Advertentie

Statines? Een 60% hogere diabetes-kans..!


x

x

Statines zorgen voor 60% hogere diabetes-kans..!

2017 © WantToKnow.nl/be

x

Eén van de locomotieven die de cholesterol-mythe-trein in volle vaart liet denderen.. Time Magazine met Dr. Ansel Keys op de cover. Maar feitelijk was zijn onderzoek ernstig frauduleus door het opzettelijk weglaten van data die het cholesterolonderzoek een volledig andere uitkomst gegeven zouden hebben. (zie onze eerdere artikelen hierover)

Van de regen in de drup, zo zou je het verhaal van de wetenschappelijke ontdekkingen van nieuwe bijwerkingen van statines kunnen noemen. Het lijkt of tegenwoordig iedereen aan de statines moet, waarbij natuurlijk vooral de mensen met een hoger cholesterolgehalte de dupe zijn. Inderdaad ‘de dupe zijn’, want zoals zo vaak, blijkt een geneesmiddel geen geneesmiddel te zijn, maar een doekje voor het bloeden. Het symptoombestrijden, op die plaatsen en bij die mensen, waar de kwaal niet eens duidelijk is..!

We schreven HIER al over de schandalige cholesterol-oplichting, de ‘cholesterol-MYTHE’, waarbij het natuurlijke middel, dat in je aderen voorkomt, wordt gedemoniseerd als ‘dodelijke materie’ waar je vanaf moet..

Ook de uiterst pijnlijke verhalen rondom de bijwerkingen van statines zijn inmiddels bij velen bekend. En ook statines hebben een medisch heilige-aureool opgezet gekregen, alsof ze het tovermiddel zouden zijn, in de bestrijding van cholesterol. Maar dat veel mensen TOTAAL van de kaart zijn, door de innames van statines, wordt nauwelijks gemeld, laat staan vermeld bij het kopje ‘bijwerkingen’ op de  bijsluiter. Kijk HIER eens naar een uitgebreid artikel over deze uitermate discutabele stof, die door veel artsen wordt voorgeschreven, alsof het vitamine-druppeltjes zijn, maar HEEL SCHADELIJK kan zijn voor het menselijke lichaam..

Statines worden steeds vaker ‘preventief’ voorgeschreven, om mensen die rond hun 60ste levensjaar zitten, te helpen cholesterolniveau’s te verlagen. Maar al met al, heeft nieuw onderzoek uitgewezen, dat op z’n voordeligst, deze berg statines een levensverlengend resultaat laat zien van… 4 dagen..! Maar inmiddels is dit medische sprookje zó verschrikkelijk losgeslagen, dat statines de bestverkochte ‘medicijnen’ ter wereld zijn. Kijk naar dit krantenartikel van 4 jaar geleden, rondom 46 belangrijke studies rondom Statines.. PURE PROPAGANDA en feitelijk dus OPLICHTING..!

x Ontworpen om het niveau van het ‘slechte’ cholesterol in het menselijk lichaam, het zg. LDL-cholesterol  (low-density lipoprotein), te verlagen.  Dit cholesterol wordt ervan verdacht dat het slagaderen kan blokkeren en voor hartaandoeningen kan zorgen. Vandaar hup.. preventief slikken dat spul.. Of je nu hartpatiënt bent of niet.. Slikte je vroeger aanvullende vitamines, nu is het statines-slikken geblazen. Kennelijk.

Hoe slecht is eigenlijk dit ‘LDL-cholesterol’.
LDL-cholesterol is de grote boze wolf/de stof die al die statinepillen dienen te bestrijden. Een miljardenindustrie in gevecht met een uiterst natuurlijke, lichamelijke stof.. Want wist je bijvoorbeeld dat LDL-cholesterol ons kan beschermen tegen kanker..? Volgens medisch-wetenschappelijk onderzoek blijkt, dat mensen met een natuurlijk laag niveau van LDL, een hogere kans hebben op kanker, dan mensen die een hoger/normaal LDL-niveau hebben..

Het sprookje van het slechte en het goede cholesterol. Maak het verhaaltje af en kleur de plaatjes… En ga maar lekker slapen en morgen gezond weer op..

