Advertentie

Kinderdraaimolen als watermolen..


playpumpWist je dat in de ‘3e’ wereld er per jaar zo’n 40 miljard uur wordt besteed aan het halen van water? Een klus die meestal door vrouwen en kinderen wordt gedaan. 80% Van alle ziektes in ontwikkelingslanden wordt daar verspreid door slecht water en dat resulteert weer in zo’n 6000 doden per dag!

Huiveringwekkende cijfers!

Daarom is dit prachtige systeem, een systeem van ‘dat-dat-nou-niet-eerder-bedacht-is’, een schitterende uitkomst. Een kinderdraaimolen die met speelse kinderarbeid wordt aangedreven en zo’n 1400 liter water per dag oppompt..! Wauw.. Het systeem werkt als volgt:

Ik krijg hier dus zowat een brok van in mijn keel.. Spelenderwijs waterpompen, wat een uitvinding. Doordat vrouwen nu veel meer tijd overhebben op een dag, zijn ze in staat een groentetuintje te verzorgen en de kwaliteit van leven te verbeteren. En zoals je ziet is een tijdje niet draaien, helemaal niet erg, omdat het reservoir genoeg water bevat voor een aantal dagen.

Hoe het draaimolensysteem werkt..
Hoe het draaimolensysteem werkt..

Bovendien is het systeem te koppelen, door meerdere draaimolens te koppelen. Hier vind je de website van ‘Playpumps International’, waar je het hele verhaal kunt lezen en evt. een donatie kunt doen. ‘Mary go round’, zou ik zeggen..!

 

Kijk op deze lead voor meer info: HIER

Spelenderwijs de watertoren vullen.. Het lijkt wel een sprookje!
Spelenderwijs de watertoren vullen.. Het lijkt wel een sprookje!