Advertentie

Indrukwekkende speech van Amerikaanse oorlogsveteraan!


“Onze werkelijke vijand is niet degene die in een land, ver hier vandaan leeft. En wiens naam of politiek we niet begrijpen. De werkelijke vijand is het systeem dat voor oorlog kiest als deze winstgevend is, de directeuren die onze arbeidsplaatsen schrappen als dit winstgevender is. Maar ook de verzekeringsmaatschappijen die ons onze gezondheidszorg afnemen, wanneer dat voor hen winstgevend is en de banken die onze huizen confisqueren, wanneer dat winstgevend is.
Onze vijanden zijn niet enige honderd-duizenden, daar, ver weg. Zij staan hier recht vóór ons.”

Mike Prysner

Mike Prysner wordt aangehouden voor het overtreden van politie-verordeningen, tijdens een Irak-veteranen-demonstratie.

Dit zijn de woorden de Amerikaanse oorlogsveteraan Mike Prysner, die hij uitsprak tijdens een bijeenkomst van Irak-veteranen, eind 2009.
Je ziet Mike Prysner hier links op de foto, terwijl hij wordt gearresteerd, omdat hij zich tijdens een anti-Irak-oorlogsdemonstratie, niet gehouden zou hebben aan bepaalde verordeningen. Het blijft een bizar gezicht, hoe de ene overheidsdienaar, de andere wegvoert..

Mike is één van de vele, vele veteranen die de wereld willen wakkerschudden. Ons bewust proberen te maken van de bizarre krankzinnigheid van deze oorlog in het bijzonder en überhaupt elke oorlog! Er zijn veel gedetailleerde verhalen over de volledig willekeurigheid, waarmee o.a. het Amerikaanse leger tekeer gaat in Irak. Onder het motto, dat geen enkele Irakees te vertrouwen is, wordt een vrijbrief gegeven aan iedere soldaat en iedere unit aldaar, om ‘die verschrikkelijke terroristen’ te bestrijden..

Mike Prysner beschrijft in een van de voorbeelden, een missie, waaraan hij deelnam, en waarbij een half dozijn huizen werd doorzocht door zijn unit. Hierbij werden de bewoners uit hun huizen gehaald, zodat het Amerikaanse leger hen kon ‘gebruiken’.

Mike Prysner vertelt: “Een gezin in het bijzonder staat me bij. Een vrouw met 2 kleine dochtertjes, een grijsaard, en 2 mannen van middelbare leeftijd, werden uit hun huizen gesleurd en op straat gedonderd. Vervolgens werden de mannen gearresteerd, omdat ze weigerde ’te vertrekken’.”

Sinds hij terug is uit Irak wordt Mike Prysner, net als vele andere soldaten, door een schuldgevoel achtervolgd. “Dat komt telkens opzetten als ik een moeder met haar kinderen zie, kinderen die zo oud zijn als het kind dat hysterisch huilde en schreeuwde dat wij erger waren dan Sadam Hoessein, toen we hen uit hun huis sleurden,… telkens als ik een jong meisje zie, zoals het meisje dat ik bij de arm naar buiten sleurde..”

Een van de andere verhalen van Prysner gaat over de fysieke mishandeling van een gewonde gevangene, die niets kon zien, door de jute zak over zijn hoofd en zijn handen achter zijn rug gebonden. “Ons werd verteld dat we terroristen gingen bestrijden, maar de werkelijk terrorist was ikzélf… Het werkelijke terrorisme is deze bezetting!”

De meest indrukwekkende speech die hij gaf, kun je hieronder zien, op de YouTube. Eronder vind je het vertaalde transcript van zijn woorden. Een diepe stilte rest ons hier..

X

X

De verbluffende speech van de Amerikaanse Oorlogsveteraan Mike Prysner


“Ik probeerde erg om trots te zijn toen ik in het leger diende, maar het enige dat ik voelde was schaamte..

Het racisme kan niet langer worden verborgen, want de realiteit van de bezetting van deze mensen, die mede-mensen zijn. Sinds ik daar ben geweest wordt ik geplaagd door schuldgevoel.  Telkens als ik een oudere man zie, zoals de man in Irak die niet kon lopen, en die we op een stretcher rolden en de Iraakse politie opdroegen hem weg te voeren.

