Advertentie

’n Stuk wijzer met ‘Dé supplementenwijzer’..


loesje codex alimentarius

x

’n Stuk wijzer met
x

‘Dé supplementen wijzer’..

x
2013 © WantToKnow.nl/.be

x

supplementen wijzer juglen zwaan
De cover van het prachtig geïllustreerde en zéér informatieve boek. (klik voor een lead naar de uitgever, waar je het boek evt. ook kunt bestellen)

Maar dit verbod kan wel eens voor gevaarlijke situaties zorgen die onze beleidsmakers over het hoofd hebben gezien. Ook zal informatie over de heilzame werking van supplementen de consument moeilijker bereiken. In een splinternieuw, en uiterst aantrekkelijk boek, ‘Dé supplementenwijzer’, is de kennis van duizenden jaren veiliggesteld en kan eenieder tot zijn eigen keuzen komen.

Wij bespreken het boek in dit artikel voor je. Wil je er meer over weten, dan klik je op het plaatje van de cover (hiernaast) van het boek en je komt dan bij uitgever ‘Succesboeken’ terecht, waar je het boek evt. ook kunt bestellen. Het boek is ook te koop bij de WantToKnow-bookshop.

Codex Alimentarus
Wij schreven hier op de site al diverse malen over de Europese voedselwetgeving die ons voedsel onder een bijna ‘fascistisch’ vergrootglas legt. (HIER) Alles wat voorheen ‘normaal’ was, blijkt in de uitleg van deze ‘Codex Alimentarius’ (voedings- en voedselwetgeving) ‘abnormaal’ te worden betiteld.. En omgekeerd! Abnormale voedingsproducten in de zin van kunstmatig  gefabriceerde stoffen, (zoals kleur-, geur- en smaakstoffen!) geproduceerd door grote industriële voedingsconglomeraten als Unilever en Nestlé, blijken uiterst normaal.. Ze zijn namelijk ‘wettelijk getest’..

Maar dat al die ‘officiële voedselwetgeving’ tot stand is gekomen onder grote druk van lobby-netwerk, via politiek gerotzooi en via allerlei belangengroeperingen (zoáls die voedings-multi-nationals!) dat wordt er even niet bijverteld..! En dat je als kleine voedselfabrikant mogelijkerwijs het beste voedsel produceert, maar dat niet kunt ‘bewijzen’, doet niet ter zake. Als je geen bewijs hebt voor dat ‘beste voedsel’, dan ga je ‘out-of-business’..! Het enige dat wij als eindverbruikers kunnen doen, is het heft in eigen handen nemen..!

Auteur van het boek, Juglen Zwaan
Auteur van het boek, Juglen Zwaan

Waarom kiezen voor supplementen?
Het voedsel dat in de supermarkt ligt, zou in de meeste gevallen onherkenbaar zijn voor onze overgrootouders. De meeste producten in de supermarkt zijn zwaar bewerkt en hebben daardoor behoorlijk wat aan waardevolle nutriënten verloren.

Tegelijkertijd bevatten deze bewerkte producten veel hulpstoffen zoals verschillende E-nummers en bestrijdingsmiddelen. Deze hulpstoffen moeten door ons lichaam worden afgebroken wat weer ten koste gaat van de micronutriënten in ons lichaam, zoals vitaminen en mineralen. Onnatuurlijke voeding, die meestal arm is aan micronutriënten, kost je lichaam over het algemeen mineralen.

Dit komt doordat het verteren de nodige energie verbruikt, zonder dat daar veel voedingsstoffen voor terugkomen. Natuurlijke en onbewerkte voedingsmiddelen staan dicht bij de natuur en voeden je lichaam omdat je lichaam deze herkent. Natuurlijke voeding draagt meestal geen label of etiket..! Lees hieronder over een compleet naslagwerk over voedingssupplementen, inclusief een uitgebreide zelfhulpwijzer en een handige supplementen-index. De laatste jaren zijn o.a. superfoods zeer snel populair geworden, dankzij de globalisering van de economie en de behoefte aan gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen.

Wie is Juglen Zwaan?
Auteur van het boek is orthomoleculair geneeskundige en al jaren gefascineerd door voeding en de werking van voeding op ons lichaam. Juglen Zwaan (1982) besloot zijn baan als leerkracht op een middelbare school op te zeggen om mensen bewust te gaan maken van de relatie tussen voeding en gezondheid. Via seminars, publicaties en radio-interviews heeft hij al vele mensen geïnspireerd om hun gezondheid in eigen hand te nemen. Hierdoor is hij inmiddels uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van voeding, supplementen, superfoods en gezondheid.

supplementen wijzer coverbeeldOver het boek
Nog niet eerder is er zo’n compleet naslagwerk verschenen waarin alle veelgebruikte vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten & oliën, superfoods, kruiden & specerijen, antioxidanten, paddenstoelen en andere supplementen zijn opgenomen, inclusief een uitgebreide zelfhulpwijzer en een handige supplementen-index. Dit boek geeft inzicht in:

  • de werkzaamheid van de verschillende supplementen;
  • traditionele en modern-wetenschappelijke kennis over supplementen;
  • hoe je met de kracht van de natuur gezonder kan worden;
  • welke supplementen voor welke klachten inzetbaar zijn;
  • welke keuzen je kunt maken voor een betere gezondheid.

