Advertentie

Hup, en nóg een baby-vaccin erbij..!


Of de dokter PRECIES weet wat ie nou aan het inspuiten is..!!

x

Hup en nóg een vaccin erbij voor baby’s..!
x

100.000 Inentingen om 2 gevallen te voorkomen…!!

x

Geruisloos wordt vanaf 1 oktober 2011 aan het RVP (Rijksvaccinatieprogramma) ook het hepatitis B vaccin toegevoegd! Dan zullen alle kinderen, die geboren zijn op of na 1 augustus 2011, vanaf 1 oktober 2011 dus, een extra toevoeging aan de twee vaccinatie-prikken krijgen. Dit zijn de vaccinaties die ze al krijgen:

 • · Difterie
 • · Kinkhoest
 • · Tetanus
 • · Polio
 • · Hib (Heamophilus influenza type B)
 • · Pneu (Pneumokokken)

De nieuwe toevoeging wordt dus:  · Hepatitis B

Het RIVM biedt geen keuze in het wel of niet toedienen van hepatitis B, de prik gaat behoren tot het ‘vanzelfsprekende, algemeen geldende schema‘ en zal in één cocktail worden gegeven. Er wordt schandalig genoeg niet gesproken over de bijwerkingen van het vaccin en hoe vaak hepatitis B voorkomt in Nederland bij baby’s.

Vanaf 1 oktober 2011 zal prik 1 DaKTP-HIB-Hep-B (Infanrix-hexa) bevatten, prik 2 Pneumokokken (Synflorix). En dat op 2, 3, 4 en 11 maanden. In totaal gaat dit over 21 vaccinaties binnen 3 maanden en 28 vaccinaties binnen 1 jaar.

De NVKP (Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken) wil ouders wijzen op deze grote verandering in het RVP, het Rijks Vaccinatie Programma en heeft daarom een folder en een dossier (bijgevoegd) gemaakt met objectieve, wetenschappelijk onderbouwde informatie over dit vaccin. Daarnaast staat onze jaarlijkse scholingsdag voor artsen en therapeuten vooral in het teken van hepatitis B als ziekte en als vaccin. Ben jij vakkundige en wil je deze dag bijwonen, lees dan deze folder (PDF) en kom naar deze dag.

Folders met een speciaal inlegvel over hepatitis B zijn via de website te bestellen, wil je je omgeving inlichten over datgene wat het RIVM nálaat.. Dat je namelijk gewoon keihard een keus hebt. Vaccineren is niet vanzelfsprekend..!

29 gedachten over “Hup, en nóg een baby-vaccin erbij..!

 1. Ik had ook iets gelezen over de BELFORT GROUP, maar kan er even niets van terugvinden.
  Onder de kop: “Hoofdverantwoordelijken vaccinatiebeleid in staat van beschuldiging gesteld”, worden aan aantal zaken aan de kaak gesteld die net zo goed voor ons land en met name het RIVM gelden. Zeker nu de aankoop van het vaccin tegen de Mexicaanse griep ter discussie staat.
  Wellicht dat jij, Guido als ras speurder, hier meer over te weet kunt komen.

  1. Hier komt ie, Pjotr : http://www.belfort-group.eu/blogs/376

   Eerst graag op “videomededeling” klikken om de gesproken boodschap te beluisteren en dan even verder kijken naar de aanklacht en het uitgebreide rapport dat bij de aangetekende brief gevoegd is. Leesvoer !

   Verspreid dit maar zoveel mogelijk binnen je eigen netwerkje !

   Ikzelf ben één van de “belforters”, vandaar…

  2. Dankjewel, Ellen en geweldig initiatief van jullie als Belfort group.
   Is die brief ook naar Nederlandse verantwoordelijken gestuurd?

  3. Jawel Pjotr ! EN naar de nederlandse pers (+ 1500 individuele journalisten), EN naar de Europarlementariërs, EN naar de heren Coutinho en Osterhaus…

   Resultaat en/of reacties tot nu toe (na 7 dg) : de 4 “ennetjes”, nada/niente/noppes/niks, kortom nul-komma-nul, totaal doodgezwegen…

   Wél positieve reactie op de aspartaamproblematiek vanuit de SP (teken aan de wand toen iemand van de WHO me afgelopen mei “toevertrouwde” tijdens de Flu-Summit in Brussel : ze maken zich bv wel grote zorgen over het Ritalin-gebruik wereldwijd, maar zodra vaccinaties ter sprake komen… dit onderwerp is taboe).

