Advertentie

Gefeliciteerd met je ‘burn-out’..!


Stralen

x
Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek geven aan dat in 2011 maar liefst 1 op de 7 werknemers in Nederland (14% !) zogenaamde ‘burn-out’-klachten ervoer. Op een totaal van ruim 7 miljoen werknemers in Nederland komt dit neer op ruim 900.000 duizend personen. En een burn-out, voor alle duidelijkheid is wat anders dan bijvoorbeeld gevoelens van vermoeidheid en een gevoel van emotionele uitputting..

* * *

x

Gefeliciteerd met je ‘burn-out’..!

2013 WantToKnow.nl/.be

x

Het boek ‘Gefeliciteerd met je burn-out’ is geschreven door een bijzondere ervaringsdeskundige. De auteur Marina Schriek heeft zelf twee keer een burn-out gehad. Sindsdien is ze zich in het fenomeen burn-out gaan verdiepen. Ze heeft inmiddels een praktijk opgezet om burn-out bij mensen te voorkomen, dan wel hen daarvan af te helpen. Maar het is de vraag hoe natuurlijk, of, zo je wilt, ‘on’-natuurlijk een burn-0ut is. Want feitelijk laat je lichaam duidelijk aan je zien, dat het niet meer zo verder kan. En preciés dát kan weleens een ‘blessing in disguise’ zijn.

Burnout marina schriek
De cover van het nieuwe boek van Marina Schrenk. (Klik voor lead naar uitgever Succesboeken!)

In haar nieuwe boek wil ze laten zien dat een burn-out een hulpmiddel kan zijn om gezonder en gelukkiger te leven dan vóór de burn-out. Marina Schriek behandelt haar stralen-methode, waarbij ‘stralen’ ook een acroniem is voor zeven stappen van bewustwording van je positie, lijf, leersituatie en ambitie naar erkenning van je zelf, je mogelijkheden en intuïtie.

Marina Schriek heeft zich ontwikkeld tot een autoriteit op haar gebied en is inmiddels een veel gevraagd spreker geworden op bijvoorbeeld congressen over werkomstandigheden en persoonlijke ontwikkeling.. Veel bedrijven roepen Marina’s expertise in om complete afdelingen door te lichten om burn-out situaties te voorkomen.

In de afgelopen 20 jaar heeft Marina het talent ontwikkeld om naar het nut van de verstoring, die een burn-out feitelijk is, te kijken. Of dat nu pijnklachten zijn, of dat een mensenleven gewoon niet zo lekker loopt of omdat deze in een ‘complete’ burn-out zit. Marina heeft zich ontwikkeld tot de top van Nederland. Inmiddels zijn er duizenden mensen door haar geholpen.

Marina Schriek: “Mijn nieuwe boek heb ik geschreven voor iedereen die last ondervindt van overmatige stress. Hoewel je stress chronisch kan lijken, buiten je om zich lijkt af te spelen, kun je er zelf wel degelijk iets aan doen, waardoor je leven een stuk prettiger wordt!
Met liefde en plezier draag ik dit boek op aan alle cliënten die ik de afgelopen jaren mocht begeleiden bij hun (bijna) burn-out. Dank voor het vertrouwen en voor alles wat ik van jullie verhalen en ervaringen geleerd heb!”

Een boek dat uitsluitend bedoeld is voor informatieve en educatieve doeleinden. Marina spreekt de lezer persoonlijk aan en geeft deze veel aanwijzingen en opdrachten. Daarnaast vertelt ze over haar praktijk en de ervaringen die ze zélf opdeed. Maar ze stelt ook vragen om de lezer van haar boek in beweging te krijgen, zodat deze met een goed gevoel over zichzelf, zijn of haar situatie kan doorgronden… Ze laat voormalige patiënten met naam en pasfoto aan het woord over hun ervaring met burn-out en de behandelmethode. Een ‘feel-good’-boek met de nadruk op doen, bestemd voor mensen die met burn-out te maken hebben. Of dit hun eigen verhaal is, of dat van een collega of familielid.

