Advertentie

Hoe ’t ministerie van VWS met farmaceuten vrijt..


Telegraaf Ministerie VWS

x

Hoe het ministerie van VWS met farmaceuten vrijt..

2013 WantToKnow.nl/.be
(met dank aan Désirée Röver)

x

Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) heeft de afgelopen vier jaar bijna een ton geschonken aan een door medicijnfabrikanten opgerichte praatclub. Deze club zou het geneesmiddelenbeleid willen beïnvloeden.

Al eerder stond Edith Schippers onder zware druk om afstand te doen van haar banden met de tabaksindustrie.. Dat deed ze uiteindeljik en droeg het 'tabakdossier' over aan haar staatssecretaris. (klik voor artikel hier op de site)
Al eerder stond Edith Schippers onder zware druk om afstand te doen van haar banden met de tabaksindustrie.. Dat leek ze uiteindelijk te doen door het ’tabakdossier’ over te dragen aan haar staatssecretaris. (klik de foto voor artikel hierover op de site)

In dit netwerk, zo schrijft De Telegraaf (‘Ministerie spekt club farmaceuten‘)naar eigen onderzoek, wordt op verzoek van farmaceuten GlaxoSmithKline en Janssen Cilag met de top van het ministerie, ziekenhuisbazen en apothekers geprobeerd het geneesmiddelenbeleid te beïnvloeden.En vanzelfsprekend hoeven we er hierbij niet vanuit te gaan, dat deze megalomane bedrijven iets zullen doen dat tégen hen werkt..

En heel oplettend van ‘De Telegraaf’, die constateert: Het is opvallend dat alleen grote farmaceuten zijn vertegenwoordigd, niet de producenten van goedkope en even effectieve generieke geneesmiddelen. Staatssecretaris Van Rijn van VWS zou in 2007 betrokken zijn geweest bij de oprichting van dit zogeheten Apollo Netwerk, net als Hugo Hurts, al jaren directeur geneesmiddelen op het departement en de nieuwe topambtenaar van het ministerie. Ook leden van het ‘College ter Beoordeling van Geneesmiddelen’ maken volgens het onderzoek van de Telegraaf deel uit van deze club.

De Telegraaf achterhaalde met een beroep op de WOB, (de Wet Openbaarheid van Bestuur) dat het ministerie van VWS deze informele club, die het ‘Apollo Netwerk’ wordt genoemd, jaarlijks ongeveer € 24.000 schenkt..! En vrij stevig is de constatering van De Telegraaf dat het departement van Edith Schippers, weigert te zeggen waar het geld aan besteed wordt.

Deelnemers van het Apollo Netwerk hebben een aantal principes onderschreven, op basis waarvan het ministerie verslagen van de bijeenkomsten niet openbaar kan maken, zegt ze desgevraagd in de krant. In een reactie aan ‘De Telegraaf’ zegt staatssecretaris Van Rijn dat hij slechts bij een paar bijeenkomsten is geweest. Het doel van het netwerk is volgens Van Rijn om ervoor te zorgen dat er ‘zo min mogelijk drempels voor innovatie zijn voor fabrikanten’. Wie deze uitdrukking kan vertalen in normaal Nederlands, vragen we hieronder in de reacties zijn zienswijze te delen..!

* * *

45 gedachten over “Hoe ’t ministerie van VWS met farmaceuten vrijt..

 1. Precies wat ik mijn nieuwe boek ‘De Zoete Wraak’ beschrijf dus helaas… http://www.healingsoundmovement.com/news/125/nieuwe-boek-aspartaam-de-zoete-wraak-15-september-2013-via-ons-verkrijgbaar.html

  De vol belangen verstrengelde Ministers van ‘Volksgezondheid’ (Klink met zijn Klink-klare vaccinleugens en Edith die er blijkbaar nog steeds geen tabak van heeft, sinds ze te vriendelijk werd naar de tabaksindustrie…) , onethische Roel ‘Veilig en Effectief’ Coutinho van het altijd ‘neutraal en nuchtere’ RIVM en de overige handlangers in de ‘handel in ziekte’ (zoals hoogleraar ghostwriters, patiëntenverenigingen, medical opinion leaders etc) komen allemaal aan bod in mijn boek over het ware gezicht van de farmaceutische – en voedingsindustrie.

  De regelgevingsautoriteiten liggen in bed met de industrie (die de samenvattingen van eigen studies..overhandigd aan de autoriteiten die geld krijgen van dezelfde ‘onafhankelijke’ industrie…) en er heerst zelfs een draaideurenpolitiek (waarbij mensen vanuit de industrie gaan werken bij de regelgevingsautoriteiten, om vervolgens weer ene lucratieve baan aangeboden te krijgen bij de industrie, om zelfs later weer belangrijke functies bij de overheid aan te nemen…

  Wordt het nu eindelijk duidelijk dat we ons geboorterecht wat gezondheid heet niet langer meer uit handen moeten geven aan de vos die het kippenhok ‘bewaakt’? Ware immuniteit is gezondheid en aangezien de industrie en de overheid blijkbaar niet ‘VIT’ (Verantwoordelijk, Integer en Transparant) willen worden omdat ze teveel in hun eigen web van leugens verstrekt zijn…wordt het tijd dat wij zelf VIT worden en handelen…

  Onlangs stuurde ik dit bericht naar alle persvoorlichters van onze Minister van Volksgezondheid… Geen antwoord (ook niet van Coca-Cola, RIVM, reguliere media, zelfs niet na bevestiging dat Aspartaam inderdaad geproduceerd wordt door gebruik te maken van genetisch gemanipuleerde ontlasting… van de E-Coli light bacterie…):

  “Geachte mevrouw Edith Schippers, mijn naam is Drs. John Consemulder, neuropsycholoog, auteur en radio & TV-producent en filmmaker. Ik wil u op uw verantwoordelijkheid wijzen om onze volksgezondheid te bewaken en de aantoonbare neurotoxische en kankerverwekkende excitotoxinen als MSG en Aspartaam te verbieden (u vindt alle bewijslast om deze heilzame beslissing te nemen in mijn nieuwe boek, dat ik als bezorgde burger heb geschreven). Misschien is het goed om u zich te realiseren dat wereldwijd miljard mensen elke dag Aspartaam consumeren, dat in meer dan 8000 producten is verwerkt (van kauwgom, light producten, yoghurt, kinder medicijnen en sommige vitamine preparaten).

