Advertentie

Samenspraak #2, met 2 gasten en met jou?


 

spiritual ecological awareness Fritjov Capra

x

De laatste ‘samenspraak’ -van december 2013- lieten we je HIER zien. Dat was een boeiend gesprek tussen, Marcel Messing, Désirée Röver, Peter Vereecke, Aat de Kwant en Marianne van den Dungen. Een gesprek waarbij ieder zich voorstelde en zijn of haar rol in de alternatieve media toelicht. Je kunt nu je hart ophalen, want er is weer een nieuwe ‘samenspraak’.. En die kun je hieronder zien; over o.a. economie en duurzaam leven.

Schumacher Hou het KleinMarcel Messing nam het initiatief..
Als initiatiefnemer van de totstandkoming van deze ‘samenspraakgroep’ willen we je toch nog graag Marcel Messing (1945) even voorstellen. Hij studeerde antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap, was o.a. stafdocent en decaan in het HBO, wetenschappelijk medewerker van de Bibliotheca Philosophica Hermetica in Amsterdam en adviseur van de IKON-televisieserie ‘Via Mystica’. Van 1991 tot 2001 woonde hij in de Franse Pyreneeën (Ariège), waar hij onderzoek deed naar de geschiedenis van de Katharen, excursies begeleidde en verdiepingsweken gaf. Marcel is ook regelmatig te gast bij diverse radio-programma’s en hij is ook medewerker van de tijdschriften ‘InZicht’ en ‘Prana’.

Een nieuwe ‘Samenspraak’…
Dit keer een samenspraak tussen Marcel Messing, Ad Broere en Guido Jonkers, over economie, geld, duurzaamheid, de FED, sparen, de Euro, de waarde en de waarheid van geld. goud, de NMB, het ANP, het eiland Yap, VNU, de Rothschilds, Schumacher, John Perkins, Fritjov Capra, Passie & Plezier, SHELL, stakeholders en shareholders en ga zo nog maar even door..! Maar vooral ook over hoe we een betere wereld kunnen maken, door in co-creatie te gaan, in plaats van af te wachten wat overheden allemaal ‘voor ons’ ten uitvoer gaan brengen.

Een samenspraak die je wellicht aanknopingspunten mag en zal geven in je eigen ‘ontwakingsproces’. Een proces dat ook voor vele, vele andere mensen in volle gang is. Ook wij van WantToKnow geven inmiddels deze groep, onder de bezielende leiding van Marcel Messing, meer en meer steun. Zoals je ook kunt zien in het interview… 😉

Ons doel is te komen tot een gezamenlijke werkgroep, die -o.a. via een collectieve website- ervoor zal zorgen dat mensen zich gesteund voelen in hun persoonlijke ontwikkeling. En daarnaast zal deze groep een tegenwicht proberen te vormen, tegen het oprukkende gevoel van machteloosheid. We zullen proberen in dat kader te komen tot een ‘collectieve samenspraak’; een samenwerkingsverband en –verbond, dat mensen hulp kan aanbieden bij de ongelooflijke veranderingen die ons overkomen en die ons te wachten staan.  We wensen je kijkplezier en een informatieve video..
X

x

x

loesje prachtig gesprek

130 gedachten over “Samenspraak #2, met 2 gasten en met jou?

  1. Gelukkig iemand die wakker is.
   Alle vaste gasten hebben het kennelijk nog niet gelezen/gezien 😉

 1. Guido, heb het gezien, mooie uitzending!
  Wil het nog een keer beluisteren om met een meer adequate reactie te komen. Mooi vond ik iig jouw uitspraak waarde is waarheid.
  En van Ad het geld stroomt naar boven. Bedankt voor deze ontspannen Samenspraak 😉

 2. Alle schapen laten zich naar de slachterij voeren. Wanneer besluiten mensen om de schaapachtigheid af te schudden?
  Kunnen we een platform oprichten op hoe we hierin onze acties moeten en kunnen formuleren? Wat kunnen we gezamenlijk ondernemen om iets te gaan doorbreken? De individuele platformen hebben een belangrijke rol, maar mensen moeten zich verenigen in dit opzicht, en dus niet op zijn New Age spirigezeefzeur afwachten tot anderen het gaan doen.
  Zou ik ook wel willen, laat een ander het doen, geef mij portie aan Fikkie… Niet de weg, mensen moeten zich verenigen in een gezamenlijke aanpak. De zweeftevers zijn wat mij betreft een stelletje rozenwaters… Lekker makkelijk, kan daar niet echt een goed woord voor opbrengen, behalve dat ze niet beter weten…

  1. @ anna 11
   Wat let je ?? Wat doe je zelf in je eigen kringetje?
   Ik zie jou hier alleen maar vragen naar de antwoorden van anderen, en afgeven op het feit dat niemand schijnbaar iets begint . Dus wat let jou de antwoorden te geven op je vragen en iets te beginnen?

