Advertentie

Een meesterwerk: ‘Dé voedingswijzer’..!


Eten doen we allemaal dagelijks. Maar wat stoppen we nu precies in onze mond? Wat zit erin? Wat doet het met onze gezondheid? Een gebonden, prachtig, full colour nieuw boek van 480 pagina’s, geeft daar op een begrijpelijke manier antwoord op. Een prachtig werk, waarin auteur Juglen Zwaan, honderden voedingsmiddelen uitgebreid aan bod laat komen, door ze uitgebreid te beschrijven en ondersteunend te illustreren. Uniek in dit boek is ook de zelfhulpwijzer, waarbij eenvoudig is op te zoeken, welke voedingsmiddelen positief kunnen inwerken op bepaalde fysieke klachten.

Auteur Juglen Zwaan bij een stapel boeken, van zijn vers-van-de-pers gekomen nieuwe uitgave.

Niet in de laatste plaats door zijn omvang, is het boek een zeer complete gids, waarbij gebruik gemaakt is van de huidige wetenschappelijke kennis over voeding en gezondheid. Nog niet eerder verscheen er zo’n compleet naslagwerk, waarin vrijwel alle onbewerkte voedingsmiddelen uit de supermarkt zo uitgebreid zijn besproken.

Aan bod komen onder meer groenten, fruit, noten, zaden, granen, peulvruchten, kruiden, kiemen, slasoorten, zeewier, oliën, vetten, vlees, vis, zuivel, dranken en meer. Een boek dat je alle gereedschappen aanreikt, om je gezondheid op een natuurlijke manier in eigen hand te nemen. Dit boek geeft onder andere inzichten in:

 • de wetenschappelijke kennis over de werking van voeding op onze gezondheid;
 • welke voeding je voor welke klachten kunt inzetten;
 • de voedingsmiddelen met de meeste specifieke vitamines en mineralen;
 • welke nutriënten er in natuurlijke voedingsmiddelen aanwezig zijn;
 • hoe je voeding kunt inzetten om je gezondheid te verbeteren.
 • de heilzame werking van vrijwel alle onbewerkte voedingsmiddelen die in de supermarkt te vinden zijn;

Over de auteur Juglen Zwaan (1982).
Juglen is voedingsdeskundige en besloot zijn baan als leerkracht op een middelbare school op te zeggen om mensen bewust te gaan maken van de relatie tussen voeding en gezondheid. Via seminars, publicaties en radio-interviews heeft hij al vele mensen geïnspireerd om hun gezondheid in eigen hand te nemen. Hierdoor is hij inmiddels uitgegroeid tot een uiterst bevlogen autoriteit op het gebied van voeding, supplementen en gezondheid. Een innemende persoonlijkheid die weet waar hij over spreekt en schrijft!

Buitengewoon gepassioneerde mensen, mensen die onvermoeibaar lijken als het gaat om hun vakgebied, kom je niet vaak tegen. Maar zo iemand is Juglen Zwaan. Hij vroeg zich van jongsaf hoe mensen hun gezondheid en stemming zelf kunnen beïnvloeden en optimaliseren. Na een loopbaan als leraar op diverse basis- en middelbare scholen, besloot hij al zijn pijlen te richten op zijn droom: mensen helpen hun gezondheid en stemming in eigen hand te nemen.
 x
Inmiddels is hij orthomoleculair therapeut en is daarnaast nauw betrokken bij de revolutie op gezondheidsgebied die zich in Nederland − en ver daarbuiten − voltrekt. Kenmerkend voor Juglen is dat hij met alle plezier informatie over stoffen en voedingsmiddelen opgraaft.  Hij wil graag weten hoe het zit en heeft een onuitputtelijke interesse in alles wat mensen kan helpen hun vitaliteit te verbeteren.
x
Hierbij richt hij zich zowel op wetenschappelijke bevindingen als op traditioneel overgedragen kennis. Het één hoeft het ander immers niet uit te sluiten. Ook is hij niet bang om bij zichzelf te onderzoeken wat werkt en wat niet werkt. Nieuwe onderzoeksresultaten houd hij nauwlettend in de gaten, met een nuchtere blik, maar altijd met respect voor overgedragen kennis. Hierdoor is hij een autoriteit op het gebied van voeding, supplementen, superfoods en gezondheid. 