   We zullen een barst moeten vinden om door dit cordon heen te kunnen breken. Er wordt driftig nagedacht…

 2. Hoe sluipend het gaat, het toevoegen van zo’n extra vaccinatie, bewijst het feit dat mijn zwangere dochter navraag heeft gedaan bij haar verloskundigenpraktijk (geen kleintje en goed aangeschreven). De verloskundigen wisten te vertellen dat alleen bij risico-moeders dit vaccin wordt ingespoten…. Jaja

 3. Ik heb geen bezwaar tegen de ‘klassieke’ inenting tegen DKTP maar dit riekt naar een stevige lobby van de vaccinfabrikant bij het RIVM. Wat is het nut om in te enten tegen een ziekte die maar 2 ziektes per 100000 personen kent? En die niet eens in de risicogroepen vallen.
  Inenten tegen Tetanus, Difterie en polio vind in daarentegen wel nuttig. Dat zijn ziektes die voor de komst van inentingen veelvuldig voorkwamen en waardoor je gewoon invalide raakte of dood ging. Dan vind ik het risico van een bijwerking opwegen tegen de mogelijke bijwerkingen.

  1. Het woord ziekte is een verdienmodel in zichzelf.
   Leer synchroon en a-synchroon waar te nemen en je taalgebruik er op aan te passen en je kikkert er razendsnel van op 🙂
   Al die kut-begrippen afkomstig van het fundament ‘ziekte’ zijn patronen afkomstig van 1 woord:
   ziekte.

   Kappen daarmee !!

   Een disbalans = een disbalans en patronen als tentakels in je denkende waarnemende ego-hoofd en deze nemen vervolgens alle potentie uit handen omdat het je:

   AANDACHT FRAGMENTEERT (Door dat Kut-Ego dat in WOORDEN alles kapot hakt en dus ook jezelf en het contact met de volledige omgeving ….en daarmee die fragmentatie en ‘ziekte’ zelf creeert !!)

   CRUIJFF legt dit al 40 jaar – om de haverklap vanuit zijn interactiegebied – uit; waarom zie ik hier nu nog steeds zoveel a-synchrone rotzooi in beeld voorbij komen ?

   Leer je verbale spectrum analoog/synchroon te lopen aan de functionele natuurkundige omstandigheden en hou op met: denken, hokjes, afgeleide patroontjes, en vooral:

   a-synchrone waarnemingen (meningen) delen in een gedeelde cirkel 🙂
   het is allemaal gefragmenteerde af-leiding !

   Draai het om & weet/besef dat een illusie en chaos creeeren door het ego zelf wordt gecreeerd 🙂

   Dit land is ernstig mentaal melaats; aparte breinen kennen autisme en autistisch waarnemen als bizarre hersen-aandoening en creeeren door hun communicatieve handicap(s) (domheid) zelf de resonerende effecten zoals ze zich manifesteren.

   Ik heb er helemaal genoeg van dat deze fundamentele kennis niet als uitgangspunt wordt genomen alvorens er inhoudelijk ergens bij wordt stil gestaan cq wordt gereflecteerd cq aandacht wordt besteed.

   Een serieuze poging om tot verbeteringen te komen vereist ook een helder werkend ego met helder taalgebruik dat zich extrinsiek heeft gezuiverd omdat het zich intrinsiek heeft aangesloten.

   Kom op zeg 🙂

  2. Laat je lekker injecteren tegen de spoken (verbogen informatie ?) in je hoofd 🙂 Denk je dat het je gaat helpen ?

   Of gaat het injecteren gebeuren omdat er des-informatie in jouw systeem is ge-injecteerd voorafgaand aan deze behoefte aan extrinsiek injecteren ?

   Zullen we de oorsprong van alles eens onder ogen komen alvorens we onze mening (in dit geval injecteren tegen/door een mening) delen ?

   Want dat; dat is de echte focus 🙂

   Zoek de vout !

  3. En begrijpend vermogen over informatie & communicatie kent 1 essentiele crux voorafgaand aan alles:

   Een brein dat zijn/haar schakende communicatie-mogelijkheden (visualiseren en patroonherkenning en ego en nu-aanwezigheid) heeft uit-ge-balanceerd 🙂

   Dat is een fysio-logische ontwikkeling die het ego aan de buitenkant de vorm kan geven zoals het aansluitend gewenst is.

