Advertentie

4 april: wat betekent deze totale maansverduistering..?


Manuela van der Knaap
Manuela van der Knaap

We kregen een mail van Manuela van der Knaap. Ze is gediplomeerd-psychologisch astrologe. Haar huidige werk is gericht op het brengen van bewustzijn en groei naar heelheid en eenheid in de mens. Ze stuurde ons een mail met de info van dit artikel. Ook nog ná 4 april te lezen hoor..!

“Op de valreep heb ik snel nog de horoscoop geduid van de energie van de totale Maansverduistering van 4 april, het is misschien leuk om deze informatie toch nog te plaatsen. De kern van deze bijzondere bloedrode maansverduistering is loslaten van de ‘NEE’-stroom, van strijd, bewust worden waar we de stroom van nee toch in ons leven de norm laten zijn en onszelf gevangen zetten in de illusie van afscheiding.

De stroom van overvloed is een geboorterecht. We worden uitgedaagd deze stroom van NEE ook op dit vlak los te laten en de stroom van overvloed toe te laten. Collectief zal dit mogelijk iets in gang zetten voor het financiële systeem. Ook daarin is het zoeken naar nieuw ‘JA’-stromen. Basisinkomen??? Ook lichamelijke instroom van non-dualistisch licht in lagere trillingen van de stof.. “

Een inzending van

Manuela van der Knaap,

persoonlijk- en bedrijfsastrologe.

Als je vragen hebt of je wilt meer weten over
de werking en mogelijkheden van de kosmische horoscoop,
het ontdekken van je eigen persoonlijke weg
of je wilt andere artikelen van Manuela ontvangen kijk dan op Inzichten.com

x

Maansverduistering 4 april 2015

* * *

x

4 april 2015: Over de ‘bloedrode’ maansverduistering

2015 © Manuela van der Knaap/deze versie WantToKnow.nl/.be

x

In dit artikel kun je informatie lezen over het fenomeen van de derde ‘bloedrode’ Maansverduistering in de rij van vier ‘bloedrode’ Maansverduisteringen en nieuwe inhoudelijke informatie over wat de imprint is van deze speciale totale Maansverduistering. Op 28 september 2015 is de laatste ‘bloedrode’ Maansverduistering van de totaal 4 ‘bloedrode’ Maansverduisteringen die dus samenvallen met Bijbelse feestdagen. Eerst even nog een compilatie uit mijn astrologisch jaarartikel 2015 over dit bijzondere fenomeen

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tetrade 2014-2015

‘Bloedrode’ Maansverduisteringen
In 2008 ontdekte de Amerikaan Mark Biltz dat er steeds Zons- en Maansverduisteringen samenvielen met Bijbelse feestdagen. Dit worden ‘Tetrades’ genoemd en worden gezien als bijzondere markeringsmomenten in de tijd. Deze vier Maansverduisteringen kleuren bloedrood en vallen twee achtereenvolgende jaren samen met Bijbelse feestdagen; In 2014/2015 Pasen en het Loofhuttenfeest. Dus twee in 2014 en twee in 2015. De Maansverduistering van 4 april 2015 is de 3de ‘bloedrode’ Maansverduistering in de rij. De laatste bloedrode Maanverduistering is op 28 september 2015. Dit is tevens een supermaan (Staat extra dicht bij de aarde en is dus extra groot zichtbaar) Deze totale ‘bloedrode’ Maansverduistering van september 2015 is wel zichtbaar in Nederland en Belgie. Die van april niet.

Dit zijn de meest recente ‘Tetrades’:

*1492/1493 Columbus ontdekt het continent van Amerika rond deze periode  en van daaruit is Amerika  ontstaan. De Spaanse inquisitie is bezig. De Joden worden uit Spanje verdreven.

*1949/1950 Noord-Atlantisch verdrag getekend, hier kwam de NAVO uit voort. Het eerste zelfbestuur doordat de regering van Israël hierin zitting nam.

