Advertentie

Vaccin Vrij!


“Vaccineren is niet verplicht,
maar je moet stevig in je schoenen staan om je eigen keuzes te maken.
Want je moet niet alleen voor jezelf kunnen verantwoorden wat je doet,

maar ook voor de buitenwereld..!

x
Goede informatie is daarom heel hard nodig.
X

Door Frankema is een geweldige steun in de rug voor ouders.
Ze presenteert een overdaad aan onweerlegbare feiten,
en doet vooral een dringend beroep op je eigen gezonde verstand..!”

x
Flora Kleynjan,

(moeder van een ongevaccineerd kind en oma van een ongevaccineerd kleinkind)

x

* * *

x

Ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien

 x
‘Vaccin Vrij!’
X

2014 WantToKnow.nl/.be

x
X

vaccin vrij cover frankema
Het splinternieuwe boek dat feitelijk elke ouder in huis zou moeten hebben. Als onlosmakelijk deel van ‘volledig geïnformeerd zijn’..!! (klik op de illustratie voor de directe lead naar de WantToKnow-bookshop waar je het boek direct kunt bestellen!)

Ruim 15 jaar geleden besloot Door Frankema haar beide dochters niet te laten vaccineren. Maar die beslissing stuitte op een muur van onbegrip en vooral op veel vooroordeel. Want zijn vaccins er niet, om onze kinderen te beschermen? En wilde Door Frankema haar kinderen dan niet beschermen..?

Het was voor Door Frankema, die doorzette in haar besluit, het begin van een langdurig onderzoek om de feiten op een rij te krijgen. Het resultaat is een boek dat als een vaccinatie-encyclopedie in elk huis aanwezig zou moeten zijn; dat iedere ouder met pasgeborenen zou moeten lezen. Al was het alleen maar om vertrouwen op te bouwen en de angst achter je te laten. Want de vaccinatie-deskundigen blijken het ook allemaal niet precies te weten. Wist je bijvoorbeeld, dat:

– er giftige ingrediënten in vaccins blijken te zitten..?

– de voorlichting over vaccinaties uitermate gebrekkig, en heel erg eenzijdig is..?

– er nauwelijks onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar ongewenste reacties op vaccinaties zijn verricht..?

– en het onderzoek dát is verricht, vrijwel allemaal is gefinancierd door de farmaceutische industrie. Als een slager die zijn eigen vlees keurt..

Door Frankema besloot de resultaten van haar zoektocht op haar haar website VaccinVrij te zetten. Dat leidde tot een lawine aan reacties, waaronder ook heftige. Want bijvoorbeeld vaccinatieschade bleek een veel voorkomend probleem te zijn!

Door Frankema werd min of meer spreekbuis van een grote groep ouders, artsen en deskundigen. Dat nu het boek ‘Vaccin vrij!’ verschijnt is daarom ook niet meer dan een logische volgende stap. Door Frankema schrijft zoals ze spreekt: helder, enthousiast en met kennis van zaken. Ze rekent af met mythes over veiligheid, effectiviteit en onafhankelijk onderzoek. Ze geeft ouders vertrouwen en laat hen weer in zichzelf vertrouwen, zoals zij zélf ook ergens dat vertrouwen vandaan moest peuteren, toen zij tot het anti-vaccinatiebesluit kwam voor haar eigen kinderen.

Door Frankema2Door Frankema zélf over ‘Vaccin Vrij’:
“Toen ik begon met het verzamelen van informatie kwam ik er al gauw achter dat de discussie over vaccineren veel verder gaat dan het onderwerp ‘vaccinatie’ zelf. Wat mij betreft gaat het – net als zoveel dingen in deze tijd – om bewustwording. Velen van ons zijn bezig de weg terug naar binnen te vinden – met andere woorden; we laten ons niet langer leiden door angst, maar door liefde en een diep innerlijk weten.