  2. Marcel,
   Het gaat mij er niet om dat mensen persoonlijk iets beginnen, maar juist gezamenlijk iets beginnen. Iedereen is uiteindelijk al persoonlijk met iets bezig.
   Dus wat mij betreft begint het met die intentie uit te spreken, in de hoop dat andere mensen dat ook doen. En dan gezamenlijk al vragen stellend kijken waar er gezamenlijk iets gedaan kan worden.
   Wat zijn de problemen waar een ieder tegenaan loopt? Kunnen die problemen kort en bondig geformuleerd worden? Kunnen deze formulaties tot een plan leiden?
   Wat kan een ieder met zijn of haar talenten als taak op zich nemen? Welke deelgebieden moeten worden aangebracht? Welke ontwikkelingen zijn er in de maatschappij die als goed voor ons allen kunnen worden gezien? Hoe kan dit meer onder de aandacht worden gebracht? Welke ontwikkelingen zijn er in de maatschappij die als niet goed voor ons allen kunnen worden gezien? Hoe kan dit meer onder de aandacht worden gebracht? Wat kunnen mogelijkheden zijn om hierin verandering te brengen?
   Enzovoort.
   Voor mij begint alles met vragen. Mogelijke antwoorden volgen dan. En met al die verschillende antwoorden van mensen kunnen er misschien gevolgen worden gecreeerd. Zoiets…

  3. Tis een wollige stelling die je in neemt Anna, je komt nogal gekscherend over als je amikaal introvert de ander graag in zijn naki wilt krijgen. Laat je hele betoog eens achterwege, kijk eens naar je eigen skills, waar ben je nu erg goed in en zoek naar gelijk gestemde. Vul aan waar je kunt aan vullen en help waar je dat kunt, als je dan inhoudt hebt dan heb je een prachtige mogelijk om een verband te crereren wat er nog niet is. Anderen zullen je dan maar al te graag in directe omgeving willen hebben om iets concreets op te willen zettem. Nu als ik jou betoog lees, heb ik medelijde dat je niet meer uit de verf omhoog komt zoals je vroeger was. Ik weet ergens dat je dat nog best wel zou kunnen. Dan zien we weer de Anna die je altijd was. Gooi alle vragen en antwoorden eens in de vuilnisbak, want die komen nooit tot zijn recht, verse nieuwe vragen zullen je nieuwe antwoorden komen geven. Denk anders, wees anders en ontdek de ander dan ontdek je de rest ook…

  4. Paul, ik vrees dat je er dus niets van begrepen hebt.
   Ook goed 😉

  5. Dank je Anna,ik ben heel erg blij met je antwoord dat ik er niks van begrijp.
   Echt TOP weet je mijn dag kan niet meer stuk…
   Nu ben ik je eeuwig dankbaar Anna, echt FANTASTISCH !!! je bent iid om te zoenen…

  6. Je bent ‘echt’ GOED bezig Anna, niemand begrijpt het, enkel jij snapt werkelijk alles. Zoals jij het ziet zo is het en niet anders. Heel scherp van inzicht en je scoort er waanzinnig hoog mee. Je reflectie zit vol met liefde en passie en je overstemt zelfs mijn hart ten volle. Wauwie wat ben ik toch eigenwijs fout geweest al die tijd… Jeetje. Die Anna wat een mooi mens is dat toch… Wat een lieverd….

  7. @ Marcel

   Anna wacht nog steeds vol vertrouwen tot het geroemde WTK wartetspel van mijn hand komt. Het is een flinke klsu om kwartetten te maken die alle antwoorden herbergt van alle bekende bezoekers hier. Zeker ook de vraagstelling met; ‘He je voor mij van die en die, dat en dat?’
   Niet klef maar geweldig insteek alla ‘Pim Pam pet’, zo is het maar net.
   Echter na afloop zitten we altijd opgecheept met het spel ‘Mens erger je niet’ en of ‘Levensweg’ en of ‘scrabble’. Gelukkig dat Anna het spel verloop kan veranderen in: “Jij begrijpt de spel regels toch niet die in het boekje staan’. Waarom doe je niet meer mee en waarom loop je steeds weg?! Zit je ook al in een weg-loop clubje?
   Morgen hebben we weer les in creatief met kurk…
   http://www.youtube.com/watch?v=iiyGVvA6KfU

  8. Anna 11
   Zoals ik zie dat jij je hier beweegt, lijkt het op een spelletje ik zie ik zie wat jij niet ziet dus vertel me alsjeblieft wat het is. Je bent op geheel abstracte wijze bezig met te verzoeken om zingeving van je eigen leven. Vind ik best maar dat heeft voor mij geen enkele inhoud, of nut.Je draait rond in methodiek figuurtje en vergeet daardoor te doen! Je bent bezig met uiterlijk en vergeet gewoon te zijn. Als je ergens staat ga je ook niet vragen in welke houding je moet staan ? Dan krijg je een heel wijs antwoord van paul en zeg je dat hij het niet heeft begrepen? Begrijp je het antwoord dat je kreeg dan niet?
   Dan zal je ook deze comment wel als een aanval en schop onder je kont ervaren , jammer maar het zij zo.

  9. @ paul
   heb je dat kwartet spel nog niet af foei…. Mag ik dan van jou , van de zin van het leven …….. waarom alles draait?

