Advertentie

Brief aan mijn moeder. (lezersbrief)


De dankbaarheid voor de rol die wij met WantToKnow mogen vervullen in het bewuster worden van mensen, komt vooral tot uiting in de persoonlijke boodschappen die we regelmatig ontvangen van mensen. Wauw! Alleen al daarvoor doen we het. Zo ook onderstaande brief van ‘Laurens’ aan zijn moeder. Laurens wil met liefde deze brief hier op de site geplaatst hebben, zodat iedereen -letterlijk- zijn hart eraan kan ophalen.

Ik wil er verder het zwijgen toe doen en de ruimte geven aan Laurens:


XX

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Beste Guido,

op 17 december 2009 is mijn moeder opgenomen in het ziekenhuis om behandeld te worden voor acute Leukemie. Door haar ziekte, zit ik een duidelijke spirituele transformatie en stijg hierdoor ergens boven mezelf uit.

Het gevoel om werkelijke liefde te voelen en ervaren is euforisch te noemen. Om mijn moeder kracht te geven schrijf ik haar af en toe woorden zodat ze kracht genereert en angst kan loslaten. Ik denk echter dat er veel meer mensen zijn die meer van hun krachten willen ervaren en hun angsten wensen te lozen.

De brief die ik haar gisteren gestuurd heb is dus ook meer algemeen gesproken en niet op haar alleen gericht maar eigenlijk een ieder die wil groeien. en wil loslaten. Misschien kunnen jullie er iets mee.

Een vriendelijke groet, Laurens

* * * * * * *

Lieve mama,

Soms staan we voor poorten die voor eeuwig gesloten lijken; deuren met een dik slot dat ogenschijnlijk niet te openen valt. Wat we ook proberen; het lukt maar niet om door te gaan met leven.
Sommigen noemen dit in cirkels lopen, anderen wensen er een term aan te geven die inhoudt dat ze tegen muren opbotsen; al zijn er ook personen die denken over ezels, stenen en daar meervoudig opknallen. Welke naam we hier ook aan geven; in essentie komt dit alles op hetzelfde neer. We komen niet verder en blijven hangen in een energievorm die ons niet naar een hoger platform kan brengen.

Maar toch is dát het doel van leven en van al wat leeft. Doorgaan; verder komen; groeien; ervaren; door schade en schande wijs worden en zo de uiteindelijke oerbron opnieuw te herkennen.
Jij weet waarover ik nu spreek. Liefde is het doel!

Hierin ligt namelijk alles opgesloten en verborgen en deze immens grote kracht, de drijfveer van al wat leeft, staat te trappelen om naar buiten te komen. Liefde wil het licht gaan zien en zo gaan stralen over het geheel; al wat leeft en ooit zal bestaan bestaat uit liefde en licht. Al is het ook zo dat duisternis nog immer een rol speelt op onze wereld. Dit gaat echter veranderen want gelukkig zijn er wezens die hier op aarde zijn gekomen om het licht opnieuw te doen laten schijnen.

Op dit moment bevind jij je in een gebied tussen licht en duisternis; we noemen dit ook wel eens schemering. De keuze is geheel aan jou welke kant je op wenst te gaan. Wil je stralen als een ster of opgaan in donkerheid zodat niemand je ooit meer kan zien? Waar ligt je wens; wat wil je bereiken? Waar ligt jouw doel en wie denk je nodig te hebben om hierin standvastig en resoluut te worden?
Het eerste antwoord dat nu in je opkomt is je wijsheid en daarmee je kracht. Geloof wel echt in jezelf om dat diepste gevoel te kunnen ervaren. Je kan het! Maar mocht je onzeker zijn in deze tijden weet dan dat hulp onderweg is en liefde jou overal omringt. Jij bent niet alleen!

Gelukkig ken ik je vrij goed al weet ik nog niet alles van je wat er te weten valt. Dit gaat echter goed komen want jij en ik zijn samen nog lang niet uitgestraald. Jij en ik gaan het licht opnieuw zien dus geloof daarin. Door deze laatste zin te schrijven, weet je direct waar mijn gedachte ligt die voorafging aan het hierboven beschreven goed. Je bent nu dan wel ziek maar je gaat er komen.
Hoewel je proces ergens heel moeilijk lijkt door de situatie waarin jij je nu bevindt, weet je hoger gelegen (bewust)zijn dat je dit makkelijk kan redden. Genezen is zo onwijs simpel op het moment dat je de essentie van leven en de kernwaarden daarin opnieuw weet te begrijpen. Geloof in het diepste van je zijn en ga daarvoor. Jij kan het en kan alles bereiken wat je maar wenst.