  Ik hoop dat u het juiste zult ondernemen en tot een verbod van deze excitotoxinen over zult gaan.

  Met vriendelijke groet,

  Drs. John Consemulder

  http://www.healingsoundmovement.com/news/125/nieuwe-boek-aspartaam-de-zoete-wraak-15-september-2013-via-ons-verkrijgbaar.html

  Belangrijke update 14 september 2013!

  Om aan te geven hoe actueel en belangrijk dit boek is geworden: precies op de dag dat ik zelf mijn eerste exemplaren mocht ontvangen via mijn uitgever Frontier Publishing, kwam de bevestiging naar buiten dat Aspartaam inderdaad gemaakt wordt met behulp van de (genetisch gemanipuleerde!) ontlasting van de E- Coli bacterie… Zie:http://www.niburu.nl/gezondheid/5276-aspartaam-gemaakt-van-ontlasting-e-colibacterie (en zie ook de gerelateerde artikelen) en zie het patent op Aspartaam wat nu is vrijgegeven hier: http://www.freepatentsonline.com/EP0036258.pdfEn (met dank aan Guido Jonkers van WantToKnow.nl), zie artikel van vandaag vanwege dit ‘breaking news’ hier:http://www.wanttoknow.nl/nieuws/europees-patent-aspartaam-gebruikt-e-coli/

  I rest my case… En daar staat het dan; de bevestiging van een van mijn vondsten in mijn boek (“Wist u dat Aspartaam geproduceerd wordt met behulp van genetisch gemanipuleerde micro-organismen”):http://www.freepatentsonline.com/EP0036258.pdf. Monsanto’s (nu Ajinomoto) Aspartaam is dus niet alleen neurotoxisch, kankerverwekkend, DNA beschadigend en vroeggeboorte producerend…maar wordt ook nog eens gemaakt door de ontlasting van de gevaarlijke E-Coli bacterie genetisch te manipuleren. Dat geeft wel een ander beeld van een ‘Light’ product (waar je overigens niet van afvalt), nietwaar!? Als zelf onze krant Trouw vandaag meldt dat Aspartaam gemaakt wordt van poepbacteriën”, dan is het duidelijk, toch…http://www.trouw.nl/tr/nl/13484/360-Magazine/article/detail/3510580/2013/09/16/Aspartaam-wordt-gemaakt-van-poepbacterien.dhtml

  Nog een Coli Light, iemand!?!? Ik hoop dat mijn boek een wezenlijke bijdrage zal leveren om nu eindelijk (na meer dan 30 jaar ‘een oogje dichtknijpen’ door de regelgevingsinstanties) kunstmatige zoetstoffen als Aspartaam en smaakversterkers als MSG, te verbieden. In het laatste deel van het boek lever ik ook gezonde oplossingen aan (want gezondheid is niet alleen ons geboorterecht, maar vooral ook de enige ware vorm van immuniteit) en bespreek ik ook hoe de toekomst van geneeskunde er uit zal kunnen zien.”

  Nogmaals: geen reactie dus tot heden…

 2. Opvallend, zo weinig reacties… En toch, als ik mijn gevoel volg, is dit een veelzeggend signaal vanuit die hoek. Betekent niets meer of minder dat hier het bewijs wordt geleverd, dat het hele geneesmiddelen-, zorg- en vergoedingsbeleid NIET wordt bepaald door het Ministerie van Gezondheid, noch door de Gezondheidsraad, maar door de farmaceuten (en dit niet alleen in Ndl). En juist dàt is zo ZORGwekkend. Google eens naar ‘Apollo Network – Conditional Reimbursement Working Group’ en overzie het plaatje… (Treffend voorbeeldje hieruit – pg 4 : The Ministry of Health is required to adjust legislation in such a way that the different conditional reimbursement agreements are enforceable).

  1. beste Ellen,

   de mate van leugens en bedrog nemen dergelijke proporties aan de niemand zich nog getroost om enig onderzoek te doen naar de waarheid. Het voelt helemaal niet goed constant geconfronteerd te worden met al die leugens.
   Ikzelf heb intussen ook wel al begrepen dat onze overheden onze problemen helemaal niet gaan oplossen maar eerder dat ze de oorzaak zijn van onze problemen. Onze overheden vertegenwoordigen geenszins het volk,(democratie) maar eerder het groot kapitaal.(corporatocratie)
   In die zin is alles gepermiteerd zolang het maar opbrengt! En mensen ziek maken brengt nu eenmaal ook heel veel op!

 3. Ja ja, Nederland wordt groot in het opvoeren van soaps. De ene soap duurt al meer dan 20 jaar en word je voorgeschoteld op TV (GTST). Dat is tenminste nog een beetje eerlijk, want de beelden spreken voor zich. Natuurlijk is op de zogenaamde snijtafel veel beeldmateriaal geknipt, maar er blijft nog genoeg soap over om van te smullen. Op deze manier wordt de Nederlandse burger in navolging van de Amerikaanse “droom” in een schijnwereld geplaatst en laat menigeen zich in slaap sussen.

  De andere, politieke, soap wordt echter achter de schermen gespeeld en wel op een bijzonder unfaire manier. Deze speelt zich ook al lange tijd af, maar heeft ook een afkorting als overeenkomst, nl. VWS en bijvoorbeeld RIVM (RijksInstituut voor Manipulatie?). Het ministerie van VWS waar nu Edith Schippers de scepter zwaait.

  Als deze minister haar werk goed doet, heeft ze beslist in het recente verleden de volgende link http://www.wanttoknow.nl/overige/rivm-wat-is-nu-de-precieze-aanklacht/ gelezen en weet waar de soap over gaat. Tenslotte mag je van een minister verwachten, dat hij/zij in beeld is, wat er op zijn/haar departement gebeurt en wordt aangestuurd, toch? Door hem/haar rechtstreeks danwel door “afdelingen” met weer een verdere ambtelijke vertakking van mogelijkheden om de wereld een “heldere” visie te presenteren.

  Jammer om te lezen waar een klein land groot in denkt te moeten zijn. Of beter gezegd, waar vermeende grote jongens en meisjes klein in zijn. De leugens vliegen ons burgers om de oren en worden aan de oppervlakte breed uitgemeten.

