Advertentie

Het magische baking-soda…!


Wat als er een natuurlijke, gezondheidsbevorderende stof zou bestaan, die goedkoop is, vrij verkrijgbaar en mogelijk/waarschijnlijk al in je keuken kast je aanwezig is? Zo’n stof is er. Hij heet natriumbicarbonaat, bekend onder de naam ‘Baking Soda’. Jarenlang werd natriumbicarbonaat dagelijks als onderdeel van een aantal behandelingen in het ziekenhuis gebruikt, en bleven de meeste mensen onwetend van de volledige genezende mogelijkheden ervan.

De coverafbeelding van het boek. (Klik voor lead naar succesboeken)

In dit boek (zie cover hiernaast( laat dr. Mark Sircus zien, hoe deze algemeen voorkomende verbindingkan worden gebruikt, bij de verlichting, of mogelijk zelfs bij de preventie van vele soorten aandoeningen. Dit boek begint met een basaal overzicht van het alledaagse product dat als Baking Soda bekend staat en gaat chronologisch de lange geschiedenis van het gebruik als een effectief huismiddel langs.

Vervolgens wordt de rol belicht, die natriumbicarbonaat bij het bereiken van een optimale zuurgraad van het lichaam speelt. Deze belangrijke rol bij het handhaven van een goede gezondheid wordt duidelijk gemaakt. Het boek gaat verder met de bespreking van hoe natriumbicarbonaat, en het effect ervan op de zuurgraad, mensen die aan een verscheidenheid aan aandoeningen, zoals nieraandoeningen, schim-
rnelinfecties, verkoudheid en griep, tandvleesaandoeningen, hoge bloeddruk en zelfs kanker lijden, tot voordeel kan strekken.

Ook wordt de rol bij de behandeling van vergiftiging door radio-activiteit, chemicaliën en zware metalen besproken. Als laatste legt dr. Mark Sircus de verschillende manieren uit, waarop natriumbicarbonaat ingenomen kan worden, waarbij hij de makkelijkste en meest effectieve methoden voorstelt. Door het bieden van een moderne benadering van deze aloude remedie, illustreert dit boek de noodzaak om Baking Soda in een geheel nieuw licht te zien!

Natriumbicarbonaat bevat krachtige eigenschappen die veilig, eenvoudig en effectief zijn en je kunnen helpen, je lichamelijke constitutie in evenwicht te brengen, je welzijn te herwinnen en toekomstige gezondheidsproblemen te vermijden. En dan spreken we over een simpel product, met helende werking en vooral relatief goedkoop; zeker in vergelijking met de hedendaagse medicijn-monopolies van farmaceuten..!

Meer dan 150 jaar geleden vormde Dr. Austin Church een bedrijf om Baking Soda te produceren en te distribueren. De naam draagt nu nog de faam: ARM & HAMMER® Baking Soda. Het is afgeleid van een natuurlijk voorkomend mineraal, genaamd trona. Het is 100% zuiver, veilig en natuurlijk. Baking Soda (ook bekend als natriumbicarbonaat) is een stof die van nature in alle levende wezens voorkomt. Het doel ervan is om het pH-evenwicht in de bloedbaan te behouden, wat nodig is om het leven in stand te houden.

Door zijn chemische en fysische eigenschappen heeft natriumbicarbonaat unieke medicinale eigenschappen die elke arts, zorgverlener en patiënt moet kennen. Het enige probleem? Zoals gezegd is kan Arm & Hammer Baking Soda veel duurdere medicijnen vervangen en dit maakt het medisch-industrieel complex niet gelukkig.

* * *

Het magische baking-soda…!

