Advertentie

10 Zaken die Monsanto liever geheim zou houden!


De in één woord misdadige praktijken van de ‘fabrikanten’ van genetische gemanipuleerde zaden, zoals het uiterst corrupte Monsanto, lijken steeds maar weer met ambtelijke dekens te worden toegedekt. Kennelijk heerst er nog steeds de -vooral door de Monsanto’s van deze wereld gepromote- gedachte, dat deze wereld hen nodig heeft. Nodig heeft om de wereld te voeden, met genetische gemanipuleerde zaden, die een hogere opbrengst zouden garanderen EN efficiëntere resultaten te zien geven, bij het gebruik van (kunst)mest en onkruid- en ongedierteverdelgers.

Bewijs ná bewijs komt boven water, dat de claims van Monsanto ONJUIST zijn, dat er enorme schade is toegebracht aan de testvelden, aan de omgeving van de testvelden waar Monsanto haar proeven deed en doet, etc. etc. Het is werkelijk een ontwikkeling waarbij de EU in zou moeten grijpen, maar enerzijds door de druk vanuit de VS en anderzijds vanuit de genoemde lobby en infiltratie van pro-Monsanto-ambtenaren, lijkt het er niet op dat dit realiteit zal gaan worden..

 

Wij willen op deze plek aandacht besteden aan een nieuwe initiatief van een groep Amerikaanse burgers, die de actiegroep ‘Millions Against Monsanto’ zijn gestart. Kijk voor een zeer uitgebreide informatiebron, aldaar op de site en je zult zien hoe zeer dit initiatief ook jou hulp kan gebruiken. We dienen op te staan tegen deze -uiterst geraffineerde- manipulatieve krachten, die direct onze gezondheid ondermijnen en niet van plan zijn te wijken voor enige druk van oppositie tegen hun misdaden.

Hieronder de vertaalde lijst met 10 feiten, waarvan Monsanto NIET WIL, dat jij deze voor ogen hebt, in de discussie over wel of geen genetische gemanipuleerde zaden (GMO) toe te laten in bijv. de EU.
Maar is eigenlijk de -indirect door Monsanto veroorzaakte- zelfmoord van méér dan 200.000 Indiase boeren niet genoeg om je conclusies te trekken.

Wist je trouwens dat Monsanto dezelfde club is, die verantwoordelijk waren voor het produceren en gebruik van het ontbladeringsmiddel ‘Agent Orange’ in de Vietnamoorlog..? Dit middel bestond voor een groot deel uit het uiterst giftige Dioxine, dat nu nog verantwoordelijk is voor vele, vele miskramen en geboorteafwijkingen bij de bevolking in Zuid-Oost Azië. (Thailand, Birma, Laos en (Noord-)Vietnam zelf natuurlijk) Al deze gegevens vind je op de site van ‘Millions Against Monsanto’. Hier onze bijdrage aan de bekendmaking van dit initiatief.

* * *
x

Wat is er verkeerd aan genetische manipulatie?
X

10 Zaken waarvan Monsanto niet wil dat jij ze te weten komt!

x
vertaling © Jan Smith / WantToKnow.nl

x

Bitter humor, die ons helpt herinneren aan de vraag of je überhaupt eigenaar kunt zijn van ‘voedselzaden’

Genetische manipulatie is een radicale technologie die genetische barrières afbreekt tussen mens, plant en dier. Wanneer deze genetisch gemanipuleerde organismen (GMO’s) vrijkomen, kunnen ze zich makkelijk vermengen met andere organisme en kunnen daarna onmogelijk nog worden teruggehaald naar de laboratoria.

Monsanto levert ruwweg 90% van de GMO zaden in de wereld. Deze zaden zijn genetisch gemodificeerd zodat Monsanto hun eigen pesticiden kan produceren of herhaalde behandelingen met hun eigen zwaar giftige herbicide ‘Roundup’ kunnen overleven.

Monsanto’s GMO’s werden niet ontwikkeld om bij te dragen aan de toename van grotere oogstopbrengsten in de wereld, maar eerder om de winsten van Monsanto op te krikken door het laten toenemen van het gebruik van hun eigen chemicaliën zoals ‘Roundup’ en ieder jaar opnieuw hun zeer dure gepatenteerde zaden op te dringen aan de agrarische sector.

