Advertentie

Samenspraak met 4 gasten en met jou..?


x

Samenspraak met 4 gasten en met jou..?

2013 WantToKnow.nl/.be

x

Eén van de sprekers op het Frontier Symposium: Marcel Messing (foto © Enith Stenhuys)
Eén van de sprekers op het Frontier Symposium: Marcel Messing (foto © Enith Stenhuys)

We bieden je hieronder een video aan met ‘Samenspraak’.  Marcel Messing in gesprek met 4 gasten, die je wellicht kent. Zoniet, geen ramp, ze stellen zich aan je voor. Een gesprek in 3 delen met Désirée Röver, Peter Vereecke, Aat de Kwant en Marianne van den Dungen over de mensheid in deze tijd, esoterie, spiritualiteit, vaccinatie, transhumanisme, opvoeding en wereldpolitiek.

Een samenspraak die je wellicht veel aanknopingspunten zal geven in je eigen ‘ontwakingsproces’. een proces dat ook voor vele, vele andere mensen in volle gang is. Ook wij van WantToKnow zijn van plan deze groep meer en meer steun te geven, teneinde via een ‘collectieve samenspraak’ te komen tot een samenwerkingsverband en –verbond, dat mensen hulp kan aanbieden bij de ongelooflijke veranderingen die ons overkomen en te wachten staan.

Wie is Marcel Messing?
Als initiatiefnemer van de totstandkoming van deze ‘samenspraakgroep’ willen we je graag Marcel Messing (1945) voorstellen. Hij studeerde antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap, was o.a. stafdocent en decaan in het HBO, wetenschappelijk medewerker van de Bibliotheca Philosophica Hermetica in Amsterdam en adviseur van de IKON-televisieserie ‘Via Mystica’.

Van 1991 tot 2001 woonde hij in de Franse Pyreneeën (Ariège), waar hij onderzoek deed naar de geschiedenis van de Katharen, excursies begeleidde en verdiepingsweken gaf. Marcel is ook regelmatig te gast bij diverse radio-programma’s en hij is ook medewerker van de tijdschriften ‘InZicht’ en ‘Prana’.

speak outAls spreker in binnen- en buitenland staat hij bekend om zijn visie op synthese tussen Oosterse en Westerse wijsheid. Hierbij verbindt hij ook de diepere inzichten van de esoterie met wetenschap, religie, kunst en poëzie. Na zich een aantal jaren grondig verdiept te hebben in de verborgen krachten achter het wereldtoneel, begon hij in te zien dat de (spirituele) evolutie van de mens ernstig wordt bedreigd. Als gevolg daarvan schreef hij in 2006 het succesvolle boek ‘Worden Wij Wakker?’ Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel.

De daarop volgende DVD ‘Wij Worden Wakker’ is inmiddels in acht talen vertaald. In 2009 kreeg Marcel van de ‘Stichting Frontier’ de ‘Frontier Award’. Hij ziet deze hij als erkenning voor de werkzaamheden van de werkgroep ‘WijWordenWakker’ (zie ook wijwordenwakker.org).

Samenspraak
Samenspraak gaat over mensen die ervaringen, inzichten en hun kennis met elkaar delen. Over onderdrukking, mens-zijn, bewust-zijn en het collectieve proces van ontwaken en ‘op-staan’..  Een indringend gesprek over de vaak persoonlijke ervaringen van de deelnemers aan deze samen-spraak met Marcel Messing. Deel je ervaringen hieronder dit artikel en verbind je met ‘Samenspraak’!

x

x

x

x

 

http://www.marcelmessing.nl/content.asp?m=M5&s=M41&ss=P295&l=NL

164 gedachten over “Samenspraak met 4 gasten en met jou..?

  1. Ja, ik volg Marcel al n tijd, vooral vorig jaar toen alles naar n eind-tijd leek te gaan waar hij ook hard zijn bijdrage aan leverde dat er een grote verandering zou gaan komen.
   Niets is er gebeurd tot mijn ontsteltenis. Het is voor mij niet alleen 2012 hoor. Het was een thema van de helft van mijn leven. Begon in 1989 met n foto die ik maakte daaruit ontstond een tekst Afscheid en Begroeting waarin ik aanduid dat de oude wereld over de afgrond gaat en dat t gaat om een brug te bouwen naar de Nieuwe Wereld van binnenuit. Dat heb ik de jaren daarna overal aangereikt, die tekst/inspiratie heeft zich toen over de hele wereld verspreid omdat ik toen juist in de reisfase zat. India, Amerika, Europa. Nam deel aan allerlei vredestochten. Ik liep mee voor de innerlijke vrede.
   Hoe dan ook heel veel synchroniciteit rond die tijd. Jaren daarna is t wat weggezakt tot vorig jaar.

   Maar niets gebeurd, helemaal niets, bv ook geen electriciteitsuitval wat hij aanduidde back to the stoneage.
   Dus ja nu heb ik vraagtekens???? Hij gaat rustig verder met de conspiracy, alles wat achter de schermen gebeurd.

   De overgang was moeilijk voor mij, want ik heb altijd op mijn intuitie vertrouwd, die heeft t laaste woord in alles. Daarin was ik dus trouw mbt 2012 veel geinspireerde teksten geschreven, nu leek dan echt alles naar n finale te gaan.
   Gelukkig is r ingegrepen van de ene dag op de andere dag is alles weggehaald in de nacht mbt deze energie. Alles leeg.
   Nu sta ik weer helemaal vrij in het nu, blijf trouw aan mijn hart mijn wezen. Lever mijn bijdrage aan het geheel.
   Maar nogmaals heeft Marcel iets gezegd over 2012? Dat t allemaal toch anders afgelopen is.

   lieve warme groet Kagib

  2. Kagib, kijk ook naar Marcel met mededogen, hij is ook een mens van vlees en bloed, net als jij en ik en iedereen. Trouw blijven aan jezelf, aan je eigen wezen is de grootste bijdrage die je in mijn visie kunt leveren aan het grote geheel, mooi 🙂

  3. Hihihi weet niet waar ik nou t beste op jou kan reageren Dick.
   Maar niets dan mededogen voor Marcel. Er is gewoon verwondering omdat ik zozeer resoneer met zijn Bewustzijn zijn spirituele analyse van leven en beleven, niet zozeer dus t conspiracy stuk, maar waarom we hier zijn etc. Heb ook nog zijn boekje de Meester van de Eintijd gekocht. Heb veel van hem gedeeld.
   Dus ja daarom is t voor mij extra verrassend dat t niet gebeurd is.
   Hij is natuurlijk niet de enige veel Inspiratoren hebben hetzelfde gezegd.

   Maar hoe t ook is mijn bijdrage die ik wil leveren is dat r een alternatief is, ik noem t tijd voor de Sleutel, een spirituele formule die past op alle geledingen van de maatschappij. T is me altijd om integratie gegaan van de spiritualiteit, t gaat om ons allemaal.

   lieve warme groet Kagib

  4. Kagib, jij ook een hele lieve en warme groet van mij…. Kagib, toeval bestaat niet….. onder het beeldscherm van deze PC, voor me op mijn buro, ligt al meer dan een week het boek “De Meester van de Eindtijd” van Marcel Messing. Hoe hebben we elkaar gevonden. Ik deel voor 100% dat mijn bewustzijn ook helemaal resoneert met de zijne…. ik volg hem al een aantal jaren op lezingen. Vorig jaar heb ik een lezing van hem meegemaakt die om 10 uur ’s morgens begon en om 17.00 uur eindigde. Ik was die nacht om 3 uur op bed gekomen met veel wijn op en ik voelde me moe toen ik op de lezing kwam. Aan het eind van de dag echter was ik zo ongelovelijk energiek… Ik heb dat nog nooit zo gevoeld als toen! Op zo’n diep level kwam ik die dag. Echter, ik deel jouw gevoel over complottheorieën, ik ging daar ook in mee, omdat toen net speelde de hele situatie met Marianne Vaatstra en de arrestatie van die boer. En natuuurlijk het dossier Demmink. En eerlijk is eerlijk, ik vond dat Marcel Messing ook toen erg ver ging in zijn overtuiging dat binnen een aantal weken er bekendmakingen zouden volgen, die de hele wereld op haar grondvesten zou laten schudden. Ik ben daar zelf ook wel een beetje in meegegaan…. maar ergens voel ik nu ook dat dat een stukje van mijn eigen Ego was. Zo binnen, zo buiten! Zolang we nog niet 100% op ons zelf vertrouwen (ten diepste), zullen dat heel sterk projecteren op de buitenwereld….. op het moment dat je jezelf volledig hebt geaccepteerd, is het ook gemakkelijk geworden om de buitenwereld te LATEN.

   Dat van die Sleutel Spreekt me geweldig aan…. sinds ik enekel jaren geleden 13 dagen met een aantal bedouienen op kameel doort de Sinai woestijn ben getrokken. Hoe ik het voor elkaar kreeg, mag Joost weten, maar ieder avond gingen we met schemeren rond het kampvuur en telkens als het donker werd keek ik recht voor me op de Kleine Beer, de 7 sterren, die samen, zo beleefde ik dat toen een Sleutel vormde. Het bijzondere was ook nog dat de vrouw die met me meereisde ik had ontmoet in Peru een jaar eerder en de Ankh als symbool had van haar bedrijf! Vind je dat niet bijzonder?

   Je kent het verhaal van de Sfinx en de Sleutel, Kagib?

   Ik zie een Poort wijd Open staan

   http://www.youtube.com/watch?v=ZGNCZpXxHHo

  5. Grappig, in dat youtube filmpje zie je op een gegeven ogenblik 2 cherubijnen de Poort open houden…….. denk aan de Sfinx en De Ark des Verbonds……….

  6. Wow dat is wel bijzonder zo’n lange lezing Dick, ja hij kan eindeloos flowen he. Hij weet ook zoveel, ik weet niet zoveel feitenkennis hihihi ik heb gewoon mijn eigen Bewustzijnsverbinding.
   En ja nog even over 2012 die Verbinding bekrachtigde steeds dat t klopte wat ik de wereld in bracht, had er zelf geen enkele bedoeling mee of verlangen. Veel makkelijker niet die confronterende boodschap te brengen van eindtijd etc. En ja toen ik zag dat Marcel Messing ook hierin resoneerde hoe kon ik dan nog twijfelen…
   Dus t blijft heel vreemd, juist omdat tot dan toe mijn innerlijke Verbinding altijd klopte al vele jaren. Dat heeft ook in alles bij mij het laatste woord gekregen.

   Dat is wel mooi die ervaring in de woestijn. Wat n avontuur op n kameel door de woestijn te trekken. 🙂
   Ken het verhaal niet van de Sleutel en de Sfinx.

   En t youtubemuziekje om maar zo te zeggen beetje kerkelijk maar mooie tekst, ja het hart openen dan kan het Bewustzijn zich kenbaar maken dat lees ik erin.

