Advertentie

De grote klimaatzwendel..


Het is 12 juli 2007; Nederland stond zo’n beetje op zijn kop. In een extra aflevering zond het programma ‘Reporter’ van KRO-tv, de documentaire ‘The Great Global Warming Swindle’ uit. Het grootste deel van Nederland vroeg zich af hoe deze filmmakers het opwarmen van de Aarde ter discussie durfden stellen. Er werd druk op de KRO uitgeoefend om de uitzending af te lasten. Maar gelukkig, de documentaire werd uitgezonden. Typisch is wel dat ná het wereldwijd uitkomen van deze documentaire, er ineens geen sprake meer was van ‘Opwarming van de Aarde’, maar er plotseling gesproken werd over ‘Klimaatverandering’…!

Deze Britse documentaire, werd eerder dat jaar al uitgezonden door Channel 4 in de UK en hij gaat in tégen Al Gore’s An Inconvenient Truth. Wetenschappers weerleggen Gores stelling dat menselijk gedrag de opwarming veroorzaakt. In The Great Global Warming Swindle stellen ze dat de klimaatverandering niet te wijten is aan de uitstoot van het broeikasgas CO2 (kooldioxide).

Volgens deze documentaire passen de klimaatveranderingen in een normaal patroon. Er is maar één veroorzaker van de opwarming van de aarde: de zon (in een periode van verhoogde zonne-activiteit zoals uitbarstingen op het zonoppervlak). Ook vertellen wetenschappers hoe kritische geluiden uit de rapportages van het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC) werden geschrapt. Daarnaast hekelt de documentaire, onder anderen met Patrick Moore, één van de oprichters van Greenpeace, de manier waarop Al Gore zijn theorieën over het klimaat voor politieke doeleinden gebruikt.

Van de Nederlandse delegatie die zich nu in Kopenhagen bevindt, kunnen we hopelijk ook een kritische houding verwachten op de climate changing-claims. Laten we in ieder geval onder deze documentaire onze eigen discussie opstarten. Hier is allereerst de documentaire nog een keer:

29 gedachten over “De grote klimaatzwendel..

 1. klimaatverandering door de mens is onzin .
  ALS… er sprake is van opwarming ,
  dan komt dit primair door de zon !
  De onderbouwing zijn voornamelijk aannames en veronderstellingen ,
  dus los zand !
  Geen CO2 uitstoot is mogelijk , en makkelijk zat …KERNENERGIE !

  En kernenergie is zeer goedkoop ,
  zodat die MILJARDEN snel zijn terug verdiend .

 2. Er is energie genoeg ! maar……
  Zonne en wind energie draait op ……..subsidie .

  Kern energie is VEEL goedkoper en schoner als kolen , olie , gas , en zeker als zonne en wind energie ……en is zeer veilig .
  Kern splitsing heeft bewezen goed te functioneren , en het stralings gevaar wordt zwaar overdreven .
  De Japanse steden Hiroshima en Nagasaki met miljoenen bewoners bewijzen dat overduidelijk !
  Er is brandstof genoeg , via fusie-energie ,middels water .
  Maar eerst is nog zeer veel research te doen .
  In Iter Frankrijk wordt nu een proef-centrale gebouwd , kosten slechts 5 miljard
  Bush heeft meer dan 10.000 miljard verknalt .
  Schande !
  Zie voor meer info http://www.fusie-energie.nl
  en
  http://peswiki.com/energy/ Directory:Nuclear

 3. Het klimaat veranderd nog steeds. Of het nu warmer of kouder wordt, er zullen nog steeds maatregelen genomen moeten worden…

  Het gevaar met dit soort mededelingen is, dat mensen al gauw gaan denken dat er helemaal niets aan de hand is…

 4. @rob het is natuurlijk nooit dom om groener en duurzamer om te gaan met het millieu.Maar dat gebeurd niet door de overheid .kijk maar naar”verduurzaamd hout”de nieuw te bouwen kolencentrales etc. etc. liefdevolle groet marcel