Door de enorme politieke invloed van Monsanto, wordt de Amerikaanse bevolking het recht onthouden te weten of hun voedsel genetisch gemanipuleerd wordt of niet. Hieronder volgt een lijst van 10 wetenswaardigheden over Monsanto en GMO’s en welke ongelofelijk nadelige invloed ze hebben op jouw gezondheid, op die van de agrariërs en op de planeet als geheel.

Misschien moeten we beginnen je te wijzen op OFFICIEEL ONDERZOEK dat keihard aantoont, dat de claims over hogere voedselopbrengsten door GMO-gewassen, volkomen VALS zijn. In DIT artikel, hier op WantToKnow, vind je daar de keiharde gegevens over..!

1 Geen Amerikaanse wetgeving die GMO-aanduiding verplicht

Deze uiterst sneaky’ wetgeving zegt eigenlijk al meteen genoeg over de krankzinnige invloed die de Monsanto’s van deze wereld hebben op wetgevers en ambtenaren. Via lobbywerk heeft o.a. Monsanto het voor elkaar gekregen dat voedingsmiddelen die GMO’s bevatten, in de VS niet als zodanig hoeven te worden aangemerkt…! Het is werkelijk de wereld op zijn kop..!
Monsanto heeft zeer harde strijd geleverd om wetgeving hierover tegen te houden. Dat is alarmerend, omdat ongeveer 70% van alle geproduceerde voedingsmiddelen in de VS nu gemanipuleerde ingrediënten bevat…
De Europese unie, Japan, China, Australië, Nieuw-Zeeland en vele andere landen eisen nu verplichte identificatie. Maar ook dáár zit Monsanto op het vinkentouw om ambtenaren heftig te beïnvloeden en haar lobbyisten dátgene te laten doen dat nodig is, om een positieve houding naar Monsanto toe te organiseren.

2 Gebrek aan adequate veiligheidsonderzoeken.

In mei 1992 kondigde vice-president Dan Quayle het publieksonvriendelijke beleid aan van de FDA (Food- and DrugAdministration – de Amerikaanse Voedsel- en Waren Autoriteit – vert.), waarin wordt gesteld dat GMO-voedingsmiddelen niet als zodanig herkenbaar hoeven te zijn en dat er ook geen onderzoeken hoeven worden uitgevoerd naar de veiligheid ervan. Ondertussen hebben prominente wetenschappers als Arpad Pusztai en Gilles-Eric Seralini alarmerend onderzoeksresultaten bekendgemaakt waaruit blijkt dat dieren die met GMO-producten werden gevoerd, onherstelbare schade hebben opgelopen. (HIER volledig artikel op deze site)

3 Monsanto maakt kleine agrariërs werkloos

Percy Schmeiser is een Canadese boer wiens koolzaadvelden werden besmet met Monsanto’s ‘Round-Up Ready’ raapzaad door pollen afkomstig van een naburige GMO-akker. Monsanto won een rechtszaak tegen hem waarin hij werd beschuldigd van het schenden van patentrechten en Schmeiser werd gedwongen honderdduizenden dollaars schadevergoeding te betalen. Dit soort biologische terreur komt overal in de Verenigde Staten voor. Het is de consequentie van een wetgeving die tot stand is gekomen onder de Bush-presidenten. Zij waren degene die de patentwetten lieten uitbreiden met ‘het patent-op-levend-materiaal’. Elke DNA-knutsellaboratorium werd daarmee dus in staat gesteld zijn eigen patent te krijgen op zaden en levend DNA-materiaal.

4 Monsanto Producten vervuilen Ontwikkelingslanden

Monsanto heeft ons ook de dodelijke erfenis nagelaten van de productie van ‘Orange Agent’ en DDT. Tegenwoordig wordt in Columbia massale besproeiing met Roundup door de Amerikanen en de Columbiaanse  regering ingezet als militaire tactiek in de strijd tegen verzetsbewegingen waardoor oogsten en complete dorpen worden vergiftigd.

5 Monsanto Blokkeert Regeringswetgeving

Mevrouw Banati, de 2 petten die ze draagt, zijn niet zichtbaar op de foto..