   Zal hieronder de Sleutel plaatsen. Ik heb m uitgewerkt tot n boek, en nu op zoek naar een uitgever. Ken je trouwens een andere Marcel Marcel Derkse. Echt geweldig wat hij de wereld in brengt, tip voor deze site hier.
   Ok de Sleutel, wat mij betreft staat er dus alles in:

   DE SLEUTEL

   Ja, is het tijd?
   Tijd voor een nieuwe stap.
   Een nieuwe fase.
   Tijd voor de Sleutel?
   De Sleutel die weer vele deuren kan gaan openen.

   DE SLEUTEL
   Het leven draait om zelfkennis.
   Ont-dekken dat wat je werkelijk bent.
   Juist ziekte, conflicten, disharmonie kunnen een mogelijkheid zijn om hier verbinding mee te krijgen.
   Door de duisternis naar het Licht.

   Het uiteindelijke geluk zal je nooit buiten jezelf kunnen vinden.
   Wat je werkelijk bent, is niet van deze wereld.
   Iedereen leeft in zijn/haar belevings/denkwereld en krijgt dat op zich af, wat hij/zij nodig heeft.

   Iedereen heeft in zichzelf een goddelijke vonk.
   Dit spreekt dmv het Geweten bij eventuele ‘misstappen’,
   en in verbinding met de intuitie kun je meer en meer onderscheidingsvermogen krijgen in dat wat Waarheid is.
   Door groei van deze Vonk, kan deze Waarheid langzaam, maar zeker, onze hele persoonlijkheid doorstralen.
   Je bent dan Vrij!
   Levend vanuit de Essentie, ben je dan verbonden en in harmonie met het Al, met Alles.

   Het Leven is Eeuwige verandering en ontvouwing.
   Sterven is slechts overgang.

   Kagib

   Als je een account hebt op facebook kun je me daar makkelijk vinden, ben daar groep begonnen gebaseerd op de sleutel. Naam van de groep is tijd voor de Sleutel. Nog een fijne zondag voor jou. :)))

  7. Dick, de Friese familie van mijn moeder De Walda’s uit Hindelopen, hebben een Keizer van Ethiopië in hun rangen in 1700 zoveel, leefde hij in Axum, is daar ook overleden en begraven, in Februari gaat mijn zoon er weer heen om verder te zoeken, naar gegevens.

  8. Heey Jenne mucho interessanto, dan ben jij een kind van de oud-testamentische goden! mogen we wel een beetje zuinig zijn op de overleveringen van Jenne hier op Wtk, meen ik serieus.. geeft de parel door aan de nieuwe generaties..

   Quote: “1. That the lawful kings of ETHIOPIA were descended from SOLOMON, King of ISRAEL. 2. That the Tabernacle of the Law of God, i.e. the Ark of the Covenant, had been brought from JERUSALEM to ’AKSÛM by MENYELEK, SOLOMON’S firstborn son, according to the ETHIOPIANS. 3. That the God of ISRAEL had transferred His place of abode on earth from JERUSALEM to ’AKSÛM (AXUM), the ecclesiastical and political capital of ETHIOPIA.”

   en hAnNa is een goddelijk voertuig waardoor Mary tevoorschijn is gekomen !

   Quote: “There is extant in Ethiopian literature a legend to the effect that when God made ADAM He placed in his body a “Pearl”, which He intended should pass from it into the bodies of a series of holy men, one after the other, until the appointed time when it should enter the body of ḤANNÂ,1 and form the substance of her daughter the VIRGIN MARY. Now this “Pearl” passed through the body of SOLOMON, an ancestor of CHRIST, and CHRIST and MENYELEK, the son of SOLOMON by the Queen of SHEBA, were sons of SOLOMON, and according to Ethiopian ideas they were akin to each other. But CHRIST was the Son of God, and, therefore, being the kinsman of CHRIST, MENYELEK was divine. And ISAAC the Ethiopian, holding this view, maintains in the KEBRA NAGAST that the kings of ETHIOPIA who were descended from MENYELEK were of divine origin, and that their words and deeds were those of gods. ”

   http://www.bibliotecapleyades.net/kebra_nagast/kn000-2.htm#page_xviii_note_1

  9. Kagib, in de meeste kerken mag dat lied niet meer worden gezongen, omdat men vind dat het lied thuis hoort bij de “beVindelijken” (bijzondere naam trouwens)….. net zoals “Stille Nacht, Heilige Nacht” bij sommige kerken uit de liturgie is verdwenen….. het is het teken dat de kerken helemaal van zich zelf zijn vervreemd geraakt en meer en meer nog slechts vanuit het “hoofd” het geloof beleven en niet zoals jij zo mooi verwoord vanuit het Hart… zodat ons Bewust-Zijn zich kenbaar kan maken.

   Onze Innerlijke Beleving kunnen we altijd op vertrouwen, Kagib, daar hoeven we nooit aan te twijfelen…. we bevinden ons echter op een pad, een smalle weg, waarin we steeds dieper naar binnen gaan….. en steeds meer daarbij onthechten van de dingen die om ons heen gebeuren…. we staan wel midden IN de wereld, maar zijn minder en minder VAN deze wereld.

  10. Ja, Dick, zo beleef ik mezelf, nog wel op de aarde maar niet meer van de aarde. Daarin is heel veel ruimte voor keuze, de echte vrije wil. Maar daarom juist ook een grote verantwoordelijkheid.

   lieve warme groet Kagib

  11. Mooi, Jenne en Hyper, velen geloven dat de Ark des Verbonds als cadeau van Salomo aan de koningin van Sheba zich in Ethiopie bevindt….. wie weet heeft jouw oom, Jenne, de Ark wel meegebracht naar Friesland en is je zoon daar naar op zoek 🙂

  12. Hyper Alert 1,8

   Dat het land punt al heel oud is zeker, en dat Adam en Eva misschien in een van die mooie vallijen van Ethiopie hun appel hebben geplukt is heel goed mogelijk.
   Salomo vloog naar Batsheba in Axum, om haar te bezoeken er verwennen met mooie Cadeaux.
   De Hindelopers waren heel oude zeevaarders, deze Walda kwam via de Engelse oost Indische compagny daar terecht althans dat denken wij,
   hoe hij in Axum terecht is gekomen en heerser over Ethiopie werd ?,
   hij was Walda Giyogis Lyasu overleden 1721 daarna zijn zoon en Klein zoon, er bevind zich een aanzienlijk grote som geld en juwelen in de Bank van England, maar ga het maar bewijzen, is al geprobeerd maar zonder succes. t’is wel interessant natuurlijk, we weten waar hij en eigenlijk zij begraven zijn, mijn zoon gaat daar weer is kijken.
   Ben er éénmaal geweest gek land, je voelt de oude tijden overal om je heen, het is een wereld in het Klein, van heel vruchtbaar, naar woestijn, veel verschillende volkjes met meer als 60 talen.

  13. Kagib, dank zij de ont-moeting met jou hier op wtk, ben ik vandaag De Meester van de Eindtijd gaan lezen. Ik had het boek al een jaar in huis, maar was er blijkbaar nog niet klaar voor. Ik had het vorige week al opgezocht en klaargelegd bij mijn PC, waarschijnlijk naar aanleiding van dit artikel met Marcel Messing. Ik ben echter getriggerd om het te gaan lezen na jouw reactie hier. Nu ik het boek gelezen heb en weet dat Marcel Messing geinspireerd was om dit boek te schrijven na het lezen van De Profeet van Kahlil Gibran, is me ook duidelijk geworden waarom ik het nu pas lees. Trouwens, het is me nu ook duidelijk hoe jouw nickname tot stand is gekomen ;). Marcel Messing draagt het boek op aan alle mensen die zich bevrijden van de ketens van de eeuwenoude slavernij der Onwetendheid. Hij heeft helemaal voor in het boek een passage opgenomen uit “Secrets of the Heart” van Kahlil Gibran. Die passage maakt helder hoe wij van generatie op generatie in het juk van de slavernij zijn blijven hangen, hoe wij onze eigen afgodsbeelden hebben geschapen. Khalid schrijft “Het afgodsbeeld heeft vele namen, maar slechts één werkelijkheid”.
   Het bijzondere is dat ik een paar weken geleden tijdens het opruimen van mijn archief op een schriftje stuitte, dat ik op mijn 10de jaar heb geschreven, met allemaal kerstliedjes en – gedichtjes. Echter, helemaal achter in het schriftje staat een verhaal dat ogenschijnlijk niets met kerst van doen heeft. Het verhaal gaat over Mozes en het volk Israel bij de berg Horeb, tijdens de 40 jarige tocht door de woestijn. Het verhaal beschrijft hoe Mozes in woede uitbarst als hij terugkeert van de top van de berg en ziet dat het volk een Gouden Kalf heeft gemaakt. Hij gooit de stenen tafelen tegen het beeld en laat het totaal vernietigen. Ik wist niet meer dat ik dit ooit 47 jaar geschreven heb, maar kan nu wel heel goed plaatsen waarom ik een paar jaar geleden door een innerlijke stem werd getrokken naar de berg Horeb en daar zelfs een nacht in mijn ééntje op de top heb geslapen onder de sterrenhemel

  14. Hihihi ja Dick niks verhevens aan die nick. T heeft voor mij wel diepe symbolische betekenis gekregen. Kagib is als t ware in me opgestaan dat is wat ik Ben. 🙂
   Dank voor t delen van je verhaal, ja vrijkomen van de ketens, lastig dat kenbaar te maken als mensen in een gouden gevangenis leven maar dit helemaal niet in de gaten hebben.
   Heb ondertussen de hele samenspraak bekeken/beluisterd, ja hele extreme dingen gezegd wat er te gebeuren staat. Voor mij is t eenvoudig waar t me komend jaar om gaat, het is tijd voor de Sleutel. Dat is voor mij het antwoord op waar zij het hier over gehad hebben. Heel concreet heel helder. Ga er alles aan doen dat het boek waarin ik die Sleutel uitgewerkt heb uit gegeven gaat worden dan kan ik t nog meer zichtbaar in de maatschappij.
   Dat is mijn verantwoordelijkheid. Dat is mijn antwoord op deze tijd.

   lieve warme groet Kagib

  15. Hey Kagib, kom net thuis en zag je berichtje als het ware voorbijflitsen…… Mij is net een paar weken geleden ontslag aangezegd…. en dat voelt gewoon als een cadeautje! Klinkt misschien raar, maar het komt voor mij gevoel op het juiste moment.. het is weer een stap uit de “gouden gevangenis”. Ik heb altijd in mijn leven met plezier gewerkt en er altijd veel energie ingestoken, maar ik voel al langer dat ik het langzamerhand mag loslaten….. er komen vast weer andere dingen op mijn pad, alhoewel ik nog helemaal geen plannen heb gemaakt. Ik laat het allemaal maar op me af komen.