2020 © WantToKnow.nl/be
(Deels uit een artikel van dr. Mark Sircus)

x

De reguliere geneeskunde, vaak gesponsord door de cowboys van Big Pharma, zal via overheid en inspectiediensten niet toestaan, dat bedrijven die ‘natuurlijke’ geneesmiddelen verkopen, medische claims doen over hun producten. Tenzij deze ‘officieel’ getest zijn. Dit gaat bijna altijd gepaard met hele hoge kosten, bijv. via dubbelblind-studies etc.) en daarna de kosten om het geneesmiddel goedgekeurd en officieel geregistreerd te laten worden.

dr. Marc Sircus, de man van dit artikel en het boek ‘De helende werking van Baking Soda – Natrium Carbonaat’

Vroeger was dit niet het geval, getuige o.a. dit verhaal over het fenomeen ‘Baking soda’ of natrium bi-carbonaat. Een hoofdstuk uit een boekje dat in 1924 gepubliceerd werd door de firma Arm & Hammer Soda Company, de producent van dit product; een bedrijf dat nog immer bestaat en springlevend is. Hieronder zie je de bekende verpakking afgebeeld. Dit bedrijf wilde de werking ervan, in 1925 een gedegen fundament geven.

Op pag. 12 van het boekje wordt de lezer meegedeeld: “De bewezen waarde van Arm & Hammer baking soda (baksoda) als therapeutisch middel, wordt verder aan de dag gelegd door de volgende aanwijzingen van een prominente arts genaamd Dr. Volney S. Cheney in een brief aan de Kerk & Dwight Company.

“In 1918 en 1919, terwijl de strijd tegen de ‘griep’ met de US Public Health Service in volle gang
was, kwam het onder mijn aandacht dat iemand die grondig gealkaliseerd was met natrium-bicarbonaat zelden vatbaar werd voor de ziekte; in tegenstelling tot hen, die dit niet hadden ondergaan.

En voor diegene die besmet waren geraakt gold, dat zij minder last hadden van koorts en verkoudheid, als zij in een vroeg stadium bicarbonaat hadden gebruikt.  Ik heb sinds die tijd alle gevallen van verkoudheid, influenza en ‘LaGripe’, eerst behandeld, door het geven van een royale doses zuiveringszout. In de meeste gevallen waren binnen 36 uur de symptomen volledig geweken. Verder, zowel in huiselijke kring als ook bij de ‘Woman’s Clubs en Parent-Teachers Associations’, heb ik gepleit voor het gebruik van zuiveringszout als een preventief middel tegen verkoudheid, dit had als  gevolg dat er gerapporteerd werd dat diegene die ‘soda’ tot zich namen niet ziek werden, terwijl bijna iedereen in hun omgeving wel de griep kreeg.”

Terwijl ik aan het lezen was over de natriumbicarbonaat remedie voor griep, verkoudheid en keelpijn belde een vriendin mij op en vertelde dat ze griep had en zich uiterst beroerd voelde. Ik vertelde haar de remedie te proberen. Na een paar uur belde ze weer op dat ze zich al veel beter voelde, ze was stom verbaasd. Ze was tenslotte brak wakker geworden, voelde zich daarvoor nog ellendig, kon nauwelijks praten en had zich al ingesteld op een paar dagen uitzieken. De volgende dag is ze gewoon weer aan het werk gegaan. Het boekje schrijft dit over het beste resultaat voor het gebruik van Bicarbonaat:

‘De beste resultaten met Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) bij oraal gebruik worden bereikt wanneer u een aantal eenvoudige regels in acht neemt Materia Medica, farmacologie en Therapeutics (Bastedo, Pagina 88) geeft verduidelijking en schetst deze regels als volgt:

 • Het effect van een alkali in de maag zal variëren afhankelijk van de aard van de maaginhoud op het
  tijdstip van toediening. In de rustperiode (nadat de maaltijd in de maag is verteerd) zal
  Natriumbicarbonaat alleen slijm oplossen en wordt dan direct geabsorbeerd als bicarbonaat in het bloed, dit zal de alkalische waarde rechtstreeks verhogen.
 • Tijdens de spijsvertering periode vermindert bicarbonaat de afscheiding van maagsap, neutraliseert
  het een deel van het zoutzuur, laat het kooldioxide gassen vrijkomen en wordt het geabsorbeerd als natriumchloride.
 • In geval van fermentatie of ‘zure maag’ kan het organische zuren neutraliseren, resulterend in de ontspanning en opening van de krampachtig gesloten pylorus (de opening tussen de maag en de dunne darm); terwijl het tegelijkertijd fungeert om flatulentie te bedwingen (ophoping van gas in de maag en darmen). Het tijdstip van toediening moet daarom gekozen met een bepaald doel. Meestal voor de hyperchlorhydria (de periode van verhoogd maagzuur), één uur of twee uur na de maaltijd.
 • Bij hyperacidity (zuur dyspepsie), tijdens fermentatie processen zal een dosis een uur voor de maaltijd de neiging hebben om de maag op de volgende maaltijd voor te bereiden; soms is onmiddellijk na het eten al een dosis noodzakelijk, vanwege abnormale zuur vorming die al begonnen is aan het begin van de maaltijd. Voor de gemiddelde persoon wordt dit een half uur na de maaltijd aanbevolen.
 • Een dosis voor het slapengaan heeft invloed op de vroege ochtend zuurgraad en reinigt de maag van overtollig zuur en slijm tijdens de slaap en voor het ontbijt

Wanneer men bicarbonaat wilt nemen zal men de soda simpel oplossen in lauw water.”

Dit is allemaal zeer waardevolle informatie afkomstig van de Arm & Hammer Baking Soda Company. Zij verkopen zuiveringszout dat -heel belangrijk- geen (giftig) aluminium bevat Het is duidelijk dat zij honderd jaar geleden al wisten, wat ze in handen hadden. Het inmiddels langdurige gebruik in de geneeskunde, wordt vandaag de dag ook steeds meer en vaker ondersteunt, in gepubliceerde medische opvattingen  En naast de ondersteunende functie bij respiratoire aandoeningen is bicarbonaat van onschatbare waarde bij de behandeling van o.a.:

 • verslakking en intoxicatie in het spijsvet1eringskanaal,
 • bij Pyelitis (nierbekken ontsteking),
 • verhoogde zuurgraad in urine en urinezuurstoornissen,
 • reumatische aandoeningen en zuurbranden.

De toepassingen en eigenschappen van Baking Soda.
Wist je dit van natrium-bicarbonaat? Af en toe een driedaagse kuur van zuiveringszout verhoogt de alkaliteit van het bloed, helpt de eliminatie en verhoogt het weerstandsvermogen van het lichaam tegen alle infectieziekten. Het gebruik van bicarbonaat ‘baksoda’ (geen bakpoeder) reikt inmiddels veel verder dan zelfs Arm & Hammer had kunnen bedenken. Het wordt vandaag de dag zelfs ingezet bij zonnebrand, zweren, pijn, nierziekten, diabetes en kanker.

 • onze spijsverteringsenzymen beschermt
 • vaatverwijdende eigenschappen bezit
 • de vloeibaarheid van het bloed verhoogt
 • de levering van zuurstof door de bloedsomloop vergemakkelijkt
 • sterk ontstekingsremmend werkt bij het ontgiften en neutraliseren van allerlei stoffen helpt
 • de pH van zuur naar meer basisch verschuift
 • een schimmelwerend middel is, vooral in combinatie met jodium
 • tegen vermoeidheid werkt
 • een levensreddend middel op de Eerste Hulpafdeling is
 • bij reanimaties gebruikt wordt
 • een snelwerkend tegengif voor aspartaam is
 • bij osteoporose helpt

Klik HIER voor een eerder artikel hier op de site over Baking Soda.

Titel: De helende werking van natrium carbonaat
Omvang: 304 pagina’s
ISBN: 9789079872831
Uitvoering: Softcover
Uitgever: SUCCESBOEKEN.nl

KLIK VOOR EEN DIRECTE LINK NAAR ‘T VERKOOPKANAAL VAN DE UITGEVER VAN DIT BOEK, OP DIT LOGO VAN SUCCESBOEKEN.

De inhoud van het boek:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.