Er is sprake van innige samenwerking tussen Monsanto en de Amerikaanse wetgevende en rechterlijke macht waar belangrijke besluitvorming plaatsvindt. Rechter Clarence Thomas, een voormalig juridisch adviseur van Monsanto, was de auteur van de meerderheidsopinie in een belangrijke zaak tegen Monsanto. Michael Taylor werkte ooit voor de FDA en vertegenwoordigde Monsanto als advocaat, keerde daarna weer terug naar de FDA en werd er Beleidsmedewerker toen het groeihormoon rGBH werd goedgekeurd..

Nu denk je wellicht dat dit alleen in de VS gebeurt, maar graag herinneren we je aan het FEIT dat -nota bene- de voorzitter van de Europese Raad voor Voedselveiligheid, mevrouw professor Banati (foto), lid is van de GMO-lobby..!!! Kijk HIER.

6 Monsanto Schuldig aan Valse Reclame

Het Franse Hooggerechtshof oordeelde in 2009 dat Monsanto gelogen had over de veiligheid van hun onkruidverdelgingsmiddel Roundup. Het Hof bevestigde een eerdere uitspraak dat Monsanto valse reclame had verspreid door het middel aan te prijzen als zijnde ‘biologisch afbreekbaar’.
Als je een voorbeeld wilt zien, hoe manipulatief Monsanto meent te moeten omgaan, met zoiets als ‘duurzaamheid’, dan kun je hiervan nog een staaltje ‘greenwashing’ lezen in dit kader HIER.

7 Consumenten weigeren groeihormoon voor rundvee

Onder druk van de publieke opinie hebben winkelketens als Safeway, Publix, Wal-Mart en Kroger zuivelproducten waarin Monsanto’s controversiële genetisch gemanipuleerde hormoon zit, uit hun winkelschappen verwijderd. Starbucks heeft op aandringen van onder andere onze bondgenoot de Organic Consumers Association alle melkproducten waarin het berucht groeihormoon rGBH zit, in de ban gedaan. Zie HIER en HIER artikelen hierover op WantToKnow.

8 GMO leidt niet tot grotere opbrengsten

In een door de VN en de Wereldbank gesponsord rapport waaraan meer dan 400 wetenschappers hebben meegewerkt en dat door 58 landen werd onderschreven, wordt de conclusie getrokken dat genetisch gemanipuleerde gewassen nauwelijks een bijdrage leveren aan de uitdagingen van de wereldwijde armoede, honger en klimaatveranderingen.
Er zijn betere alternatieven beschikbaar en in het rapport wordt de voorkeur uitgesproken voor organische land- en tuinbouw als de duurzame manier voor de ontwikkeling van Derde Wereldlanden.

9 Monsanto Controleert de Amerikaanse Soja-markt

In 1996, toen Monsanto begon met de verkoop van hun beruchte Roundup Ready sojabonen,  bevatte nog slechts 20% van de Amerikaanse sojabonen hun gepatenteerde gen. Tegen 2008 zat het schadelijke Monsanto-gen al in meer dan 90% van alle sojabonen op de Amerikaanse markt.

10 GMO Voedingsmiddelen kunnen leiden tot voedselallergieën.

In maart 1999 werden Britse onderzoekers aan het York laboratorium gealarmeerd door de ontdekking dat in het daaraan voorafgaande jaar de allergische reacties op soja met een schrikbarende 50% was toegenomen. In het Verenigd koninkrijk was de import van genetisch gemanipuleerde soja uit Amerika nog maar recent toegestaan en de soja die in het onderzoek was gebruikt was voornamelijk gemanipuleerd. Kijk voor een uitgebreid artikel hierover, op DEZE link van WantToKnow. Dat er zelfs wetenschappelijk experimenten zijn gehouden, die keihard aantoonden, dat GMO-producten SCHADELIJK ZIJN VOOR LEVER EN NIEREN, zie je in DIT artikel hier op de site.