   Bijzonder is dat ik tijdens mijn laatste yoga-avond na afloop een energiekaartje trok “Je hebt hard gewerkt….. nu mag je geNIETen…” en dat mij toen 2 dagen later het ontslag werd aangekondigd :). Door jezelf getrokken energiekaarten kruisen altijd op het juiste mmoment je pad.

   Ik heb vandaag alles definitief geregeld met mijn werkgever. Ik werk nog tot eind maart volgend jaar…. ondertussen merk ik wel wat mij op mijn pad brengt. Wie weet, kruisen we elkaar wel met de Sleutel….. ten slotte is de Sleutel die de Poort opent ook mijn weg. Dat voel ik al langer!

  16. Goh Dick niet niks als je dat te horen krijgt, dat wordt wel bijzonder begin voor je zonder baan. Wel geweldig hoe je t oppakt, dan kun je makkelijk doorstromen voeling houden met wat in de Kosmos besloten ligt. Het zal zich wel ontvouwen. 🙂
   Wel frappant ja die verbinding met dat kaartje, nu kun je genieten. Ook dat is voor veel een grote uitdaging als zo’n belangrijke invulling van het leven wegvalt.

   Ja voor mij is t duidelijk, de Sleutel, ik ga dr voor en als je betrokken wilt worden je bent van harte welkom. Wens hoe dan ook dat er t komende jaar heel veel genieten voor je mag zijn, leuk elkaar zo in korte tijd beetje te leren kennen liefs Kagib

  17. Hyper Alert 1,8
   Bedankt voor deze bijzonder mooie en waarde volle site, bibliotecapletades!

  18. Jenne 1.11, The Ark of the Covenant, Salomo en de koningin van Sheba laten me niet los. Ik vind het in dat kader heel bijzonder dat een voorouder van jou keizer was van Ethiopie in het begin van de 18de eeuw. Trouwens, Jenne, de koningin van Sheba heette niet Batsheba. Dat was een liefje van de vader van Salomo, David. Die David was niet vies van de vrouwen en wist in dit geval de vrouw van het hoofd van zijn leger te verleiden, Batsheba. Zie ook het schilderij van Rembrandt in het Louvre

   http://www.casa-in-italia.com/artpx/dut/Rembrandt/Rembrandt_Louvre_Batsheba_bath.jpg

   De koningin van Sheba heette volgens de overlevering Makeda

  19. Onze vriend, Leonard Cohen, bezingt het tafereel zo mooi als David van af zijn balkon ziet hoe Batsheba een bad neemt.

   You saw her bathing on the roof
   Her beauty in the moonlight overthrew you
   She tied you to a kitchen chair
   She broke your throne, and she cut your hair
   And from your lips she drew the Hallelujah

   Hallelujah, Hallelujah
   Hallelujah, Hallelujah

   http://www.youtube.com/watch?v=YrLk4vdY28Q

  20. Ik zeg wel in 1.14 dat David onze vriendin Batsheba verleidde, maar het kan net zo goed andersom zijn…… net zoals bij zijn zoon Salomo met de koningin van Sheba…….. de 3D liefde blijft toch vaak een energetisch spelletje tussen man en vrouw waarbij vaak niet 100% helder is wie, wie verleidt/versiert 🙂

  21. ze is best behoorlijk aantrekkelijk die bijbelse Batsie ! heerlijk rond en vol en toch met genoeg natuurlijke gedurfde curvatures.. en ik moet nog aan mijn eerste biertje beginnen.. koffie doet het um bij mij.. hoge intensiteit waarnemen bekijken voyeureren, haah die Moon, vriendje is leuk maar niet langer houdbaar dan 4 dagen haaaah, errugghh maar vaak waar..

   Quote: “4. the act of curving or the state or degree of being curved or bent”

   http://www.thefreedictionary.com/curvatures

  22. Hyper, Moon heeft het zelfs 5 dagen volgehouden…. alleen het vooruitzicht van nog eens 5 dagen richting Berlijn, bleek te veel van het goede.. geen leuk vooruitzicht om met dit weer ergens langs de Autobahn,halverwege Berlijn, in no-where de weg naar de begaande wereld te moeten zoeken 😉

  23. Maar, Hyper, wat me veel meer fascineert is…… waarom schrijft Moon dit allemaal op de chat….. en waarom schrijft ze ook over haar diepe “gevoel” voor HGO?…….. Veel vrouwen weten vaak via vele omwege hun gevoelens te uiten 😉

  24. Vind t hier wel passend mijn Nieuwjaarswens:

   lieve jij,

   Nieuw
   Alles nieuw.
   Jippie.
   Op-nieuw beginnen.
   Stralend nieuw.
   Kijk alles straalt, warm stralend, uitstralend,
   het nieuwe jaar begonnen.
   Net geboren, pril, onbevangen.
   Nieuw elk moment.
   Weer een nieuwe dans begonnen.
   Alles is onontgonnen.
   Nieuw te ont-dekken.
   Als nieuw te omarmen.
   Jezelf en elkaar verwarmen.
   Zien met nieuwe ogen.
   Die nog niets gezien hebben.
   Elkaar, het leven.
   Nieuw.
   Alles nieuw
   Net uit de verpakking gehaald.
   Wat een verrassing.
   Waarmee zal het leven je verrassen?
   Alles als nieuw ont-moeten.
   Verwondering.
   Dans van Leven.
   Nieuw Leven.
   Opnieuw beginnen.
   Als je wil.
   Sluit je ogen nu.
   Leg je hand op je buik
   Voel je ademhaling.
   Volg je adem halen.
   Elke adem weer nieuw.
   In en uit.
   In en uit.
   Alleen maar nu een nieuw nu.
   Adem wat nog niet geboren is, in.
   En adem het uit, met vreugde met liefde.
   Alles is nieuw.

   Een nieuwe kans.
   Een nieuwe dans.
   Van leven, beleven, doorleven.
   Zoveel te geven dat leven.
   Zoveel te voelen en ont-dekken.
   Een groots avontuur.

   Voor jou in jou het Eeuwig Nieuw
   Het Eeuwig Vernieuwende.
   Wat je door dit jaar wil dragen, helpen, inspireren, verwarmen.
   Wat elk nieuw moment er voor jou is.
   Dat je lief heeft, al-tijd.
   In je hart.
   Voel maar, je bent niet alleen.

   Waar je ook gaat, dat je dit mag voelen.
   Wat er ook in je leven op-staat, ont-staat.
   Je bent niet alleen.
   Weet dat de Liefde bestaat.
   De Liefde je draagt.
   Wens jou vanuit mijn hart voeling met die Liefde.
   Dat die je mag helpen, inspireren, verwarmen.
   Juist ook als je het moeilijk hebt.
   Juist dan zo dichtbij is.
   Dat die er al-tijd voor jou is.
   Deze dag en alle dagen.
   Die jou van binnenuit wil ver-nieuwen.
   Een Nieuw Mens van je wil maken.
   Een zo mooooi mens een zooo lief mens.
   Een waar Liefdemens.

   Dag lief mens geloof in jezelf ik geloof in jou.

   De uitgesproken woorden:

   http://www.mijnbestand.nl/Bestand-DOFVFTSH6LM4.mp3

   Lieve Nieuwjaarsgroet Kagib

 1. yesz dit is het, deel 1 tot en met deel 3, hier kan ik wel verder mee, is bijzonder, want ik kon niet verder, veel verzameld, dat wel, ‘kennis is onmacht’,’als je alles weet behalve 1 ding, dan weet je niets’, weg met de onwetendheid en dus het lijden… hoptie toptie wat een puike sfeer in deze samenspraak water groep, rot een eind heen met het eeuwige gehakketak over mag het een onsje meer of minder zijn, het onderonsje, rot een eind heen met besloten kluppies van betwettende wetsweters van ons kent ons, zet de ramen en deuren open en laat je vrijwillig beledigen, want feitelijk, als het goed is, valt er niks te beledigen, hoogstens te ontladen door door te prikken van opgezwollen belangrijkheid,

  van te verdedigen belangen, van schijn veiligheid, in de war van onderlinge terreur aangezwengeld door de bel baal zeus dienaren in brussel en in je eigen huiskamer met de treurbuis en het twitter kwetter schermpie, 17 woorden van niets zeggendheid, het deleten van mensenlevens, ongewelvalligheden, wegpoetsen, met bral taal, en andere onwelvoeglijke handelingen, in de trant van waar je het niet over hebt dat bestaat niet, schreeuwen heeft voorrang, het discussie spectrum vernauwd tot een streepje door politieke correctheid, gedicteerd door de nieuwe stalinisten, en trans onhumane nihlisten, nano gezwellen, de machine en de mens als robot, zonder wortels zonder geschiedenis en toekomst, en meid Dees met de glasheldere ogen, voor mij ontroerend om te horen hoe jij je gym schooltijd hebt beleefd, ik dacht dat ik de enige wasz, maar dat denk ik wel vaker..

  zie je hoe veel kracht er uit gaat van het diepste van wat een mens werkelijk beroerd, maar jah wie durft zich nog bloot te geven,dusz kwetsbaarheid vertegenwoordigt de hoogste kracht, de satanisten weten dat, die geven dat levend gegrild aan hun flut giga godje, zodat ze zelf dictator godje kunnen worden, met de rain man z’n interventies van achter de schermen, slappe zooi, niks vanuit je kern maar van buitenaf magisch geregeld door de saturnus kerk van het kunstmatige haat paradijs in Roma, Amor, haat en liefde en zooh, draai het om dat kruis en het is een kop van jut. Hey Francis geef toe, dit groepje heeft het wel, in ruime mate, wat jij ook hebt, maar zie je hoe oneindig veel geduld ze zelfs nog in hun ongeduld kunnen opbrengen, die paar honderd kijkers van jouw Free Francis kanaal, dat was jou niet genoeg Francis, en daar zit je denk fout volgens mij… maar voor mij zit jij op het hoogste niveau Francis, dat jij bij deze groep past, het 1 sluit het ander niet uit, te elitair? mwaoh

  Internet is NIET het struikelblok voor de elite – maar de val van de mensheid!
  http://www.youtube.com/watch?v=kgy9vyc1iC8

  1. wel weer opvallend als ik eens echt wat te melden heb, mijn reactie staat in de wacht… pffffff, kom op zeg…

  2. Maar je boodschap is dan ook zó diep, dat de automatische-digitale-website-censuurmeter even van de leg was. Maar -als ik het zeggen mag- dank voor je oprechte reactie Hyper; je blijft van kernachtige waarde voor de site, so I feel.

  3. Ach beste HYPERALERT, de fout ligt als gewoonlijk weer bij de ander, de samenleving daar deugd weer geen snars van, nou jij maakt toevallig ook deel uit van deze samenleving, maar niet echt natuurlijk, want anoniem achter je schermtje zitten is natuurlijk niet echt deel nemen, ik heb het al geschreven, maar ik denk dat de mensen in de moderne samenleving hunkeren naar persoonlijk contact, echt contact, je weet wel gedeelde smart en zo, en dat de mensen in het oude Nederland zich toch een stuk lekkerder voelden, zo 60 70 iger jaren, we waren één saampies, happyness!