 5. Naast klimaatverandering blijven twee andere in mijn ogen veel grotere problemen vaak onderbelicht. Als eerste de gigantische afhankelijkheid van Nederland op fossiele brandstoffen. Dat is zelfs nu nog meer dan 95%, voor mensen die bekend zijn met peakoil is dat schrikbarend. Hoe kunnen we als “inteligent soort” een maatschappij bouwen die voor 95% gebouwd is op stoffen waarvan we weten dat ze de komende tijd flink schaarser gaan worden. Daarnaast is het ook zo dat we voor die brandstoffen van landen als Rusland en het midden oosten afhankelijk zijn.

  Juist het voordeel van wind, zon en warmte koude opslag is dat mensen het zelf in Nederland kunnen toepassen en zo onafhankelijk worden van grote energieleveranciers. Het is wat dat betreft jammer dat we in Nederland zo weinig doen. Duitsland, Frankrijk, Spanje, eigenlijk alle landen doen het beter om ons heen op het gebied van duurzame energie. Op http://www.energy.eu is te zien dat we 3 na laatst van alle Europese landen staan.

  Kortom of klimaatverandering nou wel of niet door mensen komt, het verandert niets aan het feit dat we moeten overstappen op bronnen die oneindig meegaan zoals de wind en zonne-energie. Wubbo Ockels is een goed initiatief begonnen op http://www.ladiesfirst.nu/ om hier mee aan de gang te gaan.

 6. Hoog tijd dat de al meer dan 60 jaar onderdrukte vrije energie beschikbaar komt.
  Dit zal het totaal verrotte economische systeem helemaal op de kop gooien, en het volk geven waar ze recht op hebben.
  Schone en vrije energie!

  Op dit moment worden alleen al in de USA ruim 6000 patenten onderdrukt als zijnde een bedreiging voor de staat (lees inkomsten voor Big Oil en de electriciteitsbedrijven)

 7. Het is inderdaad hoog tijd om van fossiele brandstof over te stappen op de niet-vervuilende alternatieven.
  Schone en vrije energie voor iedereen.

  @Vero Legata google eens op ‘peakoil is a scam’

 8. Guido,

  Jammer dat je deze frauduleuze en verouderde video van 2007 nog eens kritiekloos plaatst anno 2009.

  Het kostte mij slechts 1 minuut om de weerlegging hiervan met Google te vinden.

  Zie http://www.durangobill.com/Swindle_Swindle.html voor een m.i. afdoende behandeling van deze miskleun.

  De hele pagina bevat goede grafieken die het hele klimaatverhaal nog eens illustreren.

  Ik verzoek je vriendelijk, ook de weerlegging van
  deze video op wanttoknow.nl te zetten.

  Leonard

 9. @ Leonard, zoek eens naar het werk van de Russische wetenschapper Dmitriev. Een grote berg bewijs dat dat aantoont dat drastische veranderingen (vooral sinds de afgelopen paar jaar!) in kosmische straling en elektromagnetische waarden vanuit de kosmos…vooral verantwoordelijk is voor de veranderingen…Misschien het hele zonnestelsel (de veranderingen vinden niet alleen op aarde plaats, maar in het hele zonnestelsel!) dan maar belasten? Intergalactische multidimensionale fiscus opstarten dan maar?

  Wij (de mens) worden verantwoordelijk gehouden en er wordt op ons spirituele ‘verantwoordelijkheidsgevoel’ ingespeeld met films, maar een leugen blijft een leugen.

  Luister eens naar de uitzending over ‘Copenhage Treaty’ van gisteren op http://www.argusoogradio.org voor een dag aan bewijs aan manipulatie op het gebied van ‘Climategate’ en andere zaken. Misschien wel goed voor het volledige beeld, naast uiteraard de politieke ‘dementie’die verantwoordelijk is voor het vergeten wan de ware oplossingen die er al zijn: vrije (en bijna gratis en vooral schone en niet vervuilende!) energie en antizwaartekracht…Weg milieucrisis, geldcrisis, gezondheidscrisis, voedselcrisis, klimaatcrisis en andere ‘problemen’ waar de oplossingen al voorhanden zijn.

