Advertentie

Rutte en de bom onder het Oekraïne-referendum..


Het is regelrechte overheidspropaganda. Dat is wat Mark Rutte presteert met zijn geheime, maar inmiddels weer uitgelekte strategie over het zodanig trachten te beïnvloeden van Nederlanders, dat zij ‘JA’ stemmen tijdens het volksreferendum over het associatieverdrag met Oekraïne.. Maar wat er in de officiële berichten natuurlijk niet bij wordt gezet, is dat Nederlanders naar Rutte’s wens, geen ‘NEE’ dienen te gaan stemmen. (En nee, dat is niet hetzelfde als ‘JA’ stemmen..!!)

Mark Rutte lijkt de leugenachtige politiek uit de VS als eerste volledig te hebben omarmd. Leugens, leugens en nog eens leugens.. En wat is zijn beloning..?? Hij wordt premier van Nederland...!
Mark Rutte lijkt de leugenachtige politieke praktijken uit de VS als eerste volledig in Nederland te hebben omarmd. Leugens, leugens en nog eens leugens.. En wat is zijn beloning..?? Hij wordt premier van Nederland en schakelt nog een tandje bij naar een hogere versnelling…!

Het is opnieuw gepiepel van de hoogste plank door ‘onze minister-president’ met zijn club van ja-knikkende mede-VVD-ers en PvdA-ers..! Maar waarom zouden we als Nederlandse burgers niet gewoon mogen WEIGEREN dat we Oekraïne toelaten tot de EU..? Want daar gaat het uiteindelijk toch om? Volgens GeenPeil, de club die het referendum voor elkaar kreeg, is het associatieverdrag het begin van een Oekraïens lidmaatschap van de EU.

En ja, premier-cabaretier Mark Rutte, gaat de komende tijd het tegenovergestelde benadrukken: “Ik ken de aspiraties van sommige Oekraïense/Europese politici, maar Nederland is tegen lidmaatschap van Oekraïne en heeft een veto. Het woord EU-lidmaatschap staat nergens in het akkoord en is ook niet het doel.”

Kijk daar was de groeiende neus weer van Pinokkio Rutte.. Het is natuurlijk de grote vrees van Rutte en consorten, die net als iedereen aan z’n theewater aanvoelen, dat het referendum door de Nederlandse kiezers aangegrepen kan worden om onvrede te uiten over de Europese Unie en/of het kabinetsbeleid te uiten..

NEE, dat kan niet de bedoeling wezen, want Rutte is juist zo lekker op dreef.. Weinig tot geen tegenspraak is zijn doel. Het is niet de bedoeling dat er tegengesproken word. Rutte: “Het referendum gaat over het associatieakkoord met Oekraïne. Niet over het functioneren van de EU. De kiezer en het referendum zijn niet geholpen bij een discussie over een ander onderwerp.”

De gladde Mark Rutte heeft, zo blijkt inmiddels, een geheime strategie uitgedokterd, die het Nederlandse volk, met ouderwetse propaganda, waar ongetwijfeld ook weer het NOS-journaal voor zal worden ingeschakeld (HIER), moet bestoken.. Kies voor ‘JA’, wat feitelijk impliceert: ‘KIES GEEN NEE’…! Lees en huiver over weer een sterk staaltje machtsmisbruik-voor-eigen-doel..

x

x

Over de geheime, maar weer uitgelekte strategie, van de Nederlandse regering,

inzake het afbreuk doen aan eerlijk volksreferendum Oekraïne..

 x

Mark Rutte: “Echt niets blijft geheim!”

2016 © WantToKnow.nl

Share Buttonx

Er zijn al tientallen bekende Nederlanders en opiniemakers in kaart gebracht, die over 1,5 maand zoveel mogelijk mensen zouden moeten gaan overhalen om ‘Ja’ te stemmen, tijdens het volksreferendum Oekraïne. Zo blijkt uit de communicatiestrategie van een overheidscampagne, die met belastinggeld zal worden gefinancierd.. Deze bekende Nederlanders en opiniemaker worden ‘Steunzenders’ genoemd in deze uitgelekte strategie…

Als je straks actrice Victoria Koblenko of de Oekraïense oud-voetballer Evgeniy Levchenko voorbij ziet komen, in spotjes en/of onvermijdelijke talkshows over het referendum: weet dan dat ze het kabinet een dienst bewijzen. De Matthijzen van Nieuwkerks, Jeroen Pauwen staan weer te trappelen om in het gelid van het kabinet te lopen en hun propaganda uit te voeren.. Zo lijkt het. Enja, ook oud-Volkskrant-hoofdredacteur en inmiddels burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes is aangemerkt als propagandist..

Zo blijkt uit de communicatiestrategie, zijn ook publicist en D66-senator Petra Stienen, de COC-organisatie en Instituut Clingendael door het kabinet aangemerkt als de ideale verkopers van de ‘Ja’-stem. Wil je de hele lijst met personene en organisaties zien, klik dan HIER (PDF) voor de BN’ers/opiniemakers/steunzenders, die propaganda zullen voeren. Kennelijk niet voor niets, maar de bedragen zijn (nog) niet zichtbaar..

Mark Rutte zuchtte: “Het is om hopeloos van te worden. Echt niets blijft geheim.” Hij lijkt behoorlijk in zijn maag te zitten met de gelekte communicatiestrategie van het kabinet rond het Oekraïne-referendum. En op de simpele vraag van journalisten, ‘wat heeft Nederland aan dit akkoord?’ antwoordde Rutte, zoals altijd schamper lachend: “Echt niets blijft geheim. Het is om hopeloos van te worden. Het akkoord is belangrijk, want Nederland is een handelsland.” Rutte eindigde het korte interview als een boer met kiespijn en weer dom lachend met een ‘grap’ over het lek.

Hij zegt het ‘absoluut niet erg’ te vinden dat de communicatiestrategie in handen is gevallen van RTL Nieuws. ‘Nee’ blijkt dus geen optie en daar wordt dus grof geschut voor ingezet. En deze door de belastingbetaler gefinancierde propaganda-campagne is niet het enige gluiperige wapen dat wordt ingezet door ‘de premier van ALLE Nederlanders’..

Rutte liegt!
Rutte; ‘Het woord EU-lidmaatschap staat nergens in het akkoord en is ook niet het doel.’ Rutte liegt, want was nota bene oud-president an de EU, Herman van Rompuy, die tijdens de onderhandelingen over dit verdrag in 2013 doodleuk stelde, dat Oekraïne op termijn zal worden zoals de andere nieuwe lidstaten…! En volgens EU-voorzitter Barroso ligt de toekomst van Oekraïne in de EU. Al in 2005 stelde het Europees Parlement dat EU-lidmaatschap voor Oekraïne in de toekomst nadrukkelijk tot de mogelijkheden behoort. Het associatieverdrag vormt slechts de volgende stap in deze geleidelijke, maar onmiskenbare toenadering. Met andere woorden: Rutte liegt opnieuw en sterker nog: we worden weer belazerd door Rutte! Kijk naar deze video van Frits Wester:

Subsidie voor allen die tegen Rusland schrijven..!

Naast deze ‘communicatiestrategie’ van Rutte cs., is het Ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoek aan het doen, naar de mogelijkheid om een subsidie van maar liefst € 294.000 te geven aan een ‘digitaal platform over Oekraïne en Rusland’. Deze website, ‘Raam op Rusland’, zal worden geleid door drie (voormalig) journalisten. Dit bericht verscheen afgelopen week in het nieuws, waarop de SP direct Kamervragen over deze subsidie stelde, die bestemd is voor deze 3 journalisten:

 1. Hubert Smeets (NRC Handelsblad),
 2. Laura Starink (ex-NRC Handelsblad) en
 3. Hella Rottenberg, voormalig correspondent in Rusland voor de Volkskrant.

Deze 3 geven dus leiding aan het platform ‘Raam op Rusland‘ dat op 7 maart gelanceerd zal worden. Inderdaad, preciés één maand voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne wordt gehouden. ‘Vanuit het ministerie is de intentie positief; het formele besluit zal binnenkort volgen,’ zegt een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in een reactie tegen De Telegraaf. De totale subsidie wordt waarschijnlijk over drie jaar verdeeld. De genoemde (ex-) journalisten zeggen dat er geen sprake is van belangenverstrengeling bij het gesubsidieerde project.

‘Het is geen journalistiek project; het is een podium voor kennis, analyse en debat; een platform voor politici, wetenschappers, experts en zakenlui die zich zorgen maken over de toekomst,’ zegt Hubert Smeets over ‘Raam op Rusland‘. Tja en met deze stellingname heeft Hubert Smeets meteen de schijn tegen, want als je geen onafhankelijke houding claimt, zal die er ook wel niet zijn.. Opnieuw een sterk staaltje propaganda van Nederlands belastinggeld..!

‘Raam op Rusland’ zegt ‘een debat te willen organiseren’ tussen Oost en West. Op 7 maart zal de eerste discussie plaatshebben waarbij het referendum over het associatieverdrag centraal staat. Ook toont het platform de gekleurde film ‘Het Oekraïense perspectief‘, waarin Oekraïense hervormers onder meer uitleggen waarom Oekraïne openstaat voor de Europese Unie..

En dan: Waarom ineens minder stembureaus..??

Tja en dan is er de Minister van Binnenlandse Zaken, Roland Plasterk, die een stevige Oekraiense duit in het zakje doet, door het aantal stembureaus te beperken.. Waarom..? Het schandalige antwoord dat zonder blikken of blozen wordt gegeven is: “We verwachten niet zo’n grote opkomst”..

