Advertentie

‘Ingo Swann revisited’..


Jan Smith
Jan Smith

Na lange tijd hadden Jan Smith en ik weer eens een mooie ontmoeting. Niet dat de vorige ontmoetingen dat niet waren, maar het gaat vooral om de klemtoon te leggen op ‘lange tijd’… Een beetje uit elkaar gegroeid, tijd voor onszelf nodig. Kennelijk ook nodig om niet téveel op elkaar te gaan ‘hangen’. Maar we zijn beiden blij om elkaar weer te kunnen huggen en sámen te gaan werken. En daar ben ik hartstikke blij mee, want Jan heeft het nodige in zijn mars, waar ik graag ruimte voor maak. Zo is hij bijvoorbeeld verantwoordelijk’ voor de aandacht aan Susan Joy Rennison in Nederland. Zijn artikelen hier op de site over SJR, zijn nog steeds indrukwekkende vertaal- en focus-exercities..

Jan Smith is dus weer terug, als vertaler, maar vooral als redactielid. En nogmaals: tot grote vreugde van de mensen achter WantToKnow.nl/.be! We laten hem graag aan het woord in zijn eerste verhaal. De aandacht naar Ingo Swann. Wie? Nou, dat legt Jan zelf wel even uit..
“Vandaag hadden Guido en ik na lange tijd weer eens een persoonlijke ontmoeting om van gedachten te wisselen over mijn bijdragen aan deze website. Een van de onderwerpen die we bespraken betrof mijn vertaling van het boek van Ingo Swann ‘Penetration’ die in 2011 op WantToKnow.nl werd gepubliceerd…”

x

* * *

x

‘Ingo Swann revisited’

x

2014 © Jan Smith

x

Paragnost Ingo Swann vertelt over zijn ervaringen met remote viewing voor een VS-geheime-dienst.
Paragnost Ingo Swann vertelt over zijn ervaringen met remote viewing voor een VS-geheime-dienst. Welke werd hem niet duidelijk gemaakt. Je leest er alles over in de vertaling door Jan Smith in de exclusieve vertaling van zijn boek ‘Penetration’ hier op de site.

Destijds maakte dit boek van Ingo Swann, een van de grote deskundigen ter wereld op het gebied van remote viewing, diepe indruk op mij. In het kort kwam zijn verhaal erop neer dat hij door zijn wetenschappelijk werk op het gebied van de parapsychologie en met name op het gebied van remote viewing, op enig moment door een Amerikaanse geheime dienst wordt benaderd.

Ze geven hem een aantal coördinaten op, zoals tegenwoordig in Google Earth, en hij moet beschrijven wat hij daar ziet. Zo bezoek hij op telepathisch niveau eerst wat locaties in de VS, gevolgd door een paar bezoeken aan de gebouwen van de Russische geheime dienst, enzovoort. Maar dan gebeurt het dat hij coördinaten opgegeven krijgt die hem op de Maan brengen. Hij is daardoor erg geschokt; zijn begeleiders daarentegen zijn erg opgetogen en willen dat hij doorgaat met het verschaffen van informatie die hij ‘ziet’.

Hij beschrijft tijdens meerdere opeenvolgende sessies wonderlijke constructies zoals grote lichtmasten, geluid dat door reusachtige generatoren wordt voortgebracht, supergrote voertuigen die bandensporen achterlaten in het maanstof en in en uit tunnels rijden en menselijke gedaanten in overals zonder helmen of zuurstofmaskers. (Je kunt het hele Nederlandstalige boek nog steeds hier op de website lezen)

Eerlijk gezegd dacht ik in eerste instantie te maken te hebben met weer zo’n uit de speelse geest van een futuroloog ontsproten pennenvrucht. Het was immers uitgesloten dat er überhaupt mensen op de maan aanwezig waren, anders dan die paar Amerikanen in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw.

Maar gaandeweg het vertalen raakte ik diep onder de indruk van de wetenschappelijke bewijzen die het avontuur van Ingo onderbouwden, welke werden aangedragen door deskundige buitenstaanders en ik moest mijn vooroordelen over hem drastisch bijstellen.

Ingo Swann was een zeer vooraanstaand wetenschapper die in de wereld van de parapsychologie veel aanzien genoot en door velen op handen werd gedragen. Hij werd alom geëerd om zijn grote mate van deskundigheid en werkte tot ver na zijn pensionering mee aan het ontwikkelen en instrueren van militair personeel op het gebied van remote viewing. Hoge functionarissen in het Pentagon en het Witte Huis was er niet happig op om met hem te gaan lunchen, bang als men was dat hij tijdens het eten hun gedachten kon lezen, zo leert ons een van de vele anekdotes omtrent zijn persoon.