  Vroegahhhhh, weet je wel, toen alles beter en anders was, hoefden we ons daar niet zo druk om te maken. De burgemeester zorgde voor werk en de kerk hield ons dom en zo leefden we lange, lange tijden ons leven. Een leven, dat werd geleefd omwille van het feit, dat we nu eenmaal op deze aarde aanwezig waren.

  Tja, dan is er anno 2013 toch wel degelijk het een en ander veranderd. Een geweldige bewustzijnsverandering is wereldwijd gaande en zorgt er onder meer voor, dat leugens niet langer met de dekmantel der liefde kunnen worden toegedekt. Een liefde, die maar één richting uitgaat en ook maar één doel dient. Niet, dat van de burgers, maar van belangen van “grote” jongens en “grote” meisjes.

  Gedurende mijn opvoeding is me altijd het volgende bijgebracht: “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel”. En het ontmaskeren van leugens gebeurt nu op steeds grotere schaal en in sneltreinvaart.

  Waarom gebeurt dit dan allemaal? Het was toch goed? Staat en kerk deden hun “plicht” en zorgden voor werk en hielden ons dom en wij hadden ons natje en droogje en konden genieten van wat we “leven” noemen.
  Helaas, helaas, helaas. Voor de wakkeren onder de mensheid is het geen vraag meer waarom de leugens, corruptie, belangenverstrengelingen etc. worden geopenbaard. Zij zijn zich terdege bewust, dat zich een nieuw tijdperk aan het ontwikkelen is, waarin de mensheid op basis van eerlijkheid, zuiverheid, waarheid en liefde in harmonie met elkaar en voor elkaar zal leven. Maar dan ook echt LEEFT en niet wordt geleefd. En gelukkig worden steeds meer mensen wakker en kunnen we uiteindelijk allemaal genieten. Maar er is nog steeds veel werk te verzetten.

  Om deze brief in medische terminologie te eindigen: Het betonrot in het ons opgelegde gezondheidsfundament verspreidt zich als een ziekte, die we nog niet compleet in beeld hebben, maar ons wel door “deskundigen” van het ministerie van VWS en o.a. het RijksInstituut Voor Manipulatie? als waarheid worden voorgehouden. Het liefst wil men ons dit waarheidsserum als vaccin toedienen. Te laat !!!!

  1. There’s a crack in everything. That’s how the light comes in…

 4. Ik ben benieuwd wat de relatie is tussen deze praatclub en de VERPLICHTTE invoer van het Baxtersysteem en de daar onlosmakelijk mee verbonden VERPLICHTTE vernietiging van goede, dure, onaangebroken medicijnen op naam. Ik heb zo’n ongemakkelijk vermoeden.

 5. Niet helemaal off-topic… We horen niet veel meer van hem, maar in de coulissen nog altijd mee-spelend :

  Present positions Ab Osterhaus :
  Professor of Virology, Erasmus MC, Rotterdam
  Head of the Department of Virology, Erasmus MC, Rotterdam
  Director National Influenza Center (NIC), Rotterdam
  Director WHO Global Reference Laboratory for Measles
  Head WHO National Reference Laboratory for Measles and Rubella with RIVM Bilthoven
  Director WHO Collaborating Centre for Arboviruses and Haemorrhagic Fever Reference and Research
  Chairman of the Postgraduate School Molecular Medicine Erasmus MC
  Member of the Graduate School Erasmus MC
  Professor of Wildlife Virology and virus discovery, University Utrecht
  http://www.erasmusmc.nl/MScMM/faculty/CVs/osterhaus_cv?lang=en

 6. Inderdaad opvallend weinig reacties, maar aan de andere kant is de situatie nog dan wel ook erg overduidelijk (en daarom misschien te confronterend nog even?).

  De overheid ligt in bed met de industrie? Het kan toch niet waar zijn (het is overigens een ruim bed, waar ook bekende Nederlanders, medical opinion leaders, reguliere media, patiëntenverenigingen, PR-bureaus, universiteit en andere privaat gesponsorde wetenschappelijke instituten en vele andere handlangers in de ‘handel in ziekte’ bij betrokken zijn…)

  Gisteren bevestigde de Telegraaf wederom een van mijn belangrijkste conclusies uit mijn boek ‘De Zoete Wraak’ (eerder deden ze dit al toen duidelijk werd dat Aspartaam inderdaad geproduceerd wordt door gebruik te maken van de genetisch gemanipuleerde ontlasting… van de E-Coli Light bacterie…).

  Hier volgen stukjes tekst uit mijn boek om duidelijk te maken dat de situatie ernstig is en dat het niet om een ‘incident’ (van 4 jaar en een ton kostend..) gaat, maar om een structureel probleem…

  “Daarbij komt nog, dat de FDA de farmaceutische industrie en voedingsmiddelenindustrie dient te reguleren, die het machtigste en grootste lobbycircuit vertegenwoordigt in Washington. Deze industrie levert de grootste financiële bijdragen aan de politiek verkiezingen en kent vele machtige en invloedrijke vrienden, zowel in het witte huis als binnen Capitol Hill. Deze industrie (maar ook de voedingsmiddelenindustrie is qua vriendjespolitiek en lobbycircuit goed vertegenwoordigd) is medeverantwoordelijk voor het stoppen van voor de industrie onwenselijke regulering, en ook voor het (laten) implementeren van wenselijke regelgeving en wetten (zoals vergaande ‘deregulering’ van te strikte regulering van medicijnen en voedsel en nieuwe technologie zoals genetisch gemodificeerde organismen –GGO’s)!

  De beslissingen die de FDA neemt zijn in die zin dus zeker niet onafhankelijk en zonder politiek overzicht, en al zeker niet alleen gericht op wetenschappelijke beslissingen (naast dat de FDA zelf in feite geen testen naar veiligheid en effectiviteit verricht, hierbij vertrouwen ze vaak op de studies vanuit dezelfde industrie die zij dienen te reguleren…).(In: Fran Hawthorne: ‘Inside the FDA: The Business And Politics Behind The Drugs We Take And The Food We Eat’, Introduction pag. 9-11, pag.26)

  En zoals we hebben gezien wordt ‘slechte politiek en beleid’ (voor ons burgers, niet voor de industrie die profiteert van de wetswijzigingen en aangepaste reguleringen) vaak beloond voor ‘bewezen diensten’ en krijgt de politicus na zijn politieke loopbaan een betere functie binnen de industrie die heeft geholpen aan meer winst (een industrie waar hij vaak zelfs vandaan kwam, voor hij of zij zich in de politiek ging mengen). Van vriendjespolitiek naar draaideurenpolitiek…

  En mocht deze vriendjespolitiek of draaideurenpolitiek niet werken, kun je kritische geluiden natuurlijk altijd nog de mond snoeren voor ze hun mond voorbij praten.”