En ja, dan heb je de hielenlikkers, zoals de burgemeester van de gemeente Oldenzaal. Daar wordt ‘officieel verwacht’ dat weinig mensen naar de stembus zullen komen voor het referendum.. En daarom worden er maar vijf stembureaus ingericht, terwijl dat er anders zeventien of achttien zijn. 66% Minder dus..!  “Met alle respect voor het onderwerp, verwacht ik toch een lage opkomst”, verklaarde burgemeester Theo Schouten voor de microfoons van NOS Radio 1 Journaal.

minister Plasterk opgeroepen tot een kostenefficiënte uitvoering van het referendum.
Minister Roland Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft opgeroepen tot een ‘kostenefficiënte uitvoering van het referendum’..

Vergeleken met de provinciale verkiezingen van vorig jaar worden er door het hele land 10 procent minder stembureaus ingericht. In de gemeente Oldenzaal is het aantal stembureaus het hardst gedaald. Burgemeester Schouten (PvdA) denkt officieel.., dat weinig inwoners van zijn gemeente het belang zien van het referendum. “Dit referendum gaat niet om een algemeen vertegenwoordigend lichaam zoals de Tweede Kamer, die vier jaar lang de bevolking vertegenwoordigt. Dit is een raadplegend referendum, dat bovendien maar over één onderwerp gaat. Daarnaast heeft minister Plasterk opgeroepen tot een kostenefficiënte uitvoering van het referendum. Oldenzaal is een compacte gemeente en daarom denken we dat we minder bureaus nodig zullen hebben.”

Het referendum, dat op 6 april gehouden wordt, is geldig als 30 procent of meer van de stemgerechtigden komt opdagen. Schouten betwijfelt of die drempel in Oldenzaal gehaald wordt. “Bij de Europese verkiezingen in 2014 was de opkomst hier 33 procent. Dat is al laag. Ik denk dat de opkomst in april nog minder zal zijn.” En ondanks de lage verwachtingen roept Schouten de gemeente op om te komen stemmen. “Zelf ga ik stemmen en ik hoop dat zo veel mogelijk mensen dat doen. Maar of men gaat stemmen, is afhankelijk van de campagnes die worden gevoerd en het belang dat de mensen hechten aan dit onderwerp.”

10% Minder stembureau’s…
Bij het Oekraïne-referendum in april zullen in sommige gemeenten fors minder stembureaus beschikbaar zijn, zo blijkt uit een NOS-enquête, waaraan 323 van de 390 Nederlandse gemeenten meewerkten. Bij deze 323 gemeenten gingen bij de provinciale verkiezingen in 2015 nog ruim 7000 stembureaus open, nu zijn dat er zo’n 700 minder.

Het associatieverdrag is vorig jaar goedgekeurd door de Tweede en de Eerste Kamer, maar is inmiddels, hangende het referendum opgeschort. Delen van het verdrag zijn 1 januari wel al in werking getreden en volgens voorstanders gaat het verdrag vooral om economische samenwerking; tegenstanders denken dat het verdrag een eerste stap is naar een Europees lidmaatschap van Oekraïne en wat zal leiden tot grotere spanningen en problemen met Rusland.

Het aantal stembureaus fluctueert sowieso per verkiezing, maar bij het Oekraïne-referendum daalt het aantal stembureaus wel opvallend hard. Tussen de Europese en de provinciale verkiezingen daalde het aantal stembureaus in de onderzochte gemeentes met slechts 95. Deze hoge daling kan in sommige gevallen leiden tot langere reistijd naar een stembureau. Dat is niet in alle gevallen zo: soms waren er op dezelfde locatie meerdere stembureaus, en is er nu maar één stembureau per locatie over. Ook zetten sommige gemeentes mobiele stembureaus in, die meerdere locaties bezoeken.

* * *

117 gedachten over “Rutte en de bom onder het Oekraïne-referendum..

 1. Wat een zooitje dat Vaderlandje van mij, dat heeft toch helemaal niets meer te maken met volks vertegenwoordigers, maar alles met land verraders ! Is die Fritsblog wel te vertouwen ? En ze schamen zich er niet eens voor, die plasterkerk, is het oervoorbeeld van een socialistise leugenaar, en klassen verrader ! trouwens de rest is van het zelfde slag. Je mag niet oordelen en veroordelen, je moet je lekker je hele leven laten naaien door ze, niet waar Guido.j.

  1. Al sinds jaar en dag lees ik andere omschrijvingen voor de afkortingen van de politieke partijen. Laten we 4 grootste partijen eens nader onder de loep nemen:
   VVD VrijheidsVerpatsing en Demagogie
   PvdA Partij van demagogische Afglijders
   CDA Christen Demagogisch Appel
   D’66 Demagogen 1966
   en sinds kort (volgens de peilingen)
   PVV Partij voor Volksmisleiding
   Het opvallende is dat de vier grootste partijen alle de demagogie hoog in het vaandel hebben staan, maar hier uiteraard als marionetten niet openlijk voor uit komen. De PVV is de enige partij, die eveneens de demagogie, weliswaar met een bijzonder grote mond hoog en breed uitdraagt(laten we het netjes houden, toch?), maar het in hun naamsafkorting wel openlijk aangeeft, zonder het zelf te beseffen! Hoe lang blijft dit spel nog doorgaan? Niet lang meer!
   Groeten uit Tukkerland, Harrie

  2. De politieke partijen die de laatste decenia geregeerd hebben zijn er 3 of 4, waarvan de VVD en PVDA, de langste geregeerd hebben, de baas gespeeld, de PVV heeft nog nooit geregeerd dus treft geen blaam dacht ik.
   De ergste volks verraders vind ik de PVDA, vooral mensen als type Kok, van uit het syndicale werk om hoog klimmen over de rug van de arbeiders, naar vet betaald commisaris baantjes.
   Uit mijn jeugd weet ik waar voor ze stonden, Drees met zijn AOW créatie is onstervelijk, en zo waren er meer, maar God wat hebben ze die partij verkracht en misbruikt, ik ben er alleen eigenlijk maar erg droefig over, dat onze linkse sociale erfenis zo kapot is gemaakt, persoonlijk denk ik dat Wilders het bijna niet slechter kan doen, ondaks hij mij niet sympha is.
   Groet Jenne

  3. Het belangrijkste is nu dat we met een grote meerderheid nee stemmen tegen een associatieverdrag met Oekraine.
   Hoewel ikzelf denk dat een nee gewoon genegeerd zal gaan worden en dat ze er net als bij het stemmen tegen de grondwet een andere naam aan zullen geven en misschien een paar kleine veranderingen zullen aanbrengen.
   Balkenende heeft dat kunstje al eerder gedaan dus waarom niet nog eens?
   Alle leden van de EU mogen alleen maar uitvoeren wat Brussel hen zegt te doen en ze mogen blij zijn als een (wets)voorstel de Europese commissie haalt maar die hoeven daar niets mee te doen en kunnen dat gewoon naast zich neer leggen.
   Rutte en al die anderen in Den Haag worden door Brussel alleen maar gebruikt om landelijke regels en wetten aan de wensen van Brussel aan te passen en in te voeren met als doel al het kapitaal op 1 grote hoop en de bevolkingen mogen verrekken.
   Landelijke politieke verkiezingen hebben daardoor geen zin meer omdat het niets uitmaakt als je alleen maar mag uitvoeren wat Brussel wil.
   We kunnen nu nee stemmen en afwachten wat ermee gaat gebeuren en als ze bij een nee wederom de wil van het volk negeren zouden we in opstand moeten komen tegen de regering en Brussel in het bijzonder.

  4. Dit is wellicht je belangrijkste stem van dit decennium. Feitelijk is het handelsverdrag maar een metafoor. Deze verkiezing gaat over het vertrouwen en/of wantrouwen in onze bestuurders en onze positie in Europa. Een gigantische meerderheid van Nee stemmers kan een sneeuwbaleffect veroorzaken en naar later zal blijken de eerste stap in verandering kunnen zijn.

   Al ben ik misschien ook maar een dromer hoor, en zal je zien dat dit referendum op een fiasco uitloopt. Met een minimale opkomst of een uiteindelijke overruling door Brussel. Maar goed, de eerste stap is de stap naar het stemhokje!

  5. Eli020 Niet bij voorbaat de hoop opgeven. Bij het startschot waren er al zoveel doemdenkers dat de aanvraag al niet eens zou lukken; en zie, waar een wil is, is een weg. Gezien de heftige paniekreacties heeft het establishment heel goed door dat er een sneeuwbal effect vanuit kan gaan.

