Advertentie

Where has all the Gold gone..?


“Het is maar goed dat de mensen van deze natie (VS) niet weten
hoe ons bancaire en monetaire systeem in elkaar zit.

Als ze dat wél zouden weten,
ben ik er zeker van
dat er morgenochtend een revolutie zou uitbreken..”

Henry Ford I

* * *

x

Where has all the Gold gone..?

2012 WantToKnow.nl/.be

x

Duitsland heeft de 2e grootste goudreserves ter wereld , zo’n 3.400 ton en dat is, zoals je weet, 3.400.000 kilo.. Een deel hiervan ligt in het buitenland, bijvoorbeeld bij de Amerikaanse FED, het stelsel van private Amerikaanse banken (Dat o.a. de Amerikaanse dollar van de Amerikaanse burgers heeft ontvreemd, in de jaren 1920). En omdat deze buitenlandse voorraad nooit fysiek is gecontroleerd, heeft het Hooggerechtshof aan de Bundesbank opgedragen, deze buitenlandse reserves nu daadwerkelijk te verifiëren op aantal, gewicht en nummering. Simpel toch? Nee dus..

De Bundesbank heeft inmiddels de 82.857 goudbaren (zo’n 1.100 ton) die in eigen beheer in Frankfurt liggen opgeslagen, ge-audit. Die goudbaren werden geteld en gewogen. Maar nu komt het: het grote probleem met de Duitse goudvoorraad zijn de buitenlandse reserves, want precieze cijfers zijn er niet. ‘Men’  vermoed dat zo’n 1.500 ton bij de Amerikaanse FED ligt en dat zo’n 800 ton in Engeland en Frankrijk is ondergebracht; alles tezamen goed voor een slordige € 133 miljard..!

De ‘Federal Reserve Bank of New York’ bewaart officieel zo’n 1,536 ton van het Duitse goud, bijna de helft van de Duitse goudreserves. Deze berg goud wordt officieel bewaard op de vijfde ondergrondse verdieping van de New York FED, in Liberty Street. 25 Meter onder de grond en 15 meter onder zeeniveau.. Deze mannen zijn dus bezig met een zg. ‘audit’, waarbij de precieze aantallen staven worden gecheckt, maar ook de maten, gewichten en echtheid van de goudstaven.

Duits goud uitgeleend?
Duitsland zou in 2000 en 2001 zijn goudreserves in Engeland fors verlaagd hebben, net op het laagtepunt van de euro en bovenop de grote verkoopgolf van Engels goud onder financieel minister Gorden Brown. Daarbij had Duitsland het vermoeden dat Engeland teveel goud had uitgeleend en zou toen uit voorzorg (een deel van) het Duitse goud teruggehaald hebben.

De laatste audit in New York dateert ondertussen ook al van 1979/1980!! De Bundesbank heeft sindsdien het goud achtergelaten in de Amerikaanse kluizen, zonder daarop controle uit te oefenen. Mensen van de Bundesbank werden wel toegelaten tot de FED-kluizen, maar niet om de safe-boxen te openen, waar de goudbaren in zouden moeten liggen. En dat is op zijn minst verdacht..! Als teken van goodwill wil de Bundesbank alvast 50 ton goud per jaar terug verschepen naar Duitsland.

Het is op dit moment Jens Weidmann, de president van de Bundesbank, die het leven zuur gemaakt wordt door een obstinate conservatieve politicus, de CSU-er Peter Gauweiler. Hij en nog een paar partijgenoten, willen persé de Duitse goudvoorraad gecontroleerd hebben.. Een bezoek aan de Duitse goudvoorraad in Frankfurt mocht niet baten; ook de Duitse goudvoorraad in de VS dient te worden onderzocht. Op weigering van de Bundesbank, werd de stap naar de rechter zelfs gezet! En het Hoger Gerechtshof gezet; en met succes!

De beslissing van het Gerechtshof om de Bundesbank de buitenlandse goudreserves te laten onderzoeken, zou wel eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Want mogelijk zullen nog meer Westerse landen hun goudreserves nu daadwerkelijk willen gaan checken, om te zien of al het staatsgoud nog wel aanwezig is, dáár waar het zou moeten zijn. En natuurlijk heeft alleen het gerucht dat dit gaat gebeuren al zijn effect op de goudprijs en andere edelmetalen.

Mogelijk is er veel minder goud aanwezig en kunnen er aanwijzingen naar boven komen dat de goudprijs werd gemanipuleerd. Als blijkt dat de goudvoorraad minder is dan gedacht, zal het geloof in een onderdrukking van de goudprijs ook afnemen.

