Advertentie

Cube-Satellite: iedereen zijn eigen satellietje..!?


Zoals je weet kost het in de ruimte brengen van een satelliet, miljoenen. Ondanks de enorme vorderingen die de ruimtevaart heeft gemaakt met het bedenken van technische hoogstandjes in de ontwikkeling van satellieten, is het in de ruimte brengen van een satelliet, door middel van een draagraket, die vaak helemaal vernietigd wordt in dit proces, niet vele veranderd. De kosten van een dergelijke draagraket en het in de ruimte brengen ervan, zijn feitelijk niet veranderd. Reden temeer om tóch naar goedkopere oplossingen te zoeken.

Die is gevonden, heel slim, door in één lading van een dergelijk draagraket, meer dan één satelliet mee te nemen.. En dan spreken we niet meer over twee of meer, maar er wordt inmiddels gesproken over een lading van een paar honderd van deze satellieten, die dan natuurlijk veel kleiner dienen te zijn, dan de grote joekels, die vaak in één keer de nuttige ruimte van een draagraket innemen..

xcube-satellites

x

VS-luchtmacht wil met kleine satellieten,

plasmabommen tot ontploffing brengen..
X

Cube-Satellite: iedereen zijn eigen satellietje..!?
x

2016 © WantToKnow.nl/be
(vertalingen meerdere bronnen L. Smit)

x

Sinds de begindagen van de radio weten we dat radio-ontvangst ’s nachts vaak beter is als overdag. Radiozenders die overdag niet kunnen worden opgepikt kunnen ’s nachts op honderden kilometers afstand duidelijk worden gehoord. Dit is te wijten aan de verschillende lagen in de ionosfeer, vooral de laag met geladen deeltjes die op ongeveer 60 kilometer hoogte van de aarde begint. Radiogolven planten zich voort in rechte lijn, tenzij ze worden gereflecteerd of afgebogen. Omdat onze aarde bolvormig is verwijderen radiogolven zich van de aarde af.

Doordat ioniserende lagen als spiegel werken kunnen bepaalde radiogolven worden afgebogen en teruggekaatst worden naar de aarde. De meeste radiosignalen, die vanaf de grond met meer dan 70 kilometer voortgaan, zonder extra versterking, zullen door de kromming van de aarde stoppen als deze boost niet wordt gebruikt. Wanneer radiosignalen nu tussen de ionosfeer en de grond zigzaggend worden gekaatst, kunnen ze veel grotere afstanden afleggen.

cube-sat2De dichtheid van geladen deeltjes van de ionosfeer is ’s nachts veel hoger, waardoor het reflecterend vermogen ook groter wordt. De Amerikaanse luchtmacht werkt op basis van deze informatie aan plannen voor de verbetering van lange-afstand-radiocommunicatie, via de uitvoering van het plan om een vloot van microsatellieten te ‘plaatsen’ in de bovenste atmosfeer met ingebouwde, op commando-ontploffende plasmabommen, (HIER).

Waar kennen we deze theorie van..?
Dit is niet de eerste keer dat er aan onze ionosfeer wordt gesleuteld om radiocommunicatie en radarbereik te verbeteren. We kennen immers ‘HAARP, het ‘High Frequency Active Auroral Research Program’ (HIER) in o.a. Alaska, waar de ionosfeer met straling wordt gestimuleerd, vanuit allerlei soorten grondantennes. Het plasma wat daarmee wordt geproduceerd reflecteert radiogolven. Nu wil de Amerikaanse luchtmacht een stuk ‘efficiënter’, kleine ‘CubeSats’, kleine vierkante satellieten vol geïoniseerd gas, direct de ionosfeer inbrengen. Radiosignalen zullen zich daardoor verder kunnen voortplanten. Ook zonnewinden moeten erdoor worden afgevlakt. Zoals je weet kan hevige zonnewind leiden tot storingen in het elektriciteits- en communicatienetwerk, en ook tot uitval van bijvoorbeeld gps (HIER).

Maar natuurlijk voert het PR-verhaal in deze ontwikkeling de boventoon.