  En verder: “Dr. Ralph W. Moss merkt verder op, dat het onethische en illegale bezitten van aandelen in geneesmiddelenbedrijven niet de enige manier is hoe de industrie de politieke beslissingen binnen de FDA kan beïnvloeden. Ook Moss noemt de beproefde en zeer effectief gebleken ‘revolving door’, de draaideur van politieke regelgevingsfuncties naar een lucratieve baan binnen de industrie, of juist een baan vanuit de industrie naar de politiek. ”

  En ook hier: “Wow! Dit is dus de belangrijkste functie van de draaideur die zoals we hebben gezien meerdere richtingen op draait, maar vooral tussen de regelgevingsautoriteiten en de industrie: op deze manier – hier praktisch toegegeven- kan de industrie na een ‘aankoop’ van een FDA ambtenaar zich verzekeren van niet alleen iemand die goed weet hoe je de regelgeving moet misbruiken of omzeilen, maar vooral ook weet wat de geheime bedrijfsgegevens en handelswijzen zijn van de concurrent! Dit is dus de reden voor alle mysterieuze geheimhouding vanuit de industrie, niet alleen om de belangen te kunnen blijven behartigen en de consumenten buiten de deur van de keuken te houden, maar vooral ook uit angst voor indirecte ‘bedrijfsspionage’…”

  En ook hier (zie de overeenkomst met het ‘gunstige overleg klimaat – lees propaganda en manipulatie – in het netwerk van ons gezonde ministerie…): “Nu wordt het ook direct wat duidelijker waarom de industrie vaak ‘overleg’ heeft met de industrie, ‘besprekingen’ voert waar vaak kort daarna voor de industrie gunstige etikettering of andere regelgeving uit volgt, en ‘bewustmakingsgesprekken’ zodat de industrie beter af kan stemmen of wat de FDA nu eigenlijk van haar vereist (alsof de industrie dat niet allang weet, na alle aankoop van vele FDA insiders kent ze de regels waarschijnlijk beter dan het overgrote deel van het eigen FDA personeel vermoed ik!).

  Ook wat James Turner het ‘handelsgeheimsyndroom’ noemt wordt zo wat duidelijker: FDA personeel dient altijd op haar hoede te zijn met het naar buiten brengen van informatie van de te reguleren industrie, want het gaat vaak om vertrouwelijke informatie en niemand weet of en waar nu mogelijk een handelsgeheim aanwezig is (met kans op een boete en zelfs gevangenisstraf). Zeker nu we ons realiseren dat sommige FDA-wetenschappers of leidinggevenden al uitkijken op een promotie binnen de industrie die het dient te reguleren, werken handelsgeheimen prima om de boel op slot te houden.

  Wat ook duidelijk naar voren komt in het boek ‘The Chemical Feast’, is dat de situatie die omschreven kan worden als ‘onderhandelen en een compromis sluiten’ met de industrie, al vanaf het begin van de invoering van de Pure Food and Drug Act van 1906 zo werd neergezet, 2 maanden na de invoering vond de eerste politieke interventie al plaats, waarbij de industrie werd beschermd. ”

  En dan nog hier|: “Volgens auteur en arts Marcia Angell is de invloed van de industrie op de beslissingen van de overheid op elk niveau voelbaar. Niets maakte dit meer inzichtelijk dan de ‘gift’ aan de industrie in de vorm van de toevoeging van voorgeschreven medicijnen aan het Medicare programma in 2003. Zowel de democraten als de republikeinen wilden wat aan de prijzen doen van geneesmiddelen voor de verkiezingen van 2004. Maar wat deed het congres? Ze nam een wet aan waarin het Medicare juist verboden werd om haar enorme macht te gebruiken om inkoopkortingen af te dwingen! Medicare heeft zo niets te zeggen over wat de industrie betaald krijgt en het wordt zo ook verplicht om ook de veel duurdere me-too drugs te dekken, naast de goedkopere medicijnen. Om er van verzekerd te zijn dat Medicare geen invloed heeft op de prijzen van geneesmiddelen, is ervoor gezorgd dat niet Medicare maar verschillende private bedrijven deze ‘benefit’ uitvoeren. Wat een schandaal in tijden van crisis, wat een arrogantie en wat een machtsvertoon! En wat een extra winst voor Big Pharma. En wat een zwaktebod van de overheid!”

  Een zwaktebod van de overheid…Ik ben bang dat er wel meer aan de hand is dan zwakte, en ik denk ook dat er sprake is van een ander bod vanuit de industrie…

  1. Weet je, John, op een gegeven moment is de lezer platgeslagen, verstomd, sprakeloos van alle onkunde en corruptie. De farmacie is dan een vreselijke waarheid, maar iedere lezer kan voor zich de balans opmaken. Wie gaat er nog in de gordijnen als we zelf in de hand kunnen houden dat we geen griepprik meer nemen. Vaccinaties van kinderen grijpt dieper in, want als volwassene beslis je over de gezondheid van je kind. Wat moet de lezer nog zeggen op dit soort onthutsende berichten, wanneer je altijd overtuigd was van het feit dat de overheid zorgde voor haar burgers…. toch?

  2. @ Lilian, je hebt helemaal gelijk, en ik vind ook dat ieder voor zichzelf de balans mag opmaken (of dit zelfs mag laten), het is inderdaad schokkend als je wereldbeeld in elkaar valt door een confronterende waarheid.

   Maar helaas is inzicht in de realiteit en de ware feiten soms helaas nodig om vervolgens beter geïnformeerde keuzes te maken. Maar de keus is altijd aan de persoon zelf om er iets mee te doen of niet, dat laat ik volledig los.

 7. Vandaag in het AD “Stuur uw kind niet naar alternatieve therapeuten ” , pleidooi artsen om verbod .
  Een lang lulverhaal met éénzijdige cijfers en belichting .