Het eerste deel van ‘Vaccin Vrij’ gaat over mijn persoonlijke reis. Over de weg die ik gegaan ben om wakker te worden, de vragen die ik had en de antwoorden die ik gevonden heb. Over een proces van loslaten van beperkende geloofsovertuigingen en irrationele angsten. Het tweede deel gaat over de reis van het collectief. Ik heb zo lang ‘in mijn eentje’ als een zalm tegen de stroom op gezwommen dat ik nooit had kunnen vermoeden dat we met een hele school bezig zijn terug te keren naar de bron.

 Ik begon te schrijven vanuit een diep verlangen om mijzelf te laten zien en begrepen te worden. De vaccinatiegraad was destijds 96% en niet vaccineren betekende dat ons gezin een ongebruikelijk pad bewandeld heeft. We maakten deel uit van de 4% die vanuit onbegrip en onwetendheid vaak hard veroordeeld wordt, maar tegelijkertijd een belangrijk verhaal te vertellen heeft. Wij kunnen immers vanuit ons eigen ervaren informeren – met name dat de realiteit er anders uit kan zien dan hoe men denkt over ongevaccineerde kinderen, vaccins en infectiezieken.

Door Frankema:

‘Wat mij betreft gaat het bij vaccinaties – net als bij zoveel andere zaken in deze tijd – om bewustwording. Velen van ons zijn bezig de weg terug naar binnen te vinden. Met andere woorden; we laten ons niet langer leiden door opgelegde angst, door autoriteiten buiten ons. Maar door liefde en een diep innerlijk weten’.

We zijn er klaar voor of klaar mee..?
De tijd is blijkbaar rijp voor deze informatie want in plaats van het oordeel dat ik al die jaren gewend was kwam de buitenwereld nu opeens naar me toe om me te laten weten dat het ‘klopte’ wat ik schreef. Niet alleen omdat het onderbouwd was met citaten en bronverwijzingen, maar ook omdat het diep van binnen resonneerde. Ouders vertelden me: ‘
Ik herken je verhaal want het is ook het mijne – je hebt door het beschrijven van jouw zoektocht ook onze ervaring verwoord’.

‘Vaccin Vrij’ heeft een heftige snaar van herkenning geraakt: meteen al, in de eerste week nadat de website on-line was werd ik overspoeld met hartverwarmende, dankbare en dierbare reacties van ouders, artsen, doula’s, collega-schrijvers, therapeuten en meer. Mijn leven kwam in een gigantische stroomversnelling. Ik werd gevraagd voor lezingen, begon artikelen te schrijven, ontdekte sociale media – startte een actieve facebook groep/ pagina en twitterde erop los.

Ik werd benaderd door een uitgever voor een boek…, stond op de huishoudbeurs, mijn mailbox liep steeds voller, de telefoon ging af en prachtige mensen die me wilden steunen kwamen op mijn pad. Na alle jaren van ‘wind tegen’ had ik opeens de wind in de rug. Wauw! Ik had eerst mijn eigen proces naar buiten gebracht en nu werd ik voortgestuwd naar mijn volgende opdracht: het ondersteunen van ouders om mij heen die hun ervaringen willen delen.

Vaccinaties in één plaatje: 'Of de dokter PRECIES weet wat ie nou aan het inspuiten is..!!' Het antwoord is: 'Nou NEE, eigenlijk niet'...!
Vaccinaties in één plaatje: ‘Of de dokter PRECIES weet wat ie nou aan het inspuiten is..!!’ Het antwoord is: ‘Nou NEE, eigenlijk niet’…! Ook de huisarts dient zijn vertrouwen te leggen in handen van ‘deskundigen’.. Maar waarom ben je als ouder zelf niet deskundig genoeg om überhaupt de afweging te maken OF je wilt laten vaccineren..!

Het gaat niet langer over ‘mij’, maar over WIJ!
Ik heb de afgelopen jaren met heel veel mensen gesproken, vooral na de lancering van Vaccin Vrij. Niet alleen de ouders van ‘vaccinvrije’ kinderen maar ook die van de ‘vaccinbeschadigde’. In al die hectiek, al die activiteit was dit het wat me het meeste raakte; de verbinding met anderen. Ik – we – zijn niet alleen!  Ik besloot een ouderplatform te creëren op de site – een virtuele plek waar men elkaar kan ontmoeten en ondersteunen om te ‘delen en helen’.