Marina Schriek, 'burn-out'-deskundige..
Marina Schriek, ‘burn-out’-deskundige: “Twijfel niet aan je lijf!”

Marina: “Er is voor iedereen een oplossing. En die oplossing zit verrassend genoeg altijd in jezelf! Het is jammer dat dat op school niet uitgelegd wordt en dat het in de meeste gevallen geen onderdeel van de opvoeding is. De mensen die het wél weten, nemen aan dat jij het ook wel weet…! Dus daar sta je dan: de oplossing om je weer helemaal goed te voelen zit in jezelf. Ja, dat klinkt best logisch, maar waar zit die oplossing dan en hoe vind je die..?

Ieder mens heeft zijn eigen ‘comfortzone’. Dat plekje waar we controle hebben over de dingen waar we controle over willen hebben en dat goed, veilig en vertrouwd voelt. Zelfs als dat plekje niet goed voelt, is dat toch waar we het liefst verpozen, want een stap erbuiten voelt zo ongemakkelijk. En juist buiten die comfortzone liggen de antwoorden. In dingen die je nu nog niet kent.

In mijn boek zal ik je bij de hand nemen om je te bewegen buiten je comfortzone te gaan. Ik help je om de juiste vragen te stellen zodat je onherroepelijk terechtkomt bij jouw knoop, zodat je die kunt ontwarren en je weer goed kunt gaan voelen. Zoals het leven bedoeld is om te voelen: ongecompliceerd, warm, licht, vrolijk en blij”

In dit boek o.a.:

* hoe kun je je burn-out accepteren

* besef dat je met een burn-out zeker geen watje bent..

* dat je burn-out je zelfs ongekende lessen biedt

* hoe je de kracht van jouw dromen leert onderkennen

* hoe jezelf onvoorwaardelijk te steunen en te waarderen

* hoe technieken werken, waarbij je je direct beter voelt

* hoe je een burn-out kunt voorkomen

Details:

Titel: ‘Gefeliciteerd met je burn-out’

256 pagina’s – ISBN: 9789079872541

Uitvoering: Softcover

Uitgever: Succesboeken.nl

 

18 gedachten over “Gefeliciteerd met je ‘burn-out’..!

 1. Beste Marina, ook ik heb een burn-out ervaren.
  Ik erken nu dat ik mezelf was ‘vergeten’ en te veel van mezelf heb gevraagd. Ben een perfectionist en gaf zonder iets terug te ontvangen.
  Later heb ik nog een spirituele cursus gedaan waarin een burn-out de donkere nacht van de ziel wordt genoemd.
  Ik kon in mijn ogen zien dat mijn ziel met alle emoties erbij er even niet was. Het heeft een half jaar geduurd.
  Langs de zee wandelend heb ik mezelf weer terug gevonden.

  Veel succes met je boek.
  Hartegroet,
  Vera

  1. Beste Vera,

   Eigenlijk is alles spiritueel, daar is veel onbegrip over. Dat leidt dan weer tot spanningen met alle gevolgen vandien. Maar dan is daar die burn-out.
   Heel naar, maar het helpt wel om tijd te nemen om zaken op een rijtje te zetten.
   Het boek heet natuurlijk niet voor niets ‘Gefeliciteerd met je burn-out’.
   Fijn dat je die periode weer achter je gelaten hebt en jezelf weer gevonden hebt.
   Geniet ervan, je bent het waard!

   Marina Schriek

  1. @stefan rooyackers: dankjewel voor je tip! Wie weet, kan het soelaas bieden. Ik ga er achteraan.

  1. @Peter: tja, dit klinkt als muziek in mijn oren. Zal hen eens raadplegen. Dank.