Volgens medische opvattingen is LDL verantwoordelijk voor het verstoppen van (slag-)aderen en veel hartaandoeningen. Daarnaast is al lang bekend dat LDL er ook voor zorgt dat onze hersenen worden beschermd bij het ouder worden, en dat lage niveau’s van LDL ervoor zorgen in het lichaam, dat geheugenverlies en dementia een grotere kans krijgt zich sneller te manifesteren..!

De wetenschappelijke onderzoekers, vergeleken 201 kankerpatiënten met 402 gezonde mensen, waarbij de hele groep GEEN statines gebruikte. Het onderzoek duurde meer dan 19 jaar en tijdens deze periode werd op 4 losse momenten geobserveerd, dat de groep kankerpatiënten een aanzienlijk lager LDL-gehalte had dan de gezonde groep, waarbij andere factoren die van invloed zouden kunnen zijn, werden geneutraliseerd.

De onderzoekers concludeerden dat uitsluitend en alleen de LDL-niveau’s in de lichamen van de groep kankerpatiënten EN de gezonde groep er de oorzaak van waren dat kanker zich kon  (door)ontwikkelen.  (Source: American College of Cardiology 61st annual scientific session, March 25, 2012).

Statines, het wondermiddel, de natte droom van de Big Pharma-cowboys..?
Uitermate verwonderlijk dus dat statines worden gepromoot als ‘levensreddend medicijn’.. Volgens de NICE in Engeland, (National Institute for Health and Care Excellence), zouden statines al verantwoordelijk zijn voor het ‘redden van 50.000 levens per jaar in het UK’.. Dus preventief slikken die pillen, is het devies, met een mega-terugslag natuurlijk op de Engelse belastingbetaler. Per jaar is men in het Verenigd Koninkrijk een bedrag kwijt van zo’n £450 miljoen. Wereldwijd wordt er per jaar zo’n € 23 miljard besteed aan het aanschaffen van statine-‘medicijnen’.. Volledig gerechtvaardigd, zo wordt er geroepen, want deze statines ‘redden jaarlijks’ miljoenen levens..

Het boek van Ufe (klik voor lead naar uitgever)

Tot 60% risico op diabetes type 2…!
De statines zouden cholesterol verlagen, maar een nogmaals, over de heftige bijwerkingen die bij heel veel mensen optreden, wordt nauwelijks gesproken. Nu is uit recent onderzoek, dat gepubliceerd werd in maart jl, gebleken, dat deze statines het risico op suikerziekte, diabetes type 2, met 60% kunnen verhogen.. Afhankelijk van het type/merk statine dat de persoon in kwestie slikt. Een bijwerking waarvan het gevaar/risico wel bekend was, wanneer statines worden ingenomen, maar bij eerder onderzoeken bleek, dat de verhoogde diabeteskans tussen de 9 en 13% zou liggen..!

Zoals je wellicht weet kan dit type diabetes leiden tot hartaandoeningen en blindheid.. Tja, dat noemen wij dan van ‘de regen in de drup’.. Denken dat je geholpen wordt voor één kwaal, terwijl je ondertussen de andere aandoening toegediend krijgt, met het medicijn van de eerste kwaal. Het zijn onderzoekers van de Universiteit van Milaan die deze ontdekking deden, waarbij het middel ‘Crestor’ (Rosuva-statine), de grootste boosdoener bleek. En ja, dit middel is een van de meest voorgeschreven ‘medicijnen’ op dit gebied en dus één van de meest ‘succesvolle’, in de ogen van de medisch-farmaceutische INDUSTRIE. n family and often described as a ‘super statin’.

Naarmate mensen langer statines slikken, zijn de risico’s op hartaandoeningen en blindheid, voortkomend uit dit type 2 Diabetes, alleen maar hoger. De onderzoekers deden Peer-review naar zo’n 20 studies, waarbij meer dan 1000 mensen betrokken waren, die statines slikten. Het is essentieel, aldus de onderzoekers, dat er intensief onderzoek nu gaat gebeuren, naar deze diabetes-bijwerkingen van statines. Vooral, logischerwijze, bij die mensen die toch al lijden aan diabetes, of er een grotere kans op hebben.

Referentie: Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases, 2017; doi: 10.1016/j.numecd.2017.03.001)

x

x

17 gedachten over “Statines? Een 60% hogere diabetes-kans..!