* * *

Onderneem actie, NU; hier zijn de actiepunten waarmee jij aan de slag kunt:

– Lees het laatste nieuws en doe mee op Action Alerts, teken in op de gratis nieuwsbrief op www.OrganicConsumers.org

– Koop organisch verbouwd voedsel in de biologische winkels, in je buurtwinkel, bij coöperaties of boerenwinkel. Kijk bijv. eens op de site van ODIN, waar je een abonnement kunt nemen op een tas vol bio-groenten, die je elke week ophaalt, bij een natuurwinkel bij jou in de buurt. HIER

– Vermijd genetische geproduceerd voedsel, in het bijzonder dat voedsel waarin Soja, katoenzaadolie en/of koolzaad is verwerkt, tenzij erop wordt vermeld dat het product organisch werd verbouwd. Je zult het niet geloven, maar er is al wetgeving aangenomen, die de wereld op zijn kop zet..! Dat wil bijvoorbeeld zeggen, dat je ALLEEN NOG MAAR kunt zien of een product GMO-geproduceerd is, als NIET opstaat dat het biologisch/regulier-organisch geproduceerd is..!!

– Bel of stuur een brief naar je volksvertegenwoordigers. Vertel hen dat je voorstander bent van het duidelijk op de etiketten vermelden van de ingrediënten en veiligheidsonderzoeken naar GMO’s en kleinschalige boerenbedrijven wil subsidiëren teneinde het hen mogelijk te maken over te stappen op organische landbouwmethoden.

– Laat de volgende bedrijven weten dat ze moeten stoppen met de verkoop van GMO-ingrediënten:

* Kellogg’s/Kashi *  Coca-Cola * Kraft/Nabisco *  McDonald’s * Frito-Lay * General Mills *  Quaker Oats *  Procter & Gamble * Nestle *  Safeway * Campbell Soup * Wal-Mart

Organic Consumers Association www.OrganicConsumers.org

* * *

x

Tot slot -last but not least- hier de documentaire:
x

DE WERELD VOLGENS MONSANTO;

VAN DIOXINE TOT GENGEWASSEN,
EEN MULTINATIONAL DIE HET GOED MET U VOOR HEEFT..
x

– door Marie-Monique Robin –

x

‘Een wake-upcall voor iedereen die zich bekommert
over de kwaliteit van ons eten en
over de gezonde toekomst voor onze planeet.’

– Greenpeace –

x

Monsanto (opgericht 1901) is met vestigingen in 46 landen dé marktleider in genetisch gemanipuleerde gewassen en tegelijk kunnen we zeggen dat het ook het meest controversiële bedrijf ter wereld is, in de industriële geschiedenis.
Want dit -van oorsprong chemisch- bedrijf legde zich o.a. toe op de productie van allerlei uiterst gevaarlijk stoffen, zoals PCB’s en verdelgingsmiddelen (zoals het genoemde ‘Agent Orange’) en DDT. Monsanto vocht de ene rechtszaak na de andere uit vanwege de dubieuze samenstelling van haar producten, de misleidende reclames en het vervalsen van onderzoeksresultaten.

In de jaren 1990 bracht Monsanto de eerste kunstmatige groeihormonen voor melkvee op de markt en tegenwoordig is Monsanto een soort Microsoft van het zaaigoed. Het bedrijf beheerst daarmee de voedselproductie in grote delen van de wereld.

Marie-Monique Robin (1960) is journalist en filmmaker. Ze kreeg internationale erkenning voor diverse documentaires en rapportages die ze maakte en daarnaast is ze schrijfster. ‘De wereld volgens Monsanto’ is haar eerste boek dat in Nederlandse vertaling verschijnt. De gelijknamige documentaire zorgde internationaal voor veel ophef.
Gebruikmakend van tot voor kort nog geheime documenten van getuigenissen van slachtoffers, wetenschappers en politici, schetst De wereld volgens Monsanto een nauwgezet beeld van machtspolitiek van deze multinational, die zich presenteert als een ethisch en maatschappelijk verantwoord life science-bedrijf, maar die is gebaseerd op leugens, chantage, corruptie en zelfs geweld. Hier kun jij hem zien!

34 gedachten over “10 Zaken die Monsanto liever geheim zou houden!

 1. Lezers, wordt nou eens wakker. Stuur dit bericht aan jouw politieke partij. Vraag dan wat ze hier van vinden.
  Blijf vragen. Blijf mailen. Want zij reageren meestal niet.
  Wordt lid van jouw politieke partij. Ga naar de congressen van jouw partij. Praat met de politici. Geef de moed niet op. Blijf vriendelijk, maar blijf praten. Wees een luis in de pels van jouw politieke partij. Want dit mag niet gebeuren. In het belang van onze kinderen en kleinkinderen.
  Kijk eens op google:”stemwijzer statenverkiezingen 2011″
  van uitdaging.net . Stem op VITAMINEVRIJHEID.

