Advertentie

George van Houts en het Komplot…!


x

x

George van Houts en het Komplot…!

2017 © WantToKnow.nl/be

x

George van Houts over zijn nieuwe voorstelling: “Samenzweringstheorieën, het wereldwijde web wemelt er van. Maar wat als het-tot-samenzweringstheorie-verklaren-van-alles-wat-buiten-de-officiële-lezing-der-dingen-valt nu eens zelf een samenzwering is? Een ridiculisering van mensen die geen genoegen nemen met de verhalen van overheden en machthebbers? George van Houts speelt/vertelt/onderwijst in deze voorstelling een aantal ’conspiracies’ die tientallen jaren later waarheid bleken te zijn.

Om uiteindelijk het publiek mee te nemen in ‘De Samenzwering’ waar we nu, anno 2016-2017, met zijn allen in meegezogen worden. Geen cabaret, geen toneel, geen lezing… maar een TED-talk, met humor, karakter en de ontsluiering van een angstaanjagend, verbijsterend, wereldwijd complot.”

Het dient geen verdere uitleg wanneer wij van wanttoknow zeggen, dat we het fantastisch vinden, dat een top-theatermaker als George van Houts deze voorstelling gaat brengen. Eindelijk eens een dappere bekende Nederlander, die óp staat en vertelt waarom hij gelooft dat zaken niet kloppen. Die vertelt over een wereldwijd complot tegen de mensheid, om hen in ieder geval te knechten, te manipuleren en ‘gevangen’ te houden in angst, oorlog en tekorten. Over dat laatste onderwerp ’tekorten’, ging de succesvolle voorstelling die hij met zijn collega’s van de Verleiders speelde. ‘Door de bank genomen’.

Maar ook een onderwerp als de farmaceutische industrie laat Van Houts niet links liggen. Samen met zijn maatje Tom de Ket van de Verleiders, schreven ze de nieuwe voorstelling over de mega-manipulaties rondom medicijnen en medische wetenschap. Manipulaties die kennelijk zó groot zijn, dat onze minister van Volksgezondheid ze niet ziet.. Mevrouw Schippers heeft het kennelijk té druk met het onderdrukken van natuurgeneeswijzen zoals homeopathie en hennep/marihuana..!

Professor Peter Götsche als inspirator..
Toen de veelbesproken Deense internist Peter Gøtzsche, auteur van het boek ‘Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad’ (HIER) vorig jaar in Leiden een lezing hield, zat acteur/theatermaker George van Houts op de eerste rij. Hij was zich toen al aan het inwerken rondom het 4e deel in de theaterreeks ‘De Verleiders’. Na de mannen achter de vastgoedfraude, de boekhoudfraude bij Ahold en de ‘graaiende bankiers’, gaat dus ook de farmaceutische industrie en het zorgstelsel voor de bijl.

Het nieuwe stuk heet ‘Slikken en stikken’, met als ondertitel: ‘Over patenten, onbetaalbare medicijnen, draaideurpatiënten, prijsafspraken, faillissementen van ziekenhuizen en miljardenwinsten van verzekeraars en farmaceuten. Maar ook over de mens, die steeds ouder wil worden en zich daarmee uitlevert aan deze zorgmaffiosi.’

Deze voorstellingen zijn inmiddels na de première een aantal keren opgevoerd en zullen aanstaande juni opnieuw worden gedaan in het De la Mar-theater in Amsterdam. (HIER voor alle details en kaarten)

Maar wat als het-tot-samenzweringstheorie-verklaren-van-alles-wat-buiten-de-officiële-lezing-der-dingen-valt nu eens zelf een samenzwering is? Een ridiculisering van mensen die geen genoegen nemen met de verhalen van overheden en machthebbers?

En dan nu.. KomPlot..
Eind april gaat George van Houts zijn nieuwe voorstelling brengen. ‘Kom Plot’. Over complotten die onze samenleving totaal hebben veranderd. Niet alleen vanuit de inhoudelijke kant van de aanslagen/gebeurtenissen, maar vooral vanuit het KARAKTER van deze aanslagen. De zogenaamde ‘valse-vlag-aanslagen’ die JUIST gepleegd zijn door onze ‘leiders’, die we vertrouwden, maar die met deze aanslagen hun verborgen agenda’s willen uitvoeren, die VOLLEDIG tegen ons belang in gaan. Zo wordt langzaam maar zeker onze vrijheden ingeperkt en worden we gemanipuleerd naar angst en onderdrukking.

George van Houts speelt/vertelt/onderwijst in deze voorstelling een aantal ’conspiracies’ die tientallen jaren later waarheid bleken te zijn. Om uiteindelijk het publiek mee te nemen in De Samenzwering waar we nu, anno 2016-2017, met zijn allen in meegezogen worden. Geen cabaret, geen toneel, geen lezing… maar een TED-talk, met humor, karakter en de ontsluiering van een angstaanjagend, verbijsterend, wereldwijd complot.