*1967/1968 De zesdaagse oorlog tussen Israël en haar Arabische buurlanden. Het veroveren van de Gazastrook, de Sinaï, de Westelijke Jordaanoever en de Hoogten van Golan verviervoudigde het door Israël bestuurde gebied.

*2014/2015 ???  Weer een Tetrade van vier rode bloedmaansverduisteringen.

Het lam jaar
Ook is 2015 volgens de Bijbel een ‘Shemitah’ jaar waarin het lam niet wordt geslacht en rust krijgt, ieder zevende jaar. Dit wordt ook wel een ‘Sabbatical year’ genoemd. Sommige profetieën zeggen dat dit de jaren zijn waarop God terugslaat. De vorige Shemitah jaren waren 2001 en 2008. Dat waren de jaren waarin grote beurscorrecties plaatsvonden. In 2001 was ook de 9/11 aanval op de Twin Towers in New York. Ik ga hier verder niet mee speculeren, maar gezien de hachelijke situatie waarin het financiële systeem zich nu bevindt is een financiële correctie helemaal niet ondenkbaar.

Komst van de Christus of einder der tijden?
Veel mensen geloven dat de Tetrades zijn verbonden met belangrijke en (profetische) gebeurtenissen voor de mensheid. Ze worden vooral voor Israël gezien als belangrijke profetische markeringsmomenten. Je kunt op internet veel religieus getinte informatie vinden. Het zou de terugkeer van de Christus markeren, anderen zien het als het einde der tijden. De één projecteert het eigen stokpaardje nog meer op de bijzondere situatie dan de ander. *2 Projecties en oordelen zijn het overlevingsmechanisme van 2015.

Mijn zienswijze is dat de enige echte verlichting en redding in je eigen hart te vinden is. Ik vermoed, als ik naar de jaarhoroscoop kijk, dat het op collectief niveau helemaal niet gaat om één volk, maar om het laten samengaan van alle facetten in het geheel. Naast elkaar als broeders en zusters. Want dat is het jaarthema. Het zou dus ook kunnen gaan om een oplossing voor het eeuwen oude probleem en gevecht rond Jeruzalem. Maar ik probeer de situatie neutraal te benaderen, door informatie te geven zodat je zelf je eigen conclusies kunt trekken.

Dit astrologisch jaarartikel 2014 vind je overigens in zijn geheel hier.

Een zonsverduistering geeft een ankering van een bepaald thema in de wereld, dus in het dagbewustzijn,

in tegenstelling tot een maansverduistering, die dit doet in het onderbewuste..!

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~DE AANVULLINGEN VAN 4 APRIL~

Het geheel van de verduisteringen
De totale zonsverduistering van 20 maart 2015 heeft het nieuwe in gang gezet. Er was een energie van stromen zonder blokkades voelbaar. We kregen, ieder op een andere manier, inzicht in onze toekomst. Vervolgens begon alles wat niet mee resoneert met deze toekomst zich te bewegen naar de uitgang. De gevolgen waren ongemakkelijk, acuut ziek zijn, oog- oor- of andere acute ontstekingen, heftige griep enz. De imprint van de zonsverduistering was diep tot in iedere cel (DNA).

Vooral de volle maan van donderdag 8 maart zal de zonne-energie nog eens EXTRA versterken. En andersom!

‘Bloedrode’ Maansverduistering van 4 april 2015
De totale maansverduistering van 4 april 2014 maakt ons bewust waar wij nog strijden en vasthouden aan oude mechanisme en overtuigingen. (zuiderlijke Maansknoop 9de huis in Ram conj. Mercurius, Zon en Uranus (10de huis)) Vaak zijn het oude mechanismen die vastgezet zijn in ons onderbewuste door traumatische ervaringen uit andere levens, existenties of uit dit leven. (Neptunus, overlevingspunt (priapus) in Vissen 8ste huis en priapus/overlevingspunt in het 9de huis) conjunct Cheiron.)
Deze maansverduistering vraagt van ons om het oude los te laten en onder ogen te zien waar de oude trauma’s nog steeds ons dagelijks leven beheersen (kristallisatie in Diamant conj. Pluto 6de huis) Waar houden wij onszelf vast in de illusie van afscheiding. Hierdoor kan er ruimte komen voor nieuwe ervaringen. We zweren (ontstekingen, griep) het oude (karma) er als het ware uit.