  4. Vertel me eens Jenne, HOE je überhaupt NIET kunt deelnemen..? Is achter je ‘schermpje’ zitten dan ‘niets-doen’..? Ik ben je weer even uit het vizier kwijt Jenne.

  5. Loki,
   Wat dat betreft mee eens.
   Francis heeft in ieder geval zijn GBA registratie aan de wilgentakken gehangen.
   Moedig vind ik dat.
   Hoe het begrip soevereintiteit ook uitgelegd wordt vind ik minder belangrijk dan de discussie/dialoog die erover gevoerd wordt.
   Uiteindelijk moeten we een kritische massa bereiken om het roer echt om te kunnen gooien.
   Daarvoor is bewustwording in eerste instantie het allerbelangrijkst.

  6. Als het internet niet zou hebben bestaan waren wij in de dagelijkse réaliteit een stuk verder als nu, waarom ?, om dat het internet zo’n prachtige manier is om je gedachten uit te brengen, en voor deze gedachten helemaal geen verantwoording hoeft te nemen, het is een grote kluwe van gedachten, die zijn Eigen leven leidt, hier en daar beetje bijgestuurd door lieden als Guido.J.

  7. Maar Jenne.. Ik zie ook die zegeningen, maar soms geloof ik ook een soort mega-manipulatie van de ‘super-intellectuele bezetters’. Dat die in staat is om ‘halve’ uitvindingen aan te reiken. Dus:
   – onvolledige mobiele telefonie, waarbij elektro-magnetische straling niet geneutraliseerd is, maar schade doet
   – onvolledige vaccinatietechnieken, waarbij vaccinaties niet helpen maar zorgen voor mis-lukken..
   – verkracht onderwijs, waar niet wordt geleerd, maar gemind-fucked.
   – verstoorde voeding, waardoor geen optimale, maar gestoorde groei plaats vindt.
   – halve waarheden, hele leugens, als ‘optimale mindfuck’ in de MSM.
   etc. etc.

   Zodat de schade groter is dan het doel van de ‘bedenkers’. De mensen dus, die de ‘Eureka’ hadden.. Zo zou het internet, evenals e-mail, Facebook etc., een prachtige ‘distraction’ zijn van het weghouden van mensen uit de ‘Natuur’.. HUN Natuur. Alleen al het feit dat je niet meer over jezelf als zijnde ‘natuur’ spreekt, zegt, qua resultaat van deze ontvoering, imo al genoeg.. Nu even de hond uitlaten.. 😉
   Dus achter deze schermpjes is de wereld virtueel en digitaal. In de ‘Natuur’ is de wereld analoog en écht.. En ‘écht’ in de zin van ‘natuurlijke verbinding’.
   Wat een Slimme Rikken die jongens. Of zit ik nou té diep in ’the Rabbithole’ te staren…?

  8. Nee hoor Guido.J. het is geen rabbit hole, maar grotten waarin de mensen verdwalen.
   Je hoeft maar om je heen te kijken, hun ogen zitten vast geplakt op een bewegend schermtje, dat is hun wereld, normaal communiceren is niet interessant.

  9. Jenne, je zit toch ook achter een schermpje.
   Moeten we dan allemaal naar Frankrijk komen, of kom jij naar NL? 😀

  10. dank je Odette en groetjes aan Monka Monika en niet te vergeten Sunnie

   Yep, zeker, zo kan ik het zeker zien, de fnuikende onmasculine hollanditus virtuele diarree sjet bep virus ziekte, lege straten, en deze is voor pruts poster sjappies sJaapie de sjaak met sjakie om de hoek; mag het een onsje meer of minder schorpioen zijn en niet te vergeten de gestampte muisjes met neon kleurstoffen en jaap aap van andré van duin, nieboeboe light, in proto-kul-air-bag Hol-Land moet het gesprek vooral over Niets gaan, en dan zit je gelukkig aan het verkeerde adres bij mondiale cross culture mes scherpe Messie, die zich volgens mij niet voor niets los heeft gemaakt van risico mijdende prana protsers, 30 jaar hete hangijzers vermijdend en dan nog pretenderen occult geïnformeerd te zijn naar de nietsvermoedende cola light trendy spiri lezertjes toe, 15 euro per semie hard kaft overlevering in de betere boekhandel, de pvda is er niks bij, hoeveel moeite moet dat kosten, om het nog steeds over niks te hebben, na elke sjamaan afgereisd te hebben, van Siberië tot Zuid-Afrika..

   uitgeschreven uit het GBA en dan, jah de constructie van ons slaven BSN nummer, en de Natuurlijk Persoon in hoofdletters geschreven, onze corporatie schaduw misbruikt door de staat en de beurs als aandeel in ons slaven nummer, wat voor slagveld heeft deze agent orange soeverein meer gein beweging inmiddels achter zich gelaten? of zie ik dat verkeerd? en wat ideaal om alsnog weer in 1 kaartenbak statenloos opgeslagen te staan, griezelig, of ik wel niet ‘soeffierein’ ben, met van die wervings overijverige wereld natuur fonds behulpzaamheid, idolatrie retoriek, al blijft het van de machtig interessante na oorlogse materie, over de grondwet die sinds 1941 is uitgeschakeld en zo, door bekende foute families en bedrijven, die nu dominant de dienst uitmaken in den landen

   Ons kent Ons! (Het recept voor verraad!)
   http://www.youtube.com/watch?v=Amamd6gU6uc

   Andre van Duin mijn naam is jaap http://www.youtube.com/watch?v=WMjZybeHDqc

  11. Hele duidelijke boodschap in het filmpje, het wordt idd tijd om zelf massaal het heft in handen te nemen, we zijn met zovelen, maar er moet wel de bereidheid zijn om ons te verenigen en op te staan tegen de overheid, anders is het straks te laat en zijn we in de macht van de NWO, dus de keuze is aan ons, kijken we weg of gaan we daadwerkelijk ons bundelen om een vuist te maken tegen deze machtselite.

  1. LOKI, zoek het op, bibliotheken, praat café’s, publieke vrouwen, weet ik veel, contacten met mensen, is lekker doorzakken met een paar vrienden en dan wakker worden in een bed, dat je nog nooit eerder gezien hebt, nagelang je leeftijd natuurlijk, echte huisvaders doen dit niet, die verdrinken in hun Eigen burgelijkheid.

  2. Eerst komt het wéten, het bewustzijn. Vervolgens het délen en checken. Het controleren of een conspiracy van deze magnitude wel juist is te concluderen. Dán de actie LoKi.
   Neem aan dat je er al lang zélf uit bent; dát je al volop in de ‘manifestatie’ zit..? Vertel, vertel..

  3. Hoi GuidoJ Weet je hoelang deze mensen al meedraaien? Denk het wel niet dan. Kijk en dat bedoel ik nou. Wat wij soevereine mensen doen is de zaak aanpakken en wij zijn pas 2 jaar bezig als groep en organisatie.

   Met blabla groepjes kom je er niet, neemt niet weg dat wij als soevereine mensen ons ook inhoudelijk zorgen maken ook dit soort zaken wij leven er dus volledig in mee.

   Verenigen is de enige optie om verder te komen en zoals ik al schreef is eendracht is macht maken. Want neem van mij aan dat ze als de dood zijn in Den Haag als de waarheid boven tafel komt.

  4. Wil je de ‘leider’ worden misschien? ‘Denk het wel niet dan’... Wat doét een praatgroep eigenlijk met jou? Hoe weet je dat dit ALLEEN een praatgroep IS? Wat weet JIJ meer van ze, dan ik of anderen ervan zouden weten. En is jezelf ‘Soeverein’ maken, dan een teken, dat je niet meer hoeft te praten, en zéker niet in praatgroepjes..?
   Ken je die uitdrukkingen: ‘afstemmen’, ‘van gedachten wisselen’, ‘kennis-maken’..?? Of ben je de ‘Moderne Don Quichotte’? Mag ik dan Sancho Panza zijn? (Zit ik op de eerste rij nl.)
   Op basis waarvan oordeel je deze mensen de tent uit, terwijl ze nota beide bene bij iemand van hen thuis zitten, en terwijl JIJ zit te gluren en mee te luisteren..! Om maar eens een dwarsstraat te noemen. Laten we niet de zaak gaan omkeren ja? Andersom gezegd: wat doen deze mensen ‘verkeerd’..?

  5. GuidoJ Komkom niet zo negatief. LoKi is niet bang uitgevallen, kent Peter Vereecke goed en heeft veel contact gehad en info voor deze verzamelt.
   Kent ook de mensen van Niburu.nl en van wie denk je dat het idee afkomt om een politieke partij (SOPN) op te richten, wat feitelijk een doorstart is van een eerdere partij. (Ik zou het alleen niet zo gedaan hebben, want er zijn een paar niet al te wijze fouten gemaakt)

   Denk je GuidoJ dat ik mijn pappenheimers niet ken.
   Kortom 5 jaar geleden wisten we dit ook allemaal al en wat komt er tot nog toe uit een hoop commentaar op zaken en verder gebeurd er weinig.

   Dan kun je een “samenspraakgroep” in het leven roepen maar als het binnen die muren blijft schiet je er weinig mee op. Als je openheid van zaken bied, neem een voorbeeld aan Luca van Dinter en de soevereine mens groep dan groeit dat met de dag en heb je een grote kans van slagen. Ik wijs je tevens op het feit dat de soevereine mens werkt omdat het een web creëert aan informatie waar je verstand van duizelt.
   Om maar te zeggen ala de musketiers “1 voor allen allen voor 1”. Iedereen zoekt, neust en verzamelt belangrijke informatie. Valt aan en breekt muren af die zijn opgeworpen. (aanval is de beste verdediging)
   Stukje bij beetje winnen wij terrein van de Cabal.

   Vat je dat GuidoJ dat de Soevereine mens eigenlijk een moderne versie van Robin Hood is.

  6. Oh ja GuidoJ voor ik het vergeet, wij soevereinen betrekken ook andere organisaties scholen en bedrijven in gesprekken indien deze interesse hebben en proberen zo een zo groot mogelijk draagvlak te verschaffen.

  7. dank voor de uitleg LoKi, maar pas ajb een beetje op met je commentaar. Alstublieftdankjewel. Hoe moet ik weten dat je je ‘oordeel’ op zoveel ervaring stoelt.
   Maar dan nog, om mensen ‘af te serveren’ obv een rechthoekige-tafel-gesprek..??!