Dit schitterende en zeker niet saaie boek, is een overzichtelijke, rijk-geïllustreerde gids voor het gebruik van vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten & oliën, superfoods, kruiden & specerijen, antioxidanten, paddenstoelen en andere supplementen. In deze supplementenwijzer is de kennis van duizenden jaren veiliggesteld en kan eenieder tot zijn eigen keuzen komen.

Juglen Zwaan over dit boek:
“Dit boek is werkelijk uit noodzaak geboren. Want in Nederland is het sinds 14 december 2012 niet langer toegestaan om op de verpakking van een supplement te vermelden waar het voor dient…! De overheid wil ons beschermen tegen valse claims en daarom mag er op de verpakking van supplementen niet zomaar meer staan wat de vermeende werkzaamheid is. Deze claim moet zijn goedgekeurd door de EU.

En er is op dit moment slechts een handjevol claims toegestaan omdat er volgens de EU ‘nog veel meer onderzoek nodig is’… Maar onderzoeken zijn duur en laten voor sommige stoffen nog lange tijd op zich wachten. Hiermee doen we de kennis en wijsheid van de oude natuurvolkeren tekort. 

alternative chemical medicationsSommige kruiden in dit boek hebben een geschiedenis van duizenden jaren, terwijl de farmacie in Nederland pas sinds de komst van de Wet op de geneesmiddelenvoorziening in de jaren 50 een voet aan de grond heeft. De traditioneel overgeleverde kennis in dit boek is gecombineerd met de meest recente wetenschappelijke inzichten. Met dit boek heb ik een routekaart willen maken, zodat eenieder zelf zijn weg kan vinden in het land van de zelfhulpmedicatie. De natuur geneest. Natuurvolkeren, die de kruiden uit de natuur gebruikten, hadden de beschikking over een enorme hoeveelheid kennis en wijsheid. De huidige wetenschap biedt ons ongekende mogelijkheden het lichaam te leren kennen.

We zijn in staat om de kleinste stofjes gedetailleerd te onderzoeken en ook dat levert een schat aan informatie op. Per jaar wordt de hoeveelheid beschikbare informatie op onze  planeet verdubbeld. Wat de moderne mens per dag aan informatie te verwerken krijgt, was in de middeleeuwen genoeg voor een heel leven. Maar wie moeten we nu geloven?  Goeroes en wetenschappers spreken elkaar voortdurend tegen. Vele onderzoeken zijn ook met elkaar in tegenspraak…

supplementen wijzer 7 tips voor veilig gebruikWat vandaag waar is, kan morgen opeens tot onzin verklaard worden. Het komt zelfs voor dat de resultaten van een onderzoek door de ene journalist totaal anders worden geïnterpreteerd dan door de andere, waardoor de zogenaamde uitkomsten in de media ook haaks op elkaar lijken te staan. De huidige synthetische medicatie heeft zijn oorsprong in de genezende kracht van de natuur.

Veel medicijnen hebben een lange lijst van bijwerkingen, terwijl de meeste natuurlijke supplementen dit nadeel nauwelijks of niet hebben. De westerse geneeskunde is erg goed in acute gevallen zoals botbreuken of een hartstilstand. Bij chronische klachten vindt er vooral symptoombestrijding plaats en blijven mensen jarenlang verre van een klachtenvrij leven.

Voeding en supplementen die dicht bij de natuur staan, kunnen een genezend effect hebben op het gehele lichaam en daarmee een einde maken aan symptoombestrijding. Ik denk dat het goed is om zelf de verantwoordelijkheid te nemen en keuzen te maken, zonder dat we afhankelijk zijn van goeroes of wetenschappers. We kunnen leren op onszelf te vertrouwen. Zoveel mensen als er op de wereld zijn, zoveel verschillende voedingspatronen er bestaan. Elk mens is anders, daarom is het goed te onderzoeken welke voeding bij je past.”

‘De Supplementenwijzer’
auteur: Juglen Zwaan

240 pagina’s full color – Softcover –
ISBN: 9789079872695 – prijs € 24,95

(klik HIER voor een link naar de uitgever)

supplementen wijzer spreads

3 gedachten over “’n Stuk wijzer met ‘Dé supplementenwijzer’..

  1. http://curezone.org/foods/microwave_oven_risk.asp
    Wetenschappelijk bewezen: magnetron ongeschikt voor voedselbereiding. In Rusland is gebruik van magnetron verboden bij wet vanwege de gezondheidsrisico’s. Door de frequentie stralen, worden moleculen beschadigd. De veranderde structuur van het voedsel is van invloed op voedingswaarde en sommige stoffen veranderen vergiftige substanties. Voedsel uit de magnetron wordt kankerverwekkend. In het artikel worden nog meer nadelige effecten door die microgolven veroorzaakt door genoemd.

    1. Helemaal mee eens, gebruikte de magnetron nog wel eens maar nu na wat onderzoek helemaal niet meer, zonde om mn voeding daar zo mee te verpesten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.