  10. Helaas daar heb ik geen antwoord op want Anna heeft die kaart in pacht…

  11. Gelukkig maar, heb het NU te druk met andere Grafische dingen.
   Maar dat zie je morgen wel….

  12. Anne: ‘Het gaat mij er niet om dat mensen persoonlijk iets beginnen, maar juist gezamenlijk iets beginnen. Iedereen is uiteindelijk al persoonlijk met iets bezig.’
   Volgens mij is iedereen érg met zichzelf bezig en gaat het er DUS wel degelijk om, dat mensen persoonlijk iets beginnen.. Maar dan iets in co-creatie, door dátgene te doen, wat ze HET BESTE kunnen en HET MEESTE PLEZIER aan beleven, SAMEN met anderen die dezelfde flow hebben. Onstuitbaar!

  13. Of.. Om het in de woorden van de doorgeving van Jules Johannes (homepage) te zeggen:

   Lieve mens,

   wees hulpvaardig.
   Beman uw talent
   om uw steun toe te voegen
   in het opstaan van wat nodig is.

   Bekrachtig zo het veld
   waartoe u uitstaat.

   Bezie uw omgeving en de mensen
   welke uw hulpvaardigheid nodig hebben
   en toon uw bereidheid, om niet,
   om dát te veroorzaken
   opdat het lichter wordt.

   Doe dit al in vrijgevigheid van betoon,
   in eenvoud en aansluitend aan dat
   wat waardig is voor de ander.

   Beluister dan ook in deze de ander,
   opdat u verstaander wordt
   voorbij de woorden
   en de noodzaak van steun toevoeging.

   Alleen in samenheid van verantwoording tot,
   zal zo ontstaan
   wat gerechtigd is óm op te staan,
   uit eerbied voor gelijkheidsbetuiging.

  14. Ach beste Anna II, ik begrijp je wel en niet, maar er zijn soms momenten in je leven, ja hoe je daar terecht komt blijft altijd een open vraag, een raadsel, jij zoekt iets of iemand waar je ruugge spraak mme kunt hebben, gewoon misschien gewoon een mens wat goed bij je past, en vrouwen zitten weer heel anders in elkaar als mensen met mannelijke hormonen, let op heb het uitdrukkelijk niet over mannen, want helaas die zijn er niet zoveel, je weet wel cigarets whiskeey, and wild woman, mannen, het is tegen woordig meer het beschaafde super egoistische naar parfuum stinkende sujetten, nu in het kort AnneII, vertel ons wat er aan schort in je leventje, als ik je kan helpen zal ik dat zeker doen, Groet.

  15. Ik begrijp dat ik niet werd begrepen.
   Ik zal een nieuwe poging doen, alleen niet nu.
   Kost me even tijd om te bedenken hoe ik hetzelfde opnieuw moet formuleren.
   In ieder geval dank voor jullie reacties 😉
   Zitten hele mooie tussen >3

  16. Dankjewel Jenne,
   Je bent een hele invoelende man.
   Ik waardeer je enorm omdat je in mijn optiek deze hele club wel doorhebt.
   Dankjewel voor je goede zorgen.
   >3

 3. Wat ik niet begrijp van deze en menigeen, is de zelfgenoegzaamheid over spirituele kennis… Wat doen jullie er dan mee? In je eigen straatje je egogehalte op peil houden? Iig is dat wat ík zie… Word ik niet vrolijk van.
  Kunnen we met elkaar mogelijkheden creeeren die verder gaan dan een reactie plaatsen op bijvoorbeeld deze site? Kunnen we kiezen voor een gezamenlijke aanpak, of zit iedereen nog in de spirituele valkuil van de eigen verantwoordelijkeheid die er zowiezo altijd is?

  1. Beste AnnaII, er bestaan heel veel groeperingen, die zich niet op straat manifisteren, maar achter de coulizen hun krachten bundelen, en veel bereiken, is de intellingenste manier, die optochten worden bijna altijd misbruikt voor Eigen machtgroepjes.
   Blijf ver van politiek, maar de problemen die de mensen niet opvallen, om die aan de kaak te stellen, het moet toch in je leefomgeving gebeuren, de grotere wereld problemen, hebben wij nooit enige invloed op, hoe dan ook.

  2. Ik kom hier om te vissen, of er goede mensen zijn waar je werkelijk iets aan hebt dan mensen die de hele tijd lopen te steggelen over alles wat in boekjes staat. Liefst leer ik ze kennen in het echt en geef ze alle kansen om hun eventuele dromen wara te maken. Ziek zijn of niet, schouders e onder en niet lullen over hoe zielig je wel niet bent de hele tijd. Creatie is dingen gaan doen die een ander nog niet doet en wat een verbinding kan zijn naar andere toe die daar ook nog wat leuks aan hebben. Zorg eerst dat je goed Assertief in je vel zit en en een flinke steunpilaar kan wezen, stoppen met mopperen en zaniken. Laat de wereld zien wie je bent en heb de schijt aan wie je tegen werkt Als je goed om je heen kijkt op wtk dan zie je er genoeg die daar mee flink mee bezig zijn en heel graag met elkaar bevriend is. Geen ‘strange behavoir’ clubjes en/of baldadige lui die bezig zijn om iemand om zeep te willen krijgen.
   Zoals Jenne het ook aanreikt, het is bundelen achter de schermen omdat we elkaar respecteren en hier enkel zijn om een wakker schud por uit te delen. Binnenkort is er een primeur die vruchten gaat afwerpen waar iedereen hier zeer enthousiast van wordt. Verder verraad ik nog niks.