  8. GuidoJ Het is absoluut niet mijn bedoeling om deze mensen af te serveren. Ik bedoel alleen dat deze mensen met hun grote kennis van zaken, zich beter kunnen verenigen, dat zal ze zeker ook een veiliger gevoel geven. Kennis die je deelt is niet uit te roeien. Hoe hoog of laag een AIVD of wat dan ook springt dat zal niet lukken.
   Kijk naar Frankrijk hoe daar de mensen de armen ineen slaan als het hen niet zint. Wat zijn Nederlanders dan een stompzinnig volkje (niet allemaal natuurlijk) geworden door zich zo te laten besodemieteren en uit te laten knijpen. Ik heb dat vandaag ook weer gezien hoe het terreur van een gemeente (eigenlijk dictatuur) werkt. Het is nog erger dan wat Sadam Hoessein deed? Een waar schrikbewind, dat is het en niet anders. Later zul je ervan mij meer over horen.

   Als ik het even eerlijk mag zeggen, zou ik als ik hun was eens een keer contact opnemen met Luca van Dinter en eens bij een samenkomst van de soevereine mens aanwezig te zijn en een praatje te doen. Want ik denk dat het misschien heel goed zou passen als geheel, dan hebben zij meteen het voordeel van Luca’s openheid en zijn soevereine mensen.

   Ik heb het al eerder gezegd Nederland is geen vrij democratie, maar een bezette gecontroleerde en gestuurde dictatuur. Waar of niet?

  9. Hoe zet je mensen gevangen, terwijl ze het gevoel hebben vrij te zijn, volledig vrij zelfs..

 2. Worden wij wakker, wij worden wakker, werden wij wakker, is het genoeg om wakker te worden, of is het de boek verkoop die telt, wat zit er voor witte drank in de glazen die op tafel staan, levens water, of kraan water, wij deden deze samen spraken altijd in de café’s, en nu nog vrijdag morgen op de markt bij een Klein glaasje blanc, worden de gedachten uitgewisseld tussen bevriende mensen, van grote tot gemiddelde IQ’s, en nodigen wij elkaar uit om eens langs te komen, wij doen dit niet zo gauw, maar de cabanne van Jaco dat is ons plekje, nu iets minder van wege ander weer, daar kom je ieder één tegen en nog meer, maar we gaan ons leven echt niet vergallen met te praten over het verbeteren van de wereld, nee vriendschap schoonheid, en boven al créatie van alles wat mooi is daar discusseren wij over onder het gebruik van ?

  1. Wat een lulverhaal Jenne. Maar dat vind ik, dus ga rustig door. Wat wil je zeggen? Ik ben kennelijk de enige die de ‘point’ niet snapt van je verhaal. Maar dat heb ik al een tijdje hoor. Bij jouw verhalen, bedoel ik.

  2. Als iemand anders op deze site dit zou vinden, had ik een probleem, maar met jouw negatieve standpunt “weet ik veel waarom” tegen over mij, kan ik goed leven.

  3. Rofl
   Jenne, is dat een verkapte vorm van:”Liever dat jij het zegt dan iemand met zijn volle verstand”? 😆

  4. ik durf het bijna niet te schrijven , want dan heb jij dus een probleem zoals je zegt, maar ik ben het wel met Guido eens , ik heb ook nogal eens de indruk dat je steeds nieuwsgierig bent naar de dingen op deze site ,maar veel van je verhalen/reacties geven me de indruk alsof je een beetje versombert bent geraakt daar zo op je boerderijtje in France.

  5. Beste SJAAK, natuurlijk versomber je, in een vreemd land omringt door vreemde wezens, zou er wat voor geven om terug te kunnen zijn in de 60, 70, 80, iger jaren, in Nederland, Amsterdan, Mokum, ja die menselijke warmte, we leefden op en door elkaar, de mensen die de oorlog aan de lijfe hadden ondervonden, tja die begrepen hoe belangrijk het leven is, in zijn eenvoud van alle dag, de gein, het met elkaar om gaan, maar toen de oudere generatie begon weg te vallen, toe werd het leef klimaat ook anders, nou ja wie word daar niet somber van, en als ik nu in Nederland, Mokum ben, lijkt het eerder op noord Africa, met de zelfde bedrukt stemming, en de mensen zijn allemaal met hun telefone bezig en daar tussen door hebben ze het over geld, en hoeveel hun huis wel waard is, nou daar wordt ik niet vrolijk van, wat me helpt is een broodje Pekelfleiz, met een zoete thee, groetjes.

 3. Voor mijn gevoel pikken de meeste mensen in hun dagelijkse doen en laten niet genoeg stof op om over na te denken, geestelijke armoede dus, geen contacten onderling geen vriendschapjes dus, alles uit een boek, zonder tastende handen brrr.

 4. Ik vrees dat hier sprake is van een naar buiten gerichte projectie van de heer Messing. De man komt met zijn schorpioenenogen op mij over als een bijzonder wilde kracht die zich schuil houdt onder een dun laagje welbespraakt vernis. Hij heeft dat zelf niet door en verwerpt wellicht om die reden aan het begin van de filmpjes de psychologische benadering. Toch is dat precies wat er gebeurt: de onbewuste ‘slang’ van Messing projecteert zich op de buitenwereld, zonder dat hij dat beseft. Zoals men zegt: “it’s all in the eye of the beholder”, en het oog van Messing ziet overal kwaad.

  Het kwalijke hiervan is dat de eigen verantwoordelijk op anderen wordt overgebracht: elites, illuminatie en anderen. Zo wordt een vijand gecreeerd in de buitenwereld (illuminatie, elite en andere projecties) die in wezen een afspiegeling is van het kwaad in onszelf. Het gevaar van dit soort onbewuste projecties is dat vijandbeelden worden gecreeerd. Akelig genoeg hoorde ik hem in dat verband al de zg. ‘protocollen van de wijzen van Zion’ noemen. Sommigen hebben wat dat betreft helemaal niets geleerd van WOII.

  Laat Messing eens zeer diep en grondig onderzoek naar zichzelf en zijn innerlijk doen. Zijn spraakwaterval en aanhoudende monoloog doet bevroeden dat de man niet bepaald aan zelfreflectie doet. Dat zal de angst zijn voor de wilde kracht in hemzelf. Constant spreken als extraversie uit angst om de blik naar binnen te richten. En de ogen van Messing spreken: In mij zit iets gigantisch wilds…

  1. Jaap, af en toe, en hier en daar iets méér een ‘Volgens mij’ en/of een ‘Ik denk dat’ en/of een ‘ik geloof dat’, zou naar mijn idee in je verhaal iets meer van jouw persoonlijke kant laten zien.. 🙄 Ik zie een hoop projectie bij/van jou in Messing.. Ken je overigens de uitdrukking: ‘Wie ver reist, kan veel verhalen’..? Dat is wat ik zie in de presentatie van Messing. Mooie en vooral boeiende reisverhalen, waarbij idd de beauty in the eye van the beholder rust.. 😉

   En Jaap, als het bij Messing projectie is, wat doet zijn spiegeling in jou dan aan her-kenning onder-kennen..?! Als ik dat vragen mag? Ik vraag dit omdat ik Messing een paar keer intensief nu heb meegemaakt, en een mooie balans van beiden zie. Maar dat is mijn waar-neming.. Een soort ‘beauty-of-the-balance-in-the-eye-of-the-beholder’ in mijn ogen.

  2. Van Marcel Messing’s hand is het volgende gedicht uit zijn gedichten- gedachten-, en mijmeringenbundel “Er is geen dag, er is geen nacht”

   -Voorbij het niet meer Noemen-

   ” Dan zal ik de avond tot mijn minne maken
   in de sluier van de nacht mij hullen
   en de zoete sterrennacht kussen
   in hemelse holtes van zijn melkse wegen.

   Dan zal ik de ochtenddauw
   naar de middaghoogte van het leven dragen
   en zonder schaduw
   in het land van licht weer lopen.

   Dan zal ik mijn laatste naaktheid nog onthullen
   tot alle dagen en nachten
   zich verliezen in een gat vol zwart
   waar de pruik van de tijd voorgoed is afgezet.

   Het golvend landschap van gedachten
   rimpelt de verste verte naderbij
   en door het vlies van niet meer weten
   boort wijsheid zacht haar hoofd.

   Daar sta ik dan in bodemloze grond
   waar voeten niet meer kunnen aarden
   en stralend licht slechts over vrijheid spreekt
   ven voorbij het niet meer noemen”

  3. Jeetje Jenne, er is ook niets goed, hé?!
   Wees gerust het is geen guru, daar is hij veel te wijs voor.
   En overigens, je ziet wat je hersenen je laten zien 😉 groet.

  4. Ja DICK, is dit een gedicht en waar gaat het dan over, moet dit mijn gemoed bewegen, moet ik ontroerd raken, of is het het woord gebruik dat mij moet voeden.

  5. MONIKA, als je het verschil niet kunt ontwaren tussen een aardappel en een honderdrol, nou eet smakelijk dan.

  6. Jenne, ik was vorig najaar op een lezing van Marcel Messing. Ik was vrij laat in de zaal en er was alleen nog een plekje helemaal vooraan, op de eerste rij. Marcel Messing had zijn prachtig, mooie witte hond bij zich. En die zat de hele dag heel vredig voor hem, terwijl hij zijn lezing hield Ik heb nog nooit een hond meegemaakt die uren en uren, heel vredig, tevreden en stil, daar op het podium lag. Ik werd niet gedurende die dag helemaal stil en vredig van binnen door de wijze woorden van Marcel Messing, maar ook van zijn hond.

   En het meest bijzondere vond ik dat de lezing plaatsvond op een Tzolkin dag van de Witte Hond…… en die staat voor Tolerantie 🙂

  7. Ja mijn excuses voor mijn ongevraagde oordeel over dit gedicht, en ook aan MONIKA, nier echt correct te noemen, ik hoop dat je me wilt vergeven was natuurlijk niet de bedoeling, vriendelijke groet Jenne.

  8. Over grote witte honden, wij hadden een hele grote Akita Inu, bewoog ook weinig, maar als hij in beweging kwam vielen er gewonden, prachtig beest maar te groot en te sterk, we hebben hem in laten slapen, als je zo’n hond over geeft en er gebeurd wat trek je de haren uit je hoofd, maar hij was prachtig, over welke hond van Tolkine heb je het DICK, of is dit Chinese mythologie, ja verdraagzaamheid, ja soms mis ik dat volkomen!

  9. Ik heb het Maya kalender, tja moest het even snel op zoeken, zo dus jij leeft met de Maya kalender, niet verkeerd, stop moet aan tafel,
   groet.

