en ideeën van mensen in hun woning.

 15. Het is de energie flow Martijn, het is degene die jou in je energie zet en wie je het gevoel geeft dat je niet de enigste bent.

  Het gene wat je normaal altijd verbergt komt nu stukje voor beetje naar buiten toe en dat maakt dat nou zo erg gezellig met elkaar, zo kan je groeien en weer een stuk vooruit komen!

 16. Ik verberg het niet. Het is meer de blijdschap dat er zo veel meer zijn die ermee bezig zijn. Die je vertellen je kracht achterna te gaan en niet die negatieve gedachtes.

  Veel onderwerpen op deze site maken je normaal depressief, nu denk ik alleen maar aan oplossingen i.p.v. problemen.

  Niet dat die er altijd zijn natuurlijk.

  Het is meer zoals de chinezen denken, die kennen het woord probleem niet, alleen maar de mogelijkheid tot oplossing.

 17. Ja de verblijf en pees kamertjes spreken altijd de waarheid over de mens zelf, bij de meesten is het kamertje niet alleen geschikt voor reclame en drukwerk.

  Bij de meesten mensen is het kleinste kamertje de oude weerspiegeling van hun mens zijn, kaal, kil, ongezellig en remsporen.

 18. Ze maken er soms wel hele leuke kamertjes van. Je kunt inderdaad zien wat voor persoon of personen er gewoond hebben. Die van vandaag was niet echt gezellig. Misschien wel voor hun maar zo komt het niet op mij over. Dingen die erg stoffig zijn e.d.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.