Tijdens het congres over 9/11 van afgelopen september, kreeg George van Houts de ruimte zijn verhaal te vertellen over de maatschappelijke geëngageerdheid die achter zijn werk schuilt. Kijk naar zijn gedrevenheid en oproep om de voorstellingen te komen kijken, die officieel op 28 april beginnen in theater ‘De Meersche’ in Hoofddorp. Voordien zal George in ‘De Kleine Komedie’ een aantal ’try-outs’ doen, waarbij je uiteraard ook aanwezig kunt zijn. Kijk HIER voor alle gegevens over deze voorstellingen die op 23 februari beginnen..!

George van Houts over de Try-Outs in de Kleine Komedie

“Wat kunt u verwachten: Ik geef in anderhalf uur een theatraal college waarin ik mijn komende soloprogramma Kom Plot uitwerk. In Kom Plot duik ik in de wereld van de samenzweringstheorieën. Het hoe en waarom van deze verhalen en onze behoefte eraan. Maar ook hoe  de term “complotdenken” wordt gebruikt voor het onschadelijk maken van waarheidsvinding en klokkenluiders. Ik behandel en onthul opmerkelijke zaken rond o.a. Gladio (geheim NAVO-leger) JFK en 9/11. En tevens de daaruit voortvloeiende geo-politieke situatie. Alles wat ik vertel is bewijsbaar waar. Of niet.

Met De Verleiders maken Tom de Ket en ik tegenwoordig politiek-aktivistische komedies. Ook een avond met mij en mijn Kom Plot wordt politiek en activistisch. Dat daarbij ook het absurdisme op het wereldtoneel aan bod komt is vanzelfsprekend.  Met als hoofdthema: “Zien we wat we zien? Waarheid of fictie…? Realiteit of illusie?” PS: Onze onthullingen over banken en het geldstelsel in De Verleiders “Door de  bank genomen”, okt 2014, werden aanvankelijk weggehoond als complotdenken. Binnen anderhalf jaar gaven alle partijen inclusief de banken toe dat we grotendeels gelijk hebben. Leuk hè?”

KLIK HIERONDER OP ILLUSTRATIE VOOR LINK
NAAR DE EERSTE VOORSTELLINGEN (try-outs) IN KLEINE KOMEDIE

25 gedachten over “George van Houts en het Komplot…!

 1. Over de oorsprong van het aanwenden van “complot theorieën” :
  http://www.globalresearch.ca/weaponizing-the-term-conspiracy-theory-disinformation-agents-and-the-cia/5524552
  met citaat :
  “Conspiracy theory’ is a term that strikes fear and anxiety in the hearts of most every public figure, particularly journalists and academics. Since the 1960s the label has become a disciplinary device that has been overwhelmingly effective in defining certain events as off limits to inquiry or debate. Especially in the United States, raising legitimate questions about dubious official narratives destined to inform public opinion (and thereby public policy) is a major thought crime that must be cauterized from the public psyche at all costs… CIA Document 1035-960 played a definitive role in making the ‘conspiracy theory’ term a weapon to be wielded against almost any individual or group calling the government’s increasingly clandestine programs and activities into question. – From CIA Document 1035-960 ”
  Het komt er dus op aan de boodschappers met de waarheid verdacht te maken.

 2. Wat is waarheid? Wat wikipedia onder waarheid schrijft? https://nl.wikipedia.org/wiki/Waarheid

  De waarheid in het boek van George Orwell 1984? Het begrip waarheid neemt een centrale plaats in in het bekende werk 1984 van George Orwell. Miniwa staat (in de Nederlandse vertaling) in dat verhaal voor “Ministerie van Waarheid”. Op dit ministerie werd onder de dekking van het woord waarheid precies het tegenovergestelde gedaan dan wat de meeste mensen daaronder verstaan. Doorgaans wijst de hoofdpersoon uit dat de leugen tot waarheid wordt gemaakt. “Het verleden werd vernietigd, de vernietiging werd vergeten, de leugen werd waarheid”.

  de waarheid zoals tony parsons het beschrijft?
  https://www.nondualiteit-boeken.nl/webshop/boeken-over-zelfrealisatie/detail/191/alles-en-niets—tony-parsons.html

  heel moeilijk om iemand op ‘wat is waarheid’ verdacht te maken maar het gebeurd.

