Advertentie

David Icke: ‘Fascistische dictatuur nabij’..!


Het gebeurde misschien niet voor niets tijdens vakantietijd: het verbannen van de Amerikaanse complotdenker Alex Jones door social media als YouTube, Facebook en Twitter. “Een teken des tijds”, aldus zijn Engelse ‘collega’ David Icke. ParaVisie sprak laatstgenoemde, in aanloop naar zijn optreden op 9 november in Amsterdam, over onder andere deze beperking van de vrijheid van meningsuiting. Maar ook over andere recente ontwikkelingen, zoals de protestbeweging #MeToo.

Wij kregen toestemming van tijdschrift Paravisie, om dit interview, in aanloop naar de lezing ook van David Icke van 9 november in de RAI, jou aan te bieden. Mocht je meer informatie over David Icke willen lezen, kijk dan HIER , HIER of/en HIER op de site.

* * *

x

x

David Icke waarschuwt:

‘Fascistische dictatuur nabij’..!

Tekst: Niels Brummelman / Paravisie
x

Vier uur lang zal David Icke spreken in de Rai te Amsterdam op 9 november a.s. Kort voor zijn doen, heel kort. Tijdens voorgaande bezoekjes duurden zijn presentaties meestal van tien tot tien. Inderdaad: van tien uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds. Oké, met één of twee pauzes tussendoor, maar toch. Zit er slijtage op het uithoudingsvermogen van de inmiddels 66-jarige, aan artritis lijdende Icke? Misschien. In elk geval zijn er óók andere redenen waarom hij zijn optredens heeft ingekort.

David Icke hierover:

“Veel mensen zijn nieuwsgierig naar wat ik te vertellen heb, maar zien op tegen zo’n hele dag. Een avondsessie is makkelijker behapbaar voor ze. Bovendien werkt het heel krachtig, zo’n gecomprimeerd overzicht van mijn materiaal. Omdat ik dagelijks bijleer, is het bovendien steeds makkelijker voor mij om snel de kern bloot te leggen. Om dátgene, waar het écht over gaat, te benoemen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld politici, die over het algemeen een hele woordenbrij vol jargon nodig hebben om iets uit te leggen, wat ze zelf niet begrijpen en wat meestal sowieso niet uit te leggen is.”

Androgyn
‘Het eindspel’, zo noemt Icke het plan van de machthebbers achter de schermen om de mens uiteindelijk te veranderen in een robot. Om onze geest te koppelen aan kunstmatige intelligentie. Sterker: om de geest te veranderen in kunstmatige intelligentie. Volgens de techneuten uit Silicon Valley met als doel om van ons mensen supermensen te maken. Volgens Icke om ons te ontmenselijken en ons in willoze slaven om te toveren.

In dat licht beziet hij ook de gehele discussie omtrent gender. Mensen die zich als geslachtloos willen laten registreren, winkels die geen geslacht meer koppelen aan te verkopen kinderkleding, de NS die mensen niet meer als ‘dames en heren’ durft aan te spreken…

Icke: “Natuurlijk ben ik ook faliekant tegen discriminatie op basis van geslacht. Maar waar we nu in belanden, is de omgekeerde wereld. Logisch als je weet dat ontmenselijking het uiteindelijke doel van de machthebbers is. De niet-menselijke wezens die werkelijk aan de touwtjes trekken op aarde zijn geslachtsloos, ofwel androgyn. Ze willen dat wij net zo worden.”

Omkering
Icke ziet overeenkomsten tussen het opdringen van deze transgender-agenda onder het mom van anti-discriminatie en het opdringen van internet en social media onder het mom van vrijheid van meningsuiting. Want net als met de genderdiscussie, zien we dat er in het geval van genoemde communicatietechnieken een omkering aan het plaatsvinden is: nu een aantal bedrijven zo goed als monopolist is geworden, wordt wat eens onder het mom van vrijheid gelanceerd werd getransformeerd tot iets wat onze vrijheid aan banden gaat leggen.

Icke: “Het internet is ontwikkeld binnen het Pentagon. Ergens weet je dan al genoeg. Maar omdat men het natuurlijk niet kon verkopen als middel tot censuur, werd het gepresenteerd als dé manier om vrijheid van meningsuiting te garanderen. En, het moet gezegd: de eerste jaren werkte het internet ook zo. Dat waren gevaarlijke jaren voor de machthebbers.

Maar nu bedrijven als Google en Facebook zo goed als monopolisten geworden zijn (Google beheert ook YouTube, terwijl Facebook eigenaar is van Instagram en WhatsApp), wij verslaafd zijn geraakt aan hun speeltjes en onze levens er in belangrijke mate door gereguleerd worden, komt hun ware agenda op tafel: communicatietechnologie als middel om de vrijheid van meningsuiting in te perken en uiteindelijkaf te schaffen.”

1984
Enkele ontwikkelingen van de laatste tijd: Alex Jones wordt van allerhande internetplatforms geknikkerd, omdat hij zich niet conformeert aan de versie van de waarheid zoals die door de officiële kanalen aan ons voorgeschoteld wordt. Zogenaamde fake-newsberichten worden verwijderd, nog vóórdat ze zelfs online verschenen zijn. Speciale algoritmes zorgen ervoor dat uitingen van de alternatieve media steeds minder mensen bereiken, het zogeheten Shadow Banning.

