Advertentie

Alzheimer, diabetes en statines …


Alzheimer, diabetes en statines … wat hebben deze drie woorden met elkaar te maken? Het antwoord is ‘beangstigend veel’. Als je het nieuwste boek leest dat onze uitgeverij heeft uitgebracht, Stop alzheimer nu!, een dik, 576 pagina’s tellend boek, zal je ontdekken dat diabetes een voorloper van alzheimer is en cholesterolverlagende medicijnen (statines), hersenziekten doen ontstaan.

Afgelopen week hebben we dit boek gelanceerd en we kregen zo veel positieve reacties, dat we hebben besloten ook deze week aandacht aan dit boek te besteden. Lezers mailden ons dat ze niet meer konden stoppen met lezen: het ene hoofdstuk is nog interessanter dan het andere.
We zullen enkele passages uit het boek hier afdrukken, m.n. over kokosvet en statines. Over kokosvet (de auteur, dr. Bruce Fife, wordt niet voor niets doctor coconut genoemd): ‘Kokosolie doet meer dan alleen de bloedsuiker in evenwicht bren¬gen.
Zelfs schade die door insulineresistentie is ver-oor¬zaakt kan erdoor hersteld worden. Diabetische neuropathie is een aandoening waarbij de zenuwen in het hele lichaam degenereren. De gevolgen hiervan zijn vaak pijn of gevoelloosheid in de voeten en benen. Andere symptomen zijn spijs¬ver¬te¬rings¬pro¬ble-men, spierzwakte en -krampen, verlies van controle over de blaas, duizeligheid, moeilijk spreken, slecht zien en verlies van het gevoel van warm of koud. Ongeveer 50% van de mensen met diabetes loopt uiteindelijk zenuwschade op.
Neuropathie gaat vaak gepaard met een slechte bloedcirculatie, waardoor genezing traag verloopt. Slechte circulatie naar de ledematen is een veelvoorkomende oorzaak van diabetische voet¬zwe¬ren die kunnen leiden tot gangreen en amputatie. Vanwege een slechte circulatie kunnen vrij kleine sneeën en verwondingen aan de voeten en benen van een diabeticus maandenlang aanhouden en gan¬gre¬neus worden. Als het lichaamsdeel gevoelloos is, kunnen de verwonding en de vergezellende infectie en rotting pijnloos zijn.
Kokosolie kan deze aandoeningen keren. Veel diabetici hebben meegemaakt dat hun bijna dode ledematen weer tot leven kwamen toen ze kokosolie aan hun eten toevoegden. Kokosolie verbetert de circulatie en herstelt zenuwschade in de ledematen. Het ligt voor de hand dat kokosolie in de hersenen hetzelfde doet. Elke diabeticus en iedereen met insulineresistentie zou regelmatig kokosolie moeten gebruiken.’ Einde citaat.

Over statines zegt dr. Bruce Fife: ‘Statines (cho-les¬te¬rol¬ver¬la¬gers) zijn de meest winstgevende op recept verkrijgbare medicijnen aller tijden, en leveren elk jaar miljarden dollars winst op voor de me¬di¬cij¬nen¬fa¬bri¬kan¬ten. Hoewel ze worden aangeprezen als veilig, hebben ze een lange lijst bijwerkingen, waaronder spijs¬ver¬te-rings¬pro¬ble¬men, spierdegeneratie en -pijn, leveruitval, nier¬fa¬len, geestelijke aftakeling en hersenschade die leidt tot geheugenverlies, stem¬mings¬wis¬se¬lin¬gen en gedragsveranderingen. Naast spierpijn zijn cognitieve problemen het vaakst gemelde bijverschijnsel van sta¬ti¬ne¬the¬ra¬pie.
Beatrice A. Golomb, arts, is voorzitter van de Statin Study Group aan de University of California in San Diego. Haar groep onderzoekt de bij¬wer¬kin¬gen van statinemedicatie.
Lees verder naast het boek hieronder …

Uiteraard is er in deze nieuwsbrief ook aandacht voor andere, nieuw uitgekomen boeken die wij van harte aanbevelen.
Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een goede gezondheid, een mooi, zonnig win¬ter-week¬end en mooie leer- en leesmomenten toe.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.