  3. Anna, de gene die je zoekt ben je zelf. Niemand gaat het voor je doen, je moet het zelf doen. Noem het New Age, noem het zweefteven, feit is dat je je hier gefrustreerd en wanhopig uit en het vervelend vindt dat anderen niet doen hoe jij wilt dat het moet gebeuren. Je blijft roepen en wachten op de anderen. Dat heeft geen zin. Je moet het zelf doen, jij bent degene waar je op wacht.
   Veel succes!

  4. @ Sun

   Wat een heerlijk straal licht ben je toch ook. Je vult tenminste alle donkere hoekjes met licht. Van jou wordt ik altijd stralend…

  5. Ja AnnaII, pak de koe bij de horens, je ziet hoe gemakkelijk het is, je trommeld nog twee dames op, en maakt een film van jullie gesprek,
   je kijkt wat een ander graag wil horen, en succes verzekerd, wel ernstig kijken, of het wat uit maakt in onze problemen dat geloof ik niet, maar je bent in ieder geval lekker bezig en van de straat zou mijn moeder zeggen, dan kun je nog een boek schrijven, of een autobiografie is ook interessant, er zijn bepaalde onderwerpen nodig om in een boek verwerkt te worden, ga ze niet opnoemen, maar dat begrijp je wel, als je vragen hebt wend je dan niet tot mij!

  6. Ja Sunny, dit wordt een prachtige productie Anna, Odette,; Sun, invalster Monika, moet lukken, beetje sfeervol van opzet.

  7. Ik begrijp dat ik niet werd begrepen.
   Ik zal een nieuwe poging doen, alleen niet nu.
   Kost me even tijd om te bedenken hoe ik hetzelfde opnieuw moet formuleren.
   In ieder geval dank voor jullie reacties 😉
   Zitten hele mooie tussen >3

  8. Anna we begrijpen je heus wel, we zijn enkel alleen lichtjaren vooruit in functioneel denken en doen, we kijken niet achter om meer. Toekomst ligt vooruit. Intussen wordt er hard gewerkt in de achtergrond naar iets wat erg groots gaat worden en vruchten gaat afwerpen waar sommige zoals jij enkel van kunnen dromen. Een paar bezoekers hier weten intussen al wat er gaande is en joinen met alle vreugde om elkaar aan te vullen en van dienst te zijn. Jou wens wordt allang ingevuld dat er wat gaande is wat creatie heet. Dus aub nog even geduld…

  9. Paul, ik haal je nooit meer in pffff.
   Lichtjaren vooruit…
   Maar goed, was Coz het niet die het over tijdlijn springen had?
   En waren er niet zoveel anderen die zeiden dat tijd niet bestond?
   Misschien haal ik je ergens weer in 😉
   Iig veel succes met al je activiteiten nu, ben erg benieuwd naar de uitkomsten 😉

  10. Paul?
   Je begrijpt het wel, dus hoef ik niet nog een reactie te plaatsen om het opnieuw uit te leggen?
   Pffff, wat een opluchting.
   Als er anderen zijn die het niet begrepen hebben dan hoor ik het wel…
   Ben altijd bereid om mijn verhaal opnieuw uit te leggen.

  11. PAUL 5.5
   Ben benieuwd PAUL 5.5, ben je soms mooie kaartjes aan het drukken voor je trouwerij met ODETTE, toen ik je over dat tuin hek schilderen hoorde dacht ik hé, ooit een boekje van Rinus Ferdinandeze gelezen heb het nog, de Hollandse maagd die over een tuinhek klouterde, ja heb nog steeds een levendige verbeelding, hij schijnt steeds verbeeldinger te worden tegen overgestelde van Altzen mauer, nou in afwachting groet.

  12. Jenne Mooie Tovernaar van gevleugelde woorden, hahaha nee, Odette daar ga ik niet mee zou trouwen, zou het haast wel willen maar dan moet ik op naar een andere tijdslijn springen. Heb het van Coz geleerd en het bevalt prima. Tja Odette sprong ook zonder argusogen over het tuinhekje heen of Sun ook aanwezig was en ze zit nu ons nu stralend toe te lachen. Verwonderlijke gebeurtenissen allemaal hoor. Maar ben al getrouwd met een mooie vrouw die ik 27 jaar kenen mijn zelf gemaakte trouwkaarten waren toendertijd in de trend van in de Ban van de Ring. (Tolkien heeft er toen maar een boek over geschreven)

   Anna, Tijdlijn springen is net als elastieken terwijl je twister speelt om daarna gemangeld met elkaar in de knoop te liggen. Hey mooiste geef me been eens terug en jij m’n hand… 😉

   Een mooie pluim op je hoed en morgen gaat het weer tussen ons 2’en geheel goed….

  13. Nou Paul, doet me goed dat je zo goedgemutst bent.
   Waar ging alle kwaad ook al weer over?
   Iig nogmaals, alle goeds met je nieuwe ondernemingen en met al die vrouwen van je 😉

  14. Gun Paul al zijn vrouwen.Waar het soms ten koste van gaat grumbel ben daarom benieuwd waar je mee komt Paul.Als het maar niet op de Johan Oldenkamp toer gaat.