Een belangrijke voorwaarde is wel dat je angst loslaat want anders ga je er niet komen!! Dus ehh..Wees niet bang en onderken dat er mensen achter je staan die je opvangen wanneer je denkt te vallen. Jouw rug wordt gedekt; te allen tijde! Je hebt mij zover op weg geholpen in een wereld die niet de mijne is maar ik sta er nu wel. Het is nu aan mij om jou verder op weg te helpen. En je weet welke kracht ik bezit!
Durf jezelf hieraan over te geven en vertrouw in de mensen om je heen die echt het allerbeste voor je willen! Geloof in het goede, ga daar van uit en ontvang zo datgene wat echt juist is.

Doordat jij jouw kracht en liefde je hele leven hebt gegeven, leer je anderen hun weg omhoog te vinden. Jij hebt mensen geholpen zodat ze kunnen groeien; hun kracht opnieuw kunnen ervaren; onzekerheid en angst durven te laten varen en kunnen zijn wie zij diep van binnen werkelijk wezen. Jij bent daarmee een engel die levens heeft verzekerd en heeft gered. Vergeet dat nooit en herinner met welk doel je hier op aarde bent gekomen.
Jij bent hier om mensen en hun bewustzijn verder te helpen naar een hoger gelegen zitvlak waarop wij allen kunnen existeren. Jij bent hier om het collectief bewustzijn verder te doen laten groeien. Ik ben je zoon; jouw vlees en bloed en het kind waar jij door schade en schande wijzer door bent geworden.

Jij en ik hebben heel veel meegemaakt in dit leven; maar ook in alle levens daarvoor die we samen geleid hebben. Ook ik ben door hard vallen, opkrabbelen en vervolgens opnieuw neergeslagen te worden, verder gekomen. Maar mijn wonden zijn inmiddels grotendeels geheeld. De laatste sneden in dit lijf hechten zich door alles wat ons samen nu overkomt met rasse schreden samen. Dit proces heet geestelijke volkomenheid en ik ervaar iedere seconde meer wie ik werkelijk ben.

Jij noemt me Laurens; je zoon. Ooit heb ik jou mama genoemd; mijn leermeester. Die tijd ligt echter achter me en daar ben ik meer dan dankbaar voor mam. Mijn werkelijke IK ligt zoveel meer verder en achter ‘Laurens’ en mijn werkelijk zijn bestaat uit veel meer dan wie jij tot nu toe ooit hebt leren kennen. Ik wil je dit nu laten lezen door de woorden die ik aan je schrijf en iedere boodschap die daarin verborgen ligt. Leven bestaat uit zoveel meer vormen dan wat ons ooit is aangeleerd. Er is zoveel meer dan we nu kunnen beseffen maar weet dan dit; we weten niet alles wat er te weten valt.

Dus daarom mogen we ook nooit oordelen en daarmee ons zelf vastleggen in hokjes en kaders. Geloof daarin! Ik heb geleerd om boven bepaalde aangeleerde emoties en gevoelens te staan en kan zo neerkijken op de wereld die daaronder ligt. Het is zo mooi om die plek waarin wij allen leven te mogen aanschouwen. Ik denk aan de natuur in al haar eenvoud maar tevens al haar grootheid. Ik vind het zo geweldig om te kijken naar een mier en de weg die dit diertje weet te bewandelen. Samen met alle andere mieren binnen hun kolonie weten ze een berg te bouwen die miljoenen malen groter is dan het beest zelf.

Dit kunnen wij als mensen hier ook doen als we maar in onszelf leren geloven en de koppen dezelfde kant opsteken. Het zou me alles waard zijn om daaraan te mogen bijdragen. Al moet ik er mijn eigen leven hier voor geven; het is mijn doel en mijn wens om deze bewustzijnsvorm verder op weg te helpen. Dit is me echt alles waard. Wij allen moeten er hier komen en doorgaan met ontwikkelen naar een hoger geestelijk bewustzijn.