Van ‘NEE’ naar ‘JA’
Als we de strijd opgeven dan stromen we naar de nieuwe horizon, vol met nieuwe kansen. Het gaat erom uit de NEE stroom te stappen. Op te geven waar we eigenlijk nee tegen zeggen, maar toch toelaten in ons leven en daardoor belangen hebben bij veranderingen van hoe het is en de realiteit niet geaccepteerd kan worden. (Yod Apex Jupiter Leeuw 1ste huis, inconjunct Neptunus, Priapus in Vissen 8/9 huis, inconjunct Pluto Diamant 6de huis Steenbok)  We houden onszelf met de strijd gevangen in de illusie van afgescheidenheid.

Als we gewoon ‘NEE’ zeggen tegen wat niet klopt en dat accepteren, dan komen we op onze eigen grond (zwarte Maan 2de huis in Maagd). Dan wordt helder waar we zelf staan. Wat zijn jouw basiswaarden in het leven en dan kunnen we die stroom gaan uitdragen (Priapus in 9 Vissen). Dit is kom je tegen in allerlei soorten relaties, werk, bij het ontstaan van nieuwe systemen, structuren enz. We gaan van duaal naar non-duaal.

Lichamelijke impact
Deze Maansverduistering kan diepe lichamelijke impact hebben of direct al hebben gehad vanaf de zonsverduistering. De zonsverduistering en maansverduistering zijn een samenwerkend geheel. De lagere dimensies in het fysieke krijgen een instroom van licht en kunnen mee gaan stromen met hogere Multidimensionale lagen van het bestaan. Zowel in het lichaam als in het hele fysieke bestaan. (zwarte Maan 2de huis Maagd)

Geld
Green-Money
Als je durft los te laten, ook op financieel gebied probeert te overleven wat eigenlijk niet kan, dan gaat het leven zichzelf organiseren. Je hoeft dan niet te vechten voor je boterham, maar overvloed wordt dan een geboorterecht. De stroom van overvloed komt naar je toe, gewoon omdat het past bij jou. Precies op maat. Als de huidige situatie niet klopt, maar boven jouw maat, dan stroom je naar een situatie waar het wel klopt. Overvloed van het leven organiseert zichzelf, is zacht en liefdevol (heer noordelijke Maansknoop is Venus in het 10de huis in Stier en Zwarte Maan in Maagd in 2)

Financiële systeem
Collectief kan dit betekenen dat de bestaande methode van de geldstroom, economie, financiële systeem een zuivering/reorganisatie laten zien. We zijn al jaren in een NEE stroom als het gaat om het huidige financiële systeem. Het klopt niet meer en is aan het einde van haar levensduur, maar het gaat gewoon door. Er wordt gestreden om het systeem overeind te houden. Als dit wordt losgelaten, dan kan er worden gezocht vanuit een ‘JA’-stroom naar nieuwe horizonten, die ons een weg geven uit de dualiteit van dit geldsysteem. (zwarte Maan in 3de huis en Noordelijke Maansknoop in Weegschaal in 3de huis.) Deze Maansverduistering zet ons aan tot open communicatie die een ‘JA’-stroom opgang brengt en ons stopt om nog langer energie te geven aan een systeem van afbraak.

Praktisch..
De totale maansverduistering begint zaterdag 4 april rond 12:16 tot 15:45 en bereikt haar maximum rond 14:00. De totale bloedrode maansverduistering is niet zichtbaar in Nederland en België, maar wel boven de Atlantische oceaan, het oosten van Azië, New Zeeland, Australië en een deel van Noord Amerika en Canada.

