Advertentie

Obama wellicht bereid aan het klimaat ’te knutselen’..


John Holdren is de nieuwe wetenschappelijk adviseur van president Obama en deze fysicus vertelde afgelopen woensdag, dat de opwarming van de Aarde zo bedreigend aan het worden is, dat de regering Obama serieus aan het discussiëren is over de mogelijkheden om technologieën te gaan gebruiken om de lucht in de atmosfeer af te koelen.

(bericht Associated Press © vertaling Guido Jonkers WantToKnow.nl © 2009)

Het ‘knutselen’ aan het klimaat op Aarde wordt ‘geo-engineering’ genoemd en hierover wordt nu dus serieus van gedachten gewisseld.. Op regeringsniveau..! Een van de extremere vormen van deze ‘nieuwe tak van wetenschap’, is het afschieten van vervuilende deeltjes in de hogere atmosfeer met het doel om het zonlicht te reflecteren, van de Aarde af. “Maar” zo sprak Holdren, “zo’n maatregel is extreem en zal alleen worden gebruikt als een laatste mogelijkheid. Want er moet echt serieus naar gekeken worden, want we verkeren niet meer in de luxe positie dat we opties kunnen vermijden.”

Knutselen aan het klimaat op Aarde.. Het wordt serieus overwogen en geadvisserd door fysicus Holdren.
Knutselen aan het klimaat op Aarde.. Het wordt serieus overwogen en geadviseerd door Obama's wetenschappelijk adviseur, de fysicus John Holdren.

Holdren sprak over de mogelijkheid dat er verschillende ‘kantelmomenten’ kunnen optreden in het kader van de opwarming van de Aarde, die snel naderbij aan het komen zijn. En wanneer dit soort punten zijn bereikt, zoals bijvoorbeeld het uitblijven van al het zomerijs op de Antarctische zeeën, vergroot dat de kans op ‘werkelijk niet tolereerbare consequenties’, aldus deze wetenschapper.

Hij gebruikte in zijn interview met de Associated Press, zelfs 2x de volgende vergelijking; de opwarming van de Aarde is als een auto, die met zeer slechte remmen in de mist op een afgrond afrijdt…

In het begin van het gesprek leek het alsof Holdren de behoefte om technologisch aan het klimaat te sleutelen, besprak vanuit een persoonlijk oogpunt. Maar het bleek echter snel dat hij deze denkbeelden al tijdens verschillende  discussies op regeringsniveau had ingebracht.

Holdren is een 65-jarige fysicus, die in zijn geo-engineering-gedachten niet alleen staat. The National Academy of Science heeft met de ideeën om in te grijpen in het klimaat een workshop ingepland tijdens de presentatie van haar programma waarin een multidisciplinaire klimaataanpak wordt bekeken. En ook in het Britse parlement zijn deze gedachten al de revue gepasseerd.

Het Amerikaanse Meteorologische Genootschap is bezig met het verspreiden van haar beleidsstatement over geo-engineering, waarin zij verklaard: “dat het verstandig is om het potentieel van geo-engineering te overwegen, haar beperkingen te kennen en een (te) snelle inzet te vermijden.”

Menselijke nabootsing van de effecten van vulkaanuitbastingen op het klimaat?
Menselijke nabootsing van de effecten van vulkaanuitbastingen op het klimaat?

Ook een wetenschapper van de vooraanstaande Princeton University, Robert Socolow, vertelde de National Academy dat geo-engineering een ‘beschikbare optie’ is wanneer het klimaat drastisch zou wijzigen.

Maar Holdren stelde nog wel in zijn antwoorden, dat het afschieten van vervuilende deeltjes in de hogere atmosfeer, waardoor effecten gaan optreden die te vergelijken zijn met de gevolgen van een vulkaanuitbarsting, ernstige neveneffecten kunnen hebben.

En dat deze werkwijze ook niet volledig de effecten te elimineren zijn, die de steeds maar stijgende broeikasgasconcentraties op het klimaat hebben. “Tot dit soort activiteiten mogen we niet te lichtvaardig besluiten” voegde Holdren eraan toe.

Hij noemde tot slot nog een andere mogelijkheid om te geo-engineeren.. Het zou dan gaan om kunstbomen te maken, die CO2 uit de lucht zouden kunnen zuigen en opslaan. CO2 is nog steeds de meest ernstige component in het broeikaseffect. Het leek in eerste instantie een kostbare manier van werken, maar bij nader inzien is deze werkwijze wellicht redelijk betaalbaar, aldus Holdren.

19 gedachten over “Obama wellicht bereid aan het klimaat ’te knutselen’..

 1. Dus eerst een reeks contra opwarming artikelen plaatsen en nu een pro opwarming artikel. Yeah, right, erg consistente nieuwsberichtgeving op deze site

 2. Soms heb ik het idee dat heel het global warming gedoe een dekmantel is voor heel andere doelen. Steeds meer wetenschappelijke rapporten en steeds meer wetenschappers nemen afstand van de global warming hype, daar deze niet houdbaar is. En nu gaat Obama zich inzetten ?? Notabene met de optie van geo engeneering. Soms heb ik het idee dat men een kosmische invloed wil belemmeren, dat dit het uiteindelijke doel is.

 3. Max noemt het al. Voor degene die er nog nooit van gehoord heeft, toets HAARP op google in en je ziet hoe het Amerikaanse leger al jaren weersbeïnvloeding gebruikt als strategisch element bij oorlogsvoering, of om bepaalde economische doelen te realiseren. Het begon allemaal als uitloper van de Starwars plannen van President Ronald Reagan in de jaren ’80.

