Advertentie

Tarwe is chronisch gif…?!


Tarwe is chronisch gif

22 mei 2013, door Natasha Longo
Een van de populairste graansoorten ter wereld is ook het meest schadelijke voor de stofwisseling van de mens. Modern tarwe mag eigenlijk perfect chronisch werkend vergif worden genoemd, volgens cardioloog William Davis, auteur van Wheat Belly: Lose the Wheat, Lose the Weight, and Find Your Path Back to Health (stop met tarwe eten, verlies gewicht en vind de weg naar een betere gezondheid).

 

Tarwe is naast maïs en rijst het belangrijkste gewas voor de voedselvoorziening van de mensheid.

 

Vroeger was graan voedzaam, maar het moderne tarwe is dat helemaal niet. Sinds de agro-industrie tientallen jaren geleden besloot het graan tot een meer renderend gewas te ontwikkelen wordt tarwe veredeld, gekruist, is gemuteerd en wordt bestraald met gamma- en hoge doses X-stralen. Modern tarwe heeft nog maar 30% van de voedingswaarde van zijn voorouderlijke genetische lijn. De balans en verhouding van moeder natuur is verdwenen en de menselijke spijsvertering en fysiologie hebben zich gewoon niet snel genoeg aan de veranderingen kunnen aanpassen.

 

Veredelaars hebben tarwe dramatisch veranderd. Tarwe bevat tegenwoordig het genetisch ontwikkelde proteïne gliadine, een glycoproteïne . Gliadine vormt samen met glutenine het eiwit gluten. Gliadine is een opiaat en werkt als stimulans voor de eetlust. Gliadine zorgt ervoor dat mensen 365 dagen per jaar 440 meer calorieën per dag innemen!

 

De agro-industrie is economisch niet geïnteresseerd in teruggaan naar de ouderwetse tarwe, zonder gliadine, omdat deze minder schijnt op te brengen per hectare. Er is echter een anti-tarwe beweging gaande van mensen die geen of minder tarwe innemen. Honderdduizenden mensen raken daardoor veel gewicht kwijt, wel 15,40 of 75 kilo. Mensen raken verlost van hun suikerziekte, mensen met artritis ervaren een grote verlichting. Benen verliezen vastgehouden vocht. Maagzuurbranden en depressies spelen volgens de cardioloog dan ook geen rol meer.

 

 

 

We kunnen het eten van tarwe vermijden door “echt” voedsel te eten, zoals avocado’s, olijven, vlees en groenten. Davis raadt aan natuurlijke voedingsmiddelen te eten, die zo weinig mogelijk zijn verpest door de agro-industrie.
Het moderne tarwe heeft nauwelijks nog voedingswaarde

Zogenaamde voedingsdeskundigen blijven de voordelen van tarwe voor de gezondheid noemen. Zij zijn zeer slecht geïnformeerd over de aard van het moderne tarwe en haar evolutie. Het is schokkend hoeveel professionals in de publieke gezondheidszorg nog tarweproducten aanraden.

 

De meeste tarwe wordt verwerkt tot 60% gewonnen gebleekte witte bloem. 60% extractie, betekent dat 40% van de oorspronkelijke tarwekorrel wordt verwijderd. Dus niet alleen hebben we een ongezondere, gewijzigde en gehybridiseerde stam van tarwe, ook verslechtert de voedingswaarde door de 40% die wordt geëlimineerd, waaronder de meest voedselrijke delen: de zemelen en de kiem van de tarwekorrel. De helft van de vitamines B1, B2, B3, E, foliumzuur, calcium, fosfor, zink, koper, ijzer en vezels zijn daardoor verdwenen.

 

Voedingsmiddelen waarin tarwe is verwerkt is gif voor het lichaam, omdat ze tot meer gezondheidsrisico’s leiden dan voordelen hebben. Het lichaam herkent tarwe niet als voedsel. Er worden nauwelijks voedingsstoffen uit opgenomen. Wel kan er sprake zijn van gevolgschade. Ook 100% volkoren tarweproducten zijn gemaakt van het ongezonde graan.
Naast cardioloog Davis meent ook dr. Marcia Alvarez dat tarwe als de wortel van het kwaad kan worden beschouwd. Het veroorzaakt allerlei gezondheidsproblemen, waaronder veel voedselintoleranties. Haar praktijk heeft bewezen, dat van tien mensen die lijden aan vetzucht, geïrriteerde darmen, diabetes, artritis en hartziekten, acht mensen problemen hebben met tarwe. Zodra tarwe uit hun dieet wordt gehaald zijn binnen drie tot zes maanden de symptomen voorbij.

 

Davis noemt het vervangen van “witte” graanproducten door volkoren graanproducten niet echt een vooruitgang. Dat is als het vermijden van ongefilterde sigaretten of shag en het gaan roken van filtersigaretten. Beide varianten blijven ongezond. Wil je je gezondheid alleen ietsje verbeteren, of transformeren?