Ik voel me schuldig, telkens als ik een moeder zie met haar kinderen, kinderen die zo oud zijn als het kind dat hysterisch huilde en schreeuwde dat wij erger waren dan Sadam Hoessein, toen we hen uit hun huis sleurden,… telkens als ik een jong meisje zie, zoals het meisje dat ik bij de arm naar buiten sleurde..”

Het is het racisme dat binnen het militaire apparaat wordt gebruikt als een van de belangrijkste middelen om de verwoestingen en de bezetting te vergoelijken. Het wordt altijd gebruikt om het moorden te rechtvaardigen, de onderwerping en de martelingen van weer een ander volk.

Racisme is een vitaal wapen, dat door deze overheid is ingezet. Het is een veel belangrijker wapen dan een geweer, een tank, een bommenwerpen, of een vliegdekschip. Het is verwoestender dan een artilleriegranaat, een bunker-bom of een Tomahawk-raket.

Hoewel al deze wapens zijn gecreëerd door, en bezit zijn van onze regering, zijn ze toch onschadelijk wanneer er geen mensen zijn, die ze willen gebruiken.
Zij die ons de oorlog insturen, hoeven zelf de trekker niet over te halen, of een rondje mortieren af te schieten. Zíj hoeven deze oorlog niet te voeren, ze hoeven hem slechts te ‘verkopen’. Zij hebben daarvoor toehoorders nodig, een publiek dat bereid is om hun soldaten weg te sturen om te vechten. Zij hebben soldaten nodig die bereid zijn om te doden en bereid zijn om gedood te worden, zonder verdere vragen!

Zij zijn in staat om miljoenen te besteden aan één enkele bom, maar die bom kan alleen maar een wapen worden, wanneer de militaire leiding bereid is de orders op te volgen om deze bom te gebruiken. Zij kunnen de laatste soldaat overal naar toesturen, maar er zal alléén maar oorlog komen, als de soldaten bereid zijn om te vechten..”

 

En de heersende klasse, de miljardairs, zij die winsten halen uit het lijden van andere mensen, maken zich alleen maar zorgen over hun éigen rijkdom en hoe deze de wereldeconomie kan controleren..

Besef nou eens goed, dat hún kracht alleen maar ligt in hun vermogen om óns te overtuigen, dat oorlog, overheersing en uitbuiting, in óns belang is.. Zij begrijpen dat hun rijkdom afhankelijk is van hun mogelijkheden, de werkende klasse te overtuigen dat zij dienen te sterven om de markt van een ander land onder controle te krijgen.

En hun overtuigingskracht om ons te laten moorden en sterven, baseren ze op hun denkbeelden dat wij op de een of andere manier, superieur zijn aan ‘die anderen’. Soldaten, of deze nou bij de marine, de luchtmacht of de landmacht zitten, hebben niets te ‘winnen’ bij deze bezetting.

Feitelijk hebben we niet alleen niets te winnen, maar lijden we juist méér dan voorheen door de bezetting. We verliezen ledematen, we lijden aan trauma’s en we geven zelfs onze levens ervoor.. En onze families staan te kijken hoe lijkkisten, gedrapeerd met een nationale vlag een graf inzinkt.. Er zijn miljoenen in dit land, die niet eens goede gezondheidszorg hebben, een baan of toegang tot goed onderwijs en hun land toch elke dag zo’n US$ 450 miljoen kapot zien gooien aan deze bezetting.

Arme en werkende mensen in dit land worden uitgezonden om arme en werkende mensen in andere landen te vermoorden,  teneinde de rijken nog rijker te maken. Zonder racisme zouden soldaten zich realiseren dat wij en het Irakese volk, meer met elkaar gemeen hebben, dan met de biljonairs, die ons deze oorlogen insturen.

Ik donderde families in Irak de straat op, om na mijn diensttijd thuis te komen en te zien hoe hier in mijn eigen land families de straat op gedonderd waren, in deze tragische, onnodige huizenverkoop tijdens de bankcrisis.