* * *

© Copyright Manuela van der Knaap. Deze informatie mag je in zijn geheel doorgeven, vooropgesteld dat er geen winst op gemaakt wordt en deze aantekening eraan toegevoegd is. Wil je deze informatie publiceren in een blad of op een website; dan is dit uitsluitend toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur is te bereiken d.m.v. een e-mail via de website: www.inzichten.com.

* * *

Meditatie in Lisse

Omdat deze dag 4 april 2015 een bijzonder ijkpunt is in de tijd, organiseer ik een meditatie bijeenkomst op het erf van onze boerderij. Tijdens deze bijeenkomst is er een totale ‘Bloedrode’ Maansverduistering, die niet te zien in Nederland, maar wel voelbaar is. Maansverduisteringen werken vooral door in het onderbewuste en kunnen grote sprongen in groei geven. Voor meer informatie over de meditatie: http://inzichten.com/agenda/meditatie-bijeenkomst-bloedrode-maansverduistering.html

Tijdens deze verduisteringen kan in samenwerking de energie worden verankerd in jou en daarmee ook voor het collectief. Meer info over de meditatie, klik hier…

Waar: Op de boerderij waar ook mijn praktijk is, Heereweg 447, 216 1DB, Lisse.

Wanneer: zaterdag 4 april 2015

Aankomen tussen 11:45 en 12:00. We beginnen om 12:15 tot 15:30. Of tot zo lang de energie zich ontvouwt.

Investering: € 29,- Thee en koffie zijn gratis. Meld je aan door het sturen van een mail of bel/sms naar 06 24 24 4 789

26 gedachten over “4 april: wat betekent deze totale maansverduistering..?

 1. Allerlei complottheorieën worden er weer op losgelaten als er weer eens een maansverduistering valt te bewonderen. Een doodgewone natuurverschijnsel wat al miljarden jaren gaande is….niet meer en niet minder !

  1. Je bent de eerste die klinkt op deze site alsof hij niet een complete idioot is

  2. Dat is dus wat je over je medemens denkt, Karel?
   Alles complete idioten, interessant om te weten, voor wie het wil weten….

  3. Met incomplete idioten zal je wel beter af zijn dan zeker, Karel?

   Rare jongens, toktoktok.

  4. Wetenschappelijk denken kent geen spirituele krachten toe aan planeten en hun werking.
   Althans niet openlijk. In het geheim wel. De wetenschap leert ons alleen de puur natuurkundige wetten.
   En onze Maan gaat echt niet al miljarden jaren om onze Aarde.
   Hooguit 25 miljoen. En ik denk zelfs korter.
   De gebeurtenis op Golgotha ging met verduistering en aardbeving gepaard.
   De hele kosmos deed mee in deze voor de mensheid cruciale belangrijke gebeurtenis. Alles is EEN!

 2. Apart, ik ben inderdaad vanaf 4 april heftig verkouden. Wel fijn om zo een artikel te lezen. Ik kreeg een paar weken geleden een healing van vorige leven. Wel intense ervaring is dat, toen moest er emotioneel losgelaten worden en nu dus fysiek.

  Ik snap het nu, wat er gaande is. Dank u voor het schrijven en plaatsen!

 3. In ieder geval is Palestina sinds 1 april 2015 (ja echt wel) het 123ste lid van het internationale strafgerechtshof in Den Haag. Dat belooft iets want ze zijn van plan om Israël voor de rechter te slepen.

  1. Monika.
   Israel kan niet voor het gerechtshof worden gesleept alleen maar personen.
   Dit is dacht ik omdat Israel geen lid is.