 

Gluten bestaat uit een mengsel van twee eiwitten: de gliadinen en gluteninen. Glutenine is een chemische substantie die medeverantwoordelijk is voor de ziekmakende effecten van tarwe. De gluteninen in tarwe vandaag de dag zijn heel verschillend van het gluteninen uit vroegere tijden. Zelfs in zeer kleine hoeveelheden (of in het zo bejubelde tarwegraskiemen) zorgt het voor ontstekingen, zijn deze giftig voor het immuunsysteem en giftig voor het hart en zenuwstelsel.

 

Bij testmetingen voor allergieën blijft het onopgemerkt, toch is het de aanstichter van zoveel problemen. Davis heeft honderden klinische casussen beschreven. Over schade die door tarwe wordt aangericht aan neurologisch systeem: Alzheimer, Parkinson en kan leiden tot hartziekten, atherosclerose, opstapeling van vet, artritis, cataract etc.

 

Als men in plaats van tarwe noten, gezonde oliën, vlees, eieren, kaas, avocado’s en olijven nuttigt dan zullen er geen voedingstekorten ontstaan. Alleen mensen met glutenovergevoeligheid coeliakie (spruw) zullen langdurige supplementen moeten blijven innemen. Zij komen meerdere vitamines en mineralen tekort. Ook nadat ze alle tarwe en gluten uit het dieet hebben geëlimineerd, door de onvolledige genezing van het maagdarmkanaal. De destructieve effecten van tarwe zijn bij deze mensen zo overweldigend, dat, helaas, sommige mensen nooit helemaal genezen.

 

Door de unieke eigenschappen van amylopectine (een chemische stof uit de groep van de meervoudige suikers) kunnen twee sneetjes volkoren brood de bloedsuikerspiegel meer verhogen dan het eten van veel snoeprepen. De hoge bloedglucose spiegel leidt het proces van glycosylering, het enzymatisch proces waarbij suikergroepen gekoppeld worden aan een eiwit. Dit kan artritis (kraakbeen glycosylering) veroorzaken, cataracten (lens proteïne glycosylering), diabetes (glycosylering van beta-cellen in pancreas) etc. Repetitieve hoge bloedsuikers die zich ontwikkelen uit een graan-rijk dieet zijn, in mijn ogen, zeer destructief en leiden tot gewichtstoename (specifiek visceraal vet) en insulineresistentie en meer van de klachten waarmee de gezondheidszorg worstelt.

 

Gliadine uit tarwe is in verband gebracht met cerebellaire ataxie (verschillende verstoringen van het evenwicht en de bewegingscoördinatie), perifere neuropathie, gluten encefalopathie (dementie), gedragsproblemen bij kinderen met ADHD en autisme, paranoïde wanen en auditieve hallucinaties bij mensen met schizofrenie.
Volgens de statistieken van de University of Chicago Celiac Disease Center lijdt 1 op de 133 mensen in Amerika aan de glutenintolerantie ziekte coeliakie. Maar 20 tot 30% van alle mensen is genetisch gevoelig voor deze ziekte. De genen kunnen worden ‘aan’ gezet en de enige manier om dat te voorkomen kan zijn door tarwe te vermijden. Niet gediagnosticeerde coeliakie leidt tot verviervoudiging van het risico om vervroegd dood te gaan. Chronische ontstekingen en degeneratieve ziekten horen bij een graan consumerende bevolking.

 

De gevolgen van genetische veranderingen (door hybridisatie en chemische mutatie) die zijn doorgevoerd in de tarwesoorten van vandaag werden niet van te voren getest. Ze werden gewoon op de markt gebracht en verkocht.

 

In plaats van tarwe:

* Veel suggesties voor voedingsmiddelen bij een dieet zonder tarwe kunnen toch gluten bevatten. Daardoor kunnen mensen die gevoelig zijn voor tarwe toch last krijgen van opgeblazenheid, diarree en andere spijsverteringsproblemen. Experimenteer zelf, waarbij voel je je het best? Het is verstandig voorzichtig te zijn met andere granen wanneer je de diagnose glutenintolerantie hebt gekregen.

 

  1. Meel van andere granen: gerst, gierst, haver, rijst, rogge, sorghum, teff en wilde rijst. Algemeen beschikbaar zijn gerst, boekweit, rijst en roggemeel. De minder gebruikte meelsoorten kunnen online of bij natuurwinkels worden aangeschaft. Let op: mensen met een glutenallergie moeten ook geen gerst, haver en rogge eten.

 

  1. Meel van amaranth, quinoa en boekweit. Allemaal glutenvrij.

 

  1. Meel van noten: amandelen, hazelnoten en walnoten. Of kastanjes.

 

  1. Ook van gedroogde bonen kan meel worden gemaakt, eventueel in combinatie met boekweitmeel, om de smaak van bonen te verminderen.

 

  1. Aardappel zetmeel, arrowroot en tapioca zijn verdikkingsmiddelen die kunnen worden toegevoegd aan sauzen en soepen.

 

Natasha Longo

Bronnen:
greenmedinfo.com
cbsnews.com
wheatbellyblog.com
mercola.com
whfoods.com
rsc.org

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.