  Change? Yes, we must. Maar wel de juiste verandering graag, de andere ‘oplossingen’ zijn mij wat te ‘belastend’ voor de mens.

 10. Die klimaatopwarming, nu voorzichtigheidshalve klimaatverandering geheten, heeft een verborgen agenda. Namelijk CO2-belasting te gaan innen. Door wie, voor wie? Op wat? De World Governement (banken-didactuur), voor diezelfde banken, op alles waar bij de produktie CO2 vrijkomt! Dit wil zeggen, op ALLES.
  Grote verarming algemeen als gevolg, vooral de derde wereld die nu reeds door de biobrandstoffen aan het uitsterven is… Foei!
  Hierover, die CO2-belasting dus, geen woord in dit debat. Al Gore, die reeds forse tegenwind heeft in eigen land, zegt zijn spreekbeurten -waaronder Kopenhagen- reeds af, hij riskeert namelijk levenslange opsluiting voor Swindle of Oplichting. U bent verwittigd. Google Alex Jones.

 11. @keuleniscool

  Vrije energie is veel schoner dan kernenergie en GRATIS.
  Bestaat al minimaal 60 jaar maar wordt al die tijd onderdrukt door grote oliemaatschappijen en energiemaatschappijen.

  Bekijk het met je dure en zeer vervuilende kernenergie!

 12. In Japan is een bedrijf, de Ryukyu Electric Power Company, die een accu/batterij heeft ontwikkeld die veel energie met hoge efficiëntie (>90%) kan opslaan.
  Hun plan was zonnepanelen en accu te verstrekken voor een bescheiden bedrag per maand zodat gebruikers verder geen energierekening meer hoefden te betalen.
  Helaas is er in Japan geen bank te vinden die de financiering van deze panelen/accu’s wil regelen!

  Over onderdrukking van nieuwe technologiën gesproken…

 13. @jerry je kan helemaal gelijk hebben en als ik het zo zie dan lijkt het er wel verdacht veel op eerst een paar keer proef draaien in china en rusland en dan het grotere werk in noorwegen .thnx voor de link heel interressant. ben benieuwd waar dit alles toe leid.liefdevolle groet marcel

 14. http://weblogs.vpro.nl/kopenhagen/2009/12/13/voorbij-kopenhagen-de-ecoburger/comment-page-1/#comment-6

  Zojuist het programma gezien. De enige werkelijk waardevolle opmerking was dat duurzaamheid en milieu compromisloos moeten zijn…maar dat zal de uitkomst van dit verdrag uiteraard niet zijn.

  En waar blijven de ware oplossingen? Antizwaartekracht en vrije energie? Vrije energie is schone energie, niet milieubelastend. En levert bijna gratis energie, dus ook een oplossing voor de financiële crisis. Windmolens? CO@ reductie en belasting opheffen aan de burgers die de oorzaak van het ‘probleem’ niet zijn?

  Net zoals de privé banken geld uit het niets kunnen creëren, kan er bijna gratis continue energie worden gewonnen uit de kosmische achtergrondzee die het vacuüm of nulpuntenergie wordt genoemd. Aantoonbaar werkzaam en bekend. De overheden weten dit en ook alle regeringsleiders. Waarom bespreken jullie dit niet in jullie uitzending?

  (Deze reactie wacht op moderatie, ben benieuwd of men dit durft te plaatsen…) Weten we gelijk meer over de waarde van Netwerk mbt onafhankelijkheid lijkt mij.)