Het dieperliggende verhaal, de ‘ondertoon’ is, dat de krachten binnen en buiten de VS-luchtmacht óók wil ‘onderzoeken’ of het mogelijk is, met deze ‘CubeSats’ bijvoorbeeld de communicatie tussen vijandige satellieten te blokkeren. Daarbij spelen er minstens twee grote uitdagingen. De eerste is de ontwikkeling van een plasmagenerator die klein genoeg is om in een mini-CubeSat te passen (afmeting ca. 10 x 10 x 10 cm). Dan is er nog het probleem van de controle over hoe plasma zich zal verspreiden in de ionosfeer, zodra deze wordt vrijgegeven.

Satellietjes met een inhoud van 1 liter en gewicht van 1,5 kg in vergelijking met het formaat van de grote satellieten, waarvan je op de achtergrond een uitgeklapt zonnepaneel ziet.
Satellietjes met een inhoud van 1 liter en gewicht van 1,5 kg in vergelijking met het formaat van de grote satellieten, waarvan je op de achtergrond het uitgeklapte zonnepaneel ziet.

De Amerikaanse luchtmacht (USAF) heeft drie teams aangesteld die bezig zijn met een bepaalde manier van aanpak. Het beste voorstel zal worden geselecteerd voor een tweede fase: het testen van plasmageneratoren in vacuümkamers en uitvoeren van verkennende ruimtevluchten. General Sciences in Souderton, Pennsylvania, werkt samen met onderzoekers van Drexel University in Philadelphia. Ze willen een chemische reactie gebruiken om een stuk metaal tot boven zijn kookpunt te brengen. Het verdampte metaal zal vervolgens met zuurstof reageren en op deze manier plasma produceren.

Een ander team, Enig Associates van Bethesda, Maryland en onderzoekers van de Universiteit van Maryland, werken aan een meer explosieve oplossing. Hun idee is om een stuk metaal snel te verwarmen met behulp van een kleine bom. De energie van de explosie moet daarna worden omgezet in elektrische energie. Verschillende wolken plasma kunnen worden gegenereerd door de vorm van de oorspronkelijke explosie te veranderen.

Het is niet duidelijk of USAF zal slagen. Dit zijn echt projecten in een vroeg stadium, die de grenzen van het plasmaonderzoek representeren naar modificatie van de ionosfeer, zegt John Kline, die de Plasma Engineering Group Research leidt in Hopewell, New Jersey. Hij denkt dat een van de grootste struikelblokken het aanbrengen van genoeg kracht op kleine satellieten om plasma te genereren. John Kline hierover: “Het kan ook een onoverkomelijk probleem blijken te zijn.”

David Last, voormalig voorzitter van de Britse ‘Royal Institute of Navigation’, is sceptisch over de ambities van USAF. “Wanneer zonnestormen gps-signalen verstoren, wordt de gehele kant van de aarde aangetast die op de zon is gericht”, zegt hij. “Dat proberen glad te strijken heeft grote en snelle interventie nodig. Je kan een stormachtige zee niet kalmeren door de gaten tussen de golven te vullen.”

Probeert NASA, middels het uitschrijven van een prijsvraag over het gebruik van mini-satellietjes, de room van de melk te halen en voordeel te behalen van, en controle te houden over de inzendingen..?
Probeert NASA, middels het uitschrijven van een prijsvraag over het gebruik van mini-satellietjes, de room van de melk te halen en voordeel te behalen van, en controle te houden over de inzendingen..? (klik voor lead naar deze NASA-‘uitdaging’)

x

– CubeSats gekte kan catastrofe veroorzaken in ruimte –

x

De zwermen CubeSats gaan omhoog en komen dan niet meer terug. Ze zijn klein en goedkoop en daardoor vormen deze ‘CubeSats’ een steeds groter gevaar in de ruimte. De mini-satellieten kunnen leiden tot catastrofale botsingen met andere ruimtevaartuigen of sneeuwstormen van ruimtepuin opwekken, zoals dat in de film ‘Gravity’ te zien is. Deze CubeSats zijn dus 10-kubieke centimeter en wegen maximaal 1.3 kilogram (CubeSats). Satellietjes die dus gemakkelijk te lanceren zijn met raketten. Of zelfs simpel vanuit het International Space Station (ISS) uitgezet kunnen worden..