Het is belangrijk dat we wakker worden en ons realiseren dat de werkelijke vijanden niet in een of ander ver land verblijven.  Het zijn geen mensen, wiens namen we niet kennen en culturen die we niet begrijpen!
De vijand, dat zijn mensen die we zeer goed kennen en mensen die we kunnen identificeren. De vijand is een systeem dat oorlog laat plaatsvinden wanneer het winstgevend is.

De vijand zijn de CEO’s van de grote bedrijven, die onze arbeidsplaatsen laten vervallen als dat voor hen winstgevender is. Het zijn de verzekeringsbedrijven die ons onze gezondheidszorg ontzeggen, wanneer dat voor hen winstgevender is; het zijn de banken die onze huizen wegpakken, wanneer dat voor hen winstgevender is.

Onze vijanden zijn geen 8000 kilometer verderop te vinden, ze verblijven hier onder onze neuzen. Als we ons organiseren en bereid zijn te vechten met onze broeders en zusters, dan kunnen we deze oorlog én deze regering stoppen en gaan we samen een betere wereld scheppen.

29 gedachten over “Indrukwekkende speech van Amerikaanse oorlogsveteraan!

  1. Misschien nog wel meer schuldig. In Amerika is er voor werkelozen en armen, vaak maar één mogelijkheid om een baan te krijgen en te studeren en dat is d.m.v. aanmelding bij het leger. Hier heb je nog enige keuze.

 1. Na ieder wervingsfilmpje van defensie moet ik al overgeven
  romantische beeldvorming ik weet nog wel wat andere beelden dan worden de meesten wat minder enthousiast denk ik!!!!

  Geweld werkt alleen met onze medewerking wanneer beseffen we dit nu eens met zyn allen,de machtelite is machteloos zonder medewerking van jan met de baret.

  Dus laat je niet voor de gek houden en stijdt je eigen “vredesmissie”zonder leger en wapentuig.

 2. Wat een vent die Mike waren er maar meerdere zoals hij. Al mijn respect en bewondering en hij heeft zo vreselijk gelijk ! Inderdaad zijn we allemaal schuldig maar misschien de komende tijd kunnen we met veel mensen zulke dinge gaan verkondigen dat is wat ik hoop ! Hopelijk kan Obama er iets aan doen al mijn hoop was op hem en hoop dat, dat ook zal kunnen blijven ! Maar de man kan niet alles bewerkstelligen in 2 jaar dus moeten we hem maar ons vertrouwen geven, dat hebben we al genoeg gegeven maar je kunt het altijd nog een keer proberen toch ?

 3. Respect voor jou Mike

  Jij durft tenminste te zeggen wat je denkt.
  En jij hebt groot gelijk,om te zeggen dat de miljardairs overal te wereld,ten koste van iedereen over lijken gaan om hun kapitaal nog groter te maken.
  Het is helaas altijd zo geweest,en het wordt alleen nog maar erger en erger.
  Maar jij verdient alle respect hoor.
  Waren er maar meer mensen zoals jij.

 4. Lees de verhalen en kijk zijn vidios van Siegfried bok. Er gaat een wereld voor je open.
  Hij zeg de grootse mongool is de mens,lees zijn verhalen!!!!
  of beter gezegt zijn diepe zienswijzen.

  Wetenschap eindtijd | Siegfried Bok

 5. Leve het Kapitalisme! NOT!

  Laatst wezen paintballen, in volledig tenue, vond het al eng zat, laat staan dat je elkaar werkelijk om zeep helpt…

  Moet weer denken aan de tijd van de jaren 60, hier twee nummers die me weer goed doen als ik dit lees en hoor.

  http://www.youtube.com/watch?v=CxtJ7BmMwcE

  http://www.youtube.com/watch?v=zxYXLcy6WP8

  Wanneer houdt deze waanzin toch eens op?
  Het is de schuld van de eeuwige soldaat.

  http://www.youtube.com/watch?v=A_rF522TPvs

 6. Hier in nederland zijn we ALLEMAAL medeplichtig aan volkerenmoord, immers worden uit onze naam bommen gegooid en onschuldige burgers beschoten voor de zgn democratie (LEES OLIE) , Het is immers al lang bekend dat we niet in het midden oosten zitten ivm de vrijheid van de afghanen, irakezen.

