Advertentie

WantToKnow-Meet & Greet, een verslagje..


x

x

WantToKnow-Meet & Greet, 28 mei 2017;

x
een verslagje..

30 mei 2017 © WantToKnow.nl/be

x

Op de aankondiging van de  3e WantToKnow-meet&greet kwamen zo’n 20 mensen afgelopen zondag 28 mei bij elkaar in Zwaanshoek, onder de ‘rook’ van Schiphol. Een klein verslagje voor hen die nieuwsgierig waren naar het verloop van deze middag, die zonovergoten sfeervol verliep. De locatie draagt bij tot een ontspannen sfeer en rond 14:00 uur gingen we van start met een korte intro van Arend en Guido. Vervolgens maakten we een ‘voorstellingsrondje’, dat feitelijk uitliep op een veel intensiever delen van meningen en persoonlijke gevoelens, dan we vooraf gedacht hadden.

Maarten Oversier (groen) vertelt als laatste in het rondje, zijn persoonlijke verhaal.

Iedereen nam ruim de tijd voor het introduceren van zichzelf en daardoor was elk persoonlijk verhaal ook een waardevol verhaal, vooral ook doordat de aanwezigen zich op hun gemak voelden en persoonlijk deelden. Na ruim 1,5 uur (!) was dit rondje voorbij, nadat de laatst binnengekomen Maarten Oversier uit Drenthe zijn persoonlijke verhaal verteld had over met name zichzelf in relatie tot zijn werk als reïncarnatie-therapeut. De ruime pauze (3 kwartier) werd vooral gebruikt om persoonlijk, 1 op 1, met elkaar van gedachten te wisselen.

Na de pauze was het aan Jaap Rameijer om zijn korte presentatie te doen over één van zijn grote passies, de wereld(en) van de Orbs. Deze lichtbollen zijn al jaren voor velen een uiterst raadselachtig fenomeen, dat we HIER en HIER op de site al eens behandelden. Jaap is auteur van enkele boeken over Orbs, waaronder dit e-book (HIER) en hij publiceerde ook boeken over de geheimen rond Rennes le Chateau, waar hij jarenlang bij ‘zijn’ Les Labadous ook in staat was  de wonderlijke en prachtige wereld van de Orbs te bestuderen.

Waar ze vandaan komen, deze mysterieuze verschijnselen en wat ze ons willen? Jaap gaf een intrigerende introductie op dit fascinerend verschijnsel. En ja hoor.. Wat blijkt, wanneer we kijken naar een foto die Frank Bonte maakte tijdens de presentatie van Jaap..? Dat er daadwerkelijk ook een Orb aanwezig was.. (Kijk op de foto hieronder rechtsboven)

Na de korte presentatie van Jaap Rameijer waren we het 5-uur tijdstip reeds voorbij en sloten Arend en Guido de bijeenkomst af. Met wensen van aanwezigen om herhaling van deze meetings te organiseren.. Na afloop was er, zoals je hieronder kunt zien, nog een informele wedstrijd ‘gekke-bekke-trekke’, waarvan de uitslag overigens nog steeds op zich laat wachten..

* * *

(oorspronkelijke aankondiging)
x
zondag 28 mei a.s.
X
De 3e..
X

WantToKnow-meet en greet..

x

Al langere tijd liep Arend Zeevat rond met het idee om een ontmoeting te organiseren voor bezoekers van de Want to Know-site; gezien ook de vele discussies, die plaatsvinden onder zijn artikelen. Op 9 juni 2012 vond er al eerder een dergelijke bijeenkomst plaats, een ‘meet-and-greet’ in Harderwijk, waar je HIER nog informatie over kunt vinden. Tijdens deze bijeenkomst, stond de verbinding met gezond voedsel centraal, onder het thema ‘Proef het verschil’.
Vorig jaar is er een greet & meet geweest met WantToKnow.info oprichter Fred Burks en we zijn nu blij je voor deze derde Want-to-Know-meet-&-greet-bijeenkomst te mogen uitnodigen. Op zondag 28 mei, staat deze gepland in Quinta Essentia in Zwaanshoek.