 1. Ons aller Nico van den Ham heeft jarenlang zijn uiterste best gedaan om de criminele “rechtspraak” in ons land bij onze volksvertegenwoordigers onder de aandacht te brengen. Maar het was steeds tevergeefs, de één na de ander maakte zich snel uit de voeten. Want onze volksvertegenwoordigers zijn heel erg bang voor Nico’s zeer terechte vragen:

  https://www.youtube.com/watch?v=gwtsR8Bpl1M

 2. Statines maken je spieren en gewrichten ook nog eens kapot
  Heb zelfs een geval van een patiënt meegemaakt die moest stoppen tegen een cholesterol kwestie, waarvan achteraf bewezen is dat dat geen slechte in vloed op je gezondheid heeft?

 3. Onderstaand bericht is waar gebeurd t.g.v. het oplopen van een hersenbloeding in oktober 2015. De revalidatie is goed verlopen, maar in februari 2017 heb ik een herseninfarct opgelopen waarvoor ik nu revalideer, wederom in het RC Het Roessingh en waar een uitstekende therapie mijn deel is. Nog steeds geen gebruik van statines! Eigenwijs? Dat laat ik aan de lezer(es) over, maar ook statines voorkomen geen herhaling van een herseninfarct of bloeding.

  Statines, die volgens ‘deskundigen’ verantwoordelijk zijn voor het verlagen van het cholesterolgehalte in jouw bloed, zijn weer onderhevig aan wetenschappelijk onderzoek over de werkelijke waarde, die ze zouden hebben. Al enkele jaren zijn de statines een verhitte discussie in menig medisch clubje. Vooral de clubjes, die onder sponsoring vallen van de farma-medische en voedselketenmaffia. Vele onderzoeken tonen aan, dat de werking van statines juist het tegendeel bewerkstelligen dan voor hetgeen ze geïndiceerd zijn en voorgeschreven worden!!

  Niets nieuws onder de zon, zou je dan concluderen, toch? Misschien niet, maar mijn persoonlijke ervaring vanaf 11 oktober 2015, toen ik de CVA heb opgelopen, is de volgende:

  Toen ik werd opgenomen in het Medisch Spectrum Twente te Enschede en mij statines werden voorgeschreven om mijn cholesterol (het slechte LDL!!!!!) te kunnen verlagen, heb ik geweigerd deze in te nemen. Sommige verpleegkundigen keken mij met verbazing aan en zeiden, dat zij dit moesten rapporteren aan de verantwoordelijke hoofdverpleegkundige en dat zij hierover met mij in gesprek zou gaan. Dat is ook gebeurd, maar wel enkele dagen nadat ik de weigering had aangekondigd, en ondertussen werd ik overgezet van het statinemerk ‘Lipitor’ op een ander merk statine, genaamd ‘Lipor’.

  Ik mocht dan een hersenbloeding hebben opgelopen, maar met mijn zogenaamde cognitieve vermogen was niets mis, dus ik herkende de truc en weigerde opnieuw ook deze statine. Altijd ’s avonds vond deze vorm van medische indoctrinatie plaats. Elke avond moest ik de dan dienstdoende verpleegkundige hetzelfde verhaal vertellen, dat ik geen statines gebruik. Op een bepaald moment maakte een verpleegkundige de opmerking, dat het haar al tijden opviel, dat statines bij bijna elke neurologiepatiënt standaard werd voorgeschreven.

  Toen ik haar ook vertelde, dat het de Duitse hartchirurg Dr. Hartenbach was, die het boekje “De Cholesterolleugen” heeft geschreven, waarin hij uitlegt waarvoor cholesterol dient en het zogenaamde “slechte LDL” niet bestaat en de intensieve kartelvorming tussen de farmaceutisch-medische-voedingsindustrie (denk bijv. aan Becel en de Nederlandse Hartstichting!) onder de loep werd genomen, werd zij stil. De vraagtekens van haar werden er niet kleiner op. Misschien had ik één verpleegkundige de keerzijde van de farmaceutisch-medische leugen duidelijk kunnen maken.

  Vanaf het moment, dat ik een enorme tekst en uitleg kreeg van de verantwoordelijk hoofdverpleegkundige, waarom statines uitermate belangrijk waren om te gebruiken, en ik in mijn standpunt bleef volharden, werden de statines mij niet meer aangeboden.