 2. Onze “HELD” FRITS Hij die zich kapot rent richting Vluchtboot naar Engeland ( mochten de Isis Extremisten onverwachts bij hem voor de deur van zij huisdeur staan in Voorburg ) Regel een wapen snurker en richt die op de vijand die jou tv wil stelen ..( en de rest) inplaats te vluchten net als ( die andere schijterds van de PRO regering kliek ..EN ONS IN DE STEEK ZULLEN LATEN https://youtu.be/SznOugWxtTg
  En jullie hebben toch niet echt de illusie dat het referendum ( mocht tegen Oekraïne ) gestemd worden dat men het verdrag niet door laat gaan …?? hahahaah wordt wakker mensen

 3. Gemeente Barneveld frustreert referendum.
  Voor de gemeenteraad verkiezingen richten ze 38 stemlocaties in, dit terwijl het voor de verkiezingen niet uitmaakt of er 10.000 of 20.000 stemmen uitgebracht worden, de te verdelen zetels worden gewoon verdeeld zoals de uitslag aangeeft. Bij het komende associatieverdrag referendum slechts 20 locaties en doet het aantal stemmen er wel degelijk toe, daar moet minimaal 30% der kiesgerechtigden een stem uitbrengen. Het zou de gemeente sieren zich neutraal op te stellen en gewoon alle 38 stemlocaties te handhaven. Het moge duidelijk zijn dat dit referendum er wel degelijk toe doet, de uitslag kan van grote invloed blijken op de Barnevelder en Nederlandse bevolking.
  Associatieverdrag Oekraïne:
  handelsverdrag, financiëel ondersteuningsverdrag, een militair ondersteuningsverdrag en een integratieverdrag met de €U.
  Handelsverdrag; Oekraïnse economie vergelijkbaar met de provincie Noord-Holland. Valt onder €U en is reeds in werking en blijft dat.
  Hier stemt u over: Financiëel ondersteuningsverdrag; Oekraïne is zo ongeveer failliet, passen meer €uro’s in dan in Griekenland; gaat ons geld kosten. Militair ondersteuningsverdrag; Burgeroorlog gaande, Kiev Nazi’s, €U en CIA tegen mensen die voor meer samenwerking met Rusland zijn, Separatisten genoemd; daar mengen we ons liever niet in. Integratieverdrag met de EU; Vrijheid zich overal in de €U te vestigen, uitwaaieren over uitkeringsvriendelijke landen; zitten we niet op te wachten. Met corruptie staat Oekraïne op plaats 130 van 168. In dezelfde lijst Nederland op plaats 5 van 168. Kortom, wilt u geld inleveren, een oorlog in gerommeld worden en er 1000den werklozen bij: stem JA Wilt u het voorgaande niet: stem NEE

  1. dat ouwe vies rijk stinkende fossiel.. denk dat hij ook al die ” rubber boten ” heeft gefinancieerd, nederland is nooit echt bevrijdt van de 2 w.o. ! We staan nog steeds onder BEZETTING van de smerige zionisten en de euro ons door de strot hebben laten proppen was eingelijk het voorspel van wat NU aan de hand is.. MUNT VAN DE BEZETTING
   Kortom ; Rutte is gewoon een loopjongen met putten in zijn wang en een stokneus die steeds langer worden zal, tot HET GENOEG IS GENOEG IS!
   Plasterk had na het ” afluister-gezeik ” opeens een hele grote vieze grijze baard.. en het gezegde is dat mannen met een baard iets te verbergen hebben..
   Hij heeft in ieder geval zijn “lachen ” beter gedoseerd als Pinokkio Rutte die echt om alles staat te lachen, zou het nu echt zijn dat hij werkelijk zo dom is dat wij als wakkere zielen het niet door hebben dat we hem op zijn ” woord ” moeten geloven, of.. lacht hij ons gewoon breed uit met alles wat hij denkt te kunnen verkondigen terwijl er in dit land door de politiek met ons wordt gesold?!
   We hoeven het niet meer te pikken, allang niet meer!!
   Ben blij met Geen Peil, DE ROOS ZONDER DOORNS!

 4. Wil je een ander Nederland dan zul je PvdA CDA VVD D66 totaal weg moeten stemmen.
  Wat promotie voor een partij met leiders als Omzigt en Adele van der Plas zullen Rutte zijn neus zo lang doen maken dat hij erover struikelt.

  In campagnetijd Rutte goed wars zitten zoals hij de oudjes dwars zit,, maar intussen wel jaarlijks ca 7 miljard erfgeld van hun “ophaalt”.

 5. Domme zet van rutte. Hoe minder stemburo’s hoe meer aandacht hij trekt op het veel besproken en verdacht onderwerp. Daar krijgt die man nog veel spijt van.

 6. Schandalig wat deze Minister President met z’n linkse kornuiten er door probeert te loodsen door minder stembureaus aan te bieden.
  We worden zo wederom voor de tweede keer voor de gek gehouden.
  Schandalig, laat ons allen deze Man niet vergeten en hem zeker niet z’n zin te geven met z’n achterkliek.

 7. Nederland heeft op dit moment een prominente rol in de EU. En wanneer de meederheid NEE, stemt gaat de grap niet door en wordt Rusland niet uitgedaagd om te reageren. Reken maar dat er een burgeroorlog zal uitbreken waarbij de demarkatielijn zal komen te liggen bij het overgangsgebied waar de meeste Russen wonen. De Oekrainers die lekker worden gemaakt met een lidmaatschap moeten maar eens aan de Grieken vragen hoe dat is bevallen. De NWO moet met behulp van o.a. Rutte er doorheen gedrukt worden en de 3e wereldoorlog, de natte droom van het vs-zionosme een feit.
  Aan onze handen zal geen bloed kleven. NEE dus!!!!!!! Nederland schoon, let op Vrede & Recht de schoonmaakclub van Nederland!!!!!!!

  1. Er gebeurd helemaal niets in de Oekraine. Oekraine heeft 13 kerncentrales waarmee het de EU kan chanteren. De enige reden voor de coup in de Oekraine was de Krim.
   Omdat vanuit de Krim Syria van wapens werd voorzien.De oorlog in Syrie is binnenkort over.

   De Oekraine wordt een KAT IN DE ZAK voor de EU omdat ze nog 100 jaar gechanteerd zullen worden met die 13 kerncentrales die erg lijken op die in Tjernobyl. De Russen hebben al gezegd thermonucleaire wapens in te zetten in Syrie. Dus ook in de Oekraine. Het gaat de goede kant op in de wereld. Op weg naar een thermonucleaire oorlog. Ik ben benieuwd of Rothschild het aandurft!

  2. Genies of Death, zo is het, en de Rothshilds moet je niet overschatten, ik denk dat er voor Rusland niet veel andere mogelijkheden zijn, buiten nucleaire wapens !

 8. Ik denk dat de beslissing om minder stemhokjes beschikbaar te stellen extra veel mensen het ongemak voor lief nemen en er toe zal bewegen puur uit protest een nee-stem uit te brengen. Zelf ben ik in ieder geval bijzonder gemotiveerd om hier te helpen dit smerige plan op democratische wijze te dwarsbomen door in ieder geval te gaan stemmen, al moet ik er een halve dag voor snipperen, bij wijze van spreken.

  1. Ik ben wel in de veronderstelling dat ongeacht het aantal kiezers er een grote meerderheid van Tegen stemmers zal zijn.

  2. Waar ik erg benieuwd naar ben is wat er gaat gebeuren als de meerderheid NEE stemt.
   Als dat wordt genegeerd weet u gelijk wat DEMOCRATIE in de EU nog voorstelt.
   Want dat is er dan namelijk niet meer.
   TTIP wil de EU erdoor drukken wat betekend dat bedrijven boven alle wetgeving staan en landen miljarden boetes kunnen opleggen als er niet aan hun eisen wordt voldaan.
   Glyfosaat willen ze erdoor drukken wat ook weer ten goede van de winst van multinationals zoals Monsanto komt.
   Oekraine bij de EU is Poetin dwars zitten (zeg maar provocatie) en Wederom Monsanto en Shell hebben daar grote belangen.
   Kortom alles wat de EU doet is in het nadeel van de burgers en in het voordeel van hen die toch al miljarden belasting voordeel krijgen namelijk de multinationals en/of banken die ook door onze steun overeind gehouden moesten worden.
   Wat is nu eigenlijk het voordeel voor ons gewone burgers geweest sinds de EU er is?
   De sterke gulden is voor te weinig weggegeven.
   Meer werkeloosheid.
   Meer armoede.
   We komen steeds meer in een dictatuur terecht en onze rechten worden vervangen door plichten.
   Wanneer worden we nu eens wakker?

  3. De Oekraïne heeft op handelsbelang weinig te bieden aan oa Nederland. Is het zo corrupt als de pest en staat op de 130ste plaats van corrupte landen. Als je wiki opent wordt er over de geschiedenis geen woord gerept over Khazaria, dat stink al.
   Heeft het een enorme staatsschuld.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Oekra%C3%AFne
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Rijk_der_Chazaren

   Weten we “nog steeds niet” welke rol het heeft gespeeld met de MH17.
   Zullen er hoogstwaarschijnlijk miljarden aan belastinggeld van EU burgers verdwijnen richting Oekraïne.

   Het handelsverdrag is een ruim begrip, dus oorlogsmaterieel valt daar ook onder.
   Moet Nederland handel met zo’n land drijven, met de mogelijkheid nooit zijn geld terug te zien.
   Ik zeg NEE, NEE en nog eens NEE

  4. Twan Huys werd gisteren aardig afgedroogd door Nigel Farage in Nieuwsuur:))
   De tip van hem was aan Twan, Rutte maak er twee referendums van 6 april, exit EU en nee tegen Oekraine .

  5. Ze zijn wel wakker volgens mij, ze moeten alleen nog in beweging worden gezet !!!, maar deze lepe viese elite, heeft de mensen in een angst dwangbuis, plus schulden maken mensen onmondig, verbreek je kettingen !