   Synchroniseren kent vele aspecten die een sterk natuurkundig besef kent (fysieke geborgenheid en eenheid) van de ‘echte omstandigheden’ cq de wil om daarmee in contact te willen staan en onderscheid maakt tussen de door mensen bedachte omstandigheden die een virtuele werkelijkhed (mentale beleving) is.

   Onderscheidend vermogen alvorens je je bemoeit met andermans zaken in een gedeelde cirkel die door chaos en wartaal continu door het ego (hokjes & woordjes door cognitief denken) wordt versplinterd.

   Dat zou nu het meest gewenste zijn; mensen die hun gezonde verstand (weer) kunnen gebruiken in plaats van in meningen blijven hangen en lopen te janken dat een injectie soms wel en soms niet goed zou kunnen zijn;

   Rot nou eens op uit beeld en neem een flinke shot in je eigen huiskamer en val mij/ons niet meer lastig met je dwaze onvolkomenheden vanuit je beperkte waarnemende vermogens omdat je je niet hebt laten informeren maar liever je mening wilde laten horen omdat je – ze horen bij elkaar – in een informatieve ego-disbalans verkeert 🙂

   Zo; dat lucht op ! (overigens was/is deze tekst ook/vooral heel nadrukkelijk aan mijzelf gericht !!)

  4. Om een additioneel stellingskenmerk er aan toe te voegen zodat – hopelijk – mensen een keertje gaan begrijpen hoe krom alles al ligt/lag:

   Onderwijs & scholen zijn eveneens een uiting van disbalans.

   Het krankzinnige aan onderwijs (afgezien van alle inhoudelijke rotzooi) is de verplichting ervan; het suggereert dat een mens niet zelf alles zou kunnen weten cq zou kunnen ontdekken. Die kromme aanname is dus al aanwezig op het moment dat een mens – in dit land – zijn eerste stapjes zet.

   Als je de (uitgangs-)stelling als speler niet volledig doorgrond hebt dan loop je ernstig risico om je waarneming al helemaal scheef te laten lopen nog voordat je ook maar je mond hebt laten praten 🙂

   Eerst de stelling volledig doorgronden alvorens je een mening vormt lijkt mij voor de meeste mensen die zich in een mening laten horen – euh – geen overbodige luxe 🙂

   Informatie aangeleverd in een fase dat een mens als een kind werd behandeld ? Berg je dan maar over alle des-informatie die er later weer uitloopt 🙂

   Disbalans en troep en chaos en meningen en ………… 1 gore rotzooi aan kots en bagger !

   Moet ik nog even doorgaan of valt het schaak-kwartje inmiddels goed binnen ?

   Want mijn geduld ? Het is echt, helemaal OP 🙂

  5. @yge visser, Het is me niet helemaal duidelijk wat je met deze teksten bedoeld, misschien is mijn IQ te laag, maar ik ben het spoor bijster na elke eerste zin!

  6. Ik ben ook regelmatig de draad kwijt. Vraag me zelfs af of die er ligt überhaupt.. Zoek al naarstig naar iets roods..

  7. Ook de DKTP vaccinatie is een overbodige.
   Kijk eens op de site van de NVKP of lees eens “ziekten en vaccintaies nader bekenen`
   en je zult begrijpen dat ook hier onnodig geld wordt uitgegeven en immuunsystemen worden belast.

  8. Ook de DKTP vaccinatie is een overbodige.
   Kijk eens op de site van de NVKP of lees eens “ziekten en vaccintaies nader bekenen`
   en je zult begrijpen dat ook hier onnodig geld wordt uitgegeven en immuunsystemen worden belast

 4. Als balans het uitgangspunt is
  is
  disbalans hetgeen tot injecteren leidt.

  Ziekte-denken ligt ten grondslag van een statische lineaire vorm-interpreatie van disbalans. Het is het geheugen (informatie & beoordeling over waargenomen disbalans) dat loskomt uit het verleden en openstaat voor oplossingen van disbalans of niet.

  Enkel in de abstractie van het zuivere gevoel is de oplossing te vinden; anders wordt het een woordenstrijd en dat = een verdienmodel & dus blokkade in zichzelf 🙂

  Mensen die bovenstaande niet begrijpen vormen altijd zelf de disbalans en creeeren zelf de zich herhalende ‘ellende’ (logische neveneffecten) in hun cirkels.