De figuurlijke druppel..?
De Bundesbank heeft zo lang mogelijk de boot proberen af te houden om de goudreserves te onderzoeken, omdat met vreest voor juist de symbolische effecten ervan. Een repatriëring van het goud zou kunnen duiden op een naderende implosie van de euro, aldus het commentaar van de Bundesbank. Maar onder druk van het Duitse Hoger Gerechtshof, is de Bundesbank nu dus alsnog verplicht om akkoord te gaan om de nodige goud audits uit te voeren.

Het Amerikaanse Gold Anti-Trust Action Committee (GATA) zegt al lang dat centrale banken veel minder goud bezitten dan ze beweren. Ook John Embry van Sprott Asset Management beweert dat een check up aan het licht zal brengen dat een groot deel van de goudvoorraden niet aanwezig zal zijn in de kluizen waar het zou moeten liggen. Uiteindelijk zal de waarheid over het bezit van fysiek goud bij de centrale banken aan het licht moeten komen.

Wordt vervolgd zullen we maar zeggen.. Wellicht is in dit verband een eerder artikel over het goud in de wereld, in relatie tot de Annunaki van belang.. Kijk daarvoor naar DIT artikel.

* * *

c

 

Advertentie

ON NL Banner

17 gedachten over “Where has all the Gold gone..?

 1. Als je weet dat er in de Fed kluizen meerdere kluizen zijn en wel honderden dan is het natuurlijk heel makelijk, als ze natuurlijk niet allemaal gelijk komen checken, om het goud even in de duitse kluis te leggen!

  1. @Marcel
   De laatste honder jaar hebben ze alleen maar truukjes uit gehaald,
   een truukje min of meer gaat er deze keer ook wel! weer in!
   Of zou de truukendoos leeg zijn en of de kluizen, want dan is het einde zeker in zicht.
   Maar een van de truuken is natuurlijk als ze komen controleren , wie dat er komt controleren, en zijn deze mensen dan niet om te kopen met een paar miljoen op hun rekening of meer!
   Het hoort volgens mij allemaal bij het grote spel.
   Zo hebben zo ook onze eigen Zalm en Bos, omgekocht en zoals we nu hebben gezien volgt ook Rutte en Samson en de Jager die alles doen voor een beetje geld en natuurlijk uit angst.

 2. Interessant is in deze context dat Zuidelijk Manhattan = Financial District ook het FED is gevestigd met de grootste goud-voorraden ter wereld, onder dwang is geëvacueerd met Sandy. Hebben ze het goud meteen meegenomen…
  Wat is als dat van begin af aan de bedoeling is geweest?

  1. wel heeeel toevallig dat nou precies in deze tijd zo’n perfect storm over het finacieel gebied trekt.

   Alleen bij een companie staat al voor 28000miljarddollar letterlijk onder water.

   Hoe zit dat met HAARP. voor de storm was er in dit gebied via sat.beelden een verhoogdemagnetisch veld waarneembaar.

   Heeft iemand daar meer docu van.?

 3. Ah , geef die Annunakies toch gewoon dat goud , als zij het nodig hebben om hun planeetje te beschermen . Lekker nuttig al die blokken edelmetaal die ergens in een kluis liggen stof te verzamelen . Het glimt mooi , meer heb je er niet aan .

 4. In bepaalde tijden heb ik ook ooit goud gekocht, en dat lag er maar en toen besloot ik het weg te doen, en ik kreeg er aardig wat euries voor die ik heb besteed aan allemaal leuke dingen.
  En je hebt dan vreugde en plezier en als je dan ergens lekker zit dan voel je dat met het goud een aantal herrineringen die ik had weg zijn en als ik dan mijn hand op mijn hart leg, dan voel ik waar het ware goud zit.
  En deze kostbare schat droeg ik al die tijd bij me zonder het te weten.
  En nu ben ik pas echt rijk!

  1. Elk Goud heeft zijn eigen kleurtje, het is wat er het meeste in het laatje brengt per karaat, al hoe wel.

   Geel Goud = het boven genoemde artikel Goud
   Zwart Goud = Olie
   Wit Goud = Zout
   Blauw Goud = Blauwe Saffier/goud met wat ijzer
   Rood Goud = een legering met koper
   Groen Goud = goud met een grote hoeveelheid zilver of cadmium
   Grijs Goud = toevoeging van 5 tot 20% ijzer

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.