 15. Wat is dat eigenlijk voor een logo dat voor de klimaattop wordt gebruikt ?Het lijkt op een wereldomvattend raster met grote en kleine stippen .Wat moeten die voorstellen ?satelieten ?En wat is dan de relatie met die klimaattop ?Ik weet niet waar het voor staat iemand anders misschien?liefdevolle groet marcel

 16. De mens heeft invloed op het milieu, niet op het klimaat!
  Natuurlijk zal het milieu uiteindelijk een rol spelen in de ontwikkeling van het klimaat.

  Het is dus geen excuus om nu op deze manier door te gaan met verspillen van energie en het vervuilen van het milieu!

  Sterker nog, waarom nemen overheden alleen maar belastingswetten aan op alles en nogwat dat ook maar milieu belastend is ipv het volk de juiste gereedschappen en producten aan te rijken die wel milieuvriendelijk zijn!

  Ik snap niet dat de overheid het niet bij de bron aanpakt maar de bevolking laat boeten voor hun eigen walgelijke oliemonopoly.

 17. @ John

  Precies, dat zijn de feiten, en de enige manier om daar onderuit te komen is door ze dood te zwijgen, zoals onze MSM dat heel netjes doet!

  Succes aan alle slapers in NL!

 18. Groene energie zal uiteindelijk de toekomst worden. Maar dat heeft tijd nodig. Tot nu toe wil men eigenlijk niet tot échte maatregelingen komen in Kopenhagen. De fanatieke demonstranten, de regeringen en de doomscenario’s…Ach, ooit zullen ze tot ons markante verleden behoren. Ik kan me er nu niet druk om maken. (verspilde energie)

 19. Groene energie heeft tijd nodig…
  Ja, en hoe zou dat nou toch komen?

  Sinds de 40-er jaren van de vorige eeuw worden uitvindingen op het gebied van energie structureel onderdrukt en als “staatsgevaarlijk” betiteld.
  Alleen al in de USA zijn ruim 6000 patenten onderdrukt.

  Het hoeft helemaal niet veel tijd meer te kosten als de waanzinnige macht van olie- en energiebedrijven tot normale proporties wordt teruggebracht.
  En dan zijn tevens alle zgn klimaatproblemen opgelost, althans het deel dat op het konto van de mens komt.

 20. Spacefuture-exoplolitic Vlaanderen-Antwerpen

  Alle Extraterrestrials civilisaties zijn hartelijk welkom in Vlaanderen, op voorwaarde geen gevaar voor de volksgezondheid en geen defensie-agressie.

  Via space-toerisme met Extraterrestrials en spacescience-congressen bestaande uit voordrachten door Extraterrestrials zelf omtrent hun civilisatiegeschiedenis, is de wens van velen nader te kunnen kennismaken met de dagdagelijkse gang van zaken in de ruimte voor elke kosmoscivilisatie, wat veronderstelt dit voor de vlamingen in Vlaanderen zelf.

  Via ufo-cover-ups tracht men de waarheden te verbergen en leugens op te dissen al jaren tegenover de wetenshapswereld en de bevolking die via de belastingsgelden het ministerie van onderwijs bekostigen en de kwaliteit van space-univerisiteiten worden afgeblokt. Wie speelt dit politiek spel mee en met wie en waarom?

  Wat betreft spacedefensie, een eenvoudige vraagstelling, zijn
  er nog oorlogsvoerende kosmoscivlisaties in de ruimte, andere
  modellen zoals de oorlogsvoerende Aardeplaneet zelf een voorbeeld is in de ruimte.

  Een langdurige positieve samenwerking met Extraterrestrials willen velen in overweging kunnen nemen,
  wel op basis van waarheid en geen leugen.

  Op spacedefensiegebied zullen ook de nodige voorzorgen moeten genomen worden, de houding van de Extraterrestrials tegenover de Aardse planetaire staten en oorlogsvoering is een onbekend detail, maar bij nadere
  bestudering wel te overbruggen, geen zinloos vooruitlopen op de feiten.