  Na enkele dagen werd ik overgeplaatst naar het revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede om d.m.v. fysiotherapie/logopedie en ergotherapie verder te worden behandeld. In een bijzonder positieve omgeving heb ik i.s.m. de therapeuten een grote progressieve vooruitgang gerealiseerd, waardoor spreken, lopen, gebruik van lichaamsfuncties, die in herinnering sterk aanwezig zijn (cognitie!! met Goddelijke dank aan mijn lichaam!!) grotendeels zijn teruggekomen.

  Maar ook op Het Roessingh bleek mijn cholesterolwaarde ’te hoog’ en werden mij statines voorgeschreven! Wederom heb ik diverse mensen verklaard waarom ik geen statines gebruik en uiteraard ook hier de nodige vraagtekens. De verantwoordelijke hoofdverpleegkundige aldaar kwam uiteindelijk met een verklaring, die ik moest ondertekenen om Het Roessingh nooit juridisch aansprakelijk te kunnen stellen voor het het niet aanbieden van de statines. Nadat zij mij enkele keren had gevraagd of ik de verklaring al had ondertekend en ik hierop had geantwoord:”Nog niet”, kwam zij de laatste keer samen met één van de behandelende CVA-artsen weer bij me. De meegekomen arts deed het woord en ik legde voor de zoveelste keer uit waarom ik geen statines gebruik en draaide toen haar verklaring om door het volgende te zeggen:”Kunt u mij als medicus verklaren, dat als ik statines gebruik, mijn cholesterol en mijn gezondheid 100% gegarandeerd goed komen”? “Wat is hierop uw antwoord”.

  Het antwoord moet ik nog krijgen en je begrijpt het al, dit zal nooit gebeuren. Ik heb de verklaring, die zij wenste ondertekend omwille van mijn verdere behandeling, die zoals reeds boven geschreven i.s.m. de diverse therapeuten uitstekend verloopt en naar het zich laat aanzien 29 januari a.s. zal worden beëindigd. Ben ik dan 100% genezen. Nee, maar ook een revalidatiecentrum heeft zijn grenzen en wenst deze binnen haarzelf opgelegde therapeutische mogelijkheden niet verder te kijken dan het puntje van de medische neus lang is. Geen probleem, dan kijk ik zelf wel verder.

  http://www.ninefornews.nl/statines-kunnen-hartziekten-veroorzaken-en-verhogen-kans-op-aderverkalking-mensen-
  moeten-ze-niet-meer-slikken/

  http://www.bol.com/nl/p/de-cholesterol-leugen/1001004002602615/?Referrer=ADVNLGOO002008K-2SDNBI42J7GYW-96531158114

  Tja, ook medici zijn maar mensen (soms met – soms zonder ruggegraat) en bestaan voor pakweg 70% uit water, net als wij allemaal, dus zijn we allemaal wandelende waterzakken. Of zou het ene water al dermate vertroebeld zijn, dat van waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = Liefde geen sprake meer is en de afgelegde eed t.b.v. gezondheidszorg niet meer is dan een wassen neus? Gelukkig hoef ik geen eed af te leggen om mijn Waarheid te bevestigen. Tja, het zit in je of niet en dat geldt gelukkig ook voor steeds meer medici, dat is mij de afgelopen 35 jaar bijzonder duidelijk geworden en ik ben er dankbaar voor velen van deze mensen te hebben mogen ontmoeten en leren kennen.

  Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
  Harrie.

  1. Harrie H. Braam

   Homeopathie : middel tegen cholesterol is cholesterinum – tegen ligte suikerziekte – Eugenia Jambolana (syzygium), mooie producten zonder bijwerkingen, courage groet Jenne

  2. Wat betreft cholesterol kun je ook RODE RIJST gebruiken wat her en der te koop is bij biologische bedrijven.

  3. Arnold,

   absoluut werkt prima, om je cholesterol op een gewenst peil te houden !
   heel veel aandoeningen komen inderdaad voor uit, het ongebalanceerde voedsel, en verkeerd voedsel, op leeftijd moet je leven als een hermite, met kleine uitspattingen natuurlijk, anders zou je geen mens zijn.
   Jenne

  4. dapper dat je de statines hebt geweigerd, Harrie, en stand hebt gehouden. Terwijl je kwetsbaar was na je herseninfarct.
   Er zijn maar weinig medici en verpleegkundigen die twijfelen aan hetgeen hen geleerd is.
   Ik ben na het lezen van beide boeken onmiddellijk gestopt!
   groet, ientje