  Uit beeld daarmee, pas dan kunnen we weer echt inhoudelijk praten (waarneming delen in plaats van een disbalans in geheugenwerking met elkaar laten botsen & continuerende chaos creeeren) met elkaar 🙂

  Leer je taalgebruik op te schonen; je ego (informatie) knapt er van op en je wordt weer helder aanwezig en: je hebt je zuivere aandacht er weer bij 🙂

  Kansloos waarnemen = meningsgeorienteerd zijn afgesteld door een disbalans tussen het ego (denken over delen van de stelling in plaats van continu waarnemen) en jezelf.

  De functionele (& confronterende ?) feiten over kennis, informatie en communicatie, kleine keuteltjes 🙂

  NEEM AFSTAND VAN DE ON-ZINNEN DIE IN ONZE TAAL ZIJN BINNENGESLOPEN & ALS BEVESTIGINGEN VAN INCORRECT GE-INFORMEERDE EGO’s (Verbogen WaarNemingen omgezet in Statische Meningen) KUNNEN WORDEN GE-INTERPRETEERD 🙂

  Mensen, mensen; als iedereen nou eens zou begrijpen wat het ego echt (functioneel) is en wat het met je verbale spectrum doet en dus met je waarnemende vermogens; dan zijn we zo thuis 🙂

  1. Het verbale taal-spectrum (onderdeel van het ego) is een reflectie van marketing & pr cq een persoonlijk geheugen wat maar al te vaak in grote disbalans haar waarnemingen pleegt te doen 🙂

   Ik zeg al jaren dat we het groene boekje maar eens op de brandstapel zouden moeten flikkeren enne; weer normaal gaan (leren) praten 🙂

   Sodeflikker toch op met al die illusionaire gecreeerde mentale rand-verschijnselen als gevolg van disbalans binnen het waarnemende spectrum van de mens die een ego heeft die AANSLUIT of de waarneming AFSLUIT

   Klojo’s 🙂

  1. Zit ik me net te bedenken, is dit niet gewoon kindermishandeling? Ik bedoel, ongevraagd rotzooi inspuiten, het kind kan zelf niet ja of nee zeggen! En dan is het toch mishandeling?

  2. In tegenstelling tot een aantal Amerikaanse staten (!!!) is het in NL niet verplicht (= Engels: mandatory). In de VS komen kinderen dan niet eens meer op school, omdat ze ongevaccineerd een gevaar zouden vormen voor andere, WEL-gevaccineerde kids..
   Schandalig.
   Maar goed, je kunt in NL dus niemand voor het gerecht slepen, omdat jij VRIJWILLIG je kind laat vaccineren. Ook al doet het consultatiebureau e.a. het voorkomen dat de wereld vergaat als je het niet doet..! Voor het gerecht kan wel, als ze je vals informeren, en/of je kind schade berokkenen. Dát dien je dan natuurlijk aan te tonen, met een zg. omgekeerde bewijslast.. Want het is ‘wetenschappelijk’ safe om kinderen deze spuiten te injecteren, dus als jij vindt dat je kind schade heeft opgelopen: prove it!

  3. @Mb, zie je hoe ziek die Amerikanen zijn? Niet alleen fysiek erg ziek, maar ook psychisch heel erg ziek. Ik ben er 3 maanden geweest en ik heb me verbaasd over de denkwijze van de Amerikanen, beter gezegd niet-denkwijze, want gehersenspoelde Amerikanen. Ik heb er wel bewust levende en weldenkende mensen ontmoet, maar ook zij zeiden tegen mij dat ze zich schaamde voor Amerika en dat er maar weinig Amerikanen zijn die zien hoe een en ander in de vork steelt. Maar de meesten waar ik contact mee heb gehad willen niets weten over wat Amerika uitvreet, ze zijn absoluut ervan overtuigd dat Amerika HET LAND is en er geen betere bestaat. Zij zijn oppermachtig en wij zijn jaloers op hen. Maar ja, wat wil je, vanaf de kleuterschool worden ze met hand op de borst, iedere dag met de vlag, de president en het volkslied geconfronteerd en dit totdat de jeugd de universiteit verlaat en verder in instituten en clubs etc. Ookhoor je overal waar het maar kan (op televisie, radio en festiviteiten) IT’S REAL AMERICAN!!! Maar ja, wij zijn ook aangestoken door het Amerikaanse virus en dat is heel heel erg; als daar nou een vaccin tegen te verkrijgen is, ja, dan denk ik dat het wel effectief zou kunnen zijn om een groot deel van de bevolking in te spuiten, liever plat spuiten denk ik maar zo. Oeps, wat zeg ik nou?

