Advertentie

De sleutel tot zelfbevrijding..


x

De sleutel tot zelfbevrijding..

Guido Jonkers © WantToKnow.nl/.be

x

Ziekten kunnen ons veel zeggen over onze lichamelijke en geestelijke toestand. Dit fenomenologisch principe is reeds eerder uitgewerkt en beschreven door Dethlefsen, Dahlke en anderen. Maar er nog een ánder, zeer lijvig boek, inmiddels volledig herschreven, dat uitlegt hoe de auteur een oplossing gevonden heeft om door positief om te gaan met ziekten een beter, gezonder en vreugdevoller leven kreeg. Het is zeker 10 jaar geleden, dat ik in contact kwam met dit bijzondere boek van Christiane Beerlandt: ‘De sleutel tot zelfbevrijding’. Een ware AH-erlebnis volgde. Een uitermate boeiend boek, fascinerend om zijn inhoud maar nog verbazingwekkender om de uiterste gedetailleerde brug die het boek belicht tussen onze geest en ons lichaam.

In het boek worden ziekten, symptomen en kwalen afzonderlijk alfabetisch behandeld naar groep ziekten of orgaansystemen. Per onderdeel wordt vermeld wat dit orgaan, deze ziekte enz. te betekenen heeft, waarna een psychologisch advies volgt, door middel van een affirmatie, en hoe je jezelf kunt genezen door je leven te veranderen.

Christiane Beerlandt, Vlaams auteur van het hier besproken, bijzondere boek.

Het vuistdikke boek is zeer populair geschreven en daardoor eenvoudig toegankelijk. Het is bedoeld als naslagwerk voor iedereen die ervaart dat ziekte meer te betekenen heeft dan bijvoorbeeld een niet-functionerend orgaan. Men zal zich echter wel moeten realiseren dat bij ernstige ziekten écht deskundige hulp nodig heeft. Het boek is overzichtelijke gedrukt in twee kolommen.

Het is bekend dat de psyche en emoties een zeer belangrijke rol spelen bij het ontstaan én de genezing van ziekten. Maar het is voor de reguliere medici bijna ondoenlijk om, vanuit hun opleiding en vakgebied, aandacht te schenken aan de holistische mens. Een mens van méér lagen dan alleen het lichamelijk vlees en bloed..

Christiane Beerlandt, over de auteur.
Dit veelgeprezen naslagwerk ontsproot uit de wijsheid en uitzonderlijke begaafdheden op het gebied van mentaal aanvoelen en duiden van energetische velden, van Christiane Beerlandt (1955). Ze beschrijft zeer diepgaand, en toch in een voor iedereen begrijpelijke taal, de psychische, emotionele oorsprong van ongeveer 1100 ziekten (van buikpijn tot griep, van allergieën tot kanker). Ze beschrijft ook de symbolische, psychologische betekenis van de verschillende lichaamsdelen en organen (neus, oren, hersenen, lever, darmen, knie, nagels, enz.).

Christiane Beerlandt toont ons hoe het ontstaan, de oorsprong van ziekte zich niet afspeelt op het louter stoffelijk-lichamelijke niveau. Maar dat de ‘ziektekiem’, de wérkelijke oorzaak waarom men een bepaalde ziekte ontwikkelt, waarom de ene mens wel en de andere niet vatbaar is voor dit of dat virus, zich bevindt op het psycho-emotionele vlak. Begrijpen we dit goed, dan kunnen we de oorzaak opheffen, zodat genezing bij ‘de bron’ kan plaatsgrijpen.

De auteur raad het niet af om geneesmiddelen of kruiden te nemen, maar wél : “Of je nu geneest mét of zonder hulpmiddelen van buitenaf, het is belangrijk dat je tegelijkertijd aan jezelf werkt om het onderliggende psycho-emotionele probleem op te lossen.
Pas dan kan fundamentele genezing plaatsvinden. Op deze manier kan dit boek bovendien helpen bij de totstandkoming van een soort preventieve geneeskunde op individueel vlak.”