  5. Heel goed Harrie. Ook ik heb de statines geslikt in het ziekenhuis na mijn hartoperatie. Ik werd er hondsberoerd van en heb ze na ontslag uit het ziekenhuis ook niet meer geslikt. Ook weigerde ik ze bij de cardioloog met de motivatie dat waarschijnlijk het tekort aan vitamines en collageen de oorzaak is van beschadiging van de binnenwand van de slagaders. De cardioloog was het niet met me eens maar respecteerde mijn eigen verantwoordelijkheid. Toen ik na een jaar voor controle kwam bleek mijn cholesterolwaarde vanzelf omlaag te zijn gegaan. ‘Nou, dat ziet er goed uit’, zei de cardioloog, ‘we gaan de medicatie nog wat opvoeren want hij moet nog lager’.
   Ik zei: ‘In het dossier kunt u zien dat ik geen statines slik en mijn eigen verantwoordelijkheid daarin neem’. Hij bevestigde dat en maakte er verder geen punt van. Alles was goed en ik hoefde niet meer terug te komen voor controle. Ik slik wel multi- vitamine C- cal-mag-zink- en collageen en voel me beter dan ooit.

  6. @ 3.1/3.4 Jenne, @3.2/3.3 Arnold, @ 3.5 Ientje, @ 3.6 Jopiek

   Allemaal heel hartelijk dank voor jullie reacties. Ik ervaar dit echt als een hart onder de riem om mijn keuze aan een ieder, die kan en wil lezen, kenbaar te maken.

   Ook de adviezen, die zijn geschreven en aangereikt, worden door mij meegenomen. Binnenkort zal de revalidatieperiode worden beëindigd. Een periode waar ik met grote dankbaarheid op terug kijk, want er zijn veel zaken ten goede gekeerd d.m.v. de inzet van therapeuten. Dat er nog wel het een en ander aan werk of zogezegd finetuning gaat plaatsvinden, zal menigeen duidelijk zijn en dit zal op natuurgeneeskundig gebied gebeuren.

   Nogmaals mijn grote dank voor jullie reacties.

   Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
   Harrie

  7. Mooi verhaal, zelf ook cva gehad en dan val je in een medisch protocol, van de statine kreeg ik spasmes, huisarts was akkoord met het stoppen met inname, uitgeprobeerd en spasmes stopten, weer een week als proef ingenomen en …, ja hoor kwam weer terug. Wel ben ik erg goed op m’n voedsel gaan letten, dat helpt goed.

 4. Een reactie op het antwoord van Harry Braam. Een dr. Matthias Rath, die met Linus Pauling onderzoek heeft gedaan naar hart-en vaatziekten heeft een interessant boek geschreven, wat ik u aanraadt. Titel: Waarom dieren geen hartinfarct krijgen, maar mensen wel.

 5. maar…al jaren is het protocol dat juist mensen met diabetes 2 (en 1?) statines krijgen voorgeschreven onder het mom dat het hart en vaatziekten zou helpen voorkomen (een risicifactor voor diabetici), doordat het onstekingsremmend zou werken

  ook alternatieve middelen slikken is onzin, ook hier wordt heel veel geld mee verdiend! Het moet uit ons systeem dat er slecht cholesterol bestaat!!!
  Lees vooral de hier genoemde boeken en zegt het voort!

 6. Hallo lezers,het volgende mijn vrouw slikt al jaren stanines,ik zie al lang dat haar geheugen achter uit gaat haar suiker gaat omhoog,maar zij wil niet stoppen ,wie geeft mij de goede raad om haar hievan af te brengen
  gr j.m.v.Wakeren

  1. Laat haar lezen wat er inmiddels van bekend is; je kunt haar natuurlijk niet dwingen.. Zelfbeschikkingsrecht..!

 7. Bij de jaarlijke check-up bleek dat mijn LDL verhoogd was. Mijn huisarts wil mij aan de statines hebben, dit heb ik afgewezen. (zeker na het lezen van de verschillende studies/pnderzoeken)

  Ben nu onder behandeling bij de dietiste met een cholesterolverlagend dieet.

  Heeft iemand ervaring met dit dieet en met name heeft het resultaat opgeleverd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.