  Een juist politiek bestuur hecht belang aan het sociale welvaartspeil
  van de bevolking en de kiezers, de redenen van oorlogsvoering
  binnen, in en uit Vlaanderen binnen de EU op de planeet de Wereld

 21. Ik zie dat de betaalde krachten hun kans schoon zien om voor kernenergie te pleiten. Gelukkig valt deze discussie van de alt. media niet te hijacken, gezien de reacties. Want wat is het speeltje van de reguliere wetenschap (splitsing) in feite? Zoals altijd weer: vernietigen. En ditmaal zo rigoureus dat zelfs de natuur direct antwoordt met: levensgevaarlijke straling en warmte. Tsjernobyl laat zien dat decennia na de ramp men nog steeds niet de kwestie heeft opgelost. Er sterven nog dagelijks mensen aan de gevolgen om over de genetische afwijkingen van nakomelingen maar te zwijgen. Het allerergste van de kernsplitsing is hedentendage nog moeilijk aan de mensen uit te leggen omdat ze door het huidige onderwijs een rad voor de ogen wordt gedraaid. Het denken is zo volledig op halve waarheden gestoeld dat men tegenwoordig de waarheid vertrapt zonder blikken of blozen. Maar er komen andere tijden en sneller dan men denkt.

  1. PC, maar de nieuwe Cold Fussion komt er aan, en daarmee stappen wij in een ander energie tijdperk, tenminste als het niet door de woeker energie producenten de nek wordt omgedraaid, maar China is ze een stapje voor en heeft al heel veel kapitaal geinfesteerd in deze Cold Fussion bussiness.
   Net als de Kwantumsciense/mechanica de hele boel heeft open gegooid,
   we staan voor een nieuw tijdperk, waar ook het Tesla denken aan bod komt, veel van die technieken zijn zo kleinschalig dat ze overal kunnen worden beproefd.
   Vlak bij Moscoa ligt de nieuwe Russische silliconen valley, waar veel van die technieken al worden toegepast, met veel geld een open athmosfeer, maar niemand heeft het er over, maar het groeit keihard.

 22. Dit is een update van de situatie in Engeland van de site RSOE EDIS event report van 14-2.
  ‘Britain’s weather service says it sees the tentacles of climate change in a spate of storms and floods battering the country, but has stopped short of saying that global warming directly caused the extreme conditions. The latest round of bad weather slammed into Britain’s west coast on Wednesday with torrential rain and winds gusting up to 106 mph (170 kph). Trucks were toppled, trees were felled and a major chunk of the railway was closed. The website of rail operator Virgin Trains greeted visitors with the words: “Do Not Travel.” England, which has been lashed by wind and rain since December, had its wettest January since records began in 1766. The resulting floods have drenched the southwestern coast of England, the low-lying Somerset Levels and the Thames Valley west of London, where hundreds of properties have been swamped after the Thames burst its banks. Britain’s Met Office, the nation’s weather agency, said in a paper published this week that “there is no definitive answer” on the role played by climate change in the recent weather and floods. But it said there is “an increasing body of evidence that extreme daily rainfall rates are becoming more intense,” probably due to a warming world. Met Office chief scientist Julia Slingo told that “all the evidence suggests there is a link to climate change.” It was the latest in a series of assertions by weather agencies linking extreme weather events with human-made global warming. Last year the Met Office and the US National Oceanic and Atmospheric Administration said events ranging from Superstorm Sandy flooding to US heat waves to extreme rainfall in Australia and New Zealand had all been made more likely by climate change.

  The Met office study discusses evidence of increasingly extreme weather events and links both Britain’s damp winter and the extreme cold that has hit the United States and Canada to “perturbations” in the jet stream over the Pacific Ocean and North America. But it does not say outright that global warming caused the flooding. To do that, scientists take months…’
  http://hisz.rsoe.hu/alertmap/site/index.php?pageid=event_update_read&edis_id=ST-20140213-42664-GBR&uid=14689

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.