 2. Goed initiatief, ook dit is in mijn optiek een poging van de NWO om ons vol te stoppen met zooi om ons straks als hun robotjes slaafse taken te kunnen laten uitvoeren. Is het toeval dat ineens de MSM bol staat van exploderende grondstof/voedselprijzen en er misschien toch te weinig voedsel is om de teveel aanwezige monden te voederen?
  Peakoil/Peakfood. what’s next…

  Gelukkig dan maar dat we in staat zijn om gewassen in turbo stand te kunnen exploiteren en er ondertussen nog iets in te stoppen wat heeeeeeeel goed zal zijn voor de mensheid (?/!)

  1. Connecting the dots….

   -Genetisch gemanipuleerde zaden. Gepatenteerd.
   -Genetisch gemanipuleerde code van dieren. Gepatenteerd.
   -Codex Alimentarius, wereldwijde voedselcontrole. Vitaminen en mineralen zijn aan banden gelegd en als ze niet voldoen aan de regelgeving van WHO/FAO, illegaal verklaard.
   -het Amerikaanse Milieu Agentschap (EPA) heeft willens en wetens een bijen dodend bestrijdingsmiddel goedgekeurd.(Wanneer de honingbijen uitgestorven zijn, en er geen bestuivers meer zijn om te verbouwen voedsel te bestuiven, dan zijn deze EPA ambtenaren verantwoordelijk voor de massamoord op miljoenen mensen).
   -Geo-engineering; Haarp, chemtrails, etc..
   -Wereldwijde vaccinaties.
   -False flag operaties met als doel zogenaamde terrorismebestrijding. Lees: beperking vrijheden van burgers.
   -Biometrisch paspoort.
   -Identificatieplicht.
   -Elektronisch patiëntendossier.
   -Fema-kampen.
   -Symboliek Denver International Airport.
   -Symboliek in de St. John, de Tempel van Overeenstemming. (genetische modificatie).
   -Symboliek Rockefeller Center In New York. (zeer directe verwijzingen naar een Nieuwe Wereld Orde).
   -Het accuraat voorspellende iluminatie kaartspel.
   -Doomsday Seed Bank van Gates, Rockefeller, Monsanto en Syngenta op Spitsbergen. (Kissinger schijnt rond 1970 gezegd te hebben: “If you control the oil you control the country; if you control food, you control the population”.
   -etc, etc….
   + plus + plus + plus + plus + plus =
   Georgia Guidestones…..

 3. ik waarschuw jullie nwo en de politiek ik heb jullie eerder gezegd dat ik jullie sloop in de rechtzaal zal ik wat bewijslasten opnoemen gepleegd door jullie het plan van hitler om de eu te starten en de middeklasse eruit te werken via ghetto eugenisme ik kan het bewijzen ook de nazi banden en het protocol van bilderberg is geen probleem.dan de kanker verwekkende chemtrails op baby,s kinderen mensen dier en natuur kan ik bewijzen zelfs de 9/11 bommen tape word gepresenteerd ik waarschuw jullie ik kan de hele dag doorgaan met bewijsmateriaal gepleegd door jullie daag me uit.15 februarie paspoort afaire is in ons voordeel anders start ik de sloop rechtzaak tegen jullie ik bler facebook twitter en de media bijmekaar laatste waarschuwing trek je gore gentisch gemanipuleerde zooitje terug of ik maak jullie beroemd met de grootste rechtzaak tegen de nwo bilderberg en de politiek ik ken politici kranten rechters enzovoorts ook bij de tv zal ik aandacht krijgen dus oprotten.

  1. @ apen kebab

   Heerlijk die wollige woorden van je, ik ruik een Egyptische toon in je manier van uitspraak, hier kan ik me alleen maar gewillig toevoegen dat het wel eens FLINK anders mag gaan worden in Nederland.

   Hoeveel zouden er wel niet over blijven die wel eerlijk en betrouwbaar zijn ?

   Vermoed een handje vol.