Het enige in het Nederlands vertaalde boek van David Icke. (klik voor link naar WantToKnow-bookshop)

Icke: “We hebben de vrijheid om te bepalen wat waar is of niet, wat door de beugel kan of niet, uit handen gegeven aan een select groepje multinationals. En wie controleert hen? Niemand! Er zijn wetten tegen het verspreiden van haat of tegen het oproepen tot geweld. Laat men díe handhaven en dáár een grens trekken, in plaats van voordat een mening überhaupt geuit is.

De ban van Alex Jones is als een kanarie in de goudmijn: het zou ons wakker moeten schudden. Vrijheid van meningsuiting moet áltijd beschermd worden, zonder aanziens des persoons. Is er eenmaal een precedent, dan volgt er meer. Véél meer. De Orwelliaanse staat, voorspeld in het beroemde boek 1984 en technologisch afgedwongen, is nu wel heel nabij.”

De muur
Ogenschijnlijk een heel ander recent onderwerp, #MeToo, wordt door de associatief zeer sterk onderlegde Icke eveneens betrokken in zijn grote verhaal achter wat zich in het dagelijks leven van iedereen aan het ontvouwen is:

“Wederom: ik ben tegen elke vorm van discriminatie en onrecht. Maar wat er nu gebeurt is hypocriet. Weet je wanneer ik die hele #MeToo-beweging serieus ga nemen? Als ze ook hun stem verheffen tegen het onrecht dat vrouwen in moslimlanden als Saudi-Arabië aangedaan wordt. Maar daar hoor ik ze niet over.

Ze zullen het gevaarlijk vinden of politiek incorrect. Maar geloof me: politieke correctheid is een manier waarop de bevolking zichzelf laat censureren. Nu worden mannen, en heel in het speciaal witte mannen, als groep in het beklaagdenbankje geplaatst. Het is de aloude tactiek van verdeel- en heers waarop de minderheid die de meerderheid wil controleren teruggrijpt.”

De vraag is of genoemde bewegingen – richting onder andere censuur en de-humanisering – uiteindelijk voor de machthebbers averechts gaan uitpakken. De eerste tekenen zijn er, maar Icke blijft voorzichtig:

“Ertegen zijn, het niet leuk vinden – dat is één ding. Ertegen in opstand komen, actief weerstand bieden, is iets heel anders. Degenen die het lef hebben om alle groepsdruk en intimidatie te weerstaan, die tegen het zere been van de stormtroopers van de politiek correcte, fascistische elite hun stem durven blijven verheffen… Het zijn er slechts enkelen! En weet je wat er gebeurt wanneer je je maar blijft terugtrekken? Wanneer je beetje bij beetje en voetje voor voetje manoeuvreerruimte blijft opgeven? Op een gegeven moment raakt je rug de muur. En dan is het te laat.”

Of je het nu eens met hem bent of niet… We hebben mensen als Icke, die door het establishment als rebels, radicaal en afvallig bestempeld worden, nodig om ons bij de les te houden. Opdat we niet in slaap sukkelen, onze menselijkheid beetje bij beetje verliezen, en bij het ontwaken ontdekken dat de muur zowel ons matras en als onze cel geworden is.

* * *

x

 

2 gedachten over “David Icke: ‘Fascistische dictatuur nabij’..!

 1. David Icke heeft het over een “fascistische dictatuur”. Ofwel kent hij de juiste betekenis niet van het begrip fascisme, ofwel durft hij het niet openlijk zeggen.
  Een citaat uit een onverdachte bron (heb alleen de Duitstalige versie) :
  “Ein marxistisches System erkennt man daran, daß es die Kriminellen verschont und den politischen Gegner kriminalisiert” Alexander Solschenizyn. (=17 jaar ervaring in de Gulag).
  Naar aanleiding van de Pittsburg “false flag” verscheen op de website van Daretoreadit een interessante analyse over de samenzwering :
  http://www.daretoreadit.com/64026/naked-eyes-blinded-eyes-its-so-obvious-pittsburgh-was-a-hoax-you-have-to-self-blind-to-think-otherwise
  met enkele citaten :
  ” The Zionists are outing themselves as those behind the curtain, as those pulling the strings of the NWO illuminati grand deceptions and manipulative evils. Now first off let’s clarify, ZIONISM is not a synonym for Judaism. ZIONISM is a political ideology which wants to have a one world government, run by the Rothschild Banking Cartel with the headquarters governmentally in Israel. It is– conspiratorially– culture subversive wicked imperialism. And yet not all Zios are jews, just as not all jews are automatically Zios. …..
  So for the NWO to create a psyop STATING such as the rants of a supposed (but fake) violence perp, is the Zios putting it in your face and laughing at public naivete for sheeple to believe as real— the SARCASTIC WAY they put it in your face. YES the NWO is a Zio conspiracy…….”.
  Het doel van de NWO is dan ook een communistisch systeem.
  https://www.henrymakow.com/what_is_communism.html
  met citaat :
  “Most people think Communism is an ideology dedicated to championing workers and the poor. This was an incredibly successful ruse which manipulated millions.
  Behind this artifice, “Communism” is devoted to concentrating all wealth and power in the hands of the central banking cartel (the Rothschilds and their allies) by disguising it as State power. The central banking cartel is the ultimate monopoly. It has an almost global monopoly over government credit. Its object is to translate this into a monopoly over everything – political, cultural, economic and spiritual. One world government = Rothschild monopoly = Communism.” (=einde citaat). Dit citaat geeft m.i. juist aan waarover het gaat, en vooral het bedrog waarmee dit alles gepaard gaat. Dit blijkt ook het uit boek “1984” van George Orwell. (= de leugen is de waarheid).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.