Arend Zeevat: “Een tijdje geleden heb ik onder een van mijn artikelen, al de behoefte aan een dergelijk meeting gepolst en ik was blij met de positieve reacties. Samen met Guido hebben we de datum van zondag 28 mei geprikt, om deze fysieke ontmoetingsgelegenheid te gaan vormgeven. Daarbij is er niet écht een thema dit keer, maar gaat het ons vooral over ‘Delen & Verbinden’.

Daarbij staat een open en vrije ontmoeting voorop, waarbij we dit thema als leidraad willen nemen. Verbinding met jezelf, met de ander en de grotere wereld. En daarbij is het delen van ervaringen, gevoelens en inzichten een mooie bekrachtiging van verbinding. Vooral het uitwisselen van ervaringen m.b.t. de eigen beleving van verbindingen, mag voor ons een centrale plaats krijgen, deze middag in het bijzonder.

In een wereld die aan alle kanten steeds meer uiteen lijkt te vallen, wat daarbij veel strijd en ellende oplevert, is het juiste medicijn daarvoor het je weer bewust verbinden met jezelf en de ander. We hebben elkaar nodig bij het liefdevol en respectvol gezamenlijk bouwen aan een nieuwe meer menselijke wereld.” 

De volgende vragen kunnen als leidraad dienen om het thema ‘Delen & Verbinding’ te benaderen:

 • Hoe krachtig ben jij met jezelf verbonden?
 • Wat heb je nodig om die verbinding te versterken?
 • Hoe beleef je de verbinding met anderen?
 • Wat is er nodig om die te versterken?
 • Welke kwaliteiten kun je vanuit jouw verbinding met het grotere geheel inzetten, om dat geheel daarmee te verrijken?
 • Hoe ervaar jij je verbinding met de natuur?
 • Hoe zou je die kunnen versterken?
 • Wat inspireert je en waar wordt je enthousiast van?

Hoe gaan we de middag indelen?
Het lijkt ons goed om het gesprek en de gespreksvorm vooral organisch te laten verlopen, wat wil zeggen, dat we dus geen strakke tijdsplanning hanteren binnen een agenda en dat het gesprek zich laten ontwikkelen. Waar het ons om gaat, is om vanuit respect en openheid, de individuele, verschillende ervaringen en inzichten te delen. En zo te komen tot een soort -onuitgesproken- gemeenschappelijkheid op basis van de overeenkomsten. De sfeer is daarbij vooral voor iedereen veilig en daarom vragen we aan aanwezigen die middag, vanuit een zo open houding aanwezig te zijn.

Daarbij wil Arend ook graag zijn -in de loop der tijd opgebouwde- expertise als gespreksleider inzetten, om de ontmoetingen te bewaken en veilig te stellen. Het heeft naar onze beleving weinig zin om politieke discussies te gaan voeren, doordat deze meestal de weergaven zijn van achterliggende meningen, die veelal kunnen botsen en inhoudelijk weinig tot niets opleveren. Discussies worden dan vanuit het hoofd gevoerd, terwijl verbinding en verbondenheid nu juist hartszaken zijn.

We vinden dat een werkelijke ontmoeting pas kan plaatsvinden, wanneer je elkaars belevingswereld leert kennen. En deze zonder oordelen met elkaar kunt delen. Daarom wil Arend aan het begin van de bijeenkomst tijd inruimen voor een paar simpele, maar vooral menselijke contactoefeningen. Laten we er met elkaar een mooie middag van maken, die ons allen kan en zal verrijken.

3 gedachten over “WantToKnow-Meet & Greet, een verslagje..

 1. Laten we hopen dat er over 1 jaar 100 mensen zijn! Helaas veel te gevaarlijk voor mij! Misschien volgend jaar als de oorlog over is in Syrie!

 2. Wat een prachtige locatie! Zo’n sfeervol houten huis.
  En een aantal bekende gezichten.
  Laat je niet ontmoedigen door de relatief kleine opkomst; het is niet belangrijk hoeveel er niet zijn. Belangrijk is wie er wèl zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.