  2. Het zij zo, Rusland, China en de VS ook niet. Ze hebben o.a. iets in Rome getekend.
   Israhel is de ware macht in de wereld, zelf de ‘machtige’ VS luistert als een schoothondje naar dit Kreukelland/mother of all banks. Russische revolutie, marx (zorgde voor de kloof tussen werknemers en werkgevers), lenin (oprichter van de bolsjewieken beulen), eerste oorlog, tweede oorlog, aangestuurd door haatzaaiers, die toevallig het joodse geloof aanhingen of ermee sympathiseerden.
   Foute boel, de enige en echte nazi’s op elkaar, de zionisten en laffe, grootheidswaanzinnige, liegende criminelen, genadeloos en godloos. ….niemand die stop zegt, omdat iedereen bang is, behalve Johan Oldenkamp, die zegt waarop het staat… 😉
   De FAZ (Frankfurter Allgemeine) schrijft al http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/naher-osten/strafgerichtshof-in-den-haag-israel-bestraft-palaestinenser-fuer-beitrittsantrag-13351626.html dat Israel de Palestijnen straft voor de lidmaatschap en houdt gedeeltelijk de belastinginkomsten terug…zo gemeen kon en kan geen Duitser zijn. Wie wil nou de wereldheerschappij, wat men steeds de andere ‘kant’ heeft ondergeschoven…de leugen regeert. In hoe ver is men bereid zijn eigen mening bij te stellen. Vraag gewoon iemand op straat naar de oorlog, en iedereen herkauwt braaf wat die denkt te weten.
   Ook al weer dat gezeur van het cidi in Nederland….’ze worden gediscrimineerd’, zoiets van walgelijk…maar ondertussen de Palestijnen van het leven beroven. Laffe gasten, heb niets anders erover te zeggen, ze willen dat politie als burger gekleed, controles uitvoert…huh?
   Recent een arme jood gezien? Vooral daar zijn ze sterk in, in het innen van belastingcenten van anderen. Jood Suss laat groeten.
   En voor alle mensen ook joden, die niet meedoen met deze vunzig-heden, spread your love and search for the truth.

  3. Monika, toch zie je iets over het hoofd, en wel dit, de dagelijke brain fuck via de aan het oor gehouden, of op starende zionistische wapen, iPhone-ipath, overal starende mensen, 100% in handen van, ja de Jews, de goede of de slechte weet ik niet, 100% afluisterbaar, communiseren is er niet meer bij, als je een gesprekje wilt beginnen, kwade blikken of ze draaien je hun rug toe.
   Ze weten op voorhand wat de mensen gaan doen, dan sturen zij ze een beetje bij, en blijven ze door sloffen.

  4. Ja Jenne, de smartphone-manie, de verdeler van de samenleving… 🙁
   Typefout 2015 niet 2013.

  5. Monika, wij zijn nu een aantal weken, onderleiding, bezig met het onderwerp ; metempsychosis, hoe meer je het begrijpt, hoe duidelijker het wordt dat het er allemaal niet echt toe doet.
   Lees er maar eens over, dan begrijp je ook beter de gelijkmoedigheid, volgens Stoa, onverstoorbaar, gelijkmoedig, is zielsrust het hoogste goed en heeft men onverschillig te zijn voor geluk en ongeluk, berusting.