 5. Nederland : De Wet op de Geneeskundige BehandelingsOvereenkomst (WGBO)‏
  http://www.nivel.nl/oc2/page.asp?PageID=431
  Informatieplicht
  Uitgangspunt is dat de hulpverlener de patiënt die informatie geeft die de patiënt nodig heeft om zelf op een verantwoorde manier beslissingen te kunnen nemen over zijn gezondheid. Dit betekent dat de hulpverlener de patiënt duidelijk moet informeren over de aard en het doel van het onderzoek of de behandeling, de risico’s en de eventuele alternatieven.

  Toestemmingsvereiste
  Voor iedere geneeskundige behandeling is toestemming van de patiënt vereist. Zonder deze toestemming kan de hulpverlener geen behandeling starten of voortzetten. Als de patiënt dat wil, legt de hulpverlener schriftelijk vast voor welke verrichtingen de patiënt toestemming geeft. Bij niet-ingrijpende verrichtingen mag toestemming als gegeven worden verondersteld.

  Als voorbeeld bijsluiter HPV-vaccin (en dit geldt voor àlle vaccin-bijsluiters) :
  “Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u/uw kind dit vaccin krijgt toegediend”.
  De Europese richtlijnen raden ouders en kinderen dringend aan zich eerst via de bijsluiter te informeren over de samenstelling en bijwerkingen van het vaccin. De arts en/of verpleegkundige zullen de meisjes vóór het inenten de volgende vragen moeten stellen (aanbevolen in bijsluiter):
  – of ze allergieën hebben
  – of ze koorts hebben
  – of ze een bloedingsstoornis hebben (bv hemofolie)
  – of ze minder weerstand hebt door een aangeboren stoornis/ziekte of een hiv-infectie
  – of ze draagster zijn van een hpv-virus
  Worden deze vragen standaard gesteld ?

  Doet me nu opeens denken aan het momenteel aan gang zijnde massale inenten door Artsen Zonder Grenzen tegen mazelen in de derde-wereldlanden.. “Vroeger” (maar één generatie geleden) kon geen arts het vanuit zijn beroepsethiek verantwoorden om een doodziek, op stervens na dood, kind te vaccineren; iets om bij stil te staan ?!

 6. Voor geïnteresseerden:
  In Australië wordt er naast de vaccinatiemethode een alternatieve ziektepreventie-methode erkend.Namelijk immunisatie middels homeopathie.
  Er is al heel lang ervaring met de homeopathische preventie, inmiddels is er voldoende ervaring en onderzoek, ook bij grote groepen gedaan om dit systeem als een verantwoord alternatief aan te bieden.
  Vooral de Australische homeopaat Isaac Golden heeft uitgebreid onderzoek naar dit systeem gedaan en is op een onderzoek naar 20 jaar toepassing van HP gepromoveerd.

  Via de volgende link kun je meer lezen over de achtergrond van HP,
  http://www.homstudy.net/research/index.htm

  De effectiviteit is vergelijkbaar met de reguliere vaccins, dwz dat rond de 90% de ziekte niet krijgt, maar zonder alle negatieve gevolgen van de reguliere vaccins en met minder complicaties als de ziekte toch wordt doorgemaakt. Ook is de algehele gezondheid van HP kinderen beter dan met andere vormen van preventie.

  Onze dochter heeft geen vaccinaties gehad en wij passen deze methode toe.

  Nog meer info hierover:

  http://accessnaturalhealing.blogspot.com/2009/08/dr-isaac-golden-explains-homeopathic.html

  en

  http://hpathy.com/homeopathic-interviews/dr-isaac-golden/

  en

  http://www.homstudy.net/

  groetjes Judith

 7. Hoewel ik het geweldig vind dat er kritisch wordt nagedacht over het vaccineren (en zo te merken veel andere zaken) vind ik de ronduit agressieve en oordelende toon in veel van de reacties bijzonder afdoen aan enig gevoel van integriteit die lezers van deze website waarschijnlijk juist zo hard roepend willen claimen.