  Verder is uiteraard schandalig dat de STAAT kinderen werft om uitgezonden te worden naar afghanistan,iraq etc. Nog erger vind ik de ouders die TOESTEMMING geven om hun 17 jarige te laten misbruiken. Want we praten hier duidelijk over misleiding en misbruik van onze ‘jongens & meisjes’
  Onder het mom van wederopbouw missie (LEES VECHTMISSIES!) en vaak een leuk loon, worden de jongeren gelokt om toch uitgezonden te gaan worden.

  Als dat nog niet genoeg is worden we na hun terugkomst ook nog een opgezadeld met hun schades (Lees de Staat betaald hiervoor compensatie aan de militair) en deze komt natuurlijk niet uit de zak van het CDA (of elke andere partij) , maar gewoon weer een keihard uit onze portomonee.

  Verder blijkt dat de psychische schade die onze ‘jongens’ oplopen zich pas op latere leeftijd openbaard , ik spreek helaas uit ervaring (ben 4x uitgezonden geweest). Allereerst heeft het jaren gekost om eindelijk erkenning te krijgen dat ik door toedoen van DEFENSIE dusdanige psychische schade heb opgelopen. Echter kopen ze deze schade af met een pensioentje (dit is echter 10% van de totale maandelijkse schade die ik ondervind). De schade die ik ondervind is dat ik niet meer instaat ben om mijn werk uit te voeren waarvoor ik dus gestudeerd heb. Hierdoor ben ik genoodzaakt om ‘minder’ werk te accepteren. Ik ben van huis uit sytem developer echter kan ik door mijn Post Traumatisch Stress Syndroom dit werk niet meer uitvoeren(stress) Hierdoor heb ik een val in mijn inkomen van meer dan 50% elke maand. Echter dan geeft defensie weer een geen thuis. Ja je mag naar de psycholoog op kosten van defensie zodat je weer in het staatsgareel wordt gedwongen mbv schadelijke medicijnen. Nou dat accepteer ik dus in geen geval en vele van mijn ‘oud’ collega’s ook niet langer meer.
  Daarom heb ik besloten dit oa via deze website kenbaar te maken over hoe ik als oud veteraan er over denk.

  Helaas is er in NL al geen sprake meer van een democratie, uit de volledige kar met fruit waar ik in juni weer uit mag kiezen ligt er alleen maar ROT FRUIT. Nou dat noem ik dus geen keuze !!!

  @Morilio : Welke keuze heb je in nederland???? Alles wordt al gekozen voor je (lang leve die sociale clubjes(lees COMMUNISTEN) de muur is helaas in 1988 de verkeerde kant opgevallen).

  1. Ik ben blij dat je de moed hebt om dit hier op want to know kenbaar te maken en ik hoop dat er nog velen jouw voorbeeld zullen volgen. Het is waanzinnig die oorlog, die uiteindelijk alleen maar gevoerd wordt om de rijken nog rijker te maken. Het wordt hoog tijd dat de soldaat zich af gaat vragen waar hij mee bezig is. De enige held voor mij is diegene die weigert oorlog te voeren.
   Het moet niet makkelijk voor jou zijn om met de gevolgen van de oorlog te leven. Heb je er al eens aan gedacht om een groep te vormen met de andere veteranen en b.v. op scholen je verhaal te doen?

  2. @Riet:

   Ik heb ondertussen wel geleerd dat je de Roverheid niet kunt vertrouwen. Ik mag dan wel een geheimhoudings verklaring getekend hebben maar dat weerhoud mij er niet van om mijn mond dicht te houden.

   De omstandigheden waarmee ik en mijn collega’s waren uitgezonden waren extreem slecht (Nee we hadden geen zwembad zoals op journaal werdt getoond) , de voorbereiding was erg slecht, stel je eens voor ik was 4 jaar rijinstructeur bij defensie , nooit geen wapen vast gehad , ik moest immers mensen opleiden tot chauffeur. Vervolgens komt er een reorganisatie en 3 weken later zat ik in Yugoslavië(1995) zonder enige vorm van VOOROPLEIDING mbt uitzendingen buitenland. Ja waar moet je dan op bouwen , je blowende en zuipende collega’s ???