Sommige mensen schreven zelf en sommige hielp ik een handje door ze te interviewen. Wat een prachtige getuigenissen kwamen er naar voren – wat hebben mensen veel meegemaakt! Ik ga nog wel een tijdje door met het optekenen van wat me ter ore komt, dus neem contact met me op als je wilt delen. De verhalen van ouders dienen gehoord te worden en de ‘vaccinvrije’ en ‘vaccinbeschadigde’ kinderen gezien, want anders blijven we onze fouten herhalen. Door alle gesprekken begon ik de tendensen in het maatschappelijke bewustwordingsproces te zien; de patronen en gelijkenissen in de verhalen te ontdekken. In deel twee wil ik het collectieve proces verwoorden; het gaat niet langer over mij, maar over wij.”

Last but not least!
Een boek dat wij van WantToKnow.nl/.be je ten zeerste aanraden te kopen en te lezen! In de 5 jaar dat onze site bestaat zijn we op een heftige wijze geschrokken van de vanzelfsprekendheid waarmee vaccinaties door de farmaceutische industrie gepushed worden. Over de vanzelfsprekendheid waarmee kritiek op vaccinaties als ‘not done’ wordt gekwalificeerd.. Waarom mag je over de negatieve aspecten van vaccinaties niet spreken.. ? Is er anders geen houden meer aan voor instanties als het RIVM. Kijk eens naar de kruistocht die het RIVM heeft  gevoerd tegen huisarts Van der Linden (HIER bijv.). Dat is toch niet meer normaal..? Een gezonde discussie mág toch plaatsvinden. Want hoe harder men tegen het deksel van de doofpot duwt, des te groter de weerstand groeit..!

* * *

vaccine vrij site foto

 

47 gedachten over “Vaccin Vrij!

 1. Beste Door,

  Geweldig het boek is uit! Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. De afgelopen jaren hebben zich niet voor niets laten gelden Door. Jouw baanbrekende werk en aandacht voor de problematiek rond vaccinaties schaar ik persoonlijk in het rijtje van mensen als Richard Voll (arts en ontdekker van de onderzoek- en behandelmethode EAV), George Lakhovsky (ontwikkelaar van de behandelmethode MWO), Royal Rife, en meer recent Hans van der Linden (huisarts en zijn opvatting over griepvaccinatie) en zo zijn er nog velen meer, die hun nek durfden en durven uitsteken om de waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = Liefde te dienen. Zoals je terecht opmerkt biedt een vergroting van de menselijke bewustwording mogelijkheden om inzichten duidelijk en eerlijk naar voren te brengen. Zo heeft ieder zijn/haar tijd en plaats om datgene te doen waardoor mensen in beweging te komen. Dank hiervoor Door!

  “Aandacht is waardevol en zal leiden tot inzicht,

  Inzicht overwint onwetendheid,

  Onwetendheid leidt tot liefde,

  Liefde leidt tot koestering,

  Koestering leidt tot vreugde

  en vreugde is het einde van lijden”.

  Bronvermelding: Ontmoeting in de Himalaya, een persoonlijke spirituele odysee, Bill Adams (ISBN 90 225 2815 4).

 2. Ik ken Door als integer mens, die niets liever wil, dat kinderen (en ook volwassenen) schadevrij opgroeien. Door heeft jaren gewerkt aan kennisvermeerdering over vaccinatie’s en hun vernietigende werk.
  Binnenkort een uitgebreidere reactie ..

 3. Een bevalling zonder spuitjes…zo sie ik ze graag 😉

  Tot binnenkort Door, doen we samen nog een mooi Tv-interview over je boek, zoals besproken!

