Advertentie

Monsanto-Bayer in zwaar weer en rotzooi komt boven!


x

x

Monsanto-Bayer in zwaar weer en rotzooi komt boven!

2019 © WantToKnow.nl/be

x

Er lopen in de USA alleen al zo’n 18.000 rechtszaken tegen Monsanto-Bayer over de kankerverwekkende Round-Up onkruidverdelger. En dat is maar het begin nog steeds. Er gingen geruchten dat Bayer-Monsanto wil gaan schikken, waarbij het zou gaan om een bedrag van tussen de 6 en 8 miljard door Bayer te betalen. Maar kennelijk geeft dat aan dat zij het onderspit delven en Round-Up dus wel degelijk kankerverwekkend is. En dus kwam het bericht een paar dagen later, dat Bayer géén voorstel heeft gedaan om tot een schikking te komen in de duizenden Amerikaanse rechtszaken wegens de onkruidverdelger Roundup.

Eerder meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden, dat Bayer bereid zou zijn de kwestie voor 8 miljard dollar af te kopen. De in totaal ruim 18.000 rechtszaken wegens Roundup, aangespannen door mensen die zeggen kanker te hebben gekregen van de onkruidbestrijder zijn natuurlijk een pain in the ass voor Bayer, dat het middel RoundUp via de overname van Monsanto in handen kreeg. Het bedrijf stelde eerder al wel een speciale bemiddelaar aan om onderhandelingen tussen beide kampen in goede banen te leiden.

Die onderhandelingen vinden op dit moment wél plaats, maar volgens mediator Ken Feinberg is tijdens de gesprekken totaal nog niet gesproken over een financiële compensatie. Bayer werd in eerdere rechtszaken rond Roundup al veroordeeld tot het betalen van vele honderden miljoenen dollars aan schadevergoedingen. Tot dusver heeft het bedrijf altijd volgehouden dat middel veilig voor gebruik is.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.