  10. Lieve JENNE, ik neem je zeer serieus en als het me uitkomt, dan neem ik je met een korreltje zout 😉

 5. @ Jaap reactie 6
  Imo legt Messing slechts bloot wat hij heeft gade kunnen slaan en zover ik zijn werk ken doet hij dat zo openminded als mogelijk. Ik zie hem als een soort klokkenluider die doet wat hij belangrijk vindt.
  Voor een bepaald stadium van wakker worden is dit hoogstwaarschijnlijk zeer belangrijk, het herkennen van de krachten in de realiteit waar in je nu leeft. David Icke doet ongeveer hetzelfde op zijn manier.
  Zodra je dat gedeelte van de ‘realiteit’ bent ontgroeid dan boeit zijn boodschap je niet meer en heb je geen last van de angstprojecties die er uit voort kunnen komen, je zegt simpelweg dankjewel voor de info die je daarna loslaat omdat je nu weet dat je je eigen realiteit creëert.
  Zolang je je nog denkt af te moeten reageren op de messenger ben je er duidelijk nog niet klaar mee en wil je waarschijnlijk op een dwangmatige wijze nog steeds anderen veroordelen op wat ze uitdragen.
  Lighten up dude, just row row row your boat…

  1. De man (Messing) is wetenschappelijk medewerker geweest van de fameuze en uiterst rijke Bibliotheca Filosofica Hermetica in Amsterdam. Lees het verhaal en je zult begrijpen dat David Icke nog een puntje kan zuigen aan de kennis en inzichten die MM heeft verworven door studie, studie en nog eens studie. Hier de link: http://www.marcelmessing.nl/content.asp?m=M8&s=M17&ss=P216&l=NL

   Zijn betoog is altijd liefdevol, rustig en zoals hij op de video overkomt. En laten we ajb niet vergeten dat elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.. Dus om nou hier een heel complot achter te zien.. lol..

  2. COZMIC, heb drie X nepal bezocht, de tweede keer heb ik meer als één jaar mij verdiept in wat er te leren was, heb het geprobeerd, en ik was niet de enigste, maar kon op dat/dit denken niet echt grip krijgen, er zijn te veel zaken die je net als in elk ander dogmatisch geloof zonder meer moet aan nemen, dit denken is oncontroleerbaar en voerd teug naar een ver ver verleden, en als je van iets niet overtuigd bent, kun je het ook beter maar niet uitdragen, want dan wordt je net als vele anderen een charlatan, en bedrieg je voor al je zelf, ik was en ben nog altijd diep onder de indruk van de Lama’s hun manier van leven en denken is een voorbeeld voor de wereld, als die er naar zouden en kunnen luisteren.

  3. Grappig. Wat ik ervan weet.. 😉 Juist de overtuigingen overboord zetten. NIETS klakkeloos aanvaarden. Alleen jeZelf ruimte geven. DURVEN zijn. Stilte.

  4. Jenne
   Wat je wellicht vergeten was om je westerse denktrant af te leggen , jezelf werkelijk open te stellen voor de vaak verbazend simpele inzichten die je daar kunt vinden. Wij westerlingen denken in religie en wetenschap en alles ertussen lijk je dan maar te moeten aannemen , echter stel je open en dat wat je denkt te moeten aannemen wordt een werkelijkheid vanuit ervaren .Dogmatisch zou ik dat niet willen noemen , wel verruimend.

  5. Beste Marcel, dat is het precies, maar is ons Europese westerse denken dan minder als dat van hen, ik geloof het niet, net zitten kijken naar het beeld wat in Rome stond en nu is uitgeleend aan Wasington DC; De stervende Kelt, bij toeval in 1600 opgegraven, onze geschiedenis is ook heel rijk maar wat van ver komt is lekkerder, wij westerlingen zijn de rationele denkers van de wereld, en dat is een gevaar voor ons zelf, en voor anderen, onze beleving is heel anders wat te denken van onze Walkyries, ons oude denken en weten is stelselmatig door de nieuwe dogma’s uitgevlakt en ontdaan van zijn navelstreng naar de grote moeder, toen op Anglesey de Druden werden te samen gedreven en ter dood gebracht stopte het menselijke denken, er stond niets op schrift, maar goed ik bedoel dat ik het hun denken mooi en interessant vond, maar had niet echt de aansluiting, zag het anders!

  6. @ jenne
   neen, geen van de beide richtingen is beter dan de ander . Wel complementeren ze elkaar. En ik denk dat je gelijk hebt wat betreft ons denken , dat is ontdaan van zijn basis en met reden!

  7. MARCEL, waarom om welke reden dan wel, wat betreft het elkaar aanvullen, ja dat gebeurde eigenlijk altijd al, maar ben benieuwd naar die reden!

  8. ODETTE, heb ik altijd heel mooi en begrijpbaar gevonden Yggdrasil, ben op de outher Hybriden geweest in een van de oudste bewoonde plekken in Europa, van gestapelde stenen kasten van steen en een heus water closed, toen ik in, liever gezegt toen wij in Wales woonden stonden wij veel meer open voor die gevoelens, het spitste zich toe, vinger spitsen gevoel we zagen het en we voelden, hier is dit veel minder, het is hier ook minder op weten en voelen gericht, ik weet niet waarom op sommige plekken is wel meer aanwezig, het zal de trillingen van het verleden kunnen zijn, of de mensen die dit niet willen of durfen voelen.

  9. 7.11 Odette.
   ik las op theosofie het stukje over die levensboom.
   Daar staat dat de strijdros van Odin Yggdrasil zou zijn. Wikepedia zegt dat die Sleipnir heet. En dat die is geboren uit Loki(trickster), toen hij de Noorse goden voor de zoveelste keer voor de gek hield zocht hij een heenkomen en veranderde zichzelf in een witte merrie. Het zou zomaar zo zijn dat die Odin meer paarden heeft gehad. Weet je waarom ik dat weet? Hij had elke dag een ander paard. Sleipnir zou de ‘witte schimmel’ van Sinterklaas zijn. Dan is Wodan(Odin) zeker Sinterklaas. Mythologie van de godenwereld heeft altijd mijn aandacht gehad. Dat maakt het acceptabel -niet als een ‘god’ dat op een voetstuk is geplaatst-maar als gewone mensen met hun goede en slechte eigenschappen. Zo boven, zo beneden.

   Die Loki(Noorse god) is toch niet onze ‘souvereine’ Loki. 😉 Of geloof je in toeval?

   En weet je nou op welke dag die Sleipnir van stal haalde? Simpel toch. 😉

  10. Haha, hij is goed Lezer, leuk! En Cosmic vult je goed aan, lekker span (paarden?)
   Jenne, je beschrijft het precies zoals het is, die oer-oude energie in noord europa. Blijf je open houden voor dat soort energie, magisch!

  11. Sinterklaas en Kerstman mijn zus? Hoe weet ie dat. Dat heb ik hem nooit verteld.
   De geschiedenis verandert om de haveklap. En nu dit weer.

  12. Kijk en daar hebben we Loki ook weer;
   Duivel

   Definitie:
   de personificatie van leven los van God

   Bijvoeglijk naamwoord:
   verleidelijk

   Synoniemen:
   anti-Christus (antichrist), Satan, Lucifer, Baphomet, Astaroth, Azazot, Loki, Mephisto, Mephistopheles, Mammon, Demon, Diabolos (Grieks), Diabolus (Latijn), Beëlzebub, Abracadabra, Seth (Oude Egypte), Prins van de Duisternis, Engel des Doods, Meester des Kwaads

   Beschrijving:
   Door God te ontkennen en de Boog des Verbonds te verloochenen, geeft een mens leven aan het zielloze onding dat bekend staat als onder andere de Duivel. Even in het Engels: “While God only creates Good, the Devil only creates Evil.” Ieder mens is gedongen te kiezen tussen GO(O)D en (D)EVIL. Alleen door bewust te kiezen voor een leven verbonden met God, zal God ons belonen door de Christus in ons te doen herleven. In alle andere gevallen, hebben we in ons de antichrist tot leven gewekt.

  13. Kortom, zolang we ons zelf ontkennen, ontkennen we God. Cozmic heeft daarom helemaal gelijk….. als we onszelf geheel hebben omarmd (aanvaard) , zijn we Sinterklaas, de Kerstman en Jezus inEEN 🙂

  14. ODETTE, het sterkste woord wat jij hier gebruikt om het kwade te duiden, is zielloos of zielloze, dat kan elke vorm aannemen, is iets heel macabers in het land van de zielen.

  15. Ja Jenne, je ziet ze dagelijks. Ogen starend in het niets robotachtig en als je al de aandacht hebt een bodemloze put, léég.
   Ik vraag me af hoeveel er wel niet van dit soort wezens, want dat noem ik ze, zijn. Het holle gepraat over geld en de buren etc. Geen diepgang, gewoon leeg, niets. Ik krijg dan altijd de neiging om heel hard weg te rennen. Meestal doe ik dat dan ook.

  16. Soulless humans 😉 Dat artikel had ik hier 2 jaar terug al gepost, blij dat Rene het nu ook heeft ontdekt.

  17. COZMIC, het is een steeds terugkerend gegeven, dat zielloos!
   jij voelt toch ook door je volle tas van weten, dat velen willen binnen dringen in jouw gedachten wereld, je willen manipuleren,
   het hoeft niet altijd met slechte bedoelingen te zijn, maar het blijft manipuleren.

  18. Ha Jenne, wat is dan ver weg uit een oncontroleerbaar ver verleden; heel dicht bij ,maar nèt zover weg dat jezelf bestaat uit het punt dat ene zaadcel op visite ging bij een eicel , een eicel die al bestond toen je moeder werd geboren overigens, , dus “jouw” eicel is al vele jaren ouder als jij nu bent . En in de 9maanden die volgden , maakte je vervolgens even een hele ontstaansgeschiedenis door , in die 9maanden ontstonden we uit water , werden amfibie etc etc en evolueerden we tot mens(je) .
   Dat in overwegende nemende, wat is dan ver weg of dichtbij?
   Klinkt misschien wat esoterisch, maar dat afdoen als gewoon een chemische reactie vind ik ook maar niks, anders zou ik wel zijn gereïncarneerd als Lama .

  19. SJAAK, wat een lang voorspel een prelude voor je er echt bent, en dan na een poosje ben je weer weg, je moet haast wel aannemen dat het overgaan in een andere vorm ook veel langer moet duren als dat wij aannemen.

 6. Epithalamium

  tussen mium en fium is het leven

  bevind zich liefde en smart

  de geboorte van mense kinderen

  het dansen in de zon

  het in de regen bewegen

  je armen omsluiten je lief

  je drukt een kus op haar koude mond

  ach was ik toch nooit geboren

  wilde dat ik reeds boven bestond

  om haar te groeten als de lente komt

  epitafium

  1. Lieve Jenneman,
   Je bent zeker een zeer lijfelijk, liefhebbende man.
   Moest het even zeggen.
   In dit virtuele tijdperk wordt dat een afstervend iets.
   Als je niet meer weet wat het is om een ander met een handdruk, handgebaar, te raken, dan heb je veel verloren als mens.
   Jij iig niet, tenminste dat heb ik altijd tussen de regels door gelezen.