Vanzelfsprekend kunnen deze kleine satellieten ook worden uitgerust met uitklapbare zonnepanelen voor stroomvoorziening.
Vanzelfsprekend kunnen deze kleine satellieten ook worden uitgerust met uitklapbare zonnepanelen voor stroomvoorziening.

Dit geeft studenten en hobbyisten de gelegenheid om aan echte ruimtewetenschap te doen. Maar hoe meer hardware in de ruimte zweeft, hoe groter de kans op botsingen wordt tussen de troep/rommel in de ruimte. Om deze risico’s te beperken worden CubeSats verondersteld binnen 25 jaar naar de aarde te vallen. Op deze regel wordt echter geen enkel toezicht gehouden. “Sommige CubeSats exploitanten zetten willens en wetens hun voertuigen in banen waaruit het veel langer zal duren dan 25 jaar, sommigen komen nog niet terug in honderd jaar”, zegt Hugh Lewis van de Universiteit van Southampton in Engeland.

De populariteit van CubeSats neemt toe.
Tussen 2003 en 2012 werden er 100 gelanceerd. In 2013 alleen al 100. Lewis en zijn collega’s hebben deze cijfers geëxtrapoleerd om aan te geven wat er kan gebeuren wanneer in de komende 30 jaar jaarlijks tussen de 205 – 700 CubeSats worden gelanceerd. In het geval van 205 per jaar zal een CubeSat 16 miljoen keer gevaarlijk dichtbij bij een ander ruimtelichaam komen; dit cijfer verhoogt tot 165 miljoen keer bij 700 CubeSats per jaar.

Hun simulatie is al juist gebleken in één geval. Hun voorspelling was dat de eerste botsingen in 2013 – 2014 zouden plaatsvinden. En ja hoor, in mei 2013 verongelukte de eerste CubeSat van Ecuador. De NEE-01 Pegaso was verloren. Andere onderzoekers vinden Lewis’ conclusies nogal overdreven. Jer Chyi Liou, NASA-wetenschapper bij het Orbital Debris Programme in Houston, Texas, vindt dat de risico’s bestudeerd dienen te worden. Het US Strategic Command Joint Space Operations Center, dat besluit wanneer bijvoorbeeld het ISS moet worden verplaatst, hanteert volgens Liou nóg strengere criteria. Jonathan McDowell van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics voorziet een ander probleem, net als Sara Seager van MIT. “Er kan aan alle kanten gesjoemeld worden met input en interpretaties.”

own-satelliteHet gaat daarbij vooral om de ‘Sprites’-modellen, die al té klein zijn, om van de grond af met radar te worden opgemerkt.”Als deze net zo populair worden hebben we een groot tracking-probleem. Dit moet een stevige wake-up call zijn voor alle CubeSats-fabrikanten. Er dient een ingebouwde manier te komen, om een CubeSat uit zijn baan te halen; dat is absoluut noodzakelijk, aldus MIT’s Sara Seager. “De wildgroei heeft Pandora’s Doos is geopend en deze zal niet vanzelf sluiten.”

Kijk tot slot naar deze video met een overzicht rondom deze Cube Satellites’.
Ze zijn kleiner dan een brood en kosten een fractie van een grote satelliet, waardoor ze haalbaar zijn, voor veel andere groepen dan de grote spelers, die met de miljoenen kostende satellieten in de weer waren en zijn.Deze ‘Cube Satellites’, of ‘CubeSats’, zoals ze bekend zijn, zijn dus een revolutie in onze ruimte. Zowel voor zakelijk als wetenschappelijk gebruik. Maar onderschat vooral het militaire aspect niet, wanneer deze CubeSats in duizendtallen tegelijk worden gebruikt..

Volgens vooraanstaande Australische ruimte-experts, zal het mogelijk zijn, dat (groepen) burgers hun eigen mini-satelliet de ruimte in laten brengen en zélf aan de slag kunnen, met de vaardigheid van die specifieke mini-satelliet. Zij zien de achterstand die Australië heeft op het wereldtoneel van deze ‘industrie’ als sneeuw voor de zon verdwijnen, met de komst en het gebruik van deze satellieten.