  1. Dat artikel zal ook wel weer gespekt zijn!! Van alle kanten wordt er gelobbyd om de echte wereld kapot te maken en het alleenrecht naar zich toe te halen. De slavenhandel is dan wel afgeschaft, maar in het geheim wordt er aan de weg getimmerd !!
   Een HAND vol mensen werken aan de WERELDHEERSCHAPPIJ en het CHIPPEN komt naderbij!!

  2. Opvallend in dit artikel is ook die vermelding ‘onder de 12 jaar’, want wettelijk mogen kinderen tegenwoordig VANAF 12 jr zelf beslissen… JPR is goed geïnformeerd…

  3. Heb ik net aangetoond dat in feite juist vele farma-cijnen als niet effectief en al zeker niet veilig te beschouwen zijn… worden natuurlijk weer de echt effectieve, kostenbesparende, preventieve en volledige veilige geneeswijzen bekritiseerd (en dat terwijl kinderen juist eerder ‘ADHD’, autisme etc krijgen door toxische stoffen als kwik en aluminium en additieven in onze voeding, vaccins en medicijnen)!

   Ironisch is ook dat Cease erbij gehaald wordt, terwijl het juist veelzeggend is dat homeopathie bijv. de overduidelijk schadelijke effecten van vaccins effectief blijkt te kunnen ontstoren (wat niet alleen bewijst dat vaccins potentieel levensgevaarlijk zijn…maar vooral ook aantoont hoe effectief de homeopathische geneeswijze wel niet is!) Ach ja, wat mij betreft moet er een verbod komen op sommige Groningse ‘kinderartsen’…

   Tja, ik roep wel eens: “De gevaccineerde kat in het nauw maakt nu zulke gekke sprongen…dat het niemand meer kan ontgaan dat er een zieke kat rond loopt” Het wordt overduidelijk, they are getting desperate…Des te meer wij vanuit ons zelfbeschikkingsrecht heilzame en daadwerkelijk ‘veilig en effectieve’ gezonde keuzes maken, des te meer zal de industrie haar ware gezicht laten zien…

   Grappig is ook dat de mensheid en de natuur ook behoorlijk wat eeuwen (zonder wetenschap of de noodzaak aan bewijs overigens…) zich prima heeft kunnen redden op basis van zelfredzaamheid, natuurlijke voeding en geneeswijzen en ZONDER de hulp van de industrie (die pas meer dan een eeuw bestaat..)!!! De natuur en ons zelfhelend vermogen zitten gelukkig niet te wachten op bewijsvoering (of echte of valse wetenschap wat dat aangaat)…

 8. Ik kan die ‘KOP’ niet meer zien!!
  Het is gewoonweg schandalig dat deze minister hier mee weg komt!! En waar werkt zij aan mee? Wat schuift het onder de tafel? En van wie heeft zij hiervoor toestemming? Wat is het HORROR plaatje erachter? Oh ja, de griepvaccinatie`s komen eraan!! Wie weet wordt het dit keer een Pandemie en heeft men wettelijk het recht om iedereen te verplichten zich in te laten enten.Deze minister dient te worden onttroond !! BURGERS HEBBEN HET RECHT OP DE NAAKTE WAARHEID van wat er gebeurd met hun geld en waaraan dit besteed wordt!!

 9. Waarom denk je dat Pim fortuin vermoord werd, hij zou premier worden en hij zou belangenverstrengeling
  direct aanpakken. Iemand van hoger hand heeft opdracht gegeven tot de moord, dat weet toch iedereen.
  Eigelijk is Pim een held net als JFK.
  Ik had al eerder geschreven over mensen op key posities.
  Als je ze iets rechtstreeks vraagt krijg je nooit een eerlijk antwoord.
  Al die key positie mensen hebben dingen gemeen: geheimhouding, zoveel mogelijk frauderen en oplichten.
  Vooral de mutinationals spekken, zonder het belang van het volk in ogenschouw te nemen.
  Daarom hoop ik dat Wilders wint, hij is recht voor ze raap en eerlijk en tegen de moslimextremisten,
  maar hij vergeet dat er nog een tweede party is: de reptielen. Hij laat zich volledig misleiden door
  de reptielen!!!http://www.anarchiel.com/display/de_reptilians_zijn_onder_ons
  Zie ook David Icke.
  Laatst heb ik op Wanttoknow over de reptielen verteld en mijn aanvaring met ze, en ja hoor een paar dagen later
  waren ze me weer volop aan het stalken. Dat deden ze al een jaar of zeven. blijkbaar had ik weer en gevoelige
  snaar geraakt, namelijk de waarheid.
  Ze willen me weer killen en dat hebben ze al 10000 keer gedaan met hun speelgoed pistooljes.
  Tuurlijk heb ik weleens de neiging om uit de auto te stappen en met een honkbalknullen het raam in te slaan, nee
  dat doe ik niet want dan staat het 1-0, maar de stand tot nu toe is 0-2 in mijn voordeel.
  beheersing van de situatie met de geest, is iets waar de reptielen niet met hun pet bij kunnen.
  Ik had laatst laten doorschemeren dat ik bereik was tot een wapenstilstand, mij niet meer stalken, ook niet elektronisch,
  dan houd ik me rustig, maar ze begrijpen zeker niet nederlands. Ze willen winnen, door de stomme reptielenbrein,
  Dan heb ik de volgende boodschap voor hen: in simpel Nederlands: Door gaan met stalking: ik trek die hele organistatie
  de diepte in, ik ga voor de dood.

 10. O ja, iemand vroeg hoe het zat met de ‘onafhankelijkheid’ van ons CBG..

  Uit mijn boek ‘De Zoete Wraak’: “De invloedrijke arm van de farmaceutische industrie strekt zich zoals we hebben gezien ook uit naar de patiёntenverenigingen. Het dient opgemerkt te worden dat ook de Nederlandse en Europese bureaus voor de geneesmiddelenbeoordeling, zoals het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en het EMEA in London (European Agency for the Evaluation of Medicinal Products, voor veel farmaceutische bedrijven de ideale toegangspoort voor de Europese markt vormen, zeker ook omdat het overgrote deel van de ‘adviseurs’ financiële banden heeft met de industrie), intensief samenwerkt met de al eerder genoemde patiëntengroepen. En dat terwijl 6 van de 8 patiëntengroepen die bij de EMEA aan tafel zitten ook voor het grootste deel gefinancierd worden door dezelfde industrie en volgens de British Medical Journal door de industrie zijn gebruikt om de Europese Commissie mee te krijgen!