   Maar kijk eens naar deze genadeslag, dit komt veel harder en doel gerichter over mits je de juiste woorden verpakt zal iedereen naar je luisteren en gelijk het spiegelen van Fuk! dat is idd zo.

   http://www.youtube.com/watch?v=siefz153OuY&feature=player_embedded

 4. Hallo!
  Ik lees dit artikel over voedsel e.d.
  Ik had pas geleden stroopwafels van de lidl gekocht en deed er een in de magnetron, want dan word de karamel zacht.
  Alleen kwam er een grote vonk uit de stroopwafel en rook gelijk verbrand.
  Had er maar een seconde of 10 ingezeten.
  Nou weet ik dat bij druiven de plasma kan branden… Maar bij stroopwafels vond ik het toch wel heel vreemd, doen ze anders nooit.

  Groetjes!

  1. Hoi Ar23,

   Lijkt me slim om je even te verdiepen in de magnetron… die wil je ook niet gebruiken!

 5. Stop deze grootste waanzin en massamoord aller tijden.

  Stel je zelf de vraag wil je in hun wereld leven !

  Ze weten wat ze aan het doen zijn, en het wordt door ze openlijk toegegeven.

  Ik heb een keus.

  weet een betere toepassing voor land en tuinbouw

  1. Wie zegt dat er cola in deze flessen zit? Het is helemaal niet bruin. Bronnen als deze kun je toch niet serieus noemen?

   Je weet ook niet of het goed vertaald is.

   Dat suikervervangers schadelijk kunnen zijn weten we al langer maar als het moderne voedsel echt zo slecht zou zijn als men beweert dan zouden we niet allemaal 80 worden.

  2. questionmarc@ de mensen die nu 80 worden zijn (bijna) allemaal opgegroeid met gezond vers voedsel.

 6. ach weet je wat kan ik hier nu nog aan toevoegen ! eigenlijk niets want wij?? weten het allemaal veel beter op de pc dan maar voor de rest doen we hier geen kloten aan ;als we nu eens met ? z,n allen opstonden en naar den haag afreizden en daar de boel eens flink wakker gingen maken .dan hielp er misschien nog wat ! maar ja ze zitten liever achter de p c want thuis is het lekker warm achter het glas en buiten regent het nu en het is fris omdat het avond is .dus willen we wat ?? dan zal je er toch opuit moeten WIL BLIJVEN OVERLEVEN want in den haag doen ze niets hoor voor de bevolking alleen ze trekken de beurs alleen maar open om jou en mij uit te kleden . en voor de rest intereseerd het ze geen moer of je nu wel blijfd leven of niet voor jou weer een ander SLACHTOFFER

  1. @ garriet
   Voor wat het waard is doen ik en zovelen er wel wat aan , zij het kleinschalig . Ten eerste geen Roundup meer gebruiken , er zijn een paar alternatieven in de omloop als je toch zo nodig herbicide moet gebruiken .
   Door het zoveel mogelijk biologisch gekweekte groenten en fruit te gebruiken en GMO produkten te vermijden wordt de niet-Monsanto-gebruikende produktie gestimuleerd .
   Overal waar je komt de mensen bewust maken van de feiten mbt GMO , aspartaam en verziekt vee .
   Achter de PC worden dingen gedeeld , informatie verspreid , in het dagelijks leven wordt dat ten uitvoer gebracht .
   Ik neem dus aan dat deze zouteloze comment meer over jezelf zei dan over anderen !!

  2. Van de politiek hoef je niks te verwachten. Politiek is heden ten dage cabaret, een toneelstuk voor de bühne. De politici van vandaag zitten er voor zichzelf en vinden zichzelf O zo belangrijk. Politiek is verworden tot een tragikomische komedie opgevoerd door holle incompetente cognitieve dissonanten vol principeloos handjeklap. Stemmen op dergelijke buiten de werkelijkheid levende technocraten heeft geen zin. Maar…
   Morgen heb je de kans om een nieuwe herinnering te creëren. Vandaag zelfs al.
   Laten we de woorden van de charlatan-politici eens omkeren:
   http://www.youtube.com/watch?v=4_SMjzLZI_E