De cover van het boek (klik voor lead naar verkoopkanaal)

Onder de vele bestaande boeken die handelen over het verband tussen psyche en gezondheid neemt dit werk op wereldvlak een unieke plaats in, niet alleen wegens zijn praktische bruikbaarheid, maar ook en vooral door zijn inhoudelijke waarde, diepgang en oorspronkelijkheid. De warm-menselijke teksten spreken rechtstreeks tot het hart en willen het- meest positieve, het levende in een mens, naar boven halen. De merkwaardige ontstaanswijze van dit werk maakt dat het met geen ander te vergelijken is : de auteur keert zich binnenwaarts om spontaan wijsheid te putten uit haar innerlijke Bron.

Geen andere informatie of enig opzoekingswerk, noch observatie liggen aan dit boek ten grondslag. De ervaring heeft geleerd dat lezers vaak verrast zijn door de raakheid en juistheid van de tekst die handelt over hun lichamelijke klacht of ziekte, en dat door dit inzicht en de wil om hieraan te werken onvermoede, zelfgenezende krachten geactiveerd worden.

Ook voor een groot en steeds groeiend aantal artsen, gezondheidswerkers en wetenschappers die verder willen kijken dan het louter rationeel-lichamelijke is dit werk, dat hiermee reeds aan zijn achtste druk toe is en in verschillende talen werd vertaald, een onschatbare informatiebron geworden om hun patiënten te helpen op een diep-psychisch niveau.

Hiernaast bevat het boek een eerste deel waarin Christiane Beerlandt ons via haar levensfilosofie waarachtige bouwstenen aanreikt voor een nieuwe wereld waarbinnen de mens zich kan bevrijden van alles wat met fatalisme, emotionele trauma’s, depressie, lijden en ziekten, sektevorming, indoctrinaties… te maken heeft.

Christiane Beerlandt laat ons kennismaken met een vernieuwende, blije en optimistische levensfilosofie die praktische oplossingen wil bieden op de weg naar steeds meer vreugde, geluk en gezondheid. Een van de kernpunten hierbij is : Je kan van iedereen leren, maar vorm tenslotte toch zelf je eindbesluit. Volg niemand, behalve jezelf !”

Het boek is meer dan 1000 pagina’s dik en legt uitgebreid de links tussen lichamelijke aandoeningen en de mentaal-psychische bron, van maar liefst zo’n 1100 ziekten en ziekteverschijnselen.

In de laatste druk van ‘De Sleutel tot Zelf-Bevrijding’ werd deel I vernieuwd en uitgebreid. In deel II zijn een 200-tal nieuwe onderwerpen opgenomen : burnout, COPD, tendinitis, gele koorts, muisarm, mond- en klauwzeer, zonnevlechtspanning, ebola, enz. Bepaalde rubrieken zoals hoofdpijn, ADHD, persoonlijkheidsstoornissen, astma, hartziekten, bedwateren, menopauzeen menstruatieproblemen, verslavingen, e.a., werden uitgebreid. Kortom wanneer je het boek niet kent, en je wilt wéten over de lichamelijk-mentaal-spirituele lichamen van de mens, verdiep je in dit boek..! (1088 pagina’s / ISBN: 9789075849325 / uitvoering: hardcover)

hoorn des overvloeds coverDe hoorn des overvloeds..
Wist je dat jou ‘zin-in-iets-lekkers’, je feitelijk heel veel kan vertellen over je lichamelijk constitutie van dat moment? Christiane Beerlandt schreef niet alleen het boek hierboven over je lichamelijk klachten, maar ook over je lichamelijke verlangens. Naar voedsel bijvoorbeeld. ‘De hoorn des overvloeds’ heet dit boek en is feitelijk een wereldunieke boek. Het beschrijft de psychologische, symbolische betekenis van meer dan 300 voedingsmiddelen op het menselijk lichaam. Elk voedingsproduct heeft een eigen psyche, ziel, karakter, aard, eigenheid ; het resoneert op een bepaalde hoofdtrilling, golflengte, toon, kleur…