Wanneer ik dit schrijf rollen er tranen door geestelijke groeven die dit gezicht ooit voorzagen van gegraven kanalen. Soms wordt dit ook wel eens hokjesgeest genoemd, verroesting en beklemming. Angst is ook een goede term om dit te duiden want daardoor blijven we hangen in zelf opgelegde gevangenissen die feitelijk niet bestaan behalve dan in onze geest.

Het is tijd om hieruit te ontsnappen en de muren die ons omgeven te doorbreken. Het is de hoogste tijd om werkelijk vrij te worden en dit ook daadwerkelijk te voelen. Voel jij dit nu ook? Ik wel in ieder geval en als jij ergens nog angst voelt om verder te komen in jouw leven dan wil ik jouw leider nu zijn die voorgaat door dit moeras waarin niets zeker lijkt. Maar ik wil jou ook volgen op jouw pad want jij hebt mij ook heel veel te bieden! En daarmee ben jij dus mijn leider! Samen zijn we elkaars leermeester.

Jij en ik zijn dus wel degelijk een geheel! Als je bang en onzeker bent; weet dan dit!! Het lichaam en de geest zijn te allen tijde in staat om zichzelf te genezen en boven zichzelf uit te stijgen. Iedereen kan alles bereiken wat zij, hij of ‘het’ maar wil. Vergeet nooit dat je bewustzijn alles kan zijn wat dit wenst te wezen. You can be all that you can be!! Gevoel is slechts een gedachte en zoals je weet je weet zijn gedachtes geheel controleerbaar… Dit is een wijsheid die een ieder met zich meedraagt en dat besef is door alles wat ik nu doormaak in veel essentiële cellen doorgedrongen.

Ik weet daarom het volgende: Mijn water bewandelt de stroom van een rivier die zich vormt en ontwikkeld naar de weg die leven heet..Ik volg mijn gevoel en laat me meevoeren naar de plek waar mijn bestemming ligt. Ik geef me dus complet over aan de natuur. Jij hebt me dit deels laten zien. Daarvoor ben ik je meer dan dankbaar! En daarbij: Ook jij bezit deze zelfde kracht. Daarin zijn jij en ik dus wederom een! Ook jij zal jouw rivier volgen en daar komen waar je hoort te zijn. Jij bent alles waard om dat te zijn wat je wilt wezen. Jij bent geweldig in alles wat je nu bezit en ooit zal hebben! En daarom hou ik van jou!

Je weet vast wel welke kracht er schuilt in al dat wat hier leeft en welke potentie leven en bewustzijn kan hebben. Zie al wat leeft en het bewustzijn daaraan gekoppeld maar als water. Hierin ligt alle kracht en daarin zit al ons bewustzijn; geestelijk maar ook letterlijk. Zoals je ongetwijfeld diep beseft kan water iedere vorm aannemen waarin het gegoten wordt. Giet water in een beker en het neemt de vorm van de beker aan; laat de beker omvallen en de inhoud zal stromen over het vlak waarop dit uitgegoten wordt. Zo is het ook met ons bewustzijn.

Dit bewustzijn, of de geest, gaat leven naar het kader waarin het geplaatst wordt. We leggen ons soms zoveel muren en grenzen op die in werkelijkheid niet bestaan behalve in onze gedachte. Laat deze los want alleen dan kan je pas vrij leren leven en werkelijk vrij zijn. Pas wanneer je kan loslaten kan je echt genezen van je ziekte. Het is mij ook gelukt om vrij te worden en jij weet wat ik ooit heb doorstaan. Waarom zou het jou dan niet lukken? Herken je eigen kracht en ervaar dit enkel maar door te echt in het leven te gaan staan en de essentie hiervan werkelijk te doorgronden.