  En voor de mensen die Door nog in actie willen zien tijdens de TV-dialoog ‘De Waarheid over Vaccinaties’ (met Door Frankema, Hans Moolenburgh en Desiree Rover; al meer dan 12.000 keer bekeken en iemand van het RIVM heeft zelfs ontslag genomen na het zien van al deze feiten over vaccineren), zie hier:

  http://www.healingsoundmovement.com/news/142/everything-you-always-wanted-to-know-about…vaccinations-but-we-re-afraid-to-ask-or-believe.html

  1. Wauw John 12.000 dat is goed nieuws! En ik kom bij je langs en zal haarfijn uit de doeken doen waarom ik dit boek geschreven heb, voor wie, waarvoor en meer. “Boek” is onderdeel van “beweging” – dat kan ik alvast verklappen :-)))))

 4. Dit boek ga ik zeker kopen! Ik vind het fantastisch dat Door ondanks alle tegenslagen al zoveel jaren vecht voor de waarheid. Onze kleine meid is ongevaccineerd en ik heb al veel geleerd via internet en vooral via de website vaccinvrij.nl.
  Ik hoop veel uit het boek te kunnen halen waarmee ik mijn verhaal kan onderbouwen.

 5. Door, alle ouders zouden in hun zoektocht naar de ECHTE waarheid van vaccinaties jouw boek moeten lezen!! Het is een prachtig boek met heel veel onderbouwde informatie, feiten en prachtige ervaringsverhalen. Ik zal je boek bij iedereen aanraden, het is nl heerlijk om je kinderen gezond en vaccin vrij te zien opgroeien!

 6. Dit boek is voor iedereen die vragen en/of twijfels heeft omtrent het vaccineren. De laatste jaren zijn er steeds meer negatieve zaken mbt vaccineren naar boven gekomen. Omdat in de reguliere media en via het RIVM alleen de “”positieve kanten” van het vaccineren belicht worden, hier een tegen geluid!
  Een aanrader voor iedereen!
  Mocht je ooit nog een keer de kans hebben om een lezing van Door Frankema bij te wonen: gelijk doen!

 7. Wouw, Door een super bericht om te lezen. Eigenlijk zouden er veel meer ouders/moeders zo moeten denken en wakker worden zoals jij dat het inspuiten met vaccins het kind wel degelijk kunnen beschadigen. Petje af!!! Hetzij is dat ik zelf geen kinderen heb, maar al zou ik ze hebben zou ik er ook voor gaan en niet meer inspuiten met vaccins.

 8. Een fantastisch informatief boek, waar je alle info kunt vinden over (niet) vaccineren, gezond opgroeien etc. Ik zou willen dat ik dit al jaren eerder gelezen had toen mijn eerste zoon geboren is. Dan hadden wij andere keuzes gemaakt mbt vaccineren. Niet handelend vanuit onwetendheid en angst, maar een bewuste keuze om niet te vaccineren zonder angst:)
  Een aanrader voor toekomstige ouders, vakmensen, opa’s en oma’s en ook voor al bestaande ouders die hun kinderen wel hebben laten vaccineren, maar een andere kijk en info hierover willen vinden en lezen:)

 9. Eindelijk een duidelijk, goed geschreven boek in het Nederlands.
  Hoop dat het veel ouder kan ondersteunen in hun beslissing om niet te vaccineren. Handig omdat ze het nu ook aan familie en op school kunnen uitlenen.

 10. De website was voor mij een enorme steun om mijn keuze te onderbouwen met feiten. Ik zie dit boek dan ook als een verlenging en verdieping betreft dit onderwerp en ben van plan alle (toekomstige) ouders op dit boek te wijzen.

 11. Een duidelijke en eerlijke verzameling van informatie over een vreselijk moeilijk onderwerp.
  Kan niet wachten tot we het boek in huis hebben, vooral voor onszelf maar ook om te delen met mensen in onze omgeving. Dank je wel Door!