  In 2003 werd het Platform Patiёnt-Industrie opgericht, een samenwerkingsverband van overkoepelende farmaceutenorganisatie Nefarma, acht farmaceutische bedrijven en acht patiëntenorganisaties. Ouwe jongens krentenbrood, en wiens brood men eet… (In; Joop Bouma, ‘Slikken, hoe ziek is de farmaceutische industrie’, pag.251-262)

  Ook in Nederland zien we de situatie dat vooral psychiaters en hun verenigingen een wel erg knusse band hebben met de industrie. En ook hier zien we dat er vaak wordt beoordeeld op basis van samenvattingen van onderzoek dat door de fabrikant zelf is uitgevoerd.

  In de woorden van neuropsycholoog Van den Burg: “De brief van het CBG en de NVvP illustreert dat beide een broertje dood hebben aan publieke meningsvorming over de resultaten van geneesmiddelenonderzoek. Sinds jaar en dag opereert het CBG in het verborgene. Het bestudeert geheime gegevens van de industrie: gewoonlijk niet de ruwe onderzoeksdata, maar samenvattingen daarvan die gemaakt zijn door het bedrijf dat het middel op de markt wil brengen. […] De bedrijven bepalen grotendeels of en hoe de onderzoeksresultaten gepubliceerd worden, zodat de onderzoeksliteratuur in belangrijke mate gekenmerkt wordt door massage, vervorming en achterhouden van gegevens.” (In: Joop Bouma, ‘Slikken, hoe ziek is de farmaceutische industrie’, pag. 312 en 313) En dat terwijl massage niet eens volledig wordt gedekt door de meeste zorgverzekeraars (misschien vervorming en achterhouden van gegevens wel, dat durf ik niet te zeggen).

  Misschien is het veelzeggend dat ook ons College ter Beoordeling van Geneesmiddelen afhankelijk is van geld vanuit de industrie die het dient te controleren en te reguleren? In 2004 ontving het CBG bijna 24 miljoen vanuit de farmaceutische industrie. (In: Joop Bouma, ‘Slikken, hoe ziek is de farmaceutische industrie’, pag. 105)”

  Goed, ook weer duidelijk dacht ik, toch Skepsis!?

 11. Een vertaling ervan omvat vermoedelijk onder andere ook dat er drempels moeten worden aangebracht voor andere innovatoren dan de gevestigde grote farmaceutische bedrijven, zodat de fabrikanten een zo groot mogelijk marktaandeel kunnen claimen ten koste van andere innovatoren. Waarom staat er immers “fabrikanten” in plaats van “innovatoren”? Zou welk ministerie dan ook ook bereid zijn zowel succesvolle alternatieve (complementaire)innoverende behandelaren,alsook kleine innovatoren en kleine bedrijven die gelijkwaardige goedkopere medicijnen produceren en medicijnsamenstellingen innoveren met donaties te steunen bij het innoveren van hun mensenreddende activiteiten?

 12. Lees dit boek eens van een Engelse huisarts/ onderzoeker.

  “Bad Pharma” van Ben Goldacre
  Schokkend hoe de pharma industrie iedereen misleid artsen en consumenten.

 13. Conclusie : eens temeer wordt hier het bewijs geleverd, dat het geneesmiddelen-, zorg- en vergoedingsbeleid NIET wordt bepaald door de Ministeries van Gezondheid, noch door de Gezondheidsraden, maar door de farmaceutische industrie. Een ZORGwekkend signaal! Google maar eens naar ‘Apollo Network – Conditional Reimbursement Working Group’ en overzie het plaatje… (Veelzeggend voorbeeldje hieruit – pg 4 : The Ministry of Health is required to adjust legislation in such a way that the different conditional reimbursement agreements are enforceable).
  http://www.apollonetwerk.nl/ApolloNetwerk/flashyes.php?page=1&taal=NL

  Van die andere organisatie, Dutch Vaccines Group (DVG) = belangenorganisatie van alle partijen die in Nederland actief zijn op het gebied van vaccins, horen we intussen weinig, maar op de achtergrond nog wel degelijk mee-spelend : http://www.dutchvaccinesgroup.org/cms/

  Ook in Vlaanderen in de coulissen actief: Belgian Vaccines Group (opgericht door de farmaceutische sector: zie pg 4 – actieplan) : http://www.zorg-en-gezondheid.be/Beleid/Gezondheidsdoelstellingen/Vlaams-actieplan-over-vaccinaties/

  (Wikipedia : Over het algemeen werd de Griekse god Apollo door de Romeinen vereerd als een reddende god, zowel in nood veroorzaakt door een epidemie als door een inval van vijanden)

 14. De minister van VWS mw. Schippers en haar topambtenaren zijn kernlid van de Nederlandse Vereniging tegen Kwakzalverij, een eng sectarisch clubje gefinancierd door de farmaceutische industrie, een must om op die plek te kunnen komen. Daarbij hebben alle politieke partijen leden bij dit clubje, dus hun geohhh is slechts een schertsvertoning en politiek theater voor het volk dat van niets weet.

  U begrijpt nu ook waarom zorgkosten moeten kunnen toenemen, en het waarom elke geneeswijze die geneest moet worden gedwarsboomd met een 21 % BTW heffing en schijnveilgheidseisen.

  Wie durft de ledenlijst van deze Nederlandse Vereniging tegen Kwakzalverij te publiceren, dan vallen de schellen van de ogen, dat is echte journalistiek.

  Breng verder de lobby van deze club in beeld en leg de connecties tussen farmaceutische industrie en de voedingsindustrie bloot, onder de mom geeft u ze foute voeding kunnen wij blijven voorschrijven.

  Laten we er boven op blijven zitten, onze gezondheid is ons kostbaarste bezit.
  Hoort zegt het voort.

 15. Dan maar een eigen ‘praatgroepje’ beginnen, maar dan met camera als getuige (misschien krijgen we subsidie van onze Minister van Tabak!)

  Vanaf 28 oktober ga ik een serie TV-specials/interviews produceren met niemand minder dan arts dr. Hans Moolenburgh, Sr.!