 2. Ik wilde hier een reactie op geven , dat wat een burnout lijkt niet altijd een burnout is . Het verhaal werd echter zo groot en zo compleet dat ik het allereerst naar redactie zal sturen , hopelijk zal het lotgenoten helpen .
  Klein stukje voorspel ? Bij migraine denkt vrijwel iedereen direct aan hoofdpijn maar dat hoeft niet zo te zijn . Deze sluipmoordenaar komt in vele vormen . http://migraineforum.nl/2011/07/06/belangrijke-oorzaak-van-migraine/

 3. Burn-Out is inderdaad AFSCHUWELIJK en VRESELIJK! Sinds 1995 zeer zeer burn-out geraakt en ik ben er eigenlijk nooit meer bovenop gekomen. Indertijd werd het ook niet aanvaard. Zo ver naar beneden gedonderd dat ik dacht: “dit komt nooit meer goed. Voor deze burn-out had ik er eigenlijk ook al een gehad, zij het in heel veel mindere mate. Daar sta je dan en niemand die je helpt en dan krijg je “adviezen” van hen die er geen r… van begrijpen laat staan het inzien. Nee, je moet gewoon verder gaan! Een paar weken rust en het zal wel weer gaan enzo. Enfin, het is nu zo dat ik maar wat aanmodder met mijn leven; ik heb het uiteindelijk maar aanvaard. Zelf denk ik niet dat een therapietje me nog zal helpen, het is tenslotte al weer tig jaren geleden en loop nu naar de 70. Maar wens natuurlijk al de burn-outers heel veel succes en een goed leven toe.

  1. opgebruikt en uitgeknepen als een Citroen, net als Annaaaah, en velen met jullie, vooral talent zoals jij Willie, ze wilden jullie werklustige eindeloze bovenmatige talent, en als het op is trekken ze een nieuw blik open, is de Mona Liza Joods? The Machine moet gevoed worden met verse aanvoer, Anna is haar gelijke in alle gezichtsverhoudingen denkbaar…. Anna heeft mij een kunstig zelfgemaakte overlay foto techniek laten zien, staat Liza voor antieke prehistorische antediluvian Lizzard bloedlijnen?

  2. Anna vindt zichzelf niet mooi, kan haar eigen Schoonheid niet zien, ze is bloedmooi, de webcam liegt, je zou haar moeten zien, wat ik gezien heb, en zelfs gevoeld, gekmakend mooi zelfs, en nog wel meer, liefffffff en ieeeeffil evil helaas ook, gekmakend, had ik vroeger al oog voor, verwoestend mooi door het zwart wit patroon in en buiten hunnie….. ‘gewone’ vrouwen hebben ‘het’ niet vaak, wat is ‘het’ ????? maar daar mag je niet over praten en denken in politiek correct eu platland…. censuur in het denken zelfs, hebben ze er uitgestanst, maar niet bij mij gelukkig…

   Rachel Maddow Can’t Handle Alex Jones
   http://www.youtube.com/watch?v=qM3G0jf5_e4

  3. Willie we gaan weer een keer Skypen met z’n allen, Paul heeft al een gratis software versie gevonden; met z’n allen gratis Video Chat Skypen, je bent goed zoals je nu bent Willie, Willie wil jij een keer met Anna praten, ik ben gek op Anna geworden Willie, maar ik red het niet in mijn eentje Willie, om haar boven water te krijgen, want Anna is de wanhoop steeds nabij, Anna is zoals jij Willie Help Help Help S.O.S. ;

   http://www.oovoo.com/home.aspx

 4. @allen

  Zelf 2 heftige burnouts mee mogen maken en er 3 boeken over geschreven. Met name boek 2 en 3 vertellen mijn eigen verhaal.

  Wat ik eigenlijk hier wil melden is het volgende:

  De afgelopen jaren heb ik heel wat mensen mogen helpen maar vooral ook mogen aanhoren. Steevast kwam in hun proces het volgende zinnetje terug:

  “Ik ben goed op weg en bijna weer de oude!”

  Dat bevreemde mij….die ‘oude’ ik zorgde er juist voor dat deze mensen – incluis mijzelf dus – in die burnout situatie terecht zijn gekomen!

  Dit is precies het kantelpunt in het ‘proces’ van uit je burnout komen, we noemen dit populair loslaten en acceptatie……het moeilijkste wat een mens kan doen in zijn/haar leven. Genetische en mn epi-genetische factoren houden je op de plek des onheils – dit doorbreken kan maar vergt moed en een andere mindset.