 4. Het is, dat ik voel dat het uiteindelijk allemaal wel goed komt. Maar de laatste tijd worden mij de pogingen van de elite steeds duidelijker. Misschien zeg ik het verkeerd en moet ik zeggen, dat het steeds sneller gaat. Time is running out. They know it, we know it. Change is coming, just not Obama’s change…

 5. Zijn ze misschien al begonnen vandaag? Het was me je chemtrail bombardement wel weer he?

  Jahooooor, ze benaderen het echt heel voorzichtig. Super dat ze dit zo integer aanpakken he?

  Iemand moet ergens geloof ik een manager ontslaan die zijn personeel niet helemaal meer in de hand heeft 😉

  Nou gezondheid maar weer.

 6. ’s Zondags om 10.35 uur Discovery project Earth. Kijk en huiver wat ze allemaal verzinnen en welke consequenties het kan hebben. Gelukkig komen voors én tegens aan bod. Tot nu toe heeft het plan om kaalgeplukt land vanuit een vliegtuig te bombarderen met zaailingen van bomen mijn stem. Alleen was het verweer van enkele wetenschappers dat je dan een monocultuur zou kweken. Dan denk ik meteen, dan gooi je toch meerdere soorten naar beneden, hoe simpel kun je zijn???

 7. Laat uw goene tuin van Eden niet kappen door de wouden
  en bossen te laten vernielen, plant er wat bij, ’t is niet zo duur,gezonde sport in een gezonde omgeving, geen vuile lucht.
  Wie maakt de gezondheidszorgen onbetaalbaar bij de longspecialist. De oorzaken aan de bron aanpakken.

  Belangrijke rol bomen bij luchtzuivering
  Vooral bomen hebben een voorname rol, door de grote hoeveelheid biomassa en door hun standplaats hoog in de lucht vangen zijn uit de luchtstromen grote hoeveelheden fijnstof en uitlaatgassen in. Mits voldoende doorstroomd met vieze lucht tot op 20-40 % van het fijnstof en 20 % van de N0x uit uitlaatgassen kunnen invangen langs de snelwegen en steden, waar luchtkwaliteit nog steeds één van de belangrijkste schadefactoren voor onze gezondheid is. Fijnstof en groene maatregelen via Ecologie en Landbouw.via de acuba japonica ……

  1. @Monika

   WOT is Web Of Trust een add-on programma voor Firefox dat uitgaat van de waardering die bezoekers hebben voor een bepaalde website.

   Het is inderdaad een illusie dat er in Nederland 40.000 stemmen zullen komen, maar niet geschoten is altijd mis. Jaren geleden maakte ik al foto’s van chemtrails en het valt op dat het vooral op zonnige dagen is. Wellicht wordt er ook boven bewolking gesproeid maar dan zien we het niet. Het lijkt een wereldwijde samenzwering te zijn omdat de vliegtuigen van alle landen boven alle andere deelnemers kunnen (mogen) sproeien. En ik denk dat je dat sproeien ruim moet zien, want het zal wel iets zijn dat gemengd wordt met de brandstof.

   Leuk hoor dat je ontdekte dat mijn site’s een slechte rating hebben. Ik kan dat (gelukkig) niet zelf ontdekken. Maar het zou kunnen als je ergens kritiek op hebt en dat is dan nog licht uitgedrukt.

   Maar goed als ik dan een waarschuwing krijg dat het een slecht gewaardeerde website is dan word ik een beetje voorzichtig. Je hebt zo malware op je PC

  2. Ed…was een geintje. Ik wilde je alleen erop attent maken, dat zo een rating niet per se iets over een site zegt. Want je weet, dat niet iedereen even blij is dat een ‘andere waarheid’ boven tafel komt. Succes met wat je doet….voor jou en voor ons allemaal…in de hele wereld 🙂

  3. @ ed
   Malware is er met een spybotje zo weer af ook gewoon even in de gaten houden

 8. Het bleek dat de Duitse website http://www.sauberer-himmel.de/unterstutzerliste-weltweit/ volgens het programma WOT een slechte rating heeft.
  This site has a poor reputation based on user ratings. sauberer-himmel.de

  Er zullen dus wel problemen met deze site geweest zijn.
  In Nederland is er een petitie op een website:

  http://www.petities.nl/petitie/stop-chemtrails-nu

  dit lijkt me beter dat in Duitsland een petitie te tekenen. Het gaat hier tenslotte om Nederland.

  1. @ Ed
   Wat is WOT?

   Ik heb trouwens de petitie in Nederland al lang geleden ondertekend. Om daarmee naar de tweede kamer te kunnen gaan, moet je 40.000!!! handtekeningen hebben. Dat is een illusie alleen voor Nederland. En dan houdt het al gauw op.
   Verder is er op de sites van de overheid nergens iets over chemtrails, die voor geo-engineering worden ingezet, te bekennen.
   En dat is het bijzondere bij onze oosterburen. Nu hoef je niet meer tegen de molens van ontkenning te vechten maar je kan het er openlijk over hebben.

   Ik woon niet ver van de grens en ik kan je verzekeren….het chemtrail-sproeien stopt er niet. Dus bouw maar alvast een muurtje om Nederland 🙁

  2. Oh Ed…ik zie net je website heeft ook een slechte rating….zal wel aan je kritiek over aspartaam liggen 🙂

  3. @Monika,

   Ik kan zo’n grapje wel waarderen hoor. Ik schreef ook al “leuk” dat mijn site enz.
   Het is goed dat er zo’n site als WTN (Wanttoknow) is om de vele misstanden aan te tippen. Maar ja dat komt goed als er maar genoeg mensen zijn die hun hersens goed gebruiken (en dat is gelukkig steeds meer het geval)
   Bedankt voor je positieve reactie Kijk ook eens naar de “rating” 😉 van http://www.smaakversterkers.com mijn andere website

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.