Hou je van suiker, bananen, noten, cola, koffie, varkensvlees, melk, champignons, chips, mayonaise, curry, bepaalde soorten kaas, chocolade, aardbeien, … of juist niet ? Waarom ? Voedingsproducten waar je van houdt zijn als vrienden die bij je passen. De voeding waar je spontaan zin in hebt vertelt je enorm veel over jezelf : over je karakter, je verlangens, je tekorten, je mogelijkheden, je talenten… , over datgene wat je in jezelf wenst te verwezenlijken, op te bouwen, af te breken… om een gelukkiger, gezonder en vreugdevoller mens te worden. Eten waar je naar verlangt is zeer gezond, wanneer je maar toepast wat het voedingsmiddel je zegt.

Dankbaar genietend van deze Hoorn des Overvloeds, de schat aan voedingswaren die de Aarde schenkt, kan je, met behulp van dit leerrijke, blije boek, je bewust worden van de zeer specifieke boodschap die elk afzonderlijk voedingsproduct wil geven. Een aangename manier wordt je zo geboden om, indien je dit wenst, aan je persoonlijke evolutie te werken. (656 pagina’s / ISBN: 9789075849059 / hardcover) (klik op de cover voor meer informatie)

9 gedachten over “De sleutel tot zelfbevrijding..

 1. Een ¨must¨ voor mij en ik denk ook voor ieder mens.
  Voor mij is de essentie van dit boek,dat elke onbalans met angst te maken heeft en juist in deze tijd mensen een zetje kan geven om naar zichzelf te durven kijken.

 2. Ja een fantastisch boek, een hulp op je weg. Ook de hoorn des overvloeds van dezelfde schrijfster, is aan te bevelen. Ze beschrijft hierin de psychologische symbooltaal van ons voedsel.
  Dank voor deze bovenstaande beschrijving.

 3. Ken het boek ook maar ik vind de uitleg erg langdradig en er zijn vaak herhalingen. Daarbij veel uitleg, maar weinig praktische tips.
  Ook vind ik de uitleg vaak bijzonder negatief.
  Niettemin vind ik de problematiek achter de ziekte interessant.
  Zelf kies ik liever voor “de zin van ziek zijn” van Detlefsen en Dahlke, of “Ziekzijn, signalen van de ziel”
  van Dhalke

 4. het mooie van de uitleg is dat een stukje voor jouw is bestemd
  als dat valt of dat valt je toe en ja kan het accepteren en er aan gaan werken dan..

  maar vaak willen we het niet(in) zien wat we mogen veranderen aan ons zelf

  groet doler

 5. Ik krijg de indruk dat dit boek de ‘bijbel’ is geworden van menig alternatief denkende. Ik vind dat daar gevaar in schuilt. Blindelings volgen wat Beerlandt zegt is nogal wat. Een must voor ieder mens? Laat iedereen zijn eigen weg/hart volgen en voor zichzelf denken wat goed is en wat niet. Daarnaast vind ik de uitleg vaak veel te lang en te negatief. Ik heb bij diverse uitleg mijn twijfel en er zijn een aantal die niet juist zijn. Ik heb het boek weggegeven en heb veel meer aan de boeken van Dahlke.

  1. Kritisch als ik ben raakte de verklaringen in dit boek bij mij de jackpot . Beyond any doubt . Maar goed ik ben jij niet en we mogen allemaal vinden wat we denken gevonden te hebben . Zo heb ik het tot nu toe ondervonden in het Vindingrijk der bevindingen en vondsten .

 6. ja, geweldig boek, niet altijd “lijkt” het te kloppen, maar toen ik aan vriendin voorlas over haar ziekte reumatische artritis, wist ze iet wat haar overkwam, mijn leven staat daar beschreven zei ze me, ik heb het voor haar gekopierd, en opgestuurd..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.