Advertentie

Creëer een bewuste relatie met de natuur..


x

x

Creëer een bewuste relatie met de natuur..

x

2017 © Edward Morgan | deze versie WantToKnow.nl
(Vertaling L.Smit)

x

We leven in interessante tijden; de verlangens en behoeften van de menselijke ziel lijken het vermogen van alle ondersteunende structuren te overtreffen. Zoals landbouw, wetenschap, lichamelijke gezondheid, geestelijke en emotionele gezondheid, overheid, sociale, onderwijs… Het lijkt er daarom op, dat het steeds belangrijker is, de veelomvattende relatie tussen de mens en de natuur te begrijpen, met name wanneer we ons concentreren op kwesties als vorm en bewustzijn en alles dat deze combinatie impliceert. De unieke verbinding van het menselijk lichaam en -geest met de natuur, waar het onderdeel van is..

De collectieve ontwikkeling van de menselijke ziel op aarde heeft de ontwikkeling van de ondersteuningssystemen overtroffen. In een natuur-dominant milieu, zoals wij dat kenden op onze planeet vóór 1932, kon de menselijke ziel gemakkelijker ondersteuningssystemen ontwikkelen die aanvullend op elkaar waren. De natuur was voor 1932 zó overvloedig, dat aan elke menselijke behoefte kon worden voldaan. Niet dat dus aan alle behoeften werd voldaan, maar wel aan de behoeften waarvoor de mens had gekozen. De fysieke middelen waren aanwezig om tegemoet te komen, vanuit natuurlijke overvloed.

Het evenwicht is inmiddels verschoven naar een mens-dominant milieu. De natuur is niet langer toereikend om alle menselijke behoeften en verlangens te vervullen. Ik zie dit niet per se als een slechte ontwikkeling. Echter, als we dit negeren, kan het een gevaarlijke ontwikkeling zijn. De menselijke ziel wordt gedwongen om de moeilijke uitdagingen aan te pakken waarvoor de verschuiving naar een mens-dominante planeet heeft gezorgd. Vóór deze verschuiving kon een individu ziel zich geestelijk ontwikkelen op een manier die niet werd geassocieerd met overleven. Er zat een ontspannen gevoel aan de groei van de ziel. Een individu had een heel leven om alles vanuit een breder perspectief te leren zien. En men wijdde het grootste deel van zijn of haar energie vooral aan die activiteiten die dienden ter ondersteuning van de dagelijkse fysieke overleving. Omwille van die overleving is het voor een mens nu noodzakelijk dat hij op alle niveaus bijleert en groeit. En snel.

De huidige ondersteuningssystemen zijn ontworpen voor overleven in een natuur-dominant tijdperk, in context met Pisces (d.w.z. de nadruk op ouder/kind relatie). De verschuiving naar het mens-dominante tijdperk wordt op dit moment beïnvloed door Aquarius impulsen (met de nadruk op partnerschap, evenwicht en teamwerk). Alle in vroeger tijden werkbare supportsystemen brokkelen af. Tegelijkertijd dienen mensen geestelijk te groeien. Ik bedoel, de bewuste mens moet groeien, het onbewuste dient bewust gemaakt te worden.

Mensen begrijpen in dat geval op een directe en persoonlijke manier dat het leven veel breder en complexer is dan ze ooit vermoed hadden. Deze ontwikkeling gebeurt niet in een vacuüm. Het vereist ondersteuning op alle niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) opdat de bewustwording  kan worden gestabiliseerd en onderhouden. Mensen ontwikkelen zich door hun pogingen om ernstige overlevingskwesties aan te pakken, terwijl ze tegelijkertijd onder druk van de huidige problemen een aantal kaders onder handen moeten nemen. Er is een steeds groter wordende kloof tussen de groeiende hedendaagse mens en de capaciteit van de verschillende ondersteunende sociale systemen.

Het belang van het ‘co-creatieve proces met de natuur’ blijft. Wij willen hier de achtergrond schetsen om de kern van het probleem te kunnen begrijpen. We willen ook laten zien waarom het zo noodzakelijk is om een bewuste relatie met de natuur te creëren, om de ondersteuningssystemen van de toekomst te ontwikkelen— en dan bedoelen we de nabije toekomst!