   Verder zijn we inderdaad bezig om ons te verenigen in een vereniging die niet opgezet is door de staat. Vele van ons zijn het echt zat zoals het nu gaat in Nederland en we zijn onze eed absoluut niet vergeten. “Dat we ons volk en vaderland zullen verdedigen”.

   Het idee om dit op scholen ed te gaan vertellen is inderdaad een start maar helaas werken de scholen niet mee. Het kan natuurlijk niet dat ik of mijn collega gaan vertellen dat ze beter nooit in dienst kunnen gaan.

   Tot slot nog dit:

   Er is geen LEGER leven dan een legerleven

  3. Beste veteraan,

   beste man van moed en eer, beschermheer van de burger des Nederlanden.

   Uwer salueren jegens de naaste defensiedienaar welke afstamt van onze voorvaderen.

   het heffen van de oogluiken uit respect voor de tegenstander, de vijand wie ook mens is in dezelfde schuit enkel andere idealen dienende, alvorens zij de lans ter hand namen en ten strijde gingen.

   1000jaar laten doen onze vaderlandse helden in elke defensie van welk land ter aarde dan ook hetzelfde, enkel tot de naaste diender nimmer meer tot respect voor de vijand…

   Het defensie orgaan is verkracht tot winstgemaximalliseerd millitair industrieel complex, zij beschermen enkel de belangen van een elitair genootschap.

   En wij de massa, zien deze tekenen al geschiedden zo lang men in de generatie van opa tot vader tot zoon kan spreken en de waarheden niet zijn doodgesnoerd of bloedlijnen abrupt zijn weggevaagd.

   WIJ worden wakker en meer steun en actie dan van die naasten die het defensie orgaan hebben gediend of nog steeds dienen was tot voor kort ondenkbaar.

   U en uwer ex-collega’s zijn de enige die in alle 30 oorlogsconflicten het tij kunnen keren. politie,overheid en bedrijfsleven zijn enkel uit op het vergroten van macht,middelen en kapitaal. Mens welzijn en vrede deert hen niet.

   het feit dat in alle defensieorganen de gaten zichtbaar worden die zijn veroorzaakt en het leed ter wereld gemakkelijker word verspreid en vrij is van taboe en dogma is een wints voor de vrije wil en vredigen onder ons.

   Gelooft u mijn woorden zowaar ik ze tot u schrijf, u bent niet alleen in deze strijd en u zal, net als uw gelijkgestemden, gelijkdenkenden en vredewandelaars erkenning ontvangen voor uw handelen in naam van de waarheid.

   Dank voor uw bijdrage en uw moed naar voren te treden, hopenlijk houdt u ons op de hoogte van alle ontwikkelingen van de stappen die worden genomen?

   Mvdg Léon

  4. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft het leger. Hebben jullie nog een beetje nazorg gehad of ook niet zoals je van velen hoort.
   Wat gaan jullie in de vereniging doen?, buiten dan naar scholen gaan wat inderdaad niet zal lukken zoals je zegt. Geven jullie wel lezingen?
   Ik ben erg geinteresseert in jullie vereniging.
   Kan ik daar wat meer informatie over krijgen?

  5. Geweldige man, alle respect! Ook jouw collega’s.

   Ook Duitse soldaten hebben onlangs aan Merkel de werkelijke reden voor hun uitzending gevraagd.

   Ja, IEDEREEN moet wakker worden.

   Heel goed dat jullie je gaan verenigen, zullen je hard nodig hebben. Mijn (morele) steun hebben jullie en ik denk van velen met mij!

   En OLIE? Wat dacht je van opium?

 7. Verbeter de Wereld en begin gewoon bij jezelf.
  Het is de enige remedie om onszelf van deze illusie te ontdoen.
  Ook om jezelf lief te hebben is moed nodig.

 8. Wij zijn ook schuldig, al onze volksvertegenwoordigers hebben het laten gebeuren. Er is maar één partij die altijd tegen al het geweld in Irak en Afghanistan is geweest, de rest heeft dit allemaal op zijn geweten. Hulde voor alle dappere veteranen die zich hier durven uit te spreken! Moge de vrede met jullie zijn en met al diegenen waar jullie “in naam van terrorismebestrijding” mee te maken hebben gehad.

