Advertentie

Het wordt weer tijd bloemen te gaan eten..!


x

x

anneke bloemen en soepenboekjes

x

Tijd om de bloemen te gaan eten..!

2013 WantToKnow.nl/.be

x

Anneke Bleeker en haar 'Gezond Verstand'-avonden hebben al velen het besef van bewust-leven bijgebracht.
Anneke Bleeker en haar ‘Gezond Verstand’-avonden hebben al velen het besef van bewust-leven bijgebracht.

Anneke Bleeker, al ruim dertig jaar gediplomeerd bloemist, is zich de laatste jaren gaan specialiseren op het gebied van eetbare bloemen en planten, die in het wild in de vrije natuur om ons heen groeien. Een gevleugelde uitspraak van haar is: “De mens heeft de groentewinkel verzonnen en daarmee zijn wij uit het oog verloren wat er direct om ons heen eetbaar is.” Anneke heeft veel lezingen gegeven over voeding en gezondheid en heeft de basis gelegd voor de ‘Gezond Verstand Avonden’. (www.gezondverstandavonden.nl).

Anneke Bleeker kreeg een aantal jaren geleden landelijke bekendheid toen ze de HPV-vaccinatie aan de kaak stelde, de vaccinatie waarbij 12-jarige meisjes als proefkonijn worden gebruikt ten gunste van de farmaceutische industrie. Ze heeft zich verder verdiept in gezondheid en met name voeding en kwam erachter dat wat de meeste mensen eten vulling is en geen voeding. De reden waarom de consument niet oplet wat er in het supermarktkarretje wordt gelegd, is onwetendheid. Daarom ging zij deze makkelijk te lezen boekjes schrijven, zodat iedereen inzicht kan krijgen in onder andere energierijk voedsel en datgene wat makkelijk te doen is in eigen tuin, m.a.w. “Is het onkruid of groente?”

In dit kader verzorgt zij sinds een paar jaar ook lezingen over eetbare wilde bloemen en planten om aan zo veel mogelijk mensen de boodschap mee te geven dat het qua voeding ‘vroeger nog niet zo slecht was’. Anneke heeft als doel om door middel van haar boeken, lezingen en wandelingen zoveel mogelijk mensen te inspireren, en open te staan voor al die gewassen en kruiden die letterlijk ‘in het wild’, in een goede omgeving om ons heen groeien. Als men hier voor openstaat, zullen velen ontdekken hoe wij onze dagelijkse maaltijden gezonder kunnen maken en gezelliger kunnen presenteren.

Salade met veldzuring. Was je daar al mee bekend..?
Salade met veldzuring. Was je daar al mee bekend..?

Zo ontstaat er ook een enthousiasme om hiermee in de eigen keuken aan de slag te gaan. Dan zullen onze maaltijden ons voeden in plaats van vullen. Je bent tenslotte wat je eet! De tank van je auto vul je toch ook niet met limonade maar met de juiste brandstof? Zo zouden wij ons lichaam ook moeten behandelen! En het mooie is dat al die brandstof voor het menselijke lichaam om ons heen staat, vaak onder onze neus in de tuin..

In deze boekjes staan planten die wij bestempelen als ‘onkruid’; planten die we liever niet in onze tuin of ons gras willen hebben. Planten die vaak sneller groeien dan dat je ze uit je tuin kunt verwijderen. Maar, zijn dit echt ‘on’kruiden, of kunnen we ze ook nog positief gebruiken? Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke salade met veldzuring..? (afbeelding)

Het voedsel dat wij in de supermarkt of in de groentewinkel kopen bevat vaak niet meer de hoeveelheid goede voedingsstoffen die we werkelijk nodig hebben. Het bevat te vaak verkeerde E nummers, het is lang onderweg, of verarmt door andere oorzaken. Met voedsel uit de vrije natuur kunnen we die tekorten aanvullen en zoeken naar een nieuw evenwicht.

"Help, er zit een pastinaak in mijn soep..!"
“Help, er zit een pastinaak in mijn soep..!”

Anneke Bleeker heeft in deze makkelijk leesbare boekjes een aantal wilde, eetbare, planten en bloemen beschreven die een belangrijke bron van vitaminen en andere voedingsstoffen zijn, een welkome aanvulling op ons dagelijkse voedingspatroon. Daarnaast bevatten de boeken veel wetenswaardigheden over ons voedsel, tips en ook recepten. Wetenswaardigheden zoals alleen onze oma’s ze konden verkondigen in volkswijsheden..

Soep, soep, soep..
Bijzonder is ook haar soepenboekje ‘Help, er zit een Pastinaak in mijn soep!’, waarin ze je op verrassende wijze meeneemt in de wereld van puur en gezond soep koken. Probeer deze soeprecepten maar eens uit! Alles op basis van gezonde ingrediënten, biologische producten en wat de natuur in je directe omgeving zoal te bieden heeft! Want heb jij weleens brandnetels in de soep gedaan? En wat dacht je van daslookblad, kleefkruid, look-zonder-look, of zevenblad? Deze en nog veel meer planten zitten boordevol waardevolle voedingstoffen en kunnen een rijke aanvulling op je eetpatroon zijn. En wat denk je van appelsoep, een stevige lentesoep of een courgettesoep met een stevige bite?

Een soep gaat er altijd in! Laat je meenemen in de wereld van de gezonde soeprecepten.In dit soepenboek staan dus de soepen met allerlei bijzondere ingrediënten en heerlijke smaakcombinaties. De meeste soepen zijn gemakkelijk te bereiden en je hoeft geen ingewikkelde kooktechnieken toe te passen..! Hulde aan Anneke Bleeker..

x

Wil je ze bestellen?
Heb je interesse in één of alle boekjes, klik dan simpelweg op de cover van het boekje dat je aanspreekt.!
De link achter elk boekje brengt je direct bij de uitgever, waar je ze makkelijk kunt bestellen.
En dan toegestuurd krijgt.

De boekjes zijn prachtig geïllustreerd en brengen je nog veel meer wetenswaardigheden, dan alleen het onderwerp zélf.
Klik bijvoorbeeld HIER voor een inzage in het soepenboekje. (Een pdf met de 1e 9 pagina’s van het boek)
X
En voor de prijs hoef je dit boeketje niet te laten staan…
Alle boekjes zijn € 9,95, behalve het Pastinaak-soepboekje, dat is € 14,95

x

anneke goudsbloemen

anneke nooit geweten ook kan eten

anneke pastinaakanneke viooltjes

9 gedachten over “Het wordt weer tijd bloemen te gaan eten..!

  1. Wat een geweldige boekjes. Ik ga ze bestellen…
    Fijn dat u zich ook inzet tegen de pharmaceutische industrie, een doorn in het oog (OF BETER EEN LEERSCHOOL)van onze maatschappij om de macht te houden.

    1. Geniet erg van dit voorjaar ook al is het maar weer tijdelijk.Bekorende schoonheid die doet koren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.