x

x

* * *

x

De Voedingswijzer

2017 © Succesboeken – deze versie © WantToKnow.nl/be

x

Juglen Zwaan schreef in de verantwoording van dit prachtige boek:
x
“Het schrijven van dit boek heeft enkele jaren in beslag genomen. Ik ben zo zorgvuldig mogelijk met de informatie omgesprongen. Er is zo veel informatie beschikbaar, dat dit boek nooit volledig kan zijn. Ik heb soms informatie vereenvoudigd om het begrijpelijk te houden. Daarnaast heb ik soms bepaalde uitzonderingen niet meegenomen omdat de ruimte beperkt is. Bij ‘verbetert’ en ‘vermindert’ onder de voedingsmiddelen heb ik voor de leesbaarheid soms nuances weg moeten laten. Soms gaat het hier om prematuur bewijs van een preventieve werking. Het is vaak heel lastig, zo niet ondoenlijk, om een directe link tussen een bepaald voedingsmiddel en een medische aandoening aan te tonen.
x
Voor de leesbaarheid van dit boek heb ik ervoor gekozen deze nuances niet bij elke vermelding van een studie naar voren te halen. Achter in het boek kan in veel gevallen de zwaarte van de studie met de effectiviteit worden opgezocht. De wetenschap over voeding staat nog in de kinderschoenen. Het is belangrijk om te weten dat standpunten over voedingsvraagstukken vaak herzien worden door voortschrijdend inzicht. Stel nooit zelf diagnosen, maar raadpleeg altijd een professional bij medische problemen!

De wetenschap
Dit boek is zo veel mogelijk evidence based. Dat wil zeggen dat de inhoud berust op wetenschappelijke kennis die op het moment van schrijven beschikbaar was. Enerzijds kan dit meer zekerheid geven, maar anderzijds legt dit ook beperkingen op. Veel vraagstukken zijn niet onderzocht bij gebrek aan belangstelling of financiële middelen. Medicijnstudies kosten miljoenen, die betaald kunnen worden doordat deze middelen te patenteren zijn. Reguliere voedingsmiddelen zijn niet te patenteren, waardoor de onderzoeksbudgetten vaak gering zijn. Hierdoor is de kwaliteit van de studies soms beperkt.
 x
Ik heb getracht om te werken met de meest recente en uitgebreide kwaliteitsstudies. Soms zijn er alleen reageerbuis- of dierstudies voorhanden. Ik heb ervoor gekozen deze wel mee te nemen, maar ze daar waar mogelijk te laten liggen. Gesponsorde studies heb ik − voor zover ik heb kunnen nagaan − niet meegenomen in dit boek. Soms neem ik een voorsprong op de conclusie van een onderzoek. Dit omdat veel onderzoeken, hoe groot en goed van opzet
ook, vaak eindigen met de opmerking dat er nog meer studies nodig zijn om de conclusies te bevestigen.
 x
Wist dat jaarlijks de resultaten van bijna 1 miljoen medische onderzoeken vrijkomen? Hierdoor kunnen inzichten snel veranderen. Ik ben meermaals tegengekomen dat er op hetzelfde moment goede studies uitkwamen van hetzelfde kaliber met dezelfde onderzoeksvraag, maar met een tegengestelde conclusie. Dat toont aan dat we terughoudend met de uitkomsten van studies moeten omgaan. Met name op het gebied van voeding zijn het slechts indicatoren en meestal geen feiten.
 x
Dat is ook de reden dat je soms een professor hoort zeggen dat groenten en fruit niet beschermen tegen kanker. Duizenden studies tonen aan van wel, maar het is niet onomstotelijk bewezen, dus niet waar in hun ogen. Hoewel dat vanuit wetenschappelijk oogpunt klopt, kan het toch wel zo zijn. Dat je van de regen nat wordt is nog niet bewezen, maar hoeft daarmee niet onwaar te zijn. Iedereen weet dat je van de regen nat wordt.Absence of evidence is not evidence of absence’..! Dus: de afwezigheid van bewijs, wil niet zeggen dat dit een bewijs is van geen bewijs!
 x
Of beter gezegd: afwezigheid van bewijs van waarheid is niet gelijk aan bewijs van onwaarheid. Omdat veel nog niet is onderzocht, kan de werking van voeding op onze gezondheid nog krachtiger en breder zijn dan we nu voor mogelijk houden. De komende decennia gaan we nog bijzonder veel bijleren over voeding en onze gezondheid. Ik kijk daar nu al naar uit!
 x
Fysieke klachten en voeding..
Ik krijg veel vragen over welke supplementen het beste bij een klacht ingezet kunnen worden. Het viel mij op dat er vaak veel van een supplement wordt verwacht. Soms is dat terecht, maar soms ook niet. Dat komt doordat veel klachten een bredere aanpak vragen, zoals verandering van voedingspatroon en leefstijl. Heel veel stoffen kunnen we uit onze voeding halen, waardoor het slikken van een supplement overbodig wordt. Dat bespaart niet alleen op de kosten, het geeft vaak ook meer gezondheidswinst.
 x
Een gezond voedingspatroon heeft een krachtig langetermijn-effect. Supplementen werken daarentegen vaak op de korte termijn. Veel mensen zijn hiervan op de hoogte en vroegen mij in welke voedingsmiddelen de heilzame stoffen van de supplementen te vinden zijn..! Hier had ik niet altijd een antwoord op, waarop ik besloot dit in kaart te gaan brengen en inzichtelijk te maken voor een breed publiek.
 x
De arts die het niet weet, omdat ie het niet aan de basis geleerd heeft.!.
Onder de bevolking heerst nog steeds het misverstand dat je een arts zou kunnen raadplegen voor voedingsadvies. Ik heb bijzonder veel respect voor de kennis van artsen, maar als het om voeding gaat, zijn we bij een arts écht niet altijd aan het juiste adres. Wist je dat e
en arts tijdens z’n studie, gemiddeld maar 5 uur les over voeding krijgt aangeboden? Dat maakt dat de patiënt dus beter elders terecht kan voor voedingsvraagstukken.
 x
Voeding heeft een groot effect op onze gezondheid. De Griekse arts Hippocrates sprak in de vierde eeuw voor Christus al de woorden Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. In het tv-programma ‘Hoe word ik 100’ heeft de Haarlemse arts William Cortvriendt laten zien dat door veranderingen in leefstijl en voedingspatroon chronische beschavingsziekten in veel gevallen kunnen worden teruggedraaid. Sommige deelnemers waren al snel medicijnvrij, andere konden het aantal medicijnen sterk verminderen. Deze vooruitgang bij de deelnemers bleef ook na de opnames in stand, wat erop wijst dat het om duurzame veranderingen gaat. Met dit boek wil ik een bijdrage leveren aan de gezondheid van de westerse mens.
  Juglen Zwaan
HET BOEK
Laten we gewoon eerst de inhoudsopgave zien,
zodat je je een idee kunt vormen van deze schitterende ‘must-have’ uitgave.
x

