Advertentie

DOEN: petitie tekenen tegen de walvisjacht!


minke-whaleHet is een afgrijselijke week voor de walvissen omdat donderdag het IJslandse ‘walvisseizoen’ begint. Ondanks de oproepen van de internationale gemeenschap om af te zien van de bloederige jacht, zet IJsland gewoon door.

Walvisjagers zijn van plan om rond de 100 Dwergvinvissen te doden, dit ‘seizoen’. Help mee deze krankzinnige jacht te veroordelen door simpelweg je stem te laten horen. Als je stemt tijdens verkiezingen kun je ook stemmen TEGEN dit soort barbaarsheden. Walvisvangst is niet meer van deze tijd!

Er zijn 2 soorten Dwergvinvissen en beide soorten worden ernstig met uitsterven bedreigt! Ze zijn de meest bejaagde soort walvissen, waarbij Noorwegen en Japan de trieste lijst aanvoeren met het afslachten van zo’n ieder zo’n 500 Dwergvinvissen elk jaar. Officieel heet het dan, dat ze gevangen worden voor ‘wetenschappelijk onderzoek.’

De Dwergvinvis kan 8 – 10 meter lang worden en zo’n 13.000 kg wegen, als het dier volwassen is.

Laat IJslandse minister van Visserij weten, dat hij het quotum voor de walvisjacht dit jaar, met onmiddellijke ingang verlaagd en laten we werken aan een totale ban op de walvis-visserij op IJsland!

IJsland is namelijk wel degelijk gevoelig voor de onrust onder de internationale bevolking, met name op de impact die deze walvisvangst zal hebben op de toeristenindustrie! De walvisvangst is verboden in de buurt van de haven van Reykjavik, IJslands hoofdstad, maar de eerste walvissen worden vaak gevangen juist buiten deze verboden zone.

Maar IJsland zou er verstandig aan doen om haar toeristenindustrie en de populaire walvisexcursies te beschermen, door een totale ban af te kondigen op het gehele walvisvangstprogramma.

Een dwergvinvis in een vrolijke bui!
Een dwergvinvis in een vrolijke bui!

En daarom vragen wij van WantToKnow je heel simpel om hiermee te helpen; het kost je 5 minuutjes om de petitie te tekenen, die rechtstreeks wordt gestuurd aan de minister van visserij in IJsland. Teken ajb deze petitie en informeer je vrienden, collega’s en familie!

 

 

 

 

Deze actie heeft een doelstelling om 50.000 handtekeningen te halen, dat lukt als jij meehelpt met het tekenen van de petitie en het doormailen van deze aktie. De teller staat vandaag op ruim 10.000, dus aan de slag!

Het is mogelijk op de site van Care2 rechtstreek een persoonlijk mail te sturen naar collega’s, vrienden en familie, waardoor je het ‘gat’ verkleind tussen passief blijven en AKTIE!

 HIER is de site.

38 gedachten over “DOEN: petitie tekenen tegen de walvisjacht!

 1. Kunnen we dit ook niet doen voor dierentuinen en voor circussen want dat zijn ook dingen die ik hardgrondig haat!!! De koning van de jungle die door en ring van vuur moet springen en de olifant die gekke dingen moet doen !!
  Ik heb er zo een last van dat is niet te beschrijven zou graag willen dat het zou stoppen en dan nog die vivisectie dat is helemaal te erg ! Als we daarmeee zouden beginnen zou dat al blij zijn. Ben in voor een bevrijding hoe hard dan ook ! Misschien wordt ik dadelijk wel opgepakt je weet maar nooit je vijanden slapen nooit !

 2. Weetje hé…ik wilde eigenlijk best wel tekenen, maar besefte ineens dat het wel heel hypocriet van mezelf zou zijn om dat te doen. Ik eet namelijk zelf vlees (zoveel mogelijk biologisch moet ik er bij zeggen). Ook voor mijn vlees worden beestjes afgeslacht -of dat nou pijnloos gebeurt of niet is irrelevant, het blijft leven wegnemen alleen omdat ik zo nodig vlees wil eten. Aangezien ik daar niet mee ga stoppen ( ik minder wel) kan ik het toch niet maken om een petitie te tekenen tegen een barbaarse daad die uiteindelijk ook om het zelfde draait, namelijk een stukje walvisvlees op je bord? Dat er op een gruwelijke manier aangekomen wordt begrijp ik, maar ik denk eerlijk gezegd dat een varken, koe of kip die niet verder is gekomen dan zijn eigen hok en dan alsnóg doodgemaakt wordt – zij het wat diervriendelijker als je het zó kunt noemen- het nóg slechter heeft dan een walvis die zijn leven lang in de zee heeft gezwommen.