Het veranderde menselijk systeem vereist verbinding met de expertise van de natuur, op het gebied van de relatie tussen de wereld van de vijf-zintuigen en de energie en involutie (geest en zingeving verbinden met vorm, inwikkeling, de geleidelijke omhulling van het goddelijk bewustzijn door stof. ). De intensiteit en de complexiteit van het spel is groter geworden, de relatieve eenvoud van het oude ondersteuningssystemen is niet langer effectief. Mensen moeten met de natuur samenwerken om nieuwe systemen te ontwikkelen die de nieuwe complexiteit ondersteunen.

Het grotere menselijk bewustzijn, waarbij wat onbewust was bewust is geworden, betekent ook vorm geven aan dit grotere bewustzijn.  Anders zal de exercitie haperen of nutteloos zijn. Dit verhoogde bewustzijn is wat het hogere zelf wordt genoemd en de ‘invisibles’ (evolutie). De aarding van het hogere bewustzijn en haar expressie via vorm is wat bedoeld wordt met “de involutie” (de natuur). Er wordt bij de menselijke ziel op aangedrongen zich te openen en uit te stijgen boven de bestaande ondersteuningssystemen om de nieuwe te zien. Om deze verhoging van bewustzijn te ondersteunen is het noodzakelijk systemen te ontwikkelen die het evenwicht tussen de involutie en de evolutie omvatten.

De natuur kan een mens dit leren. De natuur begrijpt de relatie van energie en de vijf-zintuigen vorm. De natuur weet wat er nodig is om geest en ziel evenwichtig in vorm te verbinden. De natuur is de meester van involutie, deskundig wat betreft de verhouding van energie met de vijf-zintuigen vorm. Mensen moeten zich richten op de natuur, willen ze nieuwe ondersteuningssystemen ontwikkelen, die het bredere beeld van de realiteit tot vorm kunnen ontwikkelen.

Als men voor de noodzakelijke ontwikkeling van de nieuwe ondersteuningssystemen zijn toevlucht neemt tot de natuur,  wordt niet geïmpliceerd dat deze ontwikkeling moeiteloos of perfect zal zijn. De natuur is niet voornemens de ouder/kind dynamiek voort te zetten. De natuur is in haar relatie met de mensheid niet voornemens de structuur en het proces te dicteren. Dit is in feite onmogelijk.  De mens moet de juiste intentie hebben, de zingeving en de richting weten als het gaat om de ontwikkeling van de nieuwe systemen. Als aan deze voorwaarden wordt voldaan zal de natuur de beste structuur leveren, om het doel, de richting en noodzaak te vervullen. Het is waar partnerschap dat wij zoeken. De natuur zal de menselijke evolutionaire stuwkracht niet verstoren of proberen te veranderen. De natuur is hier om te helpen.

Mensen begrijpen in de geneeskunde het verband tussen de eigen natuur van het lichaam en de ondersteunende gebieden als voeding, natuurlijke geneesmiddelen en stress management. Mensen zien zichzelf niet als natuur/menselijke-ziel systemen die een evenwicht vereisen tussen involutie en evolutie. Mensen zien zichzelf als zielen, die de natuur gebruiken om evolutionair te groeien. De natuur wordt gezien als dienaar van de ziel, terwijl de primaire stuwkracht de evolutie is. Dit is niet juist en werkt ook niet. Er bestaat partnerschap tussen de ziel en de natuur. De stuwkracht, haar primaire focus, is het evenwicht tussen involutie en evolutie. De mens moet streven naar een evenwicht tussen involutie/evolutie, met het oog op evolutionaire beweging. Zonder dit evenwicht is er geen evolutionaire beweging, activering, of verandering. Involutie is het instrument van beweging, activering en verandering, nodig voor de evolutie.

 

Source: http://www.shift.is/2017/04/imperative-create-conscious-partnerships-nature/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.