  Een hele bijzondere eer, want deze betrokken en bevlogen arts (88 jaar!) weet alles over de geschiedenis en gevaren van vaccinaties, de zeer effectieve homeopathie en ‘alternatieve’ en complementaire geneeskunde en heeft zo,n beetje eigenhandig het zeer neurotoxische en kankerverwekkende fluoride uit ons drinkwater weten te houden…

  De heer Moolenburgh schreef ook het voorwoord van mijn nieuwe boek ‘De Zoete Wraak’ en op dit moment ben ik bezig met zijn TV-lezing voor een DVD voor de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken!

 16. De macht van de farmaceutische industrie gaat heel ver, een voorbeeld daarvan is het zeer succesvolle experiment dat het Rode Kruis in dec 2012 in Oeganda deed om malaria met MMS te bestrijden. Ze spoorden binnen een paar dagen 154 malariapatiënten op en die waren allemaal binnen 24 uur genezen, met slechts 18 druppels MMS, kosten: een paar centen! Men was zeer verheugd, maar een paar maanden later beweert het Rode Kruis dat zij van niets weten, zeer waarschijnlijk onder druk van de farmaboys. In Duitsland is daar inmiddels commotie over ontstaan en wordt de gevestigde media op de huid gezeten door mensen die willen dat er een onderzoek komt naar dat experiment en of het Rode Kruis wel degelijke op de hoogte is van het feit dat MMS het beste medicijn tegen malaria is. Aan malaria sterven jaarlijks wereldwijd 1 miljoen mensen.

  Ik heb afgelopen weekend de moeite genomen de Youtube te vertalen waarin iedereen met gezond verstand kan zien dat het Rode Kruis MMS testte en daar bij monde van Klaas Proesmans bijzonder tevreden over was. Proesmans is CEO van het Water Reference Center, een dochterorganisatie van het Rode Kruis en is de initiatiefnemer van het experiment, samen met de Nederlandse vertegenwoordiger van Jim Humble (de ontdekker van MMS) Leo Koehof.

  Zie de video met NL ondertiteling:
  http://www.youtube.com/watch?v=EG-HO6yvvgc

  Zie mijn artikel dat nog meer bewijs toont:
  http://www.e-cat.co.nl/Tekstpagina/MMS8Oktober2013.htm

  Voor mensen die nog meer willen weten, zie mijn e-mail verkeer met het Nederlandse Rode Kruis over deze kwestie en hun schandelijke verbergen achter nietszeggende feiten:
  http://www.ufowijzer.nl/tekstpagina/E-mail%20Rode%20Kruis%20en%20MMS1.htm

  Help svp. mee deze info te verspreiden en zet bv de youtube video op je eigen website of facebookpagina, je helpt er wellicht 1 miljoen slachtoffers per jaar mee, want een ander medicijn voor malaria bestaat nog steeds niet, net zo min als voor kanker. En die medicijnen zullen er waarschijnlijk niet komen ook omdat de farmacie miljarden verdient aan dergelijke aandoeningen en wellicht ziet men de 1 miljoen arme drommels die per jaar doodgaan aan malaria wel als een mooie aanvulling op hun wens de wereldbevolking in aantal terug te dringen.

  1. Goed verhaal Paul , ik zal het links en rechts ff delen .
   Het verbaast me echter niks , al die zgn. goede doelen organisaties lijken een verborgen agenda te hebben . ( zoals Greenpeace nu Rusland moet provoceren om Obama’s gezichtsverlies te compenseren , ja Nederland neemt het op tegen de grote beer whaaa )
   Het lijkt er op dat particuliere projekten meer kans van slagen hebben , grassroots .

  2. Dank je Cosmic.

   Ik zal hier mijn laatste communicatie met het Hoofd Internationale Hulpverlening (Nederlandse) Rode Kruis beknopt weergeven. Ik geef een paar citaten uit de e-mail die ik afgelopen 1 oktober van hem kreeg op mijn vragen aan hen. Ik heb ze natuurlijk ook in elke mail de link van de video gestuurd, dus ze zouden zelf ook moeten gaan twijfelen aan het verweer van het Internationale Rode Kruis:

   ‘Geachte heer Harmans,

   ‘U heeft de afgelopen periode veelvuldig contact gezocht met medewerkers van het Nederlandse Rode Kruis over het middel MMS. Uw laatste email aan onze gezondheidsadviseur gaat daarbij in mijn ogen de grens van het betamelijke voorbij.’

   ‘Wij hebben u tegelijkertijd proberen aan te geven dat het Rode Kruis geen medisch-wetenschappelijke instelling is of een andersoortig instituut voor medisch onderzoek.’

   ‘Het Rode Kruis volgt in haar (paramedische) hulpverlening de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die aangeven dat de enige wijze om malaria te bestrijden ligt in de preventie, tijdige diagnose en behandeling door geteste en goedgekeurde medicijnen in lijn met internationaal vastgestelde protocollen. Als Nederlandse Rode Kruis zullen we niet van dit uitgangspunt afwijken.’

   ———————————————–

   Het hoofd internationale hulpverlening kent mij niet, ik voel namelijk absoluut geen schaamte voor de 5 of 6 mails die ik heb gestuurd en wat betreft die grens van het betamelijke die ik overschreden zou hebben schrijf ik onder andere ook in onderstaand antwoord aan hem:

   Geacht Hoofd Internationale Hulpverlening,

   ‘De grens van het betamelijke’
   De grens van het betamelijke is in deze zaak, waarbij helaas 1 miljoen slachtoffers per jaar de hoofdrol spelen(!), reeds enkele maanden na dec. 2012 overschreden, niet door mij, maar door Klaas Proesmans toen hij zich als donderslag bij heldere hemel distantieerde van het experiment en met de meest ongeloofwaardige verweren kwam. Het Rode Kruis sloot zich vervolgens onvoorwaardelijk bij hem aan.