  2. Virtuele hugs zijn niet hetzelfde…
   Maar omdat je 1000km verder weg zit, doe ik het toch maar.

  3. Ja Anne II, vanavond gemaakt, moet nog aan worden geslepen, ik kreeg hier behoefte aan om dat ik een foto van middag heb bekeken van een graf in Rome, een liggende treurende engel zo prachtig, dgemaakt door de kunstenaar die daar na zijn liefde werd begraven, ja ben een romanticus, en zou iets na willen laten, van de grote liefde die ik voel voor mijn vrouw, soort Tja Mahal gevoel, want de liefde in het leven is toch de enige echte waarde.
   Ik ga naar bed ben moe, en moet morgen vroeg naar de vrijdags markt,
   groet!

  4. Jenne,
   in dat opzicht ben ik jaloers op je.
   Jij houd van je vrouw.
   Je bent er dankbaar om.
   Ik gun eigenlijk iedereen jouw manier van liefde.
   Ik vind het mooi en waardevol.
   Heb een goede nachtrust lieve tortelduifjes.
   Dus ook mijn lieve groeten aan jouw vrouw…

 7. Net heb ik alle drie de afleveringen samen met mijn man gekeken. We waren er allebei stil van.
  Ik denk dat wat ze vertellen allemaal goed onderzocht is. Vele rapporten en protocollen passeerden de revue.
  Als het ook klopt wat David Icke zegt en we in een holografische werkelijkheid leven, dan kan het niet anders, dan als genoeg mensen hiervan op de hoogte zijn en deze wetenschap bewust al dan onbewust plaatsen op ons ‘veld’ de mening van iedereen omslaat. We trekken de anderen mee zogezegd. Het 100ste aapje idee.
  Ik hoop erg dat dit gaat gebeuren, maar laatst droomde ik dat de ‘mensenmassa’ het niet aankon en de geest letterlijk uit de fles was. Sommigen van de Elite werden onthoofd en anderen in de gevangenis gegooid en gemarteld, geenszins een relaxte exit van het oude tijdperk. Ik hoop natuurlijk dat dit een droom blijft en dat we wel met recht, maar niet met bruut geweld ons gelijk gaan halen.
  En verder hoop ik ook dat Marcel dit wil herhalen, het was zeer de moeite van het kijken waard!

  1. Ik pluk hier even 1 zinnetje uit: “Als het ook klopt wat David Icke zegt en we in een holografische werkelijkheid leven, dan kan het niet anders, dan als genoeg mensen hiervan op de hoogte zijn en deze wetenschap bewust al dan onbewust plaatsen op ons ‘veld’ de mening van iedereen omslaat. ”
   Als “we” dus in een holografische werkelijkheid leven, de Maya en de Lila, dan is “dit” allemaal de belevenis van 1 bewustzijn dat zich als in een spiegelkamer in een 360 graden illussionaire werkelijkheid manifesteert.
   Alles reageert op jouw perceptie, eigenlijk ben je dus God of wat dan ook met geheugenverlies. Jij bepaalt dan dus wat de werkelijkheid inhoud door jouw bewuste en onbewuste overtuigingen op 1 lijn te krijgen opdat de chaos verdwijnt. Niks geen angst meer voor chemtrails, transhumanisme, one world order, frankensteinfood en cataclysmen.
   DAT is hetgeen dat ontbreekt in de verhalen van Icke en Messing want dan zijn ze hun werk kwijt. Ze tippen het wel aan, maar gaan er niet verder op in. Het is JOUW (MIJN) interactieve droomrealiteit, het scheppende wezen dat zijn eigen schepping ervaart, niks meer niks minder. Denken dat je andere mensen wakker moet schudden betekent eigenlijk dat je steun zoekt bij je droomkarakters omdat je je niet sterk genoeg voelt om in je eentje je eigen warboel op te ruimen. Daar is niks mis mee, its all in the game. Afgeven op de slapende gehypnotiseerde meerderheid betekent dat je gedeeltelijk je essentie hebt herontdekt, maar er nog vele facetten gevangen zitten in het spel. Macht geven aan een ongrijpbare elite betekent dat je nog in het duister tast over je werkelijke kracht, die staat nog ergens op “de bank”. Etc, etc.
   Paradigma: als het zo is als ik beschreef dan schreef ik het aan mezelf en kan hooguit een feedback krijgen van subpersoonlijkheden in het script 😉
   So be it
   Computer…close holodeckprogram “Cozmic bypass” !!

  2. 3D realiteit is een script dat je zelf geschreven hebt, oneindig bestaat er niet in want dat valt niet te vatten in 3D, 1 van de flaws in het matrixdesign. Wat is er kleiner dan het kleinste deeltje en wat is er buiten de oneindige ruimte? Daar gaat de mattered mind op slot.
   Zodra je erachter komt dat je helemaal nooit reit, maar met je verbeelding de weg naar je toe trekt, wordt het wat duidelijker, je BENT, de rest is gedachte. Uittredingen werken hetzelfde, je laat dan alleen het 3D script in de lade liggen en gaat op reis in gedachte, ongehinderd door materie of tijd/ruimte, waar je aan denkt, daar ben je.
   There is a crack in everything…that’s how the light comes in.

  3. Citaat uit M.Messing’s Gnostische wijsheid uit Oost en West, uit 1991!

   “Zolang we slachtoffer blijven van het door ons in stand gehouden spel van licht en duisternis, zijn we het zelf die in de tussenruimte van deze energieën de antichrist scheppen. Dan moeten we ons ook niet verbazen als op een bepaalde dag de antichrist vorm krijgt in een gestalte van vlees en bloed. Het drama van een dergelijke gestalte ligt niet in het feit dat hij zich als een Maitreya kan opwerpen, die mogelijk miljoenen kan begoochelen, maar in de bevestiging van de fundamentele onwetendheid van de mens. De ontwetende mens laat zich wederom binden aan het rad van samsàra, ook al wordt bevrijding in het vooruitzicht gesteld. Maar ook dat gegeven hoort in het goddelijk spel (lìlâ) en dient uiteindelijk de bewustwording van velen, zij het vaak via een pijnlijke weg. Vanuit dat gezien hebben de dingen echter al plaats gevonden.

  4. @Cozmic

   Als het universum holografisch is dan zijn het ‘bits’ op de Planck-schaal en is het dus geen ‘veld’, als er wel een ‘bewustzijn’ in zit dan is het algoritmisch..
   Dat zou een formaatshift kunnen zijn van een orde die Marcel Messing niet ziet zitten hermetisch als hij is, en dat is best wel jammer want het best wel interessant volgens mij..
   Craig Hogan van fermilab zit aan de frontiers van dat onderzoek voor zover ik weet. http://lecospa.ntu.edu.tw/upload/tnews/20120306100040_Is_Space_Digital.pdf

  5. The Traveller whispers to Wesley Crusher; “People are not yet ready to accept that space/time and thoughts are the same”

 8. Anne II, bedankt voor je hugg, ben ontzachelijk blij met je positieviteit, weet je dat je zonder dit als mens niet kunt leven, ik weet niet hoe jauw leven van inhoud is, maar jij verdient ook om heel gelukkig te zijn, vriendelijke groet.

 9. Eerlijk gezegd, ik heb gisteren en vandaag het gesprek beluisterd, is naar mijn mening alleen Marcel Messing ver genoeg om onderscheid te kunnen maken. De enige die werkelijk de basis kent van het stel.
  Het valt ook moeilijk uit te leggen waarom maar die ene man die bij Osho is geweest, van alles over occultisme weet, die mist ook de essentie ergens. Nog steeds zoekende. En ik wou er nog bij zeggen, veel kan je afleiden van het werkelijke lichtende pad. Ik wil daarbij aanduiden dat het handig is om je eerst in de essentie te verdiepen, dan dat wat er in op komt, de wereld.

  1. Haha Martijn, ja Aat viel af en toe in slaap, of hij deed even een ‘meditatie’. Marcel Messing is natuurlijk in deze ronde idd degene die het meest ‘weet’..de gasten verrijken dit met hun ‘specialisme’ maar ook met hun mens-zijn.
   Paar keer moest ik aan jou denken, omdat ik veel van jouw woorden herkende…en je bent nog zooooo jong en bijna weer jarig 😉

  2. Ik was nooit zo’n Marcel Messing fan maar na deze gesprekken kijk ik er heel anders tegen aan. Hij heeft heel veel kennis maar zijn wijsheid komt diep van binnen. Dat over de levensboom die in tweeën splijt en toch die Goddelijke energie in het midden. Helemaal geweldig.

  3. Deel 1 ‘samenspraak’ heb ik gezien. Het enige wat voor mij positief klonk is dat Messing terloops Bram Vermeulen tussen neus en lippen noemde. Messing had over een avondvullend programma van Bram. Door die programma werd Bram afgeserveerd las preformer.
   Ik meen te weten om welke programma dat ging.

   Kijk op Youtube: In den Beginne. (hopelijk is het er nog;geluid vond ik niet al te best;’t viel af en toe weg)

   Waarschijnlijk bij menig Wtk-er bekend het scheppingsverhaal (‘De 12de planeet’ van Sitchin).
   Bram is een prima verteller zoals hij alleen dat kan. Geen mooie woorden,voor iedereen duidelijke taal met prima voorbeelden.

   Hoe kun je nageslacht duidelijk maken dat een beschaving ooit heeft bestaan en dat via plaatjes ook voor mensen na bijvoorbeeld 1 miljoen jaar begrijpelijk is en blijft? Ook de Summeriers wisten dat geschiedenis vervalst kon worden door wie dan ook. Bram geeft hierop antwoord.

   Citaat van Bram wat mij bij bleef (ik weet het niet meer letterlijk te verwoorden): de echte nieuwsgierigen peuren met een stokje in een hondendrol of ze zien altijd de ‘losse tegel’ in een stoep met uniforme tegels. En ze gaan zoeken net zo lang tot dat ze het vinden. Zij zijn ook vaak mensen die de hele wereldbeeld op zijn kop zetten.

   Ook heel scherp van Bram: het boek (bij de Slegte gekocht)van Sitchin lag misschien al weken, maanden ergens op een tafeltje. Maar je moet er helemaal klaar voor zijn om dat op te pakken en het daadwerkelijk te lezen.

   Het boeide hem zo dat ie in notime het boek had uitgelezen. Zijn conclusie dat had ik altijd al geweten. Het is toch van de gekke dat God op een sokkeltje wordt geplaatst en wordt afgebeeld als een grote boeman. Daarmee moet ik iets meedoen om mensen mijn waarheid te vertellen, dacht hij.

   Helaas overleed Bram heel kort daarna. Het vonkje kwam bij mij over. 😉

 10. Wat veranderd er als wij werkelijk in een Hologram rond Darren, niks toch, wat maakt het bijen uit in welke korf ze leven.
  Wij mensen willen ons verheffeh tot het geddelijke niveau, maar nee wij blijven bezig met leven en dood, liefde en haat, dat is een vast gegeven, dat lees ik ook in COZMIC zijn schrijven, misschien worden wij zo direct wakker en blijkt het allemaal een droom te zijn geweest.