En dan plots, tijdens onze lunch vandaag, vertelt Guido mij dat Ingo Swann vorig jaar is gestorven. Ik was er even stil van. En het heeft me ertoe gebracht hier op deze wijze zijn verhalen, deskundigheid en geloofwaardigheid nogmaals te onderstrepen.

 * * *

‘Een van de indrukwekkendste prestaties betreft de parapsychologische reis die Swann samen met collega Harold Sherman ondernam naar de planeten Mercurius en Jupiter vlak voor de lancering van de eerste satellieten ‘Mariner 10’ en ‘Pioneer 10’ in 1972. De wetenschap had er geen idee van wat de mens op een dergelijke reis te wachten stond en de satellieten moesten hierover informatie verschaffen.

De originele cover van het boek, waarvan je hier de vertaling lees. Uit de jaren 1990
De originele cover van het boek, waarvan je hier op de site, de vertaling van de hand van Jan Smith kunt lezen. Uit de jaren 1990.. (klik voor lead)

Ingo Swann beschreef tijdens de parapsychologische sessies verschijnselen die hij waarnam in de onmiddellijke nabijheid en zelfs op het oppervlak van beide planeten die hij nooit ergens had kunnen lezen. Over Mercurius liet hij optekenen dat er sprake was van een atmosfeer, een magnetisch veld en van een aurora-achtige gloed.

Tien weken later werden zijn waarnemingen bevestigd door de voorbijvliegende Mariner-10, die overigens geen bewijs kon leveren voor de verbazingwekkende mededeling van Swann dat er sprake was van primitieve plantengroei op de planeet, de afstand van Mariner tot Mercurius was daarvoor te groot.

Over Jupiter vertelde hij dat deze planeet beschikte over een zeer giftige en ijskoude atmosfeer. Hij zag kleuren als violet, vele tinten groen, geel en rood als in een spetterende vuurwerkshow. Hij nam reusachtig hoge windsnelheden waar en voelde zeer krachtige magnetische krachten.

Acht maanden later werden al zijn waarnemingen door Pioneer-10 bevestigd. De reis naar Mercurius vond plaats in zijn appartement in New York werd begeleid en opgetekend door parapsychologe Janet Mitchell, destijds verbonden aan The American Society for Psychical Research. De sessie werd op band opgenomen en de tekst werd ruim voor de fly-by van Mariner-10 gepubliceerd.

Swanns parapsychologische trip naar Jupiter werd begeleid en vastgelegd door Dr. Harold Puthoff en Russell Targ, beide senior researchers aan het vooraanstaande Stanford Research Institute in Californië. Later verklaarde Ingo Swann dat beide buitenlichamelijke ervaringen (Out of Body Experiences) voor hem zeer verhelderend waren geweest. “Terwijl ik op die planeten was, bleef ik mij volledig bewust van mijn eigen zintuiglijke waarnemingen. Ik was echt daar! En wat ik voelde was levensecht. Alles wat ik waarnam was levendig en schitterend.”

* * *

Als eerbetoon aan deze bijzondere man, Ingo Swann, een integer mens, beveel ik je hier nogmaals zijn boek ‘Penetration’ van harte aan. Het was een plezier voor me het te vertalen! Ik ben stellig van mening dat wij zijn ervaringen en beweringen zeer serieus mogen nemen en in de context te plaatsen van de onthullingen door Edward Snowdon over de VS-buitenaardse Agenda: HIER op de site. En andere publicaties over dit onderwerp, zoals het opzienbarende verhaal over Moongate dat in 2011 hier werd gepubliceerd..

29 gedachten over “‘Ingo Swann revisited’..

 1. Remote viewing, in de bergen in noord Pakistan, wonen indo Europese Arian volkjes, overblijfselen van een eens rijke civilisatie, nu omringt door door domme dogmatische psychopatische pseudo Moslims, die alleen maar het vermoorden en verwoesten in hun denken hebben, deze minuscuul kleine groepjes kleurijke mensen, moeten het nu ontgelden!
  Laten we alstublieft ons bezig houden met onze wereld wat daar nog van over is, om te beschermen wat ons aan het hart ligt, die verre planeten blijven wel draaien ook zonder ons, al dat geklote met van die opgeblazen onbenullige onderwerpen, brengt ons van ons echte menselijke spoor af, en dit met opzet wel te begrijpen.