   ‘Geteste en goedgekeurde medicijnen’
   Wordt het niet tijd dat we de regels van de WHO wat oprekken? Opdat we eindelijk 1 miljoen mensen per jaar hun gezondheid en leven kunnen teruggeven? Het hoofdbestanddeel van MMS is Natrium Chloriet (22,4 %) dat is een stof die al jaren door de WHO (en andere instanties) is goedgekeurd om drinkwater te zuiveren, waarbij het middel (uiteraard in kleine hoeveelheden) veilig voor consumptie is bevonden. De paar druppels activatorstof die bij een MMS-kuur (voor volwassenen) aan 18 druppels Natrium Chloriet worden toegevoegd is citroenzuur, azijn of vers citroensap, in die hoeveelheid ook een totaal ongevaarlijk goedje. Dat micro-organismen in vervuild water door Natrium Chloriet worden gedood is bekend, waarom kan het dan niet zo zijn dat Natrium Chloriet hetzelfde doet met de eventueel aanwezige malariaparasieten in het menselijk lichaam? Is dat zo’n abnormale aanname? Is het tevens een abnormale aanname dat MMS nooit door de farmaceutische industrie getest en goedgekeurd zal worden omdat er geen cent aan te verdienen valt? Moeten we daarom maar geen actie ondernemen en net doen alsof onze neus bloedt?

   Uit naam van de 1 miljoen arme drommels die elk jaar aan malaria overlijden doe ik inderdaad een beroep op het geweten van de mensen die het verschil tussen leven en dood van die 1 miljoen kunnen uitmaken. Daarom heb ik de mail geschreven waarvan u vindt dat die de grenzen van het betamelijke overschrijdt. Ik tracht in die mail uiteindelijk het geweten aan te spreken omdat ik afgescheept werd middels ontwijkende antwoorden, antwoorden waarop ik inderdaad via meerdere mails heb moeten aandringen.

  3. Mijnheer Harmans, U heeft mij volkomen overtuigd, en wat nu, wat gaan we er aan doen !!!

 17. Zo min mogelijk drempels voor innovatie, tuurlijk, een patent levert miljoenen op waar de politici weer mee omgekocht kunnen worden voor een nieuw patent waar ze de bevolking weer legaal mee kunnen vergiftigen.De reactie van Paul Harmans, reactie hier voor, kan ik bevestigen. Ik gebruik zelf MMS voor Chronische bronchitis, werkt fantastisch, beter dan de rommel welke ik “gratis” krijgt. Af en toe een kuurtje en je houd het goed onder controle. Als de kuur af is ben je vrij van ontstekingen, paraciten, en alles wat tot een ziekte zou kunnen lijden.
  Na de kuur heb je weer heel veel energie.

 18. We zijn toch allemaal weldenkende mensen, ten minste daar wil ik van uit gaan.

  Veel commentaren gelezen hebbende, kom ik tot de conclusie dat wij nooit maar dan ook nooit deze criminele op maffia basis werkende industrie kunen verslaan of tot andere gedachten kunnen brengen.

  Zij gaan steeds meer werken op de Monsanto manier, als een dolle om zich heen slaan, alles verbieden, alles manipuleren.

  Dus is de conclusie, een parralel homophatische wereld te creéeren,
  die via stichtingen, clubs, groeperingen, zijn Eigen verzorging neer zet, des noods op een reguliere basis, als een geloofs secte.

  Want we moeten echt iets ondernemen, discuseren is goed en belangrijk, maar onze doelstelling van vrijheid van denken en handelen, is misschien nu waar we mee moeten beginnen!

 19. Ze krijgen heeeeel veel voor de Medicijnen die ze verkopen waarom dan nog meer spekken.
  Afgelopen jaren kinderen van 13 jaar laten prikken voor Baarmoederhalskanker.
  Dat heeft veel schadelijke gevolgen gegeven voor deze meisjes.
  En waarom geen campagne tegen te veel sex met meer dan een persoon.
  Dat is het probleem daar begint de ellende geef een betere voorlichting .
  Voorkomen is beter dan genezen.
  Maar dat kan je niet tegen een kind van 13 zeggen heel veel kinderen weten er nog niets vanaf.
  Dus de ouders moeten daar ook veel meer aan doen aan voorlichting.

 20. Laat het Ministerie openheid van zaken geven. Van de gewone mens wordt eerlijkheid en openheid verwacht!
  Ik zou zeggen:goed voorbeeld doet goed volgen.
  De vraag is:geven jullie wel het goede voorbeeld?????
  Minister Schippers wat houdt U voor ons achter????

 21. Juist!! En dus niet praten maar opstaan met z’n allen, laten zien dat genoeg genoeg is.
  Makkelijk dat internet geklets, en hoe fustrerend.
  Niks kun je ermee oplossen, geïnformeerd zijn we al; nu nog doen.
  Het is tenslotte onze gezondheid die op de tocht staat, en bij hun gaat het alleen maar om zakken vullen.
  Hier zou een rechtzaak tegen aan moeten worden gespannen en/of… Vele moeten laten weten dat ze hier niet van gediend zijn.
  Hopend dat dat nu eindelijk eens gebeurd.

 22. Onze gezondheidszorg is voornamelijk gebaseerd op het zoveel mogelijk rondpompen van geld, heel veel geld. Dat gaat niet veranderen daar zijn de belangen inmiddels veel te groot voor geworden.
  Net zoals we nooit een slimme en verstandige minister op volksgezondheid zullen krijgen. Geloof me, volgend jaar na de verkiezingen krijgen we een andere minister die wel beter zal zijn, want slechter dan Edtih kan gewoon niet, maar heel veel beter gaat het niet worden.
  De enige manier om veranderingen er door te krijgen is als wijzelf andere en betere keuzes maken.
  Net zoals we nu beseffen dat gezonde voeding een vereiste is voor een goede gezondheid, beseffen we ook steeds meer dat knutselen in biochemische processen geen geneeskunde is.
  Vandaar dat de alternatieve geneeswijzen nu als een rollende donder over Nederland heen komen. Neem de CEASE-therapie maar als voorbeeld, dat is nu de snelst groeiende therapie van Nederland.
  Voor ontzettend veel kinderen te laat maar maar gelukkig voor heel veel kinderen net op tijd.

 23. Zo min mogelijk drempels voor innovatie wil in dit geval zeggen,we gaan zo min mogelijk drempels met betrekking tot eventuele onderzoeks resultaten op werpen.We gaan dus ook niet meteen eventuele bijwerkingen van nieuwe medicijnen meteen in de openbaarheid brengen In het kort,we gebruiken de patient als proef konijn en vangen miljarden en als het blijkt dat het medicijn niet dat is wat we er van verwachten,dan halen we stilletjes uit de markt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.