  Het zou kunnen dat jullie wel allemaal vegetariër zijn hoor en ik de vreemde eend in de bijt, maar zeg eens eerlijk:

  Vinden jullie mij niet hypocriet als ik dit teken? Een oprechte vraag hoor! en absoluut geen kritiek op diegene die het wel getekend hebben.

 3. Hallo Sam, Als jij een stukje vlees op je bord hebt liggen en je ziet de beelden van alle dieren die in een hok moeten leven, behandeld worden als een product, dan kan je toch niet smakelijk meer dat stukje vlees opeten? Ik ben al jaren gestopt met het eten van vlees en ben blij dat ik tenminste niet meer verantwoordelijk ben voor het dierenleed. Maar iedereen moet natuurlijk doen waar hij zich goed bij voelt. Je bent wel een eerlijk mens. Dat waardeer ik.

 4. hej Sam,

  Als je dit zou tekenen is daar helemaal niks hypocriet aan.
  Dit gaat er om dat het eigenlijk verboden is om walvissen te jagen, dit omdat walvissen beschermt zijn en worden bedreigd met uitsterven. Doomiddel van omzeiling van de wet door voor ‘onderzoek’deze prachtige zoogdieren te vangen en dan te gebruiken voor consumptie. Dat heeft niks met vlees eten te maken en komt op hetzelfde neer als tijgers stropen, dat is namelijk wat het is: stroperij.
  Vlees eten is niks mis mee (mits vegetarisch en de vis goed uitgezocht, geen tonijn enz) en daar gaat deze hele petitie niet over.

  Dus zet gewoon je stem en laat je horen.

 5. ps, ik hoef nou geen gezeur dat met vlees eten wel iets mis is. Met huidige maatschappij is wat mis. Dieren die goed behandeld zijn kunnen prima gegeten worden. Zo steekt de natuur in elkaar, het enige punt is dat we op een walgelijke manier dieren houden en het niet meer zien als dieren maar als producten. Vlees eten is ook niet zo goed voor het milieu maar door niet meer dan een keer per week een stukje biologisch vlees te eten perk je dat al goed in. Vis zou ik laten staan, kweekvis en wilde vis. Misschien nog een stuk biologische zalm maar dan betaal je wel 20.- euries per 100 gram. Kortom vleeseten is niet slecht, de manier waarop het gebeurt en de hebberigheid van de mens is slecht. Ik ben daarom persoonlijk ook veganistisch. Maar ik heb zeer veel respect voor mensen die biologisch vlees kopen en rekening houden met de dieren.
  Het zou alleen hypocriet zijn om te stemmen tegen bio-industrie en dan vervolgens een lekker stukje bio-industrie kip te gaan eten. Sommige dingen beginnen echt bij jezelf.

 6. owja wil verhoef, na je reactie op Sam ga ik er vanuit dat je of geen of strikt biologische ei producten eet en nooooit niet biologische melkproducten eet.
  Deze dieren hebben een veel naarder leven dan de dieren die worden op gegeten, de leed van melkkoeien is niet te beschrijven. Ook ben je er hopelijk van op de hoogte dat alle biologische eieren die uitkomen voor legkippen gecontroleerd worden op geslacht en dat net zoals bij de bioindustrie de mannetjes direct gedood worden.
  Melk koeien zijn constant zwanger en het zal je dan ook niet verbazen dat deze kalfjes meteen worden weg gehaald bij de moeder, wat absoluut niet zo is bij biologische dieren bestemd voor de vlees industrie.
  Scharrelkippen hebben een leidensweg en melkoeien al helemaal. Deze dieren komen bijna niet buiten en hebben een lange lijdensweg te gaan tot de dood.
  Het is eigenlijk humaner om vlees te eten en ei en melk te laten staan of melk alleen biologisch te consumeren. Of neem zelf kippen dat is het beste.
  Dus voordat je dit soort opmerkingen maakt zal ik voortaan eventjes wat meer onderzoek doen.

 7. Nu je toch bezig bent Dede,
  Ik eet zelf geen vlees, maar ja ik heb wel een leren bankstel en leren schoenen. Zit helaas geen label op of het verantwoord biologisch leer is. Denk ik net lekker te gaan zitten, zit het Weer niet mee vandaag. Zit het toch weer anders en dan zit ik er toch maar weer mee.
  Dus voordat ik er mee ga zitten of op ga zitten zal ik even wat meer onderzoek gaan doen. Dus bij deze!

  En ja ik eet wel alle soorten vis (geen dolfijn en geen walvis hoop ik) en heb ook de petitie getekend.

  Ben ruim 10 jaar geleden gestopt met eten van vlees. Tijdens de zwangerschap van mijn kinderen kon ik de geur van gebakken vlees niet verdragen. Alsof de geur van de dood rondwaarde terwijl er nieuw leven in mij groeide. Het ging me gewoon zo tegenstaan en ben er mee gestopt. Melkprodukten eet ik ook niet meer. Ben ook gestopt met roken. Dat is al weer heeeel heel lang gelden.