  1. @Berend

   Misschien heeft Jenne het over project ‘Ingo $wann’, dat was iets met een reactie tussen een particle, ik geloof de ‘moron’, en het natuurlijke bilateraal girale veld als ik me niet vergis.. 🙄

  2. Jerry, nee ik heb het niet over dat project van debielen die zich alles aan laten leunen, als het maar in hun denk en verwachtings straatje past.
   Het internet is het paradijs van Guru’s die parasiteren op de onwetendheid met een grote dosis goedgelovigheid, van al die boeken en verhalen is nog nooit iets uit gekomen of feitelijk bewezen.
   Het zijn fantasie volle hyphotesis, soms leuk om te lezen, maar niet om als werkelijk gebeurd aan te nemen.
   Maar mijn devis is, een ieder kan met zijn weten doen wat hij wil.
   Het feit van het moment dat een mens zich bewust wordt, van zijn zijn, zijn bewust zijn dus, wordt door sommigen waarschijnlijk nooit beleefd.

  3. Jah, dat is waar Jenne van die Guru’s, meestal moet je je naar de top klauwen maar de new age sjamaan heeft een betere oplossing gevonden namelijk; vorm gewoon een hiërarchie onder je, creëer je eigen leer en je bent gelijk expert, doe er ook nog iets bij met God en je zit gelijk aan zijn rechterhand! er voelt zich altijd wel iets of iemand tot je aangetrokken, en bingo, de bilateraal girale Guru is geboren! 🙂

  4. Onderwerpen, onderwijzen, onderdrukken, onderdanen, onder-houden…..the way to stay on top 😉

  5. fantastisch stukje new age hypocrisie http://www.youtube.com/watch?v=2zTgZctIeXI , vooral bijzonder genoten van Neale’s frank en vrije bekentenis ’that he doesn’t care about anyone in the audience at all’! wat ze klaarblijkelijk amusant schijnen te vinden en misschien zelfs wel bevallig^^, en dat na gepresteerd te hebben ‘het’ te begrijpen net als Eckhart, maar hij leeft het niet.. (let eens op zijn smoelwerk!) daarna is het weer ETjes beurt om er wat mindlessness in te masseren! 🙂

 2. Berend, ik ga deze Swann niet beoordelen of veroordelen, maar ik heb genoeg over deze onderwerpen gelezen waar door ik hier aan twijfel.

  Daarom geef ik aan dat er zoveel SF onderwerpen in de wereld worden gebracht om de echte onderwerpen onde te sneeuwen.

  Het denken dat het kleinste levende wezen op planeet Aarde, in wezen meer in zich heeft van vernuft en zijn, als welke planeet ook.

  Met de nieuwste ontwikkelingen in de cold fussion komen we steeds dichter bij het ruimte reizen, maar of wij hier iets als mensheid mee opschieten ?

  1. Over tijd gesproken… zit meer in mn vrije tijd in het ziekenhuis dan ik et vrijwillig behoor te zitten. Gewoon elke avond last van een lekkende buikkathederslang… Ben de tel kwijt aan ut raken…

  2. Hé PAUL, ja dat is een andere realiteit, valt mij mee dat je nog zin hebt om hier te reageren, ja ik ken dat probleem een oude vriend van mij, hij is jammer genoeg al heen gegaan, hij heeft meer als nou ik denk twintig jaar zo’n probleem gehad, van tijd tot tijd een rottigheidje, maar goed je moet er mee leven, nou volgens mij heb je courage genoeg, vriendelijke groet, zit met al die rottigheid op deze wereld, en ieder één leeft maar door als of er niets aan de hand is, als jonge kinderen voor het plezier in het openbaar gewurgd worden, nou ik weet niet of dat wel allemaal kan in mijn wereld, begrijp je.

  3. Paul,
   Heel veel sterkte!!!
   Wat een ellende allemaal zeg…
   Op betere tijden, en wel nu verdorie.

  4. Dank je wel Anna11

   Het is gewoon een ‘humpty bumpty chew chew road’ om af te leggen. Gaan waar jezelf nog niet eerder aan hebt deel genomen, elk ondwingbaar probleem probeer je zo vrolijk mogelijk op te lossen zonder angst. Voor je het weet ben je ineens een levende legende.