  3. Mijn vrouw heeft een gezondheidsdrogisterij/reform winkel en je wilt niet weten wat ze allemaal NIET mag vermelden als het naar gezondheid, welzijn en alternatieve geneeswijze riekt. Van de pharma-maffia wist ik dus al en daar komt nu ook de Food-maffia bij. Het valt mij overigens wel op dat steeds meer jongelui van allerlei pluimage die net zijn gaan samen wonen steeds meer op de inhoud gaan letten. Als het bewustwordingproces zo doorzet, dan geven we toch allemaal een beetje een teken…

   Ik kan alleen maar zeggen, hoort en zegt het voort…

 7. aansluitend weet ik nog n paar goede documentaires die een goede aanvulling zijn op het artikel tav Monsanto

  deze is van coline serreau ( dezelde mevrouw die speelt ook in the Green beautiful !!!! )***********

  http://www.solutionslocales.be/
  ____
  _______

  en heel recent deze : Small is beatiful !

  http://www.lesfilms.info/Le%20film%20Small%20is%20beautiful.html

  ___
  ___

  The Real Dirt on Farmer John !!!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=D-WOThJsBCM
  _____
  _____
  Die van monsanto kent natuurlijk iedereen
  Met dank aan marie Monique robin
  http://www.youtube.com/watch?v=NYliLZWrsn4&feature=related

  duitse docu hierover :

  http://www.youtube.com/watch?v=gDrvFiRwWP8&feature=related
  _______
  _______

  en deze :
  http://www.youtube.com/watch?v=vi1FTCzDSck&feature=rec-LGOUT-exp_fresh+div-1r-7-HM

  Vandana Shiva: The Future of Food-Part 1

  __
  __

  Paul Roberts: The End of Food
  http://www.youtube.com/watch?v=-NtNafRs6no&feature=channel

  Hier aan gerelateerd :

  http://cookingupastory.com/

  ___
  __

  David Versus Monsanto – 52min Documentary
  http://www.youtube.com/watch?v=OLzELDt3d2I&feature=fvst
  ___
  ___

  http://www.youtube.com/watch?v=7aT97uyEvZ0
  Future of Food India/Cuba/Kenya part 1.1 (2009) BBC Documentary

  ___
  ___

  en last but not least ( ja ik kan het niet laten)

  NEIL YOUNG SAYS 2006 FARM AID ABOUT QUALITY FOOD

  http://www.youtube.com/watch?v=UAMWgGehPTs

  http://www.youtube.com/watch?v=7092Gb5akdU&feature=related
  Neil young s farmer song : puur en rauw ; 1986

  http://www.youtube.com/watch?v=SQ6uE-IlWf8 :
  Neil Young on Farm Aid and family farms !!!
  ************ Echt duidelijke taal !!*****************

  enjoy!!

  1. @ zegiklater
   Wat een paar pareltjes van links !!
   Ik heb zojuist The real dirt on farmer John zitten kijken , 100% inspirerend . ( kon mijn ogen niet echt droog houden btw )
   Een verhaal als dit geeft duidelijk aan dat we niet bij de pakken neer hoeven te zitten , waar een ideaal is , is een mogelijkheid . “alleen uit leed wordt kunst geboren “zei Youp van’t Hek ooit .
   Zelf kom ik uit een agrariche familie , en toen mijn vader plotsklaps overleed bleek hij zich tot over zijn oren in de schulden GEWERKT te hebben om maar bij te blijven in de ratrace , zonder zich te beklagen bij anderen of het ook maar aan iemand verteld te hebben . Dit verhaal is dus erg herkenbaar voor velen , maar met een positieve uitkomst , godzijdank .
   De wereld heeft meer positive minded peacefull warriors nodig . Laten we er voor gaan !!

  2. Ik ga ‘Farmer John’ kijken Cozmic 8D !!
   Zie jouw Vader helemaal voor me nu al…
   De film is er al, nu het boek nog, wie gaat het schrijven?
   Ik heb iets met diesel landbouw trekkers, altijd al gehad, toen ik heel jong was vanaf m’n elfde mocht ik vaak chauffeuren, vergeet ik nooit meerrrr…

   The Real Dirt on Farmer John – Documentary 1/9
   http://www.youtube.com/watch?v=D-WOThJsBCM

