Advertentie

Samenspraak #3, een interessante discussie..


speak out

x

x

Samenspraak #3, een interessante discussie..

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Samenspraak 3 Marcel Messing in gesprek met Dr. Ir. Coen Vermeeren en Ron (Nexus) Schleepen over de kennis en wetenschappelijke benadering van nieuwe inzichten zoals ufo’s e.d. De initiatiefnemer van de totstandkoming van deze ‘samenspraakgroep’ is Marcel Messing (1945) en we willen je hem graag even voorstellen, voor het geval je hem niet kent..

Marcel Messing studeerde antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap, was o.a. stafdocent en decaan in het HBO, wetenschappelijk medewerker van de Bibliotheca Philosophica Hermetica in Amsterdam en adviseur van de IKON-televisieserie ‘Via Mystica’. Van 1991 tot 2001 woonde hij met echtgenote Marijke in de Franse Pyreneeën (Ariège), waar hij onderzoek deed naar de geschiedenis van de Katharen, excursies begeleidde en verdiepingsweken gaf. Marcel is ook regelmatig te gast bij diverse radio-programma’s en hij is ook medewerker van de tijdschriften ‘InZicht’ en ‘Prana’.

Ron Schleepen is ook bekend als ‘Nexus’. Samen met Arend Zeevat begon hij in 2008 met radio maken bij ‘Argusoog Radio’. Maar Ron is op velerlei gebieden een zeer goed geïnformeerd mens. Na zijn loopbaan bij ‘Argusoog’ is hij zijn eigen website gestart, Bovendien.com.

Ir. Dr. Coen Vermeeren is hoofd van het Studium Generale van de Technische Universiteit in Delft en in die functie belast met de invulling van het programma voor studenten, om hen méér mee te geven, dan zij in hun studietijd aan kennis en informatie opdoen in hun eigen studie-vakgebied. Daartoe nodigt hij sprekers uit voor presentaties over onderwerpen van fundamenteel maatschappelijke aard en over onderwerpen waar de studenten zélf het verzoek hebben om meer over te weten te komen. Naast auteur van het inmiddels klassieke Nederlandse boek over UFO’s, ‘UFO’s bestaan’ (HIER), is Coen Vermeeren ook musicus/componist (HIER).

Kortom veel genoegen toegewenst met deze Samenspraak #3 (De vorige 2 vind je HIER (1) en HIER (2)).

x

loesje prachtig gesprek

x

 

6 gedachten over “Samenspraak #3, een interessante discussie..

  1. Geweldig interessante, boeiende thema’s, die vanuit visies van de drie sprekers naar voren kwamen en helder werden verteld. Dit is wetenschap, die veel mensen zal aanspreken, omdat de drie sprekers buiten opgelegde grenzen kijken en onderzoeken en dit ook naar de buitenwereld willen brengen. Grensoverschrijdend en derhalve een prachtige opzet om mensen op deze planeet niet langer in het ongewisse te laten, ongeacht wat machthebbers (achter de schermen) voor ogen staat. Er zullen nog vele ‘heilige’ huisjes omvallen, niet omwille van het omvallen, maar als gevolg van de openheid en bereidheid om de mensheid niet langer onwetend te laten en bestaande begrippen, die al gedurende de tijd, dat de mens op aarde is, zijn weggedrukt (bijv. Liefde), maar juist vanuit de huidige perceptie van de actuele mens, nieuw leven in te blazen. Alles op de juiste tijd en plaats geldt hier zeker en is nu van toepassing.
    De opmerking is naar mijn bescheiden mening dan ook volkomen terecht, dat we inderdaad een prachtige tijd tegemoet gaan, maar we zullen met zijn allen de bereidheid mogen tonen, deze tijd ook te willen ingaan, en om tot deze gedachten- en dadensprong te komen is de mens druk bezig om vanuit de bestaande ordening via een periode van chaos een volledig nieuwe ordening te scheppen. En zo is wetenschap, nl. het weten t.g.v. het scheppen en omgekeerd, een bijzonder boeiend onderdeel om leven in zijn totaliteit trachten te verklaren en in een aantal gevallen zelfs te bewijzen, hoewel dit laatste voor mij persoonlijk een leuke bijkomstigheid is en geen absolute voorwaarde om wetenschap toegankelijk te maken.

    Marcel, Ron en Coen hartelijk dank voor de uiteenzettingen. Het had wat mij betreft nog uren mogen duren.

    1. Harrie H Braam, ik sluit mij helemaal aan bij je mooi verwoordde reactie. MI is hier is sprake van wetenschap, gecombineerd met wijsheid, men gebruikt beide hersenhelften. En aan wijsheid ontbreekt het in de wereld, vooral bij de beleidsmakers.

  2. Altijd prettig om de bescheiden, geïnformeerde en systematische redeneringen van Coen Vermeeren te horen. Marcel Messing is beslist een erudiet mens, maar dat hij hier al begon met een monoloog van 6:30m is wel illustratief. De man wil vooral zijn kennis en inzichten delen. Op zich niets mis mee. Dat is zijn werk. Toch zou m.i. Een goed geïnformeerde moderator die zich puur dienstbaar opstelt om het beste uit de gasten te halen, de kwaliteit van dit soort video’s ten goede komen.

  3. Ik heb genoten van Samenspraak 3. Evenals Samenspraak 1 en 2. Ik hoopte ook dat er weer een nieuwe Samenspraak zal komen. En ja. Het was weer reuze interessant en inspirerend. Dank jullie wel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.