* * *

 

15 gedachten over “Cube-Satellite: iedereen zijn eigen satellietje..!?

 1. weer een ” produkt ” er bij van die mafkezen daar..
  de wereld is echt h e l e m a a l GEK geworden en de 8e november zal het daar flink tekeer gaan, reken er maar op dat ” er ” iets heel groots komt in die week

  nu mijn ” kubus ” er bij pakken van rub(r)iek
  fijne avond allen hier

 2. De materialistisch georiënteerde technologie (wetenschap) en de zich daarvan afhankelijk makende mensheid, vervuilt de ruimte steeds meer. Zoals ook haar eigen nest, de aarde, steeds meer vervuilt!

  1. Klopt Arend, en diezelfde technologie (wetenschap) stelt jou in staat dit hier te melden.

 3. Het gaat hier dan ook om de uitvoering van een sinds geruime tijd geplande strategie in het kader van de beheersing van de ruimte :
  https://www.clingendael.nl/publication/de-vierde-dimensie :
  met uittreksel :
  “Kwetsbaar
  Gezien de kwetsbaarheden van de Amerikaanse satellieten, waarschuwde een in januari 2001 verschenen Amerikaans rapport voor het gevaar van een ‘Pearl Harbor’ in de ruimte: een vernietigende onverwachte aanval op Amerikaanse satellieten in de ruimte. Volgens het rapport dient de Amerikaanse president over de mogelijkheid te beschikken om wapens in de ruimte te stationeren die dreigingen tegen satellieten moeten afschrikken en die de satellieten, indien nodig, kunnen verdedigen. Inmiddels is één van de initiatieven op het gebied van de ’transformatie’ van de Amerikaanse krijgsmacht, het plaatsen van wapensystemen in de ruimte (Weaponization of Space – WOS). Op 2 augustus 2004 verscheen de Counterspace Operations Doctrine van de luchtmacht. In deze doctrine heeft de Amerikaanse luchtmacht niet alleen de intentie om wapens in de ruimte te plaatsen, maar ook antisatelliet operaties uit te voeren – mogelijk pre-emptief – zowel tegen vijandelijke militaire satellieten als tegen satellieten met voornamelijk civiele functies. Het recente Amerikaanse ‘National Space Policy – 2006’ document verklaart dat de Verenigde Staten “dienen hun rechten, capaciteiten en vrijheid van handelen inde ruimte te behouden en anderen te ontraden of af te schrikken deze rechten aan te tasten of capaciteiten te ontwikkelen die hiervoor bedoeld zijn. De Verenigde Staten dienen, indien noodzakelijk, tegenstanders het gebruik van ruimte capaciteiten te ontzeggen, die vijandig zijn aan Amerikaanse belangen”.
  De inhoud van het voormelde tekst is dan ook meer dan duidelijk.
  Dergelijke wapens in handen van psychopaten zijn dan ook levensgevaarlijk, en WO III zal dan ook in alle domeinen worden uitgevochten.
  Hier is dan ook een uitspraak van Einstein brandend actueel :
  “Albert Einstein — ‘I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.'”

  1. Rosa, bijzonder die uitspraak van Einstein, die kende ik nog niet. Geeft wat mij betreft aan wát Einstein dus al wist; geeft te denken dus…

  1. Kees, wat wij begrijpen is dat er Cube Satellieten zijn, maar ook nog eens mini’s..! En dat zouden dan die 10x10x10 cm dingetjes zijn..

  2. Kees heeft wel gelijk een kubieke decimeter is heel wat anders dan 10 kubieke centimeter.

  3. Klopt. 1 Kubieke decimeter bevat 1000 kubieke centimeters volgens Bartjens.. Of 1 liter.. = 1 Kilogram water.

 4. Doe je eigen onderzoek dan kom je erachter dat er geen curvature te vinden is op de Globe waar we zogenaamd op leven. Hele gemakkelijke puzzel maar wel je cog diss bril afzetten. Vergeet niet dat we in een wereld van leugens leven dus waarom is dit zo moeilijk te geloven? Bewijs de Globe, het is niemand nog gelukt..
  Bewijs dat het geen Globe is is overal te vinden en niemand heeft de curvature aan kunnen tonen, het is er gewoon niet. We worden gefopt met Go pro lenzen.