  Hartegroet,

  Marco

  1. Egoloos me , komt een manager bij de dokter …. en wat is de derde dan ? 🙄

 5. @Marina

  Bedankt voor je mooie boek, altijd belangrijk dat dit soort heftige trajecten teruggelezen kunnen worden, waardoor herkenning en erkenning deelgenoten worden.

  1. Hoi Marco,

   Fijn dat je het boek mooi vindt! Je slaat de spijker op z’n kop.
   Door tegenslag, zoals nu de burn-out, word je uitgenodigd om je te ontwikkelen.
   Je groeit, je wordt meer en kunt gewoonweg nooit ‘de oude’ meer worden.
   Dat is winst. Vandaar ook de titel van het boek: “Gefeliciteerd met je burn-out” 🙂
   Hoe eerder je kiest om je burn-out als een lift te zien naar de ontwikkeling van je stralende zelf, hoe minder zwaar je je burn-out zult ervaren en hoe eerder je weer ‘in je energie’ zit.

   Veel succes en plezier allen met al die mooie ontwikkelingen!

   Marina

 6. Hallo Marina,

  Wat een leuke titel voor je boek. Gefeliciteerd! Dat zeg ik zelf ook al een paar jaar tegen mensen die vertellen dat ze een of meerdere burnouts hebben gehad. Weet zelf uit eigen ervaring dat hoe harder je valt in het leven hoe meer optimistisch en vol vertrouwen voor een betere toekomst je eruit kunt komen.
  Mag nu al heel wat jaren anderen inspireren om de beste en mooiste van zichzelf en hun bedrijf of organisatie te gaan leven. Na een burnout helpt spelen heel goed. Gewoon lekker licht ontspannen bezig zijn wat je leuk vindt of wat je vroeger leuk vond maar niet toe kwam. Geef jezelf de vrijheid om zonder het oordeel van anderen je zelf te ont-wikkelen tot wie je in je diepste wezen bent.

  Als je weer plezier, voldoening, vreugde en vertrouwen in jezelf krijgt blijf dan door gaan tot je helemaal vervult raakt van wat je doet. Dat noemen ze dan je passie en je kunt ook gewoon 5 passies hebbend gewoon helemaal gepassioneerd van het leven worden. Dan komt er vanzelf een doel op je pad waarmee jij wilt bijdragen aan de aarde, de mensen en de plaats waar je zelf woont. Daarmee kun je vooruit in het leven en hoef je niet meer op zoek naar werk of iets wat moet maar kun je jouw eigen droom gaan leven. Hiermee vind je balans in je leven en zorg je dat dit ook bij de mensen om je heen gaat gebeuren: Hart, Hoofd en Handen in Balans.

 7. 2013 was ik volledig opgebrand, depressief, allerlei klachten als gordelroos, chronische vermoeidheid, kon niet meer sporten en klussen etc. etc. De huisarts kon me niet veel verder helpen. Vervolgens ben ik naar homeopaat /iriscopist geweest. Die vertelde dat ik – zichtbaar in de iris – twee maal een flinke burn out had gehad. Heeft me geholpen met het aanvullen van stofjes. Daarnaast ben ik door middel van meditatie en ontspanning (wel blijven werken) zoveel mogelijk in het ‘niets ‘blijven hangen. Dat ‘niets’ is totale ontspanning d.m.v. van ontspannen zitten en autolyse, kijken naar het ontstaan van je gedachten, verwachtingen, verlangens etc. Na verloop van tijd werd ik letterlijk fysiek geheeld, alle ‘last’ mocht van me afvallen en kon ik op ‘nieuw’ verder. Ik ben daar nog steeds heel dankbaar voor! Dat wat we zijn, ons lijf onze mind is zo bijzonder mooi dat ik nu – ook al heb ik geen dag verzuimd op het werk –
  elk moment bewust ben van de kostbare balans die in ieder aanwezig is.
  Ga er mee aan de slag, het is de moeite waard en het boek is daarvoor een aanrader.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.