Regelmatig komen we zaken tegen, zoals informatie, filmpjes, foto's e.a., waarvan we geloven dat de essentie waardevol is, om te bekijken. Dan is het niet nodig, daar een heel artikel aan te wijden. En daarom hebben we deze rubriek in het leven geroepen. Een simpele klik op de rubriek 'Gewoon effetjes snel kijken' en je ziet wat het actuele aanbod is. Ook zijn de vorige publicaties binnen deze rubriek snel terug te kijken. Veel genoegen met de informatie rondom deze nieuwe rubriek..!

 

Advertentie

De omgekeerde waarheid en idiotie van biomassa…


x
x

De omgekeerde waarheid én

de idiotie van biomassa..!!

2021 WantToKnow.nl/be

Biomassa betekent concreet grootscheeps kappen van buitenlandse bossen en ze hier verstoken in een grote houtkachel. Hout is een schaarse, eindige grondstof en bossen hebben we nu harder nodig dan ooit om onze vervuilde luchten te zuiveren. Amsterdam wil dat meer dan de helft van de stad zo wordt verwarmd en zadelt hiermee Nederland op met een nog grotere CO2-schuld. Het is een absurd en groenvijandig plan. Het is lastig te rijmen met het principe van Doughnut Economics, bedacht door de Britse econome Kate Raworth.

Een donut-economie heeft als doel om de behoeftes van alle mensen te realiseren binnen de draagkracht van de aarde. Alle economische activiteiten moeten dus binnen de spreekwoordelijke ’donut’ blijven en dat is niet vrijblijvend.

Comité Schone Lucht, opgericht en aangevoerd door kritische bewoners, probeert onder meer via de rechter de plannen van de biomassa-centrale in Diemen tegen te houden. De Landelijke Federatie tegen Biomassa (FAB) en de MOB van Johan Vollenbroek hebben zich hierbij aangesloten. Er is niets mis met ambitieuze doelstellingen op papier zetten en te willen pionieren. Maar grote ambities en verre stippen op de horizon kunnen tot gevolg hebben dat we blind raken voor wat pal voor onze neus gebeurt..! Inzetten op biomassa betekent dat inmiddels €15 miljard aan belastinggeld letterlijk in rook opgaat.

Dr. Fenna Swart is verbonden aan Universiteit Leiden, voorzitter van Comité Schone Lucht en medeoprichter van de landelijke Federatie Tegen Biomassa en nam vanwege het pro-biomassabeleid in 2019 afscheid van GroenLinks als stadsdeelcommissielid Amsterdam-Oost. Zij vroeg om een onafhankelijk onderzoek, toen Vattenfall in Diemen plannen smeedde voor de grootste biomassacentrale van Nederland. Alle partijen steunden haar motie in de Amsterdamse gemeenteraad, maar…. GroenLinks, haar eigen partij stopte het verzoek vervolgens in een diepe la. “Het bleek niet de bedoeling dat ik zelfstandig moest nadenken”, aldus Swart over die periode bij GroenLinks.

Vlak ná de publicatie van dit bericht, sprak op maandag 7 juni, het Gerechtshof in Haarlem zich uit, vóór de vestiging van de Biomassa-centrale van Fattenvall in Diemen. Een werkelijk schandalige voortgang van een volledig verdwaald beleid op dit gebied, is nu gelegaliseerd.. Slechte juristen? Vooringenomen rechters? Links- of rechtsom, allebei klopt het niet..!

 

Advertentie