  6. http://www.npo.nl/eenvandaag/25-02-2016/AT_2047474
   In deze uitzending van één vandaag was Jan Roos aanwezig en moest moeite doen om duidelijk te maken dat het referendum niet over handelssamenwerking gaat maar over militaire,politieke en financiele samenwerking.
   De presentator kon dit niet echt waarderen (tenminste zo kwam het op mij over) en Jan Roos werd bijna niet de tijd gegeven om uitleg te geven.
   Ook Pechtold (D 66) was voor het gesprek met Jan Roos aanving in beeld en is natuurlijk voorstander van het verdrag.
   ik vond dit een duidelijk staaltje propaganda van de NOS om mensen over te halen om ja te stemmen maar wel door verkeerde voorlichting vandaar dat ik de link plaats.

 9. persoonlijk vrees ik dat dit weer een referendum wordt zoals bij de toetreding tot de Europese unie. Tot op de dag van vandaag heb ik nergens een duidelijke uitleg kunnen vinden van onze regering over welk gedeelte van de uitslag “NEE” ze toen niet begrepen hebben.
  Als de uitkomst elke keer vooraf vast lijkt te staan, is het eigenlijk nauwelijks een wonder te noemen dat men voor minder stem locaties kiest, want NIET STEMMEN en gewoon thuis blijven is wat de regering duidelijk zelf in de hand werkt door zich van de mening van de bevolking niets aan te trekken.
  Een referendum is slechts een formaliteit en een klucht.

 10. Landelijke saamhorigheid wat je denk ik ook mag verwoorden in nationaal socialisme maakt mensen sterk omdat je dan een blok kan vormen in plaats van individueel tegen iets te strijden.
  Dit is echter wel het tegenovergestelde van wat de EU voor ogen heeft.
  De EU dient alleen de belangen van multinationals,banken en de rijken ten koste van de gewone mensen.
  Wat is sinds het bestaan van de EU in het belang geweest van de gewone burger?
  Wij hebben nee gestemd tegen de grondwet wat onder een andere naam en een paar kleine niets voorstellende veranderingen toch is doorgedrukt.
  Armoede is toegenomen voor de gewone mensen terwijl de rijken rijker zijn geworden.
  Wegens regelgeving vanuit de EU is het nu mogelijk om mensen die een vaste baan hebben te ontslaan en daar voor minder verdiensten een werkeloze neer te zetten (in sommige gevallen zelfs dezelfde persoon die eerst ontslagen is).
  Negeren van de wil van het volk en werken aan een systeem waarmee je mensen arbeid kunt laten verrichten voor minder loon (het liefst voor geen loon) doet mij aan een periode uit de 20 ste eeuw denken waar ook door multinationals gebruik werd gemaakt van slavenarbeiders (hierbij denk ik aan IG Farben bij Auschwitch).
  Toen werd dat fascisme genoemd wat onderdrukking betekend van de gehele bevolking en dat lijkt verdacht veel op waar de EU naartoe werkt.
  Vandaag was er een uitzending van Buitenhof waar ook gesproken werd over het referendum maar waar een voorstander van het associatieverdrag met Oekraine alles in het werk stelde om ervoor te zorgen dat de mensen in zouden stemmen met het verdrag en nationaal socialisme zelfs het vergif voor de politiek noemde.
  Deze persoon werd telkens klem gezet door de man aan de andere kant van de tafel die geholpen heeft het referendum van de grond te krijgen interessant om te zien hoe de voorstander zich in allerlei onmogelijke bochten en leugens moest wringen.
  http://www.npo.nl/buitenhof/06-03-2016/VPWON_1250224
  Trek zelf uw conclusie en stem wat voor u het beste is en volgens mij is dat nee tegen het associatie verdrag.

 11. Er klopt iets niet. Bij ‘Nee’, gaan de Regering en EU gewoon door.
  En toch worden BN-ers (Bruikbare Idioten)van onze belastingafdrachten ingehuurd en de departementen ingezet voor verspreiding van DESINFORMATIE.

  Het verdrag zit bomvol met innige politieke en militaire samenwerking.
  Welnu, de EU is een vehikel van, voor en door de globalisten (nieuwspraak voor fascisten – bedrijven zijn de baas). m.n. ING en Rabo zitten tot hun nek in de Fabrieks Farms daar. GMO’s, batterijkippen, e.d. – die troep moet zonder beperking naar de Nederlandse supermarkten. Dat regelt dit verdrag.
  Unilever ligt in bed met de fascisten in Kiev. Met gelegenheidspartij ‘Oekraine Referendum’ beogen zij ‘JA’ propaganda over de argeloze burgers uit te storten.Stemmen kopen ahw.

  Rol sHELL: schaliegas is een ENÓRME miskleun.
  De putten leveren nog niet de helft van de target. De markt is zwaar oververzadigd, de prijzen zijn ingestort.
  Concurrenten stappen uit de productie, anderen failleren.
  sHELL verhaalt het op de EU-bevolking, eventueel via stutten banken en de criminele oligarchen.http://business.financialpost.com/news/energy/altagas-ltd-shelves-douglas-channel-lng-plans-amid-global-surplus?__lsa=a84d-d6c6

  Tip: niet meer kopen; produkten SHell, Unilever, Rabo, ING c.s.
  Geen Dove, Axe, OMO, Lipton, Ola, Knorr, Blue Band, Bertolli, etc.
  (nb.: zijn apps voor beschikbaar).

  Thierry Baudet interviewt Arno Wellens;
  Verdrag dient de witwas route van de oligarchen!:
  https://www.youtube.com/watch?v=UbB7aSJtmhM

  MH17 – de doofpot, heeft alles met dit sinistere verdrag te maken. (in de militaire sectie)
  De waarheid wordt begraven.
  De dag dat ie neerkwam, begon Kiev in het gebied een offensief (in de concessie van SHELL).

  Unieke kans – voor de oligarchenkliek – om Nederland te chanteren.
  Kom op met jullie miljarden,
  en geef ons alle vrijheid van handelen . . . anders – openbaren wij de Nederlandse rol bij de opzet van MH17.

  Dit verdrag is een oorlogswapen. Asymmetrische oorlogsvoering. Het wapen wordt ingezet tegen de Europese bevolking. ‘JA’ stemmen is zelfdestructie.

  1. Hoi Burgerpesten,

   Goed gezien ja! Shell heeft zeker te weten een hoofdrol in de zaken,
   heb je wel eens naar het logo van hun gekeken en dan komt mijn vraag :
   zoek de verschillen.. het kapsel van bea is geen champignon maar een schelp.. hoe duidelijk kan symboliek zijn in deze tijden..

   groet Luna

 12. Ik stem NEE. En ik hoop dat een heleboel mensen wakker zijn geworden en ook NEE gaan stemmen. NEE tegen een bron van oorlogsproblemen. NEE tegen de ongehoord hoge niet nader uitgelegde financiele bijstand aan Oekraine om de regels te gaan aanpassen in dat land! (Welke bijstand wordt verleend?) NEE tegen meer migratie net als bij andere oost Europese landen die bij de EU zijn gekomen het geval is. NEE tegen Monsanto die straks in Oekraine de landbouw mag verkrachten met in de hand het TIPP verdrag. NEE tegen Shell die daar fracking” of hydraulic fracturing gaat toepassen, de contracten zijn al getekend. (Het is een methode om schaliegas vrij te maken.) NEE tegen een land dat op het bot verscheurd is. Een niet gekozen regering heeft. Opstandige groepen die conflicten veroorzaken. NEE tegen een associatieraad die het toezicht gaat houden, NEE tegen een associatiecommitee, NEE tegen allerlei subcommissies die miljoenen gaan innen van onze belasting. NEE tegen een corrupt land waar oligarchen de dienst uitmaken en de confrontatie met Rusland opvoeren…

  1. Hydra, er worden gelukkig steeds meer mensen bewust en wakkerder van wat speelt
   afgelopen avond zei Roemer precies wat jij aankaart m b t dit spook wat ze ons weer even willen laten doorslikken, ook als we het niet WILLEN of WENSEN, ze doen ons gewoon op een ” biologische ” manier water boarden, zo voelt het als het NEE straks gewoon weer wordt weggemoffeld
   Het is ronduit a bloody s h a m e dat de meeste programma’s de leugens in tact houden, met uitzondering van de betere ” antennes ” zoals de v p r o en p o w n e d met zijn duidelijke en eerlijke documenten

   fijn dat er sites zijn zoals deze van Guido, ik ben daar dankbaar voor

 13. Geheel off-topic, maar laten we nu maar gewoon eens álle burgers wereldwijd opsluiten in hun huis, dan géén aanslagen meer. Niemand geen vrijheden meer, helemaal niets. Voordat de salami op is, laten we me maar alvast het einde voorspellen zodat alle schapen weten waar we naar toe gaan, allen opgesloten en gestript van alle vrijheden! Zou dit vooruitzicht de schapen in wolven kunnen veranderen?

  1. dit riekt naar een militaire oefening. Zouden de militairen al voor de aanslagen massaal nabij paraat hebben gestaan? Vast wel…

  2. Inderdaad Sun. Ik heb ook heel sterk het gevoel dat dit wel eens een aanleiding zou kunnen zijn om in België de noodtoestand af te kondigen, zoals in Frankrijk gebeurde na de Parijse aanslagen. Daar is die noodtoestand nog steeds van kracht.

   Met een beetje boerenverstand en een sterke intuïtie, kan men al snel tot de conclusie komen dat dit een nieuwe zeer goed georkestreerde valse vlagoperatie is. Denk daarbij alleen maar hoeveel voorbereiding dit heeft gekost. Daarnaast maakt dit opnieuw duidelijk dat al die verscherpte veiligheidsmaatregelen niet de veiligheid dienen.