 4. Dat vele mensen ziek zijn is dat de lente laat is begonnen.(totale) Het is nu nog steeds koud. Er zijn op vele dagen geen of weinig zonlicht te zien geweest. Ik heb dit zelf bijgehouden. Weinig vitamine D opname is ziek worden.
  Die basisinkomen is een oplossing, gericht op economisch systeem. Dus menselijk invulling/geboorterecht is weer niet mee genomen. Trap niet in die val. Je vrijheid wordt verder afgenomen. Eerst heb je vrije invulling, later wordt dit een moet. Bezit en geest worden dus afgenomen. Totale controle dus. Vrijheidsgevoel krijg je door menselijke invulling vanuit de natuurwetten.(balans) Die basis is nu al niet meer goed. Mensen/familie worden uit elkaar getrokken ipv naar elkaar toe. Macht zal nooit zijn macht afgeven, want totale eenheid moet geordend afgebroken worden. Rijken worden rijker en armen worden armer. Rijke groep wordt kleiner en arme groep wordt groter. Zit je bij de armen dan heb je “pech”. Je kunt het wel toepassen in eigen omgeving. Sterker nog Je hebt geen keus als je arm bent. Je moet dan gaan samen delen enz. Dus er is geen Nee meer, maar een moet ja. Een gestuurde Ja dus. Mede door systeem wat door mensen gemaakt is.
  Voor mij tellen alleen de natuurwetten(pure vorm) als waarheid. Al het menselijke is niet “betrouwbaar”, dus ook dit zweverige misleidend verhaal niet(advies dat geld kost is geen toegevoegde waarde). Mensen kunnen alleen vrij leven als ze verlost zijn van huidige slavensysteem. Die climax komt pas als het huidige economisch systeem 1 is geworden. Daarna dus. Mijn advies/inzicht is gratis. Houd je geld in je zakken voor zaken zoals voedsel/vaste lasten. De mens is nog niet klaar om te delen. Dit is een puur overleving tip. Door te snel loslaten kun je in de ernstige problemen komen. Volg je eigen kompas. Die is gratis.

  1. Die storm een natuurlijk verschijnsel?
   Daar zit Haarp achter, zeker weten.

  2. Lezer, dit is een docu van afgelopen jaar over chemtrails en die heet ‘Trojanische Wolken’…grappig is dat er na paar minuten Desireé Röver langskomt… 🙂
   http://vimeo.com/85859328

   Vandaag is rustdag of zo…de laatste 3 dagen was het echt wel weer de totale waanzin 🙁

  3. Bedankt Monika voor de info.
   Daarom voor jou het lied van Kate Bush(toch geen familie van?):
   Cloudbusting. Sorry ff zelf opzoeken op Youtube.

 5. De boeken van Jozef Rulof, http://www.rulof.org vertellen u dat Astrologie nooit wetenschap wordt. Nooit! Omdat dit denken en gereken geen betekenis heeft, geen houvast bezit, geen wet beleven kan, omdat, nu valt het woord, dan leggen wij ook dat Fundament voor de Universiteit van Christus, .. de schepping reeds biljoenen eeuwen oud was voordat de dierenriem ontstond. De mens die daaraan doet vist thans op graniet en krijgt noit beet! Astronomie is wetenschap, doch lost straks op in de Kosmologie, doch Astrologie krijgt nimmer grond onder de voeten, dat wel aan handlijnkunde en grafologie geschonken wordt; zo zeker is dat.
  Dit is een Fragment uit de Kosmologie van Jozef Rulof deel III waar u nog veel over de betekenis van Planeten kunt lezen en deze is van een gans andere orde.
  Ik hoop u met deze informatie geholpen te hebben. het gaat tenslotte toch om de waarheid?

 6. Hoe mooi bedoeld ook in deze bijdragen : dingen gaan altijd anders dan de voorspellingen.

  Heb altijd Edgar Cayce gevolgd in zijn prognoses.
  Niets is waar gebleken behalve 1 ding :

  Er zijn 3 grote verwoestende mega-aardbevingen geweest in relatief korte tijd : 2004 Indonesië, 2010 in de oceaan bij Chili en in 2011 in Japan .
  Ik dacht dat de Japan beving de “Earth Changes ” zouden inluiden door de totale destructie van de kerncentrale bij Fukushima. Overigens “Earth changes ” door één enkele zeebeving . Japan , een deel van de Verenigde staten en de gehele Pacific hebben gevaar gelopen .
  Opnieuw worden we ( meer door geluk dan door wijsheid ) waarschijnlijk gevrijwaard van het “worst case scenario”.

  Maar er is nog minimaal één mega – aardbeving die we nog tegemoet kunnen zien . Waar , hoe en wie zal deze mega aardbeving treffen ?

  En welke verbeteringen zal de mensheid daarna aanbrengen om de toekomst ten goede bij te stellen ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.