Advertentie

Petitie ‘Behoud contant geld – voor privacy en vrijheid!”


contant betalen

x

x

Handjecontantje.org lanceert de petitie:
x

‘Behoud contant geld – voor onze privacy en vrijheid!’

2016 WantToKnow.nl/be

x

Stichting handjecontantje.org maakt zich sterk voor het behoud van contant geld. De afgelopen weken zijn er zoveel signalen dat onze ‘politieke leiders’, zowel de landelijke als op EU-niveau, met zevenmijlslaarzen stappen zetten om contant geld geschiedenis te laten worden. Daarom deze petitie van de stichting ‘HandjeContantje’. Zij willen met heeeeeel veel mensen een streep in het zand trekken. Om de politiek te laten zien dat ze de laatste grens overschreden hebben. Vanaf hier gaan we op de terugweg. Vanaf nu claimen we ons geboorterecht op vrijheid terug.

Het doel van de petitie is om breed bewustzijn te creëren voor de gevolgen van het verdwijnen van contant geld. In één week tijd zien we de briefjes van € 500 en € 200 verdwijnen – dat wil zeggen: als het aan de EU ligt. En natuurlijk is het aan ons, jou en mij, dat te voorkomen. En om het om te keren: de redenen die aangevoerd worden voor het beperken van het gebruik van contant geld zijn telkens dezelfde: het zou voor onze veiligheid zijn, tegen terrorisme en zwart geld.

Ad Broere en George van Houts bij Radar Tv op 26 januari 2015.
Ad Broere en George van Houts bij Radar Tv op 26 januari 2015.

En natuurlijk wordt er weer een stevig beroep op onze angst gedaan. Het is niet zo heel moeilijk te zien, wat de ware redenen zijn.. Die vallen allen onder de noemer ‘Totale controle over burgers’ Want wanneer het contante geld verdwijnt, zijn wij allen volledig traceerbaar, controleerbaar en uiteindelijk beheersbaar.

Wil jij dat? NEE? Teken dan mee!
Natuurlijk wil jij dat niet! Vandaar dat we de petitie op zoveel mogelijk websites op dezelfde dag willen lanceren: vanaf zaterdag 20 februari staat de petitie open. We vragen jouw hulp om deze petitie maximaal te delen en anderszins bij mensen onder de aandacht te brengen. Om George van Houts, acteur/regisseur van toneelgroep ‘De Verleiders’ en schrijver van ‘Door de bank genomen’ te quoten:

“Als we ons contant geld laten afschaffen zijn we daarmee onze privacy kwijt, we kunnen bijvoorbeeld niet meer naar de hoeren en geen drugs meer kopen. Nee, dit is niet gekscherend bedoeld. Er zijn transacties tussen burgers waar de overheid en de banken niets, maar dan ook niets mee te maken hebben. Na afschaffing van cash geld hebben namelijk de banken en daarmee de overheid inzicht in al ons financiële handelen EN we zijn ons enige machtsmiddel tegenover de banken kwijt; de klassieke, bloedmooie, zich altijd onverwachts en razendsnel voltrekkende: Bankrun. Belangrijkste bezwaar echter: na afschaffing van het contante geld staat het de banken en de overheid vrij negatieve rentepercentages in te voeren. Denk maar eens na over de gruwelijke consequenties daarvan: -5% rente op je banktegoeden..”

Hier hebben we niets aan toe te voegen…… Behalve…

petities nl handje contantje

Hier kun je de petitie vinden en ondertekenen. En delen!

De tekst van de petitie luidt:

Eenieder die zich sterk maakt voor behoud van contant geld, alsmede stichting handjecontantje.org, constateren dat op 12-2-2016 door de Duitse minister van financiën beperking van betalen met contant geld op de agenda van het overleg tussen de EU ministers van financiën is gezet. Deze beperkingen zouden in het belang van de Europese aanpak van fraude en terrorisme zijn. Wij achten beperking van betalingen met en opname van contant geld ongrondwettelijk. Los daarvan tasten deze beperkingen op een onaanvaardbare wijze onze contractvrijheid en autonomie aan.

En verzoeken derhalve, nee, we eisen (!) dat de politiek (en de overheid) het contante geld ongemoeid laat en juist maatregelen neemt om het gebruik, de verkrijgbaarheid en het bezit van contant geld te bevórderen. Tevens willen we dat de politiek het beleid om de privacy van de burgers af te breken, door ze te monitoren in al hun bewegingen, ombuigt naar een beleid dat burgers vrij laat. En een degelijke democratische controle op het vergaren van data gaat invoeren.

Contactpersonen/initiatiefnemers bij de Stichting Handjecontantje.org, zijn Miranda Slob en Kees van de Water

* * *

x

loesje zelfde geld

65 gedachten over “Petitie ‘Behoud contant geld – voor privacy en vrijheid!”

 1. Contant geld is een waarde die hoort bij de rechten van de mens.Altijd alleen pinnen, betekent dag Warenmarkt, dag Snuffelmarkt, dag marktplaats etc.
  wil dat geldverslindende instituut ons die pleziertjes ook nog ontnemen! dan heb ik nog een leuke variatie van Loesje: steeds meer parlementariërs, ergeren zich aan steeds meer parlementariërs.

  MVGR.
  WJS

 2. Ook contant geld is een wettig betaalmiddel daar heeft ieder mens Recht
  op !!!!!! We worden al genoeg gemanipuleerd !!!! Wil mijn recht op privé behouden AUB.

 3. Volgens een recent internetbericht heeft het federale Duitse parlement vorige week een wetsvoorstel dat toegang geeft tot pin- en pukdata van gsm’s goedgekeurd, mmv CDU en SPD: daarmee krijgt men tevens toegang tot bankgegevens,indien men mobiel ‘bankiert’. Groenen en Linken waren tegen.
  Volgens andere berichten ligt een geheim regeringsplan klaar om in de komende zomer de euro vaarwel te zeggen; alle tegoeden boven duizend euro
  worden geconfisqueerd door de staat. Minister Schaueble heeft de vermogens van Duitse spaarders tot staatseigendom gebombardeerd. Zeer verontrustend allemaal. Het geheel schijnt bij alle EU-regeringen, banken etc. bekend te zijn. Wat staat ons te wachten?
  We moeten waarschijnlijk de barricades op.
  Tot slot: iedere mens op aarde zou 70 miljoen euro ontvangen indien het Rothschildvermogen eerlijk werd verdeeld. ook dat is te vinden op het internet.
  Laten we dat met ons allen gaan regelen.

  1. Margarita 62 :
   Nog een bron :
   http://www.zerohedge.com/news/2017-02-10/
   met citaat :
   “Negative interest rates and high inflation are a deadly combination that could further destabilize the already fragile union in the future. With less physical currency circulating, these trends ensure that the impact of any additional central bank policies will be maximized. If economic conditions deteriorate, the threat of citizens pulling cash out of their accounts and starting a bank run is eliminated in a cashless system. So long as the people’s wealth is under centralized control, funds can be shifted at will to conceal any underlying problems”
   Het gaat dus enerzijds over een volledige controle en anderzijds over het plunderen van de burger. Gezien er meer en meer berichten zijn over het uiteenvallen van de euro… neemt de oorlog tegen het cash geld dan ook toe.(om de redenen vermeld in het citaat).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.