   Een ander zeer opmerkelijk feit de datum van vandaag: 22-03-16.

  3. Hoi Arend, er zijn nog steeds mensen die denken dat het onmogelijk is dat overheden geïnfiltreerd zijn met terroristen.
   Alu hoedje of niet, kan me niet meer boeien, voor wie nog het volste vertrouwen heeft in de overheden, krijgt van mij vandaag wel te horen hoe ik daar over denk.
   Ik had me gisteren nog zo voorgenomen om weer in de hogere frequenties te begeven en nu dit weer. Zucht… 🙁
   Eerst Frankrijk en nu Brussel. Ergens denk ik dat Nederland wordt overgeslagen omdat we een koningshuis hebben. Zouden ze dan toch nog ergens goed voor zijn? 😉

  4. Aanslagen worden door overheden gepleegd. Alleen malloten denken echt dat de door de media aangewezen zondebokken de daadwerkelijke schuldigen zijn.
   De echte terroristen zijn de corrupte overheden!

  5. das het voordeel van platte aarde gasten, voor hun is elke gebeurtenis en aanslag bijvoorbaat een hoax, wat dat ook mogen betekenen, onechte doden en gewonden of zo?! gemengd met wat echte zeker, vind ik echt genoeg, was het maar een hoax, diegenen die al aangewezen worden als daders voordat de daad gepleegd wordt dat heet “patsies”…. over rode haringen en bergofferuitvluchtbokjes;

   Quote: ” patsy = scapegoat. red herring. person accused of a something as a cover for a bigger more elaborate crime. Oswald was a patsy in the Kennedy assassination.”

   http://www.urbandictionary.com/define.php?term=patsy

  6. Hyperalert.

   Mij zul je zeker niet horen beweren dat dit allemaal een hoax is. Waar ik wel van uitga is, dat hier een grotere organisatie achter zit dan een stel door het westen, Saoedi Arabië en Israël getrainde, van militaire en financiële middelen voorziene ‘islamitische fundamentalisten’. Ennuh, een platte aarde gast en ik zeker niet.

  7. Hoi Sun en Arend,
   het lijkt alsof ik een boek aan het lezen ben, wat ik al eerder heb gelezen. Alles loopt naar plan.
   Dit is waar we nu al jaren voor aan het waarschuwen zijn en bij de meesten komt het niet aan. Ze kunnen niets snappen, begrijpen dat een overheid zo in elkaar steekt.
   Heeft dat niet met intelligentie te maken…? Degeneratie van de mens? Er zullen mensen zijn die voldoende hersencapaciteit hebben om het werk wat van hen gevraagd wordt te doen, maar niet om zodanige gedachtes te kunnen vatten, dat ze herkennen dat ze misleid worden.
   We leven in een grote deceptie…en het is soms ondragelijk als je het door hebt…

  8. dat sterke vermoeden heb ik ook Arend; Israelian Secret Intelligence Service oftwel Isis, 1 van de belangrijkste afgoden van de cabaal conctie connectie en die godvergeten zandbak met afgekochte oliekerels met geruite theedoeken op de kop en zo’n witte hou je ballenkoeljurk in de schroei hete zon van allah.

 14. Je kunt natuurlijk ook gewoon tot het slotsom komen dat velen die onder ons leven, huichelen en ons bloed wel kunnen drinken, en op het juiste moment wachten om ons pijn te doen.

  En dit is niet uit de lucht komen vallen, maar gecreéerd door de manier van om gaan van het westen, met deze mensen in hun thuislanden.

  Maar als je de oorzaak kent, neemd dat of dit niet weg dat ze niet onder en bij ons kunnen blijven wonen, en wij kunnen dit beter zelf onder ogen zien en maatregels treffen, voor dat dit gespuis uit het westen opnieuw een Hitler op roept, in de Oekraïne zijn ze al oppermachtig de fazisten, gezamelijk met de fazistische moordenaars van Erdogan, zijn ze een nieuwe oorlog aan het opzetten !

  1. Jenne, mijn vermoeden is dat de regering in de Oekraïne niets met Hitler te maken heeft, maar alles met degenen die ook voor de (wereld)oorlogen verantwoordelijk waren en zijn.

  2. zo werkt het niet Jenne, en weer dat standaard post wo2 trauma paniekvoetbal gejank bovenaan, mijn eigenste wo2 trauma pa en ma de god ganse dag en jij hier op wtk precies zooh, waarom, wat jij wil dat werkt niet en dat zou juist jij moeten weten, de babyboem uitvreet generatie, vooral geen youtubes kijken en vooral op de oude manier verder blijven harken en stuntelen, hoeveel hebben jullie al verziekt, vrijgezel in de virtuele wereld en in de real world, hoe komt dat? als er een vriendinnetje in het zicht is komt old dad er eerst tussen, of is er zelfs al tussen of ruim overheen geweest lang voordat ik dat enigszins besefte (fokking letterlijk, laat het even tot je doordringen, wat ptsd de god ganse dag van kinds af aan kan betekenen, niks mag tot bloei komen, klein concentratie kamp),

   dat is al eens geprobeerd, de zogenaamde goeden van de ‘slechten’ scheiden, hoe? door razzia’s zeker, precies zoals de roverheid dat nu doet, met een lockdown straatverbod spertijd reisverbod und ausweis bitte, en om willekeurige redenen zonder proces opgepakt kunnen worden en opgesloten levenslang zonder proces, oftewel ‘verdwenen’, waar kennen we dat van, ken je geschiedenis, als je jezelf bijvoorbaat zooooooh goed vindt? wat is de kans dat je binnen de kortste keren die gruwelijke foute dictator wordt? ik geef het antwoord; Groot…

   en ondanks deze zeer stevige kost zonder natte ouweschetenflauwekul kan ik je wel hebben Jenne, je had mijn vader kunnen zijn, het blijft mijn vader hèh, en die vecht zich op moment op zijn manier te pletter, op de oude manier, ( met het idee dat ie het kan ontvluchten met een geforceerd solo reisje en veel te veel alcohol en god weet wat voor middelen stiekum nog meer, denkende dat dander dat niet opmerkt, over starende ogen bij leven gesproken, die stinkroes die ik op 100 kilometer afstand ruik en herken, en niemand die hum daar uit kan rammen,)

   in de vadsige ijdele hoop dat de gendarmerie en de marenopzee “die rotzakken wel even oppakken aan de grens”, niet beseffende dat ie zo langzamerhand zelf deel uit maakt van het in 45 jaar zelf gecreëerde fascisten privatiserings euvvd probleem, ieder voor z’n eigen, jaah jaah, de ouwe manier, wo2 in herhaling? graag even anders in 2016 als het even kan…

  3. Parabola,18,1

   Ja de etiketen zijn nog steeds goed bruikbaar Hitler, Mussolini, zo werkt dat, de oude SA éénheden zijn nog steeds spring levend, en staan te springen hun oude sport van uitroeien en kapot maken weer op te nemen !

   Zonder handlangers en uitvoerders is ook het grootste kwaad, tot niets instaat !

  4. Vreselijk zo´n aanslag, in wat voor wereld zijn we toch terecht gekomen? En waarom eigenlijk? Uiteindelijk hebben we het zelf zo ver laten komen.

   Het wordt hoog tijd voor een agenda die de welvaart eerlijk verdeeld, sociale ongelijkheid tegengaat, onderwijs openstelt voor iedereen en zorgt voor verschillende manieren van zingeving in het leven. Alleen zo kan voor komende generaties deze vorm van geweld (op middellange termijn) worden voorkomen.

   Op korte termijn lukt dat sowieso niet meer want wegkijken, dingen niet benoemen en tegenstellingen verder opvoeren, is veel makkelijker. De poolstok van de meeste mensen is niet veel langer.

   Ik vrees daarom met vreze dat de makkelijke weg (voorlopig) gekozen blijft. En dat het zich blijft herhalen, net zo lang tot de meeste mensen het wel gaan begrijpen.

   Nabestaanden en slachtoffers wens ik al het beste toe.

 15. Een moordenaar is bang hij doodt uit angst. Laten we aub niet bang worden, kijk om je heen en zie dat angst tot krankzinnigheid kan leiden. Er is maar een iemand die over mijn geest, mijn denken en handelen regeert en dat ben ik.

  1. Md, ja dat is alles leuk en aardig maar kan ook naar deceptie leiden.
   Je woont ws niet ergens in een ‘heftig’ gebied.
   Ik vermoed, je zou in je broek sch… 😉

  2. Kan je je dan niet indenken dat er moordenaars zijn die puur uit geld doden en niet uit angst? jeetje, waar leef jij?

  3. Parabole

   Mijn klein dochter reist van uit Nederland vaak via België naar hier, haar huis en familie toe, ik hoef verder niets uit te leggen toch !