 3. Berend, al zijn créatisch uitgevoerd zonder zijn super visie liepen uit op mall function, met fenomeen Guri Keller is het het zelfde bewezen frauduleus, Martin Gardner heeft hier boeken over geschreven, en precies uigelegt hoe het wordt gedaan!
  Maar het zit heel intelligent in elkaar met een groot stuk mathematica er in verwerkt.

  1. Jenne,
   Dit alles speelt al een eeuwigheid.
   Worden we nu eindelijk eens zo bewust dat dit alles ophoud?
   Wat ik verbijsterend vind is idd dat iedereen doet alsof er niets aan de hand is.
   Dit kan alleen in Nederland Vlakland.
   Alles onder het tapijt, mits ie vlak blijft liggen.
   Geologisch hebben we een voorsprong…

  2. Hallo AnnaII, natuurlijk is elk mens nieuwsgierig, en al die verhalen zijn soms erg boeiend, en in wezen is natuurlijk alles mogelijk wat een mens zich maar kan laten invallen.
   Ben er van overtuigd dat we niet voor het eerst als mensheid hier zijn aan geland, niet dat ik direct aan een enorme vernieteging denk, maar moet toch wel eens aan Sodomme & Gamorra denken, persoonlijk zou ik er direct voor zijn als al die wezens die het uiterlijk van een mens hebben maar de geest van een dier zouden worden opgeruimd.
   Heb veel SF boeken gelezen echt mooi en boeiend, maar al die charlatans die ons voor idioten verslijten, nou nee, daar verzet ik mij tegen, en bevecht dit ook, maar sommige vinden het heerlijk, die zwemelen er bij, ze zoeken hun vertier in leugen en bedrog.
   Groetjes maar weer beste Dame!

  3. Jenne,
   Daarom ben ik voor tevens voor devolutie:
   Dieren zijn menswaardiger dan vele mensen in een gestoorde ontwikkelingsfase die doet denken aan terugkeer naar de beesten, dus dieren…

  4. @Jenne ik moest ineens denken aan gisteren. Ik was bij Paul4.7 en die had het over dat eigenlijk iedere grote civilisatie in de geschiedenis op hun hoogtepunt vernietigd werdt in wat voor vorm of reden dan ook. Wat staat ons te wachten? Wie zit er aan de knoppen? De ’tijd’ zal het ons vertellen.

  5. Halo ODETTE, goed dat je Paul troost brengt in deze moeilijke periode voor hem.
   Ja het is natuurlijk niet helemaal bewijsbaar, maar dat onze planeet al heel veel verschillende civilisatisch heeft zien passeren, om wat voor reden dan ook, na de grote komeet inslag van zo’n 65 Millioen jaar geleden waren er nog 20 000 menselijke individuen over, een Klein ziektetje had genoeg geweest en wij waren er niet geweest.
   De Engelsen hebben het altijd over Weels in Weels, in elkaar draaiende cyclussen, an komen en een gaan, ik geloof niet dat wij er persoonlijk iets aan kunnen doen, het is de grote mannipuleur die de créateur heeft vervangen.
   Groet!

  6. Ja jenne, Odette komt regelmatig bij me een bakkie troost doen, dat is geen moeite maar juist een makkie om er eentje te zetten in dezer lesser tijd.
   Civilisatie is net als de mens gericht om onder te gaan, de ziel van het land blijft bestaan bij menig onderzoeker en mens die graag zich verslind in ouden materie. Hoe was het wel en wee van toen, zelfde leed als wij nu vergaren in dezer tijden van kommer en kwellen?! Nee eigenlijk van het zelfde laken en pak, waar de vijand al weer stond te trappelen om al het opgebouwde ‘goeds’ weer afhandig te maken door exentrieke lui die met wrok graag je het licht niet in je ogen willen gunnen. Elke geschiedenis zal zich blijven herhalen al is het besproken woord geheel weer anders in te vullen. Dat geldt eigenlijk ook voor gezondheid, zolang je dat zelf niet kan veilig stellen dan zal je altijd het proefkonijn van de ander moeten wezen om het weinige stukje kwaliteit van je leven om te zetten naar kwantiteit. Men kan dan niet eens over grenzen heen komen laat staan je te willen helpen zoals je het zelf aan raakt, laten we gelijk dan alle medische missers maar vergeten. Jet is eerder een switch die we nu aan het ondergaan zijn.
   Kom ook eens langs voor een warm bakkie met troost, jenne (koekje erbij? nee? dan krijg je er twee)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.