  1. Je scheet stinkt er vast niet minder om als hij holografisch is, misschien zelfs nog wel meer!

 11. Deze Mijnheer Messing weet veel, en wend dit weten aan om dit weten uit de dragen, en na dit uitdragen zijn heel veel mensen net zo wijs nou liever gezegt weten dan net zo veel als Messing, het einde zal zijn dat de wereld bewoond wordt door de Messing denkers, conclusies zijn er niet ten minste die heb ik niet gehoord ook geen echte oplossingen, beetje vrijblijvend, ik heb Steiner gehoord in mijn jonge jaren, die wist veel en was heel bewogen, en gaf ook aan hoe het wel moest, maar goed het is goed om er naar te luisteren wil je een echte Messinger worden.

  1. Jenne, moet je dan iemand hebben die je zegt hoe het moet? Je kan toch wel je eigen conclusies trekken…oud en wijs zat 😀

  2. Nou MONIKA, oud en wijs zat, beetje oud wel, maar wijs nee, dat ben ik zeker niet, volgens Guido leuter ik teveel, nou ik denk dat hij soms gelijk heeft, ik ben met zoveel dingen bezig in mijn hoofd, dat ik soms kilometers achter aan bengel met mijn conclusie, nu ik vind dit niet erg, het geeft wel een goed gevoel om ergens bij te horen, ook al is het op afstand, beetje te openhartig misschien, hou meestal een slag om de arm, mensen hè.

  3. Veel of weinig jengelen Jenne, je bent hier sowieso van harte welkom!! Dank dat je jij bent.. 😉

  4. Sorry hoor maar je trekt dit een richting op die niet juist is,er word juist duidelijk aangegeven dat we dit samen moeten doen dit is geen visie van een persoon .Ga zelf op onderzoek uit en geef dan jou visie.Dan spreken we verder ,na jaren zelf op zoek te gaan ben ik erachter gekomen dat dit alles op waarheid berust.Mijn idee is leg contact met je hogerzelf en je krijgt vanzelf alle antwoorden.

  1. ODETTE, weer een grote er van door Peter O’Tool, heb hem zien spelen in Londen, fantastische acteur, jammer er vallen voortdurend gaten, BbRR

 12. Dat is allemaal wel waar wat dhr. Messing zegt en schrijft.
  Ik lees dat ook graag. Maar daardoor weten we ook, dat we dezelfde
  boodschap zelf al heel lang weten en uitdragen.
  Dus met alle respect; “Niets nieuws onder de zon”.

  Maar ik vind het wel mooi dat mensen zoals hij en wij dit onder de aandacht houden.

 13. Bedankt voor al deze wijsheid en Marcel Messing heeft zeer veel kennis, een prachtig mens met het hart op de goede plek.
  Het zou goed zijn dat we ons meer gaan verbinden met elkaar, nu toch teveel ikjes waar Marcel over spreekt.
  Als je nog niet wakker was, dan wordt je zeker wel wakker door het zien van deze video’s. Bedankt en ga zo door!

 14. Wat een open gesprek
  diep respect voor jullie eerlijkheid en openheid
  hoop nog veel van deze gespekken te mogen horen en zien
  en hoop zo dat er veel mensen door wakker geschud worden
  het is de hoogste tijd !!!!!!!!!!!!!!!

  groejes lia

 15. Hartelijk dank lieve mensen voor deze Prachtige, Geestverheffende, Inspirerende en zo nu en dan ook een ontroerende Samenspraak. Ik hoop dat er meer Samenspraken komen.

 16. van 1 ding ben ik verzekerd…er vind een wereldwijde awakening plaats wereldwijd.
  23 dec. om 21.00 uur TROS RADAR de GROTE SCHULDVRAAG

  dit moet iedereen zien.
  nog meer wakker worden.

  fff

  1. Het is zo ingewikkeld allemaal. Je moet zelf blijven denken en voelen.
   Tros radar is ook het programma dat zwarte zalf heeft zwart gemaakt en MMS.
   Daarentegen wist ik vóór die uitzending over ´het gevaar van zwarte zalf´ niet dat zwarte zalf bestond. Nu ben ik 2 weken geleden begonnen met behandeling van een plekje `zonschade`(huidkanker) met zwarte zalf.
   Dankzij Tros radar! Bedank nog Tros, want het is fenomenaal spul!

  2. Schrijf ik nog mijn eigen naam verkeerd ook…je zou zeggen die slaapt heel diep.
   Het tegendeel is waar. Klaarwakker. Ben het helemaal eens met de conclusie dat het oorlog tegen het bewustzijn is. Zo zie ik het ook al een tijdje. De kennis die Marcel Messing heeft kan ik totaal niet aan tippen. Knap en interessant. Maar het voelen en weten is heel sterk en ik leef al 45 jaar naar deze periode toe op 1 of andere manier. In de loop der jaren heb ik wel meer kennis opgedaan doordat mijn nieuwsgierigheid op dit gebied enorm is. De kennis van anderen pik ik mee. Soms deels soms niets. Ondanks dat je ´weet´ welke weg je moet volgen is het toch ook fijn af en toe wat bevestiging te kunnen vinden van buitenaf. Soms is alles zo tegendraads dat je af toe nog wel eens aan jezelf begint te twijfelen. Door reacties van anderen. Zijn zij nou zo gek of ben ik het?
   Zoals die kudde schapen die roepen `´heb je die gekke hond gezien?…..´´Die denkt dat hij de baas over ons is´´!!
   Ondertussen probeer ik mijn leven naar mijn hand te zetten in deze krankzinnige wereld, en probeer ik wat ik `weet´ zo goed en zo kwaad mogelijk toe te passen in het huidige systeem. Niet geheel meedraaien maar mezelf ook niet geheel er buiten plaatsen. Daar is het de tijd nog niet voor. Soort van spagaat. 15 jaar geleden voor mezelf begonnen en bewust klein bedrijfje gebleven. Als ik genoeg heb om leuk leven te hebben hoef ik niet méér te werken. Houdt een ander ook nog wat te werken over. Ik draai alles om, niet wat wil ik bereiken, meer meer meer, maar wat heb ik nodig, wat is genoeg en waarmee ben ik tevreden. Kosten laag houden en tegen normale tarieven persoonlijk werk af kunnen leveren. Heel relaxt en een positie waarbij ik veel vrijheid ervaar en vanuit die positie anderen help wakker te worden en proberen te laten zien hoe het ook kan. Ook door vrij tegendraads advies aan mijn klanten te geven als een optie. Niet opdringen maar laten zien als mogelijkheid. Met goede uitleg kun je mensen wel tot nadenken zetten.
   Nou ja, zo dus….

 17. Ben blij dat er op deze manier (goed onderbouwd) over wordt gesproken; in Nederland.
  (Ik) zie het zo, dat er mensen zijn die “alles” doorhebben en er iets mee (gaan) doen -zoals hier-, en dat er mensen zijn die “alles” doorhebben en er niets mee (kunnen) doen. Ik behoor tot deze groep en besef dat er (geplaatste?) blokkades in denken en gevoel zitten, die je de mogelijkheid tot creativiteit en actie ontnemen. Hoe groot is deze groep?

 18. Heel fijn om te zien en te voelen dat er gewerkt wordt op spiritueel niveau. We hebben daar veel meer steun in dan we kunnen denken. Even was het stil en toen zei Marcel ik voel de frequentie. Voor mij het samen zijn met meer dan we kunnen zien maar wel voelen. Vooral wanneer het even stil is. In mijn praktijk is dat ook de rode draad om bewust te maken. Dat we meer kunnen dan horen zien en lichamelijk voelen. Jezus zei; ” waar er meer dan een over mij praat ben ik ook aanwezig” Vertaal zijn naam in onvoorwaardelijke liefde want dat kan niet gelabeld worden. Die aanwezigheid is te voelen in deze tijd en in die gesprekken waar het over die liefde gaat. Ook veel veel van mijn cliënten worden gewaar van dat gevoel en dat is feest! Bewustwording dus dat ook heel veel lichamelijke en psychische klachten tegemoet komt in blijheid. Ook kunnen we, zoals gezegd, gezamenlijk energie sturen. Eens in de maand is hier meditatie en na deze meditatie gaan we in een kring staan, als afronding. De visualisatie is dat we naar boven gaan, de aarde als bol zien. We geven dan de goede energie die dan vooral aanwezig is aan de aarde. Of om de aarde met de mededeling dat de engelen wel weten wat ze er mee kunnen doen. Enorm veel kracht voelt een ieder in deze kring en het is ook ontroerend. Ook voor nieuwe mensen die komen er er nog helemaal niets van snappen. Toch komt het binnen. Zelf zit ik de dubben om ook eens een lezing te geven over heling en bewustwording. Beter gezegd ik voel een lichte druk om dit te gaan doen. Het zal wel een keer op mijn pad komen wanneer de tijd daar rijp voor is.
  Mijn dank aan Marcel en de deelnemers voor openheid, blijdschap en het bekend maken van de wantoestanden die er zijn in deze wereld van dualiteit. Misschien is het wel een zuiveringsinstallatie van het heelal, komt nu bij me binnen.

  van mij een dikke knuffel.

  Klaas.

 19. Samenspraak:
  Dank voor dit geweldige initiatief.
  Zo’n diepte waarmee hier gesproken wordt over zeer belangrijke onderwerpen die m’n hart raakte.
  Eerst zag ik er tegenop om deze 3 delen te beluisteren vanwege de lange tijd. Maar het vloog om. De tijd bestond niet !
  Ik wil jullie graag blijven volgen om meer inzicht te krijgen in wat er gaande is.
  Tot de volgende Samenspraak .

 20. Hyper Alert,

  Over “” the Arc of the Convenant “”, gaan veel vertellingen op mythische grondslag in het rond.
  In Ethiopië denken sommige mensen dat er in deze Arc of the Convenant, berichten en gegevens van en over zeer oude beschavingen zitten, ten minste als deze er al niet eerder uit zijn geroofd, de Byzantynen, hebben zich veel toegeeigend, waren oppermachtig, en hebben alles wat belangrijk was verzameld en naar Constantinopel versleept, want nu nog is er veel verstopt in geheime bergplaatsen, in Kerken, en kloosters, waar maar een paar mensen van af weten, en geloof mij dat zijn geen type Bilderberg mensen, en ook niet richting Vatikan.

  1. Mooi, John, dank je voor het interview en het plaatsen daarvan hier op WTK. Ik heb er weer als vanouds van genoten 🙂

 21. Allemensen dit was in 2013, wat een aardige mensen allemaal ook de reageerders, hoop dat ze nog in leven zijn, het gaat allemaal te snel, wij gaan dit veranderen niet bewerkstelligen, althans dat denk ik, de wereld wordt met de dag lelijker en mensonvriendelijker, de komende generaties moeten een hoop werk verzetten, om wat wij achter gaan laten, in onze laksheid vergeten wij dit op te ruimen, wij de zachte Dokters laten veel stinkende wonden achter, zij zullen het mes er in moeten zetten, en het gezwel er uit kerven, groet Jenne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.