  15. Nieuwschierigheid prikkeld duidelijk de mens 🙂 Leuk al die fantasietjes, maar allemaal ver er naast. Zo worden alle mythen geboren als de eigen gedachten op hol slaan 😉

  16. @odette
   Helaas denken veel mensen nog zeer traditioneel als het gaat over een man en een vrouw die een klik hebben. Ik ken het van dichtbij , mensen die denken dat ik wat heb met een getrouwde vriendin < denk dat het de energieflow is die wel wordt opgemerkt maar verkeerd wordt geinterpreteerd. Bovendien ware vriendschap( soulmates ) gaat boven welke andere vorm dan ook uit .

  17. O ja MARCEL, Saulmates, ja ja dat verhaal vertel jij zeker aan je goed gelovige geliefde, beetje plagen, zeker weten, maar er zijn momenten, en ze hebben altijd dat verleidings wapen en verdere charmes bij zich, nou ik wil niet de hypokriet uit hangen, god almachtig wat is de vrouw toch een buiten gewoon mooie en verrijkende créatie voor ons mannen, mijn hele leven draaid om ze, ja heerlijke wezentjes.

  18. Weg met die tradities toch? Ik knok hier al heel mijn leven voor, maar het is bijna schier onmogelijk zonder dat er ineens jaloerse blikken bijkomen terwijl je gewoon mens probeert te zijn. Staan we nog steeds in die hele ouderwertse aangeleerde manieren? Ja ja en nog eens ja, vreselijk. Mannen lopen weg of de vrouw kijkt met een wantrouwende blik. En dan begint het geroddel, niet meer te stoppen tot je het bijna uit wilt schreeuwen. Alleen vrouwen en/of alleen mannen is niet goed voor de balans maar je wordt meer dan eens in dat keurslijf gedrukt. Persoonlijk vind ik dit grote geestelijke armoede. Om iid maar van die mooie energie te zwijgen…..

  19. Nou nee Odette, beetje traditie kan geen kwaad, het moet een beetje fijntjes blijven zijn mijn moeder altijd, beetje mysterie, beetje romantique, maar het kan ook heel goed alleen vriendschap zijn, alhoewel, wie is er echt te vertrouwen met je geliefde, ben altijd een beetje voorzichtig geweest, mensen hebben zoveel facetten, heb het allemaal meegemaakt, het was soms te gemakkelijk, maar nee ik wilde het fijntjes houden tussen mij en mijn Carlatje

  20. geloof me ik ben het met jullie eens in deze, al ging ik compleet door het waanzinnige ondichterlijke dak toen Tessa haar laatste belevenissen buitenzinnige muizenissen vanaf de Lichtmis toren vertelde, het zal je maar overkomen, als het onomkeerbare zo ver is, kindeke klein op komst en meneer moet ineens naar de buurvrouw, je beste vriendin, om er nog 1 te maken, omdat zij dat eist, die vriendin, weet je van mij mag het, maar het zal je maar overkomen, welk samenlevingsverband blijft er dan over, dan wat ze voor ons uitgedacht hebben zeker, de familie als hoeksteen op de keien open gebarsten, voor meer controle van de staat en de belastinginkomsten, mevrouw is verworden tot een regulier klant van tantra tante Mascha, jah als het niet anders kan, dan moet het maar, maar word ik er vrolijk van neeeeh, had ik dat verwacht van DAwnie, neeeeh, nooit niet, ik vind dat jammer, en misschien dat we Mascha alsnog maar massaal op moeten gaan zoeken, met of zonder geld op zak, waar haalt zij de gotspe vandaan, of het talent, dat ze wat kan ben ik van overtuigd, oooh over mijzelf, mijn worsteling in deze, los van de social engineering van ieder voor zich, jah er mag wel iets “nieuws” komen voor inmiddels beschadigde klantjes van de heer, maar precies wat Jenne zegt, het ouwe was zo gek nog niet, en ik kan niet tegen het loodgieters werk in 2d, want het slaat plat, de romantiek, Herman de dekstier meldt zich voor de volgende onderkoelde inseminatie ronde, moet het op die manier, kan er niet aan wennen, eerst de Afrikaanse medewerkers op de katoen plantages in Amerika, en nu zijn wij aan de buurt, toekijken hoe Je Vrouw extern medisch Bevrucht moet worden, in samenwerking met De Staat en Obama “Care” ; en dan het kroost in de kinderdagopvang, vanaf 4 weken… kan er niet aan wennen, wat levert het op; verknipte mannen en vrouwen…

   http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Lichtmis

  21. Jammer dat jullie de boodschap misten, ik had het niet over romantiek of sex, what is on a man his mind???? Gelijkwaardige communicatie, mens zijn. Ja en als er romantiek om de hoek komt kijken dan wordt er heel anders gereageerd, de lichaamstaal het aanraken het fluisteren. Nee gewoon mens tot mens daar had ik het over, geen object of nummer.