Een goede oefening hierbij is deze! Adem halen. Dit klinkt misschien ergens vreemd maar neem het voor nu even voor me aan. Wanneer uitleg gewenst is dan volgt deze later wel. Volg me voor nu echter even op deze weg. Lucht, en dus zuurstof, is een hele belangrijke bron van leven. Denk alleen maar aan je eigen persoon die leeft op onze wereld. Adem je niet om door te kunnen gaan met leven?! Hier schuilt echter zoveel meer achter!
Soms zijn we wel eens bang en voelen we ons onzeker. Dat kan zo’n rotgevoel zijn wat zich nestelt ergens op een plek in onze buik. Wanneer je voelt dan zit dat gevoel vlak onder het middenrif en dat kan dan soms heel erg beklemmend zijn. We voelen ons dan rot en naar; in gedachte weten we het even niet meer en kunnen daardoor zo beklemd raken. ‘Welke stap moet ik zetten; waar mag ik heen gaan?’ Hoewel dit vreemd mag klinken wil ik je het volgende vertellen..

Door te ademen kun je dit gevoel van angst kwijt raken. “Yeah right” , zal je nu misschien denken maar is het niet zo dat je pas werkelijk weet wanneer je ervaren hebt? Adem diep door je neus in en denk daarbij aan kracht. Adem door je mond uit en denk daarbij dat je angst loslaat. Geloof hier werkelijk in en je zal zien dat gevoelens van angst binnen vijf minuten verdwenen zijn. Raak niet wanhopig als dit niet gelijk de eerste keer lukt maar blijf volhouden en beoefen deze ademhalingtechnieken dagelijks. Wijs dus niks af alvorens je de wegen bewandeld hebt waarin iedere wijsheid kan schuilen. Dit is je eigen pad echter en alleen jij kan daar achter komen door te lopen en daaropvolgend te ervaren. So watch your breath..

Ik geef je dus een dikke kus, een knuffel en alle liefde die ik ooit mag bezitten…
Ga ervoor en.. Be All You Can Ever Be…

Lau

* * * * * * *

10 gedachten over “Brief aan mijn moeder. (lezersbrief)

 1. Ontroerend mooi! Dank je Laurens voor het delen met ons van deze persoonlijke diep intense gevoelens en veel, heel veel sterkte gewenst deze dagen… Je bent een prachtig mens!

 2. Laurens, zo zit het in elkaar. Mooie verwoordingen van iets wat moeilijk te verwoorden is.

  Vanaf de werkelijke ik tot aan de ademhalingsoefeningen, het klopt gewoon. Zeer mooi, duidelijk en integer.

  Ook ik zal haar energie geven door aan haar te denken, voor haar te bidden, toch zal ze er zelf doorheen moeten.

  Door de angst los te laten en de werkelijke ik de vrijheid te geven, komen er genezende energieën vrij.

  Beterschap voor je moeder gewenst!

 3. Prachtig verwoord.
  Veel licht, liefde en ……(ik weet de woorden niet), ’n gevoel?! voor jou en je moeder.

  Bedankt voor het mogen plaatsen van de brief. Ik heb hier daadwerkelijk veel van geleerd. o.a. de ademhalingsoefening is nu mijn eigen geworden dankzij jou, Laurens.

  Veel warme groeten en Namaste,

  Bertina.

 4. Mijn moeder is ook ernstig ziek…maar ziet het werkelijk niet meer zitten… het is zo moeilijk uit te leggen wat dit met haar en mij doet.
  We zitten in een cirkel en komen er niet uit… ze zit me erg op de huid en ik heb juist wat afstand nodig…om niet bedolven te worden onder haar negatieve gedachten!

  Kan de juiste woorden gewoon niet vinden om alles uit te leggen…

  Weet ook niet hoe ik haar uit de cirkel kan halen…

  Liefs Vlinder

 5. Hi Vlinder..

  zin om er es over te kletsen? M’n MSN/ Mail is bij Guido bekend. Wil ie je vast wel geven.
  Mss kunnen we elkaar samen verder helpen..

  Groet Laurens

 6. Dag Laurens

  Via de groep “Iedere stap is vrede” las ik de brief die je aan je mama schreef. Mijn eigen mama is in 2005 overleden aan acute leukemie. Ik hoop dat, nu 4 jaar later er alweer meer hoop is voor deze ziekte. Ik wens jullie héél veel sterkte samen !

  Groetjes Liefs
  Gerd

 7. Dank je wel Laurens, voor deze mooie brief.
  Er staat zoveel in dat niet alles binnen komt nog dus ik zal het vaker herlezen 🙂

  Je bent een boodschapper op mijn pad.

  Liefs,
  Jolan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.