  Met mijn kinderen heb ik ook leuke gesprekken hierover. (Zij eten overigens wel vlees. Ik laat ze daar vrij in.)
  Over dat dieren andere diersoorten eten en vaak niet hun eigen soort Dolfijnen eten geen dolfijnen, walvissen eten walvissen. En sommige soorten eten wel hun eigen soort. Dus als mens kunnen wij gerust Chinees eten, maar geen Nederlanders. Maar ja, sommige mensen kan ik wel opeten!

  Even zonder dollen, ik eet dus wel vis. Ook tonijn, daar staat op de blikjes een symbooltje dolfijnvrij gevangen. Klopt daar ook niets van? Kun je wat meer zeggen over kweekvis? Hoe herken je dat? En wat is er mis mee?

  Als ik me bewust word dat ik wellicht dolfijn zit te eten in plaats van tonijn stop ik er acuut mee!

  Oh ja, en soms weet ik dat dingen schadelijk zijn voor mijn eigen gezondheid en ook voor anderen, maar tja dan ben ik toch zo dom dat ik er mee doorga. Het stoppen met roken duurde ook even. Kon het soms gewoon niet laten. Dus tussen doen, laten en weten zit soms wat tijd tussen.

  Maar ja, ik ben me ook maar een mens die bewust probeert te worden van alle schadelijke overuigingen, inprentingen, indoctrinaties, manipulaties, etc.

  Sta open voor je welkome bijdrage, maar ga me alsjeblieft niet vertellen wat ik moet doen. Want door de jaren heen heb ik daar een allergie voor ontwikkeld en probeer daar maar weer eens vanaf te komen.

 8. Hej!

  Ik denk inderdaad dat je niet wilt weten wat in die blikjes zit. Ik heb ook een kat en die krijgt vers biologisch vlees (god wat is ze verwend) en brokjes van orijen en acana. Deze merken gebruiken scharrel en weidevlees.
  Een goed merk, wel een beetje prijzig maar je moet er iets voor over hebben. Mijn dierenarts is er in iedergeval blij mee aangezien hij vroeg wat voor eten ik mijn kat geef omdat ze er zo fantastisch uitziet. Maar natuurlijk koop ik ook wel eens een blikje kattenvoer uit de supermarkt. Wat biologische merken betreft, yarrah is een goed biologisch merk en redelijk betaalbaar.

  Wat het roken betreft, ik ben nu zelf 4.5 jaar gestopt en heb er vrij weinig moeite meer mee. Ik gun mijzelf soms een sigaretje op een feestje maar ik heb geen enkele moeite om dan volgende dag van de sigaretten af te blijven.
  Zeker als ik met mijn rentrainingen flink loop te kuchen word ik er weer aan herinnerd waarom ik ook al weer was gestopt.

  IK zal overigens niet vertellen wat je moet omdat iedereen zelf moet beslissen wat hij/zij wil doen. Mijn kinderen zou ik vegetarisch eten voorschotelen maar als mijn man een stukje vlees eet laat ik ze daar geheel vrij in. Ook met kinderfeestjes geef ik geen instructies vooraf aan de ouders tenzij mijn kind daar om gevraagd heeft.

  Ik kan je wel vertellen waarom ik het nog beter vind om biologisch vlees te eten dan vis. Vissers bestaan allang niet meer, ht zo’n grote co-operaties die de zee met enorme massa’s tegelijk leegvissen. Met zo’n kracht dat de vissen niet de kans hebben om de populaties te herstellen. Wat tonijn betreft, als er op de blikjes staat dat er geen dolfijnen bij zijn gedood is dat ook zo. Dit verhaal over tonijn ging over de tonijn zelf. Vooral de blauwfin en ook de geelfin in mindere mate zijn met uitsterven bedreigt. Niets meer en niets minder. Over enkele jaren zal er geen tonijn meer zijn en iedereen vist vrolijk door. Vandaar dat ik zei geen tonijn. Wat kweekvis betreft, kweekvis is net bio-industrie. De vissen hebben nog minder ruimte dan een kistkalf. Hierdoor ontstaan natuurlijk allerlei ziektes aangezien de zalmen (forellen, talipa enz) elkaar aanvallen en door de weinige ruimt die ze hebben elkaar verwonden.
  e kwekers reageerden hier niet op door de aantallen vissen in hun bassins terug te brengen, maar zetten steeds meer medicijnen in, zóveel zelfs dat het Wereld Natuur Fonds de Schotse zalmindustrie onlangs als ‘junkie industrie’ omschreef. De chemische cocktail loopt uiteen van een breed scala aan antibiotica, organofosfaten en neuro-insecticiden tot hormoon-ontregelaars en antifouling (tegen algengroei op de netten). Om de groei van zeeluis te weren, grijpen zalmkwekers soms wanhopig naar paardenmiddelen als ivermectine of cypermethrine, zwaar giftige neuro-insecticiden die, als ze al niet verboden zijn, slechts onder strikte voorwaarden mogen worden gebruikt.
  En tada waar komt al die troep terecht? Juist in de zee en de rivieren. Maar dat is niet alles
  Nog zorgwekkender dan het medicijngebruik blijken het afval, de voedselresten en uitwerpselen die op de bodem terechtkomen.
  loosde de zalmindustrie vorig jaar 7.500 ton afval, het equivalent van het rioolwater van de hele Schotse bevolking. Maar terwijl Schotse burgers voor lozing moeten betalen, kan de industrie haar afval onbehandeld én gratis de lochs in laten stromen. En als laatst zorgen alle factoren bij elkaar dat de wilde zalm krimpt waar je bij staat. Er zijn er nu nog 55.000. Ook de viskwekerijen die andere soorten kweken voldoen aan dit verhaal.

