Advertentie

Bedelende farmaceuten voor kankervaccin.. (lezersbrief)


‘Bedelcampagne’ voor financiële bijdrage voor kankeronderzoek Instituut Pasteur en Curie

Hier in Frankrijk krijg ik de laatste weken regelmatig dikgevulde enveloppen in de brievenbus met het dringende verzoek een BIJDRAGE te storten om deze Parijse instituten bij te staan in hun kankeronderzoek.  Zou dit een teken kunnen zijn dat de overheid geleidelijk aan de subsidiekraan aan het dichtdraaien is en kunnen we dit als een wanhoopsactie opvatten ?

Twee weken geleden kreeg ik (ironisch genoeg aan mij, anti-vacciniste, gericht) een brief van het Instituut Pasteur met de volgende (uit ’t frans vertaalde) inhoud :

Ondersteun NU en DIRECT onze onderzoekers in hun laatste stappen bij het ontwikkelen van anti-kankervaccins.

” Het ontwikkelen van preventieve ! kanker VACCINS door 16 ! speciaal hiervoor aangewezen onderzoeksteams “.
Het gaat hier om speciaal ontwikkelde vaccins tegen: prostaat- dikke darm- borst- long- lever- eierstokken- en blaaskanker.

Er werden 4 redenen genoemd, waarom we de experts bij moeten staan:
– directe financiële hulp aan de onderzoekers
– het bespoedigen van hun strijd tegen kanker
– het verbeteren van ieders gezondheid
– deelname aan een fantastische keten van steun

“Hoe sneller u onze onderzoeksteams ondersteunt, des te sneller kan een vaccin levensreddend zijn”…

En dit : “in principe zal het mogelijk zijn, met uw ondersteuning, vanaf 2012,  deze preventieve vaccins uit te testen op patiënten”.

En dit : “naast het ontwikkelen van vaccins voor bovengenoemde kankeroorzaken, is een speciaal team belast met het onderzoek naar huid- en maagkanker, waarvan de resultaten al zeer bevredigend genoemd mogen worden”.
En dan ook nog dit: “66% van uw bijdrage is aftrekbaar van uw inkomstenbelasting”.

En als “gift” bij deze brief, een vel met stickers met naam/adres/vaccinplaatje en een loep als symbool voor “grote doorbraken van micro-onderzoeken”…

En daar moet IK voor betalen ???????????????

En dan nog geen week later weer een envelop, nu van het Instituut Curie (jawel, wéér aan mij “persoonlijk” gericht en net als het Instituut Pasteur mét gratis envelopstickers als cadeautje + gefrankeerde retourenvelop) met de vraag om een bijdrage/donatie voor hun Instituut (kankeronderzoek) en MET een hartverscheurende brief van een ouderpaar (zogenaamd “handgeschreven”) die de ziekte van hun dochtertje (“dankzij dit instituut van kanker genezen”)  ge(mis)bruikt voor dit gebedel.

Dit appeleren aan de emoties van burgers en de, niet eens meer verkapte, reclame is hemelschreiend en zou VERBODEN moeten worden.

Dit is een voorbeeldje uit Frankrijk, maar gelijke ervaring denk ik in andere landen. “Ze” hebben haast en hun doel heiligt blijkbaar alle middelen !

Ik zal de brievenbus de komende weken nauwlettend in de gaten houden…
Hemeltje toch !

Ellen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.