  4. Ik weet uit ervaring heel goed wat het betekend om het in mijn broek te doen van angst. Ik weet nu ook dat deze angst, voortkwam uit de met de paplepel ingegeven overtuiging dat er buiten mij iets is waar ik afhankelijk van ben. Ik ben opgevoed met het idee van wie goed doet goed ontmoet.{ruilhandel}
   Totdat er zich in mijn leven iets voordeed waarvan ik totaal geen idee had waar ik dit aan verdiend had. Hoe kon ik die toch zo “goed “was zulke “slechte” mensen op mijn pad tegenkomen. Waar was nu die eerlijkheid en gerechtigheid? Een ongekende woede en wraakzucht overmeesterde mij. Ik verkeerde in een hele lage energie en wist dat als ik dit niet verteren kon ik verteerd zou worden.
   Al eerder in mijn leven had ik het bestaan van God of om het even hoe je deze kracht wilt noemen ervaren. Ik heb God om hulp gevraagd en Hij heeft mij gehoord. Ik ben daar geweest waar nog veel mensen zijn. Ik begrijp hun angsten maar zij begrijpen mijn vrij van angst zijn niet.
   Mijn ervaring is dat angst voortkomt vanuit een gebrek dat wij ervaren. Het maakt niet uit in welke vorm dit gebrek zich aandient. Wij voelen ons om een of andere reden buiten het geheel gesloten. Terwijl het geheel op ons wacht om compleet te zijn. We geloven dat we iets van onszelf moeten offeren maar is het opgeven van angst, woede en wraakzucht werkelijk een offer of een bevrijding?

 16. De lucht zit weer vol hypotheses, van wie en hoe, er zijn duizende vermoedens maar geen echte bewijzen, dus enige terughoudendheid is vereist.

  En de manier vangoeilijking van dit tuig, heb ik geen boodschap aan, ik denk aan die gedode onschuldige alledaagse mensen zo als wij, met hun families in de rauw gedompelt.

  Wij blijven maar beschaaft de andere wang toekeren, nou zei weten daar wel raad mee, en beste mensen dit is nog maar het begin, de Djing is uit de fles, en wij krijgen hem er nooit meer ( levend ) in terug.

  1. Het al lang gevolgde patroon mag inmiddels toch wel duidelijk zijn, Jenne. Mocht dat niet zo zijn, dan hier nog maar eens een aantal zaken, die volgens dit patroon zijn verlopen.

   9/11: Patriot Act en daarna haar opvolger wordt afgekondigd, om de VS tot een ware politiestaat om te vormen.

   7/7/2005: Londense metroaanslagen, met als gevolg een verscherpt binnenlands veiligheidsbeleid in Engeland.

   13/11/2015: De Parijse aanslagen, om in geheel Frankrijk de noodtoestand af te kunnen kondigen. Zie mijn artikel ‘Het Parijse effect’. http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/gastcolumns/het-parijse-effect/ De noodtoestand is in Frankrijk nog steeds van kracht en zl na vandaag zeer waarschijnlijk ook niet meer worden opgeheven.

   De aanslagen in Ankara en de rest van Turkije, geven Erdogan de kans zijn volledig dictatoriale potentieel te laten zien.

   22/3/2016: De Brusselse aanslagen, die in mijn beleving zullen worden gevolgd door een algehele noodtoestand voor heel België af te kondigen.

   Als je ziet dat in verschillende Europese landen nu al extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen, kunnen we nu al spreken van ‘het Brusselse effect’. Naar aanleiding van de Parijse aanslagen schreef ik nog een ander artikel, genaamd ‘Is Franse noodtoestand de eerste Europese dominosteen?’. Aan het eind van dat artikel stelde ik de vraag welk land de volgende vallende dominosteen zou worden. Ik opperde Duitsland. Het heeft er na vandaag alle schijn van dat het België gaat zijn.

 17. De terroristen, dwz de corrupte terroristische overheden van de EU kennen géén respect voor wie dan ook. Het volk is slechts onkruid of slaaf. Zij ‘de terroristen’ rekenen erop dat de malloten uit respect voor de nabestaanden hun mond wel houden.
  En dus ja, de malloten houden hun mond en zijn straks blij als ze met hun geweer in hun rug door de overheid in hun huis worden geduwd en opgesloten veilig en kijken daarbij angstig om hun heen of ze geen enge en gevaarlijke moslims zien.
  Ja ja, de media zorgt er wel voor dat de onschuldigen haten en de schuldigen liefhebben, alle malloten slikken het als zoete koek en zullen staan te juichen als we onze bommen zullen gooien op alle Moslims.

  1. Ja ja, de media zorgt er wel voor dat WE de onschuldigen haten en WE de schuldigen liefhebben, alle malloten slikken het als zoete koek en zullen staan te juichen als WE onze bommen zullen gooien op alle Moslims.

  2. In Amsterdam was er veel bijval van de jonge Marokkanen, voor de aanslagen in België !
   Welke overheid zal dit nou toch weer opgestookt hebben, op zo’n moment komt Wilders weer in het vizier !

  3. Heb je wel eens een onschuldig mens uitééngereten op de grond zien liggen, met een vragende blik op het gezicht van wat is dat nou !

   Ik weet van de hoed en de rand, maar dit vind ik onacceptabel, net als 14000 tot nog toe gedode burgers in de Oekraïne, en vele vele andere onschuldige mensen.

   En ga dit astublieft niet vergoeilijken met allerlei, politieke drogredenen,
   ik weet als het ver weg is doet het minder pijn, maar deze daden komen uit het brein van kwade mensen, mensen bezielt door het kwaad, en die hun religie hebben gebaseerd op dit kwaad !

  4. mijn pa wel, sterker nog het was zn eigen moeder, duitse granaat, zoekend naar voedsel in de net verlaten bunker, voor haar 2 boys, aan stukken gereten het verschroeide vlees en bloed over de jongetjes achter moeders rokken, is tie nooit meer overheen gekomen, zichzelf opgesplit in een beroeps iemand en een onbekende zichzelf die niemand mag zien

  5. Hyper Alert,

   En zo als jouw vader, lopen er heel veel mensen rond, met trauma’s zo groot als bergen, en er over praten heeft weinig zin, dia ander heeft het toch niet onder gaan, en psychiaters, nou ja laat maar zitten.
   Daarom heb ik het altijd over de sociale onderlinge beleving, ik weet dat van vroeger, je was nooit alleen, er was altijd hulp en understanding.
   Een goede vriend van mij in Wales heeft zijn hele besteet aan zijn broer, met chel schoc hoop dat ik het goed schrijf, en waar ik woon waren er ook genoeg die het fijn vonden om niet alleen te hoeven zijn, beetje begrip en menselijke warmte doet wonderen.
   Geef hem maar aandacht en beetje verwennen op zijn tijd, en veel slikken dat hoort er bij !

  6. “En zo als jouw vader, lopen er heel veel mensen rond, met trauma’s zo groot als bergen, en er over praten heeft weinig zin, dia ander heeft het toch niet onder gaan,..”
   Een bijkomend probleem is dat ouders hun trauma’s nonverbaal aan hun kinderen doorgeven. Vroeger heette het: niet lullen maar poetsen, en jij hebt het zelf niet meegemaakt dus waar zeur je over. Slechts heel langzaam komt naar voren dat er een tweede generatie slachtoffers bestaat, en misschien ook nog een derde generatie.
   Kun je nagaan hoe lang een oorlog doorwerkt.
   https://www.groene.nl/artikel/niet-zeuren

  7. Absoluut Koekje, maar het is vaak zo denk ik, dat je die anderen er niet steeds mee wilt lastig vallen, met mijn eigen vader mee gemaakt, in de oorlog in Spanje, ging het ook nog al bloedig toe, schieten en vaak met de bajonet, nou daar had hij nog al wat vreselijke dromen over, vooral het laatste stuk van ze leven, toe hij erg ziek was, ja ik heb zelf ook nog wel wat donkere vlekjes, maar doe het er maar mee, je bent een wijs meisje, groet Jenne

  8. Heftig verhaal Hyper, daar had ik overheen gelezen. Dat zet het eten van bloembollen toch weer in een heel ander daglicht.
   En waardoor; zodat de Rotschilds nog godsallemachtiger rijker konden worden.

  9. zou het bijna vergeten, Koekkie ‘niet-zeuren’ artikel dekt 100% de lading, de fnuikende doorgaans onbegrepen doorgeef effecten, met vaak vele consequenties voor iemands verdere ontwikkeling en dusz leven, vanavond net op rtl 4 werd er een kindje van een mishandelde moeder gered door the super Nanny Jo Frost, live heb ik die moeder 5 minuten lang verrot gescholden in het engels, mijn pa wist het nog steeds te presteren; “of ik wel besefte wat die moeder was overkomen” ; ik zeg het effect blijft dat de volgende generatie alweer…. ooh ooh zei mijn pa en het leek of tie het voor het eerst zag, het zijn volhoudertjes hoor die baby boemers, mijn moeder zat stilletjes te herkennen mijn huil en drift buien als baby peuter kleuter en later van vroeger ….. dat voelde ik wel, tsjaah maah, je wist niet beter en je kreeg ook geen hulp van iemand, er was niemand, ma en ik, tot op de dag van vandaag…. en gelukkig jah pa heb ik soms een vorm van contact mee, is bijzonder, in die zin heeft Jenne gelijk, dat zachtere waar ik naar mijn pa vaak moeite mee heb, de beste benadering uiteindelijk. Marcel wist gelukkig dat ik het oprecht bedoelde naar Koekkie toe! dat andere ‘frust’ draadje. En inderdaad dat er velen velen velen met mij moeten zijn op deze aardkloot met iets vergelijkbaars in hun achtergrond… ‘gewone’ mensen omgang verlang ik wel naar vaak genoeg maar vaak moeite mee als ze fijne dingen zomaar gewoon direct fijn kunnen vinden, ik moet altijd even ergens doorheen voor ik het fijn kan hebben, het Bart Chabot effect (vertelde hij letterlijk en erg herkenbaar)…

   http://thetvpage.com/wp-content/uploads/2014/03/JoFrost.jpg

  10. you are a Conduit Cozmic, absolutely! heeft heel heel heel veel goed gedaan, werkt op afstand minstens net zo sterk als van dichtbij, de rottigheid moet en moest er uit, das geen gemakkelijk gedoetje vaak…