 12. Een prachtig boek vol met feiten, onderzoeken en ervaringsverhalen van andere moeders ( en vaders ) met ongevaccineerde kinderen. Iedere ouder zou dit boek moeten lezen om zo alle angst weg te nemen van het super gezond opgroeien zonder vaccins! Ook brengt dit boek een omschakeling in het denken wat nodig is om tot besluiten te komen maar je hier ook heel zeker in te voelen, met als resultaat prachtige vaccin vrij en vooral gezonde kinderen.

 13. Eigenlijk zou elke ouder/ moeder die zwanger is dit boek moeten lezen. Om eerlijke informatie in te winnen over vaccineren.
  Toen mijn dochtertje met 35 wkn werd geboren wist ik het niet, ik wilde het beste voor haar maar wat is het beste, wel of niet inenten?
  Als donderslag bij heldere hemel kwamen we op Door haar site terecht en wat ben ik blij dat we haar gevonden hebben.
  Waarom zou je een sterk gezond kindje vaccineren?
  Ons dochtertje gezond en wel staat in dit prachtige boek, zet hem op Door! Je doet prachtig werk!

 14. Op dit boek zat ik de wachten! Gelukkig is het er nu en hopelijk kopen veel mensen het boek zodat hun ogen openen, niet alleen (toekomstige)ouders, maar ook zorgverleners. Dank je wel Door Frankema!

 15. Het boek van Door is een absolute aanrader voor een ieder die meer wil weten over vaccineren. Sowieso is Door een fantastische vrouw in alle opzichten die leeft waar ze voor staat! Succes lieve Door! Renske

 16. Je website was al een enorme steun! Nu het boek erbij maakt het compleet. Wij hebben door het verhaal van Mandy en haar lieve Kees een waarschuwing gehad voor als we zelf kindjes zouden krijgen. Wij zijn haar eeuwig dankbaar. Ik kan het boek aan iedereen aanbevelen!

  1. Mandy’s verhaal staat ook in het boek..
   moge alle verhalen inspireren tot bewuste keuzes en gezonde kinderen!

 17. Lieve Door, wat is het een fijn boek geworden!
  Dank dank dank dat jij mijn gevoel hebt verwoord. Alle twijfels die ik had en waar ik bij het cb-buro geen antwoord op kreeg, die twijfels die klopten dus gewoon! Heb nu een heerlijk, gezond & blij ongevaccineerd kind 🙂

 18. Als het boek net zo informatief is als haar website, dan kan het een hulpstuk zijn ouders grondig te informeren over het vaccineren. Ben zelf net moeder geworden, instinctief voelde het niet goed om mijn zoon zo jong te laten enten. Haar website heeft mijn beslissing bekrachtigd.

 19. Bijzonder goed onderbouwd boek over het ware verhaal van vaccinaties!, en hoe vaccinaties een kind zijn eigen imuunsysteem onderuithalen i.p.v. opbouwen. Iedereen die het beste met de gezondheid van zijn kinderen voorheeft doet er goed aan om dit boek in huis te halen!

 20. Informatie die eigenlijk iedereen zou moeten lezen. Zeker wanneer je kinderen krijgt of al hebt..! Makkelijk, herkenbaar geschreven van ouder tot ouder en een uitnodiging om je gezonde verstand te gebruiken 🙂

 21. Ouders en aanstaande ouders, lees dit boek!! Het geeft je de informatie die het plaatje compleet maakt, en zo krijg je de mogelijkheid om zelf bewust een keuze te maken voor of tegen vaccineren.
  Door, dankjewel voor al het vele vele vele werk dat je uit liefde hebt verzet, om alle ouders te voorzien van deze zo gewenste informatie. Je bent een bron van inspiratie!

 22. Een geweldig boek die echt iedereen zou moeten lezen! Het zet je echt een het denken en de keuze is al heel snel gemaakt. Hier geen vaccinaties meer! Echt een top boek, geweldig!! 🙂

 23. Dit is nu al mijn favoriete boek qua het vaccinatie onderwerp. Geschreven uit het hart van een moeder met veel info, feitjes, en ervaringsverhalen van ouders. Een mustread voor alle aanstaande mama’s en het ideale kraamkado!