  En nu het eind van het vis verhaal, voor mij staat vis gelijk aan vlees net zoals gevogelte. Het is vlees van een dier niets anders. Je zou kunnen denken dat de wilde vissen een mooie leventje hebben gehad… wat natuurlijk ook zo is. Maar wat ik dus net ook al benadrukte, is overbevissing aan de orde van de dag en er wordt er niks aan gedaan. Als we op deze route verder gaan zullen de oceanen in minder dan 50 jaar leeg zijn. Dit is een feit. Wat ook zorgt voor menselijk leed, zoals locale kleine vissers die geen eten meer voor hun kinderen kunnen vangen. Je ziet het nu al bij de piraten in Etheiopie.. dat waren namelijk vissers. Alleen heeft hun thuis land veel vervuild afval in de zee gedumpt en vissen de overige buitenlandse vis-co-operaties de laatste beetjes vis weg. Dan krijg je dit soort toestanden. Er is een zogeheten viswijzer wat aangeeft wat je wel en niet moet eten en voor de mensen die vis willen eten is dat een goede richtlijn. Verder om het regenwoud en onze aarde te redden is het van belang niet veel vlees te eten en biologisch. Voor het behouden van onze regenwouden en het vertragen van de co2 uitstoot. Vegetariër in een hummer is nog altijd zuiniger dan een vleeseter in een hybride… natuurlijk is een vegetariër in een hybride het best ;)/

  Doe maar met de info wat je wilt
  groetjes

 9. @Dede,
  Pjew, daar word ik stil van. Dank voor de info. Het wordt zo wel allemaal erg ingewikkeld om nog een beetje normaal gezond te eten.

  Het wordt zo voor mij wel steeds interesanter mijn eigen voedsel te gaan verbouwen in een eigen moestuin en (kweek)vijver.

  Of wellicht straks maar niets meer gaan eten, zoals breatharians doen, (voorbeeld Jasmuheen). Leven op prana, licht, chi.
  Geen boodschappen, koken, vaatwas etc. Bespaart een hoop tijd en maakt het leven een stuk simpeler in deze wereld:)

  1. Al was het maar hierom om je even wakker te schudden
   Ronna Herman, maart 2014

   All aspects of Creation on your Earth are awakening, the Mineral and Animal Kingdoms, as well as the Devic and Elemental Kingdoms, and they are assuming their proper roles again as the guardians and caretakers of the Nature Kingdom. The whales and dolphins, who are the record keepers for the history of planet Earth, and the cosmic telepathic communicators between Earth and this galaxy, are desirous of reestablishing their relationship with humanity. You have forgotten; however, they have not. They have willingly and lovingly served humanity down through the ages, only to be killed and maimed. Please help to stop this abomination, beloveds. The dolphins and whales resonate to the element of water, and therefore are very conscious of your emotional frequency patterns. They have suffered along with you down through the ages. Many blessed souls have blended their energies with these beautiful Beings, and are endeavoring to make you aware of how precious and important they are in the complex scheme of evolution.

   The call has gone forth for those of you who remember; those of you who were there in the beginning to reunite in the physical in order to awaken to your own magnificence and heritage, and to reconnect with your brothers and sisters, the whales and dolphins. There is a reunion in the higher realms, but just as important, there are many grand reunions taking place on your planet. You are being reunited with many precious members of your soul family, some of your intimate soul mates, and groups with whom you have journeyed from the beginning of time, and with whom you have had many wondrous experiences. Know that these reunions are gifts that you have earned, an opportunity to share, support and enjoy the harmony and beauty of your compatible soul companions.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.