  3. Al dat interessante geze*k, Kom op we gaan met z’n allen Trekkers Kieken, hij is nog kunstzinnig ook deze klassieke smalspoor Farmall Farmer John! zal wel een bietje zijn ook, als kleine jongetje had ie trouwens bijzondere ogen zie ik, een buitenbeentje, daar houden ze niet van op het dorp, buitenbeentjes, die zijn er om er buiten te houden

   http://www.tractordata.co.uk/international_part_2/images/farmall_h.jpg

   Prodigy – One Love
   http://www.youtube.com/watch?v=bcxnbfRYM-g

  4. De implosie van een groot gegroeid groen ego rond een mega door banken leeg gezogen familie boerderij, De ego implosie tot een hair pin op een sjofele verknipte alternatieve boeren overall als hernieuwde creatieve identiteit, white cracker (wit & geen geld) trailer trash, depressie is voor hem 2 jaar niet uit bed kunnen komen, extreem eczeem rashes uitslag blisters down down en dan op een dag gaat hij toch weer iets doen met de zeer beperkte middelen om hem heen…

   The Real Dirt on Farmer John – Documentary 3/9
   http://www.youtube.com/watch?v=6PqgDTBy2mw

  5. Ik ben blij te zien dat het jou ook aanspreekt Hyper .
   Je tuintje omspittend zal je waarschijnlijk de connectie voelen .
   Wat mij ook aanspreekt is dat we op die manier die 5D idealen in 3 D om kunnen zetten , en de vibratie die erbij loskomt over kunnen brengen naar anderen . Niks geen bange schaapjes , maar individuen die het lot in eigen handen nemen , zowel producent als consument .
   Als dat op dit nivo lukt moet het ook op andere nivo’s lukken , inspiratie en lef zijn de sleutelwoorden .
   Come on people , get of your knees !!

  6. Precies Cozmic, Community Supported Agriculture bijvoorbeeld, 30 verschillende groenten op een paar bunder, en wieden maar met die Mexicaanse handjes die het meeste stamina schijnen te hebben, ze werken hard, ze werken lang, ze kunnen alles repareren als het moet, nou jah ben nog steeds vol van deze Farmer film zoals je wel hoort. Jah ik ben vandaag ik weer bezig geweest met de 5 tandige riek op mijn kleine stukje grond. Handen in de grond, als het goede grond is ruikt grond ook gewoon grondig aardig en dusz lekker!

  7. geloof me maar , ik heb al ruim 22 jaar mijn eigen hoveniersbedrijf , en als klein jochie liep ik al groenten en alles wat maar wil groeien te kwekeken , ik weet hoe goeie grond ruikt en voelt , haha .
   Een sterke band met de natuur is voor mij hetgene wat mij inspiratie brengt op deze aarde , als ik echt opga in de natuur dan beleef ik werkelijk de natuurwezens . Zonder woorden geven die meer wijsheid dan duizend boeken kunnen leveren .

  8. Geweldig Cozmic, jah ze zeggen dat als je lang met je handen in de grond gewerkt hebt dat je zo gevoelig kan worden dat je inderdaad kan communiceren met allerlei natuur wezens, het schijnt dat je die ook kan vragen om energetisch te helpen met insecten en “onkruit” onbalans en zo, groene handjes is meer dan zomaar een uitdrukking…

  9. Communicatie met de natuur is WEL 2 richtingverkeer . In de eerste plaats zijn wij als mens wel de ‘gewelddadigen’ . Bij iedere snoei- of oogstactie maak ik eerst contact met de plant , een respectvolle mentaliteit is vaak ook al voldoende .
   Dit wordt zelden begrepen , maar toch wel menigmaal opgemerkt . Ik word af en toe gevraagd om kapotgesnoeide en ziekgespoten tuinen op te knappen . Klanten zijn dan helemaal verbaasd dat hun zieke tuin binnen een paar maanden weer leeft en een ‘heel ader gevoel ‘ geeft .
   Ik vertel ze dan maar niet dat de elementaalwezens zijn teruggekeerd , lol , ik gebruik er andere woorden voor .

 8. ja idd wie anders dan Neil Young kan het in een zin samen vatten : in de farmer s song :

  Yeah, they want to feed the world
  But for power and for greed
  Then they’ll cut off the supply
  Until they get what they need.

  een update …..

  Proficiat Neil Young met je nieuwste Music award at the 2011 Grammy Award voor de beste rock song, hoe toepasselijk …’angry world !!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.