 9. Oorlogspropaganda is zo weerzinwekkend en zo simpel te doorzien. De ogensluitende en slippendragende elkaar maar nakwetterende media is verworden tot belangrijkste instrument van de macht. Gewetenloos schrijft zij zich middels onschuldig vergoten bloed belangrijk en rijk. Ze zijn direct medeplichtig. Met bloed schrijven zij zich naar hun pensioen.
  De tien geboden van de oorlogspropaganda:

  http://heerlen.sp.nl/actie/d10gvdo.stm

 10. Hi Guido,

  Mijn complimenten met Wanttoknow. Daar heb je toch echt zo langzamerhand wel iets heel moois van gemaakt. Het staat als een huis! Het is belangrijk dat dit nieuws beschikbaar komt.

  Over bovenstaand artikel niets dan goeds, in de zin van dit soort nieuws nog veel meer naar buiten zou mogen komen, maar hoe … De gemiddelde bevolking wil het niet eens weten en onze politici gebruiken hun omsluierende vakjargon om zichzelf en hun partij goed te praten. Zelfs Job Cohen heeft het nu over ‘politie ondersteuning’ in Afghanistan.

  Het lijkt er op dat de enige partij om op te stemmen die, inderdaad zoals door een voorgaande schrijver noteerde, de enige partij was die volmondig TEGEN de oorlog in Irak was, ook de enige keuze blijft. Onze politiek is inderdaad een keuze uit een mand met verrot fruit.

  Vietnam herhaalt zich en zo langzamerhand begin je je af te vragen of wij überhaupt, in aanloop naar 2012, nog wel iets geleerd hebben van oorlog, vrede, macht en het ‘military-industrial complex’ in de US. Als ik over 2012 zou moeten beslissen als buitenaardse entiteit, dan wist ik het zo net nog niet of ik de aarde zou laten voortbestaan … Dan hebben wij als mensheid nog een enorme weg te gaan …

  Gelukkig komen dit soort zaken toch steeds meer aan de oppervlak, in het nieuws, in het licht. Ik vraag me af hoe Balkenende en consorten zich zouden voelen als ze eens een week (onbeschermd) zo in Bagdad of Tikrit zouden moetebn vertoeven. Het kan niet anders dan dat ze dan heel stil en geschrokken terug komen en zichzelf achter de oren krabben.

  Mijnheer de Minister (President), slaap zacht …

  Rik

 11. Wanttoknow.nl! rillen, shaking maar ook wetend dat dit gebeurd en maakt me verdrietig….

  de oplossing is zo simpel! het is niet een oplossing zoeken voor het gevolg! maar een oplossing zoeken voor voor de kern…

  TY redactie… You´ve got me silent again….

  xxx

 12. Het meeste heb ik maar overgeslagen. Ook de reacties. All I can say is : De grootste vijand van de mens is de mens zelf. Deze hele wereld door de eeuwen heen is door ons gecreerd. De mensheid is zo goed in om de oplossingen of de antwoorden buiten hunzelf te zoeken.

  Oke, genoeg geweesd met de wijze lessen. Lieve kijkbuiskinderen. Slaap zacht.

  Namaste.

  Ohm mani padme hum.
  Ohm mani padme hum.
  Ohm mani padme hum.

  Ohm tare tutare tare.
  Ohm tare tutare tare.
  Ohm tare tutare tare.
  Ohm tare tutare tare.

  Ohm shanti.
  Ohm shanti.
  Ohm shanti.
  Ohm shanti.

  1. He meneer de Uil,

   Misschien is een vertaling wel op z’n plaats.

   Ik snap er niks van, dat gebral.
   Toch ergens ook weer wel.

  2. I.p.v. een wijze les lees ik hier een zelfingenomen, arrogante mening van iemand met een ego van ogekende grootte.

   “Lieve kijkbuiskinderen. Slaap zacht.”

   Slapende kijkbuiskinderen bezoeken dit soort webistes niet op zoek naar waarheid…
   Misschien is het tijd dat u wakker wordt…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.