  22. Nu ik begin bij de exstreem mooie liedjes van COZMIC, zo heb ik er ook nog een paar, noemen ze nu de oude doos.

  23. ODETTE, ik begrijp je heel goed, maar wil dit niet begrijpen, een vrouw en een man zullen nooit het zelfde zijn, O nee dat was en is ook helemaal niet de bedoeling, ik ben persoonlijk op sommige punten veel sterker als mijn ega, maar op sommige punten is zij mij verre weg de baas, gevoels matig ik, in de réaliteiten zij, niet dat zij geen gevoelens heeft maar ze gebruikt ze anders, maar we staan wel op de zelfde hoogte van respect voor elkaar, verder heeft het alles met je karakter te maken of je een ander mens wil begrijpen en liefhebben.
   Jij hebt het over a mens mind, nou is de mind van de vrouw dan zoveel anders, en dan gelijkwaardig waar ligt dat probleem dan, als ik een kennis tegen kom praten we samen drinken misschien iets en gaan onze weg, maar ik voel donders goed bij sommige waar de eenzaamheid uit hun ogen spreekt, en met kleine aanrakingen zo als je zegt de lichaamstaal, nou dan stap ik op, om dat en dat heb ik al gezegt het te gemakkelijk is om van je zelf een 0 te maken, dus beste ODETTE dat wat jij wilt is maar voor weinigen weggelegd, de wereld danst om het vrouw man zijn heen, en dat is goed binnen de normen van respect liefde en het wederzijds in zijn waarde laten, van het mens zijn.

  24. COZMIC, Boudewijn de Groot heeft veel mooie liedjes gemaakt, bedankt !!!
   Wat vind je van liefste door Conny vandenbos, of voor haar Frans Halsema ?andere tijd dat weet ik, maar het was een hele mooie tijd voor de Nederlanders on top of the world.

  25. ODETTE, dat had ik nog over het hoofd gezien, object of nummer, nou mijn beste dame typisch Nederlands, de zelf made lesbische dames van DWDD, en dan al die trend volgers, of liever gezegt jullie gaan er in mee dat dit van jullie gemaakt wordt, kijk naar de foto’s 79-80-90 iger jaren vrouwen waren slank met normale proporties, nu het kan niet strakker, grote diepe kinderbillen in de bloes, niet echt charmant maar wel heel uitdagend, en dan dat moderne gebabbel, grof woord gebruik, nu in Frankrijk is dat toch iets anders, iets fijner en ook vrouwelijker, deze vrouwen laten geen object of nummer van zich maken, houden 100% het heft over zich zelf in handen, dit is niet persoonlijk bedoeld maar generaal gevoel en weten.

  26. Hyper,de spijker op z’n kop 4.28
   Misschien is het daarmee niet iedereen eens, maar ik heb ervan genoten 😀

  27. Oeh Cozmic, verdronken vlinder, komt weer hard binnen hier. Was het nummer op de crematie van Jimmy, onze zoon. Waarom zeg ik dit eigenlijk? Geen idee.

  28. Ach MONIKA, die Knef was goed hoe is dat nog maar grobartig, hb veel oude platen van heel lang geleden Sarah Leander, Hans Albers zee mans liedjes van mijn Zwager de Duitse marine man, ik had ooit een Duits vriendinnetje Haydede hete zij, heb lang contact gehouden ze is maar 42 geworden, lief meisje, ik zou meer voor uit moeten leven, maar de Wind houdt mij tegen, groet.

  29. Ja die Hyper Alert is goed, heerlijk om te lezen, mooi gebied ook, waar ik woonde in Staphorst was tegen het bos in het Reest dal, prachtig, en ook de mensen, echt om van te houden goed eenvoudig soort, ik kan nooit zo goed die kritiek verdragen op deze mensen van de poepiedepoep media, heb er alleen maar hele goede herinneringen aan, prachtige oude boerderijen, heb gehoord dat de klederdrachten een stuk minder zijn, ja dat moet spijkerbroek en T shirt worden de USA klederdracht.

  30. COZMIC, 4,30 ja dit liedje geeft het wel aan denk ik voor velen die het niet en zelfs nooit maken.

  31. @Jenne, wij krijgen vaak mensen in onze winkel die uit Staphorst komen, in klederdracht. Ach, mooi volk, ik kan niets anders zeggen. Andere klanten lachen er om maar mij maakt het niks uit, het zijn mooie mensen. Daar gaat het om.

  32. Ook een liedje vol nostalgie voor ons, Zomer in Zeeland, gezongen door Saskia en serge ? ach ja warm en mooi, het probleem is dat je zo’n verdomde heimwee krijgt met al deze liedjes.

  33. Martijn wist je dat er vroeger 30 jaar geleden denk ik, nog een éénpersoons weverij was in Staphorst, en onze bakkerij bakte krenten brood aan de meter, ja kom maar voor ze op, ze verdienen het.

  34. JaNee, het Franse gaatje, op de plaat Zuiderzee balade Liesbeth List en, die mevrouw die zingt over koude handen aan der lijf.

  35. Heb erg genoten vandaag was gevraagd om aan 7 verstandelijk gehandicapten met sommige ook autisme mijn passie voor de zee te delen. Met elkaar te voelen wat de zee los maakt. Samen aan zee te tekenen

  36. Leuk wijffie is dat he Janee, die Katinka, andere liedjes ook. Ik mag haar wel.

  37. Was dat vandaag al Janee? Mooi dat het zo beviel. Ik leef ergens met je mee. Ik voel het.

  38. Mooi Janee, is voor hun een ervaring maar voor jou ook. Lijkt me weer een mooie levensles.

  39. Ergens heb je gelijk Paul, alles zijn slechts rimpeltjes op de oceaan, vergankelijk, maar onze diepste essentie was er altijd al, en zal nooit verliezen, wij zijn in die essentie één.