  1. Tja Karina, deze toon vergt inderdaad en waarschijnlijk enige verklaring. In principe ben ik het helemaal met je eens, betreffende de integriteit van uitspraken, die vraagt om afstand, neutraliteit.
   Ik vraag je van de kant van WantToKnow hoe lang je hier op deze site al artikelen leest over vaccinaties. Wanneer je dat nog niet zo lang doet, vraag ik je vriendelijk via de zoekmachine, of gewoon via de wolk, onderaan de homepage, eens een aantal van deze artikelen te lezen.

   De ongelooflijk maffia-achtige praktijken, waaraan Big Pharma zich schuldig maakt, in de onverdroten oorlog om geld, macht en onderdrukking, blijkt uit bijna alle artikelen. Of het nu gaat om het vervalsen van onderzoek, het ‘bedenken’ van kwalen, waarvoor vaccinaties of andere medicijnen dienen te worden toegediend, het bewerken van (huis)artsen en potentiële patienten, tot het vervalsen van onderzoeksresultaten en het bewerken van politici..!!
   Karina, ik snap je opmerking, maar voor mij, als ‘moderator’ van WantToKnow, heeft Big Pharma GEEN ENKEL krediet meer..! Het is werkelijk hartverscheurend als je kijkt hoe in de VS babies worden platgespoten met vaccins. Ik raad je aan het werk van Tinus Smits (ook hier op de site volop aanwezig) eens te raadplegen.

   Maar ik zal je 1 artikel tippen, op basis waarvan je hopelijk een beetje de tone-of-voice van de reacties van mensen onder bijv. dit artikel kunt plaatsen. Lees DIT ARTIKEL eens helemaal door en je zult naar mijn mening volledig begrip hebben voor de ‘agressieve en oordelende’ toon van veel reacties. Klik vooral ook op een aantal van de links, die onderaan het artikel staan. Ik kan me niet voorstellen dat jouw standpunt inzake je begrip voor de ’tone-of-voice’ van de reacties hier op de site, NIET zal veranderen.
   Ik heb -zoals gezegd- begrip voor je opmerking, maar die is m.i. volledig misplaatst. Veel bezoekers hier op de site, wéten waarover ze praten..!

   Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je mensen/bedrijven moet ver-oordelen, maar je mag o.b.v. de vele, vele feiten en wetenschappelijke bewijzen, wel degelijk oordelen. Dat is echter mijn mening, en die geef ik graag voor een betere.

 8. Bij het ziekenhuis waar ik werk hangen de lijsten alweer op voor de komende griep vaccinatie en dan wordt er bijgezegd als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor de patient!!! Hoe dan ook ze willen je injecteren ( misschien onwetenheid) of misschien dat de fharma industie flinke bonussen geeft ! Ik zelf denk het laatste want vertrouw niemand meer ! Alles gaat om geld ! Nou over mijn lijk laat ik me injecteren ! Overigens heb ik gelukkig veel mensen kunnen overtuigen van de belachelijkheid van deze vaccinaties ! Veel artsen hebben ook nee gezegd vanwege hun eigen onderzoek en laten ook hun eigen familie niet injecteren dus……. ja wat moet ik nog meer zeggen !
  Groetjes

 9. Schandalig al die vaccins en of ze goed zijn ik betwijfel het.
  Mijn zoontje heeft pas met 6 maanden zijn eerste prik gehad.
  De dktp plus de heb B die er bij in zit en de hib in 1 prik.
  Ik wilde de Heb B niet geven maar er is dus geen keuze belachelijk gewoon.
  De pneu krijgt mijn zoontje niet en de menningokokken ook niet.
  Die prikken heeft mijn eerste zoon ook niet gehad.
  Hij krijgt met 9 maanden pas zijn tweede prik eerst goed herstellen van de eerste en ik moet zeggen gelukkig had hij nergens last van en is hij nog steeds het zelfde vrolijke kereltje anders was de eerste ook gelijk de laatste geweest.
  Na de 9 maanden krijgt hij misschien met 1 jaar de derde maar waarschijnlijk niet omdat die twee voldoende moeten zijn.
  De BMR krijgt hij ook niet met 14 maanden als hij die krijgt dan krijgt hij ze los van elkaar en ook met 3 maanden tijd er tussen.
  Dan hoeft hij maar van elk 1 prik dus krijgt hij in totaal 5 prikken in plaats van die grote hoeveelheid die ze standaard geven.
  Zo is mijn kind voldoende beschermd maar dan nog het geeft geen uitsluitsel je kind kan altijd nog mazelen krijgen of de bof of rode hond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.