  Satellites Are A Hoax – They Do Not Exist – The Flat Earth Dome & Ball Earth Exposed https://www.youtube.com/watch?v=xgjAPRMrmek

  Flat Earth in 5 Minutes https://www.youtube.com/watch?v=GDKc6X8TXNE

  1. Ja, satellieten een hoax… Dit schrijven kwam per post(duif), zucht… Graaf niet te diep, je zou er wel eens door kunnen vallen of plak je dan tegen de onderkant aan?
   En mocht planeet X langskomen, dan schuiven we allemaal van het bord of worden we geflipt als een muntje?
   Niet in mijn wereld, wellicht in jouw parallelle wereld.
   Maar Dirk, hoe denk je dan dat jouw bericht hier geplaatst is? Buizenpost?

  2. Odette
   Maar Dirk, hoe denk je dan dat jouw bericht hier geplaatst is? Buizenpost?

   http://www.fuzzyfun.nl/95-van-alle-intercontinentale-communicatie-gaat-via-glasvezel-over-de-oceaanbodems/

   De bekende Astofycisist Neil de Grasse tyson die iedereen zo hoog heeft met zijn antwoord op wat Gravity nu eigenlijk is.
   Bedenk wel, geen Gravity is geen Globe want alles wordt afgedaan met dat heilige woord.
   Zelfs dat vliegtuigen hun neus niet hoeven te corrigeren naar beneden terwijl de aarde een Curve zou moeten hebben als we geloven wat ons verteld wordt.
   Dit is dus technisch onmogelijk dat dat niet zou gebeuren als de aarde een bol zou zijn.
   En aan de onderkant waar het water magisch aan de bol blijft hangen terwijl de vlinders en volgels daar ook gewoon rondvliegen.
   Ja Gravity, dus dan is een helium ballon een anti gravity object.

   Tesla knew Gravity was just a bogus theory and that Einstein was a shill
   https://www.youtube.com/watch?v=p2QmEcDydzQ

   Proving Flat Earth: Surveyors, Engineers, Pilots and Sailors Expose the Flat Earth
   https://www.youtube.com/watch?v=znRXFiDfkPs&t=660s

   200 Proofs Earth is Not a Spinning Ball
   https://www.youtube.com/watch?v=h5i_iDyUTCg&t=3722s

   Vind u het niet vreemd dat we op een bol zouden moeten leven waar geen Curvature te vinden is en waar geen echte foto of life opname van bestaat?
   Bestudeer het zelf maar dan is het niet vreemd meer buiten het feit dat er meerdere wakker worden van deze deceptie dat we op een bol leven.

   http://www.deaardsewaarheid.com

   Impact Flat Earth conference:
   Met meer dan 1.735.761 views in 2 maanden !

 5. Er staat een satelliet op mij van de overheid met technologie van buitenaardse entiteiten, waardoor ik hoor zie ruik en voel dingen , ze willen mij de grond in hebben, maar omdat nou die aliens weten dat hun technologieën gebruikt worden tegen de mensheid bemoeien ze zich wat meer met mij , d e ze sateliet weet wat mensen denken , en ik merk dat ook als ik aan een drones denk die ik zie dan reageert die op mij en geef soms antwoord, vage shit maar ik weet niet w a t ik moet doe want instanties helpen mij niet.

 6. Over heel veel dingen Die ik lees op wanttoknow daar weet ik wel wat van , Door dat ik een satelliet op mij hebt van de overheid hoor ik alles , over soorten aliens en wat er allemaal gebeurd in nederland en wat die sateliet allemaal gezien heb , er zit een virus in die satelliet omdat normale criminelen vergiftigd werden en dood gemaakt werden , dus dit is gedoemd om te mislukken, want zelf gaan ze die knop niet uit zetten maar hoe langeer dit duurt desde gevaarlijker voor hun, de overheid hebt schijt aan hun land en ik ben daar nu de dupe van,volkerenmoord daar houden ze zich bezig mee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.