 24. Jippie Door! Eindelijk je boek af. Ik ben erg benieuwd hoor. Ik blijf het ook zo nu en dan tegen ouders zeggen hoor. Blijf iedere keer weer hopen dat de mensen wakker worden 🙂 Ik ben in ieder geval erg blij dat ik op tijd mijn ogen geopend heb en mijn twee kinderen zonder vaccinaties op kunnen groeien.
  Geweldig werk wat je doet hoor!
  Liefs Aileen

 25. Ik ben blij dat er een boek hierover komt, die goed leesbaar is en duidelijk onderbouwd. De website van vaccinvrij en het besloten forum op Facebook hebben ons al heel erg geholpen. Maar niet iedereen leest makkelijk op Internet en velen hebben toch liever een boek in hun handen. Bedankt Door, voor al dit pioniers werk

 26. Door Frankema, je bent een topper! Ik ben blij dat jij deze fakkel (ondanks alle tegenwerking en negatieve reacties die ongetwijfeld vaak jouw deel zijn geweest) hebt opgepakt om het licht in het duister te schijnen en de deksel van de doofpot te lichten:-) De meest hardnekkige mythe, dat vaccineren immuniseren zou zijn en dat wij en onze gezonde kinderen hier baat bij zouden hebben, wordt, mede dankzij jouw grondige onderzoek, langzaam aan onderuit gehaald…..de tijd is daar!

  Ik zal dit boek overal promoten en het ligt prominent in mijn praktijk voor ouders van gevoelige kinderen zodat er hopelijk steeds meer bewustzijn komt…en men weet dat het anders kan…en anders moet!
  Lieve ouders: met dit boek hoef je niet meer te twijfelen…..meer informatie heb je niet nodig om uiteindelijk de beslissing te nemen je kinderen nooit (meer) te laten enten!

 27. Ik hoop dat dit boek veel mensen bereikt, zodat een ieder zich bewust wordt van de keuze die er gemaakt wordt. Ik wou dat ik deze informatie 12 jaar terug had gekregen, dus ik ga het boek zeker verspreiden.

 28. Vaccin Vrij! is een geweldig boek, een must read voor alle jonge ouders die voor het vraagstuk staan om wel of niet te vaccineren.
  Ik zou alleen willen dat ik dit boek had gelezen, voordat wij de foute beslissing hadden genomen om onze kinderen te vaccineren. Vandaar dat ons verhaal met Milan ook in dit boek staat op pagina 260-268.
  Kleine update wat nogmaals aangeeft dat vaccinaties wel degelijk autistische symptomen veroorzaken:
  Wij boeken enorme verbeteringen momenteel met Milan door alle vaccinaties te ontstoren met behulp van de CEASE therapie van Tinus Smits. Dit wordt ook geweldig beschreven in het nieuwe boek van Dr. Moolenburgh: U kunt veel meer doen dan u denkt!
  Heel veel succes Door met alles wat je doet en zoals gezegd ik kom gauw een keer naar een lezing van je!
  Alex

 29. Vaccin’Eer’Einde Verkoop Pr’Haat’Je’Ss Zijn Een Les In O.N.S. Sc’Haak Lok’Aal Om Tot Zelf’St’Hand’Yge Waar’Nemers Te K’Ow’Men !

  (Die’Yge’Taal Dia’Le’Hack’IT Achter Al’Lesje Ge’Le’Her’IT M’Haak’IT Alles De’Huiden’Lijk)

 30. Naar aanleiding van het artikel heb ik wederom een e-mail gestuurd naar de voorzitter van de gezondheidsraad maar ook naar de leden van de vaste Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ik roep die ook tegen vaccinatie is mijn voorbeeld te volgen om zowel de politiek als de advies organen te laten weten dat we het niet eens zijn met het gevoerde beleid om zodoende in die gelederen een bewustzijnsverandering te veroorzaken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.