  1. Madeloes, O georges Orwell maar die is al lang niet meer onder ons, de Media heeft het waarheids serum weggegoid, en overgiet de mensen dagelijks met leugens, en journalistische gedrochten.
   Neem eens de moeite en lees eens Het Parool, met se slogan, Vrij en onverveerd, ja de Amsterdammers zijn vervangen door een pseud elite met een onduidelijke herkomst, beetje veel viese woorden, en vragend om duidelijke menselijke opinies, die practies niet worden geplaatst, wat men wil is het journalistiese braaksel het voorgekauwde denken, dus geen opinie maar een reeks woorden zonder inhoud.
   Dan hun aanrader Publeaks, daar kun je je mede mensen verraden op een heuse annonieme verklikker site, vrij en onverveerd.
   Ik wordt hier zo treurig van, om te zien wat ze met eens de roeptoeter van wat eens jauw stad was doen, en dit zonder slag of stoot door de en die moeten er toch nog zijn Amsterdammers wordt geaccepteerd.
   Als ik jonger was zou ik terug gaan en me in de politiek begeven, en ze om hun oren slaan, j’accuse dat ze mijn stad mijn land verraden.
   Groet Jenne

  1. Blijven klikken hoor. Alles doet het gewoon; ook de link naar DeKleineKomedie erbij gezet.

  2. Bij mij werken de linken boven de video ook niet, hoe vaak, snel, rustig ik ook klik.

 3. Ben blij met elke -creatieve- uiting van hen die wakker zijn. Theater is een mooie vorm om onderwerpen die veel weerstand opwerpen (bij de slapenden) toch in het bewustzijn te brengen. Ook al is die weerstand er, toch prikken voorstellingen zoals dezen door het dunne vlies van de illusie. Alle lof voor George van Houts en de zijnen.

  1. Gelijk voorstelling geboekt in de maand april:)) twee kaarten , ben heel benieuwd.

  2. Gisteravond naar de (eerste) voorstelling van Kom Plot geweest in De Kleine Komedie. Een voorstelling die zo’n drie uren duurde, al was het duidelijk dat George met gemak nog een aantal uren door had kunnen gaan, zo veel had hij met ons te delen. Hoewel het meeste daarvan bij mijn vriendin en mij al wel bekend was, konden we zijn presentatie zeer waarderen en kwam hij toch ook met een (wereld-)primeur. Het was een soort thuiskomen op een plek waar uitgesproken werd wat elders vooral krampachtig genegeerd wordt. Het ogenschijnlijke gemak waarmee George de toeschouwers meeneemt op het duistere pad dat hij zelf grondig onderzocht heeft, moet alles behalve gemakkelijk voor hem zijn. Natuurlijk ervaart hij de weerstand tegen het oprakelen van onderwerpen waar de grote slapende meute als in een geconditioneerde reflex de stekels voor opzet en toch gaat hij het aan. Dat verdient veel respect en het toont ook vooral hoe oppervlakkig en risicoloos het gros van zijn collega’s in het theater zijn. Kom Plot verdient het om een succes te worden en ik roep iedereen, wakker èn slapend, om deze voorstelling te gaan beleven. Wij gaan in ieder geval de voorstelling nog een keer bezoeken, later in het seizoen, als het weer wat verder uitgerijpt is. Bovendien verdient George, die werkelijk zijn nek uitsteekt, onze steun en die kunnen we het beste geven door zijn voorstellingen te bezoeken. Kom Plot is een aanrader en mag van mij het begin zijn van een golf aan kennis en bewustzijn die ons allen overspoelt.

  3. Marc 9.5

   Bedankt voor het delen van je ervaring. Ik zal moeten wachten tot die voorstelling in de provincie zal komen.

  4. Dankjewel Marc, voor het delen van je ervaring. Ik heb 4 kaarten gekocht en ga er eentje geven aan mijn zus vanmiddag. Ze is jarig vandaag :). Het is nog een verrassing 😉

 4. Guido.J.

  Ik doe het maar even op dit draaitje, denk nou niet dat ik een ouwe hysterische gek ben, maar er zijn dingen die gebeuren die niet nooit aanvaardbaar zijn, zo doe ik dit verhaal van Royal Rife, wat niet nieuw is, er zijn nog verschijdene andere dergelijke gebeurtenissen bekend, ook de broederschappen leggen het hier af, tegen deze moordenaars criminelen is geen kruit gewassen.
  We hebben geen Alians nodig om ons uit teroeien, ze zijn onder ons, het neemt toe, we begrijpen ook niet echt waarom, want boven een bepaalde hoeveelheid geld, neemt de geilheid hier op af, dus moet het een ziekelijke zuiver psychopatisch afwijking zijn, dus dient de mensheid hier stappen te doen, welke ?, er wordt hard aangewerkt, maar de te slechten muur is hoog en solide, kan duren dit gevecht, maar moet gewonnen worden, uit naam van het leven zelf.
  Vriendelijke groet Jenne

  1. Guido.J;

   bedankt, o yes he is crumbling down, should we try to stop it, yes halleluja, do you want it any darker, no, the living Sun dial is our God, Agnaton will bring it on !
   Jenne

  1. Het is ook een heel oude opname.. Ssstt.. Niet verder vertellen hoor! Of zou ie zich vergissen..?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.