  40. Warme menselijke sfeer Martijn. We stonden op het pad boulevard noord daar het duinpad op bij de bankjes. Links de zee rechts het duin.

   we stonden

  41. JaNee, met wat voor boot Voeren jullie, met deze terapie figuren,
   zijn ze er van opgeknapt of stond er niet genoeg deining.

  42. Er was er 1 was ook heel opstandig. Zei heb niets met tekenen heb er geen zin in.

  43. Janee, zo’n ervaring is niet na te vertellen. Melanie en ik hebben zeevonk gezien, zoiets is ook niet na te vertellen. Het zijn die dingen in het leven die je alleen delen kunt met diegene die erbij waren. It’s a kind of magic.

  44. Het was prachtig jenne we keken elkaar in de ogen wat ik allemaal voelde was bijzonder een diep vertrouwen in alles.

  45. Hé jongens ik vind die Katinka een beetje een groezeltje, en dan dat on elegante roken, nee die image moet nog wat groeien en bij gekneed,
   dit kneden spreek woordelijk natuurlijk.

  46. JaNee, met vrouwen moet je altijd verdomd uitkijken met in hun ogen te kijken, ze begoochelen je daar mee.

  47. Voor Jou rimpels in de Oceaan Martijn, voor mij rimpels in me voorhoofd… Die inzicht verruimen.

  48. De zeevonk is magisch Martijn zo mooi dat jij dit meemaakte met Melanie toen jullie hier waren.

  49. Zit je niet meer op FB Janee ? Mis je al een tijdje daar…

  50. Martijn, dit heet het lichten van de zee, zeevonk ppfft

   En straks met al dat Atoom afval water in Japan wat ze in onze oceaan kieperen, kun je bij een fles water zitten lezen.

  51. Noctiluca scintillans is een dinoflagellaat van 0,5 tot 1 millimeter groot, die voorkomt in zeewater. In het voorjaar en het begin van de zomer geeft hij door bioluminescentie licht bij beweging. Dit zorgt voor lichteffecten in de golven, in de voetsporen van strandwandelaars en rond mensen die zwemmen in de zee.

   Zo vaak al gezien dat het niet echt bijzonder te noemen is…

  52. @Jenne, ik moet je eerlijk bekennen dat ik ook dacht dat het chemische rommel was. Bleek mee te vallen gelukkig. Nu ga ik echt maffen want morgen moet er weer een woning leeg getrokken worden op 3 hoog. Trusten alvast mensen. Spreek jullie weer een andere keer!

  53. JaNee, weet je ik heb het misschien al eens verteld, maar toen ik voor het eerst de Turners zag in de Tate Galerie dat was in de 50 iger jaren, wist ik waar al die moderne schilders hun inspiratie van kleur en licht hadden op gedaan, jésus je mond valt er van open, vooral die Zon boven dat kanaal, die film lijkt me goed, goeie acteurs die Engelsen, Amerikanen kunne dit soort films niet maken altijd to much, moet sober en vol gevoel zijn, bedankt voor je tip, groet, en good night!

  54. En Guido maar die chat aanhouden, bladiebladiebla Bart van Leeuwen

 4. Kan helaas op WTK deze bijeenkomst niet zien, daarom bekeken op BOVENDIEN, heb niet de juiste instalatie, je word steeds door meer deurtjes geperst die dan allemaal iets verdienen aan je bewegingen, soort bewegings tax.

  1. Jenne neems een vaker minder de draai deur politiek vn centjes vermaling. als ze geen open door voor jou hebben dan wordt het tijd voor een shoveltje. Gewoon lekker assertief wezen!

  2. Zeg PAUL kom ik assertorisch op jou over, t’is een mooi woord maar hier niet op zijn plaats dacht ik, of bedoelde je assibilatie, er zijn veel woorden die niet meer worden gebruikt, vaak ook vak taal genoemd.

  3. Jenne, zie je neemt een andere deur gelijk [Artiesten Ingang], wat veel beter bij jou past in kwestie. We snappen elkaar wel, alleen we geven elkaar een wordt wakker por en een wel gemeende knipoog 😉 omdat we elkaar ergens wel goed kunnen aanvoelen/vullen. Bij deze heb ik vandaag de voorkeur voor een tuinschuttingdeur met een toverslot erop.

  4. En waar is COZMIC gebleven, tussen zijn tijdslijnen verdwaald misschien, zijn idée hierover ben ik ook benieuwd naar.

  5. Jenne, ik ben effe druk bezig met zaken die bijna boven mijn badmuts gaan, maar ik hou je wel in de gaten hoor, ouwe boef 😉

  6. Ga rustig verder beste mensen, ik zit toch op een zij-lijntje. Kijk alleen maar toe en zeg af en toe wat!

 5. Prachtige, heldere en kernachtige aflevering van “Samenspraak”. Marcel, Guido en Ad bedankt voor jullie visies, die samenvattend voor mij mag worden afgesloten met de uitspraak: “Dit was Kernpunt, goedendag”, als variant op een bekende uitspraak van een MSM-actualiteitenrubriek, waar het altijd maar brandt en nooit tot de kern van ‘Leven en laten leven, met elkaar en voor elkaar in respect en Liefde’ wordt gegaan, omdat gecontroleerde en gestuurde organismen nu eenmaal geen eigen zeggenschap meer hebben en samenspraak niet wordt getolereerd.