* * *

 Wil je het boek doorbladeren, dan kan dat.
Wij mogen we je hier de pdf aanbieden van de eerste 37 van de totaal 480 pagina’s van het nieuwe boek.
Klik hiervoor op de cover van het boek hieronder
:
‘De Voedingswijzer’ – auteur Juglen Zwaan
480 pagina’s  – ISBN: 9789492665058  –  Uitvoering: Hardcover
Uitgave: Succesboeken.nl
______________________

KLIK HIER

VOOR LINK NAAR UITGEVER
DAAR IS HET BOEK DIRECT TE BESTELLEN.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cadeau-Tip!

5 gedachten over “Een meesterwerk: ‘Dé voedingswijzer’..!

 1. Het zoveelste boek over voedings leer, wat ik uit zie komen in mijn leven, wijlen mijn moeder kon niet echt goed koken, maar had wel veel boeken over koken, de interesse was er helaas het talent niet, ze liep vaak in de keuken tijdens het koken een boek te lezen, nou je begrijpt, alles in de vuilnisbak, pannen incluis, dus helaas maar weer naar ons heerlijke chineese restaurantje.
  Beetje het zelfde met die voedingsleer wereld, de mensen worden dikker en ongezonder, het talent voor beter eten en leven is er, maar de wil ontbreekt, maar goed ik wil dit mooi initiatief absoluut niet te niet doen, alle beetjes helpen, en ja eten en het klaarmaken, wat natuurlijk bij het groeien begint, is een heus stuk van ons leven, ik kook graag, mijn vrouw daar in tegen, nou even zo terzijde, maar goed het vult, ha ha met een goeie wijn besproeid is het wel te eten, ook mijn vrouw heeft mooie kook boeken, ja kijk als de spirit er maar is volgt de rest van zelf toch, groet Jenne

 2. Weet je Giudo.J.

  het is soms schokkend iets leuks en positiefs te lezen over Nederland, en ook België, het is zo,n verloederde bende bij jullie, ik heb respect voor al die mensen die toch gewoon door gaan, wetende dat dit alles een voortijdig einde gaat krijgen, mijn oude vrienden die nog aanwezig zijn, ik bezoek ze dan 2X per jaar, maar goed het is toch bijna niet meer te doen, op de gene na die bij de echte elite horen, ja die hebben geen krimp, maar dat is niet een ieder gegeven, en sommige blieven dit ook niet, terwijl het financieel geen punt is, de overheden blijven volkomen in gebreke vind ik, en dat stelletje idioten die niet willen beseffen wat geluk en mogelijkheden ze hebben, maar goed no brains versteerders dus, jammer misschien is een goed gesprek onder vier ogen met Guid.J. of misschien zijn zwarte piet Arend, who knows, Jenne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.