  11. Waarom denken jullie dat er altijd gesproken wordt over het aardse tranendal.

   Je maakt een grote fout als je denkt uniek te zijn in je beleving, maar als mens moet je verder, met alle tragiek van dien, de Italianen weten dat te spelen als geen ander, het tragikomische is ze op hun gezicht geschreven, waarom zouden er zoveel mensen uit het leven stappen, ze hebben niet geleerd er mee om te gaan, en vaak staan ze alleen, zonder hulp, zonder liefde en genegenheid, daarom verlang ik zo naar mijn jeugd, want binnen de geborgenheid van je directe familie, krijg je de liefde die geen bijsmaken kent, krijg je die niet ben je voor altijd verloren, geen mijmeringen meer van hoe het was, en zou kunnen zijn, want het zijn deze illusies die mij doen leven, vriendelijke groet Jenne

  12. Hyper voor mij maakt het niet uit wat je woorden zijn, het zijn de vibes erachter die we voelen. “we are all one” <3

  13. @ jenne
   Je weet dat ik je zeer waardeer ( hoewel we af en toe even in de klinsch liggen )Toch kan ik het hier niet helemaal mee eens zijn. Familie kies je in een voorstadium van deze incarnatie en kan in de “uitvoeringsfase”zwaar tegenvallen ( niet bij mij hoor) vrienden daarentegen kies je bewust in dit leven .Veel mensen kunnen binnen hun familie niet die geborgenheid vinden die jij schetst maar wel binnen hun vriendenkring. Mijn vader ( oud indieër ganger ) zei altijd je hebt de oorlog niet meegemaakt, dat was zijn oorlog die ik niet van mezelf kende < de mijne heeft hij nooit begrepen. Toch begreep ik zijn wereld beter dan hij de mijne , vandaar dat ik zijn "lading"heb kunnen afleggen. Mijn oorlog werd met heel andere wapens uitgevochten dan de zijne, de zijne waren wapens als mortieren en pistolen de gangbare weg , bij mij stierven mijn vrienden aan od van heroine enzo. Welke oorlog is erger? geen ze zijn zo erg als je ze zelf maakt ( ervaart), ik denk niet dat mijn pa dat ooit heeft begrepen. Hij was nogal boos over het feit dat ik dienstweigeraar was…. Zo zie je strijd in welke vorm dan ook is van alle tijd . De zijne was in dienst van god koningin en vaderland, de mijne voor bewustwording van mijn generatie.

  14. Marcel beste man, wat is er terecht gekomen van die bewust geworden generatie, maar er is ook niet echt veel meer te verwachten !

   Ja familie is een belangrijk gegeven, soms negatief, dan zegt men je familie krijg je, en je vrienden kun je kiezen, zeker weten.

   Maar ik beschrijf hier mijn beleving, en nog is onze familie hier in het klein, een wereldje vol liefde en symphatie, maar wat je leert geef je door,
   in dit tijdperk van het hypnotisch schermtje zal dat een hele klus worden, even een kleine omarming doet wonderen.

   Ja heerlijk ik was Sergeant bij de AAT, heerlijke tijd, we waren één grote familie, rangen en standen ja op je uniform wel, maar voor de rest mensen onder mekaar, tuurlijk waren er problemen, je vindt overal nou ja ?, maar de dag van Afzwaaien zat ik eenzaam en alleen in de grote vracht wagen, gek gevoel je verlaat de ééne wereld en je treed binnen in de andere, soort geestelijke overgang, maar we zijn lang en vaak bij elkaar gekomen, tot het er te weinig waren, en nu schrijven of bellen we nog wel eens, ja ik had het niet graag willen missen !

  1. Of dat, Marcel. Of hij wordt door het van hem steun ontvangende ISIS persoonlijk op de hoogte gehouden!

  2. ISIS; Israël ja idd. De stoutste dromen van Israël komen uit zodra ze weer hun toneelstuk voor ons opvoeren!

  3. @ arend & sun
   Niemand heeft ooit belooft dat wakker worden makkelijk zou zijn. Wel dat je niet weer slapen kunt als je eenmaal hebt begrepen hoe alles werkt. De enige hoop voor mij komt van de boeddha, die vooral leert dat de oorzaak van lijden gekend kan worden en daardoor worden teniet gedaan. Ook geen makkelijke opgave maar wel mogelijk. Net als sterven een eenzaam pad , of zie ik hier toch af en toe zielen die het zelfde pad bewandelen? Ik denk van wel en dat geeft me kracht en laat me hier af en toe weer terug komen.

  4. Ja Marcel, over wakker worden gesproken. Het is net een nachtmerrie met zombies, malloten en schapen en ze wijzen allemaal naar de gedirigeerde kant. Respect voor Guido en zijn mooie site, hoe hij dit zo volhoudt!
   Wat betreft hoop, ja het is wat het is. Ik heb zelf weinig met hoop, ik maak mezelf geen illusies en ben tevreden met wat ik heb. En wat is het toch heerlijk om af en toe lekker te kunnen ventileren en ook een andere kant te laten horen. De kracht van herhaling, ja daar is de media goed in. En van wie is de media? Wat vergeet men toch snel..
   We wandelen allen onze eigen pad Marcel en ik begrijp wat je bedoelt. Ik vind het ook fijn om jou en andere gelijkgestemde hier te ontmoeten. Altijd goed om te weten dat je niet de enige bent….! <3
   Tja en zonder die holbewoners hier die maar al te graag mee willen gaan met de haatzaaierij wordt het misschien ook wel een beetje saai 😉

  5. @ sun
   Of zoals een goede vriendin van mij laatst zei;”de beste leerlingen krijgen de zwaarste opgaven”.

 18. Ik zeg het je, het zijn malloten die denken dat de Moslims hierachter zitten. Hardnekkige programmering! Ze zijn er meester in: inspelen op de emoties.
  Wat ook zo leuk is, zijn de zgn rechtzaken tegen Rotschild. Ja dan lijkt het toch wel heel ff dat hij ook niet almachtig is.
  Ach ja hoe men ook hard blijft roepen over partijen, corruptie, pedofilie in de kerken, ho maar. Tot daar en niet verder. Geloven in de corruptheid van de overheden gaat er gewoon niet in.
  Wel grappig of eigenlijk dieptriest dat de media maar een paar keer abak nog wat hoef te roepen en alle verborgen schorrie morries zijn weer herboren.
  Het is schandelijk hoe makkelijk de haat is op te roepen, Hitler all over again. Naïeve schapen allen op zoek naar zondebokken om hun eigen ellende te verwijten. Zeg bom, doden en moslims en alle holbewoners herrijzen!
  Je zou maar Moslim nu zijn of Jood toen, er is geen verschil. Haat viert heel makkelijk weer hoogtij onder de schapen.

  1. Ja als ik zeg Hitler all over again, dan is het natuurlijk de Israel-Rotschild Hitler toneelstuk waar ik het over heb.
   We weten allemaal toch hoe de Rotschild nog veel stinkerder rijk zijn geworden aan de wereldoorlogen TOCH!!!

 19. Hoe naïef ben je om te denken dat achter de aanslagen geen grootmachten zitten?
  Geloven in de corruptheid van de overheden moet zijn: geloven dat de overheden niet in staat zijn tot terrorisme.
  Iedereen weet hoe geld en macht corrumpeert. En als jij dan toch nog net die ongelukkige goedzak bent in de regering, dan halen ze je wel over met een mes tegen de kelen van je familieleden.
  Slaap zacht!

  1. Beste Sun, ik begrijp volkomen je verontwaardiging, maar wat weten we nou eigen persoonlijk, niet van horen zeggen, of gelezen hebben, nee aan de lijfe onder vonden bitter weinig.
   Ik heb lang geleden besloten om afstand te nemen, want het is zo vaak heel anders als dat ik dacht, begrijp je, hoed je voor de mensheid.
   Dat er grote krachten achter de coulissen bezig zijn is zeker !
   Maar in eerste instantie sta ik bij de slachtoffers, mensen zo als jij en ik!
   Er wordt tegen woordig meer energie, tijd en geld in de daders geinvesteerd dan in de slachtoffer, rare wereld hoor !
   Vriendelijke groet Jenne

  2. Ja Jenne, rare wereld. Maar dat zijn we zelf. We maken het zelf maar kiezen voor gemak en gemoedsrust. Dit is het resultaat.
   Hartegroet Jenne, laat de media je hart niet besmetten!

  3. @ sun
   Is er werkelijk iets anders dan wij allen? Denk dat er wat dat betreft geen keuze is als je even verder denkt , wij zijn allen één ook al denken sommige van niet! OOk al willen wij het vaak liever even anders zien ook.

  4. Marcel 25,5

   Even iets anders zien, nou van mij mogen al die verrekte Moslims met de verkeerde instelling wel opdonderen, en als het dan moet ook maar wat Nederlandse watjes !

  5. Marcel 25,7

   Ja ik ken deze site, nou en, dit is weer een andere hypothese, vol aannames,
   de mensen blijven maar door leuteren met zijn alleen regenboog people and so on, de réaliteit is heel anders, ook op straat in Europa, maar goed als je het niet wilt zien, van wege je politieke standpunt of zo, dan word je van zelf fijn gemalen net als de oude PVDA !