  1. PAUL, op technisch gebied een baby, kun jij mij misschien vertellen hoe ik op een gegeven ziet, in een film kan komen, hoe open je zo iets, een cirkel met een schuine streep er in, zo iets als verboden in te rijden, help!!!

  2. Jenne heb je wel eens video-codecs geinstalleerd zoals bvK-lite ? Dan kan je alle filmpjes zonder omhaal op je vonkendoos afspelen.
   http://www.codecguide.com/download_kl.htm

   Voor adverts daarvoor heb je no-script app of add-blocker onder Firefox voor. Die blokkeren alle ongewenste troep.

   Je roeptoetert maar in mijn spreekbuis en ‘your wish is my command’…

  3. PAUL 5.5, net gelezen in Italië mini dyalise machine red leven baby, en ze zijn er erg bezig mee, stond in Die Welt, van nu .

  4. Jenne, ze hebben al enkelvoudig de kunstnier op de markt, maar geld houdt het project zogenaamd tegen. Zeg maar uitmelken is het concept en het omscholen van al die Heren dokters en personeel. Zie oa een vermeend stukje van de stichting zelf, http://www.nierstichting.nl/werk/onderzoek/draagbare-kunstnier
   – het meeste klopt gewoon, 4-6 jaar wacht tijd mits je fysiek in een goede conditie verkeerd. Zelf om eerlijk te zijn ben ik al een half wrak, maar toch met veel moeite en met de tanden op elkaar doorgaan om iemand heel erg blij te maken om zijn droom uit te laten komen. Puur uit het gevoel omdat het moet. Meesten denk dat ik fit van body en geest ben, maar het is elke dag een interne oorlog die gewonnen moet worden, heel veel pijn te trotseren en blijven lachen. Jenne des noods op een dag dat ik langs kom kruipen want ik wil je toch wel eens ontmoeten en een gedurfde blik van jou te mogen ontwaren voor ik verga van een heerlijke slappe lach en een twinkeling in mijn ogen.
   Wie weet of ik idd straks een kunstachtige Nano, Cyber Suited DNA RNA wi-fi Anti-WTK nier mag hebben om weer 6 meter ver te kunnen zeiken…
   Dank je voor de nfo Jenne….

  5. Jenne, zo doe ik het elke nacht weer, 9:30 uur hangen aan een sap masjien, kan me wel los koppelen en of een lange lijn gebruiken om tijdens het spoelen nog wat leuke dingen te doen.
   http://www.youtube.com/watch?v=LriX7okbAqU
   Mijn opzet methode is gelukkig anders en ik doe niet zo extreem volgens de gebruiksmethode, maar het meeste is wel dezelfde handelingen. Dit houdt me nog een jaartje of wat in leven en anders is het bye bye en zwaai zwaai… 🙂

 6. Hoeveel mooier dieper rijper zouden onze gedachten en uitspraken kunnen zijn/worden, als we tot een afspiegeling zouden kunnen worden van een Pickwick papers club, te samen komend in een mooie oude herberg, onder het genieten van ligte versnaperingen, elkaar onze gedachten en gevoelens zouden kunnen toevertrouwen, ,in diepste vriendschap en vertrouwen, en misschien zelfs tot mooiere diep menselijke verhoudingen en relatisch zouden kunnen komen, GUIDO?J, sorry maar dit even op de vragen van AnnaII, we zijn maar mensen.

 7. Aan iedereen die hier op WTK komt..
  Laat je jezelf niet weerhouden om een reactie te plaatsen.
  Besef als je een reactie plaatst dat iemand dit gelezen heeft en het snapt.
  Besef dat de vaste gasten hier nooit jou het recht mogen ontzeggen op welke geuite mening dan ook.
  Besef als je daar tegenaan loopt dat je toch wordt gezien, want gelezen.
  Besef dat jij er toe doet, al wordt je ergens of hier onderuit gehaald.
  Mensen, wees moedig, er zijn er altijd die je willen zien daarin.
  Mijn liefs aan alle wel en niet moedigen.
  Vond dit effe nodig als jullie het niet erg vinden, als jullie het wel erg vinden, dan ook…

  1. Beste AnnaII, beetje controversieel, je kunt maar één standpunt innemen, vind het ook een beetje bevreemdend dit kleuterschool juffrouw denken, we zijn allemaal neem ik aan volwassen mensen, en nemen onze verantwoordelijkheid, wel met je eens sommige overtreden soms hun grens van welwillendheid, beetje bot ook soms, maar goed we zijn niet allemaal het zelfde toch, t’is wel goed dat jij het opneemd voor de vermeende zwakkeren, maar in deze spijker harde wereld is daar eigenlijk geen plaats voor, en ze moeten leren een tik op hun neus te kunnen verdragen, Groet Jenne

 8. Hartelijk dank Marcel, Guido en Ad. Wat een mooie, fijne en inspirerende Samenspraak was het weer. Net als Samenspraak 1. Het geeft ook stof tot nadenken. Ik ga er zeer zeker meerdere keren naar kijken en vooral naar luisteren.

  Ik wens jullie alle goeds.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.