 20. Sun, ik hoor jou constant roepen van, we are all one, nou dat klinkt misschien mooi en goed in jouw oren, maar is absoluut niet waar !!! 10% van de wereld bevolking zijn ligt tot zwaar psychisch gestoord, daar van 1% min of meer gevaarlijk tot beestachtig !
  En alleen in Nederland is het onderscheid tussen groepen mensen enorm, en veel heel veel willen niet bij die anderen horen, en ook niet als zodanig benoemd worden, een mens is tot iets unieks uitgegroeit, en heeft het kudde verband verlaten, wat eigenlijk werd voorgestaan door de religie, van herdertje spelen over de schaaps kudde ! Dus jij bent Sun, en ik ben Jenne, en we spreken en denken alleen voor ons zelf, groet Jenne

  1. Ja Jenne, het windt je wel op. Niet doen hoor, is niet goed voor je. Nee, eigenlijk ben ik helemaal niet zo constant van de we are one. Slechts een enkele keer afhankelijk van de situatie. Waarschijnlijk lees je toch vaak de voor jouw verkeerde sites en de verkeerde reacties en bouw je dit op van binnen. Géén idee, ik ben geen Mona. 😉
   Veel liefs!

  2. Als je het over niet wakker zijn hebt… Nog een poging:
   https://www.youtube.com/watch?v=pIJHJzDQcRM

   Maar ja, op oudere leeftijd was je doel om even hier te zijn ook een hele andere. Nu, komt wel voor jongere mensen de tijd om dit te beseffen. De enige weg tot een oplossing die de oudere generatie ons heeft nagelaten.

  3. Als je het over niet wakker zijn hebt… Toch nog een poging:

   https://www.youtube.com/watch?v=pIJHJzDQcRM

   Maar ach ja, voor de ouderen onder ons wat het levensdoel nog een hele andere. NU, voor de jongere generaties is het wel de tijd om dit te beseffen. Het is de enige weg tot een oplossing voor de problemen die oudere generaties hebben nagelaten.

  4. Rikk bedoel je toch Arend..?? 😉 2 Verschillende e-mailadressen, 2 namen..? Zo ‘eager’ to be part off..?

  5. Ach, m´n beste Guido Jonkers…
   Omdat bij Jennen blijkens eerdere commentaren mijn naam KarlHeinrich wat verkeerde energie oproept, dacht ik maar een synoniem te gebruiken. Dat lukte echter niet, want het commentaar werd niet gepubliceerd door je site. En what´s in the name… dan moet je de youtube link maar eens bekijken. Natuurlijk kun je dan besluiten het dubbel te publiceren, heel leuk!

  6. Niet in je oordeel schieten Rikk.. De site zet je op wacht en ik geef akkoord op die ‘wachters’, wanneer ze niet grof zijn en/of off topic. Ik kijk zelden naar afzenders. Het is maar hoe je het wilt zien. En/of wilt oordelen. Ik ga nu naar je video kijken. Dank voor je bijdrage..! Geloof het of niet 😉

  7. ik vind Karl Heinrich een toffe naam, eerlijk, gewoon houden en zeker niet voor schamen.

  8. Klopt hoor KarlHeinrich, sinds eergisteren worden mijn posts ook niet meer geplaatst onder mijn oorspronkelijke naam. Dit zonder motivatie en/of feedback.
   Ik moest dus ook mijn toevlucht nemen tot een andere naam. Ook het contactformulier werkt niet. En op vragen via info@wanttoknow.nl wordt niet gereageerd.
   Nu we het er toch over hebben zou het goed zijn als GuidoJ hier enige uitleg over geeft. Dank alvast.

  9. Meneer van Palenstijn, alias Bob van Marsbergen, wat heerlijk dat u hier komt trollen. Alleen maar leugens, simpel te checken. Het was meteen uw laatste optreden hier; dat dan weer wel. Palenstijn ze!
   En ja, wat is er verkeerd aan KarlHeinrich..?

  10. Sun, had niet veel tijd vandaag mooi weer dus de tuin in !

   Nou maak je geen zorgen om mijn gezondheid, die is in handen van iemand met echte liefde voor mij, en je op niets slaande serpentijnse opmerkingen, en dan wat uit veel van je réactisch blijft hangen je onechte gevoels leven, zo van, veel liefs! er is niets zo erg als on echte sympathiën, dat is psycho !
   goedkope mentaliteit van verkopers !

  11. Nou nou, Jenne verder alles goed? Was toch echt wel gemeend hoor, ik zie je hier graag. Maar die berichten heb je waarschijnlijk dan ook gemist vermoed ik. Geeft niets! Fijne dag, no hard feelings!

 21. het gaat allemaal anders lopen als ze willen, of er nu 2 of 9 stemhokjes minder zijn, er komt een revolutie in geheel Europa, of je het nu wel of niet wilt.. er komt een wending die niet te beschrijven is maar wel noodzakelijk

  je kan er donder op zeggen dat de angst regeert in den haag..
  ” zelden zoiets gezien ” ( als troost Bert Visser kijken!!)
  staat er misschien los van, maar probeer de humor als leidraad aan te houden en de leugens en de vieze zaakjes met bonnetjes, pedozaken, gezondheidszorgpionnen, foute zaken die de doofpot in gaan, plasterken die opeens een hele zware baard had na de leugens.. etc. etc..

  Er is zoveel mis met ons land en helemaal nu het voorzitterschap ons deel is, allemaal part of the agenda.. is allang allemaal op geoefend tijdens de bilderbergkliekbijeenkomsten en wat we allemaal niet mogen weten als volk
  klaar met deze satanische kliek, de trilling van de aarde zegt genoeg.. er is nog nooit zoveel energetica in de lucht als de laatste jaren, de maan zal ons het antwoord vertellen

  namaste

 22. Afgelopen avond bij de zuignap Pauw ( soms moet je het wel eens kijken alleen al voor de peilingen die er zo al worden gedaan..hhggrrruummm)! aantal bieenners ( BNN ) met hun mening
  Allemaal eigen mening, prima.. geen een die het in de mond durft te nemen dat we onder druk staan door de v.s. en de bezetting al met de euro gewoon is doorgevoerd!!
  Er is nooit een bevrijding geweest in 1945 lijkt het wel, en alles is weer terug als toen, mijn opa zei dit al in 1975, dat er rond deze tijd een teruggang zou komen naar de jaren 30.. maar goed.. dat is nog niet zo heel erg, wat vel erger is dat we constant leugens en LANGE NEUZEN moeten pikken, deze heren in de huidige BEZETTING dienen met een grote boog AFGESERVEERD te worden naar Mars, kan je komen maar niet meer van terug.. dat zou echt een opluchting zijn want we worden op 6 april wederom MONDDOOD gemaakt, let maar op.
  Het brave jongetje in de klas heet Nederland momenteel en de HOFNARREN zijn zich nog niet bewust dat de HOOIVORKEN EN PEK weleens tot leven kunnen komen .. althans op dit gebied dan, want eerlijk is eerlijk : WIE WIL ER DOUBLE GELABLED KIP ETEN ? Of: WIE HEEFT GRAAG EEN CORRUPTE REGERING ALS BONDGENOOT?
  Ik denk wel eens ; Desi Bouterse is een niet net mannetje, maar is wel president omdat hij wel aangeeft waar het volk aan toe is met hem.. dat maakt het verschil

  Sorry, voor veel mensen zal dit even raar opkijken zijn, maar je kan beter weten of je met een LEUGENAARSKLIEK heb te maken als met een ROOFDIER

  In ieder geval, de echte waarheid betreffende de mh17 zal door dit referendum echt in de vieze smeulende asbak/doofpot belanden.. dit is een van redenen waarom ” ze ” een JA willen, maar die JA is er al.. alles is al in kannen en kruiken in de verhandelingen, zie het als een clausule met indexering..

  Zo ook de zaak in Alphen aan den Rijn, ondanks alles toch een paar keer een piefpafpoef vergunning, met alle gevolgen van dien en dat is nog maar een pinda hoe er wordt omgegaan met ons als mensen in de samenleving, kortom ; HET SYSTEEM WERKT NIET
  Ga ik me nu troosten met Welcome to the Machine van PF

  FIJN WEEKEND ALLEN EN DANK AAN GUIDO DIE HET ALLEMAAL MAAR UITWERKT

 23. Oh ja.. nog dit : H(e)ilary Kingkong is fanatiek op HET JA zeggen van de stemmers.. ze ziet de graanschuur al voor zich door Monsanto in de oe – kreun – republiek.. ook de shell is geil op deze deal en ja.. schaliegas en die vieze praktijken die nog meer corruptheid zal brengen, logo is het zelfde als het kapsel.. think again.
  Gaan over lijken voor dit, zit veel meer achter als men durft te denken

  Nu.. we zullen zien waar Thierry Baudet zijn veto neer zet, maar dit gaat een werkelijk raar weekje worden in politiek kikkerlandje!
  Ook het komende debat met Artvanderstoring.. zou zo maar eens kunnen dat hij voor het debat al is afgetreden.. stinkt aan alle kanten

  Nu genoeg

 24. Volgende referendum moet gaan over weg stemmen van dit kabinet van list en bedrog ze zijn geen haar beter dan Oekraïne en een referendum weg uit de eu de grootste leugenaars zitten in Brussel de leiders

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.